BVC - 3 månader

2011-01-12 23:37:53 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Idag har vi varit på BVC för 3-månaders kontroll :-) Lillprinsen vägde 3950 gram (5 gram ifrån Williams födelse vikt) och var 55,8 cm lång :) Huvudomfånget låg på 38,5 cm. Så han växer på våran lilla goding! :) Följer sin kurva finfint . Sen var det dags för plågeriet, och han blev extra plågad, eftersom våran BVC sköterska var själv idag. Normalt sett är dom två stycken så sticker dom samtidigt. För att dom ska slippa bli stuckna två gånger. Men inte Linus "/ .. Gud va han skrek !! Riktigt panikskrik så han tappade andan.. Men sen somnade han och sov i 3 timmar!!

När vi kom hem fick William en liten present . Filmen Superhjältarna :) Han blev jätte glad och jag fick sätta på den med en gång. Han ville tom gå och lägga sig med filmen ^^ Kul när det är uppskattat. Linus har vart väldigt ledsen ikväll, tror han hade lite ont efter sprutan, men det är ju förståligt. =/ Stackars mammas bebis! Men efter lite tutte och gos så somnade han i min famn :) Och nu har Sara varit här och druckit en kopp kaffe :)

Nu ska vi inte till BVC förrän om en månad, och då ska vi prata lite smakportioner. Men jag är lite kluven. Jag vet inte om jag vill börja ge han det vid 4 månaders ålder. Jag vill egentligen helamma till minst 6 månader. Hur har ni gjort med era barn? .. Linus känns så liten med att börja introducera mat om bara en månad. Ja, jag vet inte . Kom gärna med era erfarenheter..


Kommentarer
Postat av: Josefin

Jag tycker du ska lita på vad du själv känner. Jag helammade min dotter i 7½ mån och började därefter med smakisar (hon fick första vid 5 mån men var inte intresserad för fem öre, sen testade vi några ggr till och det var inte förrän vid 8 mån hon verkligen blev intresserad). Visst, det tog ganska lång tid och det var inte förrän hon var 10 mån hon fick i sig en hel portion/burk (jag ammade resten). Men för mig kändes det skönt att hon fick ta det i sin takt, det var bara bvc som låg på och stressade med att man absolut inte ska helamma så länge..

Gör det som du tycker känns rätt!

2011-01-13 @ 07:04:53
Postat av: Linda

när caspian skulle få sina vaccinationer så var våran bvc sköterska också själv :/



jag vet ju inte hur det funkar med smakportioner för just linus som är född för tidigt men caspian var också ganska så liten vid 4 månader. så jag valde att bara testa vad han tyckte om sakportioner och det var ingen höjdare tyckte han så då kunde jag med gott samvete vänta tills han blev 5½ månad innan jag valde att börja på riktigt. =) du gör som du vill och tycker, tycker jag.

2011-01-13 @ 07:51:02
URL: http://melly.blogg.se/
Postat av: Amelie

Det känns helt sjukt att han redan är tre månader. Det känns ju inte alls längesedan han föddes liksom!



Med Hugo så gjorde vi egna smakportioner som han fick ibland runt fyra månader. Men så ammade jag ju honom inte heller. Och känner du att du vill helamma till 6 månader så gör det. Skit i smakportionerna i de två ynka månaderna det spelar ju ingen roll. Han kommer ju inte bli "efter" på något sätt ändå. Du ska göra det som känns rätt för dig. Han är ju din son. ;)

2011-01-13 @ 08:19:17
URL: http://elefteria.blogg.se/
Postat av: Emmy



Jag tycker att du ska helamma till 6 Månader om du vill det och vänta med smakisarna, det är ju verkligen inte så bråttom med det!

2011-01-13 @ 09:25:56
URL: http://artanimagen.blogg.se/
Postat av: Therese - Hampus & Pontus mamma

Så kände jag också med Pontus. Att jag ville vänta. Men när han var 4 månader så var var han stabil till att sitta så han fick prova en gång, men då svullnade han ju upp pga öroninflammationen. Så vi sköt på det tills han nästan var 5 månader och då var han mer redo att smaka också. Sedan var de perfekt att spruta i lite bröst mjölk så att de smakade lite bekant ; )

2011-01-13 @ 09:44:26
URL: http://nuppi.blogg.se/
Postat av: Jelica

Tore började jag ge smakportioner vid 5 månader.

Tore accepterade aldrig napp så han låg väldigt ofta vid mitt bröst. Visst tyckte jag det var mysigt men jag kände att jag behövde andas ut och det var bara jag som dög. Jag bröjade ge honom gröt till kvällsmat och vid 6 månader så började jag även ge honom det vid frukost och sen flöt resten på.



Zeb började jag ge gröt vid 6 månader. Han var jättelätt att börja ge mat. Han satt ofta med i sin stol innan jag gav han smakisar när vi åt mat och då märkte jag att han var intresserad så då började jag :)



Jag tycker att du skall göra som du känner för det. Jag har iaf tyckt det varit enklast att ge gröt som första smakis på kvällen.

Men känn ingen brottska. Vänta tills Linus visar intresse när han sitter med er vid matbordet, då är det nog lättast att få honom till att äta :)

2011-01-13 @ 19:23:22
URL: http://ietthusiskogen.blogg.se/
Postat av: Pyttianna

Stackars lilla gubben.. jobbigt med sprutorna!



Vi har inte börjat på riktigt med smakportioner än, Felix är 5,5 månader nu... han har smakat på potatis två gånger men jag tänkte dra igång ordentligt nu och ge han potatis var dag i en vecka och sedan byta "sak att smaka. Jag tycker man kan göra som man själv känner det är verkligen inte fel att helamma tills sex månader om allt fungerar och de går upp som de ska (det rekomenderas av WHO).



Kram kram

2011-01-14 @ 00:16:34
URL: http://www.pyttianna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback