iPhone 4

2010-11-30 23:18:38 Marie babblar
» Kommentarer(3) «


 

Beställt idag :)


♥ Dag 9 – Min tro.

2010-11-30 16:14:48 Tidsfördriv
» Kommentarer(2) «


Min tro? ..
Hm, ja vad ska man säga om den? Jag tror inte på gud, jag tror inte på djävulen.. Något jag däremot tror på är ödet. Tror att allt sker av en anledning, och sker det så är det menat att ske. ♥

Mitt öde var att vid 22-års ålder vara en gift 2-barnsmamma ♥


Tisdag 101130

2010-11-30 09:12:58 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Efter vi hämtat William på dagis igår åkte vi till Överby :)
Jag hittade en skjorta på Cubus som jag köpte mig :) Sen gick vi och köpte några julklappar till Jörgens syskonbarn. Vi har hittils hittat en julklapp till William =/ Det är så satans svårt. Det finns visserligen en grej vi vet att han verkligen verkligen vill ha och det är en Buzz Lightyear docka, men den kostar 900:- och det känns lite väl saftigt för en leksak till en 3-åring. För hur länge kommer han tycka den är rolig innan han tröttnar? Svårt det där. Linus är inte så jätte noga att köpa nåt till, han förstår ju inget ändå, men nåt ska han få. Funderar på att köpa en sängmobil eller liknande.

Nu är Jörgen och lämnar William på dagis, sen ska vi åka iväg en sväng. Han ska hjälpa sin syster att slänga en TV, och sen ska vi till Ö&B och titta, dom brukar ha rätt prisvärda leksaker. Senare idag ska jag och Linus hem till Elina och dricka kaffe :) Ja, inte Linus då han får dricka bröstmjölk ^^ , hihi !

 

 


♥ Dag 8 – Ett ögonblick.

2010-11-29 20:41:31 Tidsfördriv
» Kommentarer(2) «


Jag kan inte välja ett ögonblick, så jag väljer två :)
Det första ögonblicket var en solig fredagkväll den 24:e Augusti 2007. Efter att ha legat i plågsamma värkar i 18 timmar, så fick läkarna dra ut en jätte vacker pojke med hjälp av sugklocka. Han var det vackraste jag sett, mitt hjärta smälte, jag hade blivit mamma för första gången, våran lilla William var född. En liten kille på 3955 gram & 54 cm . *kärlek*

 

Det andra ögonblicket var en kväll den 20:e Oktober 2010. En ganska kort förlossning på 3 timmar. Men denna gången fick barnmorskan fånga en liten pojke som kom i raketfart. Våran lilla Linus. Vårat lilla mirakel. En pytteliten grabb som bara vägde 1760 gram och va 43 cm. Nu var jag 2-barnsmamma, till två helt underbara pojkar. Dom två vackraste ögonblicken i mitt liv var den dagen ni föddes!


Måndag 101129

2010-11-29 10:05:47 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God Morgon Måndag ! =)
Sovit underbart gott inatt, med lite avbrott för att amma, men däremellan har jag sovit super gott ! :) Igår var vi nere i stan på julskyltningen , va inget direkt att ha, men de va kul att komma ut. Fick köpt en julklapp till Jörgen, och body + byxa till Linus, kunde inte motstå ;P Hihi!

Väl hemma fikade vi lite med lussekatter och pepparkakor :)
Fotade lite julkort på barnen i sina söta tomtedressar. Dom var så söta mina små troll ^^ Sen var det läggdags för William. Och idag vaknade vi runt halv 8, så det var bara att gå upp ocg göra iordning William för dagis. Linus har ganska nyligen somnat, så nu passar jag på att äta lite. (Lussekatter) nyttig frukost va? Men såå gott!

Undra vad dagen har att erbjuda? Jag borde egentligen tvätta, men det är ju sååå tråkigt! Jag vill göra nåt roligt =P hehe!


William - Dagisfoto

2010-11-28 21:13:39 Foto - William
» Kommentarer(3) «



♥ Dag 7 – Min bästa vän.

2010-11-28 17:54:01 Tidsfördriv
» Kommentarer(3) «


Jag har under åren haft många bästa vänner , men dom har änna kommit och gått, man har glidit isär, eller vuxit ifrån varandra. Men sen träffade jag Jörgen, som är min man, min bästa vän, den jag kan prata om allt med. Han vet allt om mig, stöttar mig i det som är svårt, gör allt för mig och barnen. Och är helt enkelt världens bästa!

Så min bästa vän är Jörgen <3 Är så oerhört glad att jag har honom i mitt liv. Min själsfrände!


Första Advent

2010-11-28 13:20:32 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag klev vi upp halv 9 ! :) Sovmorgon kallas det ^^ hehe! Linus har sovit jätte bra inatt, givetvis ätit var tredje timma, men det är jag ju van vid nu :-) Man passar på och sover det man kan, men imorse kände jag mig utvilad. Sen somnade Linus i gungan och då passade jag på att äta frukost, och rama in 2 av Williams dagisfoton. Passade även på att ta mig ett varmt och skönt bad, det va riktigt längesen, tror jag badade dagen innan förlossningen. Så det va helt underbart =)

Hann tom fixa iordning mig innan Linus vaknade och ville äta igen :) Nu sover han i babyskyddet, för vi ska alldeles strax åka till stan och gå på julskyltningen =) Supermys! Sen blir det lite adventsfika hemma med pepparkakor, lussekatter, glögg oså :)

Vad gör ni på första advent?

♥ Dag 6 – Min dag.

2010-11-27 19:56:05 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Min dag började med amning kl 6 imorse . Sen kom William upp vid 7 och ville att jag skulle sätta på Toy Story. Gick upp och satte på lite Te, och satte mig i soffan tillsammans med honom, i väntan på att Linus skulle vakna igen och för att amma igen. Kollade facebook lite oså. Gjorde inte så mycket tills Jörgen vaknade eller snarare blev väckt av William strax efter tio. Jag la mig en liten stund tillsammans med honom.

Sen åkte vi ner till Överby , för att köpa en förlängsningskabel till den ena adventsljustaken, även lite ramar. Så vi kan rama in Williams dagisfoton. Lite annat slank allt ner också 'fniss' . Sen följde William med Carina hem. Kan va kul för han, när inte jag kan ge han all den uppmärksamhet han vill ha. Linus kräver ju rätt mycket av mig just nu. Speciellt då han inte vill vara någon annanstans än i min famn. Varken babysitter eller babygym eller nåt sånt fungerar. Men det blir bättre så småningom. Men just nu är det som de är.. Jag tror att det beror på att han är såpass liten i storleken att han behöver den närheten just nu.

När vi kom hem slängde jag ihop lite mat medans Linus sov, sen fick jag väcka han för att tömma mina bröst ;P hehe! Hade ju som sagt tänkt att baka ikväll, men det sket sig rätt rejält då jag såg att jag inte hade tillräckligt med maragarin, så jag får köpa det imorn istället och baka då. Skit också!!

Nu ska jag mysa med min minsting! :)

Helen knitted cardigan

2010-11-27 12:11:16 Marie babblar
» Kommentarer(3) «


 

199:- Gina Tricot


Fredag 101126

2010-11-26 23:27:00 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God kväll alla Bloggisar! :)
Snöat har det gjort hela natten.. Vi har lätt fått ca 70 cm snö dom senaste dagarna, helt sanslöst! Men man ska inte klaga på snön, det är snöröjningen vi ska klaga på! För den är utom all kritik, helt sanslöst. Jörgen var ute och skottade hela morgonen. När han skottat utanför oss, och skottat ut bilen så åkte vi ner till Överby för lite shopping. Jag som "bara" skulle köpa röda ljus ^^ 'Oops' .

Men det blev både det ena och det andra, för en gångs skull lite till mig :) Bland annat nya leggings, en tunika & en kofta. William fick en mössa, Linus en tomtedräkt, pyjamasar & ett set med body & byxa. Ska visa er sen. Han fick även nya bäddset till spjälsängen och till vagnen. Supersött! :) HIhi.

Annars har vi inte gjort så mycket, slappat och tatt det lugnt. William somnade i tid för en gångs skull, och Linus han har vart vaken hela kvällen. Tokbebis ^^ . Förhoppningsvis har jag fått han och somna nu, för jag tänkte gå och lägga mig.

 

 


♥ Dag 5 – Vad är kärlek.

2010-11-26 09:53:29 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


Vad är definitionen av kärlek?
Söker man på ordet 'kärlek' får man fram detta; Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller nationen, mot mer allmänna konkreta ting som naturen eller Kyrkan, eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen. Kärlek i dess olika varianter är ett ofta återkommande tema inom litteratur, film och sång.

Men vad är kärlek för mig? För mig är kärlek min familj! Jörgen, William & Linus! Att få vara nära dom, för oss att få vara tillsammans. Utan dom, inget mig helt enkelt. Vet inte vad jag skulle göra om jag inte hade min man och mina barn i mitt liv. För mig är ni allt, ni är definitionen av kärlek !

 


Jag ser det snöar

2010-11-25 23:27:40 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Oj oj oj vad snö vi har fått !! Lätt en 40 cm . Och mer kommer det, vi lär ju bli insnöade om det ska fortsätta så här. Jörgen har vart ute och skottat ett antal gånger idag. Man kan ju undra hur mycket snö det ska komma egentligen? Ja William gillar det iaf, han tycker det är jätte skoj att vara ute och hoppa i den :) Hehe. Annars har jag grejjat här hemma idag, satt upp lite julpynt osådär. Så nu ser det jätte mysigt ut hemma hos oss på kvällarna :) Nu trivs jag, älskar julen ! =)

Idag har vi haft besök av Sarah, Joakim, Philip & lilla Alice :) Super söt liten tjej. Philip & William röjde gärnet och verkade ha jätte skoj tillsammans, William använde väl Joakim som en levande stutsmatta ^^ hehe! Stackarn. Det var hur som helst jätte kul att träffas, alltid kul o lära känna andra som går mammalediga samtidigt, det kan ju lätt bli väldigt ensamt om dagarna annars. Speciellt nu när Jörgen börjar jobba igen.

Sen har Jörgen vart ute och lekt med William i snön, jag och Linus var inne och vilade en stund :)
Imorn är det redan fredag =) Måste ta mig ut och köpa röda kronljus, sen får vi se vad vi hittar på ! :-)


♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

2010-11-25 18:10:48 Tidsfördriv
» Kommentarer(3) «


 

Hemmalagat potatismos, stekt korv & 3 pepparsås


Torsdag 101125

2010-11-25 09:34:51 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God Morgon :)
Igår var vi på BVC och vägde Linus, han väger numera 2770 gram (+250 gram) Så dutti våran lilla kille! Han lägger på sig en massa och växer och blir stark. Får så mycket beröm hela tiden, hur bra han fäster blicken, att han är så väldans stark i nacken och lyfter huvudet jätte bra :) Och natten till igår, så hade han vänt sig från rygg till mage. Jag blev riktigt chockad, dom brukar ju inte vända sig så tidigt, William gjorde iaf inte det. Men Linus är tidig med det mesta, han är så fruktansvärt stark! :)

Var och hämtade ut lite paket, ett bäddset till Linus med Pingu på, ett från H&M med en tröja till mig. Har även lagt en beställning på ett Babynest till Linus =) Sen tvättade jag hela eftermiddagen igår. Vi tog oss även ut i snöyran hela familjen och William var helt tokig ^^ Haha!! Sen hade vi en ledsen liten kille igår kväll, tror Linus hade lite magknip, för han hade svårt att komma till ro. Men vid 01 däckade han, och även vi trötta föräldrar.

Idag får vi besök av Sarah & Alice :) Men jag får försöka köpa nytt fika, för det åt William upp igår ;P Om vi kommer ut med bilen idag vill säga, för det har snöat sjukt mkt inatt, man känner sig änna insnöad. Men jag får skicka ut Jörgen att skotta ^^ hehehe!


Babynest

2010-11-24 18:29:41 Dagboken
» Kommentarer(3) «


 

Funderar lite på att beställa en Babynest till Linus.. =)

Visst är dom söta?


♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

2010-11-24 09:36:50 Tidsfördriv
» Kommentarer(2) «


Min mamma heter Eva-Britt .
Är född den 19 Juni 1953 i ett samhälle utanför Alingsås som heter Östadkulle. Hon är minst av 3 barn, har två äldre bröder, Bengt-Arne & Ragnar. Flyttade till Borås när hon var 15 år efter sin mammas bortgång, och bodde då ett tag på BUP. När hon var i 20-års åldern träffade hon min pappa på en matlagningskurs som han höll i. Min mamma är utbildad undersköterska, och har jobbat med grovt utvecklings störda människor.

Min pappa hette Gunnar .
Han är född den 15 Mars 1929 . Tyvärr finns han inte längre livet utan gick bort den 16 Januari 2007. Jag vet inte så jätte mycket om min pappas sida, vet att dom var ganska många syskon. Min pappa var utbildad kock, jobbat på sjön, vart kock på Berns salonger i Stockholm . Han var nykter alkolist sen 30 år tillbaka.

Mina föräldrar fick 3 barn tillsammans. Min pappa har en son sen ett tidigigare äktenskap. Dom gifte sig den 26/8 1978. Skilde sig när jag var runt 14 år, pga ekonomiska skäl. Min pappa var mycket sjuk dom senaste åren, hade haft ett par hjärtinfarkter, hade ont av kärlkramp, astma . Min mamma har träffat en ny man som hon lever ihop med.


Ögoninflammation & Svamp

2010-11-23 14:39:49 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Igår åkte vi till Vårdcentralen med båda barnen , för att träffa deras BVC sköterska. William fick utskrivet ögonsalva med en gång, hon behövde inte göra så mycket mer än att titta på han för att se att han hade ögoninflammation. Ögonen var så klibbiga igår morse att han inte ens kunde öppna dom "/ .. Sen fick hon titta på Linus utslag. Men kunde inte avgöra va det var, så hon bad en annan sköterska kolla men hon visste inte heller. Så dom tog in en läkare som skulle kolla, men han var osäker.. Så dom ringde upp till Barnmottagningen på NÄL så vi fick komma dit istället.

Väl på NÄL så kollade 3 läkare på Linus innan dom fastställde att det var svamp han hade. Svamp i rumpan, ljumskarna, på snoppen och runt om =/ Min stackars lilla kille! Så han fick utskrivet en salva som ska ta död på svampen, och det har redan börjat bli bättre. =)

Började julstöka lite igår, fick upp julgardiner i vardagsrummet och köket, William har satt upp sin adventsljustake & stjärna. Det ska väl komma upp i resten av lägenheten under veckan också! Får se när vi får tid till det.
Idag har vi inte gjort många knop, och inte lär det hända så mycket heller.


♥ Dag 2 – Min första kärlek

2010-11-23 11:15:55 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


Min första kärlek .. ?
Ja, min första lilla förälskelse? Den hade jag redan på dagis. Det var då i en kille som heter Niklas. Han bodde i samma område som oss, och vi lekte ofta ihop. Vi började sen i samma klass och gick tillsammans från Årskurs 1-6, då vi frågade chans på varandra ^^ Som man gjorde på den tiden ;P hehe! Så vi hängde ihop, hur mycket man nu egentligen var ihop kan väl diskuteras. Man var ju mer som bästisar på den tiden :)

Men min första riktiga kärlek , vill jag ändå säga är Jörgen. Klart jag haft pojkvänner innan honom, men mitt absolut riktigt seriösa förhållande är Jörgen! Jag och Jörgen träffades i April -04 . Efter att ha pratat ett tag på nätet, så träffades vi :) Vi träffades ett tag, i juni samma år flyttade jag tillbaka till Borås, och vi fortsatte träffas i den mån vi kunde. Jag åkte till han på helgerna, och han kom till mig. Jag hade ju ändå egen lägenhet då :) Den 17 Mars -05 förlovade vi oss i min lägenhet i Borås, åt lite god mat och hade det riktigt mysigt.

Den 1:a Juli -05 flyttade vi ihop, i en lägenhet i Norra Björke (ca 2 mil utanför Trollhättan) Men där blev vi inte långvariga, ca 3 veckor efter det flyttade vi igen, till en tvåa inne i Trollhättan. Sen dess har vi flyttat runt lite. Den 17 Mars 2010 blev vi man & fru :) <3 Nu är det vi tills döden skiljer oss åt!


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

2010-11-22 21:49:26 Tidsfördriv
» Kommentarer(8) «


Jag heter Marie Zetterblad .
Jag är 22 år gammal, föddes den 18 April 1988 .
Vägde 2975 gram & var 49 cm lång. Kl. 06.06 :) Jag är lillasyster till 3 bröder, Tommy, Lelle & Hasse! Jag är född och uppvuxen i hålan Borås. Jag är faster till två flickor, Madeleine & Isabel. Jag har haft en ganska jobbig uppväxt och fått vara med om saker ett barn aldrig borde få vara med om . Vilket gjorde att jag gjorde revolt mot mina föräldrar. Vilket i sin tur slutade med en tvångsplacering på ett behandlingshem. Som blev min räddning, det var då jag träffade Jörgen. Sen 2005 är jag bosatt i Trollhättan, för det var där jag träffade the love of my life <3 Och den 17 Mars -05 förlovade vi oss. 5 år senare blev vi man & fru!

Den 24/8 -07 föddes våran första son William . Lyckan var total! Vi var föräldrar till den finaste killen i världen. Det första året var jag mammaledig, vi gick en del på öppna förskolan och lärde känna lite andra mammor. När William var 1 år, började han på dagis och jag började plugga. Började med att läsa upp mina betyg, eftersom jag inte hade några fullständiga betyg ifrån grundskolan, sen påbörjade jag att läsa till undersköterska på distans. Hann läsa en termin innan jag blev gravid med Linus :)

Jag påbörjade termin nr 2, men valde att hoppa av då graviditeten inte gick helt felfritt i slutet. I vecka 33 upptäcktes en tillväxthämning på bebisen, och jag blev mycket orolig och klarade inte av att fokusera på skolan, så jag valde att fokusera allt på graviditeten istället. För att sedan ta upp studierna igen efter mammaledigheten.

Den 20/10 -10 föddes våran andra son Linus . Men det gick inte helt felfritt det heller, förlossningen gick jätte bra, men vi fick ligga inne på Neonatal Avdelningen i 12 dagar.  Nu är våran familj komplett, ett tag till iaf :) Jag vill ha minst ett barn till, men då bör vi ha ett annat boende, och det är inte riktigt aktuellt i dagsläget. Men om 2-3 år.

Hoppas ni fått ett litet hum om vem jag är ^^


30 dagars utmaning, är ni med?

2010-11-22 19:06:37 Tidsfördriv
» Kommentarer(11) «


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Någon som vill vara med mig på detta? Det kan bli kul..

Hur går det med amningen?

2010-11-21 20:45:27 Marie babblar
» Kommentarer(3) «


Jag fick en fråga för ett tag sen om amningen..
Det var någon som ville att jag skulle skriva ett inlägg om hur det går. Och det har gått över förväntningarna :) Vi fick ju så oerhört bra hjälp på Neonatal med att få igång amningen, i början var det mycket pumpa för att sätta fart på produktionen, och allt eftersom Linus blev piggare så orkade han suga själv. (Jag kopp matade honom innan) Så vi började med amningsvikter för att se hur mycket han åt från mig, och det ökade på jätte bra, så dom sista dagarna innan vi åkte hem så ammade jag fritt.

Vilket innebär att man ammar efter barnets signaler. Så ibland går det 3 timmar emellan, det får max gå 3,5 timme. Har han inte vaknat då, så får jag väcka honom. Ibland vill han äta tätare, och ibland bara ligga vid bröstet och snutta lite, givetvis får han det. Nu det senaste har vi tråkigt nog råkat ut för svamp och det har gjort förbannat ont att amma, men jag kämpar och plågar mig igenom det, för amma det ska. Nu när det funkar så himla bra så finns det ingen anledning till att ge upp det. Och eftersom jag verkligen vill amma så tänker jag fortsätta med det. Punkt.

Linus vikt pekar enbart uppåt, han går upp ca 200-250 gram i veckan!
Hoppas du fick det svar du ville ha! :)

Söndag 101121

2010-11-21 12:58:47 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Så var söndagen kommen.. :)
Jag & Linus klev inte upp ur sängen förän klockan var halv elva.. Det ni! Givetvis har han vaknat däremellan och käkat, men efter maten har han somnat om igen. Det tackar vi för, så jag har verkligen passat på att sova ut nu när William inte varit hemma, så mycket man nu kan sova ut med en liten bebis. Men jag har passat på att sova när han sovit :) Härligt! Natten har vart jätte bra, han somnade om med en gång, vanligtvis brukar det ta en stund att söva han, men inte inatt! :)

Nu sover Linus, och jag håller på att göra mig iordning lite. I eftermiddag ska vi ju som sagt på Klädparty, och sen blir det nog lugnt. Får se om Jörgen kanske kan komma och hämta mig och Linus, så vi kan hämta William i samma veva =) Skulle även vilja gå upp på vinden idag, och leta upp våra julsaker . Jag behöver veta vart jag har dom. Även kolla igenom vart jag har mina julgardiner o sånt. Det är ju faktiskt bara en vecka kvar till första advent ! Tills nästa helg, ska jag ha bakat lussekatter och pepparkakor, så vi har lite första adventsfika :)

*myspys*

Lördag 101120

2010-11-20 23:40:02 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Så var denna Lördagen strax sluuut ..
Vi har inte alls gjort mkt, vi vaknade upp till en massa snö.. Så vi kom aldrig iväg till Vänersborg idag. Tanken var ju att gå på Barnloppis, men dom ska visst ha de här uppe imorn med. Så vi kanske går dit och kikar :) Men annars har vi bara varit hemma idag, Jörgens föräldrar var här en snabbis och lämnade massa tomtar till William. Han har blivit tokig i just tomtar :) Knäppa unge! Sen ville han åka till Carina och sova där, och leka med Erik :) Och hans Buzz Lightyear leksak. Och då passar jag på att vila mig ^^ ..

Tror dessutom att William åkt på ögoninflammation =/ Han öga rinner väldigt, får se om vi kan få tag i nån ögonsalva om de inte ger med sig. Jörgen är iväg ikväll igen, så de är bara jag och lilleman hemma, men han bara sover. Vaknar när de är dags för mat och sen somnar han om igen . Oftast brukar han ha lite vakentid, men nu har han sovit mest hela tiden. Hade besök av Sara en liten stund ikväll. =)

Ska alldeles strax gå och lägga mig, men ska uppdatera lite mig inom bloggvärlden.. =)
Imorn ska vi hem till Amelie på Me&I party! :) Ska bli trevligt! Kanske shoppar lite julklappar till barnen! :) Vi får se ^^ Natti!


Linus 1 Månad

2010-11-20 18:35:29 Foto - Linus
» Kommentarer(5) «



Ståbräda

2010-11-19 22:50:44 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Idag har vi varit på Överby och införskaffat oss en ståbräda =D
Nu känner jag mig inte så handikappad längre, om vi ska iväg längre sträckor, där William kanske inte alltid orkar gå, men nu kan han stå där om han skulle bli trött, och han tycker den är jätte kulig, och vill stå på den hela tiden. Så vi tog en premiärtur till barnens farmor & farfar ikväll :-) Det funkade jätte bra, William stog snällt på brädan hela tiden =) *Mammas fina kille*

Nåt annat blev inte inhandlat på Överby, kollade på lite julklappar till William. Givetvis Buzz Lightyear . Det är det enda han vill ha, och det enda han tjatar om dagarna i ända.. Kanske borde köpa en sån figur, så han blir tyst nån gång, men frågan är om det blir ännu värre då? ;P Haha, ja vi får se vad tomten kommer med till honom ^^ .

Imorn är det Barnloppis i VBG, jag får se om vi lyckas ta oss dit o kika :) Jag är inte så sugen på att åka ensam, så det beror lite på om jag hittar nån som vill följa med. Nu däremot ska jag gå och sova. Snart dags för grinolle att äta igen =P

A nightmare on Elm Street

2010-11-19 10:52:39 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Äntligen medicin :) Vi fick Mycostatin utskrivet mot svampen, så nu droppar jag i Linus mun, samt på mina bröstvårtor, så hoppas vi att det ger verkan snart, så att amningen slipper vara en plåga, för just nu gör det förbannat ont, men jag plågar mig igenom det. Det är när han suger tag som de gör svinigt ont. Suger han sedan på, så domnar bröstvårtan tillslut. Men så vill jag ju verkligen amma så därför plågar jag mig igenom det. Annars hade jag aldrig gjort det.

Var hemma hos en kompis igår eftermiddag, drack kaffe och fikade lite . Linus sov mest hela tiden ^^ hehe! Sen kom Jörgen och hämtade oss och vi hämtade William som var hos sin farmor. Åkte hem för att fixa lite mat, jag var så fruktansvärt hungrig. Fick bli lite snabb middag igår makaroner & köttbullar . :) Sen var det läggdags för William.

Vi satte på en film när William somnat, A nightmare on Elm Street . Den var ok, men långt ifrån bra. Dom "äldre" filmera är mycket bättre, för ja, det var nyversionen vi såg. men men, alla filmer kan inte vara bra. Imorse vaknade vi vid 07, av att William kom in till oss, Linus vaknade strax därefter och var hungrig. Jag däremot var trött.. Men hade bokat tvättstugan kl 08 också.

Annars händer det väl inte så mkt idag.. Har lite planer på att åka till Överby, men jag får se om det hinns med .


Svampinfektion

2010-11-18 11:50:21 Dagboken
» Kommentarer(9) «


Jörgen fick Linus att somna igår :) Då var jag så trött, så jag knappt var vid medvetande, så det dröjde inte många sekunder innan jag stensov, hehe =P Jag som vanligtvis alltid har jätte svårt för att somna, och det kan ta upp mot en timme innan jag sover. Det tar på krafterna att ha 2 barn ^^ :)

Imorse ringde jag till vårat BVC , för jag har fått så ont i mina bröst (bröstvårtorna) Så jag satt o läste lite på nätet om just svamp, Linus har ju det i munnen, och nu har det gått över till mina bröst =/ .. Förklarade mina symtom för henne, och jo visst har jag svamp ja med.. ajajajaj.. Så nu har vi fått utskrivet medicin för att få bort svampen, så nu hoppas vi att amningen ska bli lite behagligare. För just nu gör det svinigt ont, men vad gör man inte? Han ska ju få sin mat, och jag tänker ju inte sluta amma för en sån grej, speciellt när det går att fixa, det kanske tar ett par dar, men äh.. Gilla läget !

Så jag och Linus ska ta en promenad till Apoteket sen och hämta ut medicinen så vi får bukt på detta. William ska iväg med sin pappa en sväng. Ska även kika efter en ståbräda till William. Kan vara bra att ha, när jag sen ska iväg själv med barnen och han inte orkar gå. Nej, nu ska jag göra mig iordning !

Hörseltest

2010-11-17 23:19:17 Dagboken
» Kommentarer(10) «


Imorse var jag och Linus på NÄL för hörseltest . Då det testet dom gjorde på Neonatal innan vi åkte hem inte visade nåt på vänster öra, först fick vi gå upp och anmäla oss på Audinom mottagningen, och sen till ÖNH för själva testet, som tur var sov Linus så det gick fort, och hon fick fina utslag med en gång, så det var absolut inga fel på hans hörsel . Sen gick vi upp till BB , för att hyra en bröstpump, jag måste få pumpa ur mina bröst emellanåt, för dom blir så sprängfyllda, och inte alltid han hinner tömma dom. Har även testat nappflaska för första gången idag, det gick jätte bra, men det är inget han kommer få så förutom i nödfall, han är min lilla tuttkille ^^

Annars har det vart rätt lugnt idag, Jörgens bror Patrik och hans sambo Jessica har varit här på middag. Och William har vart ledsen ikväll, vet inte riktigt vad det är som vart fel, han somnade i soffan utan problem, och sen vaknade han och panikskrek =/ Verkar som om han hade ont i sin handled, så jag vet inte om han klappat i den på nåt sätt i sömnen eller nåt .

Nu försöker vi få Linus att somna, men han är inte riktigt med på noterna ;P


BVC - 4 veckors kontroll

2010-11-16 22:07:29 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Imorse tog jag och William en promenad till dagis :) Jörgen var hemma, för han mådde inte så bra. Ont i halsen och lite sånt, för en karl innebär det att han är döende som ni förstår ^^ hehe. Det var glashalt på vägen till dagis, tur man har en barnvagn att hålla i. Mötte upp Kajsa & Angelica för en liten fika hemma hos Kajsa :-) Jätte trevligt verkligen, man känner sig lite mer social nu, när man fått komma ut lite. Har ju vart lite sådär med det sen Linus kom, men det är ju inte så konstigt heller för den delen ;P

Efter att vi hämtat William på dagis så åkte vi till BVC , för 4 veckors kontroll :) Nu väger Linus 2520 gram & 48,3 cm lång :) Så det är en viktuppgång på 200 gram på 6 dagar! Det gillar vi stark! Min duktiga lilla kille, han är stor liten pojke nu, för han har ju växt massor på dessa 4 veckor. Hela 5 cm på längden, jösses!! Sen var vi hemma hos barnas farmor & farfar en snabbis, innan vi åkte vidare hem.

Nu sover båda barnen och jag har precis kollat på Desperate Housewives , och ska snart lägga mig, imorn ska jag på hörselkontroll med Linus på NÄL kl. 9 imorn bitti. Får hoppas på bra resultat :)

Lussekattsbak

2010-11-15 23:32:32 Dagboken
» Kommentarer(9) «


Inte har vi gjort mycket vettigt idag inte.. Ammat mestadels av tiden ^^ Ja, de är ju de vi gör om dagarna jag och Linus :) Men de är bara mysigt, jag älskar att amma och den närheten man får, det speciella bandet som knyts mellan mor och son är fantastiskt. Och visst har jag och Linus fått ett speciellt band, för ingen annan duger för honom, det ska vara mamma för hela slanten! Min lilla gosekille! Men idag lyckades faktiskt Jörgen somna honom :) Och Linus har en sak som han verkligen gillar med Jörgen, och det är en tröja.. När han har den tröjan tätt intill sig så blir han jätte lugn. Som nu ikväll, var han lite kinkig och låg på mitt bröst, la då ärmen på den tröjan mot hans kind, och vipps! Så sov han ^^

Annars har jag och barnen varit en sväng hos Sara i eftermiddag, William lekte med Nicolina, och Linus ja.. Han låg hos mig o snutta, vad annars? ;) Imorn är det fullt upp, efter att jag lämnat William på dagis, ska jag o Linus fika med Kajsa & Angelica ! Sen har vi tid hos BVC :) Spännande och se vad lillfisen väger nu! :)

Jag gissar på 2500 gram & 48 cm lång ! :)
Men det återstår att se imorn vad han väger oså! Ikväll medans Linus sov så bakade jag Lussekatter , och dom blev bamsestora precis som sist gång, hehe ;P Blir nog William glad imorn, när han ser att det finns massa smaskiga lussekatter ^^ . 

 


Måndag 101115

2010-11-15 08:41:23 Dagboken
» Kommentarer(8) «


Måndag morgon :)
Natten har vart fin, vi har ammat och ammat.. Men "liggammat" så jag har somnat till emellan :) Sen vaknade vi vid halv 7-tiden när William kom in till oss. Igår var Sara här med deras Babygunga som Linus ska få låna :) Jätte snällt! Sen kollade vi på Alice i underlandet . Jag älskar ju som sagt Johnny Depp, och speciellt Tim Burton som regissör, han lyckas jämt han! Så ja, jag tyckte den var jätte bra. =)

Idag testade Linus gungan, och han var väl inte så jätte nöjd först med att han skulle ligga där ensam ;P Han gillar verkligen inte att ligga själv, en liten kille som ska ligga hos mamma jämt. MEN , lyckades få han ligga i gungan tillslut och hör och häpna, han somnade ^^ . Så nu ligger han och sover, och William & Jörgen ska strax åka till dagis :)

Hoppas på att det ska sluta regna nån gång också, så man kan få komma ut på en promenad, jag är inte sådär jätte sugen på att gå ut och gå i regnet . Nej, nu får jag klä på William ! :)


Farsdag

2010-11-14 09:09:44 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Grattis alla pappor på Farsdag! :)
Men helst av allt hade jag velat gratta min pappa idag .. Om jag bara hade kunnat =/ ..
Men istället så grattar vi Jörgen , världens bästa pappa! Jag kunde inte ha fått en bättre pappa till mina barn. Han gör verkligen allt för oss, jobbar ihjäl sig i stort sett, bara för att vi ska ha det bra . Han är helt klart den bästa, världens bästa pappa!

Vart uppe sen 06 idag, då vaknade Linus och sen dess har han vart en aning kinkig. William gick upp vid halv 8, satte på Tv till han, medans jag försökte få Linus och somna, han var jätte trött o grinig. Så nu har jag & William precis ätit frukost tillsammans :) Känns skönt att jag fortfarande kan äta frukost, efter jag fick William tappade jag allt vad aptit hette, och var rädd att det skulle bli så denna gången med, visst har jag en minskad aptit nu med, men jag äter iaf. Vilket är ett måste för att amningen skall fungera :) Nu är jag tom hungrig när jag vaknar på morgonen =)

Hur firar ni farsdag?


Napp

2010-11-13 23:04:49 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Linus har äntligen börjat visa mer intresse för nappen :) Innan dess har den bara dugit på nätterna och dagtid har det vart tutten som gäller, men jag kan inte ha han hängandes vid bröstet all vaken tid, så då är det bra om han vill ta nappen. Vart lite trixigt med att hitta en napp som han vill ta och suga på, funkar ju inte med vilken som helst. Men nu verkar det som om vi har hittat en. Känns riktigt skönt, men vi får se hur länge han ska tycka den är intressant, sen får väl mina bröst agera napp igen antar jag ;)

Idag har vi haft barnens farmor & farfar + faster & kusin Liam på middag. Det tyckte William var jätte skoj att ha någon att leka med :) Pojkarna var tom duktiga och städade Williams rum innan dom skulle åka hemåt. Mycket bra tyckte jag, eftersom jag tjatat hela dagen på William att han skulle plocka upp sina leksaker, men han hade så mycket annat han skulle göra, så det blev aldrig av.. =P

Vi har även hunnit med att tvätta idag, jag har märkt att man får tvätta mycket oftare med 2 barn ^^ , speciellt när man har en liten bebis, som lägger en o annan bebikräka.. :) Linus har precis ätit, så nu tänkte jag lägga mig och sova innan han vaknar och ska äta igen ^^ ! :)

Lördag 101113

2010-11-13 09:41:38 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Redan Lördag !!
Ja, dagarna springer verkligen iväg, och jag hinner tamejtusan inte med nåt egentligen.. Knappt mina vänner längre. Men jag hoppas dom har förståelse. Det tar tid att komma in i alla nya rutiner. Jag har ju faktiskt 2 barn som ska ha min tid, min man, en hund, ett hem som ska skötas med allt vad det innebär, och det är mer krävande än vad man kan tro. Det tar upp så mycket av mig att jag glömmer bort att äta. Jag glömmer bort mig själv.. För jag är inte så viktig längre. Familjen är viktigare, och jag kommer sist !

Igår var vi iväg en sväng och handlade lite. Var och hyrde film och laddade upp för en myskväll tillsammans! Något som var väldigt längesen vi hade. Kollade på Beck - Levande Begravd och åt godis . William fick vi i säng innan vi satte på filmen, medans Linus var vaken och ville äta, för att sen somna vid mitt bröst. Där somnar han goast. Tokbebis!!

Natten har gått fint, jag har fått sova hyfsat bra! :) Och nu sover Linus igen, så jag har tom fått äta frukost idag! =) Annars är dagens planer inte många, blir nog att ta det lugnt. Ikväll ska Jörgen iväg så jag och barnen blir ensamma ikväll. Nu har jag även lyckats få på mig min vigselring igen :-)

Nej, nu vaknade Linus!

Fredag 101112

2010-11-12 11:14:34 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God Förmiddag =)
Haft en vaken natt inatt "/ .. Linus somnade vid 05 imorse. Och precis när jag skulle lägga mig för att somna, ja vem vaknar inte då? Jo William! Så där var min sömn körd. Jörgen kom hem nån gång vid halv 7 tror jag. Och jag fick sova nån timma innan han behövde lägga sig, så idag har jag inte vart sådär jätte pigg.. Vill bara sova nu, men jag får väl lägga mig en stund i eftermiddag istället. Tack o lov är Jörgen hemma idag.

Idag hade vart ett fräckt datum o få barn på ^^ :) Barnet hade fått ett coolt person nr isf :) hehe. Men nu blir det inga fler barn här än på ett tag , om det ens blir det. Men jag vill ha ett till, men det krävs nog lite övertalning först. Men skulle allt vilja ha en till om 3 år ungefär. Men vi får väl se =P Nu är jag nöjd med mina 2 pojkar :) Mina underbara pojkar!


Torsdag 101111

2010-11-11 20:44:33 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Oj, vad dagarna springer iväg.. Det är ju fasiken redan Torsdag!
Imorse fick jag sova lite till, Jörgen gick upp med William och jag somnade om, var rätt trött. Men det blir ju så när man inte får så mycket sammanhängande sömn. Jag passar på och njuta så länge Jörgen är pappaledig, för sen får jag ju orka vare sig jag vill eller inte. Men det ska nog gå bra :-)

Sen kom Sara på besök, och vi gick ut i snön och lekte =) Premiär pulkaåkningen är nu gjord :) William var överlycklig! :) Var riktigt skönt ute idag, friskt och härligt. När vi kom in, fick Jörgen göra sig iordning för sen skulle han iväg på lite äventyr, och kommer hem imorn bitti igen. Så jag är ensam med barnen ikväll. Sen har vi haft besök av Åsa, Thea & Melwin :) Linus fick jätte fina kläder av dom, samt ett jätte fint kort som Åsa gjort :-) Det tackar vi så mycket för! Vi fikade, barnen lekte och vi pratade :) Vi hade en del att prata om, skedde lite tråkigheter mellan oss för sisådär 1,5 år sen. Men det har vi rett ut nu =)

När dom åkt hem, så åt jag och William middag, och sen kollade vi på film tillsammans, innan han ville gå och lägga sig för han var så trött. Och nu sover både barnen sött i sina sängar, eller ja inte Linus då för han sover inte i sin säng ;P För han sover i sin vagninsats. Han gillar inte spjälsängen alls! Men jag hade inte väntat mig nåt annat heller.

 

 

 

 


Hembesök av BVC

2010-11-10 22:30:41 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Idag har vi haft Hembesök av BVC :)
Och det gick jätte bra! :) Linus väger nu 2320 gram . Så han har gjort en ökning med 240 gram! Jätte bra tycker vi :) Varenda gram han lägger på sig är guld värt. Så nu har vi det på papper att min mat räcker gott nog för honom, så ja nu vet vi garanterat att jag har tillräckligt med mjölk för att mätta hans mage. Men det visste jag visserligen ändå, eftersom det sprutar ur brösten så fort han släpper taget under själva amningen. Men skönt att ha det svart på vitt att det funkar :)

Linus har även fått ta ett bad idag, i massa olja. Då han är så torr i sin hy, får fortsätta med det så kanske det blir bättre snart. Dock var väl inte det så jätte poppis, men det var ju första gången. Man kan ju tro att dom små ska tycka om att bada eftersom dom legat i vatten i magen. Men han vänjer sig nog tillslut. Sen har jag bakat Lussekatter , fick ett sånt sug efter just det, så jag skickade iväg Jörgen att köpa ingridienser till det, och pepparkaksdeg samt julmust :) Vadå julfeeling?

Nej, nu ska jag väcka Linus för lite käk, och sen ska vi sova! =)

 


Bröderna Zetterblad

2010-11-10 19:14:42 Foto - Familj & vänner
» Kommentarer(10) «


 

Är dom lika eller?


Onsdag 101110

2010-11-10 11:55:23 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hallå eller :)

Natten har vart lugn och skön, jag är inte så vaken längre när jag ammar ;) Antar att man börjar komma in i det mer och mer nu, så då hinner man somna till i amningen, och vaknar till när han ätit klart för att rapa, och sen natta om han igen. Känns skönt! Inatt har det snöat ännu mer . Så imorse när Jörgen skulle köra William till dagis, så körde han fast ! Eftersom det som vanligt är så dåligt plogat .. *Suck* Men det är ju Trollhättans Kommun vi pratar om, så vad ska man begära? ..

Jag har hunnit med att städa lite nu på förmiddagen, när Linus sovit. Även bokat tvättstugan i eftermiddag, för nu är tvättkorgen tämligen full igen. Och idag kommer BVC på hembesök, är verkligen glad att vi slipper ge oss ut för att ta oss dit :) Jag är sååå nyfiken på vad Linus väger nu! :)

Vill ni vara med och gissa? :)
För en vecka sen vägde han 2080 gram & var 46 cm .
Jag tror han ligger på 2200 gram nu, och kanske 47 cm. :-)

Linus - 20 dagar

2010-11-09 22:38:20 Foto - Linus
» Kommentarer(5) «


 


Snöstorm

2010-11-09 15:55:39 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Imorse vaknade vi upp till ett snöoväder :)
Snön har vräkt ner hela dagen.. Blåser som sjutton gör det också, så det är inget trevligt väder att vistas ute i. William har vart på dagis idag och busat, och medans han var där åkte vi till veterinären med Rocky! Under ett par dagar så har det verkat som att nåt plågar han och som att han har ont. Vi har gissat på att det är höften som bråkar med han, då han har svårt att komma till ro, och bara vankar fram och tillbaka hela tiden "/ ..

Så hon började med att känna på honom, och visst är det höften "/ .. Han var ganska varm (tydligt tecken på en inflammation) samt att han var jätte stel. Han är ju höftröntgad som valp och då kunde man se att han troligtvis skulle få höftproblem runt 8-års ålder, och nu är han ju 10 år. Men hon skrev iaf ut medicin till han, smärtstillande och inflammationshämmande, så skulle vi hålla kontakten. Skulle detta inte hjälpa alls så, blir det en ny röntgen för att se hur det ser ut där inne i kroppen på han. Hoppas ju givetvis att vi slipper det, men behövs det så behövs det. Då är det bara att gilla läget, och sen får man utgå därifrån.

Nu sitter William och kollar på TV och Linus sover lite. Jörgen är iväg och kör sin mamma och handlar och jag sitter här en stund. När han kommer hem, ska vi bada Linus :) Han är så väldans torr i sin hy. Så ett bad med en massa olja i är välbehövligt, och sen smörja in han ordentligt :)

Väggfäste

2010-11-08 22:28:08 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Idag under tiden William var på dagis, så vågade vi oss på en tur till Överby :) Linus allra första tur där, eftersom det var hyfsat folktomt så kändes det okej. Var inne på Harald Nyborg och köpte ett väggfäste till våran TV. Det var änna på tiden, har pratat om det en längre tid, men det har inte riktigt blivit av förrän idag. Sen var vi inne på Siba en sväng och kollade efter nya hemtelefoner, köpte ingen idag, men nu vet vi ungefär vad vi vill ha. Våra börjar nämligen göra sitt om man säger så ;P Dom laddar ungefär när dom känner för det.

Passade på att springa in en snabbis på Lindex och köpa mig en ny amningsbh . Det kan man aldrig få för många av ^^ Samt att mina mjölkfyllda bröst växer. När vi kom hem så gick Jörgen & William ut för att kratta löv, jag och Linus stannade inne, och sen somnade han, och då somnade jag en stund med. Jörgen passade på att borra upp väggfästet på väggen under tiden, och Linus rörde inte en min under tiden Jörgen borrade. Skönt att han inte är känslig för ljud :)

Men har man legat i en sal med massa andra bebisar, så är man kanske van ^^ hehe! Han borde vara det iaf. Annars har kvällen varit rätt lugn, Linus har precis somnat hos pappsen, och William somnade för nån timma sen. Så nu har lugnet infunnit sig hos familjen Zetterblad . Imorn är det dagis för William och vi ska till veterinären med Rocky som har ont i sin stackars höft, så han ska få lite smärtstillande och inflammationshämmande. Samt att Elina & Anna kommer på besök :)

Nu däremot, ska vi sova! :)


Måndag

2010-11-08 09:51:24 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Igår hade vi besök av barnens farmor & farfar + faster :)
Dom kom på lite kaffe, samt att dom ville kika in lillkillen! Vi hann även med en liten eftermiddagspromenad innan dom kom, det va kyligt ute, men väldigt friskt :) Hääärligt .

Natten har gått bra. Linus har vaknat, ätit, och somnat om :) Och imorse fick vi tom väcka William, ett flertal gånger. Fick upp han vid 8 ur sängen, och nu är han på dagis igen. Efter att ha varit hemma i 3 veckor. Kollade ju för säkerhetsskull när vi var på återbesöket på Neonatal , om vi skulle hålla William hemma från dagis, med tanke på baciller och infektioner för Linus skull, men det tyckte läkaren var dumt, och onödigt. Bara att vi är nog med handhygienen på William innan han tar i Linus. För baciller kommer vi råka ut för ändå. Det spelar ingen roll .

Så det är skönt för William att få aktivera sig lite. Idag har vi inga planer alls, vilket är skönt! :) Bara få slappa och ta det lugnt, Linus har precis somnat på sin pappas bröst, så jag funderar på att gå och lägga mig en liten stund jag med, ta igen förlorad sömn ^^ hehe!

 

 


Läsvärt om amning! Things Change..

2010-11-07 21:43:32 Marie babblar
» Kommentarer(3) «


Vi gratulerar till barnbarnet!

En mormor och morfar, farmor och farfar, kan få stor betydelse för sitt barnbarn hela livet. Det finns också en stor möjlighet att amningen ska fungera bra om er dotter/svärdotter får ett bra stöd av er. Det är därför vi har skrivit detta för att berätta för er hur vi ser på mor och barn nu för tiden på dagens "BB-avdelningar".

För bara 30 år sedan gällde följande:

  • Amningen var fastlagd efter ett schema, där barnet skulle ammas var fjärde timme.
  • För att barnet skulle bli harmoniskt ansåg man att det skulle ha lugn och ro, vara rent och ha regelbundna vanor.
  • Barnet blev lagt i sin säng efter amningen och man var rädd för att förkyla eller skämma bort om man bar omkring babyn.

I dag vet vi att:

  • Det tar tid att lära sig amma sitt barn.
  • Amningen hjälper mor och barn att få ett nära förhållande till varandra.
  • Modersmjölken är den bästa näringen för barnet de första 6 månaderna.
  • Bröstens storlek och utseende har inte någon betydelse för hur amningen ska lyckas. Så gott som alla mödrar kan amma oavsett bröstens storlek och form.
  • Ju oftare barnet ammas desto mer mjölk bildas det.
  • Barnet får inte ont i magen av att äta ofta. Magsäcken är liten och rymmer inte så mycket till att börja med, vilket gör att barnet i stället äter ofta. Dessutom är bröstmjölken anpassad till barnet och belastar inte barnets mage, tarmar eller njurar utan passerar snabbt, varför ett ammande barn äter oftare än ett barn som får tillägg.
  • Det är stor skillnad på hur länge och hur ofta barnet suger på bröstet vid varje amning. Barnet äter tills det är mätt.
  • Alla barn äter i sin egen takt, precis som vi vuxna gör.
  • De flesta barn behöver äta på natten det första halvåret.
  • Bäst produceras bröstmjölken under natten.
  • En praktisk hjälpande hand är guld värd för en nybliven familj.
  • Ett barn blir inte bortskämt för att man tar upp det när det gråter. Det ger kärlek, trygghet och tröst.
  • Man sover gott ihop med sitt barn.
  • Barnet behöver tid på sig att vänja sig vid livet utanför livmodern.

En av de viktigaste betingelserna för att den nyförlösta modern ska få ett bra och långt amningsförlopp är att hon får samma information från personal, familj och vänner. Synen på den första tiden efer förlossning och amning har förändrats i takt med nya forskningsrön, men många myter lever tyvärr vidare.

Vi känner igen följande:

  • "Är du säker på att du har nog med mjölk?"
  • "Ska du amma nu igen?"
  • "Blir du inte trött av att amma så länge?"
  • "Du behöver få sova en hel natt!"
  • "Peter sov hela natten redan vid fem veckor"
  • "Du var ett snällt barn - du åt bara var fjärde timme."
  • "När hon skriker så mycket kan det vara för att det är dålig näring i din mjölk."
  • "Du gör honom beroende av dig. Hur ska det gå när du ska tillbaka till ditt arbete?"
  • "Ska du ta upp honom nu igen? Han kommer att bli bortskämd"
  • "Du kan bli fri från din amning på natten om du ger honom flaska."
  • "Efter fyra månader räcker det inte att bara amma honom."
  • "Eftersom du har så små bröst är det inte säkert att du har tillräckligt med mjölk."
  • "Jag kunde inte amma mer än fyra veckor, så det kan nog inte du heller."

En nybliven mor har stor nytta av att vi visar henne att hon är den som bäst vet vad som är bra för hennes barn. En nybliven mor är mycket lyhörd och känslig.

Njut nu av ert nya barnbarn - det är livets efterrätt!


En sömnlös natt ..

2010-11-06 23:02:13 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Natten har vart lååååång . Linus har absolut inte velat sova. Han vaknade vid midnatt ungefär och somnade inte om förrän kl var ca halv fem "/ Då var jag trött vill jag lova, sen vaknade William vid halv sju. Och då var jag mer död än levande. Men det var bara att knalla upp, för att sätta på tv:en och mysa ner oss i soffan. Framför Toy Story , vad annars? Börjar änna bli trött på den filmen nu, för han ska se på den dag in och dag ut.. ;P

När Jörgen vaknat gick jag och la mig en stund, medans Linus sov. Vilket var välbehövligt, för vid den tiden var jag så trött så jag satt upp och sov nästintill. Sen har min vän Erica vart på besök och kollat in Linus och druckit en kopp kaffe :) Jätte trevligt :)

Sen var barnas faster Carina här och hämtade William, han ville sova hos henne inatt, och jag tyckte det var skönt med lite avlastning. Inte för att jag tycker William är jobbig, men min sömn är ju som sagt en aning rubbad just nu, så att kunna lägga sig nån gång när Linus sover är rätt skönt. Samtidigt tror jag William kan tycka det är kul att bara han får all uppmärksamhet .

Fick en fråga om hur William tagit det att ha blivit storebror? Och det har hittils gått över förväntningar. Han är väldigt förtjust i sin lillebror, och sitter gärna och pratar med honom, när jag ammar så sitter han och ammar sin docka. Han förstår att han får vänta på saker när jag ammar, och han gnäller inte för det. Vi har inte sett någon tendens på svartsjuka överhuvudtaget. :)

Nej nu ska jag försöka sova, innan Linus vaknar för mat igen.


Fredagsmys

2010-11-05 21:06:52 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Inte fått många timmars sömn inatt inte ;P Men jag får skylla mig själv!
Kom inte i säng förän vid 01, och en timme senare skulle Linus ha mat igen, sen tog det en liten stund att få han och somna om. Och vid halv 7 imorse kom William inknallandes, och då var det bara att gå upp ur den varma gooa sängen, som jag allra helst hade velat ligga kvar i. Men nepp! Linus vaknade inte förän vid halv 9, varför kan inte William också vilja sova lite längre för? ;P

Sen klädde vi på oss och gick hem till Sara en sväng, hon bjöd på lite kaffe, så man piggnade till :) William lekte med Nicolina och Linus passade på att sova i stort sett under hela tiden vi var där. Skruttunge! Gick hem sen och lyckades somna hela familjen! Vilket inte riktigt var tanken kanske, men så kan det gå ;P Haha!

Har vart en sväng på Maxi ikväll och köpt lite fredagsmys! :) Varsin gottepåse och lite annat smått o gott ^^ . Jörgen är iväg en sväng ikväll, så jag är ensam med barnen. Linus somnade för lite drygt en timme sen, och William sitter och kollar på Toy Story och äter godis. Imorn kommer ev Jörgens bror Peter & hans fru Marita på besök för att kika på lillkillen :)


Besök

2010-11-05 00:06:32 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Dagarna bara flyger iväg, jag har inte längre koll på vilken dag det är ens..
Men det kanske är så det ska vara när man är nybliven 2-barnsförälder? Vad vet jag! Idag har vi haft en lugn och stillsam dag. Förmiddagen spenderade vi hemma, Jörgen gick upp med William så jag kunde sova lite, eftersom jag är uppe var tredje timma med Linus på nätterna, han ska ju äta då. Och ibland vill han inte riktigt somna om.. Men han ligger gärna och myser på mitt bröst då :)

Sen klädde jag på barnen och gick ut en sväng, Linus somnade så gott i vagnen så vi gick till lekplatsen, så William fick leka lite. Sen tog vi en promenad till kiosken och köpte en klubba till William :) Var riktigt skönt ute idag, kallt men väldigt friskt :) Sen åkte Jörgen iväg och jobbade =/ Så ikväll har jag vart ensam med barnen, men det har gått väldigt bra :)

William somnade redan vid 18 idag, så inget mys med honom direkt. Han måste vart väldigt trött. Och sen kom Therese & Sara på kaffe, så det har blivit ett par koppar ^^ hehe! Trevligt med lite sällskap när man annars sitter ensam. Linus sover igen efter lite mat, och jag sitter här och kikar på TV, är inte så värst trött.. Undra vad det kan bero på? Inte kaffet iaf ;P Får väl se hur det ska bli med min sömn inatt, annars får jag nog inta lite mer kaffe imorn, när jag kommer vara halvdö.. men men! ^^

 

 


BVC Besök

2010-11-03 19:51:11 Dagboken
» Kommentarer(10) «


Idag har jag varit trött, Linus tyckte vi skulle vara vakna en stund inatt, vad kan man göra mer än att gilla läget? Han var ju inte arg eller så, utan låg mest och tittade på mig. Så han fick ligga på mitt bröst och mysa istället. Sen har vi varit på vårat första BVC Besök :) Bvc-sköterskan var jätte trevlig, och vi fick en liten trevlig pratstund, pratade lite om hur jag upplevt våran start vi fick, tiden på Neo och hur allt funkar hemma nu . Kommer nog trivas bra med henne :) Verkar vara väldigt lätt att prata med .

Sen fick vi väga honom, och nu väger han 2080 gram. Alltså en ökning på 74 gram på 2 dagar. Tror det är en helt okej viktökning. Sen var han 46,8 cm och hade ett huvudomfång på 33,4 cm. Han sköter sig våran lilla kille. Stannade på Överby på hemvägen, så jag kunde springa in på Apoteket och köpa blöjor till Linus, sen in en snabbis på Maxi och fått handlat lite amningsinlägg, glögg, pepparkakor och Marabous vita choklad :)

Sen fick vi besök av Patrik & Jessica, och Billy & Therese + deras 2 barn Emma & Alex! Linus fick ett jätte fint klädset av Patrik & Jessica, och en BAMSE stor nalle av Therese & Billy :) Tusen tack! Och även jag fick en liten present, marknadsnougat! Det ska jag äta ikväll + lite glögg :) Yummi!! Hihi .


Slappardag..

2010-11-02 17:01:55 Dagboken
» Kommentarer(4) «


En riktig slappdag idag..

Vi har inte gjort många knop.. Startade dagen med amning, som vanligt ;) Och sen gick jag ner till tvättstugan och satte igång med tvätten. Eftersom olyckan som hände igår så började jag tvätta på kvällen, men orkade inte tvätta klart så fick fortsätta imorse. Sen har vi inte gjort så väldans mycket, kollat på film och myst hela familjen.

 

Dom ringde även från BVC idag, så imorgon kl 14 har vi fått en tid för viktkontroll, jag vill ju gå ganska så tätt för att se så Linus går upp i vikt. Sen skulle vi även boka in en tid då dom ska komma på ett hembesök. Ska bli spännande och se om han ökat nåt mer, sen igår ;) *Håller tummarna*

 

William är mycket bättre idag, så jag börjar fundera på om det ens var magsjuka?! Brukar man inte bajsa löst mer än två gånger om man är magsjuk? För idag har han varit normal i magen. Men bättre att ta det säkra före det osäkra om man säger så. Men vi har inte känt av något iaf, och jag klarar mig aldrig undan en magsjuka, tar inte många timmar innan jag ligger om det är någon i familjen som har det.


Linus BF-Dag!

2010-11-01 21:49:03 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Idag är den dagen vi väntat på sen jag plussade i slutet på Februari. Självaste BF-dagen! Alltså den dagen Linus var beräknad att komma till oss, men han hade ju lite bråttom och kom 12 dagar för tidigt. Våran älskade lilla prins, vårat mirakel ! <3

 

Så dagen till ära firade vi med att bli utskrivna från Neonatal . När vi kom överlämnade vi tårtan som vi köpt, och personalen blev jätte glada =) Sen fick vi gå och väga Linus, som numera fått inträde i 2 kilos klubben, för nu väger han 2006 gram. Sen fick jag sätta mig och amma, för stackarn var så hungrig! Sen mätte vi han och nu är han 44,5 cm lång !

Pratade även med barnläkaren, och hans ord om Linus var att han var ”liten men helt perfekt” Det är sådant som verkligen värmer att höra, så vi blev utskrivna idag! Härligt! Så nu är vi helt fria, det känns lite konstigt måste jag säga. Sen har vi vart på BVC och skrivit in Linus, bad om att få komma på extra kontroller för att se så han går upp i vikt. Men de blir nog bra.

 

Sen har Angelica varit på besök här ikväll, och sen bröt det lös.. William har fått magsjuka =/ Det bara rinner ur han, stackarn! Så vi har fått duscha av han, och nu håller jag på och tvättar hans sängkläder och pyjamas. Det är inte sån tvätt man vill ha liggandes i lägenheten, det doftar inte gott. Så glad över att vi har handsprit och ytdesinfektion hemma. Nu är det bara att hålla tummarna att inte Linus drabbas av denna äckelsjukdom. Har iaf lyckats få i William blåbärspuré för att stoppa diarrerna. Får hoppas de hjälper nåt iaf. Stackars min kille! Tycker så synd om honom =/ ..