Att bära på ett mirakel

2010-07-13 22:05:16 Graviditeten
» Kommentarer(11) «


Åh, jag vet inte vart jag ska börja detta inlägg egentligen.

Men våra barn är verkligen mirakel, mirakel för oss. För att ingen av dom var lätta att få till, och jag kan nog verkligen säga att vi blivit välsignade med dessa barn. William var verkligen ett mirakel att vi fick till på egen hand, det sa läkarna nu också. För jag och Jörgen träffades i April -04 och använde aldrig nåt direkt skydd då, men jag blev inte gravid förrän i December -06. Men då visste vi ju inte alls vad problemet var. Vilket vi vet nu med facit i hand.

 

Det var inte förrän vi ville ge William ett syskon som vi misstänkte att något var fel, vi försökte på egen hand i 1,5 år, men när hoppet börjar svika. Och hoppet är ju verkligen det sista som överger oss. Så ringde jag till Gynmottagningen och pratade med en jätte trevlig sköterska. Förklarade läget för henne och hur svårt det hade varit med William, men att vi ändå hade ett barn, så skulle vi aldrig kunna få fler barn så hade vi ju ändå William.

 

Men hon satte upp oss på en undersökning för ”ofrivillig barnlöshet”. Så vi fick komma dit på samtal, Vi fick fylla en massa olika blanketter, svara på en himla massa frågor om ALLT verkligen, men vi kände nog båda att nu händer det iaf något. Visar inte utredningen något, ja men då vet vi iaf. Jag fick lämna en massa prover, och sen fick vi åka hem i väntan på svar.

 

Jag kan ju bara säga att den här väntan var olidlig, man placerar så mycket olika tankar i sitt huvud, som man kanske inte borde tänka? Är det mig det är fel på? Har jag levt på ett visst sätt som gör att det blivit så här? Klart man inte ska tänka så, för det är vanligare än vad folk tror. Men det tänker man inte just då. Efter en lång väntan (iaf för mig) Fick vi en tid hos läkaren som gått igenom våra prover. Så visade det sig att jag hade väldigt sällan ägglossning, och eftersom jag hade en sån oregelbunden menscykel, så var det så svårt för mig att veta när jag hade ägglossning om den ens kom. Det kunde lika gärna vara så att jag hade en ägglossning om året, och veta när den är och kunna pricka in rätt då var ju nästintill omöjligt.

 

Så han skrev ut ett ägglossnings framkallande hormon som heter ”Pergotime” . Ett vad jag anser är ett mirakelpreparat. Jag använde 2 kurer och efter andra kuren fick jag ett fint plus på stickan, ni kan ju gissa vilken glädje som for runt i min kropp. Vilken lycka jag kände som än en gång fått den stora glädjen på att bära på ett barn till, äntligen skulle vi kunna ge våran son ett syskon. En liten lillebror eller lillasyster. Nu har jag gått 24 fulla veckor och är inne i den 25:e graviditetsveckan. Om bara lite mer än 3 månader är denna underbara lilla bebis beräknad att födas, vårat lilla mirakel som jag kallar dig i magen.

 

Och i sin säng inne i sitt rum ligger vårat första lilla mirakel och sover. Gud va jag älskar er, ni och min underbara man, eran pappa är det bästa som har hänt mig i livet. Och jag kommer göra allt för er, allt som står i min makt och lite till, för att ni ska ha det bra! Ni är mitt liv, och det jag lever för.

 

Så ni som har det svårt att bli gravida, tveka inte en sekund att söka hjälp för det, för det finns hjälp att få. Jag är så himla lycklig <3

 

 


Kommentarer
Postat av: Belinda

Hej! Läser din blogg dagligen den ger en hop jag är 20 år och jag har fått reda på att jag måste få hjälp med att bli gravid men du ger mig hop att man kan bli gravid endå :) vilken fin familj du har :)

2010-07-13 @ 22:17:04
URL: http://http:/
Postat av: Maria Bredin

Tack för att du delar med dig av detta

2010-07-13 @ 22:38:53
URL: http://mariachen.blogg.se/
Postat av: Linda

Vilket härligt inlägg, det måste vara fantastiskt.

2010-07-13 @ 22:45:52
URL: http://kameralins.blogg.se/
Postat av: Pyttianna

Vilket fint inlägg, man blir allt lite tårögd. Vad glad jag blir när jag får läsa om de som lyckas efter att det varit svårt ett tag.

Ta hand om dina mirakel! :)



kramar.

2010-07-14 @ 01:50:36
URL: http://www.pyttianna.se
Postat av: Sarah

Ja det är verkligen underbart med laptop! Den stationära får nog stå kvar fast som skräpdator där vi sparar bilder och grejer i. Alla bilder ligger ju där nu och dom orkar jag inte föra över till den här.

2010-07-14 @ 07:39:08
URL: http://sarahsbaby.blogg.se/
Postat av: tess

fint inlägg,känns bra för å veta att det löste sig för er då finns det en chans för oss med

2010-07-14 @ 08:41:28
Postat av: Amelie

Ja det är verkligen ett under att bära på ett barn! <3



Jag ska läsa omvårdnad sjukvård och social omsorg =) Då läser vi två kurser tillsammans i alla fall =)

2010-07-14 @ 16:34:12
URL: http://elefteria.blogg.se/
Postat av: Classy - ung, blivande mamma, lycklig ♥

Det är härligt det där med mirakel och att dom faktiskt kan hända oss alla. Förstår att ni är lyckliga efter allt ni gått igenom :)



Vi vill veta könet men kunde inte se det på RUL då navelsträngen låg emellan, men ska göra ett UL i 3D i Agusti så förhoppningsvis får vi reda på det då :)

2010-07-14 @ 17:15:04
URL: http://classys.blogg.se/
Postat av: Martina

kan verkligen förstå att de är mirakel som gällt för er:) skönt att ni fick reda på varför de var som de var. har en jag känner som har lika dant, att hon inte vet när hon får äl så de kankse är vanligare än man tror:S



men de är ett mirakel att bära på ett så litet barn i magen och sen att få fram de till världen:)



sv: jag håller med dig om att veckorna russar iväg:) men de är bara skönt för vill ha liten hos mig hihi!



kram

2010-07-14 @ 18:38:50
URL: http://beautywolf.blogg.se/
Postat av: Tina

Vad fint skrivet Marie förstår verkligen att ni kallar era barn mirakel. :)

2010-07-14 @ 18:43:41
URL: http://aniit.blogg.se/
Postat av: Åsa

Håller med dig, det är inte bara att göra barn och tro att det tar på första gången, det är det inte... Här var det inte heller så lätt, men nu är man gravid i vecka 21 och man är lycklig till tusen över att få bära på ett barn :)



Kramar

2010-07-17 @ 10:45:39
URL: http://pyretiminmage.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback