Jämförelse V. 32

2010-08-31 17:53:30 Graviditeten
» Kommentarer(15) «


 

Första Bilden: Gravid med William

Andra Bilden: Gravid med Lillbebis


Vecka 32 (31+0) - Bild

2010-08-31 12:54:48 Graviditeten
» Kommentarer(3) «


Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.Besök hos David & Elina

2010-08-31 09:55:16 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Igår var det ju måndag, och med måndagar innebär Sjukvårdskursen för min del.
Men blev inte så långvarig i skolan, vi fick veta att vi skulle arbeta med eget arbete inom "Vanliga behandlingar & Undersökningar" Så vi fick välja vårat arbetsområde, och jag valde EKG! Så under 2 veckor ska vi arbeta med det, och sen fick man gå hem om man kände för det. Så jag gick hem till min svärmor för en kopp kaffe.

Sen kom Jörgen och lämnade William eftersom han behövde sova innan han skulle jobba. Och vi åkte upp till Överby för att äta lite lunch :) Och när det var avklarat tog vi bussen hem till David & Elina. William lekte med Iszabella och körde omkring henne i hennes dockvagn, haha! :) Ja dom är allt söta dom små trollen. För min och Elinas del blev det kaffe, typ sådär 2 kannor elr ngt ;P Haha! :)

När vi sedan kom hem hade jag en liten kille som var jätte trött. Han somnade på stört när han la sig i sängen. Mammas fina fina kille <3 Och idag är han på dagis, jag har pluggat lite granna, fått halva arbetet gjort, nu ska jag ta en paus och läsa "Vi Föräldrar" tidningen som kom igår innan jag fortsätter igen! :)


Söndag & Huvudvärk

2010-08-29 21:42:38 Dagboken
» Kommentarer(12) «


Till Anonym: Varför William fortfarande använder blöja? Jo för att han helt enkelt inte är redo att sluta med den än. Roligt att ditt barn ville släppa den vid 2-års ålder. Men alla barn är inte likadana, vissa går det jätte lätt för medans andra barn har svårare för det. Men vi tränar allt med både potta och toaletten, men än så länge så har han inte velat göra nåt där än, och jag tänker inte tvinga honom till det heller, för det kommer när han känner sig redo.

Idag har William varit hos farmor ett par timmar, jag fick en sprängande huvudvärk så jag frågade om han fick vara där och det var inga problem, tusen tack <3 Det är skönt att ha en familj som ställer upp när man själv inte alltid orkar. William hade det tusen gånger roligare där, än att vara hemma med mig som inte hade orkat med så mycket stojj.

Imorn är det skoldags igen, Williams dagis är stängt så William ska vara hos farmor, Jörgen får lämna han där imorn innan han ska lägga sig för att orka med jobbet, så får jag hämta han när jag slutat. Och sen ska vi hem till Elina & David och dricka kaffe :) William blir nog glad över att få leka med Iszabella :)

Pojke? Flicka?

2010-08-28 21:46:40 Graviditeten
» Kommentarer(12) «


 

Vad tror ni att det blir? :)


Barnkalas

2010-08-28 20:55:38 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Idag var det Barnkalas på schemat, och jag får säga att det blev lyckat! Tack alla som kom, och tusen tack för dom fina presenterna ni köpt till vår son, han va så lycklig så :) Våran stora kille! =) Ljudvolymen här hemma den var ganska så hög emellanåt, men de blir ju så med många barn som tjoar och leker =) Men det var jätte kul att så många kunde komma :)

När alla gäster åkt hem gjorde vi tacos som vi smaskade i oss. Det satt fint i magen vill jag lova. William somnade så sött ihop med sin dock "lillebror" som han fick av Nicolina & familj. <3

 

 

 

 

 


Fullt upp!

2010-08-28 10:35:45 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Imorse kom en liten kille inknallandes vid 06, och ville byta blöja för den va tämligen full i kiss. Jag fattar inte varför han kissar så mycket på natten fortfarande "/ Och ändå ger jag han inte märkvärdigt att dricka på kvällen innan läggdags. Så ja, jag har ingen aning om vad det beror på . Sen ville han ha lite välling. Och jag satte på en kopp te till mig. Sen har vi myst i soffan och kollat på Musses Klubbhus! Det är det som gäller nu! Haha!

När Jörgen kom upp satte jag igång med att plocka och städa här hemma. Får gärna vara lite hundhårsfritt när vi ska ha kalas. Ja så gott det går iaf, helt går det inte. För då kan inte Rocky vara hemma, och jag kan ju inte direkt stänga ute han. Men han får nog ligga inne i sovrummet under tiden. Han blir så stressad av många barn och vuxna, så han kan inte lägga sig ner och slappna av. Men det handlar ju inte om nån lång stund direkt.

Nu har Jörgen åkt iväg till Biltema och ska köpa delar till bilen, jag städar jag.. Har vardagsrummet kvar och Williams rum. Annars så ser det helt okej ut här hemma. Ska även hinna med att baka en tårta till kalaset, men det går rätt fort =) Nej nu får jag fortsätta! :)

Tjingeling..

Fredag =)

2010-08-27 20:35:27 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Idag har vi inte gjort mycket vettigt här hemma..
William har varit på dagis ett par timmar och busat av sig, kunde behövas. Dock klev han upp tidigare är normalt imorse, vid 05.15 kom han in till mig, fy då va jag inte människa kan jag lova ;P Inte ens barnprogrammen på TV har ju börjat då , haha! :)

Lämnade han på dagis vid 9 och sen pluggade jag lite, men fastnade såklart! När Jörgen vaknat åkte vi till Maxi och handlade lite granna, inför kalaset imorn, och sen så tänkte jag att vi skulle äta tacos när våra gäster åkt hem. Imorn ska vi nämligen ha lite barnkalas för Williams kompisar, de kommer han nog tycka om tror jag =)

Har kikat färdigt på "Remember Me" , började titta på den igår kväll men blev så jäkla trött, så nu fortsatte jag ikväll, var ju o såg den på bio, och ja man grinar lika mkt andra gången man ser den, hemska film! Jag är nog väldigt blödig jag.. Skyller på graviditeten ;P Haha!! =)

William somnade tidigt idag, inte så konstigt kanske. Han gick in o hämtade sin gosehund och somnade i soffan på 2 röda. Då va klockan bara halv 7! men men.. Hoppas inte han kliver upp lika tidigt imorn då kommer jag vara ett vrak ! :) Nej nu ska jag fixa med lite annat ! =)

 

Gammal bild på mig och busen


Då var det dags igen ..

2010-08-25 22:29:41 Dagboken
» Kommentarer(4) «


.. För Jörgen att gå tillbaka till jobbet "/ Lika trist varje gång. Och nu dröjer det en vecka tills han är ledig igen. Igår hade vi en jätte mysig dag, och William blev helt feberfri alldeles lagom till sin födelsedag :) Öppnade hans paket på morgonen, sen lekte vi tillsammans hela familjen, mest nöjd var han över sina nya verktyg som han tom sover med. Sen åkte vi iväg till Biltema en sväng för att inhandla stötdämpare till bilen, och handla lite födelsedagsfika :)

Hämtade även upp Williams farmor så hon va här och firade honom lite . Jag grejjade och bakade tårta till våran prins, som han inte åt sådär märkvärdigt mycket av, kunde ju missa att leka med sina leksaker, så nöjd var han allt :) Idag har William varit med sin faster Carina och jag har försökt att plugga lite, men har inte kommit nån direkt vart med det "/ Det bara låser sig för mig, och då är det bättre att lägga ner det och fortsätta när hjärnan är lite mer alert.

Ska försöka få lite mer gjort imorn, så wish me luck :) Imorn ska William iaf få gå till dagis. Kan nog bli kul för han, nu har han ju inte varit där på en vecka. Men så är det ibland när man blir sjuk. Snart dags för mig att krypa i säng känner jag, eller ja mig och mig, jag och min vilda bebis :)

Williams 3-årsdag i bilder

2010-08-25 18:24:18 Foto - William
» Kommentarer(7) «


 

 

 

 


Vecka 31 (30+0) - Bild

2010-08-24 20:09:15 Graviditeten
» Kommentarer(9) «


Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


 


William 3 år

2010-08-24 09:09:49 Foto - William
» Kommentarer(12) «


 

Idag blir våran fina kille 3 år!

Grattis älskling!! =)


Inception

2010-08-23 06:24:40 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Igår hade vi besök av familjen Dahlberg/Hval :)
Vilket var jätte trevligt, William och Love lekte jätte bra ihop, förutom när William släppte ut Rocky ett par gånger. Love var nämligen ganska så rädd för honom så jag stängde in han i sovrummet, men William gick och släppte ut han hela tiden, för han tyckte ju inte att Rocky skulle ligga där inne ensam ;P

Sen lämnade vi William hos farmor och åkte ner till Göteborg för lite tid på tu man hand :) Vi gick på Bio och såg Inception :) Jag tyckte den var jätte bra, jag gillar såna filmer med lite halvknepiga manus, där man verkligen måste hänga med i filmen för att förstå den, men även dra sina egna slutsatser. Så det var jätte kul :)

Men när vi kom till hem igen så fick vi veta att våran lilla kille hade feber =/ Lagom till födelsedagen! Så han fick lite alvedon igår innan han somnade och inatt har han fått sova inne hos oss. Jag vill gärna ha han inne hos oss när han har feber så jag har en möjlighet att hålla koll på om den stiger eller inte.

Nu sitter jag och äter frukost, och mina pojkar sover fortfarande, om en stund ska jag gå till bussen för att åka till skolan. Första lektionen i kursen i Sjukvård, det ska bli spännande =)

Babygym

2010-08-22 08:30:19 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Igår fyndade jag, ett Babygym -Tummen för 250 kr :) Jätte fint va det. Så jag är jätte nöjd, så nu är det färdig shoppat med bebisprylar för den här månaden. Haha! Är inte så mycket mer vi behöver ha faktiskt. Det är lite tröjor o sånt, men annars är det mesta klart, mycket tack vare att jag hade så mycket sen William var bebis. Men eftersom dom inte är födda i samma årstid så hade jag inte så många tjockiströjjor efter honom. Men Bodys och andra kläder finns det gott om.

På eftermiddagen kom Jörgens föräldrar, hans lillasyster, David, Elina och barnen hit :)
Jörgen gjorde våfflor, riktigt gott =) Sen dracks det kaffe, och jag och Elina fastnade i bebis träsket. Haha =) William hade jätte roligt ihop med Iszabella, dom röjde som två galningar. Men han somnade gott sen när alla åkt hem :) Och jag fick snoosa på lilla Nicole, ååh hon är ju så gudomligt söt :)

Idag får vi besök av Lisa, Tobias, Emma & Love o Moa :)
Tänkte jag skulle göra en äpple & kanelpaj. Frystfärdigpaj typ ;P Haha.
Och ikväll ska jag och Jörgen iväg till Göteborg och gå på Bio. Vi ska se Inception, ska bli kul. För det va längesen vi gjorde något tillsammans, bara vi två. :)

 

 


Till Liten

2010-08-20 21:51:16 Graviditeten
» Kommentarer(7) «


 

Sängkläder, lakan, snuttar, spjälsängsskydd, täcke, nappar, nappflaska & amningsinlägg till mig.

 

 

Spjälsängen, var tvungen att kolla så alla skruvar o sånt fanns :)

Så här fint blev det :)

 


Ullared

2010-08-19 22:33:13 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Imorse va det att kliva upp tidigt, nämligen 04.45 .
Konstigt nog så var jag inte sådär äckligt trött, som jag annars brukar vara. Upp o gjorde lite kaffe så va det bra sen :) Vi kom iväg hemifrån runt 06, och var framme i Ullared strax efter 8. Gick rätt fort att ta sig igenom varuhuset då jag visste vad jag ville ha. Blev inga direkta kläder till bebis, för det va så dåligt utbud på just bebiskläder så det lilla som vi behöver får jag köpa här hemma istället. Men det blev annat som behövdes till bebis så som täcke, kudde, lakan, sängkläder, snuttar, nappar, nappflaska, spjälsängs skydd.

William fick vinterkläder (jacka & termobyxor) + lite andra kläder. Det enda jag köpte till mig var trosor och amningsinlägg. Så jag är helt klart nöjd. Stannade på Ikea på hemvägen så jag fick köpt en ny låda till Williams hylla som han hade sönder i förra veckan.

Nu däremot är jag super trött så jag ska gå o lägga mig alldeles strax :)

Mera Introduktion ..

2010-08-18 06:42:48 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God Morgon alla morgonpigga ! :)
Igår var det introduktion för kursen Omvårdnad , dock var det en massa samma saker som vi hade fått lära oss förra terminen, tex om hur First Class fungerar, så ja .. Jag anser att det var rätt onödigt för att ens vara på den, iaf dom som gick på introduktionen förra terminen. Sen fick vi några uppgifter som vi jobbade med.

Efter skolan och dagishämtning gjorde vi inte så mycket . Myste hemma i soffan innan det var dags att lägga sig o nana kudden för Williams del. Han va såå trött. Det kan vara jobbigt att vara på dagis ibland ;P På kvällen kom Sara upp och ville ha lite hjälp med en uppgift. Det systemet är inte fullt så enkelt första gången. Men det gick allt bra :)

Idag är det dags för introduktion igen, men för kursen Människan socialt & kulturellt :/ Inte alls upplagd för det känner jag, men det får väl gå. Det är ju bara idag, tack o lov! Nej, nu är det dags att göra nåt åt kalufsen på mitt huvud, och ta fram kläder till William.


Vecka 30 (29+0) - Bild

2010-08-17 20:23:46 Graviditeten
» Kommentarer(5) «


Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

 


Skolstart !

2010-08-17 07:03:24 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Igår var Williams första dagisdag sen semestern.
Det var en väldigt stolt kille som hjälpte mig att packa den nyinköpta ryggsäcken. Han va såååå stolt! Och till dagis hade han verkligen längtat, han bara rusade in på dagis och hälsade på sina kompisar som han saknat under sommaren. =)

Sen var vi på Överby en sväng, Köpte lite presenter till William, och lite annat smått o gott :) William var dessutom jätte trött när jag hämtade han på dagis. Mammas lilla plutt! Igår kväll hade jag en skitkväll, kände mig allmänt usel och tårarna bara rann =/ Dumma hormoner, men det hör väl till?

Idag har jag ont i höfterna, har väl kanske legat konstigt inatt, perfekt när man har en heldag i skolan? Eller inte. Men det får gå, för dit måste jag. Men det ska nog gå bra tror jag :)

Ha en fin dag allesammans !

Förlossningen

2010-08-15 23:02:42 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Förlåt för dåligt bloggande..
Men igår kväll fick jag åka upp till förlossningen. Sara var snäll och följde med mig, eftersom Jörgen behövde sova för att orka med nattjobbet. Anledning till besöket var att jag hade haft en liten blödning, samt att jag inte kännt bebis på hela dagen. Och jag kände att det var bättre att kolla upp det en gång för mycket än en gång för lite, just för att vara på den säkra sidan. När vi kom upp så körde dom en CTG kurva i en halvtimma, och efter en stund vaknade liten till liv. Tack o lov <3 Men vi hörde hela tiden hjärtat ticka så fint! :)

Sen fick vi vänta en stund på att träffa förlossningsläkaren, hon hade ett kejsarsnitt så det tog en liten stund. När hon sen kom till oss, så tyckte jag det var väldigt roligt för det var samma förlossningsläkare som förlöste William :) Dessutom har hon sina barn på samma dagis som William går på :) Vi fick förflytta oss till ett annat rum för en ultraljudsundersökning, och fick se liten igen. H'n hade växt massvis sen sist. Men det är väl inte så konstigt, är ju 10 veckor sen RUL :) Våran lilla skatt! Allt var bra där inne, h'n växte som h'n skulle. Moderkakan låg också bra till.

Gjorde även en vaginal undersökning för att kolla så inte cervix (livmodertappen) var påverkad, och det va den inte som tur va, den va helt sluten och 3 cm lång. Vilket var helt normalt när man är omföderska. Blödningen berodde antagligen på sköra blodkärl i underlivet så det var inget farligt.


Fredag den trettonde

2010-08-13 21:13:05 Dagboken
» Kommentarer(10) «


God Kväll ! :)
Jörgen ringde och väckte mig inatt, för att be mig dra ut alla kontakter, för det var världens åskoväder som antagligen var på väg hit. Så för säkerhetsskull så drog jag ut allt, men tror ni jag kunde somna om sen? Så var klarvaken halv 4 imorse :/ Lagom skoj! Och vid halv 7 vaknade William, bara att stiga upp så glatt så.

Behöver jag berätta att jag var död då? men men, upp och äta frukost och vara pigg o glad, eller inte. William har nog haft en jobbig dag tycker jag iaf, han tyckte iaf att han var duktig när han målade så fint ovanför sin säng på tapeten, jag blev mindre glad, men tur att det ändå ska tapetseras om där inne, tur för han att det inte var ny tapetserat ;P Jag kan lova att jag inte hade varit fullt så nöjd då, även om barn är barn.

Nu ikväll var vi ute på en promenad, William lekte lite med Nell, innan vi gick hem för att han behövde sova. Gud va sur han blev då, typ nästintill vansinnig, slutade med att jag fick bära han sista biten, för jag orkade inte bråka med han, samtidigt som han var väldigt trött, så läggningen idag var inga som helst problem. Skönt! Nu sitter jag och väntar på att Jörgen ska komma hem från jobbet. Sen blir det nog tidig säng gång, jag är som sagt rätt trött.


Tvättdag

2010-08-12 22:14:21 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Idag har vi knappt gjort ett skit .. =/
Gick upp vid 7 imorse, och myste i soffan som vi alltid gör. Var ute och gick morgon promenad med Rocky. Sen tittade vi på Pippi en liten stund innan William försvann in på sitt rum för att leka, och mamma fick absolut inte vara med :/ Hepp. Så jag fick grejja med lite annat, gick och plockade lite här hemma, som man måste göra varje dag när man har en liten kille på snart 3 år som sprider sina saker överallt ;)

Sen åt vi middag som alla andra dagar, idag fick det bli Spagetti & Köttfärsås, och sen va det dags för mig att springa ner i tvättstugan , och jag har precis tagit upp all tvätt. Urk, va tråkigt det är att tvätta. Och nu känner jag egentligen bara för att gå o lägga mig och sova.. Huvudvärken börjar smyga sig på.

Magen är så mätt så den spricker nog snart, gjorde Scones ikväll, och jag åt väl lite för mkt kanske? ;P Men det va sååå gott =D

Resultat

2010-08-11 23:29:22 Foto - Marie
» Kommentarer(10) «Klippning

2010-08-11 14:14:49 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå Kära vänner :)
Igår eftermiddag gick vi till den nya lekplatsen som dom byggt här uppe tillsammans med Sara & Nicolina. William tyckte det var jätte skoj, han va helt slut när vi kom hem och somnade på 2 sekunder. Så han hade hållt igång bra. Imorse tyckte han att det var morgon vid 6, men Jörgen gick upp med han och jag låg kvar till 10 och drog mig.

När Jörgen skulle lägga sig så gick vi över till Sara för lite kaffe & bus. Ja för idag börjar Jörgen jobba igen =/ Tråkigt, nu dröjer det en vecka tills han är ledig igen. =/ men men.. Ikväll ska jag och Sara klippa oss, så Toni är så snäll och passar honom under tiden :) Tusen tack! Då kan dessutom William och Nicolina leka och det tror jag min lilla gosse uppskattar! :)

Återkommer med bilder ikväll om hur klippningen blev :)

BM Besök - V. 29

2010-08-10 23:27:14 Graviditeten
» Kommentarer(5) «


Idag har vi varit hos Barnmorskan :)
Började med provtagning som vanligt för mig, får ju fortfarande ta immuniseringsprov som jag tydligen ska ta var fjärde vecka hela graviditeten :/ men men..

BT: 110/70
SF mått: 26 (ökat 4 cm sen sist)
Fosterljud: 148
Vikt: + 7 kg sen inskrivningen .

Vecka 29 (28+0) - Bild

2010-08-10 21:33:20 Graviditeten
» Kommentarer(5) «


Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Vår Prins <3

2010-08-10 17:38:10 Foto - William
» Kommentarer(2) «Måndag..

2010-08-09 13:12:37 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Ja då va det måndag åter igen.. Sista veckan med ledighet för min och Williams del.
Nästa vecka börjar han dagis och jag ska tillbaka till det förbannat tråkiga plugget, jag är verkligen ingen skolmänniska men det är bara att bita ihop och fixa den här terminen också, sen får jag ju vara mammaledig, och fyfan va jag ska njuta av att gå hemma med mina barn! :)

Imorn är det också dags för ett besök hos barnmorskan. Alltid lika kul =) Och få mäta magen, lyssna på bebis hjärta. Måste se till så att jag får mitt moderskapsintyg med så jag kan skicka in det till FK. Och på onsdag så ska jag klippa mig, välbehövligt.. Blir nog en hel del som får kapas. Men men, det behövs och det växer ju ut igen som tur är , nu är det ju ändå 8 månader sen ja klippte mig så ja ;P .

Sitter o klurar på vad vi ska äta för mat idag, just nu ligger både Jörgen & William och sover, jag kunde inte komma till ro så jag satte mig här istället :) Hehe.

Skit natt..

2010-08-08 23:16:57 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Sovit som en potta skit inatt :/ ..
William kom in till mig vid 12 typ, sen har han farit runt som en virvelvind i sängen.. Trots att vi hade hela dubbelsängen för oss själva. Så vaknade jag vid 3 typ av att det var så äckligt varmt i sovrummet så jag va tvungen att öppna upp för att få in lite luft, och vid halv 6 då kommer Jörgen hem, givetvis vaknar William då :/ Jag kan ju säga att jag var mer död än levande just då. Men bara att pallra sig upp.

Satte oss i soffan och kollade på Bolibompa och fixade lite frukost. Sen har vi bara myst här hemma. När Jörgen vaknat så gick jag över till Sara för en kaffe och lite tjöt, och där var sen hennes kompis med sina barn :) Jätte skoj att träffa dom :) När jag kom hem åkte vi till Maxi en snabbis för att handla lite, så vi kunde göra hamburgare, för det fick den gravida ett sug efter ;P Haha!

Snart är det läggdags för min del, Jörgen ska upp och jobba inatt =/ Men sen är han ledig tills på onsdag =) Skönt! Så lite familjetid får vi tillsammans! :) Nej nu ska jag dricka upp min Oboy och krypa till sängs.

Puss & God Natt !

BF för 3 år sen..

2010-08-08 11:25:28 Foto - William
» Kommentarer(9) «


.. idag för 3 årsen var William beräknad att komma till oss, alltså 070808 <3
Men riktigt så blev det inte, för han bestämde sig för att stanna i 16 dagar till innan han var redo att möta omvärlden.

 

Jag & William - 11 månader


Seg dag :/

2010-08-07 23:28:21 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Då var kvällen kommen, kanske snarare natten men..
Vi har inte gjort alls många knop idag här hemma.. Klev upp vid halv 7 imorse, men lyckades få William att ligga en stund i sängen tillsammans med mig, för jag var trött. Haha! :) Sen tittade han på lite barnprogram innan vi åt frukost tillsammans.

Har röjt här hemma, med saker som vi inte behöver ha nere i lägenheten som ska få åka upp på vinden, 3 flyttlådor har det blivit, så dom ska Jörgen så snällt få bära upp imorn när han vaknat till liv. Han åkte till Strömstad igår kväll för jobb, och kommer hem imorn bitti, men då sover han typ halva dagen, så han får ta det när han piggnat till. Vart väldigt tomt utan han hemma, även om jag är van att han jobbar mycket, så har han ju alltid kommit hem efter sitt jobb pass, men inte nu då dom fick hotelrum där =/

Så det ska bli skönt att få hem han imorn :) Längtar efter han! Men inte för att det är slut på jobbandet där, han ska jobba imorn natt igen =/ Men sen är han ledig måndag & tisdag innan han börjar sin vecka på onsdag igen. Men snart drar allvaret igång för min del med, nästa tisdag för att vara helt exakt. Kan ju erkänna att jag inte är supertaggad inför detta, får se hur det ska gå med praktik också för den delen. Tror att det ska vara det denna terminen, men hur dom ställer sig till det när jag bara har ca 10 veckor kvar när skolan börjar vet jag ej. Får ta upp det med min lärare när allt dragit igång, men det löser sig säkert.

Nej nu ska jag alldeles strax krypa ner i sängen och se om man kan få några timmars sömn innan busen vill upp igen.

Puss & Kram

Till Liten

2010-08-06 21:39:27 Graviditeten
» Kommentarer(10) «


 


Dålig uppdatering .

2010-08-05 23:14:17 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Men igår hade jag och min älskade man en riktig myskväll.
Lämnade bort William till sin faster och han sov där, så åkte vi och hyrde film, köpte med oss massa gottigott hem, och hämtade Kinamat som vi åt hemma :) Kollade på Shutter Island , och jag tyckte den var bra. Inte alls som man hade tänkt sig. Men jag gillar såna filmer! :)

Och idag tog vi oss en riktig rejäl sovmorgon, ända till 11.30. Kommer inte ihåg när vi sov så länge sist? Ja, det hör ju inte till vanligheten hemma hos oss, men nån gång får man väl det ;P Sen lär det bli ännu mindre sova när liten kommer, men det är det helt klart värt.

Annars har jag umgåtts med Sara idag, och Jörgen har vart iväg och grejjat med bilen, nu är det bara en sak kvar, sen kan han åka och besikta bilen igen. Och då bör den gå igenom. Om dom inte hittar nåt annat på att anmärka på vill säga, det vet man aldrig med dessa besiktningsgubbar.

En bra dag ..

2010-08-03 21:00:15 Dagboken
» Kommentarer(2) «


William har vart så snäll idag .. =) Inte trotsat nåt! Dom få dagarna de händer är underbara :)
Igår kväll kom han in o la sig hos mig, vaknade nog av att han kissat väldigt mycket för blöjan var full, så vi bytte den innan vi kröp ner i sängen, så då fick han nana inne hos mig.

Annars idag har vi inte gjort så mycket, tittat på film, lekt med Lego, målat osv :) Och även det har han skött sig oerhört duktigt med, att plocka in efter sig, vanligtvis står jag och tjatar, tjatar och tjatar, men i slutändan så är det ändå jag som sitter och plockar upp allt, men idag har han plockat in efter sig.

Efter middagen idag, gick vi ut en stund och lekte på lekplatsen, sen följde vi med Sara en sväng till hennes syster och William lekte med hennes dotter. Han gillar henne jätte mycket, så det är så roligt :) Sen va det läggdags för herrn, som gick och la sig utan protest, det brukar oftast inte vara några problem att lägga han längre, vilket är superskönt =) Så nu hoppas vi på en godnatt sömn för hans del.

Jag själv sitter och äter lite kvällsmat så magen och bebis är nöjda =) Och idag gör Jörgen sin sista natt och går på sin frivecka, fast han ska jobba i Strömstad fredag & lördag =/ Tråkigt tycker jag, men han ville de så ja..
Nu ska jag kolla om det finns nåt att se på tv .

 

 


Vecka 28 (27+0) - Bild

2010-08-03 10:18:26 Graviditeten
» Kommentarer(4) «


Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

 

 

 

 


Förlossnings Lista

2010-08-02 17:35:27 Graviditeten
» Kommentarer(3) «


Ladda upp första bilden du la upp på ditt barn då hon/han kom till.
Och svara på frågorna angående din förlossningen
!

När fick du sammandragningar?
Jag kände aldrig några direkta sammandragningar förän dom första värkarna kom, dock fattade jag inte ens att det var värkar, trodde bara det var magknip, men när dom kom med 5 min mellanrum så fattade jag ;P

Vad gjorde du den dagen?
Jag låg och sov, och vaknade av att jag hade ont i magen.

Hur länge höll du ut?
Var hemma i 2 timmar, sen åkte vi in för koll eftersom jag hade tid för igångsättning den dagen.

Hur tog du/ni er in?
Med våran bil

Hur mycket var du öppen?
1 cm.

Tog du epidural?
Yes det gjorde jag!

Vem hade du med dig till förlossningen?
Jörgen

Hur var sällskapet du hade med dig på förlossningen?
Han var ett underbart stöd


Var förlossningspersonalen bra?
Jo, det tyckte jag allt att dom var.

Hur var du då du låg där inne med värkar?
Jag var rätt panikfylld, när jag fick det värkstimulerande droppet klarade jag inte av att hantera värkarna.

Fick du föda eller kejsarsnitt?
Jag födde vaginalt

Fick du tjej eller kille?
En söt pojk


Vad fick hon/han heta:
William Anton Zetterblad


Hur gick det att föda? och hur många krystvärkar tog det innan hon/han var ute?
Det gjorde såklart ont att föda, o krystade gjorde jag i 2,5 timma! =/ Sen fick dom dra ut han med sugklocka för hans hjärtljud sjönk och han höll på att få syrebrist .

Fick då hålla honom/henne direkt?
Nej det fick jag inte =/ Dom sprang iväg med han direkt när han kom ut =(

Hur mådde du efteråt?
Jag mådde jätte bra efteråt, lite öm nertill men vem är inte det? ;P

Vilket datum och tid kom hon/han ut?
24 Augusti kl. 20.50

Vilken vikt och längd fick hon/han?
3955 gram och 54 cm

Fick du sy?

Yes! Ett par stygn invändigt

Hände det något "men"?
Näe, inte direkt. Han hade ett litet sår på huvet efter sugklockan som han fick alvedon för var fjärde timme, men inte mer än så.

Vad kommer du minnas bäst av hela förlossningen?
När jag fick min underbara son upp på bröstet, och då var allt perfekt! All smärta och kämpande var såååå värt!

Vad hände som du inte ville skulle hända?
Ingenting direkt

Gjord av / Haliesmamma.se


Idag, måndag ..

2010-08-02 12:20:19 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «I dag, måndag är jag glad för att ....

Vi har kommit in i en ny månad .. Och vi är ännu närmare BF!
För att jag har världens underbaraste familj!
Att jag snart är 2-barnsmamma
Att jag är så lyckligt lottad <3
William fyller snart 3 år!
Att Jörgen snart går på sin frivecka3 månader till BF <3

2010-08-01 10:28:23 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Idag är det bara 3 månader kvar till BF <3
Bebisen har levt rövare i magen hela morgonen, bökat och sparkat som bara den.. Våran lilla vilde! :) Jag längtar så efter November månad för att få se vem liten är. Tycker denna graviditeten gått oerhört fort. Har inte alls hängt med denna gång, men det ska bli så roligt och mysigt att ha en liten bebis hemma igen :)

Nu är vi dessutom inne i Augusti månad =) Så i slutet av denna månaden fyller William 3 år! Kan inte fatta att min lilla kille är 3 år, vart fanken har dom 3 åren tagit vägen? Tycker inte alls det va längesen han kom till oss. Och nu är han sååå stor! Han har slutat med napp, går, pratar, dock inte slutat med blöjan, men den är han inte redo för att sluta med. Men det kommer nog. Tar ju olika lång tid för olika barn. Men det blir nog bra :)

Idag ska vi ner till Överby en sväng och fika med Lollo, Robban & Max :)
Ska även kika på en present till William om jag hittar nåt till han. Får se ;P