Happy New Year !

2009-12-31 11:27:52 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!
Vi har precis tittat på Nicke Nyfiken 2 - En apa på rymmen! Tom jag tyckte det va bra, hehe =) En annan tråkig nyhet är att min dator havererat =/ Den vill inte starta, o Jörgen har försökt med alla möjliga saker men inget verkar funka, så i värsta fall får jag väl skicka in den på måndag om vi inte får ordning på det. Men ja, det är ju tråkigt! =(

Ska väl sätta igång o städa lite snart, o diska =/ suck! I eftermiddag kommer Patrik & Jessica och ska äta Nyårsmiddag med oss. Ikväll ska Jörgen jobba, men det har blivit ändringar så  nu verkar det som att han ska jobba på Tanumstrand istället för på Swania. Så det blir ju en bit för han att åka =/ vilket också betyder att han kommer vara hemma jätte sent.

Men vi ska försöka ha en mysig kväll utan pappsen ändå!
Så nu hoppas vi på ett riktigt bra 2010!!


Ny TV !

2009-12-30 21:17:08 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Tjabba =)
Dagen igår gjordes det inte så väldans mkt, när Jörgen kom hem från jobbet så gick jag hem till Jessica och fikade, o sen färgade hon min hemska utväxt, skönt att den är borta nu , hihi!! Mysigt att komma iväg lite ensam, och bara få umgås med Jessica :)

Idag efter Jörgen kommit hem från jobbet åkte vi och lämnade av William hos farmor och sen åkte vi ut till Överby för att köpa oss en ny tv! Tack mamma som gjorde det möjligt ! <3 Det blev en LG, 42" Plasma TV ! Känns lite konstigt att titta på när man är van vid en liten tv, vi hade 29" innan . William tyckte det va jätte kul att vi numera har en som han sa de själv .. "stoooooooooooor teve" Sötisen .. =)

Han däckade redan vid 7 , men så går de när man inte sover middag, han verkar inte ha det behovet längre. Mig gör det ingenting. Vill han sova så får han det, men vill han inte så behöver han inte det. Nu sitter vi och ser på lite tv, mysigt att kunna göra det tillsammans, och skönt för jörgen att han inte behöver gå upp inatt o åka till jobbet. Dock ska han ju jobba imorn ändå, men då som ordningsvakt. :/ Tråkigt tycker jag, men det är ju bra betalt. Man får väl se det så, vi ska hursomhelst äta en god middag ihop innan han ska jobba.

Så imorn kommer Kristina och Alice hit o umgås, så jag slipper ju sitta helt ensam . Thank u babe!
Nej nu ska jag väl återgå till tven, men nu har ni en liten update iaf !
Tjingeling !!

Sista veckan på året 2009 ..

2009-12-29 09:48:04 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Hallå =)
Blev en tripp till Överby igår. William köpte sig en Nicke Nyfiken docka , för pengarna han fick i julklapp av sin fadder. Blev även ett par jeans och en tjocktröja! =) Jag köpte även mig en tröja, och Jörgen 3 slipsar :) Hade en mysig dag på Överby ihop med mina älsklingar. Innan vi åkte hem stannade vi på Ica Maxi och köpte hem nyårsmaten som vi ska äta ihop på dagen, Jörgen jobbar ju nyårsafton, så vi får fira ihop på dagen istället. Ingen idé att fira ändå, eftersom William är så rädd för raketerna, så då sitter jag och han hemma och myser istället!

På kvällen kom Sara, Toni & Nicolina på en liten fika =) Jätte trevligt! Alltid lika kul att träffas ! Efter att dom åkt hem fick William lite välling och sen somnade han på stört, gissar på att han va ganska så trött. Igår gjorde jag en intresseanmälan på en lägenhet, men det va några st före mig i kön, så man kan ju hoppas att dom tackar nej så vi kan få den, men jaja vi får se! Annars är det bara att fortsätta leta..

Idag kom William inspringandes till mig vid 7 och va ledsen, han hade drömt en mardröm. Men efter lite gos med mamma va allt bra igen, så nu har vi varit uppe en stund. Ska väl ta tag i disken om jag orkar. =P Planerna idag? Tänkte gå hem till Jessica o färga håret när Jörgen kommit hem. Så jag får ordning på min kalufs nån gång. Haha. =)

Edward Vs. Jacob

2009-12-28 21:42:31
» Kommentarer(6) «


 

Team Edward eller Team Jacob?

Vad är du?


I'm Back !

2009-12-28 10:11:53 Dagboken
» Kommentarer(8) «


Julen har varit underbar! :)
Julafton va det fullt upp, jag hade massor att göra, och vi hade några julklappar att köpa innan allt va klaffat o klart! Våran första egengjorda skinka blev helt ok! Övning ger färdighet. William somnade lagom till Kalle Anka o lagom till hela tjocka släkten kom. Vi åt massa god julemat, åt alldeles för mycket. precis som alla år! Vi delade ut julklappar och William fick massa fint, när släkten åkt hem fick han öppna alla sina paket från oss, och han blev jätte glad för dom också! Summan av det hela så har han fått sjukt mkt julklappar i år från alla håll o kanter. =)
Tusen tack allihop!

Juldagen va lugn, vi va bara hemma och myste o lekte med Williams julklappar. Jörgen fick åka en sväng till läkaren, för han har så ont i sina bihålor :/ Stackarn! =( På kvällen jobbade han på Swania och vi låg hemma och myste. Kollade på tv, och hade det bra =) På Annandagen va vi ute o kikade på Mellandagsrean , men då folk är hysteriska så bytte jag bara min bh som jag fick i julklapp och lämnade in min klocka för förkortning. Sen åkte vi hem.

Igår gick vi ut och åkte pulka hela familjen, vilket William ÄLSKADE !! Han skulle bara åka mer o mer, och fort ner i backen skulle det gå. Hihi, även jag o Jörgen fick åka =P Man blir som barn på nytt.  Sen passade vi på att åka till Maxi o köpa 2 till plastboxar till Williams leksaker. Jag flyttade ner en hylla från Vinden o in till hans rum, men innan den är klar hade jag tänkt att måla den vit, den är träfärgad nu, så den smälter in lite bättre.

Idag fick jag sovmorgon, William kom in vid 8 och kröp ner under mitt täcke , och sen somnade vi om till halv 10! Underbart. =) Han är en riktig mysis min son! Vem älskar inte att sova liksom? :) Hihi
Till er som kommenterat om att jag skulle vara gravid; kan jag berätta att så är inte fallet tyvärr :/ Den dagen jag blir det så lovar jag att jag inte kommer kunna hålla tyst om det, så ni lär få reda på det :) Men än så länge är jag inte det.

Idag blir det kanske en tur till Överby om jag orkar.. Vi får se helt enkelt =)

 

Mer bilder finner ni på Bilddagboken klicka Här

 


Pulka Åkning

2009-12-27 19:48:27 Foto - William
» Kommentarer(0) «



Dan före Dopparedagen!!

2009-12-23 23:25:29 Dagboken
» Kommentarer(8) «


Hallå kära vänner !! :)
Bara EN dag kvar till julafton, visst har det gått fort?! Jag tycker December månad har rusat iväg.. Idag när Jörgen kom hem från jobbet, packade vi in oss i bilen och åkte till Borås. Stannade i Knalleland för lite shopping, men det va nästintill omöjligt att få en parkeringsplats. Men efter lite letande såå.. Blev hårfärg för min del inne på Eko. Även 2 par leggings på Gina, Jörgen hittade skor och en jacka, som dessutom var nersatt med 300 kr, så ja ett fynd får man väl lov att säga att det va! :)

När vi kom hem till mamma så bytte vi julklappar, William fick määäängder. Jätte fina leksaker. Vi är mer än nöjda. Men blir nog lätt så när han är hennes enda barnbarn :) Vi åt massa julmat och både jag och Jörgen åt nog lite för mycket. Undra varför det alltid blir så? Haha . Men gott vare, har ju gått o längtat efter denna maten i evigheter känns det som :)

Imorn kommer tjocka släkten hit o firar jul med oss, det ska bli mysigt. Så ja, jag har mängder att hinna med imorn, som jag inte hunnit med hittils, jag ska;

* Koka o griljera skinkan
* Fixa en del av julmaten (Svärmor fixar resten)
* Städa (det jag inte hunnit med)
* Åka o köpa plast tallrikar o bestick
* Fixa en till julklapp
* Slå in julklappar

Är säkert nåt jag har glömt, det gäller att ha huvet med sig, vettni! :) Haha..

 

God Jul Allesammans!!

 


Massa julemat ! =)

2009-12-23 00:00:37 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Hallå där ute i stugorna!
Idag skulle vi som sagt rensa datorn på massa virus, nu snackar vi massor, det ploppade upp sjuttitusen olika fönster hela tiden, så jörgen tog bort de gamla virus skyddet eftersom de uppenbarligen inte fyllde sin funktion o laddade ner ett nytt, den nya hittade 360 infekterade filer, jisses amalia!! Men nu är de borta iaf, o datorn funkar som den ska, inte undra på att den vart seg.

Efter vi fått ordning på allt, och Jörgen bytt däck på bilen va vi på väg ut till Överby o Jörgen skulle tanka, så läckte slangen på bensinstationen, så han fick massa bensin över sina skor, blev hem och byta, och påvägen upp så spydde William i bilen, troligtvis av bensinångorna, kanske inte är så konstigt egentligen, för det är ju ingen trevlig doft och speciellt inte för ett litet barn på 2 år.

Middagen idag åt vi på Briggen, svin dyrt. Det är tur att vi äter ute så sällan. Handlade lite mer julklappar och även all julmat. Dyrt varé, tur det bara är jul en gång per år, haha! Jag sitter här o saknar min pappa nåt ofattbart mycket. Det blir alltid jobbigare när julen närmar sig, det gör så ont i mig att sakna han, det gör så ont att veta att du inte finns längre, det blir aldrig bättre, nu är det snart 3 år sen du gick bort, men så fort jag hör en låt med en lite sorgen text så blir jag ledsen o tårarna rinner ner för mina kinder, för att jag saknar dig så mycket. Jag vill inget hellre än att ha dig hos mig, få krama om dig, och bara vara med dig. Jag önskar jag kunde ta dig tillbaka, jag önskar jag kunde göra allt bra, men jag kan inte för du finns inte hos mig längre.

Orden räcker inte till, för hur mkt jag saknar dig .
Jag hade nog aldrig förväntat mig att jag bara skulle få 19 år ihop med dig, jag hade aldrig förväntat mig att du skulle ryckas ur mitt liv så plötsligt, att du aldrig skulle få se mig bli mamma, att du skulle få se hur bra jag har det. Jag vill att du ska veta att jag mår bra nu, du hade varit så stolt över mig och min familj. Över vilken fin son jag har och vilket fint barnbarn du har. Jag ville så gärna att han skulle fått träffa sin morfar, men den enda bild han kommer ha av dig, är när vi besöker din grav, och dom dagarna jag sitter och berättar vilken underbar morfar han skulle ha haft, om livet hade varit rättvist. Men livet är inte rättvist, eftersom du inte finns hos oss.

det gör så ont att inte veta hur du har det . Pappa, JAG ÄLSKAR DIG !

 


Städ och Tvätt .

2009-12-22 11:44:46 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Morsning !
Inatt fick huliganen för sig att vi skulle gå upp kl 3 ?! Skulle inte tro det va, så jag la han igen och gick o la mig, men det dröjde inte lång stund förän jag hörde att han va uppe och tassade, han tyckte vi skulle titta på tv, men icke sa nicke, in i sängen igen.. och sen somnade han om tillslut, kvart över 8 kröp han ner under mitt täcke och kramade om mig. Lilla gosungen!

Vi har kört igång med 2 maskiner tvätt, lär väl bli 2 till innan vi är klara, sen ska jag sätta igång med disk och städ. Tar väl mest dammtorkning och toaletterna idag, o dammsuga såklart, men jag lär ju få dammsuga på julafton ändå, så då kan jag lika gärna skura golvena då.

Nej nu ska vi rensa datorn på lite skit, så det är bäst att ja avslutar :/
Jag har nämligen fått virus i operativ systemet =( Så jörgen ska få ta bort det.

Julklappar

2009-12-21 23:23:40 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Åh va mysigt det va att träffa brorsan igen!!
Får även passa på att gratulera honom, som klarade den andra tentan i Akutmedicin! 'Stolt Lillasyster' ! Hihi. William lekte som bara den med sin morbror och när han skulle bege sig hem ville William åka med :/ Han tycker nog det är jobbigt att dom inte kan ses så ofta, man såg hur ledsen han blev när Hasse åkte :( Lilla gubben . Han fick en talande Rorribil i julklapp, som han fullkomligt älskar!

Sen fick plutten va hos farmor ett par timmar medans vi åkte ut till Överby för att leta efter julklappar, hittade några st, dock inte det jag ville köpa till William, så vi får kolla efter det i Borås på onsdag istället. Men lite grann blev det allt, jag satte mig o tog en go fika undertiden Jörgen handlade till mig. =)

Nu sover mina pojkar så gott så. William somnade i soffan breve mig, myspys! Så jag har inte gjort så mkt nu ikväll, skönt att bara sitta ner o slappa, imorn är det fullt upp. Jag ska städa, och tvätta .. och när Jörgen kommer hem från jobbet ska vi åka o handla julmaten. För det har vi inte tid med på onsdag. Då åker vi och firar jul med min mamma och Velu, hoppas hon bjuder på julmat, hihi! =)

Nej, nu ska jag hoppa ner i sängen =)
God Natt !


Bror kommer på Besök .

2009-12-21 11:01:56 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Hallå =)
Igår satt jag bara uppe och bara va, åt lite godis och tittade på tv.
Skönt att bara slappa, imorse kröp William ner hos mig vid 7, mysigt! Vi somnade om till kl va 8 och då gick vi upp för han ville byta blöjan. Och sen dess har vi inte gjort mycket, sitter och inväntar min bror! Alltid lika skoj att träffa han. Vi ska byta lite julklappar och fika lite. :)

Sen är våra planer att vi ska åka ut till Överby och köpa dom sista julklapparna, även handla julmaten tror jag det blir. Jag är ju nästan klar med alla julklappar, men Jörgen har mig kvar, hihi! Undra vad han ska hitta på för roligt, jag är mkt nyfiken, men det vet han ju.. Blir som ett litet barn när det gäller julklappar, haha!

Nu ska jag fixa lite kaffe o se vad som mer behövs göra.
Tjingeling

Det gick inte som vi vill ..

2009-12-20 22:11:59 Dagboken
» Kommentarer(1) «


.. men inte är de nån som deppar för det .
Date vann tyvärr inte hela kalaset, jätte tråkigt att dom inte ens fick spela sin andra låt, som förövrigt var jätte bra. Hur som helst så gick resan bra, på vägen upp gick dock en av våra bussar sönder, men de löstes med en ersättningsbuss rätt så smidigt. Alla kom upp till Strängnäs iaf. Efter Tv-sändningen va det fest som gällde :) Summan av det hela en mkt trevligt kväll, nåt som inte va lika roligt va resan hem :/ Usch för att sova på en buss, det finns bekvämare ställen typ som miiin säng!

När vi kom tillbaka till Trollhättan så startade inte våran bil, antagligen pga av kylan + att det är en skit bil, så vi tog en taxi hem, för hem ville vi fooort! Kändes lite fel att gå o lägga sig vid 7 på morgonen, när man vanligtvis brukar gå upp, men några timmars sömn hann vi få. Innan Jörgen skulle iväg till jobbet och då åkte jag bort till Jessica för att få vara med min lilla älskling.

Han har dock varit en riktig pip-Lars idag ;/ Jobbigt, men han är ju lite förkyld, så det kan ju bero på det. Men minsta lilla tillsägelse och han slänger sig o skriker. Men men, alla har vi dåliga dagar ibland, nu ska det bli skönt med lite jul ledigt, att få vara lediga hela familjen, iaf på julafton .

Imorn kommer brorsan hit och ska byta lite julklappar, sen tänkte vi fixa dom sista julklapparna, + att jag ev ska färga håret om de hinns med. Tisdag, är det storstädning på schemat, + att jag ska hinna med att tvätta. Onsdag åker vi till Borås och firar jul med Mamma & Velu, sen på torsdag är det Julafton!

Nu lite bilder från Dansbandskampen =)


Final Dags !

2009-12-19 08:17:57 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Nu är det äntligen dags !!
Igår hade vi en riktig mysdag, gjorde inte många knop . Pussades och kramades hela dagen.
När Jörgen kommit hem från jobbet gick vi och vilade hela familjen, och sen åkte vi ut till Överby och handlade lite! Kollade på Kingdom of Heaven som gick på TV3. Sen va det läggdags.

Idag styr vi mot Strängnäs och Dansbandskampen! The Finale .
Vi ska hejja på våra favoritkillar i Date, det kommer bli så kul, enda nackdelen är alla timmar på bussen.
Kl 11 idag åker vi, är 3 bussar härifrån som ska åka + en buss från Skara. Kommer bli grymt kul =)
Så jag återkommer på söndag med uppdatering och bilder ;D

Ha en trevlig lördag!

För att rösta ringer ni 099-220 03 (samtalet kostar 3,60)

Saab !

2009-12-18 15:14:51 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(2) «



Jahopp, det kändes ju positivt, då man har en sambo som jobbar inom Transport. :/


En vecka kvar till Christmas Eve .

2009-12-17 22:59:46 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Jisses, det är tusan bara en vecka kvar ..
Visst går tiden fort? Jag tycker Decmeber månad har gått skit fort.
Idag har ju jag och William varit hemma som sagt, vi har inte hittat på så mycket, när han gick och la sig för en middagslur passade jag på att ta tag i disken, fattar inte varför man egentligen ska dra ut på det, för när man väl satt igång så går de ju ganska fort.

Har även vart iväg o köpt nya dammsugarpåsar, för i förmiddags när jag städade så va ju den sista givetvis full, och inga fler hade jag på lager. Så Jörgen fick köra upp mig, passade även på att köpa lite nya kontakter, såna så man kan ha flera sladdar i ett uttag, (Om ni vet vad jag menar)

Vi har klätt granen som ni såg på bilden nedan, jätte fint tyckte jag, så nu ska bara alla klappar ner under granen, det kommer bli super. Jag verkligen längtar efter julafton då hela familjen kommer hit. Ja jörgens iaf. Min mamma ska vi åka till på onsdagen och fira med henne och Velu. :) Hon har visst köpt massa julklappar till William. =) Roligt! Men så är det ju när han är det enda barnbarnet på mammas sida. Ingen av mina bröder har ju börjat yngla av sig, förutom min äldsta bror då, men han är ju inte mammas son.

Hoppas vi ska få se hennes nya lägenhet då också! :)
Jag har precis varit ute med Rocky i snön, han blir som en liten valp när det är snö . Toker! Vill att man ska kasta/sparka snö till han, och gör man inte det så nafsar han en i fötterna, hahah! Det är en rolig syn ska ni veta. Jag hoppas innerligt att denna snö får ligga kvar till julafton, det hade ju varit underbart! Hoppas de kommer såpass mycket så man kan ge sig ut och åka pulka med William med .

Nu tänkte jag bjuda på lite bilder från veckan som gått ..

Från luciafirandet på dagis ..

 

hjälper till med städningen .

 

hoppade ner i lådan för att mumsa på en knäckemacka :)

 

Klädde julgranen .

 

ni vet väl vilka ni ska rösta på lördag?

Date - 099 220 03 !



Julgranen

2009-12-17 21:21:44 Foto - Allt möjligt
» Kommentarer(0) «



Det känns som Fredag ?

2009-12-17 11:57:26 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Hallå Hejsan !
Igår eftermiddag så fick vi åka iväg o köpa en julgransfot, våran som vi hade va på tok för liten till denna granen, passade även på att köpa lite glitter, sen åkte jag och William hem till Willes farmor en stund, och under tiden satte Jörgen upp julgranen, men den är ju tamejtusan gigantisk. Jisses, säger jag bara. Får se hur vi ska göra, haha !

Imorse vaknade jag me halsont, William är lite snuvig, så jag ringde dagis så han fick vara hemma idag och imorgon, och ja resten av året också för den delen. Så nu blir det inget dagis förän 11:e Januari. Kan va gott att ha han hemma och mysa lite. Han behöver ju inte vara där när jag ändå är hemma. Ser ingen mening med det.

Har precis pratat bort en stund med underbara Sara :) Det är så skönt när man hittar en ärlig vän, för såna som henne växer inte på träd. :) Så skönt för William är jätte förtjust i henne och Toni också! Blir eventuellt att vi åker upp till dom i eftermiddag och bosätter oss i henens nya soffa :) Myspys!

Är det nån mer än jag som tycker att det känns som fredag idag? HAHA !
Nej, kanske ska se vad vi ska äta idag, och ta tag i den förbannade disken.

Date - Final i Dansbandskampen

2009-12-17 08:34:51 Videos
» Kommentarer(1) «



Engelska Prov :/

2009-12-16 06:55:56 Dagboken
» Kommentarer(6) «


God Morgon !
Egentligen hade jag velat gå och lägga mig igen , men det är ju svårt. Är lika bra att ta tag i detta nu så jag får det gjort, är ju liksom sista chansen den här terminen, annars får jag vänta tills nästa och det har jag verkligen inte tid med. Så ja, bita i det sura äpplet. :/

Igår kväll var vi iväg och köpte oss en Kungsgran :) Mycket najs sådan, så idag ska vi se om våran julgransfot passar , men måste hugga till foten på granen lite, för den är nog alldeles för tjock. Sen får vi hjälpas åt att klä den fina granen, men nu luktar det jul hemma hos oss, underbart :)

I eftermiddag ska William få sin andra dos av vaccinet, sen ska vi hem till Jessica en stund och hjälpa henne med lite saker, då hon måste vila :) Såklart man ställer upp :) Nej om jag skulle göra mig iordning, för jag sitter fof i myskläder o William har fortfarande pyjamas på sig ;P HIhi.

Info om er ?!

2009-12-15 10:30:39 Marie babblar
» Kommentarer(14) «


1. Vad heter du?
2. Hur Gammal är du?
3. Vart Bor du?
4. Hur hitta du hit?
5. Vad gillar du bäst med min blogg?
6. Något jag borde ändra på?
7. Vad vill du läsa mer om?

Svara gärna på dessa frågor :)
Alltid kul att veta vilka ni är !

Idag är vi Lediga !

2009-12-15 08:38:08 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God Morgon !!
Igår kväll gick jag och la mig tidigt, det händer typ aldrig, så det va kanske på tiden, men jag va så himla trött. Kanske va tur det, för idag fick jag gå upp vid 7, för då va Jörgen tvungen att åka till jobbet, han fick hoppa in tidigare, eftersom han va typ den enda som kunde köra den turen nu, och den enda tillgängliga med släpkort. Sen ringde vi till dagis så William fick vara hemma idag, eftersom jag är ledig så ska ju han vara det också, så idag blir det bara myspys här hemma =)

I eftermiddag hoppas jag att vi ska få se på UL-bilder på Willes kommande kusin! :) Vad blir det, nr 18 i kusinskaran tror jag? Massa kusiner, men det är bara härligt, en bamse stor familj ska det vara =) Ibland önskar jag att vi fortfarande hade den samhörigheten i våran familj som Jörgen har i sin. Men den enda som jag har kontakt av mina syskon är min underbara bror Hasse . Dom andra har jag inte pratat med typ sen pappas begravning. Dom har inte träffat William heller, och dom verkar inte vara intresserade av att ha nåt med oss att göra heller, så då får det vara! Han har massa underbara släktingar på Jörgens sida ist, har hellre dom i vårat liv, än morbröder som inte bryr sig! Tur han har en morbror iaf som älskar honom! Och som vill engagera sig i hans uppväxt! Va är det dom säger, släkten är värst, men familjen är värre?! Antar att det är väldigt väldigt sant.

 

Älskade älskade bror <3 Han kommer förivrigt hit nästa vecka och hälsar på, så ska vi byta julklappar. William har gjort en julklapp till sin morbror som jag tror han kommer bli väldigt glad över, det får vi hoppas iaf =) Ikväll ska vi nog ut o köpa en julgran, vi skulle åkt igår men kom aldrig iväg. Hoppas det finns några fina granar kvar. =) Nej nu ska jag mysa ner mig i soffan med min lilla älskling!

.. u make my life worth living <3


En gammal Bild .

2009-12-14 17:58:15 Foto - Marie
» Kommentarer(10) «


 

Fotograf: Christian Berg


Lucia firande .

2009-12-14 14:46:34 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God Eftermiddag .
Morgonen startade tidigt för våran del. 05 ringde klockan, så jag låg och snoozade till 05.30 innan vi klev upp och väckte William, för lite frukost och påklädning av tomtedräkten. Han va superduper söt . Vårat lilla hjärta. Han va så söt i Luciatåget . *Mamma hjärtat smälte* Han satt så fint i frökens knä. Dom bestämde dock att man inte fick fota själva luciatåget, för att barnen inte skulle bli rädda, och tappa bort sig i låtarna. Men efteråt var det fritt att fota hela luciatåget, jag hann inte med att ladda videokameran, så jag filmade med mobilen ist. Efteråt var det fika, vi hade med oss lussekatter och julmust. Sen var det dags för mig att gå till skolan och för Jörgen att åka till jobbet.

Jag hade Nationellt Prov i Matte :/ Får väl se hur det gick, men jag inte positivt inställd om jag ska vara ärlig. Har grejjat lite hemma nu en snabbis, vikt tvätten och dammsugit lite. Mitt vanliga vardagsnöje. Haha. Så är det när man har hund gott folk. Men jag måste nog säga att sen vi bytte foder, har han blivit bättre i pälsen, jag tycker ju det iaf. Även hans mage är nöjdare. En mer harmonisk hund helt enkelt. =)

Nu ska jag strax gå och hämta min lilla älskling på dagis, sen blir det väl att slänga ihop en middag tills pappsen kommer hem, sen blir det mys hela kvällen! Ska fixa med lite papper här hemma bara. Och planera vad vi ska köpa till dom sista som är kvar som ska få julklapps av oss.

<3

Tredje Advent - Lucia

2009-12-13 21:51:38 Dagboken
» Kommentarer(14) «


God Kväll =)
Imorse tyckte William att vi skulle gå redan vid 05.15 men det tyckte inte hans mamma, så jag lyckades få han att somna om till 9, så de blev lite sovmorgon. Jörgen fick sova lite längre eftersom han hade jobbat. Sen blev det att packa skötväskan och åka ut till Maxi och handla, kikade även på julgran , vi ska ha en äkta gran i år. Så plastgranen får stå på vinden detta året, som jag tjatat om en äkta gran. Hittade en jätte fin Kungsgran som vi tänkte slå till på i veckan. =) Det kommer verkligen dofta jul hemma hos oss sen, det är julkänsla för mig. Jag ska vårda den så fint, som min pappa brukade vårda våra granar vi hade vid jul. Och dom höll sig fina jätte länge !

Sen släppte Jörgen av oss hos Linda & Mio . Vi käkade tacos ihop, och sen bakade vi pepparkakor. William tyckte nog degen var godare än vad det var att baka. Haha. Sen kom pappsen och hämtade oss, men det va trevligt o se hur dom boddde, och alltid lika trevligt att tjata lite skit :) Hihi. Vi hämtade även upp Jörgens föräldrar på tågstationen som vart i Helsingborg på julbord, och sen hem för att lägga lillfisen, som i vanlig ordning inte ville sova. Envis som en åsna! Undra vem han brås på? Inte är det mig iaf ^^ Haha.

Imorn bitti är det luciafirande på dagis, så både kameran och videokameran skall laddas, för självklart måste jag föreviga det på både bild och film! Han har övat läääänge på alla luciasånger. Min duktiga fisrompa!
Nu blir det snart att hoppa i säng, så man orkar upp imorn, William ska vara ombytt o klar kl 07 på dagis!


Almost Bedtime

2009-12-12 23:43:36 Dagboken
» Kommentarer(20) «


Tjaaaaba!!
Hur har ni det en lördagskväll som denna? Här är det bara fint!
Igår var jag på Bio med Sara, vi såg New Moon igen, och den va lika bra som sist jag såg den. Hihi! Team Edward all the way! ;D När jag kom hem blev det mys framför Tv:en med familjen, William var uppe alldeles för länge. Antagligen var han inte trött.

Idag har vi varit ute på en liten skogspromenad, och myst med Kinamat hela familia! Älskar dom stunderna när det bara är vi tre. Hade även bokat tvättstugan, så nu har jag massa tvätt att vika imorgon, för det orkar jag inte idag. Jag och William har även hunnit med att baka Scones idag, mumsigt! Vi hade faktiskt ingen bröd hemma, och han ville ha smörgås, så då får man ju fixa nåt, för springa till affären det orkade jag inte :P Hehhe .

Har kikat på Dansbandskampen, och vi ska ju dit nästa helg för hejja på Date i finalen. Ända jag bävar för är bussresan dit och hem, det är ju ett par timmar på bussen så att säga :/ men men . Det är ju kul när man väl är där. Man får väl se det så. Hoppas killarna ska ta hem hela kalaset, men man vet ju aldrig. Nu ska jag däremot njuta av min underbara bok, innan det är dags att lägga sig.

God natt !

Min Graviditet med William 2007

2009-12-12 19:13:25 Foto - Marie
» Kommentarer(24) «


Vecka 13 (Första lilla bulan)

 

Vecka 20

Vecka 28

Vecka 34

Vecka 39

 

Och sen blev jag ännu större, för William föddes inte förän Vecka 42+2


New Moon - Citat

2009-12-12 17:15:53
» Kommentarer(4) «



Forbidden ..

2009-12-12 10:06:41 Foto - Marie
» Kommentarer(11) «


 

Forbidden to remember, terrified to forget; its a hard line to walk.


New Moon - Igen ! =)

2009-12-11 14:31:47
» Kommentarer(15) «


 

Ikväll ska jag och Sara gå och se på New Moon .. igen.

För andra gången!


Tacos !!

2009-12-10 13:36:16 Dagboken
» Kommentarer(10) «


Hallåhejsan!
Igår eftermiddag kom Kristina och Alice hit, vi fikade och tjötade och jag slängde ihop en lasagnette till middag som vi bjöd på. William är så himla söt med Alice, hon låg o va lite ledsen då hämtade han leksaker o försökte underhålla henne med, gav henne nappen, och pratade med henne massvis, jag borde ha filmat han! Han kommer bli världens bästa storebror när den dagen kommer. <3

Sen va plutten trött, somnade hyfsat tidigt utan bråk o tjaffs. Så mammsen fick en mysig kväll framför Tvn. Vi fick åka iväg en snabbis och handla blöjor för dom hade börjat tryta, men då var farbror Patrik snäll och satt här under tiden. Kom hem med lite gottigott, smaskig choklad och Ben&Jerrys. =)

Idag har William vart en kortis på dagis, hämtade han efter maten, och nu ligger han och sover middag. När han vaknat ska vi åka hem till Sara och Toni o käka tacos. Så kommer våran älskling dit sen och äter med oss! En mysig torsdag med andra ord . Man kanske skulle fixa till sig så de bara är att åka när Wille vaknar =)

Puss & Kräääm

Recept - Fiskgratäng (Pappas Recept)

2009-12-10 10:28:38 Marie babblar
» Kommentarer(1) «


Du behöver :
1 st fryst filé (Torsk eller Hoki)
Frysta grönsaker (Ärtor, majs o paprika)
Champinjoner (Jag använder dom i konserv)

Gör så här:
Smörj en ugnsform med margarin, skiva sedan fisken i bitar.
Strö över ett jämnt lager med dom frysta grönsakerna.
Gör en vit sås, och blanda ner champinjonerna när såsen är färdig redd.
Häll såsen över fisken och grönsakerna. Och in i ugnen.

Ca 200 grader i 45-50 min.
Pefekt ihop med hemmalagat potatismos!

Vänskap, Tillit ? Svårt val ..

2009-12-09 12:57:11 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God Middag !
Igår efter vi slängt i oss lite lunch så tog vi bussen ut till Sjuntorp för att hälsa på Kristina och hennes goa familj. William är helt såld i Alice. Han bedårar henne, och sitter gärna och bara pratar med henne, pussar henne på pannan, och ger henne nappen när hon vill ha den, sen tittar han på mig med sina varma bruna ögon o ler samtidigt som han säger "Mamma, jag vill ha henne" Man smälter ju!

Vi käkade en supergod stek som Kristina hade gjort iordning. Och bara hade det mys! William ville dock inte åka hem, utan han ville stanna där. Roligt när han trivs så bra med mina vänner, då blir man varm i hjärtat. Imorse ville han inte gå till dagis, utan låg bara och skrek för han säger att det är en tjej på hans dagis som slår han, svårt o veta med dessa små, om det verkligen är så eller bara nån hittepå grej, men jag tog iaf upp det med hans fröken så dom skulle hålla ögonen öppna.

Idag jobbar Jörgen sent :/ Så Kristina o Alice kommer hit om en liten stund! Trevligt, då slipper vi sitta ensamma, tur man har såna gooa vänner =) Jag har alltid annars världens mega otur med vänner. Svårt att veta vem man kan lita på, jag har annars sjukt svårt att lita på folk, och det tar mig lååång tid innan jag öppnar mig, kanske just för att man alltid blir sviken. Den enda jag vet till 110% finns där för mig, no matter what är min älskade sambo! Han har hjälpt mig med sjukt mycket, och det är tack vare han jag är den jag är idag. Love you!!



Ledig Tisdag !

2009-12-08 09:54:06 Dagboken
» Kommentarer(3) «


:) God Dagens !
Igår grejjade jag hemma, diskade och fixade med tvätten . Man kan ju undra hur mkt kläder William förbrukar på en vecka, för det är mest hans kläder. Han är en liten skitgris min lille älskling. + att jag hann med att diska innan William skulle hämtas. Efter dagis gick vi förbi Willes farmor och hälsade på. Vi stannade där till pappsen slutat så kom han och hämtade oss. Det var bara att lägga lillfisen när vi kom hem, och han somnade så sött så . =)

Imorse kom William upp vid halv 8. Och jag blev riktigt chockad för Jörgen låg fof kvar i sängen, och enligt schemat ska han börja jobba 08.00 så jag väckte han och frågade när han började egentligen, ja 8 svarade han mig då. Så han fick väldigt bråttom när han såg va klockan va. Antagligen hade det blitt nåt fel så alarmet hade inte gått igång, så det va ju tur att William kom upp just då, annars vet man inte när han hade kommit till jobbet.

Dagens planer? Jo William är hemma idag, för jag är ledig. Och i eftermiddag ska vi träffa Kristina och hennes familj ! :) Tänkte fixa lite smarrig lunch till min älskling idag , min pappas godaste recept .. fiskgratäng! Wille äter som en häst varje gång jag gjort det =) Mumma!! =)

Nu är det även bestämt att i år ska julafton firas hemma hos oss =) Kanske blir lite trångt, men finns de hjärterum så finns de stjärterum!! =)


Jörgen Vs. William

2009-12-07 21:54:24 Foto - William
» Kommentarer(2) «


 

Ja ni ser väl likheten?

Första bilden är på Jörgen, och den andra på Wille.


Monday Morning .

2009-12-07 09:23:29 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Good Morning !
Vilken seg söndag det va igår, när vi vaknat till liv åkte vi iväg och handlade, William satt som en kung i sin nya bilstol, somnade nästan med en gång. Han tyckte den va jätte skön att åka i. Nu har jag iaf fått köpt mig en julgransmatta, för efter ca 5 års tjat så ska jag äntligen få ha en riktig gran i år. Så himla mysigt! Det är så julen skall vara. Så våran plastis får stå på vinden ett år till, hihi !!

Så vart det måndag igen .. Suck!
Skoldags är det ju då. Tack o lov är de inte långt kvar nu så det är väl bara att hang in there . Men jag är så trött, skulle behöva sova en vecka typ känns det som. Men ja sömn är för veklingar, haha ! Annars idag då? Jörgen ska jobba över :/ Så det va ju lite tråkigt, då vet jag inte riktigt vad vi ska göra i eftermiddag. Nåt hittar vi nog på. Finns ju alltid lite städ att göra som alltid . Haha!

Nej nu ska jag diska !

Candle Light .

2009-12-06 21:35:03 Foto - Allt möjligt
» Kommentarer(0) «


 


Andra Advent

2009-12-06 10:04:13 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Tja !
Åh va trött jag va igår när ja klev upp, då är man inte så stöddig, men ja som sagt självförvållat. När vi kom fram till Ullared, så slapp vi som tur va kö. Bara en knapp halvtimme efter vi kom in, va det en timmes kö. Hittade i stort sett allt jag ville ha, och sen gick jag ut. Enda jag köpte till mig själv va ett par trosor. Resten va julklappar. Så nu är det baaaara några få kvar. Skönt att slippa stressa iaf.

När jag kom hem igår va det bara slappa som gällde, sen somnade jag i soffan till "Gone in 60 seconds" I love that movie. Många jävligt snygga bilar. Nu har vi precis ätit lite frukost, och ska snart åka och handla lite. Kanske lite andra advents mys skulle sitta fint också? Men tills dess ska jag vila lite.. jag är äckligt trött idag med .

Puss o kraaam .


Ullared .

2009-12-05 05:19:45 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hej i svängarna .. =)
Ja gårdagen va kalaskul, Scotts va kanoners! Men ja som sagt sjukt mkt folk, som knuffades o hade sig, spillde alkohol över deras anläggning o allmänt stöniga, men jag hade en trevlig kväll ändå. Va hemma strax efter 01, så då gick jag och la mig, eftersom jag skulle upp nu 4 timmar senare. Trött? Japp de är jag, men jag får lägga mig tidigt ikväll istället. Så idag har jag gett min kära man lite uppgifter, han ska först få dejta tvättstugan och sen få hämta hem våran son, vet inte riktigt när jag kommer hem, men de blir framåt eftermiddagen. Me lite juleklapps.

Ikväll ska Jörgen jobba . Och då ska som sagt jag lägga Wille, och sen ska jag nog sova, hahah! Men jag somnar nog på vägen till Ullared skulle jag tippa på. Ska däremot ta en uppiggande kopp te nu och se om jag vaknar till liv. Ska hursomhelst bli kul o se hur mkt folk de kommer vara på Ullared .

Nej, en kopp te!

Avklarat

2009-12-04 11:48:12 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Då va dom 2 jobbiga proven avklarade .
Men tror ni de är slut på det? Nejnej.. Jag har 2 till nästa vecka . Det nationella som jag missade förra veckan + ett annat prov dom hade gjort när jag var borta. Men det är bara att bita i det sura äpplet och få det gjort. Under tiden vi gjorde provet (hörövningen) så gick strömmen, så det var bara o vänta på att det skulle komma tillbaka innan vi kunde fortsätta igen. Eftersom vi lyssnar via en CD-spelare. Men jag hoppas provet gick bra och att jag får ett godkänt, jag ska ju kunna detta med engelska, det är ju lixom "mitt" språk . Hihi .

Nu ska jag strax hoppa in i duschen, städa, diska, packa Williams väska, hämta han, lämna han hos farmor, fixa håret, hem och äta och sen kommer min partner in crime . Och vi ska mysa! Innan vi ska ner till stan och titta på Scotts. Nu har vi även blivit en soffa fattigare, min mamma köpte skinnsoffan som vi har inne på Williams rum till sin nya lägenhet. Grejt ;D Då blev vi äntligen av med den. Och några pengisar rikare. :) Toppen ju !

Nej det får nog bli ett varmt bad ist . I'm chilly :/

Nationella Engelska B

2009-12-04 06:50:27 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God Morgon !
Usch va det suger att gå upp så här tidigt :/ Och det suger att väcka William, han vill verkligen inte gå upp. Så man får änna ruska liv i han. Men min stora älskling får ligga kvar i sängen ett tag till, han ska inte börja jobba förän 10.45 och han kan behöva lite sovmorgon. Tur man inte behöver gå upp rövtidigt imorn iaf.

Anledningen till tidig morgon är att jag har nationellt prov i Engelska B idag. Usch, jag vill verkligen inte, är inte alls upplagd för det idag, men de får gå som de går. Är hörövning och läsdel. Bläääääää. Sen har jag jag i million things to do. Ska lämna William på dagis nu vid 8, sen när det är slut i skolan ska jag hem och packa hans väska, det är mycket man ska ha med sig när man sover borta en natt.

plus att jag ska försöka hinna med en dusch, kan ju vara trevligt, hehe!
Nej nu ska jag försöka få på min son lite kläder och kanske slänga nåt litet i magen.

Ledig Torsdag !

2009-12-03 22:27:23 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Vilken mysig dag vi har haft !
Idag har jag varit ledig, vilket innebär att William också varit ledig. Riktigt myspys. Skönt att inte behöva stress upp ur sängen, utan få ligga och myspysa på morgonen med min lilla älskling. När vi väl klev upp så åt vi en god frukost, tomtegröt. Willes favvo. Och sen flöt det på. När Jörgen kommit hem från jobbet åkte vi o åt pannkakslunch på Grafiten. Mumsigt värre.

Hämtade ut ett paket på posten, en liten julklapp till Willepille. And I love it. Sen kom familjen Tinderholt/Andersson på besök. Jätte trevligt. Så kul att vi kommit varann så nära. Riktiga vänner växer verkligen inte på träd. Julia och William lekte gärnet inne på hans rum och sen såg det ut som en bomb slagit ner, haha! Men dom städade så fint innan det va dags för dom att åka hem.

Va en sväng till Hemköp o köpte frimärken till julkorten som vi ska skicka. Plus att vi hämtade ut ytterligare ett paket idag. En annan bilstol, jag hyr nämligen genom vårat försäkringsbolag. Smidigt och bra. Imorn ska jag och Kristina till Swania och titta på Scotts , det ska bli riktigt kul :)

Till Marianne: Jag är inte klar med skolan, men det är lika bra att vara inskriven på Arbetsförmedlingen. Jag ska plugga nästa termin också.



1th December

2009-12-01 12:13:37 Dagboken
» Kommentarer(9) «


It's the Christmas month! ..
.. som jag väntat ! Hihi.
Inatt väckte William oss med ett gallskrik, jag gick in och han bara skrek o skrek, fattade inte va som var fel, försökte få han att berätta för mig vart det gjorde ont. Men han hade gråtit så mkt så han fick inte fram så mycket. Men tillslut när han fått sitta i min famn en stund, sa han att han hade ont i rumpan. Så jag tog av han och såg att han hade bajsat i sömnen. Så det var bara att gå o byta, o lillkillen va knallröd i rumpen :/ Inte konstigt min lilla älskling hade ont :/ Fick tvätta o smörja med salva, sen fick han gosa med pappsen innan han ville somna om igen.

Imorse öppnade vi våra chokladkalendrar . Ja, jag har en jag också! Haha! Sen myste vi lite innan vi knallade iväg till dagis. Så här hemma har jag grejjat lite granna, diskat och vikt tvätten, dammsugit o lite sånt. Skulle bytt gardiner i sovrummet men de får bli ikväll. Ska snart åka ner till Arbetsförmedlingen , ska träffa min handläggare. Sen ska jag hämta skrutten från dagis, så ska vi åka till Överby och träffa Sara & Sessan Nicolina :) Ska bli jätte kul, va ett tag sen nu =)

Bäst att skynda ut med Rocky nu ! :)
Puss & Kram

Countdown .

2009-12-01 09:12:14
» Kommentarer(1) «



Eclipse Movie and Breaking Dawn