Nu börjar ledigheten =)

2010-05-31 23:00:08 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag var sista inlämningsdagen för alla distanskurser. Jag har betat av dom andra kurserna innan, men hade en uppgift kvar på Medicin. Men den lämnade jag in idag. Så nu är allt inlämnat. Nu väntar jag bara med spänning på betyget. Vet att jag har G i Etik & Livsfrågor, men dom andra vet jag inte. Ska på betygsamtal på torsdag för Psykologin. Så jag hoppas på ett G! :)

Idag har vi vart och hjälpt Jörgens syster med hennes lägenhet lite, slängt lite skräp o sånt. Och sen va vi iväg till Uddevalla och besiktade Date - bussen . =) William var superglad, sen mötte vi upp Jan i Uddevalla, och han blev ju inte mindre glad då :) Ja en perfekt dag för våran lilla prins! =)

När vi kom hem åkte vi och handlade lite, och gjorde en jätte go Kycklingsallad, med massa fetaost! =) Ja, till mig då, för Jörgen äter inte fetaost, det är fel på min man ^^ Haha! Nu har jag inte förpliktelser eller skolarbete att göra förän nästa termin drar igång i Augusti, det ska bli så otroligt skönt med ledighet, ni anar inte! Jag är välförtjänt det här, så som jag kämpat mig igenom denna terminen. Så ja, detta är jag värd ! =)

Veckan är ganska fullspäckad, på onsdag ska jag åka till Vänersborg och fota Angelica (Williams kusin) Hon tar studenten på fredag så balen är på onsdag ! =) Så då får det bli lite bilder. Torsdag, är det betygsamtal. Fredag tar Angelica & Anna studenten så vi ska fira dom :) Och sen är det rätt lugnt.

Vecka 19 imorn <3

Cruising

2010-05-29 22:16:43 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Dåligt med uppdatering, men jag får skylla på att när Jörgen är hemma och har frivecka, så gör vi så mycket annat än sitter hängandes över datorerna. Så, så kan det vara. Idag var vi nere på stan i förmiddags för Nicke Nyfiken skulle vara där, William vinkade på han, men va alldeles för feg för att ge han en kram. Åt lunch på Max, och sen tog vi bussen hem för en liten nap.

Den lilla napen råkade bli 2 timmar =/ Så vi vaknade inte förän halv 6! men men, sen har vi vart nere på stan och kikat på Cruisingen, William tyckte det va super kul att se alla raggarbilar. Men fräckast var nog poliserna. Han satt och hade en konversation med dom när vi satt och åt mat. Haha! =D

Sen körde Jörgens pappa hem oss, och nu sitter vi här i soffan och tittar på TV. Får la se när han vill sova sen.
Hoppas ni har en trevlig helg =)

Ultraljudet

2010-05-27 21:44:40 Graviditeten
» Kommentarer(7) «


 

Lilla hjärtat <3

Ja ultraljudet gick jätte bra, och allt såg helt perfekt ut :)

Nytt BF är 1:a November!


Inskolning Dag 2

2010-05-25 22:02:02 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Idag var vi på dagis mellan 9-11. När vi kom så sprang William in för att leka med dom andra barnen. Jag va luft där typ, sen va det dags för samling, dom berättade en saga och en viss liten herre hade väldigt svårt för att sitta till, och sen åt dom frukt, sen va det dags för utelek i regnet. Vilket min pojk gillade, att få springa i regnet och hoppa i vattenpölarna. Och även där brydde han sig inte om mig för fem öre. Så jag fick gå in en stund och sätta mig i personalrummet, det enda William sa va att han inte ville följa med, han ville vara ute och leka. Så ja summan av det hela är ju att det gått jätte bra. Imorn ska han vara där mellan 9-12 och tanken är att jag ska gå hem emellan.

Sen har vi mest slappat här hemma, lagat lite mat och ja det gamla vanliga.. Inatt gör Jörgen sin sista natt för den här arbetsveckan, ska bli skönt att få lite avlastning med allt här hemma. + att få lite sällskap så man slipper känna sig så himla ensam. Det brast riktigt för mig igår, usch ja va en hemsk människa mot Jörgen. Skällde på han som fan, och sen satt jag i soffan och storlipa för att jag hade varit så elak, och då kommer William fram till mig "Mamma mår du bra, varför är du ledsen mamma? Ska jag pussa bort det onda" Aaaaw!

Ja ni ska veta att det är tamejfan inte alltid lätt att vara gravid. Men vem har påstått det? Men jag kan inte minnas att jag var sån här när jag väntade William.. Längtar så tills Ultraljudet nu, men inte många dagar kvar! :)

P&K


Inskolning Dag 1

2010-05-24 20:37:08 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Så var det måndag igen..
Och idag började inskolningen för William. Vi va där mellan 10-11 idag. och vi kikade runt på alla andra avdelningar och fick en rundtur. Det här kommer nog gå bra tror jag :) William verkade tycka hela stället var roligt! Och det är skönt att se som förälder! Imorn ska vi vara där mellan 9-11.

I helgen har vi inte gjort så mycket.. I lördags när det va supersommarväder, så promenerade vi till Överby och handlade lite, sen grillade vi ! :) Mysigt! Annars har helgen varit rätt lugn. Idag efter dagis har vi inte gjort så mycket, grejjat lite hemma.. Vilat mesta dels av tiden, för jag haft/har en jävla huvudvärk som inte vill ge med sig.

William nanar nu och jag sitter här och pillar, har precis skickat in det sista arbetet i Etiken, så nu är den kursen klar, så nu ska jag bara rikta in mig på dom sista i medicinen. Hoppas det kommer gå galant, men vi får väl se.
Nu funderar jag starkt på att hoppas in i duschen och sen baka scones . Vi har nämligen inget gott bröd hemma ;P



V. 18 - Bild

2010-05-22 23:33:25 Graviditeten
» Kommentarer(10) «



Vecka 18 (17+0)

2010-05-22 22:17:23 Graviditeten
» Kommentarer(1) «


Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Vad säger du?

2010-05-20 20:35:45 Marie frågar
» Kommentarer(29) «


 

Själv säger jag Dagis!

 


En vecka kvar till Ultraljudet

2010-05-20 06:13:59 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Tjena Mors!!

Igår blev det inte så jätte mkt plugg med Emilia, hon va tvungen att gå och hämta sin pojk på dagis. Så då åkte jag och lunchade med Sara & Nicolina, och sen hämtade jag William, vi gick förbi Jörgens föräldrar så William fick leka med Liam. Superväder va det igår dessutom, ser inte ut att bli lika fint idag tyvär :/ Men vi var hemma rätt sent igår, så när vi kom hem va det läggdags för fisen.

Och natten den ska vi inte ens prata om.. Den har varit bedrövlig rent ut sagt. Rocky har vart SÅÅÅÅÅÅ jobbig! Så jag har typ sovit 2 timmar inatt för han har hållt mig vaken. Han springer runt som en dåre i lägenheten, visst han har ont i sin tass, men kan han inte ligga still istället då för att belasta den när det gör ont på han? Jag förstår mig inte alls på den hunden, så ja.. jag är trött idag! Gör ju inte det hela lättare av att man ska sitta i skolan hela dagen idag, först Psykologilektion fram till halv 12 och sen titta på 2 filmer i Medicin. Så ja :/ Seg dag!

Och nu är det bara en vecka kvar tills jag får se lillbebis igen <3
Jag längtar så efter dig!

Nu kör vi jäääärnet .

2010-05-19 10:34:52 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Inne på slut tappen nu på allt va denna terminen har handlat om..
Är klar med en kurs, Vård & Omsorg, allt är inlämnat och klart, har en uppgift på Etik & Livsfrågor kvar som ska in, och en liten uppgift i Psykologin, och sen är det 2,5 uppgift på Medicin. Hade dessutom grupptenta igår i Mikrobiologi, men jag tror det gick bra :) Så ja, jag tror jag ska klara denna terminen! :) Jag hoppas ju det iaf!  =)

Igår var vi uppe på vinden en sväng och kikade igenom alla bebiskläder, Jessica skulle ju ha tillbaka en del eftersom hon är beräknad nästa vecka, och så såg man dom här yttepyttesmå kläderna som William hade när han va bebis. ååååh min lilla snuttegubbe! :) Hihi.

Idag är det plugg för hela slanten, sitter hemma hos Emilia nu och pluggar, och vid 15 ska jag åka och hämta hem lillfisen från dagis. Han gör sin sista vecka där nu. Nej,  nu ska jag inte babbla mer !

Kalas & Kaffedejt

2010-05-16 22:18:39 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Så var denna helgen förbi..
Helgerna går sååå himla fort! Igår gjorde vi inte alls mycket, Jörgen var iväg och jobbade och jag tvättade hela kvällen. Blev sent i säng kan jag lova, så jag var mer död än levande imorse när jag och William skulle gå upp, men har bara mig själv att skylla , haha :)

Vid 14 var iväg på kalas för Nicolina , och det va jätte trevligt! =) När vi gick hem var jag både hungrig och hade ont i huvet, så det blev att göra lite mat och ta en huvudvärkstablett, för sen kom Emma på kaffe och massa trevligt tjöt! Det va bra längesen nu, men det var jätte trevligt. Och det ska vi göra om snart igen :) Hihi.

När Emma åkt va det nana tajm för William, och han somnade så gott så.
Har vart skönt med lite ledigt och en paus från studierna, men imorn drar det igång på allvar igen, jag har en hel del som ska göras denna veckan, nu är vi ju inne på slutspurten för alla kurser, så det är bara att ta tag i det och få det gjort. Och sen kan jag med gott samvete njuta av sommarledigheten :)

V. 17

2010-05-15 21:39:12 Graviditeten
» Kommentarer(9) «



Vecka 17 (16+0)

2010-05-15 10:29:31 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.


Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


Kalasande

2010-05-14 23:15:09 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Dagen började som de senaste dagarna med huvudvärk, men jag har ju sån lyx att jag har en underbar son och en underbar man, som börjar sin morgon utan mig och låter mig ligga kvar i sängen, för att sen komma in med huvudvärkstablett till mig. Världens bästa är dom <3 och jag älskar dom nåt innerligt!

Sen har vi myst här hemma som vanligt, vart en sväng på Maxi och köpt lite helg gott :)
Det är bra för själen det, haha! Sen va det kalas för Harry, tusen tack för att vi fick komma. Och det va jätte kul att se alla igen. Vi var ju ett par st som alltid hängde ihop när barnen var små (ja inte William då) Han är ett år före, men han va ändå liten för mig, Haha ^^ . Tycker det är tråkigt att vi alla gled ifrån varann, men det blir väl så när mammaledigheter tar slut, och man börjar jobb/skola igen. MEN , jag tycker allt vi ska försöka ordna playdates för det är verkligen super trevligt när man kan träffas alla =) Hihi!

När vi kom hem från det trevliga kalaset så stog pappsen med maten; Örtkryddad kyckling med ris och brunsås =) Yammi. Och efter maten fick William lite godis att smaska på innan läggdags. Så dagen idag har varit minst sagt trevlig :) Nu sitter vi och kikar på TV och äter lite gottigott, eller jag gör ;D Snart är det dags att krypa ner i den goa sängen.. !

 

 


Torsdag 13/5

2010-05-13 23:47:15 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Dagarna bara rusar iväg ..
Idag har vi haft en mysig dag, på förmiddagen tog hela familjen en lång promenad, vi gick i skogen som William älskar, han plockade pinnar, kottar och blommor i skogen, busade och sprang runt! =) Även Rocky fick passa på att springa av sig. När jag är ensam med William blir det inte att vi går på långpromenader, så man får passa på när vi har Jörgen hemma. Och William stornjuter av att pappa är hemma, han skiner verkligen upp varje morgon när han kommer in till oss och ser att pappsen är hemma =)

Jörgens föräldrar har varit här på middag, vi bjöd på Kalops, riktigt smaskigt! =) Och sen har vi bara busat och myst här hemma. Vi har även införskaffat en till dator, Jörgen köpte Tonis, kan alltid vara bra att ha två! Då har ju jag min dator ifred ;P Haha. Imorn ska vi på kalas hos Harry som fyllde 2 år häromdan, trevligt :) Och på söndag ska vi på kalas för Nicolina som fyllde 1 år igår =)

Annars är helgen rätt så lugn. Bara njuta av varandra och att vi är hemma hela familjen. Jörgen ska visserligen jobba lördag kväll som vakt. Men annars är vi ju hemma hela familjen. Nej nu är det strax dags att krama kudden.

 

 

 


Underbara & Älskade

2010-05-13 18:13:12 Foto - William
» Kommentarer(0) «



God Natt

2010-05-10 23:01:24 Foto - William
» Kommentarer(6) «



Lilla Hjärtat V. 16

2010-05-10 21:51:22 Graviditeten
» Kommentarer(4) «



Eclipse Final Trailer

2010-05-10 17:50:40
» Kommentarer(5) «



Besökt det nya dagiset

2010-05-10 13:43:57 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Idag har vi varit på besök på Williams nya dagis, och träffat personalen och även barnen som går där :) William var inte blyg för fem öre, vilket jag tycker är super skönt! När vi kom in på hans avdelning så tog han alla fröknar i hand och berättade att han hette William och att han skulle börja där :) Sötnos! Sen gick vi ut en sväng, och han fick leka lite på gården. Han åkte bil, lekte i sandlådan och åkte rutchkana, han stortrivdes. Så det kommer nog inte bli några problem med övergången där tror jag inte. Värre var det när vi skulle gå därifrån, han blev totalt vansinnig, skulle inte gå hem.. Han skulle stanna där och leka. Bara positiva tecken! :)

Men inskolningen börjar om 2 veckor. Inte så långt kvar! =)
När vi kom hem tog vi en tur till skogen med Rocky, och borstade han, det va nog en halvhund pälsen åkte av på. Jag fattar inte hur han kan ha så mycket päls som han har. Ändå tappar han sjukt mycket hemma, jag dammsuger som en dåre varenda dag! men men, that's life!

Idag ska Jörgen jobba igen :/ Så vi blir ensamma ikväll.. Men ska bli skönt på onsdag när han går av! :) Då får vi mysa massor istället. Nej nu ska jag grejja lite !

Söndag 9/5

2010-05-09 23:09:39 Dagboken
» Kommentarer(1) «


oj oj oj.. Här var det längesen jag skrev sist ;P
Vad har hänt i mitt liv den senaste tiden då? Ja ungefär lika lite som vanligt. Jag pluggar och står i, och Jörgen jobbar och sliter. Matstrejk har vi haft här hemma med, William har bara ätit frukost och kvällsmat den senaste veckan, Så vi har försökt locka han med all hans favorit mat men han har bara totalvägrat :/ Men idag åt vi iaf tacos, och de åt han massor av :) *Glad Mamma* Och annars har dagarna flytit på rätt bra.

Hela fredag och lördag låg jag med världens jobbigaste huvudvärk, så ja dessa 2 dagar spenderades i soffan och sängen, tur jag har en snäll älskling som tagit hand om mig. Vet inte hur jag hade orkar annars, eller rättare sagt jag hade nog inte det. Vi har även köpt oss två nya sängar, åååh va vi sover gott numera! =)

Magen växer den med, sakta med säkert börjar det ta form, har även bokat tid för UL, och de stundar den 27:e Maj! Jag lääääängtar tills vi får se det lilla pyret igen! Imorn ska vi iväg och hälsa på Williams nya dagis, och träffa personalen samt få lite tider för inskolning.

Hoppas ni har det bra?

Vecka 16 (15+0)

2010-05-08 22:04:16 Graviditeten
» Kommentarer(0) «




Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Lite bilder

2010-05-06 21:46:24 Foto - William
» Kommentarer(3) «


 

 

 

 


Det här med välmående..

2010-05-03 22:32:41 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Ja just nu är jag inne i en riktig svacka känner jag :/ Det har hänt alldeles för mycket runtomkring mig den senaste tiden. Jag känner att jag knappt orkar med min egen vardag just nu, allt känns bara bläää.. Dagen går runt men det är fan knappt, när jag vaknar på morgonen vill jag bara vända mig om och somna om igen, dra täcket över huvet och fortsätta sova, men alla med barn vet väl att det inte går. Nej allmänt depp just nu =( .. life goes on!

Men fick träffat Jessica idag och pratat av mig, och det kändes skönt. Och snart kommer Jörgen hem, som jag längtat efter honom! Vill aldrig att han ska åka ifrån mig igen. Men på onsdag börjar han jobba igen =/ Tur jag har min lille vilde, vad skulle jag göra utan honom? Min glädjestråle, mitt allt !

Imorn ska jag till bm och lämna lite mer blodprover. Och sen ska jag till skolan på HLR kurs, och sen titta på några filmer. Sen är veckan rätt fullspäckad. Onsdag ska vi till VBG och leka med Linda, Mio & Ninja, Leona :) Torsdag blir det playdate med Nathalie och hennes goding! :)

Jag behöver det känner jag!
Kram på er!

Bebis V. 15

2010-05-02 18:55:53 Graviditeten
» Kommentarer(1) «



Ensamhet :/

2010-05-01 22:25:49 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Den här ensamheten är verkligen jobbig :/ Jag som annars brukar tycka det är skönt att vara ensam.. Nu tycker jag bara att det är pest och pina. Längtar efter Jörgen hela tiden, tänker på han hela tiden =( Usch det är jobbigt, man känner sig så fruktansvärt ensam och det äter upp mig inifrån :/ Längtar såååå tills måndagkväll då han kommer hem, min underbara snuttegubbe. Vet en till som längtar oerhört mycket.. Och det tar på han att hela tiden vara med sin trööökiga morsa och inte med pappsen.. Men så är det ju när bara en av oss har ett jobb tyvärr :/

Men vi fick iaf träffa honom en liten stund idag, och William fick träffa sina favoriter i Date. Han kärade verkligen ner sig i Peter, och så fort Peter gick en meter ifrån han, så började han störtgrina, och tårarna bara forsade. Innan vi gick hem så kramade han om alla killar och ville att dom skulle ses snart igen! :) Så sött!

Sen vi kom hem har vi inte gjort så mycket, tittat på lite film och haft det mysigt!
Nu ska jag strax krypa till sängs, så jag orkar med morgondagen.

Vecka 15 (14+0)

2010-05-01 19:18:05 Graviditeten
» Kommentarer(2) «


Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.