Grattis Svärmor!

2010-07-31 20:32:10 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag fyller min svärmor år, Grattis! :)
Imorse tyckte William att vi skulle kliva upp vid 06 *Gäääsp* Typ halvdö, men vad ska man göra? Vi myste i soffan och kollade på film innan vi satte oss i köket för lite frukost. Sen myste vi lite till i soffan, innan han försvann in på sitt rum för att leka, och då låg jag kvar i soffan ;P

När Jörgen vaknat åkte vi och köpte en blomma till hans mamma och sen dit för att fika, där han släppte av oss. För han och John skulle iväg och grejja med bilen. Dom fick iaf loss bromsoken, men sen fattades det ett verktyg för att få loss handbromsbackarna, så det får vi köpa så får dom kika på det nästa vecka när Jörgen är ledig. Måste även köpa nya fjädrar bak, för en av dom hade gått av. Alltid är det nåt.

På hemvägen stannade vi på McD för att köpa med oss lite mat till mig och William. Sen hade jag en trött kille som stupade i säng, så nu sitter jag här och har inte så mycket att göra, men det är skönt att bara kunna slappa i soffan och inte göra alls mycket. Jörgen ligger och sover, för han ska jobba inatt. =/ Men det är bara 3 nätter kvar, sen är han ledig en vecka. Underbart !

. Slussarna .

2010-07-30 13:20:35 Fotografi
» Kommentarer(9) «



Konstiga Läkare ..

2010-07-29 23:33:53 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Pratade med en läkare idag från vct om Williams åksjuka, för nåt måste han ju ha för det. Det funkar inte annars. Och han skulle skriva ut Lergigan som är för åksjuka bland annat, så hade min svärmor ringt till Apoteket för att kolla var medicinen skulle gå på, tror ni inte läkaren skrivit ut tabletter då? Varför fattar jag inte när medicinen finns i flytande form? Visst han kan säkert få ner tabletterna på nåt sätt, men flytande är ju tusen gånger lättare.. Blir tokig på dessa läkare! Aldrig kan dom göra nåt rätt..

Annars har vi haft en riktigt trevlig dag, Angelica kom på besök och tjötade och busade med William :) Han va helt extas. Haha! Resulterade i att han somnade tidigt, men nu har han förflyttat sig till pappsens kudde, så han får sova där inatt, jag orkar inte bära in han nu. ;P

Fick lite smått panik innan, fick för mig att jag skulle leta upp skruvarna till spjälsängen, bara för att veta vart dom finns. Och när jag inte hittade dom tänkte jag bara "jahopp, det är kört nu får vi köpa ny spjälsäng" Men, jag hittade dom tillslut, så nu kan jag pusta ut! Nu känner jag däremot att det är dags att krypa ner breve William och sova lite!


William

2010-07-29 17:22:20 Foto - William
» Kommentarer(9) «


 

Min älskade skatt! <3

Mamma älskar dig nåt oerhört !


Torsdag 29/7 - 10

2010-07-29 09:14:48 Dagboken
» Kommentarer(2) «


God Morgon :)
Fick sova ända till halv 8 idag! =) Underbart! Han får gärna fortsätta sova så här, dom där gångerna han går upp vid 6 är inte så värst roliga ;P Men vad gör man? Njuter dom dagarna man får sova lite längre :) William var hungrig när han vaknade så jag fixade iordning lite frukost, och sen har jag dammsugit kök och hall, och skurat golv. Får mina ryck ibland ;P Haha! Nackdelen var att jag bara hade yttepytte liiiite skurmedel kvar =/

Nu sitter William och kollar på Playhouse Disney och jag avnjuter en kopp te. Och skriver lite här :) Kan inte fatta att det redan är torsdag?! Hallå? Vart tar dagarna vägen.. ? Jag hinner inte med. Men idag kommer iaf Angelica hit på lite bus och en kopp kaffe :) Alltid trevligt med lite sällskap, Jörgen ligger och sover efter första jobbnatten efter sin frivecka.

Och nu är det bara 2,5 vecka kvar tills skolan börjar också :/ Booooring! Men skoj för William att få träffa kompisarna på dagis igen, kan jag tänka mig :) Mindre kul för mig att plugga varje dag ;P Haha! Men denna terminen har jag lite mer press på mig än sist, nu vill jag ju helst vara klar innan bebisen kommer. Men vi får se hur det går :)

William är åksjuk =/

2010-07-28 14:44:52 Dagboken
» Kommentarer(11) «


Igår grejjade Jörgen med bilen hela dagen..
Var iväg till Biltema på förmiddagen och köpte delar, sen satte han igång att grejja och vi åkte iväg på 1-årskalas för lilla Alice :) När vi kom tillbaka så grejjade han fortfarande och bytte bromsar fram. Inte så lätt som man kanske skulle kunna tro. Dom som hade bilen innan vet nog inte vad underhåll är alls. Men ja han lyckades tillslut.

Så idag åkte vi till Lidköping för att besikta den. (Fanns inga lediga tider nån annanstans) Gick inte igenom, men det hade vi inte räknat med heller. Men det var hyfsat lätta fel, skyltbelysningen, tutan och handbromsen. Handbromsen är det stora problemet, eftersom han inte får loss bromsoken bak :/ Men vi får iaf köra med den en vecka till, så Jörgen kan ta sig till jobbet iaf. Sen får han fixa det som ska fixas på sin frivecka. Det blir nog bra :)

Men på vägen hem från Lidköping började William spy som en gris, precis som sist gång vi var ute och åkte långt :/ Fick stanna hos Jörgens kompis i Grästorp och tvätta rent William, sen fick han sitta nakenfis på vägen hem. Så nu får han sitta fram i fortsättningen, har ju haft han bak innan.. Men eftersom vi ändå inte har nån Airbag fram så kan han lika gärna sitta där då ser han dessutom vägen. Ska även ringa hans läkare och se om vi kan få utskrivet någon åksjukemedicin. Postafen är han för liten för. För så här kan han inte ha det =/ Stackars min bebis! =(

Nej nu ska jag snart börja med maten, så Jörgen hinner äta också innan han åker till jobbet.

Vecka 27 (26+0) - Bild

2010-07-27 20:36:54 Graviditeten
» Kommentarer(5) «


Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.


Shopping med my love ♥

2010-07-26 22:52:44 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Good Kväll ! :)
Efter att Jörgen vaknat till liv i eftermiddags så gjorde vi oss iordning för en promenad till Överby . Dock fick jag jätte ont i sidan, så det gick inte så fort alla gånger, men men .. är man tjock så är man ;P Haha ! Men fram kom vi, fick med mig min älskade till H&M för att titta lite, slutade med att han köpte ett par Mammalegs, + 2 mammatröjor till mig, och en T-shirt till William. Han är allt bra min man <3

Sen var det storhandling på Maxi som gällde. Nu behöver vi inte handla på ett tag ;P Känns skönt! Sen kom svärmor och svärfar och hämtade oss eftersom vi inte har nån bil för tillfället. Och vi gjorde hemmalagade hamburgare, riktigt gott va det :) När vi fått lagt William satte jag mig med bunten med räkningar, lika roligt varje månad eller inte :/ Men lika bra att få det gjort så man ser hur mkt man har att röra sig med.

Nej snart läggdags, imorgon är en annan dag .

Kinabuffé

2010-07-26 14:18:07 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Igår kväll fick vi sällskap i våran säng av våran lilla kille, han va ledsen och orolig i kroppen så han fick sova inne hos oss, dock fick Jörgen knappt sova för William skulle sova på hans kudde och så nära pappa som möjligt. Men jag har sovit gott iaf, och inte behövt gå upp och kissa en enda gång :) Superskönt! Så när William vaknade halv 8 imorse var jag utvilad :) Hihi!

Medans Jörgen & William gick och åt frukost så la jag mig i ett varmt bad, hade lite ont i ryggen. Och där låg jag i ca 1 timma, helt underbart! Underbart att kunna mjuka upp kroppen på det sättet, hade aldrig klarat mig utan badkar, det är tamejtusan det bästa som finns! :)

Sen åkte jag och Sara och käkade Kinabuffé inne i stan, som jag längtat efter Kinamat så det var supergott! :) HIhi. Nu sitter jag här, och William kollar på Lazy Town . Jörgen ligger och vilar för han hade så hemskt ont i huvudet, stackarn! =/  Får hoppas han är piggare sen, för då ska vi iväg och kolla på presenter till William. Han fyller ju år snart, sen ska vi även storhandla. Ikväll tänkte jag sätta mig och betala räkningarna när William somnat. Skönt att ha det gjort, men trist när pengarna försvinner från kontot igen, men det blir bättre nästa månad, då vi får 2 inkomster igen. Nu lever vi ju bara på Jörgens lön.

Graviditets Lista

2010-07-25 20:23:13 Graviditeten
» Kommentarer(2) «


Jag fick reda på att jag var gravid: 27 Februari 2010
Såhär fick jag reda på det: Efter att mensen var sen en dag, så chansade jag med ett test. Hade ju rätt svårt att bli gravid även denna gång, men ja.. Nyfikenheten fanns ju där så jag kunde inte vänta ytterliggare. Och visst kom det ett plus :)
Detta gjorde jag efter att jag fått beskedet: Hoppade av glädje, kände ett glädjerus genom hela kroppen. Väckte Jörgen klockan halv 6 på morgonen för att berätta det glädjande beskedet :)
Jag tror det kommer att bli: Pojke
Det här undviker jag att äta och dricka: Alkohol och sån mat som kan vara skadligt för barnet
Lukter som jag inte klarade av i början: Har inte varit särskilt luktkänslig
Följande små egenheter har jag fått: Ingen aning.
Första gången det rörde sig i magen: Runt v. 18
Första gången det började sparka ordentligt: Vecka 20 ca
Såhär kändes de första sparkarna: Som att någon knuffade på mig inifrån.
Musik jag spelar för bebisen i magen: Det jag lyssnar på!
Magen började synas: v. 9
Såhär kände jag vid ultraljudet: Har ju redan vart med om det innan, men Ultraljudet är alltid magiskt, helt underbart att få se sitt lilla barn i magen sprattla runt där inne. Och se det lilla hjärtat slå så fantastiskt.
Första gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det: Det var också fantastiskt!
Mina favoritmammakläder: Leggings och mina tunikor.


Två siffrigt :)

2010-07-25 08:14:10 Graviditeten
» Kommentarer(6) «


 

99 Dagar kvar :)

Bilden är tagen i Vecka 25+2 (alltså 3 dagar gammal)

Fortsätter graviditeten i den här farten, har vi snart liten hos oss <3


Kläder från Pumpalot

2010-07-24 22:41:53 Marie babblar
» Kommentarer(4) «


I torsdags fick jag ett paket från Pumpalot :)
Det är en tjej som driver detta företag och syr kläderna själv. Kläderna är i jätte mjukt material, som är super skönt för barnen, dessutom är dom väldigt snygga !

Slänger in en bild på det jag fick .
Byxor i storlek 110/116 & en hjälm mössa till liten.


100 Dagar kvar !

2010-07-24 14:48:50 Graviditeten
» Kommentarer(6) «



Ikea

2010-07-23 07:59:19 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God Morgon :)
Igår va en härlig dag ihop med min underbara familj, inte varje dag man sitter allihopa och äter frukost tillsammans. Jätte mysigt. Sen slappade vi mest, och vid lunch åkte jag och handlade lite. Samt fick köpt mig lite jordgubbar hem. Från Stora Almås. Som har dom godaste jordgubbarna som finns. =) Mumma!! =D Både jag och William är ju helt galna i dessa gubbar :)

Sen var det bara att dra igång med tvätten igen, men ni tror väl inte att jag hann klart igår heller? Ändå körde jag 4 maskiner med tvätt.. men men, får la ta det sista i eftermiddag kanske om jag orkar. ;P Idag ska jag och Sara åka till Ikea :) Jag ska köpa mig en byrå, och en bokhylla. Sen slinker det säkert ner nåt småplock skulle jag tippa på, det gör det alltid på Ikea, haha ! :)

William får vara hemma och mysa med sin pappa! Men inte han emot. Dom behöver all tid dom kan få tillsammans! Mina fina älsklingar! Nej, nu ska vi äta frukost innan det är dags att bege sig.

Pumpalot

2010-07-22 12:39:25 Marie babblar
» Kommentarer(8) «


 

Passa på att beställ barnkläder nu från Pumpalot innan den sista Juli.

Ange rabattkod "mzetterblad" och få 10% rabatt på ditt köp :)

Fick själv ett paket därifrån idag, visar er sen =D


Min förlossningsberättelse - William

2010-07-22 10:59:16 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Allting startade fredagen den 24:e Augusti, efter att jag gått över 16 dagar.

Jag vaknade vid 03.00 den morgonen av att jag hade ont i magen, fattade inte just då att det var värkar utan trodde mer att jag var dålig i magen, så jag gick och satte mig på toaletten i tron om att det bara var magknip. Gick o la mig igen, men efter 5 min kom det onda tillbaka, och så höll det på i en timma innan jag väckte Jörgen.

 

Jörgen ringde sen till sin mamma för att be henne ringa upp till förlossningen, för våran hemtelefon fungerade så kunde inte direkt ringa. Så en BM ringde upp Jörgen och han fick berätta hur det var, jag försökte mest andas igenom värkarna samtidigt som jag packade BB-väskan. BM tyckte vi skulle komma in på en kontroll eftersom jag ändå hade tid för igångsättning kl 10. Så vi åkte och lämnade Rocky hos Jörgens mamma. Och sen vidare upp till förlossningen.

 

Fick komma in på ett förlossningsrum vid 05.30 , och fick sedan ligga med CTG i en halvtimma. Efter den halvtimmen var gjord kom BM in för att känna om jag hade öppnat mig något och jag var öppen 1 cm och tappen helt utplånad. Ett steg i rätt riktning iaf, det kändes ju skönt. Dom kom in med frukost, vilket jag inte var det minsta sugen på, vem vill äta när man har ont? Ja, inte jag iaf! Gav väl det mesta till Jörgen, och jag satsade på att dricka lite vatten istället.

 

När klockan hade hunnit bli 10 skickade BM ut oss på en promenad en timma för att jag skulle öppna mig lite snabbare. Vi gick en runda runt sjukhuset och satte oss i Cafeterian en snabbis så Jörgen kunde äta nåt. Vid 11 var vi tillbaka på rummet igen. Och BM kände på mig igen, nu var jag öppen 3 cm, så lite hände ju! Hon skulle komma tillbaka en timma senare för att kolla igen, och vid 12 var jag öppen 4 cm . Då beslutade dom att ta hål på hinnorna, så att vattnet gick. Jag bara kände hur vattnet rann ur mig. Vid denna tiden satte dom även in värkstimulerande dropp. För att öka farten på värkarna.

 

 

 

Då fick jag be om lustgasen, för värkarna blev så mycket mer intensivare än innan. Tillslut så blev dom så starka att jag hade en värk som varade i 2 min och tog bara 3 sek innan nästa värk kom, då hade jag ont vill jag lova. Aj aj aj.  När klockan blivit 14 orkade jag inte mer utan bad om att få ryggbedövningen, för jag klarade inte av att hantera värkarna, låg där i panik och visste inte hur jag skulle andas för att hantera dom.  Då kände man sig inte så stor på jorden. Men narkosläkaren kom väldigt fort, tack och lov. Han förklarade allt han gjorde in i minsta detalj, och det kändes oerhört tryggt. Då jag är extremt rädd för nålar och sprutor. Jag låg och kramade Jörgens hand hela tiden, samtidigt som jag slukade i mig lustgasen. Han tyckte jag skulle kura ihop mig som en arg katt, och hur lätt tror ni det var med världens bamsemage?

 

Han satte i bedövningen. Spinal bedövning. Men efter en timma så börja allt avta igen, så den gjorde inte så bra verkan på mig. Så jag ringde på BM då det gjorde så fasansfullt ont igen, så hon rådgjorde med narkosläkaren och dom gav mig en dos till. Och den dosen räckte ca en timma den med :/ Sen ville dom att jag skulle ställa mig på knäna för att bebisen skulle sjunka längre ner i förlossningskanalen, men eftersom ryggbedövningen bara satt sig i höger ben så kan ni ju gissa hur lätt det var att stå på knä, men jag fick stå o hänga i ryggstödet, och då skrek jag riktigt, för det gjorde så förbannat ont. Kände flera gånger att jag bara ville ge upp, och det sa jag till Jörgen också. Att ”Nu ger jag upp, nu skiter jag i de här, jag vill åka hem” Men han peppade mig oerhört bra, och är så glad att han fanns där som stöd för mig, vet inte hur jag hade klarat det annars.

 

Vid 18.20 satte krystvärkarna igång och det kändes bokstavligen talat som att jag skulle skita ner mig. Sa till min BM att det trycker på nu, men hon tyckte inte att jag skulle krysta och andas igenom krystvärkarna istället. Men hallå?! Det går inte, man krystar automatiskt, det är ju något som kroppen sköter självmant till en viss del. Men sen kom en förlossningsläkare in och tryckte på min mage samtidigt som jag krystade, väldigt obehagligt. Och så där höll det på ett bra tag, närmare bestämt 2 timmar innan dom beslutade för att dom skulle dra ut bebisen med sugklocka för att bebisen hjärtljud sjönk så, och bebisen höll på att få syrebrist. Men det visste jag ju inte just då, och det ska jag nog vara glad för. För annars hade jag fått panik om jag visste att bebisen kanske inte mådde så bra.

 

Men själva sugklockan gjorde ondare än hela förlossningen i sig. Kändes som om dom slet sönder hela underlivet på mig. Fyfan! Men ut kom det en pojke kl. 20.50.

Efter 18 timmars kämpande och 2,5 timmas krystvärkar senare kom han, våran lilla pojke, vår förstfödda. En skatt på 3955 gram och 54 cm lång. Helt perfekt och helt underbar ! J

 

Hade fått några få bristningar invändigt som dom fick sy, efter att moderkakan kommit ut, helt smärtfritt. Nu var lyckan total !

 

 

 

 

 


Överby

2010-07-21 22:29:03 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Idag tog jag och William en promenad i hettan till Överby , det va vaaaarmt vill jag lova. Mötte upp Jessica & lilla Edwin där. Åh han är så söt så man vill äta upp han :) lilla fisen! Åt lunch därute och kikade i affären, köpte ett sommarset till William på Cubus . Med linne & Shorts ! :) Som han dessutom valde själv .

När vi kom hem var det bara att ta tag i tvätthögen, eller ska jag kanske säga berg ?! Men hann köra 3 maskiner, får fortsätta imorn igen, för jag hann väl med en tredjedel ungefär, så det är minst lika mycket kvar. Men ja lite är ju tvättat iaf ;P Haha ! Hur ska det bli med 2 barn sen? ;P Ännu mer tvätt gissar jag på?

Har precis suttit och kikat på Livet på BB . Det är spännande att se andra kvinnor föda barn, speciellt då man ska göra det själv om 15 veckor. Samtidigt som jag längtar efter förlossningen så skrämmer den mig oerhört, jag är så rädd för att det ska bli som det blev med William. Själva förlossningen tog 18 timmar, varav 2,5 timmas krystvärkar och sen fick dom dra ut han med sugklocka för att han höll på att få syrebrist och hjärtljuden sjönk. Givetvis kommer det göra svinigt ont även denna gång, men jag hoppas innerligt att det ska gå liiiiite fortare och att jag slipper både sugklocka och värkstimulerande dropp. Men ja den dagen de sätter igång så får vi se hur utgången blir.. ut kommer ju bebisen, på ett eller annat sätt ;P

 

Lustgasen var min bästa vän!



Lite text kanske ..

2010-07-20 23:32:54 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Idag är det sista natten för Jörgen att jobba för den här gången.. Imorn har han frivecka, som vi längtat! :) Ska bli underbart att ha han hemma med oss nu :) Får se om vi hittar på nåt kul denna veckan, eller om vi bara myspyser av varandra =) Inatt fick jag sällskap av William, så han har sovit med mig inatt. *Mysigt* Så fick vi sova ända till 7 innan vi klev upp för lite mys framför Playhouse Disney innan det var dags för frukost .

Framåt eftermiddagen eller ja kanske mer lunch tid kom Angelica och gjorde oss sällskap :) Vi fikade och satt och tjötade en bra stund, supertrevligt! Sen när Jörgen vaknade åt vi lite middag innan han åkte iväg till jobbet. Och sen myste jag och William lite till innan det var läggdags för honom, och han var väldigt medgörlig idag, men å andra sidan var han jätte trött.

Sen har jag suttit o finurlat en massa ikväll. Hur jag ska lösa det med förvaring för lillbebis kläder. För ja, jag vill ha en byrå, då alla våra garderober är fulla. Så funderar jag på att ha en Malm byrå med 6 lådor i hallen, men jag vet inte om det blir för stort med den där, eller hur man ska göra. Jag har absolut ingen aning =/ Jobbigt läge. menmen, det ger sig.. Jag får väl känna på det lite.


Vecka 26 (25+0) - Bild

2010-07-20 19:42:48 Graviditeten
» Kommentarer(8) «


Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.





En liten söt bild !

2010-07-19 22:33:10 Foto - William
» Kommentarer(9) «



Måndaglista

2010-07-19 20:44:38 Marie babblar
» Kommentarer(1) «


Idag måndag, är jag glad för att...

Jörgen snart har en frivecka !
♥ Att allt löst sig med jobb för Jörgen
♥ Alla mina nära & kära som finns runt om mig!
♥ Alla otroligt fina kommentarer ni ger mig här!
♥ Skrutten i min mage ♥
♥ Att jag har världens underbaraste son


Gör en du med vet ja! :-)
(Skaparen till måndagslistan finner du förresten här.)

Måndag, Ny vecka .

2010-07-19 12:24:16 Dagboken
» Kommentarer(6) «


God Morgon, eller ja God förmiddag..
Idag fick jag sovmorgon, och klev inte upp ur sängen förrän klockan var närmare elva . Det händer inte så ofta att jag får sova så länge, men eftersom Jörgen inte lägger sig förän 12 så kunde jag det. Nu har har precis gått och lagt sig för han ska åka och jobba vid 17. Tråkigt, men det är bara 2 nätter kvar sen är han ledig en vecka :)

Igår var William & Jörgen nere i stan på kvällen och tittade på Fyverkerierna. (Avslutningen på Fallens Dagar) Men jag orkade inte följa med ner, så jag stannade hemma. Tyckte dom kunde få göra något tillsammans också, bara dom två! Och William hade tyckt att det vart så kul så, att få vara ensam med sin pappa. Det behöver dom <3


Idag har vi inga som helst planer, blir nog att ta det lugnt här hemma.. Finns alltid lite att grejja med. Skulle behöva grejja i sovrummet lite, men där ligger Jörgen och sover så det blir svårt just nu, får ta det i eftermiddag, skulle även behöva boka tvättid, men jag orkar inte det idag. ;P Haha .

Fallens Dagar 2010

2010-07-17 21:06:32 Dagboken
» Kommentarer(8) «


Så var det dags för det årliga eventet här i Trollhättan - Fallens Dagar . Mer för dom som dricker alkohol och mindre för oss som inte gör det + alla barn då. Men det fanns iaf 2 barnkaruseller och en massa marknadsstånd. Jag och William trotsade regnet för att ta oss en kik nere i stan, men lagom tills vi kom ner till stan så slutade det att regna, och William kunde åka karuseller. Jörgen kom ner till stan en sväng också och då gick vi och käkade langos :) Det bästa på hela Fallens! =) Haha. Men nu dröjer det väl ca 1 år innan man äter det igen, så man hinner ju längta ;P Sen va jag och William och köpte oss lite godis, och han fick även en ballong med Svampbob Fyrkant , då va han supernöjd kan jag lova, umgicks även med familjen som vara nere på Saga Biografen (Jörgens pappa är maskinist där)

Så när vi kom hem va det bums i säng för en liten trött kille . Dock blev jag en aning sur, för Rocky har legat i hans säng. Vilket han absolut inte får göra, inte ens vara i hans rum. Då har han slickat i hela sängen så Williams lakan var pissesurt. Men mest också för att jag är rädd att det ska lossna en fästing från han , och sen lägger sig William och det äckliga krypet kanske sätter sig på honom, så Rocky är förbjuden att vara inne på hans rum.

Jörgen är iväg och jobbar nu, som vanligt =/ Tråkigt, men det ser ju helt ok ut sen när lönebeskedet kommer. Han gör ju det för att vi ska ha det bra ekonomiskt, men jag saknar han hemma faktiskt, vet en liten kille som gör det också. Nej nu ska jag väl sluta pladdra här ;P Haha .

Tröttfis

2010-07-15 21:35:46 Dagboken
» Kommentarer(12) «


Idag har vart en seg dag.
Hela förmiddagen slöade vi bara här hemma, regnet stog som spö i backen, välbehövligt för att rensa upp i luften. Dom senaste dagarna har det varit så äckligt kvavt ute, så man knappt velat vistas ute, bara velat sitta under fläkten hemma, tusen gånger skönare. Men en 3-åring blir rätt lätt rastlös inomhus så på nåt så får man ju roa dom små.

Hursomhelst så var vi över hos Sara en sväng idag och William busade av sig lite. Sen har vi röjt här hemma.. Jag har städat, dock inte så mycket som jag velat för sen sa mina höfter ifrån. Men jag hann iaf med Williams rum och badrummet. William har vart jätte trötter hela eftermiddagen, han däckade till i soffan redan vid 17, men sååå tidigt vill jag inte att han somnar, så jag fick göra allt för att hålla han vaken, men vid kvart i 7 kom han och frågade mig , "Mamma jag är jätte trött, kan jag få gå och lägga mig nu" , så han fick lite välling, och sen somnade han på 2 sekunder. Det händer inte så ofta, helst ska man tjata på han och tvinga han i säng.

Men inte idag, och det var faktiskt skönt, att bara kunna lägga sig på soffan och slappa lite =) Så nu har jag tagit mig ett varmt skönt bad och fått mjuka upp kroppen lite. Underbart =) Känner mig som ny igen, och värken i höften har släppt. Tänk va lite varmt vatten kan göra :) Hihi! =)

Inköp till Lillbebis

2010-07-14 23:17:23 Graviditeten
» Kommentarer(4) «


 

Startpaket från Ellos

 

 

Overall från tidningen ViFöräldrar


Livet på BB

2010-07-14 20:30:58 Marie frågar
» Kommentarer(5) «


den spännande vardagen på BB

Varje minut dygnet runt föds ett barn i England. I den brittiska dokumentären Livet på BB möter vi de blivande föräldrarna och personalen som hjälper till under förlossningen på Princess Ann Hospital.

Med hjälp av 40 specialmonterade kameror i allt från förlossningsrum och operationssalar till neonatalavdelning och ankomsthallar, följer vi den dramatiska och känslosamma stund som infinner sig då ett barn kommer till världen. För vissa blir förlossningen en utdragen plågsam process med oväntade komplikationer. För andra går det lite enklare - om än aldrig helt smärtfritt. Gemensamt för de flesta föräldrar är dock att de alltid kommer att minnas dagen som en av de lyckligaste i  sitt liv.

Premiär: onsdag 14 juli 21.00

Jag ska se, ska du? :)


Att bära på ett mirakel

2010-07-13 22:05:16 Graviditeten
» Kommentarer(11) «


Åh, jag vet inte vart jag ska börja detta inlägg egentligen.

Men våra barn är verkligen mirakel, mirakel för oss. För att ingen av dom var lätta att få till, och jag kan nog verkligen säga att vi blivit välsignade med dessa barn. William var verkligen ett mirakel att vi fick till på egen hand, det sa läkarna nu också. För jag och Jörgen träffades i April -04 och använde aldrig nåt direkt skydd då, men jag blev inte gravid förrän i December -06. Men då visste vi ju inte alls vad problemet var. Vilket vi vet nu med facit i hand.

 

Det var inte förrän vi ville ge William ett syskon som vi misstänkte att något var fel, vi försökte på egen hand i 1,5 år, men när hoppet börjar svika. Och hoppet är ju verkligen det sista som överger oss. Så ringde jag till Gynmottagningen och pratade med en jätte trevlig sköterska. Förklarade läget för henne och hur svårt det hade varit med William, men att vi ändå hade ett barn, så skulle vi aldrig kunna få fler barn så hade vi ju ändå William.

 

Men hon satte upp oss på en undersökning för ”ofrivillig barnlöshet”. Så vi fick komma dit på samtal, Vi fick fylla en massa olika blanketter, svara på en himla massa frågor om ALLT verkligen, men vi kände nog båda att nu händer det iaf något. Visar inte utredningen något, ja men då vet vi iaf. Jag fick lämna en massa prover, och sen fick vi åka hem i väntan på svar.

 

Jag kan ju bara säga att den här väntan var olidlig, man placerar så mycket olika tankar i sitt huvud, som man kanske inte borde tänka? Är det mig det är fel på? Har jag levt på ett visst sätt som gör att det blivit så här? Klart man inte ska tänka så, för det är vanligare än vad folk tror. Men det tänker man inte just då. Efter en lång väntan (iaf för mig) Fick vi en tid hos läkaren som gått igenom våra prover. Så visade det sig att jag hade väldigt sällan ägglossning, och eftersom jag hade en sån oregelbunden menscykel, så var det så svårt för mig att veta när jag hade ägglossning om den ens kom. Det kunde lika gärna vara så att jag hade en ägglossning om året, och veta när den är och kunna pricka in rätt då var ju nästintill omöjligt.

 

Så han skrev ut ett ägglossnings framkallande hormon som heter ”Pergotime” . Ett vad jag anser är ett mirakelpreparat. Jag använde 2 kurer och efter andra kuren fick jag ett fint plus på stickan, ni kan ju gissa vilken glädje som for runt i min kropp. Vilken lycka jag kände som än en gång fått den stora glädjen på att bära på ett barn till, äntligen skulle vi kunna ge våran son ett syskon. En liten lillebror eller lillasyster. Nu har jag gått 24 fulla veckor och är inne i den 25:e graviditetsveckan. Om bara lite mer än 3 månader är denna underbara lilla bebis beräknad att födas, vårat lilla mirakel som jag kallar dig i magen.

 

Och i sin säng inne i sitt rum ligger vårat första lilla mirakel och sover. Gud va jag älskar er, ni och min underbara man, eran pappa är det bästa som har hänt mig i livet. Och jag kommer göra allt för er, allt som står i min makt och lite till, för att ni ska ha det bra! Ni är mitt liv, och det jag lever för.

 

Så ni som har det svårt att bli gravida, tveka inte en sekund att söka hjälp för det, för det finns hjälp att få. Jag är så himla lycklig <3

 

 


Vecka 25 (24+0) - Bild

2010-07-13 08:52:48 Graviditeten
» Kommentarer(7) «


Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

 


Lightning

2010-07-13 08:15:32 Foto - Allt möjligt
» Kommentarer(4) «


 

Jörgen tog en tuff bild igårnatt när det blixtra en massa ! :)


Liseberg

2010-07-12 11:44:13 Dagboken
» Kommentarer(13) «


Igår packade vi som sagt ihop vårat pick och pack och åkte till Göteborg. Hasse mötte upp oss på Centralen och sen åkte vi hem till han och slängde nåt snabbt i magen, men William var inte direkt hungrig, men vem fan är det i värmen? Inte jag iaf. Huvudsaken är att han dricker sen är jag inte så noga med att han äter som vanligt, Han äter iaf på morgonen och på kvällen, men nåt litet försöker jag få i han under dagen.

Vädret var lite osäkert i början, men vi chansade att gå in på Liseberg ändå, och det var nog tur det för sen sprack det upp och var strålande solsken. William åkte en massa karuseller, och va allmänt lycklig <3 Så det var nog tur att vi tog just Liseberg. Jag kände mig verkligen gravid igår, vi var bara där i ca 4 timmar men de kändes som en evighet, fötterna värkte, ryggen värkte. Jag kände bara för att sitta ner.. Men med en energisk 3 åring funkar inte det riktigt, haha! =) Det va skönt när man fick sätta sig på bussen hem sen.

Där William skämde ut mig rejält, det satt en mörkhyad man breve oss, så säger min underbara son; "Varför är du så smutsig, tycker du inte om att bada" Vad säger man då? Jag skämdes ju röven av mig, men fick såklart be om ursäkt. Idag vette tusan vad vi ska hitta på.. Blir nog rätt lugnt idag skulle jag tippa på.

 

Glass på Liseberg


Heaven

2010-07-12 10:58:44 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(0) «


 

Önskar att det fanns telefon i himlen, så jag kunde ringa till dig och höra din röst. Jag tänker på dig idag, men det är inget nytt. Tänkte på dig igår och dagen innan det. Jag tänker på dig i stillhet, säger ofta ditt namn. Allt jag har är minnen och bilder i en ram. ♥ Allt hade vart så jävla mycket lättare om du funnits här!


Göteborg

2010-07-11 08:01:21 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Igår var en jobbig dag :/ Natten hade vart bajs, William hade vaknat i panik precis när jag skulle lägga mig, han va helt hysterisk, tårarna bara sprutade och han va jätte ledsen =/ Så jag tog med han in till mig och försökte få han och somna om inne hos mig, men han bara låg och babblade sen, och somnade till slut om vid 02.30 *Gääääsp* Vid 5 kommer Jörgen hem, och då vaknar jag såklart, en halv timma senare kliver William upp och tycker att det är morgon, ja så en nattsömn på 2,5 timma så kan ni säkert gissa hur pigg jag var ;/ Inte alls.

William va rätt jobbig igår, hade jag sovit på natten hade jag nog inte tyckt det kanske, men superduper trött så ja då va det jobbigt. Va så trött tillslut att jag bara satt och storböla, så Jörgen tog med sig William ut en sväng så jag fick vara ifred. Guld värt <3 Ibland är det bara så lite som behövs, men det lilla kan göra så oerhört mycket.

Idag ska jag och William åka till Göteborg till min bror! Åka till havet och sola och bada =) Och bara ha det bra! =D Det ska bli så kul, lite nytt för William, så jag hoppas att han ska uppskatta det. Tåget/bussen går om 3 timmar, men vi får åka hemifrån om 2 tim. Så man kanske ska packa ner lite badkläder och sånt, så det inte glöms nåt. Så hörs vi ikväll när vi kommer hem =)

Noll Tolerans

2010-07-09 21:59:12 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Hallå där :)

Idag har vi inte gjort så väldans mycket, slappat och tagit det lugnt. Det behövs ibland, när man annars irrar runt som en yr höna ;P William var en kort stund med farmor hos Elina & David idag, medans vi uträttade ett ärende på Banken. Var nog lugnast att inte ta med sig han dit =P Haha.

Blev en liten snabbhandling på vägen hem. Lite godis att gotta oss med. Jörgen jobbar ju hela helgen, så nåt får vi ju lyxa till det med. William somnade för drygt en timma sen, och jag har bänkat mig i soffan och kikar på Noll Tolerans som går på TV4. Har inga roliga filmer hemma att kolla på.. Så då får man se på det som går på TV ist :P

Annars är det rätt lugna puckar nu.. Imorn har vi inget planerat heller, så får se vad vi kan tänkas hitta på :)

William med BH

2010-07-09 19:32:50 Foto - William
» Kommentarer(4) «



BM Besök

2010-07-08 11:07:54 Graviditeten
» Kommentarer(5) «


Uppdaterar med lite från besöket från Barnmorskan, hade inte våran vanliga bm idag, för hon var på semester.
Men jag har gått upp allt som allt 4 kg på 24 veckor. Känns helt ok faktikst =)

Blodtrycket: 110/60
Bebis hjärtljud: 145 slag/min
SF mått: 22 cm

Nästa besök är 11/8 så det är ca en månad kvar ! :)

Strandgatan

2010-07-07 23:40:47 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Dagen har flytit på helt ok idag.
Förmiddagen spenderade vi hemma slappandes i soffan jag och min lillkille, myste och tittade på Barnprogram. Han är allt snäll mot mig på morgonen, som är väldigt morgonseg nu det senaste ;P hehe. Men sen åkte vi ner till stan och träffade Jessica, Liam & Edwin. Gick och kikade lite i stan då det var marknad. Men det var inget att ha som vanligt, men skönt att komma hemifrån lite. Sen blev det en tur till farmor innan Jörgen kom och hämtade oss.

Åkte ut till Ica Maxi och hämtade ut en paket som kommit från Ellos.
I där låg ett startpaket till bebis som jag betsällt, (3 bodysar, 2 byxor, mössa, tossor och en snutte) Köpte det när jag väntade William också. Men nu var det ju lite annat mönster också! :) Och William älskar ju sin snutte än. Så ja jag gillar deras startpaket =)

Kvällen har spenderats tillsammans med goda vänner med en fika nere på Strandgatan, skönt att få koppla av lite ibland. Plus att far och son har fått lite ensamtid tillsammans. =) Imorn bär det av till Barnmorskan. Ska bli kul, jag tror vi ska få lyssna på lillbebis hjärta, jag hoppas det iaf. ! :)

Nej nu är det nanatajm så jag orkar upp imorn =)


Prins William

2010-07-06 22:52:14 Foto - William
» Kommentarer(2) «



Vecka 24 (23+0) - Bild

2010-07-06 09:04:28 Graviditeten
» Kommentarer(7) «


Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.



En bra dag !

2010-07-05 23:13:02 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Idag har det varit en riktigt bra dag :)
Var iväg till Maxi på förmiddagen och köpte hem lite mjölk o bröd o lite sånt, köpte även en liten pool till William som han kan ha på balkongen. Nåt att svalka sig i iaf. Och som är lätt för mig att tömma, går ju inte ha nån värsting pool på balkongen även om vi har en stor balkong, måste ju kunna tömma den också. Men denna blir nog allt bra :)

Efter att William nanat lite middag, det behövde han idag, då han suttit och gäspat hela förmiddagen. Så gick vi ut med Sara & Nicolina, men det kom bara en massa äckelpäckel getingar, så vi gick till Saras baksida och satte oss istället, så fick barnen springa runt där och leka. Och dom va så goooa idag, bråkade inte en enda gång. Lekte jätte fint ihop, annars brukar dom allt gnabbas lite. Men idag var en riktigt bra dag, William har vart på strålande humör.

Sen kom ju den goda nyheten om jobbet :) Allt är ju såklart inte klart till 100% men, Jörgens chef har iaf skickat iväg papper om det till dom "högsta" cheferna. Och jag tror ju inte att han skulle säga det till Jörgen om han inte trodde att det skulle bli så. För dom är ju så nöjda med han! :) Min goooa gubbe! Så ja, en helt underbar dag har det varit, hoppas på en lika bra dag imorn ! :)

 

Lilla Nicolina <3

 

 


Grattis Älskling <3

2010-07-05 19:56:18 Marie babblar
» Kommentarer(11) «


 

Grattis älskling som idag övergått från timanställning till fast tjänst! :)


Sunday Night

2010-07-04 22:55:49 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Usch vilken hemsk dag .. =/

Dagen idag har varit katastrofal.. William har varit på ett hemskt humör, inte lyssnat ett skit, och så fort han fått en tillsägelse så har han skrikit helt hysteriskt, aldrig sett han sån här, varken jag eller Jörgen. Vi har verkligen inte känt igen vår lilla kille. Förstår inte vad det är som flugit i han, okej att han blivit arg och så innan, men aldrig på det här viset. Hoppas han är på ett bättre humör imorgon när han vaknar. Annars vettetusan om jag orkar.

Dessutom har jag haft jävligt ont i mina höfter och mitt bäcken idag :/ Knappt kunnat gå normalt. Och att William bråkat med mig har väl inte gjort det hela bättre egentligen. Men vi hoppas på en bra dag imorn istället.

Helgen har varit bra, i fredags var vi och tittade på Eclipse och visst filmen var jätte bra, MEN jag måste säga att jag är lite besviken, jag hade förväntat mig mer av den filmen. Mycket mer i fighten av dom nyfödda vampyrerna, men det kommer ju alltid att vara så att böckerna är alltid bättre än filmen, eftersom där får man ju veta allt så detaljerat, det går ju inte göra på samma sätt som i böckerna. Vad tyckte ni som sett Eclipse? Men jag måste ju erkänna att Rob va lika het som vanligt :) Mums! :)

Lördagen bestod av värmebölja :) Gud va glad jag är att jag inte är höggravid i den värmen! Minns hur jobbigt jag tyckte det var när jag väntade William 2007 . Jag klarade inte av att vistas ute längre stunder, utan att typ avlida. Men hur som helst, var jag nere på Överby en sväng med Sara & Toni. Sen åkte vi till Ursand för ett dopp i de blå. William hade ju sovit hos Carina så vi åkte och hämtade honom efter badet, även dom hade varit och badat och William älskade det. Mammas pojk de där . <3 Sen grillade vi tillsammans med dom, och sen va det dags för sängen ! :)

Sova i sin egen säng har funkat jätte bra denna veckan för William. Han har somnat där varje dag, så kanske har vi kommit ini rutinerna igen, jag hoppas ju på det iaf. Veckans planer är inte så många mer än att jag ska till Barnmorskan på torsdag, då ska vi få lyssna på pyrets hjärta! =) *Längtar*

Tipsa om Mamma & Gravidbloggar?!

2010-07-04 14:30:07 Marie frågar
» Kommentarer(12) «


Tipsa mig gärna om din blogg, eller någon annans blogg, som är mamma/gravid?

Alltid roligt att följa, speciellt då man själv är gravid ! =)

 


Sol & Bad

2010-07-03 23:25:53 Foto - William
» Kommentarer(5) «


 

Orkar inte skriva nåt idag, men uppdaterar med en bild från när William var och badade idag med sin faster och sin kusin =)


The Twilight Saga - Eclipse

2010-07-02 12:38:16
» Kommentarer(4) «


 

Kl. 18 idag sitter jag och njuter av denna underbara film ! :)


4 Månader kvar <3

2010-07-01 22:13:01 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag är det 4 månader kvar tills lillbebis är beräknad ! :) Tiden går fort! Och vi längtar så efter dig, är så himla nyfiken på vad det är för litet mirakel som växer inuti mig.

Idag tog jag och William bussen till hans farmor för en visit, orkade inte sitta här hemma när det var så fint väder, så han har busat och haft sig, sprungit nakenfis i det fina vädret. För ja, det har varit supervarmt idag. Skönt för han också, för han har väldigt röd i rumpen, var fortfarande jätte röd när vi kom hem, så fick smörja in han innan jag la han. Stackars lilla rompestompen.

Till kvällsmat idag blev det mat från McD , nyttigt och bra ;P Eller inte! Haha.
Läggningen idag gick utöver förväntningar, igår tog det 1,5 timma för att få han att somna i sin säng. Sen vi tog bort nappen så har han krånglat en del med sömnen och velat somna i våran säng, men igår kände jag att jag måste ta tag i de där att få han att somna i egen säng, så ja sagt och gjort. Idag tog det 10 min, han kom upp en gång men då la jag tillbaka han, och sen somnade han . Åh va skönt det var ! =) Ibland får man ta hårt mot hårt. Och det verkar som mammsen vann ;)

Imorn bär det av till Göteborg, jag ska nämligen gå på bio - The Twilight Saga - Eclipse !
Jag har längtat efter den här dagen i typ 7 månader och äntligen är den här! =) Vi blir ett gott gäng som ska åka ner imorn, så det kommer bli supernajs! =D Wiiihii. Åh det kommer bli underbart, så imorn ska William sova hos sin faster. Men det kommer nog bli bra. :)

 

Sitter och väntar på bussen när vi ska åka hem från farmor ! :)