Just another manic monday ..

2011-01-17 22:11:33 Dagboken
» Kommentarer(12) «


Ja, igår var det söndag.. Men vi gjorde inget speciellt, var hemma hela dagen. William fortsatte trotsa hela dagen, det slutade med att Jörgen fick ta hans Buzz docka ifrån honom, som "straff" för att han inte lyssnade. Vet ärligt talat inte riktigt hur jag ska tampas med han. Att låta han gå in på sitt rum funkar inte, för då sätter han sig ändå bara och leker. Så ja.. Ska man bara gilla läget och stå ut? Har ni andra några tips? Hur gör ni?

Idag har William vart på dagis.
Jag och Linus har inte gjort sådär värst mycket. Grejjat lite, och myspyst! Efter att jag hämtat William på dagis kom Sara upp på en kaffe. Och jag fick mig en massa goa skratt *hihi* Sen tog jag tag i tvätten.. Lika bra, innan högen växer sig allt för stor. Ska alldeles strax gå ner och hämta det allra sista som hänger på tork, och städa lite annars gnäller grannen så. Hon har typ tvättmani eller nåt, för det ska vara skinande rent där. Men att hon städar efter sig är inte så noga, men alla andra ska göra det.

Idag fyller även min älskling år, GRATTIS!! Så ja, 36 bast ! Han börjar bli gammel min karl ;-) Hehe!! Men, man är inte äldre än man gör sig.


Kommentarer
Postat av: SANDRA ACKEFJORD

Du kan testa 2 minuters reglen.



När han inte vill lyssna, utan att skälla på honom, så sätter du honom på en stol (skamvrå) och han ska sitta där dom 2 minuterna. Men om han krånglar och springer ifrån när han har fått sitt straff så ska du sätta honom på stolen ännu en gång, att visa att det är du som bestämmer.



Då kommer han fatta att det inte funkar att bråka med sina föräldrar. :) Jag lovar att det kommer löna sig :)

2011-01-17 @ 23:27:16
URL: http://sandraackefjord.blogg.se/
Postat av: Jessica ♥ gravid vecka 38

SV: Mjo, det är ju normalt att bebisen rör på sig mindre nu imed att det är lite utrymme. Men min BM sa att hon ska minst röra sig 5 ggr om dagen och det har hon inte alltid gjort.

Men rörde Linus sig lite för att han var mindre eller dom kom inte fram till något?

2011-01-17 @ 23:37:26
URL: http://lovelyeverafter.blogg.se/
Postat av: Caroline - Mamma till Jennifer

SV. Visst är det jobbigt.. jag blir galen.. man lägger ner de i sängen och vips så blir de klarvakna.. ÅHHH :P



Härligt med trots ;) När jag jobbade på förskola höll jag på att slita av mig håret hahaha :D Killarna är värst när det gäller sånt tycker jag :P

Postat av: Jenny

Tror absolut inte på skamvrå eller några andra metoder där man straffar. Det får bara barnet och känna skuld och det ska inte ett litet barn känna. "Trots" handlar väl ofta om att barnet är frustrerat för att det egentligen inte vet hur man ska agera, då kan man försöka vägleda barnet istället för att uppmärksamma det dåliga beteendet och straffa. Det är lättare sagt än gjort men värt att tänka på. Oj, detta blev långt. Kram kram :-)

2011-01-18 @ 09:22:01
Postat av: Therese - Hampus & Pontus mamma

Än så länge funkar det med att Hampus får gå in på sitt rum och inte vara med oss andra. Ibland har han börjat att leka men då låter vi honom hållas och när han sedan vill komma ut så pratar vi lite om varför han fick gå in på rummet och att vi inte gör så.

Vet ärligt talat inte hur man skall hantera detta med trots på bästa sätt. Tror man får känna av barnet och sedan ta det utifrån det. Dock är de inte lätt att ta alla fajter när man har en pyttis som äter osv. Man får änna välja sin fajter lite efter tillfälle. Ingen ide att sitta och hota när man ammar och inte kan verkställa det.



Hoppas att de snart vänder till det bättre igen : )

2011-01-18 @ 09:36:53
URL: http://nuppi.blogg.se/
Postat av: Linda!

Oj de gick fort =) va kom de sig att han va så liten?

Vi låg inne feån 15 okt till 18 nov så 1 månad och 3 dagar =(

Fast hon behövde ju va där så men hade vi bara fått pröva flaska så hade vi vart hemma tidigare. Men dom ville att jag skulle pröva amma hur längesom helst.

Men gav upp till slut och när vi väl börja med flaska så va vi hemma efter 3 dagar.

Kram

2011-01-18 @ 09:59:00
URL: http://asomilinda.blogg.se/
Postat av: Tina

Låter inte alls kul med den där trotsåldern. Nellie får gärna vara 3 månader för alltid då. ;) hihi.

2011-01-18 @ 12:06:13
URL: http://aniit.blogg.se/
Postat av: Linda!

Okej.. skönt att de gick bra ändå =) fick ni ligga på neo för han va så liten?



Ja de är lite synd att de ska va sån hysteri, jag är ju mamma så jag bestämmer ju. Men samtidigt så våga man inte säga emot när de är första gången man blir mamma och allt gick fort och så visste man ju inte hur saker fungerade.

Asså de funkar inte med William, jag hade gärna velat amma men så länge Felicia får mat i sig så spelar de ingen roll hur hon får de =)

2011-01-18 @ 15:32:36
URL: http://asomilinda.blogg.se/
Postat av: Amelie

Vad roligt :D Härligt när man upptäcker att barnen gillar det!

2011-01-18 @ 15:43:29
URL: http://elefteria.blogg.se/
Postat av: Linda!

aha okej.. men då va de ju skönt att dom hade uppsikt över honom =)

Ja Felicia va ju oxå väldigt trött men hon va ju ändå rätt stor när hon föddes.. mot dom andra bebisarna där..

2011-01-18 @ 16:15:20
URL: http://asomilinda.blogg.se/
Postat av: Katharina -Alvas mamma

Jag tror inte att ta saker ifrån honom hjälper, jag brukar inte bestraffa Alva mer än att skicka in henne på rummet , men oftast hjäöper det bara genom att säga "så får man inte göra" osv hon blir arg en liten stund men lugnar ner sig av sig sjölv, och ut från rummet får hon komma när hon lovar att vara snäll

2011-01-18 @ 17:45:12
URL: http://kathhs.blogg.se/
Postat av: Jelica

Vi gör lite olika. Är han elak mot Zeb och puttas och tjuvnyps så får han gå in på sitt rum en stund. När vi tar in honom på rumet så förklarar vi att han får vara där inne en stund och lugna ner sig för vi tycker det är jätte jobbigt att han inte lyssnar.



Jag försöker oftast styra in honom på annat innan han blir extremt jobbig då jag kan hans signaler nu och då brukar jag ta fram leran, hans pärlor, målafärg och då burkar han va lugn och sitta och pyssla med det i ca 1 tim.



Jag tror absolut inte på skamvrå. Trottset är ju inget fel utan det är ju en oerhört jobbig period för de små oxå precis som det är för oss vuxna.

2011-01-18 @ 19:25:44
URL: http://ietthusiskogen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback