William 3,5 år

2011-02-24 09:06:12 Dagboken
» Kommentarer(9) «


Idag blir våran stora kille 3,5 år!! Vad tusan tar tiden vägen? Om bara 6 mån är han fyra år. Det är ingen liten kille vi har hemma längre. Han pratar som bara den, ja, det har han ju gjort ett tag visserligen, haha! Har alltid fått beröm för att han är så duktig och prata, och är så tydlig i talet. Det enda vi har problem med när det gäller honom är den förbannade blöjan :/ Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra.. Jag kan låta han gå i kalsonger en hel dag, tar han på toa titt som tätt och frågar hela tiden om han behöver gå, men nää.. gång på gång så kissar han ner sig.. Så ja, kom med tips? Han verkar inte bry sig heller att han kissar ner sig så..

William vaknade vid 05 imorse, men somnade om breve mig igen! :) Skööönt! Då slapp man en supertidig morgon, klev upp gjorde vi vid 7 idag. Jag har precis tagit mig en dusch, och ska snart blåsa håret, sen har jag tänkt och försöka äta frukost om Linus tillåter. För sen ska vi hem till Sofia, Seth & Liam på lite besök :) Om jag kommer ihåg ska jag ta med mig kameran ^^ .

Nu måste jag kila .. =)


Kommentarer
Postat av: Amelie

Jag satt och pratade med Marita om blöja härom dagarna. Hugo är ju duktig på att gå på pottan men han känner inte när han behöver gå vilket resulterar i olyckor titt som tätt. I alla fall så hade Marita hört/läst någonstans att pojkar har lättare för att "bli pottränade" om de springer runt nakna. Tydligen så får kalsonger dem att känna att det är tryggt å kissa, som i en blöja. Jag har inte provat med Hugo än, men det kanske kan vara någonting att testa? Låta honom springa utan kalsonger istället? Puss

2011-02-24 @ 10:20:04
URL: http://elefteria.blogg.se/
Postat av: Sandra

Försök göra det roligt att gå på toa. Vi började med klistermärken och Loke tycker det är jättekul. Sen har vi också sagt att om han är duktig och går på pottan flera dagar ska han få nått STORT från leksaksaffären. Kan ju också vara nått?



Vet ju inte vad ni testat hittils?

Sen brukar jag se på Loke när han ska kissa. Så då frågar jag om vi ska gå på toa, näe kan han säga då. Men då säger jag "då kissar jag på din potta" sådär retsamt och springer på toa. Då följer han med och kissar och får en massa beröm!

2011-02-24 @ 10:41:40
URL: http://billyrock.blogg.se/
Postat av: Amelie

Jag vill amma honom i ett halvår... Tror jag. ^^

Det är väl så planerna ser ut idag i alla fall. Hur länge har du tänkt å amma Linus? Ammade du William någonting?

2011-02-24 @ 10:46:43
URL: http://elefteria.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hade samma problem med min son när jag skulle försöka få honom blöjfri, men jag tror att när det inte går så är barnet helt enkelt inte redo än. Prova till sommaren är mitt råd till dig, för hoppningvis går det bättre och han är redo.

2011-02-24 @ 13:28:41
Postat av: Linda.

Skaffa en liten bok och klistermärken som ni kallar kissemärken, varje gång han gjort något på toan får han sätta in ett kissemärke i boken :) Eller var hård och bara ta bort blöjan helt och låt han gå och kissa ner sig om han vägrar gå på toa. Till slut är det inte vidare skönt alls att kissa på sig. Kan ta några dagar men det är det värt. Är ju likadant vid napp, lättast att bara ta bort :)

2011-02-24 @ 15:20:32
Postat av: Mia

utifrån mina fem års erfarenhet är number 1 att han får potträna både hemma och när han är på förskolan.

låt det ske hur många olyckor i början som helst...antingen kommer det en dag då han vill sluta eller så är han inte redo...fast känns ändå som han bör vara det när han ändå är 3,5. Men fråga om råd på hans förskola=) dom brukar alltid ha bra tips...sen är ju alla barn olika givetvis.

2011-02-24 @ 22:09:57
URL: http://miamariah.blogg.se/
Postat av: Mia

förresten är det tydligen fler barn som slutar med blöja senare nuförtiden för att blöjorna _r så bra att inte barnen känner att det är blött....haha

2011-02-24 @ 22:11:05
Postat av: Martina

de går undan ser jag:) stora killen! och den lille växer han med gud va söt bild på han med polis bodyn:)



Hoppas allt är bra med er och trevlig helg

kram

2011-02-25 @ 09:33:16
URL: http://beautywolf.blogg.se/
Postat av: Tina

Okej vad mysigt. Vilken kyrka ska ni vara i? :)

2011-02-25 @ 09:42:32
URL: http://aniit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback