Liten Shoppingrunda

2010-09-30 22:13:36 Dagboken
» Kommentarer(2) «


I förmiddags var Jörgen på sista delen av läkarundersökningen och det gick jätte bra .
Efter det mötte jag upp Jessica (Jörgens syster) och följde med henne till BVC , med hennes minsting Edwin. En riktig gladskit, flinar åt allt den lille fisen! :) Sen tog vi en promenad ner till stan, och det fick bli en lunch inne på Odencafét. Min hungriga gravidmage krävde det :)

Sen kikade vi i affärer, och lite blev shoppat . En amnings BH till mig + 3 par trosor! Pyjamas till både William & Lillebror. Egentligen skulle jag bara ha en BH, men ja.. Kunde inte låta bli ;P Dom var så söta båda två :) Tror jag uppnåt min shoppingkvot för den här månaden, så det räcker och blir över =P Haha!

När jag kom hem hade Jörgen vart duktig och tvättat, fast jag fick såklart vika allt. För han har ingen aning om vart alla kläder ska vara ;P Haha! Och sen har det inte blivit mycket gjort, kvällsmat idag fick bli Pizza :) Men den somnade William ifrån "/ Men han får allt få sin bit imorn . =)

Nu ska jag snart lägga mig, ryggen värker . Lillebror rör sig som bara tusan så det känns som att hela jag ska spricka, han sparkar sig snart ut ;P Haha, imorn är det ett besök inbokat på Antenatal Avd , för en kontroll. Hoppas det ska gå bra. Så lite sömn kanske vore på sin plats ! :)

Remake

2010-09-30 19:07:27 Graviditeten
» Kommentarer(4) «


 

Grejjade lite med en bild, tyckte den blev fin =)


"Kan Själv"

2010-09-30 09:10:28 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Det har vart trångt i sängen inatt, William bestämde sig för att knalla upp och sedan lägga sig inne hos oss. Jag antar att han känner att det är en förändring på gång, så han behöver vara oss lite närmare och behöver lite mer trygghet. Men försöker prata med honom väldigt ofta, för att han ska vara så förberedd som möjligt att det ska komma en liten bebis till oss, och det är han verkligen införstådd i, och längtar efter sin lillebror :)

Väcktes dock med en duns inatt vid 01, då ramlade William ur våran säng. "/ Men det gick bra, gick över fort. Och vi somnade om, nu har vi ganska nyss lämnat av William till hans fröknar, dom skulle ta bussen till Innovatum , för barnutställningen. Kul att dom hittar på sådana saker med barnen. Eller ja, alla 3-åringar var det denna gången, men kul för William =)

Jörgen och jag ska in till stan en sväng, han ska på andra delen på läkarundersökningen, och jag ska kolla efter en amnings BH . Får se om jag hittar nån ! :) Nu är det verkligen kallt på morgonen, så det gäller att pälsa på sig, här åkte vinterjackan på imorse! Funderar på om min mage sjunkt en hel del, för när jag köpte jackan för en vecka sen kunde jag inte knäppa den, men idag gick det. Mysko!

Dagis Fotografering

2010-09-29 21:08:21 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Idag var det dags för Fotografering på dagis, imorse skulle dom ta gruppfoto när vi kom . William var så tjusig så, i sin nya skjorta och svarta jeans. Och sen lämnade jag han där och gick hem, och grejjade lite innan all ork och energi bara rann ur mig, jag kände mig verkligen helt orkelös. Så jag gick och la mig en stund och vilade lite, helt udnerbart skönt, och för en gångs skull kunde jag komma till ro.

När vi sedan hämtade William på dagis, så var det dags för dom enskilda bilderna :) William hade lite svårt att sitta still, så jag fick skicka in Jörgen och då gick det bättre. Han är lite sprallig våran lilla William. Sen åkte vi förbi ICA Maxi , för att hämta ut ett paket, det var Williams Adidas dress som hade kommit. Och den satt jätte fint på honom, den kommer han nog använda flitigt, kalla höstkvällar :)

Jörgen ställde sig och lagade middag, det absolut bästa med att han är hemma är att jag slipper allt vad matlagning heter för det sköter han =) Underbart. Idag åt vi Kotlett, kokt potatis & 3 pepparsås med vinbärs gele. Jätte mumsigt =) William stenslocknade i soffan vid 19 när Jörgen åkte och solade.

Imorn ska William till Innovatum med dagis på en liten utflykt. Dom har en utställning där för barn som heter "Kan Själv" . Det kommer han nog tycka är kul! Jörgen ska på läkarundersökning, och jag ska tvätta.

 

Förra årets dagisfoto!



Fleece Set från H&M

2010-09-29 18:21:06 Dagboken
» Kommentarer(1) «


 

Igår var jag inne på H&M en snabbis, och då fick detta Fleece set följa med oss hem, + en tröja och en mössa. Perfekt med Fleece nu när de är lite kallare på förmiddagarna :)


Vecka 36 (35+0) - Bild

2010-09-28 19:04:29 Graviditeten
» Kommentarer(5) «


Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


Viktuppskattning

2010-09-28 17:12:41 Graviditeten
» Kommentarer(4) «


Så var Viktuppskattning nr 2 gjord !
Fick börja med en CTG-kurva, och den va jätte fin! :) Precis som vanligt. Sen var det ultraljuds dags . Hon började med att kolla fostervattenmängden, och den var helt oförändrad från föregående veckor, vilket är jätte bra, och flödet i navelsträngen var också jätte bra :) Huvudet ligger fortfarande neråt, men han har borrat ner sig rejält sa hon, inte konstigt att jag konstant känner ett kraftigt tryck neråt.

Sen mätte hon och grejjade. Tyvärr har han bara gått upp 200 gram på 2 veckor! Så nu ligger hans beräknade vikt på 1700 gram, vilket inte alls är mycket! Givetvis finns det en viss felmarginal, och hon sa själv att han väger nog lite mer, men oavsett är han väldigt liiten, och har en avikelse med 34% . Så det säger ju en hel del.

Men jag fick iaf veta att jag kommer inte få gå över tiden. Så troligtvis kommer det inte ens bli någon November bebis, utan en Oktober bebis istället. Och som jag förstog det så är det isåfall tal om en igångsättning, frågade även om det är tal om ett kejsarsnitt, och det tyckte hon var dumt för det stressar barnet ännu mer än vad en vaginal förlossning gör. Så det känns skönt, för snittad är det sista jag vill bli.

Nästa kontroll blir på fredag, för CTG och flöde.
Tänk att nästa månad ska jag bli 2-barnmamma! Längtar såååå!! =)

Återigen, denna blöjhysteri .

2010-09-28 07:41:44 Dagboken
» Kommentarer(12) «


Fick en sån fin kommentar igår . "Men oj använder William fortfarande blöja?" Ja, det gör han! Han har fortfarande blöja, och nej, han vill inte kissa på varken potta/toalett. Vi testar dom dagarna han kommer och säger att han vill kissa, men dels har han inte tålamodet att sitta i mer än 2 sek, och jag tänker inte tvinga honom heller! För de kommer göra att han förknippar pottan/toaletten med nåt hemskt, och det ska vara något han tycker är kul och spännande och vilja testa på själv, det kommer när han känner sig redo för det! Så kan folk bara sköta sitt istället, jag har inte ont av att han har blöja på nåt sätt, jag tycker inte det är jobbigt att byta dom på han trots att han är 3 år! Vi som är Williams föräldrar känner han bäst och kommer veta när han är redo för det, han är bra på så mycket annat, så nej jag tänker inte stressa fram det, det får ta den tid det tar!

Nog om de, men man blir bara så less på att höra sånt . Inatt när jag gick o la mig, så kom det en liten kille intassandes till vårat sovrum och kröp ner breve mig, sen har han legat tätt intill mig hela natten och hållt om mig, det va så mysigt! Visserligen har det resulterat i att jag har äckligt ont i höften nu, har väl antagligen inte legat så bekvämt, men det var så mysigt att ha han tätt intill mig . Min fina prins!

Om en stund ska jag försöka ta William till dagis, sen har jag en tid hos tandläkaren "/ Dom ska rotfylla framtanden som gick av, inte alls vad jag är sugen på. Men lika bra att få de gjort kanske? Sen har jag även en tid hos Specialist Mödravården för Tillväxtultraljud & Viktuppskattning :) Det ska bli spännande och se om Lillebror ökat tillräckligt i vikt nu. *Hoppas Hoppas*

- 35+0 idag - <3

Bla Bla Bla ..

2010-09-27 23:24:05 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Dagen har flytit på, trots att jag vart grymt uttråkad .. Men de är nyttigt att ha tråkigt ibland sägs det .
Lyckades få tillräckligt med ro i kroppen för att vila i sisådär 10 min kanske. Jag fixar det verkligen inte att lägga mig på dan längre. Vet inte vad problemet är, men de går bara inte. Har nog för mycket i huvudet antar jag .

Efter att vi hämtat William på dagis, åkte vi till ICA Maxi och hämtade ut 2 paket till William, ett från H&M och ett från Lekmer.se . I det enda paketet var det Mini köket, egentligen skulle det varit en julklapp, men eftersom jag inte kunde hålla mig så fick han den idag, så får vi hitta på nåt annat i julklapp :P Haha . Men han blev allt glad, lekte med det en stund innan han hittade på andra hyss ^^ .

Sen somnade han som en stock i soffan, när jag la han i sin säng vart han helt hysterisk och allmänt förbannad, för han ville ligga lite i soffan, och sen somnade han på inte ens 2 sek. Ja övertrötta barn är härliga, eller inte :P Nu är det snart nana tajm, så man orkar med en morgonpigg liten kille, han brukar komma in till mig runt 06 o dra upp mig för han ska se på barnprogram, så god natt mina kära bloggisar! :)

 


Micki Mini kök

2010-09-27 19:31:58 Dagboken
» Kommentarer(6) «


 

William fick ett litet kök idag :)

Va ett helvete att få ihop de, men tillslut så, efteråt hade jag en väldigt lycklig son som genast ställde sig och lagade en gormé måltid till sin tjocka mamma ! :)


5 Veckor kvar

2010-09-27 12:15:43 Dagboken
» Kommentarer(5) «


.. ja 5 veckor kvar till BF idag, eller om man hellre vill 35 dagar .
Imorse pratade vi med William om bebisen, och frågade om han längtade efter att bli storebror, och det gjorde han. Sa även till oss att bebisen kommer behöva honom, och mamma och pappa också då såklart. Verkar ändå som han förstår vad det är som komma skall, att det kommer komma en liten bebis till oss som behöver mycket uppmärksamhet i början. Det kommer nog gå bra =)

Nu är William på dagis och busar av sig lite energi. Jag har försökt att vila en stund, men är så rastlös i kroppen, så jag har städat, plockat ur diskmaskinen och plockat i den o satt igång den, plockat lite annan skit här hemma, och nu finns det inget mer direkt att göra. Så nu är jag rastlös till tusen.. Gaah!

Idag är det lugna puckar, Jörgen sover nu, han ska jobba sen. Och ja, jag ska inte göra ett piss!
Nej, det blir inte så mkt mer vettigt sagt här, jag återkommer sen ist :P

Söndag Kväll

2010-09-26 23:34:59 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Kom iväg till Torp idag, och visst hade dom min jacka som ni sett :)
Nu längtar jag tills vintern, att ut o gå promenader i det kyliga vädret, för nu vet jag att jag inte kommer frysa. Kommer bli riktigt najs. Annars har det varit en riktigt lugn söndag.

När Jörgen vaknat åkte vi och hämtade William hos Carina, och han blev så glad så, fast gladast över de var nog jag, hihi ! :) Som jag saknat min prins!! Det är så skönt att ha han hemma igen, nu är allt som det ska vara, det ligger leksaker utspridda över hans rum, det är så skönt att se för engångs skull. Han blev så glad för sin matta han fått till sitt rum, inte många 3-åringar som blir glada över en ny matta, men tydligen min pojk :) Haha.

Jörgen hade inte ens märkt att jag köpt en ny matta, som vanligt ;P Han lägger aldrig märke till nåt sånt, haha! Så det är ju tur att nån märker förnyelserna hemma. På vägen hem stannade vi på Hemmakväll och köpte med oss godis och lite chips, så det har vi ätit nu ikväll och kollat på Irene Huss filmen som gick på Kanal 5.

Imorn är det måndag igen .. och dagis dags för William !

Ny Jacka

2010-09-26 15:19:16 Foto - Marie
» Kommentarer(6) «



Söndag [ 36 ]

2010-09-26 10:59:03 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Igår var vi på Överby en sväng jag och min älskade <3
Han köpte ett par skor, och jag hittade en jacka som jag blev helt frälst i, givetvis fanns det inte i min storlek. Utan bara i Medium, och den satt bra nu, men så fort magen försvinner så blir ju jackan helt plötsligt jätte stor och det känns lite onödigt då. Så jag ska åka till Torp idag, och se om dom har den där i min storlek, annars är det bara att fortsätta leta. :/

Annars var det en jobbig dag igår =/ Vi bestämde att William skulle sova en natt till hos Carina. Så för första gången på 3 år så har jag varit borta från han i 2 dagar nu, igår eftermiddag/kväll låg jag o grina som en liten barnunge efter honom. Fyfan va jobbigt det va! Jag vet såklart att han har det bra och han saknar nog inte mig på det sättet som jag saknar honom, utan det är ju jag som tycker det är så fruktansvärt jobbigt att vara utan honom. Fy bubblan! Men vi läs jag, har klarat det iaf.

Men idag kommer han hem, och jag ska pussa på han så himla mycket ! :)
Vill även önska en av våra vänner ett stort lycka till :) - tänker på er ! :)

[ 37 ]

2010-09-25 10:56:20 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Så var det lööördag..
William har sovit hos Carina inatt, så kvällen igår spenderade jag tillsammans med Sara & Toni, Jörgen jobbade ju, och jag var inte så sugen på att sitta ensam. Vi åt lite gott, samt proppade i oss lite godis och kollade på Vampire Diaries! :) + att Sara färgade håret, vilket hon blev jätte fin i :) Vid ett snåret traskade jag hem (tvärs över gatan) för att ta ut voffsingen på en liten promenad mitt i natten, inte för att vi går särskilt långt för det tycker jag är läskigt, när det är så mörkt ute. Men de är då man är glad att man har en stor schäferhund :)

Dagens planer då? Idag kommer William hem, och jag lääääängtar så efter honom!! Hur ska jag klara av att ligga på BB när han inte kommer få hälsa på oss? =/ Jag kommer dö! Har aldrig sovit mer än en natt i taget ifrån honom sen han föddes, så jag kommer ha en grym separationsångest. Usch, jag riktigt bävar för det, han är ju mitt allt och jag vill inte vara utan honom så länge. Jag hade tänkt att ligga på BB iaf 2 dygn, för att jag vill få igång amningen innan jag åker hem.

Sen ska vi stor handla, och kika lite :)
Nepp nu ska jag sluta babbla.. !

Dagens Shopping

2010-09-24 20:10:12 Foto - Allt möjligt
» Kommentarer(7) «


 

Dress från Lindex

 

 

Skjorta från Lindex

 

 

Dress från Kappahl

 

 

Body & Byxa från H&M

 

 

Dress från H&M

 

 

Vinterskor från Skopunkten

 

 

Den nya skötväskan !


Fredag [ 38 ]

2010-09-24 09:57:10 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Good Morning ! =)
Sovit hyfsat gott om man bortser från alla kissepauser under nattens gång. Längtar verkligen tills man slipper det där kisseriet, visserligen lär ju det bytas bort mot amning på nätterna. För denna gången har jag gett mig fan på att amningen ska fungera för oss, jag tänker inte ge upp så lättvindigt denna gången utan jag ska KÄMPA!! Så är det bara, sen får folk tycka vad dom vill om det! Med William gav jag upp alldeles för lätt, efter bara 6 dagar. Så nej, denna gången ska de funka! :)

Nu är William på dagis och busar, och jag tänkte ta med mig Sara ner till Överby och kika lite innan han ska hämtas. Sen ville Carina låna han tills imorn, men jag har ingen aning om när så det får vi se sen, när hon hör av sig. Tänkte jag skulle sätta mig och betala in alla roliga räkningar också. Lika bra att få det ur världen, så man ser vad som finns kvar sen och röra sig med .

Ikväll ska Jörgen jobba.. Både på sitt vanliga jobb, och sen som ordningsvakt på Swania, så han lär jag inte träffa förrän inatt nån gång "/ Fast visserligen tror jag att jag sover när han kommer hem därifrån. Får se vad jag ska sysselsätta mig med, alldeles ensam. Eller ja, Rocky är ju hemma med mig, så jag får kramas med han! :)

 

William nyfödd - 3955 gram tung och 54 cm lång !


Dags för sängen ..

2010-09-23 22:13:42 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Inget vettigt har vi gjort idag.. Inte nått!
Det enda produktiva jag gjort är att laga mat och idag fick de bli lasagnette :) Inte för att William åt men :/ Men han var nog mätt sen mellanmålet på dagis, för dom hade fått våfflor idag. Efter att jag ätit iaf var det dags att kasta William i badet, för han hade en halv sandlåda i håret, efter att en pojke på dagis kastat sand på honom. Men William satt där och plaskade med sina ankor som ni kan se på filmen jag la upp, det var änna dags med ett litet klipp nu, var ju evigheter sen ! :)

Sen somnade han i soffan efter lite kvällsmat. Och sen dess har jag inte gjort ett skit, kollat på Idol och slappat, nu sitter jag och lyssnar på musik, har vart ute med Rocky en snabbis. Fick även höra att det springer vildsvin här uppe, hoppas man slipper stöta på dom iaf. Kan ju vara rätt argsinta djur, samt att dom är ju rätt farliga om dom går till attack.

Nej nu sitter jag bara och gäspar så ska nog gå och borsta tänderna och gå o lägga mig!

 

 


William Badar

2010-09-23 19:11:39 Videos
» Kommentarer(4) «


 

Dålig kvalite , är filmat med min skitmobil


Torsdag [ 39 ]

2010-09-23 11:15:42 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Malin: Adidasdressen beställde jag på Ellos . Men dom finns ju annars o köpa i de flesta sportaffärer.

Så var det redan torsdag, jag förstår inte vart dagarna tar vägen.. Dom bara rusar förbi, men för varje dag som går desto närmare kommer vi lillebrors ankomst, och det känns helt underbart för nu längtar vi verkligen efter honom. Nu känns det ju så nära :) Imorn ska jag åka och köpa det sista som behövs inför hans ankomst, känns bäst om jag får ha det klart. Det är lite kläder och såna där nödvändiga ting som blöjor och dylikt.

William är på dagis nu och leker med sina kompisar :) Jag har vart hos Sara en sväng på kaffe och en liten kakbit :) Smaskens! Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska hitta på. Kanske plocka upp lite leksaker som William dragit ut eller nåt, är rätt rastlös om jag ska vara helt ärlig, men alldeles för seg för att orka göra nåt märkvärdigt ;P Haha!!

Annars är dagen rätt så oplanerad, kanske ska gå o kolla vad vi ska äta till mat idag istället.. =)



SMVC

2010-09-22 21:28:21 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Besöket på SMVC gick bra ! :)
Dom hade ganska mycket att göra idag, så jag fick sitta och vänta i ca 40 min, det var dock lite drygt. =/ men men. Sen kopplade dom mig till CTG i ca 40 min och kurvan var jätte fin, precis som vanligt. När det var klart fick jag gå in och göra ultraljud , och flödet var jätte fint och likaså mängden med fostervatten, så allt var toppen med lillebror! Så nu väntar vi med spänning på ultraljudet nästa vecka, och viktuppskattningen, jag både tror och hoppas han lagt på sig en massa! :) Det känns så iaf!

När jag kom hem från sjukhuset var det dags att hämta William på dagis! Och sen åkte Jörgen till jobbet. Tråkigt, men men. Sen kom Sara med middag till oss, tjockismat från McD :) Så kan det vara när man är omotiverad och lat, men William hade ju kvar sin födelsedagspresent därifrån som han fått från deras klubb, så varför inte?

Sen somnade han ganska tidigt, och jag har suttit i soffan, som vanligt. Är alldeles för otymplig för att orka en massa nu, och sen får jag äckligt ont om jag anstränger mig för mycket. Igår eftermiddag och hela kvällen hade jag onda sammandragningar :/ Inte alls mys! Vissa av dom, eller ja dom flesta gjorde så ont att jag fick stanna upp och andas igenom dom. Då fick man en liten påminnelse om vad som komma skall, men det ska nog gå bra det med.


Till Storebror

2010-09-22 17:26:35 Dagboken
» Kommentarer(4) «



Var arga - Men inte bara på SD

2010-09-22 15:47:50 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Författaren och journalisten Ingrid Sjöstrand skrev en gång: ”Elda under din vrede med maktens nyheter. Dämpa inte din smärta över livet som stjäls ifrån oss. Trösta inte din sorg över världen som våldtas inför våra ögon. Elda under din vrede.”

Det finns många i dag som eldar under sin vrede.

Det råder en upprorisk stämning i Sverige efter SD:s intåg i riksdagen. Redan dagen efter valet fylldes Sergels torg av människor som protesterade mot valutgången. Och demonstrationerna upprepades runt om i landet.

Aftonbladet dammade av ”Rör inte min kompis”-symbolen på valdagen och kampanjen ”Vi gillar olika” har redan samlat in över 300 000 namnunderskrifter.

Facebook-gruppen ”Sverigedemokraterna ut ur riksdagen – ja tack” har redan 145.000 medlemmar.

Människor är arga och bedrövade. Men snälla, elda inte upp all ved i samma brasa.

Slösa inte bort alla vedpinnar på SD. De förtjänar inte det. Det är inte de som skapat det hårda och kalla Sverige. De är bara det mest synliga och frånstötande resultatet av det.

Så lyft på blicken och rikta ilskan. Spar ved till våra etablerade politiker och partier. De har ett stort ansvar till SD:s framgångar.

För hur kan alliansen förespråka tolerans, samtidigt som de skapat en kultur som misstänkliggör utsatta människor? Och vad har Socialdemokraterna för trovärdighet – som ju för bara några år sen bedrev en etnisk häxjakt på apatiska barn?

Och hur ofta har ni hört Reinfeldt tala om integration? Hur ofta har vår statsminister besökt invandrartäta förorter? Nä, han har samma genuina ointresse för integrationsfrågor som sin företrädare Göran Persson, som i boken om sina tio år vid makten inte ens nämner integrationen. Integrationen har varit så lågprioriterat att våra politiker saknar grundläggande kompetens för att ens debattera den.

Därför har de inte ens velat ta debatten med SD. De har inget att komma med.

Så visst förtjänar politikerna er ilska.

Men se till så att ni behåller lite ved. Gärna en stor stubbe. Tänd eld på den och sätt er på den och fundera.

Vad har jag gjort för att motverka rasismen? Vilket är mitt bidrag till integrationen? På vilket sätt har jag försökt förändra min omgivning? Hur har jag engagerat mig för ett samhälle där människor möts på samma villkor?

För visst måste vi bli arga på oss själva.

Vi som vet att människor har lika värde, men inte lyfter ett finger för att se till så att det efterlevs. Vi som jublar för varje hundralapp extra vi får genom skattesänkningar, utan att reflektera över vem eller vad som nu fått mindre resurser. Vi som är lyckliga över att våra barn äntligen får välja skola, utan att reagera på att det finns dem som får nöja sig med vad som finns kvar efter att ni har valt färdigt. Vi som reagerar på den högljudda och folkvalda främlingsfientligheten – som är lätt att begränsa inflytandet på – men blundar för den tysta, anonyma och massiva strukturella diskrimineringen som drabbar hundratusentals människor i Sverige varje dag och som är integrationens största hinder.

SD är i riksdagen. De måste ut därifrån. Målet är inte bara att få bort SD – det vore ett jävla klent mål – utan att få ett samhälle där alla behandlas som svenskar.

Men det räcker inte med att protestklicka på nätet. Veden ni laddar ner på nätet brinner kort tid och förändrar väldigt lite. Vi måste engagera oss – i organisationer, på arbetsplatser, i skolorna. Vi måste ställa våra politiker till svars och rannsaka oss själva.

Elda under er vrede. Många brasor.

 

Källa: Aftonbladet.se

Besök hos BM V. 34+1

2010-09-22 12:02:49 Graviditeten
» Kommentarer(4) «


Då var ytterligare ett besök averkat hos Barnmorskan :)

Vikten är nu på totalt + 14 kg. Inte konstigt att man börjar känna sig tung.
Blodtryck: 110/60
Lillebrors hjärtljud: 138-140
SF Måttet: 31 cm (Magen har alltså vuxit 3 cm på 2 veckor) UNDERBART !! :)

Lillebror sköter sig och tjockar på sig!! :)
Nästa gång ska vi skriva en sammanfattning av graviditeten, och lite tankar som jag har kring förlossningen.

Försäkringsbolaget [ 40 dagar kvar ]

2010-09-22 07:31:33 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Igår kom det ett brev från IF Skadeförsäkringar , blev väldigt nervös när jag såg kuväret, för jag visste ju vad det skulle innehålla, svaret på om dom skulle bekosta min lilla tandolycka eller inte. Men jag hade tur, dom betalar hela beloppet, och där sparade jag ett antal tusenkronor. Det enda jag behöver stå för är självrisken på 800 kr och den kan jag leva med. Känns otroligt lättande att veta att dom betalar och att jag inte behöver tänka på hur jag ska lösa pengabiten för det.

Sen tvättade jag hela låååånga dagen. Massa kläder, alla bebiskläder i storlek 50-56 så nu har lillebror massa fina kläder att ha på sig när han behagar att komma ut, nu ligger allt iordning i hans låda och bara väntar på honom, och vi också såklart =)

Idag är det dags för ett besök hos Barnmorskan , får se om magen vuxit på måttet nåt. Men stirrar mig inte så blind på de längre, eftersom vi gör ultraljud rätt tätt för att se att allt är bra. Ska även till Specialist Mödravården i eftermiddag på kontroll. Blir CTG och kolla flödet i navelsträngen. Men det ser nog bra ut hoppas vi. Jag tycker magen vuxit massor sen sist.

Nej, nu blir det frukost innan William ska till dagis! :)

Vecka 35 (34+0) - Bild

2010-09-21 15:09:15 Graviditeten
» Kommentarer(9) «


Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.



Morgon Babbel

2010-09-21 07:14:28 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God Morgon Bloggvärlden :)
Igår måndag gjorde vi inte så värst mycket, jag och Sara var en sväng på Överby och kikade lite. Hittade massa fint jag vill köpa till våran lilla bäse, så det ska nog inköpas denna månad när pengarna kommer, klart han ska ha det :) Ja, såklart inte allt jag hittat, då skulle jag bli ruinerad, men lite grann iaf :) Med oss hem fick iaf ett par hängslebyxor hänga med :) Så söta så!

Sen blev det en snabbis in på Maxi och köpa lite diskmedel o sånt. Sånt där tråååkigt! =/ På kvällen fick jag sånt där extremt sug efter Pizza =P Så jag fick ringa och fjäska med min underbara vän Sara, som åkte och hämtade det åt mig, tur man har underbara vänner som ställer upp för sin tjocka kompis och hennes gravidcravings ;P Haha!

Om en stund ska vi åka till Uddevalla för ett litet besök, jag ska agera moraliskt stöd. Och sen är det inte så mycket mer idag, har bokat tvättstugan idag, och Jörgen ska på Hälsoundersökning för jobbet, och sen vidare till Sömnlab för dom ska stämma av hans CPAP-maskin.


 


Ett litet avslöjande

2010-09-20 18:52:12 Graviditeten
» Kommentarer(12) «


 

Det blir en lillebror <3


42 dagar kvar

2010-09-20 16:04:36 Graviditeten
» Kommentarer(3) «



Bråk hit och dit .

2010-09-20 10:12:45 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Igår hade vi en riktig myskväll här hemma, åt lite gott och tittade på Avatar, :) Efter den var slut tittade vi det sista på Valvakan, och ja Alliansen får ju styra i 4 år till. Så kan det gå.. Men vart man än tittar på Facebook så framgår det heta disskutioner. Främst om det nya partiet Sverigedemokraterna som tagit sig in i riksdagen. Folk avslutar bekantskapsrelationer beroende på hur man har röstat, och det tycker jag är vansinnigt löjligt. Sist jag kollade så valde man själv vad man ville rösta på och sen har vi väl yttrandefrihet i Sverige, och man röstar på det som känns rätt för en själv, inte vad alla andra vill att man ska rösta på. Jag själv la min riksdagsröst på Socialdemokraterna för det tyckte jag kändes bäst! Men ska man behöva bli lynchad för vad man röstar på?! Tycker det är fel! Sen att inte alla tycker lika är en annan sak, hur hade vårat samhälle sett ut då? Nej, jag tycker vi ska glädjas åt det vi har istället för att bara se allt det negativa.

Nu är William på dagis och leker ett par timmar, skönt för han att bli aktiverad lite. Jag orkar ju inte på samma sätt som innan, iaf inte nu. Det blir bättre sen när bebisen kommit ut. Annars är planerna inte många idag, vi har inget direkt planerat. Ska nog försöka vila en stund, natten har inte varit rolig alls. Detta jävla springandes på toaletten på nätterna, näää tack !

Men idag är det bara 6 veckor kvar <3 om jag inte går över tiden då, som jag säkert gör med min otur. Ja det återstår att se helt enkelt, går inte att spekulera så mycket i det nu. Nej, nu ska jag gå och äta min andra frukost, för nu kurrar magen igen!

Valet 2010

2010-09-19 11:35:05 Marie frågar
» Kommentarer(22) «


 

Idag är det dags att rösta för er som inte redan gjort det . I våran familj var vi och röstade i onsdags. Och det blev inte det borgliga partiet om vi säger så, utan på ett parti som vill bry sig om Sverige och dess befolkning. Som tycker att alla människor har ett lika värde vare sig du tjänar 2000 kr/mån eller 52.000 kr/mån.

Jag har röstat rött, vad ska du rösta på?


Lördag

2010-09-18 20:04:40 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God Kväll :)
Dagen har flytit på rätt bra idag, imorse gick vi upp vid halv 8. William kom visserligen in till oss runt 6-tiden, men vi låg och myste i sängen en stund innan han knuffade upp sin tjocka mamma. Jörgen kom upp lagom tills det var dags att fixa lunch, han jobbade ju igår. Fixade till en Pasta & Köttfärsgratäng med ostsås till, och det smakade jätte gott :)

Sen bakade jag lite Muffins :) som vi sedan packade med oss och åkte hem till Elina & David för att fika lite. Lika trevligt som vanligt, William var så glad när han fick träffa Iszabella & Nicole . Han och Bella körde gärnet, och Nicole hon låg mest o flinade, sötfian! William var så himla lycklig när han fick hålla Nicole, satt och pratade med henne, och blev helt extas när hon skrattade åt han. Blev lite ledsen när vi skulle åka hem sen, för han ville så gärna ha med sig Nicole hem :) Men snart så får han ju en egen liten bebis som han kan sitta och prata med. Tror han kommer bli en alldeles underbar storebror! :)

Somnade tidigt idag, och det är inte så konstigt när man röjjer gärnet så ;P Så nu sitter jag här, Jörgen ska snart åka och jobba igen =/ men men.. det är pengar det med. Så jag får ha myskväll för mig själv med lite gotta =) Haha!!

Jämförelse V. 34

2010-09-18 18:22:19 Graviditeten
» Kommentarer(5) «


 

Slänger in en liten jämförelsebild..

Lite svårt att se så sätt, eftersom bilderna är tagna i olika vinklar.


Rocky 10 år!

2010-09-18 07:57:07 Foto - Allt möjligt
» Kommentarer(4) «


 

Idag är ingen vanlig dag, för det är pälsbollens 10-årsdag! :)


Vi firar ..

2010-09-17 18:41:17 Fotografi
» Kommentarer(13) «


 

.. 6 månader som gifta <3


Allt gick bra !

2010-09-17 15:53:59 Graviditeten
» Kommentarer(6) «


Allt gick bra på SMVC :)
När vi kom dit fick jag sätta mig en stund med CTG, och bebis började sparka som bara den, hehe =) Hjärtljuden var jätte fina, och de är alltid lika underbart att höra det fina hjärtat slå :) Efter att jag suttit så en stund kom dom och koppla loss mig, och vi fick gå in i ett annat rum för ultraljud .

Hon visade hela bebisen, och h'n låg fortfarande med huvet i rätt position, härligt ! :) Flödet i navelsträngen var jätte fint, och mängden med fostervatten var jätte bra, tom bättre än i måndags så det känns jätte tryggt. Känner mig mycket lättad nu efter dagens besök. Känns som att det faktiskt kommer gå bra nu, och att jag kanske inte behöver oroa mig fullt så mycket som jag gjort denna veckan.

Fick en ny tid på onsdag nästa vecka, för samma procedur! Känns skönt att dom vill ha koll på oss! :)


CTG & Mäte av flödet i Navelsträngen

2010-09-17 10:24:30 Dagboken
» Kommentarer(8) «


God Förmiddag ! :)

Igår var en jobbig dag, det va inte mycket som dög för våran lilla herre, men går man upp 5 på morgonen så är det nog inte mycket som duger heller. Vi var en sväng på Maxi och handlade iaf, och sen hälsade vi på hans farmor en stund på eftermiddagen. När vi kom hem var det läggdags för William, men den biten fick Jörgen ta för jag åkte iväg en stund med Sara och hälsade på hennes kompis Emma och drack lite kaffe och tjötade skit.

Imorse klev vi upp strax efter halv 7, då ville William att jag skulle följa med han och byta blöjan. Och sen satte vi på tven en stund innan frukost. Efter det var det dags att lämna den lilla Huliganen på dagis, så han får busa av sig lite energi, det kan behövas ! :) När vi kom hem satte jag mig här och med hjälp av Michis fick jag detta fina nya utseende på bloggen, tjusigt va? :) I like it! =)

Idag ska vi göra ett nytt besök på Sjukhuset för CTG & mäta flödet i Navelsträngen ! Jag hoppas innerligt att det ser bra ut med vår lillbebis i magen, skönt att ha med sig Jörgen som stöd idag. Men ja vi får se hur det går, men ni kan ju tänka på mig idag kl 13.

Nu ska jag strax få äta lite nybakta bullar, som min man står och bakar :) Hihi!!

Sovmorgon

2010-09-16 10:36:08 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God Morgon =)

Imorse fick vi ett tidigt uppvaknande, alldeles för tidigt! Rocky började bröta o ha sig, vilket reulterade i att William vaknade kl 5 imorse!! INTE OKEJ! Sen försökte vi att få han och somna om i våran säng utan resultat, efter ca 2 timmar gick Jörgen upp med han och jag somnade om en stund. Gick upp vid halv 10 och fixade iordning lite frukost . Så nu sitter jag här med en kopp te, medans Jörgen är ute med Rocky och William tittar på TV.

Men ska väl försöka ta oss ut med busen en stund sen, han har ett önskemål att gå till skogen. Dom går alltid till skogen med dagis på torsdagar, så antagligen vet han väl det. För han vill ut och plocka pinnar och kottar :) Min lille kille! Vi får se vad vi hittar på för skojjsigt :) Hehe!

Annars är denna dagen rätt lugn, jag har ont i min höft.. Tror de är den där satans ichias nerven som spökar igen. Eller ja, bebis kanske trycker emot den så det värker. Ajjsing gör det iaf.

Kvällsmat på Sibylla

2010-09-15 23:17:39 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Good Evening ! :)

Inte mycket vettigt har vi gjort idag.. Vart hos Sara en sväng, och sen var vi på Överby och tog en fika tillsammans, kikade även in på H&M och det fanns mycket sött jag vill köpa till bebis. Men det får vänta tills vi fått lite pengar, men det är ju inte så långt kvar tills löningen, så jag får stilla mitt begär tills dess tyvärr ;P Haha!

Sen har vi inte gjort så mycket alls. Bebisen trycker på neråt, och stundtals så gör det riktigt ont. Pain! men men, det är inte så långt kvar nu, så jag får stå ut. :) Idag blev det kvällsmat på Sibylla - mos med kebabsås! Det va riktigt mums, hihi! Ja man har sina små konstiga cravings när man är gravid, när jag väntade William kunde jag bland annat äta mos med rå lök på . Skulle jag aldrig äta idag ;P Haha!

Imorn är William ledig från dagis, så vi får se vad vi ska hitta på. Blir nog inte speciellt. Jag är inte sådär rörlig och sugen på att göra saker som innebär att jag måste röra på mig massor. Men nåt blir de väl . Nepp, nu ska jag strax gå och lägga mig. William lär ju vakna vid 6 i vanlig ordning .

P&K

Another day .

2010-09-15 09:12:54 Dagboken
» Kommentarer(10) «


Jag mår lite bättre .. Speciellt när man fått prata om allt och ventilera sina tankar . Jag hoppas att allt ska se bättre ut på fredag med liten där inne. Då är planen att dom ska köra en CTG och mäta flödet i navelsträngen, så nu hoppas vi på det bästa. Inatt har jag iaf lyckats sova ett par timmar, till 4 ca, då satte Rocky igång att springa runt här hemma, trodde jag skulle bli galen där ett tag :/ Lagom tills han slutade ja då kommer William upp istället, så det var bara att pallra sig upp.

Sen liten la sig neråt med huvet har jag börjat få så himla ont, eftersom h'n trycker så neråt.. Känns som mitt bäcken ska av emellanåt, och det ilar så neråt. Går som en 80-årig kärring just nu. Så imorse fick Jörgen köra oss till dagis trots att han var dödstrött, men jag är tacksam. Hade ju tagit mig en timme att gå fram o tillbaka annars . Normalt sett tar det MAX en kvart att gå fram och tillbaka. Ja inte lär jag bli "lättare" .

Speciellt så som jag äter nu, stoppar i mig precis allt, allt för att bebis ska tjocka på sig. Inte för att jag vet om de hjälper, men jag har intalat mig själv det. Att jag måste äta mer.. Mer än innan! Allt för mina barn <3

Annars händer det inte så värst mycket idag, ska ta igen mig när William är på dagis.

En sömnlös natt ..

2010-09-14 14:36:33 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Hela natten låg jag o tänkte på bebis .. Varför detta händer, och vad det egentligen är som händer? Jag är minst sagt Och det känns som att oron äter upp mig inifrån. Jag har inte varit beredd på det här på nåt som helst sätt, och inte hade jag i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att det inte stått rätt till? Men hur detta än slutar så hoppas jag att vi kommer få med oss ett friskt barn hem från BB den dagen det är dags att födas. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var rädd, för det är jag.. ! "/

Imorse låg jag bara och väntade på att William skulle vakna, så jag fick något annat att tänka på för en stund, att kunna ägna mina tankar åt honom och bara vara med min fina prins, pussa och krama honom! För ja, han är det bästa som finns. Ja, han och Jörgen! Vet inte vad jag skulle göra utan dom två i mitt liv?! <3 Sen lämnade jag han på dagis, och tog mig en kaffe med Sara, innan jag gick hem för att sätta igång med tvätten.

Detta eviga tvättande.. Men snart är det slut med det för den här veckan, haha ! :) Och strax är det dags att hämta hem busen från dagis, och mysa med han resten av dagen =) Inatt gör också Jörgen sin sista natt för den här arbetsveckan, det ska bli skönt att ha han hemma med oss, och att han dessutom kan följa med mig till SMVC på fredag.

Vecka 34 (33+0) - Bild

2010-09-14 12:07:43 Graviditeten
» Kommentarer(7) «



Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.



Tillväxt Ultraljudet ..

2010-09-13 17:29:13 Graviditeten
» Kommentarer(22) «


Fick både positiva och negativa nyheter idag :/
Fick först anmäla mig på Gynekologmottagningen, och sedan gå vidare till Specialist Mödravården.
Så var det ultraljudsdags, jätte mysigt att få se liten igen! Det första jag fick se vad att h'n hade vänt sig med huvudet neråt :) Ett steg i rätt riktning, med tanke på att h'n låg i säte i fredags. Sen mätte hon och grejjade , sa inte så värst mycket heller .

Efter att undersökningen var klar räknade hon ihop alla värden hon fått ihop, och det såg väl inte sådär jätte bra ut. Bebisen är för liten för sin vecka. Ca 32% för liten, så det är ju en del. Hon uppskattade litens vikt till 1500 gram. Ska ligga på ca 2000-2200 gram i denna veckan. Så livet känns inte allt för bra idag.

Fick även köra en CTG-Kurva för att kolla så bebisen mådde bra, och det gjorde h'n. Så det kändes ju betryggande. Ska tillbaka dit på fredag igen, för ny CTG & mäta flödet i navelsträngen igen. Skulle h'n mot förmodan inte alls öka i vikt under ett par veckor, så kommer dom bli tvugna att plocka ut h'n tidigare.

Så nej detta känns inte alls bra, vill bara lägga mig ner och gråta :/ Vilket jag gjorde när jag kom hem, då brast allt! Fyfan va jag grinade, jag hoppas verkligen vår bebis kommer tjocka på sig nu dom sista veckorna och att h'n får stanna tiden ut. Nu blir det iaf täta kontroller på SMVC , så håll era tummar för oss är ni snälla!


Söndagsbestyr

2010-09-12 21:37:01 Dagboken
» Kommentarer(5) «


God Kväll :)

Imorse tyckte William att det var dags att stiga upp kl 06 :/ Då var mammsen trött.. Så vi satte oss och tittade på Barnprogram en stund, innan vi satte oss för att äta frukost. Numera älskar jag frukost, är jag inte gravid så klarar jag inte av frukost alls. Jag hoppas verkligen att jag ska kunna fortsätta äta frukost sen efter denna graviditeten.

Idag har William varit hos farmor ett par timmar, så jag kunnat vila lite. Och det va skönt, kroppen är tung nu, och det känns. Jag blir anfådd för minsta lilla ansträngning, så att ligga och inte göra nåt i ett par timmar var super skönt! Åkte och hämtade busen när Jörgen vaknat, och han hade haft så roligt så :) Som alltid !

Fick med mig lite go kalops hem från svärmor, och det var super gott :) Det blev min kvällsmat nu ikväll. William var trött så han somnade ganska så fort. Nu står Jörgen och bakar bröd, så det blir nog en smörgås innan jag går o lägger mig . :)

Imorn är det dags för Tillväxt Ultraljudet, så håll era tummar att allt är som det ska. Jag är hursomhelst jätte nyfiken på att få se liten där inne! Nej, nu luktar det som att brödet är klart ! :)

Vi har kalasat

2010-09-11 19:31:50 Dagboken
» Kommentarer(20) «


Till Jonna: Jag är väl medveten om att man går upp i vikt av att som jag själv uttryckte det "äta som en häst" , men om jag ska vara helt ärlig så bryr jag mig inte om det, jag äter när jag är hungrig, och jag äter för att jag ska bli mätt! Att det inte alltid är så lätt att gå ner sina gravidkilon vet jag också inte är alltid lika lätt, jag gick upp 27 kg med William så been there, done that! Av dom 27 gick jag ner 25 men det tog sin lilla tid. Men vem har bråttom? Det är fullt naturligt att lägga på sig lite här o där under en graviditet, och jag tänker inte snåläta enbart för att tänka på min vikt. Jag är inte överviktig på nåt sätt, så du behöver inte tala om för mig hur jag ska äta o inte äta!

Anw, idag har vi vart i stan en svängis, Jörgen hade klipptid och jag och lillbusen fick så snällt följa med :) William ville också klippa sitt hår, men nej inte idag! :) Sen tog vi oss en tur ut till Överby för att fylla på kylskåpet, med lite gotta :) Hihi! Det blev både chips och lite godis som jag ska äta ikväll.

Styrde sedan bilen mot Vänersborg för Ellas 1-års kalas! Av oss fick hon en liten dockvagns sulky :) Får hoppas hon gillar den! Men kunde inte stanna så länge dock, vi behövde hem och få mat i magen innan Jörgen skulle lägga sig eftersom han ska jobba inatt. William har precis gått och lagt sig, och jag slötittar på tv. Finns inte så mycket annat att göra, jo kanske plocka undan lite leksaker som ligger här o var, men det orkar jag inte just nu.

Nu ska jag lägga mig o slappa! :)

 

Har jag lyckats en gång, ska jag nog lyckas en gång till !


God Morgon :)

2010-09-11 08:37:24 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God Morgon Bloggvärlden!

Igår kom min älskling hem med pizza efter att han slutat jobbet, åh va gott det var för jag var såååå hungrig. Jag, den gravida tjockisen tryckte i mig hela pizzan och jag hade lätt kunnat trycka i mig en halva till, det är lite konstigt vilken aptit man kan få emellanåt. Ibland har jag ingen aptit alls, men så kommer det tillfällen då jag äter som en häst och är vrålhungrig.

Sen somnade jag i soffan som en stock, Jörgen väckte mig vid halv ett så gick vi o la oss. Vid 6-tiden imorse kom William in o babblade, våran lilla pratkvarn, han är aldrig tyst, haha! :) Nu har vi precis ätit en mysig familjefrukost, inte så ofta vi har möjlighet att göra det tillsammans, men ibland så :) Och då är det extra mysigt!

Dagens planer idag är att handla - det ekar tomt i kylskåpet! Lite lördagsgott vill jag ha ! :) Mammsen är gottesugen :) Fniss! Sen ska Jörgen klippa sig, det är välbehövligt vill jag lova. Och sen ska vi åka till Vänersborg en sväng för att fira Ella som fyllde 1 år förra helgen.

Vad ska ni göra idag?

En liten bild ..

2010-09-10 19:20:35 Graviditeten
» Kommentarer(7) «


 

Jag och tjocka magen i Vecka 32+3 - 52 dagar kvar till BF ;)


Besök hos BM V. 32+3

2010-09-10 16:31:16 Graviditeten
» Kommentarer(5) «


Idag var jag inne för en extrakontroll men dom körde dom vanliga proceduren igen ändå .
Fick lämna immuniseringsprov, är ju 4 veckor sen sist . Suck! Men nu dröjer det 4 veckor till innan de är dags igen.

Vikten är nu totalt en ökning på 12 kg . Jag har gått upp 2 kg på en vecka! Hur ska detta sluta? Haha !
Blodtryck: 110/70
SF: 28 cm nu, en ökning på 1 cm sen förra veckan. Ligger fortfarande under kurvan.
Fosterljud: Mellan 145-148 <3

Bad henne även kolla om hon kunde känna hur bebis låg, och det va inget huvud neråt iaf, hon trodde att den låg i säte. (Det gjorde den i V. 28 också när jag var på ultraljud sist)

Info ?

2010-09-10 08:15:38 Marie frågar
» Kommentarer(26) «


Vore skoj att veta vilka de är som läser min blogg.. Ser ju läsarantalet, men har ingen aning om vilka ni är!
Vore skoj om ni ville svara på dessa frågor :)

Namn?
Bor?
Hur hittade du till min blogg?
Hur länge har du läst?
Nåt ni vill se mer av?


Allmänt Babbel ..

2010-09-09 22:59:06 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Imorse bar det iväg till dagis, fick sällskap av Sara & Nicolina :)
Trevligt att slippa gå ensam. =) Sen bjöd hon in mig på kaffe o lite tjöt . Till lunch idag blev det kinamat på Golden Flower, smaskens för mig och lillbebis, varför äter man alltid så man blir äckligt mätt? Ja, mitt svar på det är att det är så gott så det är svårt att sluta ;P Haha !

Sen var det dags att hämta lillfisen på dagis igen :) Så vi gick hem och grejjade lite, plockade iordning som man får göra typ varje dag här hemma :) Men så är det när man har barn. Det är ett evigt plockande på allt. Efter att Jörgen åkt till jobbet kom Angelica på besök , =) För en kopp kaffe och lite skitsnack, :)

Kollade på Idol tillsammans, och fick oss ett par goa skratt! :) Haha! Ja folk är bra pinsamma, förstår inte hur vissa ens kan söka när dom sjunger som en påse skit? Förnedrings TV i högsta grad! William somnade så sött idag, jag smälte! Somnade på sin gosetiger, mammas lilla älskling! Kan inte fatta att han blivit så stor, han var ju för tusan nyss min lilla bebis och nu ska han snart bli storebror, jösses =)

Imorn förmiddag bär det av till Barnmorskan på en extrakontroll av SF måttet. Det var ju som sagt lite för litet sist, så ska mäta igen för att se om det hänt nåt på en vecka. Men det återstår att se, tycker ju att det borde hänt nåt iaf. Nej nu ska jag gå och lägga mig, vet aldrig när den lilla huliganen tycker det är dags att gå upp imorn. ;P

 

Kass mobilbild !


Tillväxt Ultraljud

2010-09-09 08:10:32 Graviditeten
» Kommentarer(6) «


När vi kom hem från Danmark så såg jag att jag fått ett brev från Sjukhuset .
Hade inte en tanke om va det kunde vara, men när jag öppnade det såg jag att jag fått en tid på Måndag för Tillväxt ultraljud , så antagligen tyckte dom att det behövdes. Hoppas att allt är bra med bebisen inne i magen.

Även om det kan kännas liiite oroväckande såklart. Jag behövde aldrig göra nåt sånt med William. Men samtidigt ska det bi kul att få se bebisen igen såklart :) H'n lär ju vara jätte stor nu. Så som jag fattat det, gör dom även en viktuppskattning på bebisen och beräknar vad h'n kommer att väga vid födseln om jag går tiden ut.

Men det går nog bra, det hoppas vi på! Tråkigt är bara att Jörgen inte kan följa med, för han ska jobba då =( men men. Imorn ska jag även på extrakontroll hos min BM, för att mäta magen en gång till.

Dagstur till Danmark

2010-09-08 19:55:27 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Det var planerna vi hade igår :)
Kl 9 gick båten från Göteborg, och vi började med en god frukost på båten :) Och sen gick vi runt o kikade lite. Vädret var helt super, solen sken och det var riktigt varmt uppe på däck. Tog en himla massa bilder, roligast tyckte William var lekhörnan med Nicke Nyfiken :) Där ville han vara helst hela tiden. Han köpte sig även en Nickeryggsäck :) Och lite Nickegodis såklart =) Vad annars liksom?

Var inne i Fredrikshavn i ca 1,5 timma innan båten gick tillbaka mot Göteborg, men det var ju inte själva Danmark såsätt vi var ute efter, utan att ge William en rolig upplevelse. Vilket han verkligen fick, han var såååå nöjd våran lilla kille, och det är det som räknas! Summan av det hela var en helt underbar dag! :)

Idag har vi uträttat en massa ärenden, medans William varit på dagis ett par timmar och busat. Bland annat fått ändrat Jörgens tid hos Sömnlab , dom ska läsa av hans CPAP maskin och se så att allt fungerar som det ska. Sen var jag hos tandläkaren och lämnade lite papper. Även fått ifyllt VAB papprena så Carina kan skicka in dom till FK, för när hon va hemma med William i förra månaden.

När William kom hem från dagis blev han väldigt lycklig för hans kära mamma hade vart så snäll och köpt 4 nya Nicke Nyfiken filmer! :) Och sen fick vi besök av farbror Peter, Marita & Angelica. Dom kom för att fira William eftersom dom inte kunde komma på hans kalas. Han fick ett par jätte snygga jeans av Peter & Marita. Och en supergosig nalle av Angelica! Tusen tack! :)

Han somnade som en stock efter att dom hade åkt hem.. Så nu är det lite ensam mys för min del, för Jörgen började jobba idag =/ Ska nog ta mig lite glass och slå mig ner i soffan och slappa! :)

 

 

 


Vecka 33 (32+0) - Bild

2010-09-07 22:45:17 Graviditeten
» Kommentarer(6) «


Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket

 

 


Lite tankar & funderingar ..

2010-09-06 20:57:30 Dagboken
» Kommentarer(10) «


Inatt fick vi sällskap i sängen av William.. Händer ibland att han kommer upp o går och lägger sig inne hos oss. Absolut inget jag har nåt emot, så länge han somnar i sin säng. Men det händer inte så ofta, men det är faktiskt rätt mysigt att ligga och snosa han i nacken på nätterna :)

Sen står jag inför ett ganska så stort val nu. Jag har väl iof i stort sett bestämt mig för att hoppa av skolan. Jag tänker inte skita i att skaffa mig en utbildning, det ska ni inte tro. Men just nu känner jag att jag tagit mig vatten över huvudet. När jag är så nära BF! Jag har ju bara 8 veckor kvar, och man vet aldrig när förlossningen kan starta. Och all den stress som är nu ger mig onda sammandragningar, och det är varken bra för mig eller liten i magen. Så jag ska inte göra klart denna terminen, utan jag fortsätter istället isf till våren, när bebis är ute och saker och ting är lite lugnare. Det känns bättre så. För oss alla! Har diskuterat det med Jörgen och även han känner som jag, så jag antar att jag gjort rätt beslut. Det känns så för mig iaf.

Annars har vi inte gjort så väldans mycket idag, grejjat hemma. Jörgen & William har städat bilen och tvättat den. Jag håller på med tvätten, så vi har lite rena kläder :) Kan ju vara en fördel ;P Haha! Imorn har vi bokat biljetter för en dagstur till Danmark :) En kul upplevelse för William. Han har ju aldrig åkt båt direkt, och det var jätte längesen vi var i Danmark, senast var nog 2006 så det ska bli kul :)

Bjuder på lite bilder från våran skogspromenad igår :)
Emma: Jeansen kommer från Cubus och Träjan kommer från Lindex. Den gula tjockiströjan är från Pondus :)

 

 


Sammandragningar

2010-09-05 22:59:59 Dagboken
» Kommentarer(2) «


En riktig slappis söndag har vi haft idag . :)
Jörgen kom hem i samma veva som vi gick upp typ. Sen donade vi här hemma jag och William. Han har tittat på Toy Story sjukt många ggr. Haha! Visserligen har han grejjat med annat också, och inte suttit framför tven hela dagen . :) Mammas skrutt !

När Jörgen vaknat till liv, klädde vi på oss för en promenad, gick en ganska lång sträcka.. Tog oss ganska lång tid att gå eftersom jag går som en snigel haha! :) Fotade en himla massa, men jag orkar inte föra över bilderna ikväll. På vägen tillbaka fick jag massa sammandragningar, så vi fick sätta oss ner en stund innan vi fortsatte hemåt. Hade så ont när vi kom hem så jag fick lägga mig i sängen en timma, sen kändes det som om jag hade världens mensvärk, men avtog efter en stund. Ja riktigt än är det inte dags att föda barn :P Även om man ibland önskar det.

Tog oss en snabbis till affären på kvällen för att köpa mjölk & bröd, och lite annat gottigott. Jag är en riktig gottemänniska :) Hihi! I synnerhet nu när jag är gravid. Har tryckt i mig både de ena och de andra ikväll. Har precis kikat på Irene Huss , och ska snart gå och lägga mig. William är ledig från dagis imorn, och jag ska plugga ihop med Emilia är tanken. Så jag kanske borde få mig några timmars sömn, kan ju hoppas iaf. Jag sover knappt på nätterna längre.. =/ men men..


Släktkalas

2010-09-04 22:18:37 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Imorse tyckte William att det var morgon redan vid 05.30. =/ Inte okej!
Men han la sig en stund och gosade mellan oss i sängen, tills Jörgen ville gå upp.. Är han hemma så är det oftast nästan alltid han som går upp med William, medans jag får ligga och dra mig lite. :)

Framåt 11-tiden skickade jag iväg mina killar ut, för att få städa ifred. Det går lättare utan dom hemma. :P Dom hade vart iväg till Date's buss, och vart hos farmor och William hade busat med Iszabella. Hann med rätt mycket under tiden dom var borta, men gjorde William gott också att få hitta på nåt med sin pappa utan mig. Mig ser han ju veckans alla dagar, men inte Jörgen eftersom han jobbar som han gör.

När dom kom hem gjorde vi lite mat, hemmalagat potatismos & Kassler :) Yammi!
Och efter det åkte Jörgen, och kalasgästerna började droppa in. William fick jätte fina presenter, så tusen tack till er alla! När alla gästerna åkt hem hade jag sååå ont i ryggen =/ Det tar på krafterna och framför allt ryggen att ha kalas. Så både jag och William la oss i soffan och tittade på Toystory innan han skulle sova.

Är supertrött nu, ska alldeles strax gå och lägga mig, men innan dess måste Rocky ut en snabbis och kissa och bajsa. Nej vi hörs imorn ist! =)

 

 

 

 


Vagnen är hemma! =)

2010-09-03 22:04:08 Dagboken
» Kommentarer(8) «


Besöket hos Tandläkaren igår gick bra, det var tur jag hade sparat min "tandstump" för den limmades tillbaka provisoriskt. Eftersom han inte ville röntga och så nu när jag var gravid så skulle vi vänta med den riktiga lagningen tills bebisen var ute. Då ska jag ta bort en del av den tanden och få sätta dit en krona istället. Mindre kul är väl att det är en kostnad på 6-7.000 kr "/ Men det är smällar man får ta ibland, tyvärr!

Dagen idag har vart en alldeles underbar dag! Lämnade William på dagis imorse, och sen grejjade Jörgen klart det sista med bilen. Han har bytt stötdämpare både fram & bak nu, och det har väl inte varit det lättaste direkt, men nu är det iaf gjort. Sen ringde dom från Beginners (där vi köpt vagnen) och sa att den hade kommit, gissa om jag blev ivrig att åka? :) Hihi! Som ett litet barn på julafton.

Åh den är så fin vagnen, så lättkörd ååh va jag älskar den. Sen gick vi o kikade på skor till mig, hittade ett par till slut, blev även skor till William, ett par fodrade, kan vara gott att ha till hösten när det blir kallare. Sen var vi tvugna att gå in på Maxi för att köpa grejjer till kalaset som vi ska ha imorn, för Jörgens familj. Ingen från min sida kommer. Visserligen har jag inte kontakt med så många från min sida av familjen, men det har sina orsaker.

Så imorn har jag en del att göra, Jörgen kommer dock inte vara hemma under kalaset, för han ska köra Date, men vi klarar oss nog utan honom skulle jag tro ;P Haha ! På kvällen har vi vart hos Björn och druckit kaffe och tjötat lite skit. Blev pizza till kvällsmat, ett bra avslut på en underbar dag! :)

Får ju inte glömma att vi var på uppföljnings samtal idag på dagis med. Och det va inga negativa ord om våran lilla kille, lite var väl att han ibland drar sig undan.. Men absolut inget att klaga på. Men samtidigt kanske han inte känner sig riktigt "hemma" än på det nya dagiset. Men det går nog bra =)

Nej nu ska jag gå ner och hämta tvätten i tvättstugan!

 


Besök hos BM V. 32

2010-09-03 09:56:05 Graviditeten
» Kommentarer(7) «


Vikt. + 10 kg sen inskrivningen
BLT: 110/70
Fosterljud: 145
SF: 27 (1 cm sen sist)

Pga att magen vuxit lite dåligt, så fick jag en ny tid nästa vecka igen, för att mäta igen om det vuxit mer. Hon skulle även skicka en remiss till SMVC så skulle dom få bedöma om dom tyckte vi skulle göra ett Tillväxtultraljud. För att kolla så bebis växer som den ska.

Men jag tror inte det är nån som helst fara, tror helt enkelt att det är en liten bebis denna gången. Det blir nog verkligen ingen bebis på 4 kg denna gång. Men visst är det bra att dom tar det på allvar. Men annars var allt bara fint :)


BM & Tandläkaren

2010-09-02 09:38:37 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Vilken dag jag hade igår "/
Knappt sovit nåt på hela natten, och när jag väl vaknar då har jag sån sprängande huvudvärk så jag knappt kan öppna ögonen, som tur var så var inte Jörgen döds trött när han kom hem utan kunde lämna William på dagis, för det hade jag aldrig klarat :( Usch! Så fick tryckt i mig några värktabletter och lägga mig under tcäket igen, och sova ett par timmar.

När jag piggnat till sen åkte vi och hämtade William på dagis, för lite handling på ICA Maxi . Blev lite smått o gott, nya stövlar till lillherrn, och så :) Sen åkte jag med Madde & Kristin ut till Öresjö för att fota lite. :) Och när jag kom hem kom den stora smällen =/ Pga en liten olycka här hemma så gick min ena framtand av =/Så nu har jag en sån där oerhört snygg glugg, ser ut som ett jävla troll.

Som tur va ska jag till tandläkaren i eftermiddag så han får fixa till det, för så här vägrar jag se ut. Mår riktigt dåligt av det, igår grät jag mig till sömns på grund av det =( Fyy! Men ett par timmar till ska jag väl stå ut. Har även tid hos BM idag. Ska bli spännande och se om magen växt något. :) Återkommer med mer info om det senare!

 

V. 31+1

- 60 dagar kvar till BF!