Varg Jakten ?!

2010-01-03 20:01:38 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(5) «




Första jaktdagen är över och vad kan man säga?

Pinsamt Sverige! Jag ryser av obehag och får kalla kårar när jag tänker på vad detta kan ha ställt till med där ute i flockarna. Jag tror det finns en risk för att detta får väldigt allvarliga konsekvenser.

Vargflockar är vad jag förstår rätt avancerat sammansatta. Varje individ har sin roll och sin plats. Skjuter man av fel individer är det ju självklart att detta får konsekvenser. ETT djur i en flock må väl vara hänt, det kan flockan reparera, men när man skjuter flera i samma flock? Vad händer med de andra nu i natt? Det är ju inte så att ett djur i taget försvann så resten av flocken kunde omgruppera sig osv, nej, allt på en dag!

Jag blir väldigt orolig. Faktiskt. Utan att vara det minsta insatt.

I Dalarna sköt man, helt väntat, alldeles för många vargar. Äh 13 istället för 9 är ju inte så stor skillnad. Jasså? räkna ut ökningen i procent då så kanske du tänker om. dessutom medför detta INTE en sänkning av kvoten hos övriga områden.

Ett argument till avskjutningen av vargar är inaveln. Men det argumentet håller ju knappast. Även om man tror sig ha koll på de invandrade, viktiga vargarna som helstr inte ska skjutas så finns det absolut inga garantier. Man kan lika gärna ha skjutit genetiskt viktiga vargar idag. Ska man "rensa" så får man ju följa flockarna och välja ut vilka djur som ska tas bort. Inte skjuta på måfå!

Det hela känns verkligen som ett pinsamt experiment, ett fruktansvärt och hemskt dåligt skämt. Makabert! Ungefär lika upphetsande som jakt på tigrar och gorillor, för att nämna några exempel.

27 djur skulle skjutas under ett antal veckor. 25 djur sköt man enligt nyhetskanalen.se - på EN dag och man får fortfarande skjuta en handfull vargar till.

Något som borde varit en lugn och sansad liten rensning blev en masslakt och en hetsjakt. SAMTLIGA av de 12.000 jägarna vill vara en av de ynka 27 personerna som går hem med ett vargskinn och bli en skrythistoria rikare. Tacka fan för det! Upplägget på den här jakten känns hämtad ur en skämtserie. Är det på riktigt?!


Länkar till artiklar om vargjakten:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/jakten-over-snabbare-an-vantat-1.1021533
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6371473.ab
http://www.dn.se/nyheter/sverige/naturskyddsforeningen-anmaler-vargjakt-till-eu-1.1021520
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6372499.ab

Källa: BeckahBitch.se


Kommentarer
Postat av: Johanna ♥ Blivande tvåbarnsmamma

Nä ush får ångest, jag skulle strejkta totalt om jag hade sådär mkt tänder som strular.



Oh ja det är så mysigt..

Har ni pratat om syskon?

2010-01-03 @ 21:22:01
URL: http://salkert.se
Postat av: Johanna ♥ Blivande tvåbarnsmamma

finns det ingen medicinshjälp? :(

2010-01-03 @ 22:31:21
URL: http://salkert.se
Postat av: Amelie

Det kommer att gå bra. Vi har ju varandra och fråga om det skulle vara någonting. Jag har tro på det här jag är helt pepp :D

2010-01-04 @ 00:03:06
URL: http://elefteria.blogg.se/
Postat av: Johanna ♥ Blivande tvåbarnsmamma

Ok, ska hålla tummarna för det. :)

2010-01-04 @ 09:28:17
URL: http://salkert.se
Postat av: Sandra D

fruktansvärt att det ens kom igenom att man får skjuta vargarna.. Det är vi som går in på deras mark självklart måste dom på ngt sätt få också säga ifrån.. Och vad gör vi då jo vi skjuter dom..

Fruktansvärda människor!!

2010-01-04 @ 10:43:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback