Mitt 2010

2010-12-31 16:24:25 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Januari
Jag började läsa första terminen på Omvårdnadsprogrammet på Distans.
Vi sökte ny lägenhet, och fick besked om att den var våran. En fin trea i Skogshöjden. Var på Bio och kollade på "Remember Me" :) Jag nådde min målvikt, var nere på 57 kg :)

Februari
Jag gjorde min första tatuering, Williams namn på handleden. Åkte ner till Göteborg med Sara & Toni för att fotas på The Studio. Jag och Jörgen började titta på vigselringar och satte ett datum för bröllopet. Men det bästa av allt, vi fick ett plus på graviditets testet. Efter 1,5 års försökande var jag äntligen gravid!


Mars
Var på det första besöket på Mödravården - Hälsosamtalet. Men det hade vi ju vart med om förr, så det var inte så mkt ny info :) Vi blev man & fru <3 . Hade ett väldigt enkelt bröllop, borgligt! Sen lite kalasfika efteråt :) Vi packade även en himla massa inför flytten.. Att packa ner sitt hem i lådor tar sin lilla tid ;)




April
Var på GYN-Akuten för smärtor i magen, det var första gången vi fick se vårat mirakel i vecka 11+0 <3 Men allt var fint med han, hjärtat pickade på så fint. Nu kunde man se att magen började växa :) Jag fyllde 22 år.




Maj
Vi var och besökte Williams nya dagis som han skall börja på. Var även på 2-års kalas för Harry. Och det var 1-års kalas för Nicolina :) Hade slutspurten i skolan, och sen började vi inskolningen för William. Men den gick smidigt. På bara 2 dagar. Sen var vi på det magiska Rutin Ultraljudet :) Då vi fick se vår lilla skrutt igen! Så vacker! <3 BF var nu 1:a November!




Juni
Var i Vänersborg och fotade Angelica inför hennes studentbal, vi var även och firade Angelica & Anna när dom tog studenten. Vi åkte till Liseberg , Date spelade. Och Jörgen deras buss. Så var även halva tiden av graviditeten gjord :) Vi var och hälsade på Jessica och hennes nykomling Edwin . Vi var och beställde barnvagnen - Emmaljunga Citycross med hårdlift till.




Juli
Jag var i Göteborg med Sara & Toni för att kolla på The Twilight Saga - Eclipse! Var hos Barnmorskan och fick lyssna på bebisen hjärta för första gången, 145 slag/min <3 Mätte även magen för första gången - 22 cm! Jag och William åkte till Göteborg, för att gå på Liseberg med min bror!


Augusti
Min älskade pojke fyllde 3 år! :)

Det va ytterligare ett besök hos barnmorskan för att lyssna på bebis! Jag gjorde nåt drastiskt med mitt hår - jag klippte av det!
Fick även åka upp till förlossningen för första gången, efter att ha fått en blödning, men allt var fint med bebis. Och vi fick då veta om det var en lillebror eller lillasyster som bodde i magen :)
Jag började andra terminen på Omvårdnadsutbildningen.
Jag åkte till Ullared och shoppade med Sara, Nina & Emilia =) Fick  köpt en hel del till bebis!
Vi hade både barnkalas & släktkalas för William, och han fick mass fina presenter =)




September
Jag råkade ut för en liiiten olycka, jag bet av min framtand =/ Så fick bli en tur till tandis så han fick limma tillbaka den. Var även till bm och hon skickade en remiss till SMVC för tillväxt ultraljud då magen växt dåligt. Vi hämtade ut den efterlängtade barnvagnen! :) Vi åkte på en dagstur till Danmark :) Var på Tillväxt ul:et, och det visade inte så bra.. Man började misstänka en tillväxthämning på bebisen. Då det var en avvikelse med 32% för den veckan. Vi började köra CTG och regelbundna flödesmätningar för att kolla så allt var bra med liten i magen. Det var val, och vi var och röstade. Vi avslöjade att det var en lillebror som bodde i min mage! Var även och köpte mig en ordentlig vinterjacka =) Mys! I slutet på månaden gjorde vi en ny viktuppskattning, han beräknades nu att väga 1700 gram och en avvikelse med 34% .




Oktober
Nu var det bara 1 månad kvar till BF! :) Det var mycket spring på Antenatal och på SMVC för CTG & Flödesmätningar. Vi var på dop för Williams kusinbarn Nicole. Vi gjorde en ny viktuppskattning, nu visade det på att han beräknades väga ca 1900 gram och numera en avvikelse på 37% . Vi fick ett datum för igångsättning av förlossningen. Den 21:e! =) Nu visste vi när vi skulle få träffa våran lilla pojke!

Men det startade tidigare. För den 20:e Oktober kl 20.14 Föddes våran lilla Linus - 1760 gram & 43 cm! När dom körde ner mig till operation så flyttades Linus till Avd 34 - Neonatal . Och där blev vi liggande i 2 veckor!




November
Vi blev utskrivna från Neonatal. Var på vårat första BVC besök. Vi fick en himla massa snö här, nu snackar vi MASSVIS!! ;P BVC kom på hembesök och Linus fick sitt första bad :) Linus blev en månad och vi var och köpte en ståbräda till William. Köpte en babynest till Linus för att han ska sova bättre på nätterna (det funkade) =) Beställde även en iPhone 4 ! ;D




December
Linus vände sig för första gången från rygg till mage på sin 5 veckors dag . Jag sa hejdå till min blonda kalufs och färgade håret mörk brunt ! Min bror Hasse var här och lämnade julklappar till barnen, samt var ute och åkte pulka med William. Var på akuten och barnmottagningen med Linus, det slutade med att vi blev inlagda på Avd 23 för övervakning av hans andning.

Vi bakade pepparkakshus och William hade Luciafirande på dagis. Linus blev 2 månader! Jag var även på efterkontroll hos min barnmorska och fick mina förlossningsjournaler utskrivna. Sen firade vi julafton med Jörgens släkt men Linus tyckte det var jobbigt.

Idag är det år 2010 sista dag! Vi hoppas på ett bra 2011 <3
GOTT NYTT ÅR!!


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Torsdag 101230

2010-12-30 11:46:42 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Igår var vi på BVC för 10-veckors kontroll :) Det gick jätte bra! Han vägde 3700 gram & var 53,5 cm . :) Men hon trodde han var lite längre, för det var så svårt att mäta när han var så arg. För dom spänner sig så då, och det är ganska svårt o sträcka ut benen då. Huvudomfånget var på 38 cm, så han växer på bra våran lilla kille! :) Nästa gång vi ska dit så ska han få sin första vaccination :/ Hoppas Jörgen är ledig då och kan följa med, för jag har verkligen ont av det!

När vi kom hem började jag plocka undan julsakerna, så som tomtar och julgranen. Ställde även upp lite lådor på vinden, samt Williams cykel som stått i lägenheten, han kan ju inte cykla nu i snön ändå, så då får den stå där uppe till våren. På kvällen kom Sara hit och gjorde mig sällskap en stund, skönt att slippa sitta ensam :)

William sitter och tittar på TV just nu, och Linus sitter i gungan! Idag kom sista delen till våran Byrå som vi köpte på Ikea för typ 2 veckor sen. Så förhoppningsvis innan Jörgen börjar jobba idag så kanske han hinner bygga ihop den! William fick även en liten present på posten - ett Toy Story bäddset :) Tror han kommer sova gott inatt! Hihih!!

Nej nu har Linus lessnat..


Onsdag 101229

2010-12-29 09:11:25 Dagboken
» Kommentarer(5) «


God Morgon :) Igår hade jag bokat tvättstugan, så jag tvättade hela låååånga dagen! Vi var även över hos Sara en sväng för att dricka kaffe och tjöta skit ! :) Alltid lika trevligt, Linus var på mindre trevligt humör dock, men man kan inte alltid vara på topp, dessutom var han ganska trött.. Sen åkte vi och handlade en snabbis, eftersom Jörgen börjar jobba idag.. =/ Och nu har jag även fått tillbaka min mens efter graviditeten och förlossningen! Det suger!! Jag hade hoppats slippa den under amningen, men nepp inte jag inte!

Idag då? Jag ska till BVC med Linus för 10 veckors kontroll. Tänk att han redan är 10 veckor! Och massa framsteg gör han hela tiden min lilla fis!! Har ju berättat att han vänder på sig, nu förflyttar han sig dessutom i sidled.. ? Hallå eller? Va är de för super rörlig bebis vi har? William var inte alls så här "rörlig" . Han har dessutom under ett tillfälle tagit tag i sina fötter :) Sen pratar han massvis, och blir förbannad om man inte pratar med honom ^^ haha!! =)

William ska vara hos Sara under tiden och leka med Nicolina, det går så mycket fortare då :) Annars blir de lugnt idag ! ;D

Borås

2010-12-27 22:15:45 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Imorse packade vi in oss i bilen och åkte mot Borås :) Vi hälsade på barnens mormor, både William & Linus fick julklappar, William fick en massa leksaker, och Linus fick kläder. Vid 13-tiden hade mamma en läkartid att passa så då åkte vi till Knalleland för att kika lite, men hann bara in en snabbis på H&M då Jörgen kände att William var jätte varm "/ .. Så vi satte oss på McDonalds för att få i oss lite mat innan vi åkte hem.

William somnade med en gång i bilen och sov i stort sett hela vägen hem. När vi kom hem tog jag tempen på William och den visade 39,8 så han fick lite alvedon, sen bäddade jag ner han i soffan och satte på en film. Och i samma veva vaknade Linus för lite mat. Sen fick Jörgen ta båda barnen själv, medans jag åkte ner till Överby en snabbis med Sara. För att kolla in mellandagsrean, fick shoppat lite granna :) Är riktigt nöjd ! ;D

Nu sover båda barnen :) Skönt! Och jag och Jörgen sitter här vid varsin dator ;D Haha!! =P

Annandagen

2010-12-26 10:30:37 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Idag är det Annandag jul :) Jörgen övergav oss igår för att åka och jobba.. Vi gjorde inte alls mycket, var hemma hela dagen och tog det lugnt :) Jag råkade somna med båda barnen i soffan en timma, vi brukar ju inte låta William sova på dagen för hans kvällsrutin blir så rubbad, men igår gick det som det gick ^^ Knasigt! Iaf, så kom Sara upp på kvällen och drack kaffe med mig, busade med William och gosade lite med Linus :-)

Vi kollade på Sweeney Todd som gick på Kanal 5! Jag är ju en sucker för Johnny Depp, och speciellt om det är Tim Burton som regisserat ! Ska bli kul när Pirates Of The Caribbean filmerna kommer i veckan! :) Jörgen kom hem imorse vid 8-tiden, så han ligger och sover nu, och lär sova hela förmiddagen. Tycker det är så tråkigt för mig och barnen att han ska jobba varje helg, är det inte på Posten (sitt vanliga jobb) han jobbar på, så är det som ordningsvakt =/ Tråkigt att alltid vara ensam =/ .. men men..

Idag är planerna sådana, att vi ska hem till barnens farmor & farfar på middag. Lutfisk! Yummi!! =) Så jäkla gott! Annars blir det rätt lugnt =)

 


Julen 2010

2010-12-25 10:23:14 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så var även denna julen gjord :) Julen är jätte mysig, men de är rätt skönt att den är över nu. Vi startade våran julafton med paketöppning. William var helt salig. Av oss fick han; Buzz Lightyear docka, kläder, tofflor, Radiostyrd bil, Polis-set. Har säkert glömt nåt ;P Men det var bara Buzz dockan han ville leka med, och han har inte släppt den än. Linus fick kläder, och en skallra. Inte så jätte lätt att köpa till en 2-månaders bebis, men kläder kan man aldrig få för mycket av :) Och kläder är nåt jag tycker är väldigt roligt att köpa till barnen.

Vi åkte till Vänersborg till barnens ena faster för att lämna av lite julklappar, och sen stannade vi en snabbis på Maxi, för att köpa den julmaten som vi skulle ha med oss. Åkte hem för att byta om, och amma Linus. Sen begav vi oss på julfirande. Det va gott med julmat, och barnen fick jätte fina julklappar :) Men, det var lite jobbigt för Linus. Tror det blev lite för mycket på en gång för honom, alldeles för mycket intryck. För han va ledsen mest hela tiden, och ville bara vara vid mitt bröst, för speciellt hungrig var han inte, bara väldigt snuttig. Och när vi åkte hem så sov han i 3 timmar, och var väldigt nöjd när vi var hemma igen =) Ja, de är ju så.. Alla barn fixar inte mycket folk. William var det inga problem med, men Linus är ju inte William .

Idag är det Juldagen , och Jörgen ska jobba ikväll =/ Trist! Men vi ska nog hitta på nåt att göra. Finns alltid nåt att pilla med när man har 2 barn, och ett hem att sköta. Skulle behöva tvätta lite grann, så kanske ska kolla om det finns nån ledig tvättid i eftermiddag.. :)

 

 

 

 

 

 


Dagen före dopparedagen..

2010-12-23 23:25:49 Dagboken
» Kommentarer(1) «


I förmiddags åkte vi ner till Överby hela familjen, tillsammans med Sara & Nicolina :-) Började med en lunch på Briggen, William ville leka i deras bollhav. Ville varken ha mat eller fika. Han som alltid vill fika, men leka i bollarna var visst roligare. Sen gick vi och kikade lite, jag köpte en sista julklapp till Jörgen, han har visst varit väääldigt snäll i år. Efter vi var klara med shoppingen, så blev det handling på Maxi, men då Linus började visa tendens på hunger så skyndade vi på oss, så jag glömde ju typ hälften, men men.. Det kan jag ta i mellandagarna, nu har vi så vi klarar oss iaf.

Nu ikväll har vi spelat Bingolotto :) Jag vann en ny lott till nästa vecka. Har vart hos Sara en snabbis nu ikväll, och hämtat en termometer så jag kan göra julskinkan imorgon, typiskt nog hade jag glömt att ta ur skinkan ur frysen idag, så jag får göra den imorn bitti istället. Vi är ju ändå uppe med tuppen. Våra barn är inga sjusovare ^^ . Synd att barnens mamma är det då ;P Haha!

Imorn är det Julafton, vi har en liten kille som läääääängtar väldigt mycket efter att få öppna sina paket. =) Mamman är också ganska nyfiken på sina paket. (Men det pratar vi tyst om) ^^ .

 

 

 


Vill önska er alla ..

2010-12-23 15:38:25 Fotografi
» Kommentarer(5) «





.. en riktig god jul !

Efterkontroll

2010-12-22 22:59:35 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Idag har jag vart på Efterkontroll hos Barnmorskan.. Vi pratade lite allmänt om förlossningen, hur jag upplevde den oså, pratade även om tiden på Neonatal :) Och hur det har varit sen vi kom hem, livet med 2 barn =) Pratade även om preventivmedel, och det ska vi inte ha några.. Anledningen? Att eftersom jag har så svårt för och bli gravid så vill jag inte äventyra dom få chanserna jag har. Så ja, därför! Vi planerar inga fler barn just nu, men om några år kanske vi vill ha en till, och då vill jag inte trycka i mig massa hormoner som skulle hämma det för mig. Vägde mig också, och jag har gått ner 8 kg sen förlossningen. Bara 11 kvar då! Mitt hb var även ganska lågt, så hon tyckte jag skulle äta lite järn för att få upp det. Inget jag är direkt sugen på.

Bad om mina förlossningsjournaler . Och hon skrev ut både Williams & Linus. Intressant läsning! Ska även ringa och få ut journalen från Neo. Sen gick vi och gjorde gynundersökning, allt såg bra ut, hade läkt som det skulle. Med William krystade jag i 2,5 timma och med Linus i 4 minuter! Vilken skillnad =) Jag är så nöjd med min förlossning denna gången så jag skulle kunna föda hur många barn som helst :)

Efteråt tog jag och Linus en sväng på stan, köpte lite fler julklappar till Pappa Jörgen =) Sen åkte vi för att hämta storebror på dagis. =) Nu ikväll har vi klätt julgranen, och slått in lite julklappar. Strax sovdags, men Linus vaknar nog snart för att fylla på i magen!

Vilket Helvete..

2010-12-21 22:14:42 Dagboken
» Kommentarer(2) «


.. det har varit idag! Linus har vart lite halv kinkig emellanåt, men han går det att göra relativt nöjd ganska lätt, men William har vart extremt rastlös, vilket har resulterat i en hemsk trots! Han har inte lyssnat för fem öre, och gjort allt för att reta mig, och visst har han lyckats. Så tänkte sysselsätta han med att måla lite, men de skulle jag aldrig gjort, för när jag lämnade han ensam en liten stund så passade han på att måla på väggen i sitt rum =/ .. INTE OKEJ! Sen har han bara vart allmänt jävlig, men man kan väl inte vara snäll jämt antar jag.. Imorn ska han iaf till dagis och leka av sig! Undra hur det ska bli när han ska vara hemma tills mitten av Januari?

Annars har vi inte gjort många knop idag.. Eftermiddagen har spenderats i tvättstugan, jag ska strax gå ner och hämta upp tvätten och städa lite snabbt där nere, för de ska man ju göra efter varje tvättpass. Linus har precis somnat efter mat och mys! Och jag sitter här i vanlig ordning, fattar inte varför jag inte går o lägger mig, och imorn kommer jag sitta o klaga över att jag är så trött ;P

Morgondagens planer är iaf att William som sagt ska till dagis.. Och jag och Linus ska åka till stan och MVC för efterkontroll, för att se så allt står rätt till efter förlossningen, men det tror jag allt att det gör. Kände mig helt återställd i kroppen bara 2 dagar efter förlossningen! =) Nej hämta tvätten var det ja..

♥ Dag 25 – En första

2010-12-21 19:14:49 Tidsfördriv
» Kommentarer(2) «


En första vadå? ... Detta inlägget verkar vara rätt meningslöst, förstår inte riktigt innebörden med det?

Härligt !

2010-12-21 08:20:43 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Kom iväg till Överby igår. Mötte upp Jessica och tog en fika på Briggen, Linus passade på att käka, och sen hann vi inte så mycket mer innan det var dags för mig att hämta William. Så åkte och hämtade honom, och åkte tillbaka till Överby för att fortsätta handla. Så nu har jag fått handlat alla julklappar till barnen, nu får det räcka! Har en grej kvar att köpa till min gubbe, får se när jag kan få ta mig ner dit. Idag orkar jag inte åka ner. Idag känner jag bara för att slappa och ta det lugnt =) Tänker inte åka nånstans!!

William somnade vid halv 8 igår, sen var det bara jag och Linus vakna. Tror han har nån äta period på kvällen, för då vill han äta ganska ofta, eller ja han små snuttar. Men det lönade ju sig inatt, för han sov hela natten utan avbrott :) Så från 00-06! Jag har inte känt mig så här utvilad på jag vet inte ur länge. Kan väl bero på att jag inte fått mer än 3-timmars sammanhängande sömn sen Linus föddes. Så detta var välbehövligt.

Nu väntar jag på att Jörgen ska komma hem och köra William till dagis, det är vääääääldigt kallt ute, så jag känner inte för att dra ut Linus i den kylan just nu. Men just nu kommer han inte hem, för bilen startar inte. Antagligen pga kylan, så vi får se hur det blir med dagis för William.

Linus 2 Månader

2010-12-20 09:21:04 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Vart har tiden tagit vägen? Det var ju nyss Oktober, och vi var på förlossningen.. Minns de som igår, som man sprang på SMVC 2 gånger i veckan. Ja sen blev vi ju liggandes på Neonatal i två veckor. Man ska väl egentligen inte gilla och ligga inne på sjukhus, men jag trivdes jätte bra på Neo, men det hade nog mycket att göra med den goa personalen, man kände sig hemma på nåt sätt. Och dom fanns alltid där, dag som natt! Det var en speciell sorts trygghet, allt man behövde göra var att trycka på en knapp, så var det någon som kom . Har väl inte riktigt kommit in i rutiner än, det tar lite längre tid med barn nr 2, än vad första gjorde..

Igår var jag så trött, så jag stenslocknade på soffan.. Har haft så svårt o slappna av dom senaste dagarna, speciellt på nätterna, jag vågar inte somna riktigt pga Linus. Men de kanske är normalt? Med tanke på vad vi varit med om. Jag tror jag undermedvetet är rädd för att Linus ska få ett andninds stopp igen. Men inatt har jag faktiskt sovit.

Nu är William på dagis, hans sista dagisvecka för det här året. Sen är han ledig tills mitten av Januari. Så idag tänkte jag passa på att ta mig ner till Överby, om man kommer dit (det har kommit en hel del snö) och nu snöar det igen. Ska köpa dom allra sista julklapparna, sen får det vara bra!!


♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta

2010-12-19 21:38:19 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


När jag tänker på Pappa =/ i Januari är det 4 år sen han gick bort. Tror aldrig de kommer sluta göra ont, smärtan finns alltid där på ett sätt. Lika jobbigt varje år, när den dagen kommer. Inte trodde jag att jag skulle behöva begrava min pappa som 18-åring! Trodde inte heller att min pappa aldrig skulle få se mina barn =/ .. jobbigt!

Jag kan även gråta för mycket olika saker . Just nu är jag väldigt blödig! Jag grät som en tok när vi åkte hem från Neonatal efter Linus föddes. Tyckte det var jätte jobbigt att komma hem till "vardagen" . Jag gråter när jag hör en sorgsen låt, eller ser ett sorligt program eller film. Jag gråter när jag och Jörgen bråkar. Som sagt jag är väldigt blödig, så jag gråter för en himla massa saker, och de senaste så gråter jag rätt ofta..

Dunderkuren!

2010-12-19 17:15:01 Fotografi
» Kommentarer(1) «



Ont i brösten "/

2010-12-19 09:49:23 Marie frågar
» Kommentarer(5) «


Fyfan va ont det gör =/ .. Jag har fått två stora sår brösten! Och dom gör så ont, jag grinar typ varje gång jag måste amma på den "onda" bröstet. Och min salva är putsväck! Använde den igår, men nu hittar jag inte den, nu måste jag ta åt drastiska åtgärder. Så jag ska åka ner till apoteket o köpa allt som kan linda att amma på den onda sidan . Är de nån som har nåt tips så kom gärna med dom ! Jag har Purelan, men just nu hjälper den inte. Men jag ska allt fortsätta smörja med den.

Nu måste jag klä på oss o ge oss ut i snöovädret..

♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre

2010-12-18 22:33:26 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


Inte alls svårt de där, för de flesta tror jag att svaret är ganska självklart; mina barn såklart!
William & Linus - Ljuset i mitt liv!



♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.

♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick

Lördag 101218

2010-12-18 11:04:22 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Sömn, vad är det? Jag har typ inte sovit på 3 dygn, fixar inte att sova när Linus hostar så. Men det är väl kanske ganska naturligt att man som mamma inte kan sova då ? Igår satt vi och kollade på Edward Scissorhands , när sen Linus vaknade så gick jag o la mig i sängen med honom för att amma, och då somnade jag. Sen har han hostat hela natten typ, det är på natten det är värst. Han hostar inte så mycket på dan, utan det är nätterna allt kommer =/ ..

Idag är det lördag, ska ner till Överby om en stund och byta Williams julklapp, vi köpte ju en Buzz Lightyear docka, men när jag kom hem upptäckte jag att den pratar Norska ?! Och sen bär det troligtvis av till Ikea :) Ska ju införskaffa oss en ny byrå till sovrummet, äntligen! Den vi har nu är inte lådorna så värst bra på. Nej, jag får ta min lillfis nu, han är inte alltför nöjd om man säger så ;P

Fredag 101217

2010-12-17 07:05:19 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God Morgon! Här har vi varit uppe sen klockan 6 "/ Mindre skoj! Men jag har såna problem med sömnen numera så de är sanslöst. Jag har typ inte sovit på 48 timmar, men kroppen kommer inte till ro. Jag sover på sin höjd max 2-3 timmar. Vilket resulterar i att jag är helt slut under dagen, och orkar inte speciellt mycket. Jag hoppas det snart ska ändra sig, det har inget med barnen och göra, för dom sover. Så det är inte dom som håller mig vaken om nätterna. Jaja, det ger sig väl..

William övergav sin mamma igår, och följde med sin faster hem. Så efter BVC gick jag och Linus hem till barnens farmor för att tanka honom, innan vi åkte hem. Tanken att behöva sitta ute och amma i kylan var inte så lockande. På kvällen kom Sara upp en sväng och drack lite kaffe ihop med mig, och tjötade skit :-) Najs! Och idag ska vi på mammafika :) Ska bara hitta dit, jag är inte helt hundra på vart det ligger, men vi får väl yra runt lite ^^ Haha!

Nu ska jag ta mig en kopp te! :)

♥ Dag 22 – Det här upprör mig

2010-12-16 21:00:00 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


Det finns ganska mycket saker som gör mig upprörd .. !
När tex jag vet att ett barn far illa, när det finns närstående som kunnat göra något åt det, när man vet att folk tex vet om det som barnet utsätts för men inte gör ett skit "/ . Hur kan man lixom? När djur blir misshandlade och vanskötta är också nåt som upprör mig och berör mig djupt. Det är så fruktansvärt hemskt.

Jag blir upprörd när nån närstående eller nån i min familj blir sårad. Eller orättvisst behandlad, då har jag svårt att inte säga ifrån, även om man kanske inte alltid bör lägga sig i, men i såna lägen har jag svårt för att inte göra det.

Ensam är stark, men tillsammans är vi oslagbara !

BVC - 8 veckors kontroll

2010-12-16 19:00:55 Dagboken
» Kommentarer(2) «


3375 gram & 53 cm kärlek <3
Huvudomfånget låg på 37 cm. Han hade inte gått upp jätte mkt (Vägde 3060 gram) sist, men antagligen berodde de på att han vart sjuk, och aptiten inte vart på topp. Det vet man ju själv när man är sjuk, att man inte är alltid så sugen på att äta. Men ska fortsätta att amma på hans villkor, det gör jag ju redan ^^ .

Sen var det läkarundersökning, Linus tog tillfället i akt att kissa farbror doktorn i ansiktet ;P Haha! Han klämde och kände på han, och tyckte han var jätte stark för att vara så liten. Han visade att han lyfte huvudet så fint, och att han är en sprallig liten kille med stor vilja :) hihi! Pratade även om hans hosta som han haft, den är mycket bättre idag. Och BVC-sköterskan sa att om han får feber, eller jag upplever att det blir värre så ska jag åka in med han med en gång, eftersom han är så liten och inte har nåt att ta av, som ett normal stort barn har.

Nu vaknade min prins för mat, så bäst jag tar han nu, annars blir han så arg ;P hehe!! =)

Dröm söta drömmar ..

2010-12-16 00:13:40 Foto - Marie
» Kommentarer(4) «


 

Här ser det ut att bli en vaken natt då Linus hostar så :/ Men nu ska vi gosa ner oss i soffan framför en film. :)


♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick

2010-12-15 19:05:59 Tidsfördriv
» Kommentarer(3) «


Är vårat Bröllop ! :) Sov hos Sara & Toni natten till den 17:e Mars. Vi kollade på film, och åt en massa godis ;D Haha!! På morgonen gjorde vi oss iordning, på med bröllopsklänning, skor, smink .. ja rubbet :) Och tog bussen ner till stan, till kommunhuset där vi mötte upp min blivande man och resten av folket som skulle vara med under vigseln.

Vigseln gick fort, på bara ca 5 min. Sen var vi man & fru :) Hade lite bröllopsfika efteråt hemma hos oss, med våra familjer och vänner. Avslutade kvällen med att äta kinamat tillsammans med Sara & Toni :) En helt underbar dag, :)


Onsdag 101215

2010-12-15 09:45:16 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Oj, det va längesen jag skrev en "riktig" uppdatering här. Shame on me!
Vad har vi gjort sen sist jag skrev? Hmm.. Söndagen spenderade vi tillsammans med Sara och hennes familj :) I måndags var det Luciafirande på Williams dagis. Han va så söt så, såg ut som en liten Michelintomte, han var så söt när dom sjöng, för han sjöng som ett eko efter alla andra ^^ Haha !! =) Min lilla fis! När vi kom hem gjorde vi ett pepparkakshus, troligtvis Sveriges fulaste ^^ ;P .

Igår var vi hos tandläkaren med William, han hade fått upp alla sina 20 tänder. Men det har han ju haft sen sist gång. Och dom var jätte fina sa tandläkaren, känns skönt att höra. Vill ju inte att han ska få samma helvete som jag har med mina tänder. (mitt saliv fräter på mina tänder, och har knappt ingen emalj kvar) Så hur noga jag än är, så får jag hål =/ Inte alls kul, då tandvård inte är vidare billigt. Innan läggdags bakade vi lite pepparkakor jag och min stora kille :)

Idag är det onsdag och Jörgen ska börja jobba igen.. William är hemma från dagis, för de går magsjuka där, och det är jag inte alls sugen på att få hem hit precis lagom till jul, nejtack! Vi har haft tillräckligt med sjuka barn nu tycker jag. Idag har vi inga planer så vi ska nog bara vara hemma och mysa :)

 

 

 


♥ Dag 20 – Den här månaden

2010-12-14 15:04:00 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


December månad :) Årets mysigaste månad ! Denna månaden har inneburit en massa julstök, pyntande, bakande. Jörgen gick tillbaka till jobbet efter 7 veckors pappaledighet, det är julafton, nyår. Och vi kommer få äta en massa go mat, gott julgodis och allt det tillhör :) Barnen kommer få massa julklappar! =D Hihi !!

♥ Dag 19 – Detta ångrar jag

2010-12-13 22:15:24 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


Hm.. Vad ångrar jag? Jag ångrar ingenting faktiskt, för allt jag gjort har lett mig till där jag är idag. Alla mina val har kanske inte alltid varit dom bästa, men jag står för dom, och har tagit konsekvenserna av mitt handlande.

Lajnus :)

2010-12-12 23:31:22 Foto - Linus
» Kommentarer(1) «



♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag

2010-12-12 22:39:37 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


Hamnat lite efter med denna listan, mycket som har hänt som ni vet.

Jag vill säga min 20-årsdag, då jag fick sån fin bukett blommor av Jörgen & William!

 


The worst day of my Life

2010-12-11 22:02:01 Dagboken
» Kommentarer(9) «


Det började med att vi hade tid på Barnmottagningen igår 10.30 . Dom tog tempen, och den visade 38,2 och vi fick sätta oss i ett rum och vänta på läkaren, när han kom så tog dom ett blodprov och ett RS-prov! Läkarn gick och vi fick sitta och vänta på provsvaren, Linus somnade i min famn efter att jag ammat honom, så jag la ner han i sin bilstol för att sova. Sen när jag tittar ner ser jag hur han kastar med huvudet o att han inte får nån luft, och i samma veva skiftar i färgen o blir mer blåaktig, då sliter jag upp han ur stolen och daskar till han i ryggen samtidigt som jag trycker på larmknappen, och tillslut tar han ett djupt andetag och kippar lite efter luften! Då beslutar läkaren sig för att lägga in oss för observation. Linus hb var även lite lågt så han har fått järndroppar utskrivet, bara hoppas att hans mage inte ska balla ur! Min mage fixade ju inte Niferex under graviditeten, hoppas hans klarar det!

Vi blev inskrivna på Avdelning 23 - Barn & Ungdom . Där dom kopplade upp han med Pox. För att ha koll på hans puls och hur han syresatte sig. Vi fick åka hem idag, då allt såg bra ut. Dock är han inte av med febern än, den låg på 38,9 när vi kom hem. Så jag gav han en supp alvedon. Så hoppas vi att den ska försvinna.

Jörgen är iväg och jobbar ikväll, och William sover hos faster. Eftersom vi inte visste när vi skulle komma hem. Och just nu ligger Linus och sover efter en stunds magknip =/ Ska gå och ta mig lite kvällsmat innan han vaknar igen för att äta. Sen hoppas jag vi får sova gott inatt, jag har så svårt att sova på sjukhus, och speciellt när man är så orolig.

Men att se min lille kille sluta andas var det värsta jag varit med om, o få se hans lilla kropp bli så livlös =/ Usch!! Gör aldrig så mot mamma igen Linus, ALDRIG!!

 

Älskar dig så hjärtat värker !


Akuten & Barnmottagningen

2010-12-10 09:25:28 Dagboken
» Kommentarer(8) «


Igår gick jag in till Akuten med Linus =/ Hans temp låg på 37,7 och han var ganska dåsig. Väl på NÄL hade hans temp gått upp till 38 grader, men allt dom gjorde på akuten var att ta ett CRP och det var normalt. Så vi blev hemskickade igen. Inatt har jag inte sovit en blund, jag har inte vågat, har haft Linus tätt intill mig. Så rädd att det ska hända nåt under tiden han sover. Han har ingen vidare stor matlust, äter max 3-4 min per bröst. Sen orkar han inte mer, sen att han är så tät också, och denna hosta =( Usch, dom får ta en ordentlig genomgång på min lilla kille!

Jag ringde Barnmottagningen imorse, så vi har fått en tid där 10.30. Så nu vet ni vad den glesa uppdateringen beror på. Nu ska jag packa ner lite saker, och få i mig lite frukost innan vi ska åka till sjukhuset igen.

Jenny

2010-12-09 15:04:45 Marie babblar
» Kommentarer(2) «


Hej. Vill först tacka för din blogg:) Tycker den är jätte härlig att följa, speciellt följa med pojkarnas uppväxt. Själv så fick jag en liten pojke för 3v sen.Mitt första barn. Och eftersom Linus inte är så mycket äldre så tänkte jag fråga dig om du har haft problem med att pojkarna inte har velat ligga själva? Jag får inte min pojke till att sova eller ligga själv utan att han blir jätte ledsen. O det är så hjärtskärande när han börjar gråta, så man springer ju ditt och tar upp han. O på natten så vill han absolut inte sova själv utan han vill sova mellan mig och min sambo. Haha så åter igen till frågan, har du haft samma problem med dina pojkar och vad har du gjort för att få dem till att vilja sova/ligga själv?

Tack för din fina kommentar :)
William och Linus är helt olika när de kommer till det att ligga själv. William älskade att ligga i sin babysitter och kunde ligga där i timmar, han älskade att ligga på golvet på ett täcke och titta runt, eller i babygymmet. Så han var en jätte lätt bebis, man märkte knappt av honom. Annat är det med Linus. Han vill bara ligga i famnen. Nu är han 7 veckor, och då kan det gå bra att ligga i den elektriska babygungan en liten stund. Ibland somnar han däri. Är din pojke liten, så som Linus var? Ett tips är att köpa ett babynest, det är ett av det bästa köp jag gjort. Linus brukar sova den första delen av natten däri, sen när han vaknar för mat, så vill han somna på mig, eller i min famn där jag håller han tätt intill mig, ibland lyckas jag lägga ner han, men ibland inte.

Jag tror det beror på den starten vi fick, att han var såpass liten och då behöver dom den närheten.
Har du fler fråfor, får du gärna maila mig på [email protected], eller lämna en till kommentar! Kram på dig!!

♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.

2010-12-09 13:00:00 Tidsfördriv
» Kommentarer(2) «


Mina favoritminnen är barnens förlossning! Det är en sådan händelse som är så speciell, så magisk, nåt jag aldrig kommer glömma. Att när man får upp dom på bröstet efter att ha kämpat sig igenom plågsamma värkar så det är sååå värt det! All smärta är som bortblåst, och allt man känner är bara kärlek, en stor våg av kärlek som bara sköljer över en.

Man glömmer av hur ont man haft, hur man önskar att man skulle dö, iaf jag trodde det under Williams förlossning. Men så fort den underbara lilla bebisen kommit ut, så undrar man vad man gnällde över? Vad var det egentligen som gjorde så ont, nej det är svårt att förstå. Men för att få den lilla bebisen så är det värt all smärta i världen.


Svar !

2010-12-09 10:10:23 Marie babblar
» Kommentarer(0) «


Helen - Vilken graviditet var enklast, den första eller den andra? :)
Svar: Om man säger så här, när det kommer till graviditetskrämpor så var Linus graviditet lättast, men rent känslomässigt så var Williams graviditet lättare. När jag var gravid med William fanns det inga orosmoment, medans med Linus var det konstant oro, om han växte, hur han mådde, hade han det bra i magen, var det nåt fel på han? Så som sagt konstant oro.

Elin - vad har du jobbat med innan du fick barn??
ska ni ha fler barn sen??
Svar: Jag har inte jobbat så mycket, men innan vi fick William plockade jag disk på en krog (lite extra), Mellan graviditeterna har jag pluggat, pluggade först upp mina betyg, sen började jag läsa till undersköterska.
Ja, ett barn till vill jag ha, ska bara övertala Jörgen ^^ , men det är inget som är aktuellt förrän om ca 2-3 år.

Sarah - Om du får välja att jobba med vad som helst vilket skulle vara ditt absoluta drömjobb?
Svar: Jag skulle vilja jobba som barnmorska, eller på en Neonatalavdelning. Jag vill jobba med bebisar!

Anonym - vad jobbar din man med? Har han fast anställning? Har ni någon budget för ekonomin? hur mycket handlar ni mat för varje månad?
Svar: Min man jobbar som lastbilschaufför, där han är fastanställd. Då jobbar han natt just nu. En vecka i sträck, och sen har han en frivecka. Nån speciellt budget vill jag inte säga att vi har, vi betalar alla våra räkningar, och lever för det som blir kvar. Och vi klarar oss bra på våra pengar. :)
Vi handlar väl mat för ca 4.000 i månaden, men då är min mans ciggaretter inräknade, samt blöjor till barnen och det kostar ju en del.

Överby

2010-12-08 23:47:47 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Imorse lämnade Jörgen William på dagis när han kom hem från jobbet. Tur det, för Linus hade precis somnat så gott. Så då slapp vi traska iväg. Sen kom Angelica & Kajsa och hämtade oss, för en tripp till Överby :) Köpte en skjorta till William som han ska ha på jul =) Han kommer bli så tjusig så! Blev en lunch på Briggen, och sen hämtade jag ut ett paket som kommit på posten, en sängmobil till Linus. Egentligen en julklapp, men jag tror inte att han bryr sig om han får ett mindre på julafton av oss ^^

Efter att jag hämtat William på dagis bröt helvete lös "/ . Det tog oss en timma o gå hem från dagis, något som max tar en kvart i vanliga fall. Sen var han allmänt sur och grinig hela dagen, Linus har vart missnöjd med livet typ. Vart vaken sen 16-tiden, och han är vaken än! Vadå piggelin? Jörgen har vart sur han med, för han mår dåligt. Så ni kan ju gissa vilket toppen humör jag vart på i eftermiddag? Det är vid såna tillfällen man önskar att man var rökare igen, gud va gott det hade vart med en ciggarett då, men jag stog emot suget! :)

Imorn kommer ev. Williams dagiskompis hit o leker, men han hade lite ont av sin astma nu ikväll, så vi får se om det blir av. Nu tror jag faktiskt att Linus har somnat i gungan, så jag ska flytta över oss till sängen o krypa till kojs ! :)



♥ Dag 16 – Min första kyss.

2010-12-08 11:18:00 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


Min första kyss? Hur ska jag komma ihåg den?!
Den betydde nog inte speciellt mycket för mig, för jag har inget minne av min första kyss =/

Besök av morbror Hans

2010-12-07 22:46:09 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag har barnens morbror vart på besök :-) Med sig hade han julklappar, som vi öppnade idag :) Linus fick ett set med byxa och tröja och William fick en Buzz Lightyear dräkt. Behöver jag berätta hur nöjd han var? Det var knappt att jag fick av han den nu ikväll. Jösses!! Han har även vart ute och åkt pulka med Hasse, vilket troligtvis resulterade i en bruten tumme för morbror Hans. =/ Får hoppas det gick bra för han, han åkte till akuten när han kom hem så dom får plåstra om honom.

Har även tvättat upp all våran tvätt, det tog ett tag, usch!! Jag måste verkligen bli bättre på att tvätta oftare så det inte blir så här mycket. Nu sitter jag och väntar på att Linus ska vakna så jag kan ge han mat och gå och lägga mig och sova, börjar bli lite trött nu. Imorn ska William till dagis och jag ska luncha med Angelica & Kajsa :) Sen är Jörgen ledig i en vecka framöver :) Härligt!

Skönt att kunna få lite avlastning, och bara kunna lägga sig i ett bad tex när man vill, det blir ju inte att jag gör det när jag är ensam med båda två, då blir det en snabbdusch på typ 2 min.


Frågestund

2010-12-07 20:57:16 Tidsfördriv
» Kommentarer(4) «



♥ Dag 15 – Mina drömmar.

2010-12-07 10:15:00 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


Mina drömmar ? Ja vad är dom? Mina största drömmar här i livet är att få se mina barn växa upp, att dom får vara friska och leva ett bra liv. Att dom ska få ha det bra och slippa må dåligt. Att dom ska klara sig bra ekonomiskt och få leva det liv dom vill leva helt enkelt.

En annan dröm jag har är att få äga ett hus, och vara helt ekonomiskt oberoende, men man kan ju drömma ^^ hehe! =) Vi får väl se om det en dag slår in :)

Mitt i natten

2010-12-07 01:29:40 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Nattsuddarn här ^^ .. Idag har William varit på dagis och busat med sina kompisar. Efter dagis åkte vi ner till Överby och köpte en till hårfärg, Sara & Emilia var här en sväng, och Sara hjälpte mig med håret, sen åt vi frukost tillsammans innan dom begav sig hemåt. Och jag fixade och donade lite hemma.. :)

Efter att jag hämtat William på dagis så åkte vi hem till barnens farmor och hälsade på. William lekte med Liam. Eller ja, dom bråkade mest om jag ska vara helt ärlig. Dom två är som två bröder. Haha ^^ . Nu ikväll har Sara vart här en stund, och Linus vaknade för inte så länge sen och var hungrig, men nu verkar han inte ha några planer på att somna om, enbart för att jag vill gå o lägga mig. ja ja, vad är väl en bal på slottet?

Jag är lite less också "/ .. jag tror jag slutade behandla svampen jag hade på brösten lite för tidigt, för nu är den tillbaka igen =/ Mindre kul, så nu är det bara att se fram emot ett par smärtsamma amningar framöver. Gilla läget va det väl? Imorn kommer iaf min storebror på besök, blir första gången han träffar Linus. =) Nej, om jag skulle försöka och söva lillskiten kanske ^^ hehe! Annars är risken att jag somnar här sittandes ;P

 


♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

2010-12-06 12:00:31 Tidsfördriv
» Kommentarer(4) «


 

Glömde av listan igår, så jag lägger ut de idag ist !


Brunett

2010-12-05 23:58:51 Foto - Marie
» Kommentarer(9) «


 

Idag sa jag hejdå till mitt blonda hår och hejhej till en brun nyans =) Efter att ha vart blond i 6 år var det dags för en förändring! :)Behövs dock sätta i en färg till för att få det helt jämt :)


Söndag 101205

2010-12-05 13:06:56 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Linus somnade jätte gott igår kväll till Dansbandskampen! Jag låg o frös i soffan, med tröja och täcke på mig =/  .. huuua! Sen satte jag på Eclipse o somnade i soffan, vaknade vid 12 av att Jörgen gick upp, och Linus vaknade och ville äta igen. Sen la jag han och gick o la mig jag med. Supertrött! Så inget vettigt fick jag gjort igår, ska se om de är ledigt i tvättstugan i eftermiddag, så jag kan få tvättat lite granna iaf. Den där tvätthögen växer ju hela tiden. Jag borde få en tvättmaskin i julklapp av Jörgen :-) *hint hint*

Idag gick jag inte upp förän kl var 12 typ. Och Jörgen kom hem från jobbet. Givetvis har Linus vaknat och ätit, men vi har somnat om igen efter det. Trötta familjen, eller så innebär att han sover så ruskigt gott i sitt babynest. Våran lilla mysbebis!! =) Nu sover han igen, och även Jörgen har gått o lagt sig. Vi har dessutom äntligen hittat en Buzz-docka till hyfsat rimligt pris som vi köpt nu! :) Tror vi kommer ha en kille som är överlycklig på Julafton! :)


♥ Dag 13 – Den här veckan.

2010-12-04 22:15:00 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


Den här veckan, vad har vi gjort då?
William har vart på dagis måndag - onsdag. I måndags var vi och shoppade lite :) Åt middag ute hela familjen ! =) I tisdags var jag och Linus hos Elina & David och hälsade på och fikade :) Vi handlade även klart alla julklappar till alla andra, nu är det bara våra egna barn kvar, men mest William då. Linus fattar ju inte nåt om det, och uppskattar det inte heller. Det är ju mer vi (läs jag) som tycker det är roligt att handla till båda barnen.

I onsdags började Jörgen jobba igen efter sin pappaledighet. I torsdags hade jag en tandläkar tid för en rotfyllning av min framtand som åkte av på mitten för ett tag sen. Och igår var vi på bvc för 6-veckors kontroll och sen fikade vi hos Elina igen =) idag har vi vart iväg och handlat lite, och imorn är det andra advent :)

Lördag 101204

2010-12-04 11:21:41 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Igår var vi på BVC för 6 veckors kontroll :)
Linus väger 3060 gram (+290 g) och var 50 cm (+ 2 cm) Hattmåttet låg på 36 cm. Våran stora kille! Gud va han växer o frodas. Berättade även för henne att han hade vänt sig om två gånger från rygg till mage, och det var väääldigt tidigt att göra det. Sen tyckte hon att han var väldigt stark i nacken och höll sitt huvud jätte bra själv. Även att han fäste blicken och följde jätte bra, bara en massa beröm :) Nu ska vi dit om 2 veckor, och då är det läkarundersökning! :)

Nu idag har vi varit iväg och bytt en julklapp som vi köpt, den var trasig. Vill ju inte gärna ge bort trasiga julklappar, sen var vi på Lekia och kollade efter en Buzz figur, men dom hade inga, och skulle inte få in innan jul heller =/ Så typiskt! Sen åkte vi och skulle handla lite, tror nog fan hela Trollhättan & Vänersborg var och handlade idag, för det var sjukt mycket folk.

Nu har vi precis ätit middag, och William ska åka till Carina om en stund och busa :-) Kan nog han tycka är kul, jag ska väl försöka städa här hemma, skulle behöva tvätta, Jörgen ska jobba inatt. Just nu ligger Linus och sover i babynestet som kommit på posten! :) Tror han kommer sova gott däri :)




♥ Dag 12 – I min handväska.

2010-12-03 20:10:43 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


Eftersom jag alltid har barnen med mig, så är det skötväska jag använder just nu och i den finns:

*Blöjor till både Linus & William
*Tvättlappar
*Nappar
*Salva
*Ombyte till Linus
*Spy handduk
*BVC journal
*Plånbok
*Mobil
*Nycklar

Det va väl allt tror jag ;p

Fredag 101203

2010-12-03 08:20:16 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Morsning Korsning! :) Dagen igår gick bra, åkte hemifrån vid halv 12 för o hinna lämna William hos farmor, och ge Linus en slurk mat till så han klarade sig under tiden jag låg i tandläkarstolen, och han sov hela tiden. :) Skönt! Och jag fick rotfyllt min tand, dagens stora lycka var ju att jag slapp betala, dom skulle visst ha gjort den här rotfyllningen under tiden jag hade fri tandvård, men inte hunnit så då fick jag det konstnadsfritt nu istället :) Helt perfekt! =)

Sen gick jag en snabbis inne i stan . Och hittade en julklapp till William :) Sen tillbaka för att hämta William, ge Linus mat igen och slänga lite mat i min egen mage. Sen åkte vi hem, det tar sin lilla stund med en 3-åring som ska gå och stanna och titta på allt. Så vi va hemma vid halv 7. Och strax därefter stenslocknade William i soffan. Sen vaknade han 5 imorse och panikskrek efter sin pappa =/ .. jobbigt när han gör det . Och somnade om gjorde han inte heller, försökte få han att somna om inne hos mig också, men det va dött lopp där.. Så pigg vill jag inte säga att jag är, men men..

Linus sover iaf igen . =) Och William har precis fått i sig lite frukost :) Tänkte jag skulle äta lite också. Dagens planer är att åka till BVC för 6-veckors kontroll :) Sen ska vi hem till Elina & David så William får leka med Bella och jag får snacka skit med Elina ^^ ..


♥ Dag 11 – Mina syskon.

2010-12-02 21:15:32 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


Jag har 6 syskon varav 3 som jag har kontakt med .

Min äldsta bror är född 1953, och honom fick jag veta om efter pappas bortgång, framtills dess var han okänd. Ingen av oss syskon visste om honom för dödsattestet kom. Jag har ingen kontakt med honom, och vet inget direkt om honom, om jag inte minns helt galet så heter han Anders.

Sen har vi Eva-Lotta & Bosse . Som gick bort som bebisar, långt innan jag ens var påtänkt. Dom är födda 1961. (tror jag) .. Sen har vi Tommy som är född 26/8 1963 . Tommy har 2 barn (Madeleine & Isabel) som jag är faster till, och dom har 2 barn var. Vi har tyvärr ingen vidare kontakt, vilket är tråkigt. Han har inte träffat några av mina barn =/ ..

Hasse
är född 3/9 1979 och min mellanbror! Han är den jag har bäst kontakt med, och vi pratar ofta :-) William är jätte förtjust i Hasse. Hasse är den som alltid ställt upp för mig i vått o torrt, och alltid velat mitt bästa. Och jag älskar honom för det <3 Hasse jobbar som sjuksköterska/re på Akuten på Mölndals sjukhus. Så är ni där nån gång får ni leta efter "Syster Hans" ;-)
Lelle är född 18/2 1981 och är min yngsta storebror. Har ingen jätte bra kontakt med honom heller tyvärr. Men han är en människa med många bollar i luften. Han jobbar på Solresor i Göteborg.

 

Hasse & William



Torsdag 101202

2010-12-02 08:11:30 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God Morgon :)
Ja igår började som sagt Jörgen och jobba igen efter sin pappaledighet. Så jag blev ensam med barnen, men de gick jätte bra. William gick och la sig vid 20-tiden. Och Linus vaknade bara för mat för att sen somna om igen. Så jag hade en riktig myskväll igår, en sovande bebis på mitt bröst. Hur mysigt är inte det?

Natten har vart jätte bra, Linus har vart lätt omsövd, och det tackar vi för. För det innebär att jag har kunnat somna om fort igen, så jag känner mig hyfsat utvilad. Nu sitter jag och dricker en kopp med te (koffeinfritt) Jag tror nämligen att Linus reagerar på koffeinet. Testade igår att inte dricka varken kaffe eller te, och jag tycker han är en mycket mer harmoniskare bebis. Men får se hur det utvecklas ;P hehe!

Idag har jag en tid hos tandläkaren för en rotfyllning =/ .. Så jag ska åka och lämna William hos hans farmor, och så tar jag med mig Linus. Inte så kul för William att sitta där i typ en timme. Linus är jag inte redo att lämna bort än, nej inte ens för 2 timmar. Alldeles för tidigt. Så han får så snällt följa med . Nu ska jag hoppa in i duschen lite snabbt, Linus sover, och William ser på TV. Och Jörgen kom precis hem från jobbet.


Linus 6 veckor

2010-12-01 21:16:32 Foto - Linus
» Kommentarer(4) «



♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

2010-12-01 17:08:38 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


 

Slappoutfit :)


Första December

2010-12-01 09:49:27 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Så var vi inne på årets sista månad :) Årets mysigaste månad ^^
Igår var vi iväg och fixade dom sista julklapparna till Jörgens syskonbarn och syskonbarnbarn (heter det ens så?) Så nu kan vi fokusera på att hitta julklappar till våra barn, är väl först och främst till William då. Linus uppskattar ju inte det så värst mycket, men jag har beställt en sak till honom, så det borde komma på posten snart :) Hihi!!

Sen var jag och Linus hos Elina & David igår, medans William var på dagis. Fikade och drack kaffe. Sen kom Jörgen och hämtade oss, och väl hemma satte jag igång med middagen och tvätten. Var ju förfan ett berg med tvätt, och då hann jag inte med Linus kläder eftersom det parfymfria tvättmedlet var slut, så jag får köpa mer idag.

Nu är William på dagis och vi ska snart åka och handla, väntar bara på att Linus ska vakna. Och idag börjar Jörgen jobba igen =/ .. Så nu gäller det att försöka komma in i rutiner för oss andra i familjen. Jag får försöka sysselsätta William så gott det går. Får väl se hur det ska gå ;P Jag är liiiiite nervös faktiskt, nu har ju ändå Jörgen varit hemma med oss i ca 7 veckor. Så ja, man blir bortskämd =/ men men..