Hormonstint Monster ?!

2010-10-31 20:24:37 Dagboken
» Kommentarer(12) «


Ååååh vilken kväll ”/ ..

Jag har grinat som en tok, mest i ren panik! Jörgen & William åkte ju iväg på kalas hos Williams faster. Sen ringde Williams farmor och berättade att William hade spytt, massvis! Och min första tanke är ju givetvis magsjuka. Och min värsta fasa är att Linus skulle få det, med tanke på hans låga vikt så skulle de vara förödande för han att få det och tappa i vikt. Så jag slängde mig på telefonen och ringde till Neo för att rådgöra med dom OM det skulle vara magsjuka. Men hon sa att jag inte behövde oroa mig, eftersom att jag ammar så har han ett sånt skydd så risken att han skulle bli smittad var ganska liten. Tack o lov!

 

Men skulle han däremot bli dålig, så skulle jag ringa in igen. Och om allt var lugnt skulle jag ringa imorn bitti och berätta läget. Tror dock inte det är magsjuka längre, för han hade spytt i samband med att han åt, så han kan lika gärna satt i halsen och fått kvälvningar. Nu sitter han iaf och äter kvällsmat och tittar på tv.

 

Men hursomhelst så bröt jag ihop totalt, tårarna bara forsade och jag kände att jag inte var långt ifrån att få ett nervöst sammanbrott. Jag är så känslosam sen jag fick Linus så det finns inte, jag var definitivt inte sån här efter William. Det är nästan lite jobbigt ibland, för jag gråter för allt. Känner mig som ett vrak emellanåt, usch! Hoppas jag snart ska stabiliseras på den fronten. Men det har nog mycket att göra med starten vi fick när Linus kom. Omställningen att gå från 1 barn till 2, rädslan att nåt ska hända med Linus, för ja den finns faktiskt där, även om allt visar bra så är han ju fortfarande väldigt liten. Ja konstant orolig det är jag.

 

Nu har jag iaf lyckats lugna mina nerver för ikväll.. Linus ligger och sover, och det ska strax William också göra. Imorgon är det återbesök på Neonatal , men innan dess ska vi iväg och hämta en tårta som jag beställt till personalen :) Får hoppas den ska smaka! =)


31 Oktober

2010-10-31 09:47:28 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God Morgon :)
Strax efter att jag fått båda barnen i säng igår, och vikt tvätten så kröp jag till sängs också. Kände att det var lika bra, eftersom William går upp tidigt på morgonen och Linus ska äta på natten. Men jag har sovit gott, och gå upp och amma är inte särskilt jobbigt, värre om han hade ätit på flaska, det tar ju sån tid då.. Nu är det bara fram med tutten, sen ska han rapa och sen är det klart =) Hur smidigt som helst . :) Jag älskar att amma!

Jag och William klev upp vid 7 imorse och dom andra fick sova en stund till, innan jag fick väcka Linus för lite mat, Jörgen har jobbat inatt så han sover fortfarande. I eftermiddag ska han och William iväg på kalas, Jörgens syster har fyllt år så hon ska ha lite kalas. Jag och Linus stannar hemma, jag vill inte dra ut han på sånt riktigt än. Så vi får mysa hemma istället, kanske kan passa på att sova lite om Linus tycker det låter bra ^^ hehe! =)

Ska även ringa till Ekmans Konditori idag och beställa en tårta som vi tänkte ge till personalen på Avd. 34 - Neonatal!

Premiär Promenad

2010-10-30 21:39:43 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Idag har vi inte alls gjort mycket ..
Jag och Linus har ammat mesta dels av tiden, hehe! Han är inte mycket av en sovare på dan, men han sover på nätterna iaf och det är jag tacksam över, hellre att han är vaken hela dan och sover hela natten :) Så jag ska inte klaga, hehe ! Jörgen jobbade igår så han var hemma rätt sent, men när han vaknat klädde vi på oss och gick på premiär promenaden med barnvagnen :) Ååh så mysigt det var! Kommer bli mycket av den varan =)

Sen åkte vi ner till Maxi en sväng, (Jörgen & Linus satt kvar i bilen) medans jag sprang in och handlade Taco-grejjer. Så dagens middag har varit Tacos :) Sen har jag hunnit med att ta itu med tvättberget här hemma, så nu är allt upptvättat och hälften av allt har jag hunnit lägga in i garderoberna.

Båda barnen sover! :) William har somnat i soffan så jag skall alldeles strax bära in han, om jag orkar. Han väger ju bly, haha! Speciellt när man burit på Linus en hel dag, och ska bära han sen, jösses vad han väger! Likadant när jag ska byta Williams blöja, det är då jag inser hur stor han är. När man jämför med yttepyttelilla Linus :) Hahaha!

Älskar mina barn mer än allt <3

Nu är vi hemma

2010-10-29 19:50:31 Dagboken
» Kommentarer(8) «


Äntligen hemma :)
Jörgen & William kom och hämtade oss på sjukhuset idag, och innan dess var vi och hyrde en bilstol till lillbusen, den kommer han nog kunna ha ett tag ;P hehe! Sen gick vi på höftultraljudet, och allt var som det skulle, höftkulorna satt på plats :) Sen fick vi tömma föräldrarummet, eller ja Jörgen fick, Linus var hungrig så jag fick sätta mig och amma istället. Sen gick vi för att säga hejdå till personalen, och jag kan lova att tårarna inte alls var långt borta "/ .. Tur att jag får träffa dom på måndag igen :) Vi är ju fortfarande inskrivna på Neonatal ifall det skulle vara nåt under helgen. Men vi hoppas att det ska gå bra :)

Dock har jag haft det lite jobbigt sen jag kom hem, vart ledsen en del .. Men jag har ju en del hormoner i kroppen och sen är man ju rätt känslig som nybliven 2-barnsmamma, iaf jag är det. Så har gråtit en hel del idag "/ Vet att jag inte borde ta åt mig, men de är svårt att låta bli. Sen var Sara här och lämnade en stor påse godis till mig. :) Jag har tur som har henne <3

Linus har inte alls velat ligga ner sen vi kom hem, bara velat ligga på mitt bröst, så fort jag lagt ner han i sängen eller vagnen så har han blivit ledsen. Men jag antar att han känner att han inte ligger i sin balja längre. Och det är ju såklart en omställning för honom också. William sover hos Carina inatt, dom ska gå på Oktobermarknaden i Vänersborg, och jag vill inte dra dit Linus och Jörgen jobbar ikväll, så de blev bäst så.


Permission

2010-10-29 09:36:56 Dagboken
» Kommentarer(8) «


Natten har vart bra, även om han velat ha tutte lite oftare, men det kan ju bero på att han vill öka produktionen på mjölk, och det kändes när jag inte ammat på ca 4 timmar inatt. Brösten var sprängfyllda, så då var jag bara glad över att få amma igen :) Ser ut som om jag gått och skaffat mig Silicon tuttar ;P Hahah!! Vem har sagt att man behöver göra dyra ingrepp när allt man behöver göra är att skaffa barn och bestämma sig för att amma ;)

Kollade tempen när vi vaknat idag, och han håller fortfarande värmen, lillplutten! :) Sen har vi ammat lite mer, och vart inne på avdelningen. Och idag efter höftröntgen så kommer jag och Linus få åka hem på permission över helgen =) Och komma tillbaka på måndag för lite prover och vägning :) Får hoppas att det kommer funka bra hemma =)

Så i eftermiddag kommer Jörgen & William och hämtar oss :-)

Värmemadrass

2010-10-28 21:52:50 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Så har ytterligare en dag passerat ..
Vad har vi gjort idag då? Natten sov vi så gott så, Linus vaknade några gånger för påfyllning av mat, men somnade om lika fort igen :-) Här har vi en kille som gillar att sova, så här ska inte klagas :) Vid lunch var barnens farmor och faster på besök :) Jag var nere i Cafeterian och tog en fika tillsammans med dom. Sen följde hans faster med upp och kikade på honom :)

Sen har Jörgen varit här idag, i vanlig ordning kom han med mat till =) Ugnstekt falukorv & potatismos! :) Smaskigt! Sen har dom tagit prover på Linus, kollade hans bilirubinvärde, så han inte behövde ljusbehandlas och det behövdes inte, för hans värde hade sjunkt, superbra =) Sen gjorde dom även hörseltest, men fick tyvärr inget utslag på ena örat, så då skickar dom en remiss istället. För säkerhets skull, kan bero på mycket att det inte gav nåt. Han kan fortfarande ha fosterfett eller liknande kvar i örat. Men det får tiden utvisa.

Vi har även fått ta bort värmemadrassen idag :) Och hittils har han lyckats hålla värmen. =) *Duktig kille* Får hoppas att det fortsätter så, för då får vi snart åka hem. Och det blir nog med både glädje och sorg vi åker hem sen, för visst vill vi hem till vårat hem och komma in i rutiner, men när man legat inne så som vi gjort, så har man fått en sån fin relation till personalen på Neo, så jag kommer sakna dom oerhört mycket. Så blödig som jag är så kommer jag nog fälla en tår när vi åker härifrån. Dom är ju så goa allihop så man vill bara packa ner dom i en väska och ta med dom hem :-) Nej, det kommer kännas att lämna det här stället! "/

Och idag hade Linus gått upp 50 gram , så nu väger han 1930 gram! Han är så dutti såååå =)
Nej läggdags snart kanske, är en dag imorgon också och då ska Linus höftröntgas!


Träffat Läkaren

2010-10-27 16:24:04 Dagboken
» Kommentarer(12) «


Natten har vart bra :) Linus sover så bra! Så jag klagar absolut inte, när han vaknar och är hungrig så somnar han om direkt efter att vi ammat klart =) Som det verkar nu så har jag återigen fått ett barn som sover bra om nätterna. William var ju likadan, visserligen åt han aldrig direkt om nätterna, men Linus behöver det. Medans William aldrig behövde det, han hade ändå vikten för att slippa nattamål. Medans jag måste väcka Linus om han inte vaknat på ett visst antal timmar.

Sen har vi mest myst hela dagen jag och han :) Träffat läkaren har vi gjort idag med. Han såg inga som helst konstigheter med Linus, mer än att han är liten. Det är i stort sett allt. Så det som är nu så måste han klara av att hålla värmen, tanken är väl att dom ska ta bort värmemadrassen snart, för att se så det funkar. Och funkar det, så kommer vi få åka hem inom kort =) För nu har han passerat sin födelsevikt, och han äter själv och är pigg. Så det ska nog bli bra =) Han gjorde även ett ultraljud på Linus skalle, och det var inga konstigheter där, allt såg jätte fint ut :)

Vi träffade även läkaren jag hade under graviditeten, som gjorde alla mina ultraljud och flödesmätningar :) Så han fick se vårat lilla mirakel <3 . Kul, när han varit så involverad i graviditeten. Nu sover Linus och jag väntar på att Jörgen ska komma hit med lite middag till mig :) Och planerna för ikväll är att vi ska väga Linus innan han ska äta nästa gång =) *Spännande* Höjdpunkten på hela dagen är vägningen, varje gram är guld värt ! :)

 


Prematurbandet

2010-10-27 09:42:54 Dagboken
» Kommentarer(1) «


I Sverige föds cirka 6 000 barn för tidigt varje år. Det innebär att närmare 12 000 föräldrar per år får prematurfödda barn som behöver vårdas på sjukhus.

Men det är bara halva sanningen. Mor- och farföräldrar, syskon, släkt och vänner - alla i familjens omgivning berörs av svåra känslor när ett barn föds för tidigt.

Genom att köpa Prematurbandet bidrar du till att göra situationen för prematurfödda barn och deras familjer till bästa tänkbara.

Alla föräldrar får inte stanna hos sitt nyfödda barn på sjukhuset. Trots att forskning visar att barn som vårdas hud mot hud av sina föräldrar dygnet runt både mår, andas och växer bättre - och kräver kortare sjukhusvistelse.

Både för barnets välbefinnande och för föräldrars anknytning till barnet är det av stor vikt att föräldrar får bo tillsammans med sina barn. Frågan är därför en av de viktigaste för landets föräldraföreningar.

Den lilla foten på Prematurbandet symboliserar de små stegen det för tidigt födda barnet tar i livet. Fotavtrycket är ett kärt minne som många föräldrar bär med sig av sitt nyfödda barn. Nära och kära som får se avtrycket förstår lättare hur litet barnet var när det föddes.

När du köper Prematurbandet bidrar du till att Sveriges föräldraföreningar för prematurfödda barn kan driva sitt arbete för att stötta drabbade familjer. En del av överskottet går till föreningarna och en del går till forskning kring för tidigt födda barn och nyföddhetssjukdomar.

Vi prematurföräldrar behöver något som förenar oss, en internationell symbol. Något som sprider kunskap om våra älskade prematurbarn och deras tuffa start i livet. En symbol som män och kvinnor kan bära och som syns väl samt väcker frågor.

Den 17 november är den internationella prematurdagen och uppmärksammas för första gången nu år 2010. Hela november månad skulle kunna bli en tid för ökad medvetenhet om våra älskade prematurbarn och om våra hjärtefrågor angående neonatalvård. Bär bandet så att det syns och berätta för alla som undrar vad den står för.

 

Bandet finns att beställa på Pytteliten



Shopping & Viktuppgång

2010-10-26 23:35:48 Dagboken
» Kommentarer(14) «


Idag har jag varit en snabbis på Överby, för att shoppa lite kläder till Linus. Han har ju inte så mycket av den varan, eftersom allt vi har till honom är en aning stort. Men jag hittade massa fint inne på Kappahl till honom. + en pyjamas till William, och slutnotan blev 700:- på ca 5 min sådär ;) Det gäller att vara effektiv vettni :) Här har vi inte tid att ligga på latsidan, men jag tycker det är tråkigt att inte fler affärer har kläder i dom små storlekarna. Så är det nån som har nåt bra tips var dom säljer kläder i storlek 40/44 ?! Så får ni gärna hojta till, lika gärna butik som webbutik!

Sen har Jörgen & William varit här, och jag fick ett översvall av hormoner när dom var här. Tårarna bara sprutade, just för att jag tycker det är så jobbigt att vara ifrån dom. Jag längtar hem, så vi kan vara tillsammans allihop! Träffade för övrigt Linus läkare idag en snabbis, ska sätta oss ner och prata imorn, han var rätt stressad idag, men allt han hann säga idag var att vi iaf inte kommer få komma hem på iaf 1-2 veckor som de såg ut nu. "/ .. men men, allt för att Linus ska vara helt okej innan han får åka hem, det är ju för hans skull som jag är här. Vill ju att allt ska funka innan vi lämnar Neo. Men jag hoppas få mer klartecken imorn.

Kvällsvägningen idag gick över förväntan när vi såg vad vågen stannade på! 1875 gram :) Alltså en ökning på 85 gram sen igår, undra om det är grädde jag har i tuttarna?! :) Hihi. Nu har Linus precis somnat, så jag ska gå och lägga mig jag med, innan det är dags för mat igen!

God natt ! <3

 

Elin: Anledningen till att Linus inte växte, är för att min moderkaka var så liten, så han fick inte tillräckligt med näring även om flödet var bra.


Det går bra !

2010-10-26 07:27:08 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Allt går verkligen framåt :) Igår blev Linus av med all övervakning, känns jätte skönt. Och det gör att jag kan ha han inne på mitt rum nu! Han vägdes igår med, och då vägde han 1790 gram . Alltså en ökning på + 30 gram sen föregående dag! Och det är jätte bra, han ammar på som bara den! Våran lillprins . Fortsätter han såhär så är vi nog snart hemma, hoppas jag iaf.

Hade besök av Jörgen & William igår :) Underbart . Hade precis ammat Linus när dom kom, och William sken upp som en sol när han fick se honom. Inget långvarigt möte eftersom William är sjuk. Men se han på håll fick han göra. Linus fick vara inne på Avdelningen en stund, och vi gick ner till Cafeterian och tog en fika, och passade på att hämta ut Williams medicin. Äntligen har han fått Bricanyl mot sin hosta, samt pencillin för bihåleinflamation "/ Min stackars lilla kille! =( Det är tur att han gillar att ta medicin :)

Idag är det redan Tisdag, och idag blir Linus 6 dagar! Dom har pratat om att ta bort hans värmemadrass idag. Så vi ska väl strax gå in på avdelning och avrapportera om hur natten varit, samt försöka få i mig lite frukost :)
Vill även tacka för alla era fina kommentarer, jag har inte haft möjlighet att svara på dom, men ni ska veta att jag läser dom och blir lika glad varje gång! :) TUSEN TACK !

Mina Stjärnor

2010-10-25 11:34:55 Fotografi
» Kommentarer(10) «



Amningshjärna ?!

2010-10-25 09:19:50 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Idag sägs det att det är Måndag , men jag har ingen koll på dagarna längre.. Alla dagar är ju likadana för mig, gör inte mig mer eller mindre om de hade varit måndag eller lördag ;P Hehe. Jag kommer knappt ihåg nåt längre, jo det som rör Linus omvårdnad och sådant, men allt annat är som bortblåst, säger man nåt till mig går det typ in genom ena örat och ut genom det andra, ja så illa är det ^^ men men . Jag antar att det är det som dom kallar för amningshjärna! ;P

Igårkväll vägde vi Linus, så nu är han uppe i sin födelsevikt igen (1760 gram) . Dom går ju alltid ner lite, för att sedan vända och gå upp igen, och det har han gjort nu :) *duktig kille* Han har även blivit av med sina EKG Elektroder, så den enda övervakning han har nu är Pox. Så det går verkligen framåt det här! Äter gör han jätte bra också, får enbart beröm hela tiden, så amningen funkar jätte bra! :) Och det är jag såååå glad för, för jag har vart så orolig att den skulle strula denna gången också, speciellt när den inte kom igång med en gång. Men vi har lyckats!

Nu slipper vi även amningsväga vid varje mål, för han äter såpass mycket och har gjort dom senaste gångerna. Och han håller sig till att äta var tredje timma, så det känns helt underbart det här! :) Idag hoppas jag på besök från min stora Prins! Så jag kan få pussa på han lite! Inte träffat han sen i torsdags och det värker i hela mig när jag inte får vara med honom =( Man känner sig så fruktansvärt hemsk, men han vet ju att jag måste vara här och ta hand om Linus, men det känns så jobbigt ändå. Men snart kommer vi få vara tillsammans allihop igen! :)

 


Linus

2010-10-25 04:18:31 Foto - Linus
» Kommentarer(4) «



Linus Förlossning

2010-10-24 09:10:48 Graviditeten
» Kommentarer(15) «


Allt startade natten till onsdagen den 20:e. Jag vaknade vid runt 03 av att jag kände nåt konstigt långt ner i magen, typ vid äggstockarna kan man säga. Gjorde inte så fruktansvärt ont så jag somnade om igen, kunde vakna till lite då och då av att det värkte lite grann, men tänkte inte mer på det.

 

När jag sen gick upp på morgonen och gjorde mitt dagliga toalettbesök såg jag att hela slemproppen gått. Tänkte inte så mycket mer på de, jag hade ju ändå tid för igångsättning dagen efter. Jag skulle ju inte föda barn idag. Gick upp tillsammans med familjen och åt frukost, grejjade lite hemma.

 

Vid 10-tiden kom värkarna med 15 min mellanrum, och Jörgen åkte iväg för att hämta upp sin syster och systerson för vi skulle till leklandet med William. Värkarna fortsatte i samma intervaller och vi åkte och lekte, sprang runt där nere, åkte ruschkana och William hade allmänt skoj.

 

Efteråt behövde jag till affären för att köpa lite saker jag behövde med mig till förlossningen, mjukisbralls och lite dryck. Gick där inne och kikade och sen körde vi hem Jörgens syster och då började värkarna komma tätare och kom nu med 5 min emellan, och hade ändrat karaktär lite, nu började dom bli kraftigare. Så vi åkte hem så jag fick ringa in till förlossningen och rådgöra om hur vi skulle göra.

För dom ville ha bebisen under övervakning under själva igångsättningen hade min läkare förklarat för mig, för man visste inte om han skulle klara av värkarna. Sköterskan jag pratade med på förlossningen tyckte vi skulle komma in, så jag fick packa ihop lite saker till William så han kunde sova borta hos sin farmor. Hade ju ingen aning om det var på G, eller vad som skulle ske nu. Så åkte vi och lämnade honom, det var med tårar i ögonen vi åkte därifrån. *Blödigt mammahjärta*

 

Mötte upp min bästa vän Sara utanför förlossningen som skulle vara med. Som ett stöd för både mig och Jörgen. Fick komma in på ett undersökningsrum först där jag fick ligga med CTG en stund. Den registrerade inga direkta värkar just då, så hon frågade om jag ens haft några. Jodå, 2 st på 10 min. Så hon undersökte mig för att kolla om jag var öppen nåt. Och det var jag 3 cm! Då var klockan 17.00. Är inte helt hundra på klockslag och allt, jag skyller på min amningshjärna! Men nu utgår jag från mitt minne, mer exakta klockslag o så får jag ta när jag fått min förlossningsjournal.

 

Då fick vi ett förlossningsrum, Nr 4 J Hon frågade mig om jag ville att hon skulle ta hål på fosterhinnan, eftersom inte vattnet gått (denna gången heller) . Funderade en stund innan jag beslutade mig för att hon skulle sticka hål på den. Efter det var jag öppen 4 cm. Då var nog klockan runt 18. Barnmorskan vågade knappt lämna mitt rum för hon var rädd att denna förlossningen skulle gå fort. Speciellt utdrivnings skedet. Eftersom jag fött ett stort barn innan som banat vägen för detta lilla barn som skulle komma. Sen fick jag den älskade lustgasen, underbar! Precis så som jag minns den. Dom höjde upp sängen så jag kunde stå lutad mot sängens kant för att barnet skulle sjunka längre ner i bäckenet. Och där stog jag o andades lustgas och blev hög som ett hus och mådde allmänt bra just då.

 

 

 

Sen kände jag att jag ville lägga mig ner i sängen för det började bli jobbigt att stå. Låg mest på sidan denna gången för det kändes lättare då, sen kom det in både läkare och barnmorskor och ville att jag skulle stå upp för barnet var påverkat av värkarna och hjärtljuden sjönk i värkarbetet. Just det som vi hade blivit varnade för inför igångsättningen. Och att om barnet blev för påverkat kunde det hända att man fick avsluta det i ett kejsarsnitt. Men läkaren tog ett prov på barnets huvud, och det var fint så jag kunde fortsätta.

 

Runt 19-tiden kände dom på mig igen och då var jag öppen 6 cm. Dom hade en BM student med sig som kände på mig först och sa att jag var fullt öppen, men när sedan den utbildadde BM kände så var det ”bara” 6 cm. Då kände jag mig en aning besviken. Men jag fortsatte andas mig igenom värkarna med bara lustgas, dom frågade mig ett flertal gånger om jag inte ville ha ryggbedövning, men nej tack! Klarade mig bra på lustgasen, samt att krama sönder både Jörgens & Saras hand. Värkarna var fortfarande hanterbara även om dom gjorde fruktansvärt ont och jag kände ett hemskt tryck.

 

Jörgen åkte hem en snabbis för att ta ut Rocky som inte varit ute på flera timmar, och eftersom jag ändå bara var öppen 6 cm så trodde vi att det hinner han gott och väl, men sen kände jag bara ett nedrans tryck neråt, inte som innan utan MYCKET kraftigare, bad då Sara ringa på klockan så BM fick komma. Han knappt lägga mig på rygg och dom kände att jag var fullt öppen och att bebisen kommer nu. Sara fick slänga sig på telefonluren för att ringa Jörgen o att han fick snabba sig som attan för att hinna, men bebisen hade inte tid och vänta, så vi började trycka på. 4-5 krystvärkar senare var han ute, i en jäkla fart! Eftersom Jörgen inte hann komma så fick Sara äran att klippa av navelsträngen.

 

Och sen la dom upp han på mitt bröst, 2 sek senare kommer Jörgen inspringandes genom dörren och frågar hur det går, och vi bara tittade på honom och svarade att ”det är klart nu” . Så kl 20.14 kom våran älskade prins i raketfart, ca 3 timmar hann vi vara inne på förlossningen innan han entrade världen! En liten mini kille på 1760 gram & 43 cm.

 

Sen började det jobbiga, att få ut moderkakan som inte ville lossna. Dom tryckte på min mage, och gav mig näs spray för att den skulle släppa. Testade med akupunktur, gav mig lustgas, gav mig nåt medel i armen, försökte dra ut han. Ja typ allt, efter att ha försökt och få moderkakan att lossna i över en timma så beslutades det sen för att jag skulle sövas och dom skulle operera bort moderkakan. Och i samma veva passade dom på att sy de som jag sprack.

 

Jörgen fick följa med Linus till Neonatal Avdelningen när dom körde mig till operationen, och även han fick den goda Grattis brickan! När jag vaknat upp från narkosen så hämtade Jörgen mig på BB så vi kunde ta oss till Neo, så jag kunde få se våran underbara lilla prins! Där låg han så sött och sov i sin kuvös, och jag fick hålla om han åter igen!

 

Lyckan är gjord, min familj är komplett! Jag har allt man kan önska sig! <3

 

 

 


Föräldrarum

2010-10-23 19:00:14 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God Kväll ! :)

Har inte riktigt tid med bloggen just nu, men ska försöka uppdatera er i den mån jag känner att jag hinner och orkar. Inatt har jag sovit hyfsat, personalen på Neonatalen tyckte att jag skulle få sova denna natten, jag har inte sovit alls mycket den senaste veckan, så det var uppskattat. Sen har dagen rullat på med amning och pumpning och blöjbyten. :)

Där emellan var jag nere i cafeterian och träffade Sara för en kopp kaffe. Och sen kom Jörgen och vi gick till Linus, och han fick vara med under matningen och allt idag :) Under tiden jag pumpade satt Jörgen med Linus i famnen, och han somnade så sött hos sin pappa! Mysegoos! :)

Sen har jag fått flytta från BB nu :) Och har fått ett föräldrarum, i korridoren till Neonatalen. Jätte skönt, så när Linus inte längre har övervakning (Nu är han kopplad till Ekg elektroder, samt pox) så kan jag få ta med mig han in på rummet :) Så nu har jag mitt egna lilla "hotellrum" :)

Nu är det strax dags för amning och matning igen.. Så jag ska ta och bege mig!
Hörs snart igen!

Tusen Tack ♥

2010-10-22 21:37:06 Dagboken
» Kommentarer(21) «


Tusen tack för alla Grattis! :)

Allt har verkligen gått jätte bra, förlossningen gick fort denna gång, ca 3 timmar! Så jag ska inte klaga, jag fick min drömförlossning, skriver en berättelse om den vid en senare tillfälle. Men den gick hur som helst super fort och han kom som ett skott, och den enda bedövning jag behövde var lustgas. Dock ville inte moderkakan lossna efter förlossningen så dom fick söva mig och operera bort den, men allt har gått superbra!

Linus ligger på Neonatalen, i början fick han ligga i kuvös med sockerdropp. Men igår blev han av med kuvösen och fick ligga på enbart värmedyna, och imorse kunde vi ta bort droppet för nu håller han sitt blodsocker på en bra nivå. Dock ska han ligga och sola nu för gulsoten. Men han får komma ut när han behöver äta eller snutta. Dom vill se att hans värde blir bättre bara :) Men han mår alldeles toppen, är pigg och äter jätte bra, blir alldeles vansinnig om maten inte kommer i tid :P Hehe.

Så nu kämpar vi på att få igång amningen, med hjälp av den underbara personalen, Linus visar att han vill ta bröstet, men är lite ivrig vissa gånger, men de kommer. Och jag pumpar för fullt för att få igång produktionen och de börjar komma igång nu . :) Känns jätte skönt när de spänner i tuttarna ;P Men nu är det bröstmjölk Linus behöver och då kämpar jag! :)

Nu ska jag passa på att vila mig lite, innan det är dags för mat igen vid 23 ! :)

 

Linus 1 dygn !

 

 

Linus 2 dygn!



Välkommen Linus !

2010-10-22 00:08:31 Dagboken
» Kommentarer(33) «


 

Nu är han äntligen här! Våran lilla Linus!! :)

Han föddes den 20/10 kl. 20.14

Med sina 1760 gram & 43 cm! <3 Lyckan är total! :)


Värkar & Leklandet

2010-10-20 10:59:59 Dagboken
» Kommentarer(14) «


Inatt satte det igång :-)
Inte så farligt, men jag har iaf fått värkar nu :) Dom kommer med ca 15 min emellan, så de är inte speciellt tätt än. Får se om det avtar nu, eller om dom ska hålla i sig! Hoppas ju att dom ska ta fart såklart, det hade ju varit det bästa. Men även om dom inte gör det så kanske de gör att igångsättningen imorn blir lite lättare om kroppen redan är lite förberedd :) *hoppas hoppas*

Nu ska vi iaf alldeles strax åka till Leklandet med William =) Ska bli kul, för vi har aldrig varit där innan, så Jörgen är iväg och ska hämta sin syster & Liam :) William går bara och väntar på att vi ska åka nu. Ska även hinna med att handla en sväng, sen får vi se hur dagen artar sig :)

Nedräkning på allvar .

2010-10-19 22:28:05 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Ja nu har vi hunnit smälta nyheterna ett tag.. =)
Och jisses vad det är mycket att ta in, för jag har nog inte riktigt fattat att jag ska bli 2-barnsmamma, och jag tror inte jag kommer förstå det till fullo förrän bebisen har kommit ut. Men samtidigt som de känns tråkigt med en igångsättning så känns det skönt att han får komma ut, så vi kan få göda upp han med bröstmjölk eller vad det nu blir. Iaf ha koll på han, så vi ser att han går upp i vikt.

Så imorn kväll så ska William sova hos sin farmor, tänk att min lilla kille ska bli storebror, helt sjukt egentligen! Men han längtar så, får hoppas han får komma och besöka oss på BB sen :) Jag vet inte om dom infört syskonförbudet än. Men ja, vi får se. Så imorn har vi tagit ledigt från dagis för att hitta på nåt kul, så vi ska åka till Leklandet tillsammans med faster Jessica & Liam :) Det kommer nog våran huligan tycka är roligt :) Hihi!! =)

Sen ska det kollas igenom BB-väskan en gång till så att allt finns med som vi behöver, handlas lite som jag vill ha med mig in på förlossningen. Och grejja det sista här hemma, så hemmet klarar sig utan mig ett par dagar ^^ Haha! Jörgen skulle ju egentligen börjat jobba imorn igen, men så blir det ju inte.

Nej nu ska jag försöka sova en stund, och se fram emot en härlig morgondag med min familj, våran sista dag tillsammans som bara 3! För sen är vi 4 :)

Puss & Kram <3

Vecka 39 (38+0) - Bild

2010-10-19 20:08:37 Graviditeten
» Kommentarer(3) «


Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


På Torsdag ♥

2010-10-19 17:37:46 Graviditeten
» Kommentarer(18) «


Nu har vi fått ett datum !
Så på torsdag kl. 08.00 ska vi infinna oss på förlossningen .

CTG kurvan idag var fin, men ultraljudet visade ett minskat flöde i navelsträngen, mot föregående mätningar, och att fostervattnet hade minskat ytterliggare från förra veckan, och det var väl det som gjorde att det bli igångsättning redan på torsdag. Just nu känner jag mig superduper lugn, men om ni frågar mig på tordag morgon så kommer nog pulsen slå i 180 typ och jag kommer vara äckligt nervös! :)

Så vi hoppas på en bra förlossning, och att det ska gå så bra som möjligt för alla inblandade ! :)
Jösses, jag ska bli 2-barnsmamma denna veckan! Det känns helt ofattbart, men ack så underbart!

 

snart får vi hålla dig i våra armar <3


Idag får vi veta ! :)

2010-10-19 12:12:23 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God middag kära Bloggisar ! :)

Igår testade jag Hallonbladstet, fick lite sammandragningar av det men inga onda så sätt. Sen kröp jag ner i sängen ganska så tidigt för jag va trötter. Men natten har vart sådär, sovit gott när jag väl har sovit, men vart tvungen att gå upp varannan timma för att kissa, mindre trevligt. men men.. Det hör ju till ^^ .

Om en liten stund ska vi bege oss till NÄL , för kontroll . Och idag är det även sagt att vi ska få ett datum för en igångsättning, så vi får se om det blir idag, i veckan eller nästa vecka =) Men snart har vi vår lilla bebis här, åååh så underbart! <3

Hallonbladste

2010-10-18 18:02:02 Graviditeten
» Kommentarer(8) «


Idag sprang jag in på Hälsokostaffären för att köpa en ask med Hallonbladste !

Hallonblad innehåller oxytocin. I kroppen tillverkas oxytocin av hypofysen som ett avslappnande och rogivande ämne. Inom sjuklvården används det bl. a. för att starta förlossningsarbetet. Vid ett avkok blir sällan så påtagliga effekter, som att omgående dra igång en förlossning. Men barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare. För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete ska produkten inte tas förrän vecka 35.

 

Inte bara gravida behöver rogivande avslappning

Hallonbladste är inte bara för höggravida, den har fler användningsområden. Inte minst efter en graviditet, för att dra samman livmodern samt för att öka kroppens läkeförmåga - bra vid efterblödningar hos både djur och människa. Oxytocin stimulerar även till en välfungerande amning, som även bildas vid bröst/kel-kontakten mellan moder och barn. Te på riktiga örter är perfekt för ungdomars nyttiga (givande) fikavanor, för djur och t.o.m. för män - hallonblad för alla som upplever sig spända, stela eller inombords stressade. Då blir oxytocinets effekter ofta en välkommen hjälp - för mer ro i varelsen och för bättre avslappningsförmåga.


BM Besök V. 37+6

2010-10-18 11:47:40 Graviditeten
» Kommentarer(7) «


Då har vi vart hos Barnmorskan idag :)
Vikten står nu på + 19 kg. Att jag alltid ska lyckas gå upp så mkt i vikt ;P Men men, jag bryr mig inte märkvärt om jag ska vara helt ärlig, dom faller av mig förr eller senare ändå :)

Blodtrycket låg på 120/80
SF måttet: 31-32 cm (ingen direkt ökning där)
Fosterljuden: 140-145

Sen hade jag även fått lite äggvita i urinen (+1) , men de kunde bero på mina flytningar.
Inget att oroa sig för iaf :)

Nu ser vi fram emot besöket på SMVC imorgon istället ! :)

Cleaning out my closet .

2010-10-17 15:14:33 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Det blev tidig uppstigning idag ändå, men de gjorde inte så mycket, för jag hade vart vaken sen 05 .
Hade svårt att andas när jag låg ner, antagligen tryckte väl lillebror mot lungorna på nåt sätt, för när jag satte mig upp blev det mycket lättare att andas. Så jag och William gick upp vid halv 7 och kollade på TV och myste med frukost i soffan! :) Man får göra det på helgen ^^ Hehe!

Vid 12-tiden hade jag bokat tvättstugan, så nu håller jag på att tvätta. Jörgen fixade pannkakor till mat idag! :) Och nu har jag rensat lite i min garderob, sjukt hur mycket kläder som bara ligger där, men som jag inte använt på jag vet inte hur länge, inte ens när jag inte var gravid användes dom, så nu åkte dom ner i en flyttkartong, fick även rensat igenom mina mammakläder.

Det var en hel del där med såg jag ;P Men nu behöver jag ju inte dom så länge till.. Så det som jag inte kan ha åkte ner i en kasse. Skönt att rensa lite ^^ :) Så man kan fylla på sen med lite nytt och frächt när lillebror är ute! :)

37+4

2010-10-17 11:48:50 Graviditeten
» Kommentarer(5) «


 

Bild tagen igår!


Dansbandskampen

2010-10-16 22:31:01 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Sega löördag "/
Inte gjort nått vettigt idag känns det som! Grejjat och donat här hemma, William har vart ute med sin pappa och hjälp han att grejja med bilen, inte för att William gör så mycket egentligen, men han tycker det är kul att få vara med :) Sen har vi hunnit med en trip till affären för att fylla på med lite bröd och mjölk. Det är nåt som går åt som bara den i detta hushåll..

Idag var det ju Premiär för Dansbandskampen! Vi var ju där förra året 2 ggr för att hejja fram Date ! :) Men i år var det ett helt annat upplägg än tidigare i år. Och jag måste säga att det var rent ut sagt skit! Ja som med det mesta så var det bättre förr. Men det va super kul där uppe när vi var där förra året :) En upplevelse man inte gör alltför ofta. =)

 

Jag - finalen dansbandskampen Dec - 09

 

Efter att programmet var slut fick William gå och lägga sig, så han fick vara uppe lite senare än vanligt idag. Oftast brukar han få lägga sig vid 20-tiden men idag lite senare. Under kvällen myste vi med en Pizza :) Medans pappsen låg och sov, men han får skylla sig själv ;P Hehe !! Nu har jag gjort ett försök att titta på Vampire Diaries, men sidan laggade så, så jag gav upp!

 

Ska nog alldeles strax krypa ner i min goa säng, och hoppas att William inte vaknar alltför tidigt imorn. Jörgen är iväg på jobb, som vanligt . =/ tråk tråk.. Men what to do? Ska ju vara glad att han har ett jobb. Nej, dags att borsta bissingarna kanske och nana? :)

Mina tankar kring amning..

2010-10-16 14:38:15 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(15) «


Jag hoppas verkligen att jag kan amma lillebror, då jag aldrig fick det att funka med William, men jag gav upp alldeles för lätt, det vet jag nu i efterhand. Men ja de är lätt att vara efterklok. Jag ammade William i 6 dagar, och använde mig sedan av en handpump från Apoteket för att se hur mycket jag kunde pumpa ut, fick ut 40-50 ml , sen orkade jag inte pumpa mer utan la ner det. Och sen gav jag han flaska med ersättning.

 

Men nu vet jag att en sån pump inte stimulerar brösten på det sättet som en bebis gör. Och om jag ens ska testa att pumpa denna gången så blir det en elektrisk pump, aldrig mer apotekes skit handpump! Och denna gången tänker jag inte ge upp så lätt, jag kommer inte köpa hem ersättning i förebyggande syfte som jag gjorde sist gång.

 

Denna gången ska vi verkligen kämpa om att få det att fungera. Har skrivit i förlossningsbrevet att jag speciellt vill få amningen att fungera innan vi åker hem. Så är de någon som har nåt speciellt amningstips så är ni välkomna att komma med dom!


Lördag

2010-10-16 11:10:13 Dagboken
» Kommentarer(0) «


.. Igår va en riktig segdag!
Gjorde inte alls många knop.. Var iväg en sväng till Jörgens mamma, för han skulle hjälpa dom med bilen. Och under tiden lekte William tillsammans med sin kusin Liam. På kvällen åkte Jörgen iväg för att jobba på Stenugnsbaden och det blev tidig säng gång för den gamla mammans del, redan vid 21.30. Jag är helt slut numera på kvällarna "/ .. Men ladda batterierna inför vad som komma skall kanske? .. För snart är det dags för en massa vaken nätter igen, men inte mig emot så sätt.

Idag vaknade William tidigt .
Hostade som bara den imorse också, och ingen hostmedicin har vi kvar heller. =/ Den som hjälp bäst på han är Bricanyl.. Idag har vi inga som helst planer, det blir nog bara att mysa här hemma =) Om William får välja ska vi nog titta på Toy Story 2 , typ 700 gånger. Har redan sett den ett par gånger nu på förmiddagen.


Äntligen Fredag =)

2010-10-15 11:56:52 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Haft en riktigt jobbig natt "/ ..
Somnade nog runt 23 igår, och vid 01 kom William o la sig i våran säng.. Strax därefter satte det onda igång. Jag har haft förvärkar hela natten (molande mensvärk typ) Vid 03 gav jag upp och gick o la mig i soffan i hopp om att få sova nåt, men nepp.. Lyckades somna nån timma efter 8, när Jörgen & William hade gått upp.

Så har sen dess lyckats trycka i  mig lite frukost och få på William kläder. Blir nog ut en sväng sen, och hitta på nåt. Kanske förbi affären och införskaffa lite fredagsmys till mig och William. Jörgen ska ju till Stenugnsund och jobba ikväll, så då blir vi ensamma.. Men det ska vi nog överleva ! :)

Kaffedejt .

2010-10-14 21:29:47 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Igår gjorde vi inte mkt vettigt här hemma.. Lekte lite på Williams rum, men mest låg vi i soffan, för jag hade sån jäkla huvudvärk =/ Jörgen lagade mat till oss i vanlig ordning när han gick upp. När han har frivecka så är det han som sköter all matlagning, men oftast med önskemål från min sida :) Så igår blev det kokt potatis, med köttbullar, brunsås & svartvinbärs gele ! :) Husmanskost är det bästa!!

Vid 22-tiden var jag dödstrött och gick och la mig. Natten har vart jobbig rent ut sagt, tror att jag utan att överdriva vart uppe och kissat en gång i timman :/ Så imorse låg jag kvar i sängen i hopp om att somna om, men nepp gick inte hur jag än försökte, så klev upp för frukost med familjen.. Då stod Jörgen och pressade apelsinjuice *gulle dig*



Har även hunnit med en kaffedejt med Elina & barnen! William var så himla lycklig när han fick hålla i Nicole. Han tycker så mycket om henne, får hoppas han gillar sin lillebror lika mycket sen ;) Hehe! Efter att Jörgen hämtat oss stannade vi på Rusta och köpte oss en skärmaskin & en ny vattenkokare. Och sen ställde vi oss och gjorde kalops. Blev lite sent, men äh! Så kan det vara ibland :)

Nu är Jörgen ute en sväng med en tjejkompis och spelar Bowling och dricker några öl. Kan han gott göra, är typ andra gången som han är ute i år. Annars jobbar han bara jämt, så ja han kan behöva göra nåt kul han med :)


Krasslig?

2010-10-13 08:58:53 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Att få hem William från dagis igår var en mardröm.. Speciellt när man känner sig som en strandad val, så ska han krångla.. Orkar inte gå, vill inte gå.. Och slänger sig på marken och vägrar följa med. Och bära han hem är inget alternativ för mig. Så resultatet av det hela var att jag i stort sett fick släpa han hem, och sen var jag helt slut efter hans lilla utbtott. "/

Men när vi kom hem tog det inte många minuter innan han somnade i soffan, och sen sov han i ca 30 min. Sen somnade han igen vid 19 igårkväll, så jag tror inte att han är sådär jätte hundra. Och sen hostar han som tusan nu "/ Trist att han fått ärva mina luftrör, för sån här blir han alltid ihop med hösten. Så inatt har han sovit i våran säng, och klev upp vid halv 8 idag.

Ringde till dagis och meddelade att han inte kommer idag, så nu är det inget dagis föräns nästa vecka. Så nu har vi tid att vila upp oss. Jörgen gick även av idag, så nu är han ledig i en vecka med oss. *häärligt* Får se vad vi ska hitta på för roligt :)

 

Måste visa "overallpåsen" jag köpte igår till Lillebror . Eftersom han kommer vara såpass liten så lär han ju drunkna i dom overallarna jag har, så jag hittade denna på Name It :) Helt perfekt! Den går dessutom att göra om till en vanlig overall sen om man så önskar. Är iaf jätte nöjd med den, och tycker den var supersöt :)


Vecka 38 (37+0) - Bild

2010-10-12 18:18:15 Graviditeten
» Kommentarer(3) «



Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.










Viktuppskattning Nr. 3

2010-10-12 16:18:08 Graviditeten
» Kommentarer(5) «


Då har vi gjort ytterligare en viktuppskattning.
Han mätte och grejjade, tog massa extra mått bara för att vara på den säkra sidan. Men vikten är fortfarande låg. Han ökar bara med 100 gram i veckan "/ Så nu ligger den beräknade vikten på ca 1900 gram . Och ja det är inte alls mycket. Men moderkakan såg fin ut, och flödet i navelsträngen var bra. Så man vet inte riktigt varför han inte vill gå upp i vikt. =/ Så ja, vi kommer få en liten bebis helt enkelt.

Fostervattnet var lite mindre än sist, men inte så lite att det ska klassas som dåligt. Även om en minskning inte är bra. Så vi fick en tid på tisdag nästa vecka för CTG & Flöde. Och då kommer vi även få en tid för igångsättning, dom vill testa och se hur han klarar värkarna, och se om han kommer klara en vanlig förlossning eller om det måste bli kejsarsnitt.

Jag hoppas ju att vi slipper ett snitt, och att han ska klara av värkarna. Men den dagen, den sorgen! Vi får bara vänta och se helt enkelt. Men nu vet vi att det är nääääära! :)

Trötter

2010-10-11 21:31:53 Dagboken
» Kommentarer(4) «


En riktig tråkig måndag har det varit idag!
Har inte gjort ett skit, städat lite hemma, men det gör jag iof varje dag.. Så det var ju inget nytt. Även vart hemma hos Sara och druckit kaffe och tjatat skit. Det är tråkigt att bara gå och vänta dag in och dag ut att nåt ska hända (på förlossnings fronten) då.. För det är det man gör nu, väntar och väntar på att det ska vilja dra igång. Helst av allt vill jag ju att det startar spontant, det hade ju varit det bästa.

Efter att William kommit hem från dagis, så lagade vi lite middag. Idag fick det bli Pastagratäng, med köttfärs & ost sås. Det gick hem hos alla i familjen :) . Blev även en liten tur till lekplatsen innan det var dags för kvällsmat och läggdags, och sen hade jag en väldigt ledsen liten kille =/ Han grät, och grät efter sin pappa. Kanske är dags för en sån period igen.. Men Jörgen jobbar bara denna natten och en natt till, sen är han hemma med oss.

Nej, nu ska jag nog gå och lägga mig, jag är superduper trött, + att jag känner att jag börjar få huvudvärk, så jag ska nog ta en alvedon.

P&K

3 Veckor ! - 21 Dagar!

2010-10-11 09:43:09 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God Morgon :)

William kom i säng sent igår "/ Han hade visst somnat på bussen på väg till Carina, så ja halv 11 däckade han i soffan! Och vid halv 7 knallade han upp imorse för han ville kissa. Så det var bara att kliva upp, och sen fick han så snällt väcka Jörgen. :) Snäll jag är va? Mohahah!

Sen kunde vi sätta oss hela familjen och äta frukost ihop. Underbart ! Det sker ju inte varje dag så att säga. Men ja, ingen märkvärdig frukost direkt smörgås & Oboy :) Men det duger för oss! *fniss* . Annars sker det inte så mycket idag, William är på dagis och jag funderar på att åka till Överby en sväng, William behöver en lite tjockare mössa, idag fick han ta förra årets vintermössa och det va väl precis att den passade, så en i storleken större hade ju inte skadat. När vi åkte till dagis var det bara 2 grader ute. Kallt! Och inte ska våran lilla älskling frysa inte! Neppnepp.

Och sen har våran febertermometer fått fötter och vandrat iväg.. Jag hittar den inte nånstans, och den kan ju vara bra att ha. Men jag får väl köpa en ny antar jag. men men.. Idag är det bara 21 dagar kvar till BF! Vilket innebär 3 veckor! Snart är han här våran prins, snart snart snart !! =)

Dop för Nicole - 2010-10-10

2010-10-10 22:12:18 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Här vare glest med uppdatering!

Igår var vi ju som sagt på Höstmarknaden , och det fanns väl inte så mycket att ha egentligen, men det blev lite marknadsgodis, Kokostoppar och lite annat smått och gott :) William ville ju såklart åka karusell också, för det fanns en barnkarusell. Som han älskade! Det var dock inte lika roligt när karusellen var slut och man var tvungen att gå av. Jag försökte få av han, men lyckades inte. För vi fick bokstavligen talat slita av han. Unge ;P

 

Och när William somnat så plockade jag fram lite gottigott. Men kvällen slutade även för min del, för jag är så satans trött nu på kvällarna, hade nog nästan kunnat gå och lägga mig när William somnar, men lite "egen-tid" vill man ju ha, att kunna sitta i soffan och glo på TV en stund, eller ja.. Göra nåt annat ^^ . Haha!

 

Idag har vi varit på dop För Nicole. (Nicole är Williams kusin Davids minsta dotter) Tror även en del av min slempropp gått. Och efter det fick jag en massa sammandragningar, :) Men efter att jag tagit en Alvedon så avtog dom. Och vi knallade till Kyrkan. Dopet var jätte fint och trevligt. William var glad som fick leka och busa med sina kusiner & kusinbarn. =)

 

Bjöds även på smaskig fika! :) Gott för tjocka magen! När vi kom hem följde William med sin faster hem en stund, och jag började tvätta. Skönt att ha det gjort, och slippa bli påmind av tvätthögen varje dag, nu ska jag bara orka med att lägga in det i garderoberna också, men det gör jag nog imorn istället. Till kvällsmat idag blev det Toast, smaskigt värre! :)

 

 

 

 

 

 


Höstmarknad

2010-10-09 09:26:00 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Igår var vi och hämtade ut våran Juicepress som kommit på Posten :-)
Åååh vilken bra uppfinning för speciellt mig som älskar färskpressadjuice. Passade även på att handla lite gotta till kvällen. Till kvällsmat åt vi korv & bröd, ingen lyxmiddag direkt, men det duger för oss :) Och sen lite godis o annat gött efter det. William somnade så sött i sin pappas armar i soffan! :)

Idag fick vi sova ända till halv 8, lyxigt! Det händer ju verkligen inte ofta i det här hushållet, normalt sett är det uppstigning vid 06, så den där 1,5 timmen gör mycket. Sen vi klivit upp har vi hunnit med frukost, och pappsen gjorde precis lite Apelsinjuice till mig och William. Väldigt gott!! :-)

Idag ska vi ner till stan en sväng hela familjen, det är Höstmarknad i stan, så kika lite får man ju allt göra då :) Man vet ju aldrig, kan ju hitta något kul, inte för att det är så troligt men ;P Sen skulle vi även behöva hitta en dop present till Williams kusinsdotter som ska ha dop imorn. Det har ju vart lite ovisst om vi kunnat gå på dopet, men efter dom goda nyheterna igår så kan vi ju det :-) Men frågan är ju bara vad man ska köpa?


Mamma & Lillebror

2010-10-08 22:15:12 Graviditeten
» Kommentarer(1) «


 

36+3


V. 36+3 (CTG & Flöde)

2010-10-08 16:50:46 Graviditeten
» Kommentarer(4) «


Usch vilken seg dag på Näl vi har haft "/
Tur att min Älskling kunde följa med idag, för det var låååång väntan på doktorn.
CTG kurvan var fin, och sen fick vi sitta ner och vänta, och vänta för att sedan vänta lite mer. Tror nog att vi nästan väntade i 2 timmar innan vi fick träffa han. Men fick gå upp till Specialist Mödravården , för den ultraljudsmaskinen på Antenatal var visst inte så tillförlitlig.

Så nu såg allt bra ut, fostervattensmängden var bra, bättre än den förra mätningen i onsdags, så antagligen hade hon väl mätt fel då (?) antar jag. Flödet var fint det med, så fick vi en ny tid på tisdag för en ny viktskattning. Så de känns bra nu, oron har släppt för tillfället och jag känner mig återigen lugn. Ska bara ta det lugnt ikväll ihop med min familj . Och bara vara .. Köper nog med oss nåt gott från affärn sen och bara myser!

Sömnlös i Trollhättan..

2010-10-08 08:43:26 Dagboken
» Kommentarer(8) «


Det här med att sova går inge vidare för min del "/
Igår sov jag en timma på hela natten, denna natten lyckades jag slå till med hela 2 timmar! Så från 03 inatt har jag vart vaken.. *suck* . Men de blir nog så när man är orolig antar jag =/

För även om jag inte visar det utåt så är jag det, orolig, rädd, nervös .. u name it ! Kan man bli annat när man vet att bebisen för det första är alldeles för liten för sin vecka, han rör sig inte som han ska längre. Rört sig dåligt i snart en vecka + att fostervattnet har börjat minska =/ .. Just nu hoppas jag bara att dom vill sätta igång förlossningen så han får komma ut så vi kan ta hand om honom, och veta att han mår bra. Oron äter upp mig inifrån just nu.

Snälla låt allt vara bra med våran lille kille!!
Nej, jag ska packa det sista ifall det blir igångsättning då är det bara att hämta våra saker. Känns bäst så!
Nej nu får jag grejja lite här, återkommer när jag vet mer vad som händer o sker!


2010-10-07 21:36:29 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Seg dag ! "/ ..
Vart sååååå trött, då jag knappt fått nån sömn, och givetvis har William varit på jävelshumör! Men han har allt vart snäll emellanåt också ;P Haha! Så jag kunnat vila på soffan och ta det lugnt. Framåt eftermiddagen var Sara snäll och körde oss till Williams farmor så jag kunde lämna han där, han ville väl först inte att jag skulle gå, men när maten serverades då gick det bra! :) Knäppis!

Åkte med Sara hem, och hon bjöd på mat *tackar tackar* Slapp jag laga mat till bara mig. Så nu på kvällen har jag plockat iordning lite här hemma, skulle behövt dammsuga, men det orkade jag inte, får väl ta det imorgon istället. Och nu sitter jag här och saknar min lilla tjötröv till son, de är så tomt utan han, det är ju bara jag och Rocky hemma, Jörgen jobbar ju! Men han kommer ju imorn bitti.

Imorn är de dags för ännu ett besök på Antenatal , är lite nervös över vad dom ska säga om jag ska vara helt ärlig. Men vi får se. Lovar att uppdatera er imorn om vad som sagts.

Torsdag

2010-10-07 08:45:54 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God Morgon !!

Idag är det Torsdag! Veckan går fort.. Igår gjordes inte så himla mycket, fick sällskap med en annan mamma från dagis igår, jätte trevligt :) William gillar hennes pojk, som också heter William. Härligt att se . Och sen var det mys på hög nivå innan det var läggdags. Och jag kunde se säsongspremiären av Grey's Anatomy i lugn och ro :)

Idag vaknade jag av att jag hörde hur någon öppnade kylskåpet, ja och denna någon var ju självklart William. För han ville ha yoghurt. Men hade ju varit en fördel om han väckt mig först, skitonge! Just nu sitter han och tittar på Toy Story .

Idag är dagens planer? Att åka ner till Överby, har ett paket att hämta ut, samt att jag ska handla lite, för han ska sova hos sin farmor inatt, för att det inte ska bli så stressigt när vi ska till Näl imorn. Sen ska vi även hem till Sara & Alice på en playdate, var jätte längesen vi träffade dom nu så det ska bli trevligt :)

Men innan dess, ska vi äta lite frukost ! :)

Antenatal & Barnmorskan

2010-10-06 17:07:32 Graviditeten
» Kommentarer(7) «


Så var det dags igen :)

Först körde vi en CTG kurva som vanligt, och den var fin ! :) Härligt!
Ultraljudet var väl inte jätte bra idag "/ Flödet var hursomhelst fint, men fostervattensmängden hade minskat, och det är ju inte så jätte bra om man säger så. Så nu är det väl kanske tal om en igångsättning ganska så snart. Men får se vad dom säger på Fredag då jag ska dit igen.

Besöket hos Barnmorskan gick bra !
Är väl egentligen rätt onödigt att gå hos henne, då jag gör såna täta kontroller på Näl, och det tyckte väl hon med. Men vi skrev iaf en sammanfattning av graviditeten, samt lite önskemål som jag har inför förlossningen. Och att jag vill ha mycket hjälp att få amningen att komma igång.

Hon sa även att det är nog sista gången vi ses nu, eftersom hon uppfattade det som att dom kommer sätta igång mig väldigt snart. Så ja.. Inom de närmsta har vi nog våran bebis hos oss! Underbart!

Vikt: + 17 kg sen inskrivningen
SF: 31 cm (samma som sist gång)
Hjärtljud: 144
Fosterläge: Djupt fixerad

God Morgon :)

2010-10-06 07:39:41 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Morsning Korsning :)

Så sitter man här igen :) William kom upp strax innan 06 imorse, då är det bara att knalla upp. Det här med sovmorgon är inte så vanligt i våran familj längre :P William har precis käkat lite frukost och Jörgen ska strax åka iväg till rättegången i Strömstad. Och vi ska till dagis om cirka en timma. Sen bär det av direkt till NÄL :)

Idag har dom leksaksvisning på dagis, och William ska ta med sig sitt flygplan, haha! :)
Jag hoppas det inte ska alltför lång tid på Näl, då jag har en tid hos min vanliga barnmorska kl 11, sen kanske man tar en sväng på stan innan jag ska hämta William på dagis. Det är ju månadsmarknad i stan, så lite gotta kanske slinker med mig hem, haha ^^ . Idag börjar dessutom Jörgen jobba igen "/ Tråååk! Och William gör sin sista dagisdag för den här veckan. Har ju tagit ner han i timmar nu, så nu går han bara 15 tim/veckan eftersom jag är hemma. Kan nog vara rätt skönt för han att komma in i det, innan bebisen kommer tror jag.

Nej, jag får nog göra iordning lite här hemma innan det är dags att bege sig! :)
Återkommer ikväll om hur de gått!

Playdate

2010-10-05 22:15:19 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag efter dagis kom Therese + barn hit för lite lek . :)
Hon hade med sig 2 bodysar & en pyjamas till Lillebror, och det tackar vi så mkt för :) *Tusen tack* Pojkarna lekte lite inne, innan vi klädde på oss och gick ut till lekplatsen, Hampus ville gunga på snurrgungan, och William ville gräva i sandlådan :) Blev även lite vanlig gunga på det också, innan William behövde gå in för ett ombyte.

Så då passade vi på att fika med smaskig kladdkaka :) Och sen fortsatte barnen att leka, och vi vuxna fick pratat lite. Givetvis en hel del gravid & förlossnings snack :) Men det var så trevligt så, något jag gärna gör om igen. När dom åkt hem fick jag lägga mig i sängen en stund, för jag fick sån kraftig huvudvärk "/ Mindre kul !

Imorn är dagen full, ska vara på Antenatal 8.30 för ny kontroll, och sen har jag ett besök inbokat hos min Barnmorska kl. 11 . Sen ska William hämtas på dagis vid 14. Så det är fullt upp med andra ord. Jörgen ska på rättegång imorn, får hoppas det går bra, han blev hotad i tjänsten för ett tag sen (när han jobbade som ordningsvakt) Men det ska nog gå bra .

Vecka 37 (36+0) - Bild

2010-10-05 11:08:29 Graviditeten
» Kommentarer(2) «


Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.


Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

 



Föräldramöte

2010-10-05 09:53:21 Dagboken
» Kommentarer(3) «


William var så söt igår :) Igår när vi kom hem från dagis så gick han ut i köket, och vi ropade på han eftersom han inte får vara i köket själv (han rensar kylskåpet annars :P) Men jag såg bara ett par fötter på köksmattan så Jörgen gick ut för att kolla vad han gjorde för bus, nej då hade han somnat ute i köket ^^ Han måste vart väldigt trött. Normalt sett hade han inte fått sova, men nu lät vi han sova en liten stund. Sover han på dagen så rubbas hela våran kvällsrutin och han kommer inte i säng förän 22-tiden. Men nu skulle vi ha barnvakt för att kunna gå på Föräldramötet tillsammans.

Det var ett jätte trevligt möte, och inte alls sådär långdraget :) Fick se en sån söt bild på våran pojk. När han hade klätt ut sig till Emil i Lönneberga. Lilla fisen då :) Sen var det att försöka få William att somna, som inte somna förän 22-tiden "/ .. Det positiva i det hela var väl att han sov till 7.30 imorse.

Nu är han på dagis och leker med barnen, och jag håller på att tvätta. I eftermiddag efter vi hämtat han kommer Therese, Hampys & Pontus hit på en liten lekfika :) Det tycker nog William är roligt :-) Så jag ska väl försöka städa lite sen, som vanligt. Dammsuga upp lite hundhår :P

Det gick bra ?

2010-10-04 14:43:25 Graviditeten
» Kommentarer(2) «


Så var ytterligare ett besök på Antenatal Avd avklarat för den här gången.
Som vanligt startade vi med en CTG kurva som var jätte fin :)
Och sen fick vi vääänta.. Tur det finns TV i dagrummet så man kan fördriva tiden med nåt medans man väntar, haha!

Sen var det dags att mäta flödet i navelsträngen, och det var 2 läkare denna gången. Läkaren från igår, samt en till som var lite mer specialiserad på "mitt område" . Hon från igår visste inte hur man mätte flödet, så hon fick guida henne. Och det såg bra ut sa dom när vi gick därifrån.

Men sen hade dom ringt hem och pratat med Jörgen. Och jag hade fått en ny tid på onsdag för en extrakontroll. Dom har ju sina värden som dom går efter, men ett av mina värden var lite förhöjda, så då ville dom ta in mig igen på onsdag för ny koll. Så återstår att se vad dom säger på onsdag.

4 Veckor !

2010-10-04 07:28:46 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God Morgon Bloggvärlden ! :)

Igår eftermiddag gick jag hem till Sara en sväng på en kopp kaffe. Trevligt att komma hemifrån lite, + att Jörgen & William fick lite ensamtid tillsammans. När jag kom hem somnade William så gott i sin pappas famn. Så mysigt! Sen kikade vi på den sista delen i Irene Huss - filmerna , innan vi kröp till sängs.

Sovit skit inatt "/ Vart uppe och kissat hela natten känns det som, precis när man håller på att somna in så måste man upp o kissa igen. S U C K !! Måste även berömma min lilla underbaring till son, igår kissade han på toaletten första gången. Han har ju varit väldigt anti just emot det, men igår så sa han att han ville kissa efter att jag tagit av han nattblöjan, och visst kom det kiss :) Kan påpeka, att jag typ stog o hoppade av glädje inne i badrummet, och William blev ännu gladare när han såg hur glad jag blev :) Haha! Så vi testade samma sak nu imorse, och jaaa han kissade igen :) Kan ju hoppas att det ska släppa nu, och han vill mer =) Visst kommer det bli en hel del olyckor, men nu är det bara att köra på när han själv vill.

I eftermiddag/kväll ska William vara hos sin farmor en stund, vi ska nämligen på föräldramöte :) Ska bli spännande, det blir mitt andra (jag var på ett på Williams förra dagis) Men det blir Jörgens första :) Och kl 10 ska vi infinna oss på Antenatal, får se vad som sägs idag. Wish me luck! =)

Förresten idag är 4 veckor kvar - 28 dagar! <3

Antenatal.. IGEN!

2010-10-03 20:15:35 Graviditeten
» Kommentarer(8) «


I förmiddags fick jag ringa upp till Förlossningen .
Eftersom min läkare sagt till mig att känner jag att han rör sig mindre så ska jag ringa in med en gång. Och idag har han inte rört sig märkvärt, nån puff här o där, men inte alls som vanligt. Han brukar kicka på rätt rejält normalt sett. Och just detta för att han är såpass tillväxthämmad som dom vill att jag ringer in.

Sagt och gjort, fick komma in med en gång. Så Jörgen och William fick följa med in, dock inte så roligt för William, han var minst sagt rastlös. Kan jag visserligen förstå, så nästa gång undviker jag att plåga han på det sättet. Fick sitta med CTG i ca 50 min. Och den såg fin ut :) Men inga vidare rörelser då heller, så efter det fick jag göra ultraljud, och då rörde han på sin hand typ 2 gånger. Men mer än så var det inte.

Så läkaren ville att vi skulle komma tillbaka imorn och kolla flödet, för det visste inte hon hur man gjorde, och imorn var det en annan läkare som jobbade. Frågade även om jag var väldigt orolig, för då kunde jag få stanna kvar över natten, men det ville jag inte. Bor ju ändå 5 min (gångväg) från sjukhuset, så skulle det vara nåt så har jag nära in. Men att sova där vill jag inte just nu. Då det inte känns tvunget, då är jag hellre hemma med min familj .

Men ja, kl 10 ska jag vara där imorn. Får väl se vad dom säger då. Känner fortfarande inte Lillebror direkt. Får hoppas allt står rätt till. Att han bara har en slappardag!

Var med och gissa?

2010-10-03 08:22:37 Graviditeten
» Kommentarer(26) «


 

När tror ni Lillebror kikar ut?

BF är ju 1/11 , och jag kommer inte gå över tiden?

Så var med och gissa så sätter jag ihop en liten lista, så får vi se vem som har rätt.

Gissa gärna på vikt och längd också, vid senaste Ultraljudet beräknades vikten till 1700 gram.


Min Buse

2010-10-02 21:23:19 Foto - William
» Kommentarer(3) «



Sliten

2010-10-02 15:31:47 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Usch, fy och bläää..
Idag är jag riktigt sliten "/ William klev upp typ halv 5 eller ngt imorse, när Jörgen kom hem från jobbet. Och givetvis vägrade han somna om, skulle bara krångla och bråka. Så sen dess har jag vart uppe. Håret står åt alla håll, och jag orkar i stort sett ingenting idag.

Får väl se hur resterande eftermiddag ska bli, eftersom han inte sover på dagen och har inte gjort på ett bra tag så kommer det nog bli grinigt ikväll för han kommer var så jäkla övertrött, inget jag orkar med idag känner jag. Helst av allt vill jag bara gå och lägga mig och sova, men det blir inget med det "/ ..

Nej detta blev bara ett gnäll inlägg känner jag, men ni får ha överseende!

Antenatal

2010-10-01 19:00:08 Graviditeten
» Kommentarer(3) «


I förmiddags hade vi tid på Antenatal Avd .
För den vanliga kollen av Lillebror! Fick först ligga med CTG en stund så dom fick en kurva av Lillebror, och den var jättefin! Precis som vanligt :) Fick dela rum med ett annat par som var inne på Överburenhetskontroll, minns så väl när vi var det när jag väntade William "/ Olidlig väntan!

Sen var det ultraljudsdags, kollade så flödet i navelsträngen var bra, och det var det. Även mängden med fostervatten, det fanns rikligt så absolut inget att oroa sig för. Även moderkakan såg väldigt fin ut. Så det fanns absolut inget att anmärka på, allt var så fint med våran lille bäbis! :)

Nästa kontroll är på Fredag! :)

1 Månad kvar ! [ 31 Dagar ]

2010-10-01 09:13:05 Graviditeten
» Kommentarer(4) «


 

1 Månad kvar, helt galet! :)