24:e bilden: En bild som gör dig glad.

2011-03-31 19:51:08 Tidsfördriv
» Kommentarer(2) «



Torsdag - 110331

2011-03-31 09:20:41 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God Morgon! :) Är det nu man ska börja vänta sig att han sover hela natten? Nu har han sovit det tre nätter irad. Inatt vaknade han vid halv 4 o fick komma över till mig. Sen gick vi upp vid 7 imorse, eller rättare sagt jag skickade upp Jörgen med barnen så jag kunde ligga kvar i sängen och dra mig :P Haha! Men gott vare ^^ . Nu sitter jag här och har fått i mig lite frukost och dricker en kopp te! Ska strax göra mig iordning för vi ska möta Sofia & barnen och gå till Öppna Förskolan tillsammans och busa!

Igår var jag och Sara iväg.. Och köpte tallrikar & bestick o sånt inför dopet. Imorn ska jag åka och handla allt som behövs till salladen jag ska göra. Hämtade även ut paketet som kommit från Polarn & Pyret :) Att det ska vara så skoj att få paket på Posten ;) Hihi!! Annars är det rätt lugna puckar idag =) Imorn blir desto mer hektiskt, och likaså lördagen..

Gotta go..

23:e bilden: En bild från i somras.

2011-03-30 22:16:27 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


 

- Här är jag i vecka 28+4 :)

Samma dag fick vi veta att Linus var en lillebror och inte en lillasyster .

Älskade lilla sparven!


Onsdag - 110330

2011-03-30 14:47:20 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Hallå Hej :) Sovit gott har vi gjort inatt med :) Hääärligt! Linus somnade vid 20.30 sen vaknade han en sväng 03.30 då tog jag över han till min säng och då somnade han om utan mat, sen vaknade han vid 06.30 och då gick vi upp för William kom in och väckte oss . Så vart det morgon . Vid 9 körde Jörgen William till dagis och sen åkte vi och handlade en himla massa.. Skönt!! Nu är det påfyllt i kyl & frys så vi klarar oss månaden ut .

Sen gick jag och Linus iväg på babysång i kyrkan! :-) Blev lite sena eftersom Linus var hungrig. Men de gjorde inte så mkt, vi var med på halva sångstunden och stannde på fikat . Sen gick vi och hämtade ut min nya klänning som kommit =) Även mitt paket från Polarn & Pyret har kommit idag. Får se om jag hinner hämta det idag. Linus somnade i vagnen påväg hem så då fick han fortsätta sova ute på balkongen sen, medans jag satte igång en maskin med tvätt . Känns som jag inte gjort nåt annat den här veckan än o tvätta :P Haha!

I eftermiddag ska jag åka och köpa lite tallrikar,glas,muggar o sånt till dopet. Givetvis engångsgrejjer så man slipper stå med en massa disk sen =P Haha!!

 

Nya klänningen från H&M :)


22:e bilden: En bild på en tid du saknar.

2011-03-29 23:53:20 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


 

- jag saknar dig, varje dag, varje minut .

Saknar att höra din röst och jag undrar hur du har det. Saknar att vara med dig och skulle vilja berätta en himla massa. Vet att du hade vart stolt över mig om du såg mig nu!

 

Men en dag ses vi igen, jag lovar!


Äta balsam?

2011-03-29 21:28:56 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Ang toaletten , så har det gått bra! Efter att rörmockaren vart här ringde jag Eidar och dom skickade hit en städgubbe, som skrubbade badrummet rent med klorin. Så det slapp jag, och städaren kom jätte fort så vi var inte utan toalett så värst länge :) Det uppskattas verkligen . I samma veva så skurade jag hela lägenheten för att få bort alla äckelpäckelbakterier .

Idag tog jag och Linus en promenad till Överby :) Kikade lite, tog en fika med Emma & Oliwer . Lite kläder till Linus fick följa med hem . Jätte trevligt . Innan vi åkte hem gick jag in på ICA en snabbis och handlade lite . Sen var det hem och fixa middag och sen gick jag och William ut till lekplatsen en snabbis och grävde lite i sandlådan . Eller rättare sagt han grävde och jag tittade på =P

Sen när jag satt och nattade Linus .. Jörgen var ute och rökte så ser jag att William är i köket och ner spilld med nåt vitt . Antog att det va yoghurt så det fick vänta tills Jörgen kom in, men så började han skrika så, så jag fick ropa in Jörgen för att ta honom, och då har han hällt i sig mitt balsam . Ringde till Giftinformationen för att kolla. Men eftersom han kräktes efteråt så var det ingen fara. Skulle bara ge han lite vatten, sen kunde han få lite diarre . Men annars gick det bra med han .

 

 

Från H&M

 

 

Beställt tillhörande Zipjacka, men byxorna fanns inte i strl 62 i Webshoppen!


Tisdag - 110329

2011-03-29 08:57:45 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Morrn!! =) Idag är jag utvilad, Linus bestämde sig för att sova hela natten!! Somnade vid 20.30 igår och sov ända till 6.30 imorse :) Sen låg vi kvar i sängen till halv 8 då William vaknade. Idag känner jag mig utvilad :) Tack min snälla lilla bebis ! :) Igår gjorde vi inte mycket . Jag städade hela lägenheten, skurade golv och allt det innebär . Körde även tvättstugan hela dagen igår, så nu har jag massa tvätt och vika.. Ska ta det idag när jag orkar. :P . Vi hann även med lite lek på lekplatsen igår :-)

Har bytt till sittvagn för Linus nu :) Eller ja, vi testade igår och han sitter ju inte upp i den, är bara ett litet snäpp upp så han ser lite mer . Och det var en väldigt nöjd liten kille i vagnen . Han blir stor så fort min lilla skruttas . Håller även på att trappa ner på amningen nu. Eftersom jag har tänkt att sluta snart, så han kan börja dricka välling när han är 6 månader. Så hittils har jag börjat ge han ersättning för att övergången till välling ska bli lättare . Jag känner mig nöjd med att ha ammat i 6 månader . :)

Idag händer det inte så värst mycket .. Ska vika tvätt, och sen blir det inte så mycket mer .. =)

 

- morgonmys !


Stenungsbaden

2011-03-28 09:24:19 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Vilken underbar helg vi har haft :) När vi kom till hotellet och checkade in, så la sig Jörgen och vilade lite grann, jag skuttade in i duschen och sen gjorde jag mig iordning, det tar ju lite längre tid för mig, som ska fixa hår, smink, kläder .. heheh =) Vid 19 hade han bokat bord i Restaurangen. Vi åt, pepparstek med klyftpotatis stekta rotfrukter & rödvinsås :) Riktigt gott var det ! Även om det kostade därefter. Sen slappade vi på rummet och myste och hade det gott . Somnade gjorde jag runt 01 och sov till kl 9 . Skönt att få sova ut!

Sen var det dags för den goda hotellfrukosten =) Mmm, så smarrigt! Sen testade vi på deras SPA . Underbart!! =) Mådde verkligen som en prinsessa!! Sen checkade vi ut och åkte för att hämta våra älskade barn . Som jag saknat dom, och brösten sprängde trots att jag pumpat ut en massa. Så det var sååå underbart att få sätta sig och amma . Sen var vi även en sväng på kalas igår.

Morgonen började skit , bokstavligen talat . Vi har bajs i hela badrummet. Det har gått från avloppet och upp i badkaret och ut i hela badrummet . Så rörmockaren har precis varit här och rensat avloppet, så nu ska Eidar få skicka hit en städfirma som ska sanera vårat badrum då vi inte bör vistas där öht pga alla bakterier som är där inne just nu . :/ Åh gud va vidrigt de är . Hoppas dom kommer snart så man kan använda badrummet .

Annars blir dagen lugn, det går fortfarande magsjuka på dagis så William är hemma denna veckan med . Jörgen mår dåligt så han är hemma också .


21:e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.

2011-03-28 07:24:17 Tidsfördriv
» Kommentarer(2) «



Lite tid på tu man hand

2011-03-26 09:06:17 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Morrn :) Sovit gott inatt även om William gick upp 05.30 imorse . Men då fick Jörgen så snällt gå upp ;P Synd om han som bara fått sova 4 timmar. Nu vet han hur jag har det varje natt, men jag klagar inte. Hellre 4 timmar än ingen sömn alls, för det har ju hänt det med. Linus har sovit bra iaf. Han vaknade vid 07 imorse, och sen låg vi kvar i sängen en stund och busade :) Han är så himla sprallig nu så det finns inte. Benen går i ett och han är inte still en minut ;P Lillisen!!

Jag somnade som en stock igår . Jag var sååå trött efter våran dag på Överby. Åt lunch på Överby, och sen kikade lite. Men inte så lätt då jag hade Linus i babyskyddet, samt att jag ska hålla koll på William, som springer vind för våg. Det är lättare att gå o kika om man hade haft vagnen med sig. Men kanske åker ner en snabbis nu på förmiddagen och kikar . När vi kom hem åt vi våfflor, och sen somnade både Linus & William. Jobbigt att springa på Överby med mammsen!

Så när barnen somnat, plockade jag upp här hemma, satte igång en diskmaskin, och slängde i en maskin tvätt. Sen när jag gick ner för att hämta tvätten, hade dom brytit strömmen i tvättstugan och då får man inte upp maskinen, och det ska inte brytas förän kl 20. Kl var bara 19.30 :/ Så fick ringa nån gubbe som kom och fixade det, och då var tvätten pisseblöt :/ Jobbigt! men men .

Idag ska vi vara lite barnlediga . Det händer ju inte så ofta i vårat fall . Inte ofta vi lämnar bort barnen för att göra nåt bara vi! Men idag ska vi åka och sova på hotel, äta middag och ha det gott . Och innan vi åker hem imorn ska vi testa på deras SPA :) Ska bli underbart, men det kommer ändå bli jobbigt att vara utan barnen, även om det är påfrestande ibland och dom får mig att vilja slita mitt hår så vill jag vara med dom hela tiden, utan dom känner jag mig inte hel, dom är ju mitt allt! Vore konstigt om jag inte kände så. Men samtidigt ska det bli skönt för mig & Jörgen att kunna ägna tid till varandra, det blir ju inte så mkt av den varan när man har 2 barn, för på kvällarna är jag så himla trött efter att ha hållt igång en hel dag . Men det ska bli mysigt det här, och speciellt hotellfrukosten imorgon :)

 

Våran lilla familj, ca 1 år innan Linus flyttade in i min mage! :)


20:e bilden: En bild på dina närmaste.

2011-03-25 10:20:40 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


 

- mina fina hjärtan <3


Fredag - 110325

2011-03-25 08:41:51 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Morrn! :) Igår hade vi en helt underbar dag. :) Vi började våran morgon med att gå hem till Sara & Nicolina. Åt frukost, drack kaffe . Sen packade vi in alla barnen i bilen och åkte ut till Saras mamma där vi först fixade lite lunch, men det var mycket roligare och mata hunden med det än att äta själv =P Sen gick vi ut i det underbara vädret, barnen hoppade studsmatta, och lekte och sprang runt på deras tomt. Gud vad man vill ha hus själv efter man har vart där ute. Känns rätt surt att bo i lägenhet då. Men nån vacker dag kanske?

När vi kom hem fixade jag lite middag . Men det dög inte för herrn heller . :/ Sen blev det en promenad till kiosken med Sara & Nicolina + Rocky innan läggdags. För att hämta ut ett paket från H&M.  William somnade som en stock på soffan o Linus i min famn, dock vaknade han ganska ofta och drömde :( Har väl vart ganska mycket intryck för honom kan jag tänka mig.

Han har väl sovit lite sådär inatt . Var vaken en stund mellan 03-04. Och nu sitter vi här och väntar på att det ska komma några gubbar och byta våran kyl & frys som verkligen går på sista versen nu. Får se när dom dyker upp. Sen tänkte jag ta med mig barnen till Överby och se om jag kan hitta nåt till imorn, jag och Jörgen ska ju åka iväg och bo på hotell, få lite spa behandling, äta & dricka gott. Dock har jag lite ont i magen över att jag ska lämna bort barnen, kommer bli lite jobbigt fär tuttisarna med att inte få amma på så länge, men pumpen får åka med så jag kan pumpa och slippa sprängas .

 

 

 

 

 


Linus första par skor

2011-03-24 23:42:14 Foto - Linus
» Kommentarer(2) «



Torsdag - 110324

2011-03-24 07:52:22 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Morrn!! Natten har väl vart sådär :/ Jag har inte fått sova sådär jätte mycket =( menmen, det tillhör ju småbarnslivet med vakna nätter även om man tycker att det borde bli bättre nu då han närmar sig 6 månader. Men, som tur var är alla nätter långt ifrån så här. Linus gjorde morgon vid halv 5 och sen låg han bara o babblade tills William kom upp vid halv 7 .

Nu sitter vi alla i köket . William äter frukost, och Linus pillar med en leksak, dock börjar han tröttna nu. Är väl lite trött kanske. Om en stund ska vi möta Sofia & Liam och sen gå hem till Sara på en kaffe allihop! Får hoppas William sköter sig bättre idag. Än så länge har han skött sig hyfsat. :)

Nej nu blir Linus arg så jag får ta honom.. :)


19:e bilden: En person som är snygg.

2011-03-24 07:00:00 Tidsfördriv
» Kommentarer(3) «


 

- Ian Somerhalder - som spelar Damon Salvatore i VD .


Frustration

2011-03-23 21:45:35 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Ja dagen har vart minst sagt jobbig . Men jag tackar för alla era kommentarer & tips! Jag tror ju inte enbart att det är trots från Williams sida, för han har trotsat innan, tror mer på en kombination mellan avundsjuka på Linus och trots. Och vi ska försöka få den där "egentiden" bara jag och han när Jörgen är hemma och kan ta Linus. Tyvärr går det ju inte riktigt på samma sätt när jag är ensam. Men jag hoppas att han vaknar upp imorgon är på bättre humör så vi alla kan få en fin dag. För både jag och Jörgen vet ju att han inte är sån här egentligen. Han är ju en underbart go liten kille, som är väldigt snäll :)

Han somnade iaf i mina armar . Medans Linus satt i gungan och kikade på djuren. Linus somnade i min famn medans jag tittade på TV. Nu har jag precis ätit lite kvällsmat och tittar på Grey's Anatomy . Jörgen är på jobbet och sen blir det nog sängen för att orka med morgondagen. Jag är så sjukt trött på kvällarna nu igen så det är nästan jobbigt. Typ sådär trött som man kunde vara när man var gravid . (Nej, jag är inte gravid)

Bjuder på några bilder ist .

 

 

 


Värdelös?

2011-03-23 17:58:15 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(10) «


Det har verkligen spårat ut nu.. Och jag vet inte hur jag ska orka? William har blivit så himla elak, och jag har ingen aning om vart det kommer ifrån. Ärligt talat så är jag på gränsen till att bryta ihop när jag ser hur han beter sig. Mot andra barn, mot oss, mot sin lillebror :/ Och jag känner mig helt maktlös och vet inte vad jag ska göra. Jag känner mig som en urusel förälder just nu. Vill bara lägga mig ner och gråta .

Vad gör jag för fel? Det är inte så här min pojk är, han är snäll innerst inne , han är inte så här elak som han är just nu! Nån som har tips på vad jag kan göra?

Onsdag - 110323

2011-03-23 10:51:48 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Morrn =) Sovit gott har vi gjort inatt . Ja, jag minns inte hur många ggr jag har ammat iaf ;P Men tror inte det var så jätte mkt eftersom jag hade rätt fulla tuttisar imorse när jag vaknade. Sen tog Jörgen Linus så jag fick ligga kvar och dra mig en stund, hääääärligt! :) Vart uppe ca en timma nu, och fick då gå ner och hämta tvätten som jag glömde i tvättstugan igår, och jag som sa till mig själv igår att inte glömma det :/ Blir väl säkert nån skit från henne brevid nu, men aja..

Idag ska prästen komma hit på dopsamtal . Helt onödigt enligt mig, då jag inte direkt bryr mig om vilka psalmer som sjungs så sätt. Men men, han kanske vill veta vilka faddrar och sånt vi ska ha. Det ger sig . :) Sen har Sofia bjudit bort oss på kaffe så vi går nog dit en sväng i eftermiddag. Så får William busa av sig lite energi .

Har precis dragit ett varv med dammsugaren och nu äter jag en smörgås, sen frukost! Nä, nu börjar bebisen brevid mig kinka, så det är bäst att jag tar honom :)

18:e bilden: En bild på din fritid.

2011-03-23 09:19:57 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


 

- mina killar som jag spenderar dygnets alla timmar ihop med =)


Tisdag - 110322

2011-03-22 09:33:37 Dagboken
» Kommentarer(2) «


God kväll! :) Varför måste dagarna gå så fort när Jörgen har frivecka? Imorn ska han tillbaka till jobbet igen :/ Tråktråk, men nån måste ju jobba i det här hushållet . I förmiddags åkte vi ner till Överby tillsammans med Sara & Nicolina för en frukost tillsammans med Sofia & Liam . :) Det blev en god sådan på Espresso House, sen kikade vi lite i affärer innan Jörgen kom och hämtade oss, samt att vi handlade lite på Maxi innan vi åkte hem .

Sen kom Sofia + barnen upp på en snabbfika efter dagis. Hennes stora pojk går på dagiset under oss. Så de är nära och bra . William har vart hemma från dagis idag, då det går magsjuka på dagis, igen! :/ Suck! Så han har vart ganska så bångstyrig idag, så vi har pratat med dagis och frågat om dom märkt detsamma där, men det hade dom inte. Inte på det sättet mer än att han har fått ett jävla humör när han får en tillsägelse, men så är det väl. Det är en jobbig ålder för både han och oss. Men hoppas det blir bättre nu, fast att han vart väldigt svår dom senaste två dagarna. Men, ja vi får se !

Nu sover både barnen, så sköönt! Sara ska strax komma hit på en kaffe & lite fika. Jag som inte ska äta sånt, men men ! Man lever bara en gång! hehehe. Nä, om man skulle sätta på kaffe då ! :)

BVC - 5 månader

2011-03-21 21:14:12 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Idag har vi varit på BVC .
Och idag vägde Linus 4790 gram . Nu hade Linus ökat 390 gram på 2,5 vecka! Så skönt att se att vikten går uppåt igen! :) Antagligen hade han bara en liten dipp, men nu är den på väg upp igen. Superskönt! Den har ju vart ett litet orosmoment ett tag, men nu verkar allt bra igen! Så nu kan man släppa oron o bara amma på som vanligt! :) Han var 61,7 cm . Så han har vuxit 4 cm!!! oj oj oj.. Min fina kille! Inte konstigt att 56 kläderna börjar bli små nu ;P Hehe!! Homf var 41,5 :) Så ja, visst hade han vuxit! :)

Sen var det dags för vaccinering . Första sprutan sa han inte ett knyst av, men den andra pep han till lite. Men blev tyst så fort jag tog upp han. När vi kom hem tog hela familjen en tupplur och sen var det dags att hämta William på dagis, och han har vart överjävlig idag. Brytit sönder bågarna på mina glasögon, och gjort allt som vi sagt nej till. Tur han är så go annars :)

Linus fick feber nu ikväll . 38,5 . Så han har vart lite gnällig, vilket är helt förståligt, det spänner nog i låren på honom. Men lite tutte och närhet från mammsen gjorde susen, då somnade han så gott så :) Nu sitter jag och tittar på "En unge i minuten" och blir alldeles blödig.. Speciellt nu då de är en mamma som ska föda i vecka 27, och kommer ju garanterat få ligga inne på en Neonatal Avd. Ja ni vet nog mina känslor för Neo vid de här laget . <3


17:e bilden: En ovanlig bild.

2011-03-21 18:06:57 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


 

- Hagelskur Augusti - 09


Lägenhet .

2011-03-21 17:01:42 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Min bror säljer sin lägenhet i Mölndal, har ju läsare lite varstans, kanske nån som är intresserad. Det är en 1:a på 42 kvm. Utgångspriset är 995 000 kr! :)

 

Uteplatsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Måndag - 110321

2011-03-21 09:26:58 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Morrn!! :) Natten har vart bra. Linus sov till 02 i egen säng, sen fick han komma över en sväng o tutta lite, sen la jag tillbaka honom. Då sov han till halv 5 tror jag, och sen fick han sova hos mig. Sen vaknade vi vid 6 av att det va blött i sängen ;P Mitt amningsinlägg hade trillat ut, typiskt! Så det var bara att gå upp sen och byta om på oss båda. Innan dess hade Linus legat o babblat med Jörgens tatuering, den är väääääldigt intressant, och väldigt fin tycker nog han! ;) Haha!!

Idag har vi fått tid på BVC :) 5 månader kontroll & Vaccinering! Hoppas han gått upp massa nu när han tuttan en hel del, samt får gröt en gång om dan. Jag tycker han känns lite tyngre, men ja.. Jag vet inte! Vi får se helt enkelt, hoppas att han ska slippa få massa biverkningar av vaccinet denna gången. Förra gången var han väldigt ledsen och kinkig i 2 dagar. Men ja, det återstår att se! :)

Nu är det dags att gå ut i blåsten och rasta hunden! Sen göra sig iordning så vi kommer iväg! Återkommer i eftermiddag med hur stor skrutten var ! =)

Linus 5 månader

2011-03-20 21:13:35 Foto - Linus
» Kommentarer(1) «


Idag är Linus fem månader <3 Och vad mycket det har hänt på dessa månader, jösses säger jag bara! :) Bara den senaste tiden har han utvecklats nåt kopiöst, på alla sätt och vis. Han är mkt mer nöjd och trygg. Numera går det bra att lägga ner han en liten stund, bara han har en leksak att tugga på ;P hehe!!

  • Han vänder på sig, rullar runt och har sig hela tiden. Försöker tom vända sig om i babysittern. :) Är verkligen inte still en enda minut. Busefiisen!
  • Vill stå o hoppa KONSTANT!! En riktig liten hoppetoss!
  • Sitter hyfsat stadigt, men balansen är väl inte riktigt så bra än ;P Men han är på go väg .
  • Ammar fortfarande, tuttisen är det bästa han vet! Men han äter gröt på morgonen, nån annan mat är inte så intressant än . Men det kommer nog.
  • Jätte lätt road liten kille, och har verkligen insett att han har en röst . Pratar som bara den . Har en hel del filmer på telefonen, men inte haft orken att lägga in dom än =P Så krångligt!
  • Han är väldigt bestämd och vet precis vad han vill ^^ Är det nåt han är missnöjd med så får man veta det med besked!
  • Sömnen går det också bra med. Nu för tiden så somnar han runt 20-tiden. Och sen vaknar han vid 02-03 och vill ha tuttisen, sen somnar han om brevid mig, då jag oftast somnar under amningen, och sen går vi upp när William kommer in och väcker oss runt 06-06.30 . Finns säkert ännu mer, men de får vara så länge :)

 

 


16:e bilden: En bild på dig själv.

2011-03-20 10:30:13 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «



Söndag - 110320

2011-03-20 08:00:00 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Barnen tar upp så mkt av min tid nu så det är inte mycket tid man hinner ägna åt datorn! ;P Igår var vi iaf på kalas för barnens kusin Jonathan, vi åt kakor, drack saft, åt lite tårta och hade det bra! Linus var nöjd o belåten hela kalaset. Spanade in alla som åt, och va lite purken för att inte han fick smaka, men på sitt 1-års kalas ska han få en egen liten tårta, innan dess vill jag inte att han äter sånt. Han har ju inte behovet av det heller.

När vi kom hem var det lagom till läggdags, se till att William fick nåt i magen och sen göra han iordning för natten så däckade han i soffan. Linus somnade i min famn, med tuttisen i munnen. Sen la jag mig i soffan och kollade på Körslaget :) Sen hände det inte så mkt mer . Gick väl o la mig strax efter 23 . Och Linus vaknade vid 03.

Gick upp vid halv åtta idag . Och ska strax utfodra mina barn, William vill nog ha frukost och Linus ska få lite gröt, det går på rutin nu, alltid när William äter frukost så får Linus lite gröt, det är olika hur mkt han äter, men oftast en halv smakportion. Får väl se när han orkar klämma i sig en hel portion. Man får ju följa hans signaler. Han är ju ändå så liiiiten lillskruttas - som förövrigt är 5 månader idag!! :)

 

Jörgens syster klippte William igår! :)


15:e bilden: En person som du vill vara med.

2011-03-19 08:46:53 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


 

Another day
Another time and place
Somewhere, someway
We'll meet another day
Another day
Belongs to you and me
Somewhere, someway
Another day


Lördag - 110319

2011-03-19 07:48:44 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon kära vänner! :) Igår var hela familjen på Överby en sväng, skulle leta efter en ny mössa till Linus, då sömmen på hans nuvarande trycker in så i hans bakhuvud, och det kan ju inte vara direkt skönt, det fick bli en Labanmössa som han var super söt i :) Sen fick Linus en pyjamas och William valde en t-shirt i affären :) Lite snabb shopping sådär =P Sen släppte Jörgen av oss hos Emilia :) Så barnen kunde leka, och vi dricka kaffe .

När vi kom hem från dom var det dags att sätta igång med matlagningen, både min & Williams mage kurrade! Så jag satte han i soffan och ställde mig i köket och fixade ihop en middag till oss. Lagom till Let's Dance började kom Emilia hit och höll mig sällskap :) Jätte trevligt! Skönt att slippa sitta ensam för en gångs skull . Tur man har såna goa vänner ! :)

Nu har vi gått upp för en liten stund sen . William vaknade vid halv 7, men var inne och lekte på sitt rum, jag steg upp strax efter 7. Och Linus vaknade för ca 5 min av att han hade bajsat. Idag är tanken att vi ska på kalas, barnens kusin har fyllt år. Men Linus hade lite feber igår eftermiddag så jag får avvakta o se så han inte får tillbaka den. Skit skum feber, som bara kommer o går. Men vi får se hur det artar sig under dagen!

 

- William äter sin mat, precis som sin pappa!


14:e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.

2011-03-18 23:08:07 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


 

- Låter bilden tala för sig själv :-)


Firande

2011-03-17 15:59:04 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Mötet gick bra, vi fick dementerat hennes falska påståenden och det kändes väl som att dom trodde på oss. Och vi sa det som vi var missnöjda på. Bäst av allt var när kärringen sa att hennes dotter var astmatiker, då tyckte tanten från Eidar att om hon nu är så fruktansvärt sjuk att hon kanske skulle fundera på att köpa en egen tvättmaskin. Och att hon inte kräva att alla andra ska städa på samma sätt som hon städar.

om en liten stund ska vi åka o lämna barnen hos deras farmor och sen gå ut och äta. Men vart vi ska äta vet jag inte än. Men det märker vi :) ska bli kul att komma ut lite bara jag i Jörgen. Då det verkar som att vi inte kommer iväg nästa helg som vi planerat.

Våran första Bröllopsdag

2011-03-17 09:12:40 Dagboken
» Kommentarer(6) «


För ett år sen blev vi man & fru ! <3 För ett år sen stog vi i kommunhuset och sa Ja till varann! Tänk att vi vart gifta i redan ett år. Det är även 6 år sen vi förlovade oss. Guud va tiden går fort. Ja man hinner inte riktigt med känns det som. Så idag ska vi fira våran första bröllopsdag, blir nog nåt gott att äta ikväll och bara mysa! :)

Om en stund ska vi knalla bort till kvarterslokalen och ha ett möte med våran granne. Får la se hur detta ska sluta! Ska försöka få i mig lite frukost innan dess, Linus har somnat ute i vagnen efter att han smaskade i sig nästan en hel smakportion med gröt, duktig kille! Känns skönt när det börjar funka lite bättre med maten, även om det bara är gröten som är poppis än så länge. Har ju testat lite andra saker, men det har inte vart så poppis, men vi kör på med gröten så får resten komma när det kommer.

Annars är det rätt lugnt idag! Njuta av dagen och det fina vädret, ska dra med mig hela familjen ut på en promenad! Nu, är det dags att göra sig iordning!

 

 


13:e bilden: Du och någon klasskompis.

2011-03-17 07:34:18 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


 

- Emilis, jag & Sandra .

Får väl säga att Emilia är en klasskompis också. Eftersom vi läste första terminen på undersköterska ihop !


Natti natti..

2011-03-16 22:19:55 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Ja så va kvällen kommen! Dagen har flytit på rätt bra. Under tiden William va på dagis tog vi en promenad och en kaffe med Sofia :) innan hon skulle med tåget till Arboga. Även hunnit med det vanliga plocket här hemma. Efter dagis åkte hela familjen och handlade, Linus behövde lite mer blöjor o vi andra behövde lite annat smått o gott. Och som alltid blir det mer i affären än vad man tänkt sig. Hehe.

Linus har precis somnat, vid min tutte var annars? Det är ju det bästa han vet! Så nu ligger jag i sängen och mobilbloggar! Ska sova alldeles strax, för imorn ska vi på möte med våran granne ska bli spännande o se om hon kommer dyka upp!

Testing

2011-03-16 15:45:46 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Testar att blogga från iPhonen får se om det går!

Har precis hämtat William på dagis och Linus har fått testa hoppgungan för första gången. Han tyckte den var superkul, men man får sitta och passa honom för rätt som det är snurrar han runt o gör ett hopp åt sidan. Vill ju inte att han ska slå i sitt dyrbara lilla huvud. Och Jörgen har precis gått upp. Blir väl att vi åker och handlar sen om en stund skulle jag tro!

Underbara Onsdag - 110316

2011-03-16 08:12:34 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God Morgon! :) Igår somnades det sent här hemma, inte William då för han stenslockna kl 7 i sin säng. Men Linus somnade inte förrän 22 igår. Somnade i min famn, men sen vakna han när jag la ner han och låg sen inne i sängen och tjoade tills han somnade själv. Sen har han givetvis bökat o haft sig under natten, men så kan det va =P Vi har sovit hyfsat bra ändå. William kom in till oss vid halv 7 och myste lite innan vi gick upp vid 7 :) Båda barnen har precis fått i sig lite frukost, Linus åt gröt och William Riskvikk. *Smarrigt*

Om en liten stund ska vi klä på oss och knalla iväg till dagis! :) Blir bara mer o mer motiverad att gå ut o gå nu när vågen pekar neråt. På 2 veckor har jag typ tappat 3 kg. Och bara denna veckan tappat 2! Väldigt skönt. Jag lider väl inte direkt av övervikt men det är ändå skönt och få komma ner lite. Så nu visar min våg 67 kg. Mitt första delmål är 65, men det är ju inte direkt så att jag riktigt kämpar för det, äter vad jag vill, när jag vill och promenerar enbart :) Och ja, det verkar ju funka ^^ .

Ska möta Sofia om en liten stund för en morgonpromenad! Och idag går Jörgen av sin arbetsvecka!! :) Så härligt! Så ikväll är han hemma med mig :) Annars händer det nog inte så mycket idag. Grejja hemma och bara va! Nej, nu får jag se till att göra oss iordning här hemma så vi kommer iväg!

12:e bilden: En bild på din vardag.

2011-03-16 07:24:43 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


 

- oftast ammandes nån stans ;-)


Neonatal - Föräldrafika

2011-03-15 19:49:53 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(1) «


Det var jätte trevligt idag! :-)
Kom till Neonatal strax innan kl 10, och träffade den andra tjejen, som jag skulle ha det ihop med. Vi ringde på och fick prata med en sköterska, det var så kul, för det var en av dom tjejerna vi hade när vi låg inne :) Så det var kul att få visa upp vår lilla kille så :) Tyvärr fick vi inte komma in på avdelningen nu, eftersom dom har speciella restriktioner nu när de går vinterkräksjuka, och det förstår man ju att dom inte vill ha till dom små yttepytte bebisarna.

Vi fick iaf sitta i deras samtalsrum . Lagom tills vi kom dit så vaknade Linus. Inte ville han sova inte. Och sen droppade det in 3 mammor. 2 av dom var lång liggande. Den ena hade legat sen December, och den andra sen januari. Jag har ju ingen direkt erfarenhet av när man ligger så länge, vi låg ju bara i 2 veckor. Kan bara tänka mig hur jobbigt det måste vara, och båda två hade ju barn sen innan. Jag tyckte det var jobbigt att vara utan William i två veckor, kan bara tänka mig hur de är när man måste ligga i 3 månader.

Det var väldigt givande att få lyssna på deras berättelser om hur dom hade det, hur dom upplevde det, vi kunde dessutom ge lite tips om hur det skulle bli när man kommer hem, jag berättade hur det var för mig och hur jag upplevde det, dock upplevde ju inte jag min hemgång som positiv, utan att det var väldigt jobbigt. Det är så mkt som man ska ta in och bearbeta, och man förstår nog inte riktigt förrän man kommer hem, hem till sin familj, till vardagen och verkligheten hinner ikapp en. Men detta är absolut något jag vill göra igen, det ger inte bara dom mammorna så mycket, utan det ger även mig väldigt mycket. Att jag får prata om vad som hände oss, även om det inte var nån fara för hans Linus så är det ändå en traumatisk upplevelse för mig som jag gärna pratar om. Tror det kan vara svårt för utomstående eller människor som inte varit med om det att riktigt förstå. Man kan sätta sig in i det på ett annat sätt om man själv upplevt nåt liknande.

Att vara så nära vårdavdelningen väckte starka känslor hos mig. Det var ju bara 5 månader sen vi låg där själva och hade samma vardag som dom mammorna vi träffade idag.

 

- 2 dagar gammal .

 

 

 

 

- i min säng inne på föräldrarummet (kläderna på tok förstora strl 44)

 


11:e bilden: En person du kan berätta allt för.

2011-03-15 07:46:46 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


 

- min älskade gubbe <3


Almost Bedtime

2011-03-14 22:49:23 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God Kväll! Dagen har flytit på ganska så bra.. Efter att jag hämtat mitt sandmonster på dagis. (ja det var sand överallt) Så tog vi en promenad hem till Emilis & Alvin. Pojkarna busade järnet och vi drack kaffe och tjötade skit ;P Hehe! Sen knallade vi hem igen och jag satte igång med tvätten, jäkla tur att jag hade bokat tvättstugan idag så han kan ha på sig rena ytterkläder imorn till dagis. Sen åkte Jörgen till jobbet :/ Men bara två nätter kvar sen har han frivecka :) Underbart!!

Sen fick vi besök av Sarah & hennes familj =) Drack kaffe och pojkarna levde loppan! Bebisarna hängde bara med och vara gosiga! Linus fick även testa några min i gåstolen idag. Han tyckte det var skoj, speciellt att få titta på den roliga lekbrädan framför, men den som tyckte det var allra roligast var William :) Haha! När dom sen åkte hem, däckade båda barnen, William i soffan och Linus vid tutten..

Så lite egentid har man fått ikväll , och jag har spenderat den i soffan, tittandes på "En unge i minuten" . Jag är sååååå sugen på en till graviditet och förlossning så ni anar inte. Får väl se om jag lyckas övertala Jörgen till en bebis till nån gång i framtiden. Jag vill ju helst ha 3 barn. Men nu är jag väldigt nöjd med mina små pojkar! Men den som lever får se,

Imorn är det Neo besök & föräldrafika som står på schemat! Annars är det rätt lugnt, men nu ska jag däremot gå och lägga mig, för William vaknar väl vid 06 som en klocka. Innan dess ska väl Linus tutta under natten. Tur man funkar som en robot mer eller mindre nu för tiden! ;)

 

 


Måndag - 110314

2011-03-14 12:39:44 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God förmiddag! :-) Vilken slappdag vi hade igår, gjorde inte ett skit, och fyfan va gott det var. När Linus sov middag så låg jag HELT SJÄLV i soffan och glodde på TV, w o n d e r f u l !! Ni anar inte! Så igår släppte jag på varenda måste! Spelade Bingolotto på kvällen och åt pizza hela familjen! Vann gjorde jag inte heller - jävla skitspel! Men, så kan det var. Linus somnade runt 20-tiden men vaknade en timma senare, vid 22 va jag dödstrött så jag gick o la mig, så Jörgen fick natta Linus sen, det gick ju bra =) Hihi. Vid 7 klev vi upp imorse hyfsat pigga :)

Skulle egentligen till BVC idag. Men dom ringde imorse och meddelade att våran sköterska Vabbade. :/ Lite tråkigt, hade sett framemot o se vad han vägde, men vi får nog snart komma dit, då han ska vaccineras. Så efter att Jörgen lämnat William på dagis åkte vi ner och handlade lite, så jag kan ta med mig lite fika imorn på föräldrafikan. Sen åkte vi ner till stan för och få Rockys klor klippta, dom var väääldigt långa nu. Men, efter att hon klippt baktassarna tyckte inte han det var kul längre, och försökte bita henne, då fick vi sätta på en munkorg.

Nu har jag precis bakat en sats med Muffins . Som jag ska ta med till Neo imorn, det blir det o frallor. =) Hoppas det ska smaka för mammorna :) Linus ligger och sover i vagnen, och om en stund är det dags att hämta William på dagis, får se vad vi hittar på sen. Ska iaf tvätta kl 16. William brukar vara väldigt trött på måndagar så det blir nog lugna puckar! :)


10:e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.

2011-03-14 07:47:28 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


 

- min underbara vän Erica <3


Tillbaka till Neo .

2011-03-13 10:58:54 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God Morgon! Igår var vi och firade barnens farfar som fyller 70 år idag! Det bjöds på smörgåstårta och vanlig tårta, riktigt smaskigt. William busade som bara den med Liam och hade jätte skoj, även Linus tyckte det var kul, med många nya ansikten. Efter 2 timmar så var han hungrig och tämligen trött så vi bestämde oss för att åka hem. William stannade kvar och sov över hos Carina. Linus somnade i bilen på vägen hem. Vaknade sen och var hungrig när vi kom hem, sen sten slocknade han vid 18 . Vaknade efter en timma och trodde att han skulle vara piggelin, men nepp så fort jag la han i min famn så stenslocknade han. Sen sov han för natten..

Kollade på Melodifestivalen och jag tycker rätt låt vann! När den var slut, var jag också slut så jag gick o la mig. Så är det med småbarnslivet, man är dötrött på kvällen. Sen vet man ju aldrig hur dom små ska sova. Men Linus har sovit bra hela natten, inga krångel här inte :) Han vaknade sen vid 06 imorse, men jag var inte så sugen på att gå upp då så jag la han intill mig och sen somnade vi om till 09 :) Då gick vi upp o myste, Linus fick lite gröt och sen tutte o nu sover han igen =) Tänkte jag skulle ta mig nåt o äta medans han nanisar !

På tisdag ska vi tillbaka till vårt älskade Neo igen :-) Efter Linus föddes gick jag med i en sida som heter Pytteliten . Och fick sedan en förfrågan om att medverka i en föräldrafika. Givetvis tackade jag ja med en gång. När man ligger inne på en Neonatal avdelning så blir man rätt isolerad från omvärlden, och då kan det vara skönt att det finns nån att prata med. Även om man har en fin relation med personalen, men det är ju ingen som vet hur man kommer känna när man får åka hem. Då kan det vara bra att det finns ett stöd utifrån med personer som har varit i samma sits som en själv. Jag längtade varje dag efter att få åka hem, hem till min familj. Men när vi väl kom hem, så tyckte jag att det var sjukt jobbigt. Jag grät hela dagarna, och mådde så dåligt. Helst av allt ville jag tillbaka till Neo igen, tillbaka till tryggheten där personalen bara fanns ett knapptryck bort.

Här hemma var det ju bara vi, med en pytteliten bebis. Jag var så rädd hela tiden, minsta lilla motgång och jag grät, ibland kändes det bara som om man aldrig skulle sluta gråta. Ja det var verkligen inte lätt. Det var först då man verkligen förstog hur liten han var och tänkte på allt möjligt, vad som kunde ha hänt.. Tänk om det inte hade gått så bra, vad hade man gjort då? Jag verkligen älskade Neo, och all den goa personalen som fanns där dag och natt för oss. <3

 

- Linus endast ett dygn gammal i sin kuvös på Neonatal .


9:e bilden: Någon i din släkt.

2011-03-13 09:23:44 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


 

- Min bror Hasse & William , dec -09


Lördag - 110312

2011-03-12 08:38:45 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Morrn Morrn! :) Sovit hyfsat gott inatt, testade att ha Linus sovandes i sin vagn inatt, han sov väl liiiite bättre. Men vid 02 ville han komma över till mig och äta. Sov jätte gott tills telefonen började ringa vid 04, sen kom sms efter sms efter sms.. Hörde bara hur telefonen låg och vibrerade, nåt stolpskott som jag inte har en aning om vem det är . Sen hade jag svårt o somna om. Vid kvart över fem hörde jag hur William vaknade, och hur han sen stog och åt godiset som jag glömt ställa bort efter igår, ja han va la nöjd ^^ Haha!

Så jag gick upp med barnen för Linus var också piggelin, kollade lite på TV och sen vart det frukostdags, Linus fick lite gröt som han smaskade på. Det går lite bättre med gröten, han har ju inte vart så där jätte intresserad av det innan, men nu går det lite bättre . Får hoppas att det fortsätter så.

Idag ska vi på 70-års kalas! Det är barnens farfar som fyller år . :) Ska bli gott med smörgåstårta. Nu ska jag nog försöka få ngt i magen.

Så är det nån som känner nån med nummer - 0765-994416 var snäll och berätta vem de är ?!

8:e bilden: En person som du saknar.

2011-03-12 06:37:00 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


 

- älskade pappa!


Fredag - 110311

2011-03-11 08:46:22 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon! Ännu en pissnatt.. =/ Linus somnade runt 20-tiden igår, sen har han vaknat ganska ofta men bara för o få vara nära, varken hungrig eller nåt sånt. Så fort jag lagt han i min famn har han somnat igen. Men sen har han bökat inatt så det blir inte så många timmars sammanhängande sömn, men det är väl så under spädbarnstiden. Vi var ju väldigt bortskämda med William, det va inga många vaken nätter där inte. Sen orkar man mer än man tror trots dåligt med sömn.. Jag har nog sovit 6 timmar i sträck som mest sen Linus kom. Men jag klagar inte, absolut inte. Jag älskar att få vara med honom, men nån gång hade det vart skönt o få sova lite längre.

Kan väl glädjas åt att det är Fredag iaf :) Och det innebär att Jörgen slutar tidigt ikväll (Runt 21) Så ikväll slipper jag sitta ensam hela kvällen, den senaste tiden har jag känt mig väldigt ensam på kvällarna. Barnen somnar ju oftast vid 20-tiden och då sitter man här ensam, kollar på TV eller sitter vid datorn eller pillar med nåt hemma. Men det blir så tråkigt att inte ha nån att prata med, även om jag har vänner jag kan ringa och även Jörgen.. Så blir det ensamt, man saknar sällskap.. Men så är det väl :/

Igår hade vi besök av Sofia & barnen! Jätte trevligt att tjöta bort några timmar. Idag klev vi upp kl 6 :/ Jag är trött och seg. I helgen har vi inga som helst planer, det blir nog rätt lugnt för våran del. Får se vad vi hittar på helt enkelt =) Nej, om man ska lägga sig och lata sig på soffan lite. Linus sover i vagnen och William leker inne på sitt rum.

 

- Han nämns inte så ofta i bloggen, men han finns här hemma, lilla pälsbollen !


7:e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.

2011-03-11 06:34:33 Tidsfördriv
» Kommentarer(4) «


 

- ibland saknar jag mitt långa blonda hår .


Villervalla

2011-03-10 17:07:15 Foto - Linus
» Kommentarer(4) «



Torsdag - 110310

2011-03-10 09:05:31 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God morgon! Natten har varit sådär :/ Linus vaknade vid 02 sen hade han svårt o somna om.. Han ville inte äta eller snutta, så imorse när vi gick upp hade jag två sprängfyllda tuttisar. Mindre kul, men då ville Linus äta så vi löste det problemet ganska fort. Så när vi klev upp och lillfisen var hyfsat nöjd passade jag på att ta mig ett bad, underbart! Lite jobbigt är dock att jag tappar så jävla mkt hår när jag badar/duschar! Känns som jag tappar halva håret varje gång. =( Men vad ska man göra? Det tillhör väl..

William hade haft det jätte kul på Bio igår :) Han var där med dagis igår och såg på Bananer i pyjamas . Var dock inte lika kul o gå o hämta han på dagis igår, för det snöade massvis! Nu snöar det igen, tröttsamt! Kan inte snön bara försvinna? Vill inte ha det här skit vädret längre. Vi har fan haft snö sen Linus kom och han är snart 5 månader. =/ GE MIG VÅR NU!! Det är väl bara att fortsätta drömma antar jag ?

Idag ska vi inte gå utanför dörren.. Kl 12 har jag bokat tvättstugan, så vi kan få lite rena kläder . Just nu sover Linus, han har sovit i ca 1 timma, kan han behöva. William stojjar runt som vanligt. Hade det inte snöat så hade vi nog besökt Öppna Förskolan men jag känner inte riktigt för att gå ut idag. Vi får roa oss hemma helt enkelt! :)


6:e bilden: En bild på dig och en vän du inte träffat på länge.

2011-03-10 07:07:38 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


 

Jag & Sandra - det va längesen vi sågs nu vännen!


Lik sin mamma?

2011-03-09 21:56:04 Foto - Linus
» Kommentarer(7) «



Onsdag - 110309

2011-03-09 06:59:15 Dagboken
» Kommentarer(4) «


William gjorde morgon kl 5 :/ Fattar inte varför han ska upp så tidigt? För han går ju inte o lägger sig jätte tidigt. Han lägger sig runt 20-tiden :/ Kommer bli en kul dag idag, eller inte! För när han kommer hem från dagis idag, kommer han vara helt slut och trött.. jaja, får ta det då. Idag ska William åka på Bio med sitt dagis, dom ska se på "Bananer i pyjamas" :) Kul för honom . Ska bli roligt att höra i eftermiddag vad han tyckte om det .

Igår var det ingen glad stämning här hemma.. Vi fick ett brev från Eidar (bostadsbolaget) - Om ett antal klagomål från våran psykopatgranne. Först var det då att barnvagnarna står i trappan, det har dom gjort men jag har flyttat på dom, så visst det kan jag ta. Sen var det att vi aldrig städar tvättstugan, lämnar kvar kläder och tvättmedelspaket och sköljmedelspaket, det stämmer verkligen inte! Jag städar alltid efter mig! Det gör däremot inte hon, det är ofta hon har kvar sin tvätt när jag kommer och det slutar ju med att jag får städa efter henne. Men det som gör oss mest irriterade är att det även står att när vi rastar våran hund, så låter vi han dra in hundbajs i trappen?!?!?!? Ursäkta?! Men Rocky är så renlig av sig så det skulle aldrig ske, för första så backar han om han kommer i närheten av hundbajs ute, och skulle aldrig trampa i det? Och om det nu har funnits i trappan, vem säger att det måste vara han? Det kan väl lika gärna vara en unge som trampat i det? Rätta mig om jag har fel.. Jörgen ska ringa nu på morgonen, och jag gissar på att han inte kommer vara direkt trevlig. Nåt får dom ju göra åt den här jävla kärringen, för inte kan man väl få hitta på saker hursomhelst utan grund till det? Inte fan hittar jag på en massa saker och ringer o klagar, inte ens det som jag kanske borde klaga på.. Som att dom parkerar bilen i Carporten, fast att dom inte betalar, har sonens moped i cykelförrådet, torkar sina mattor i trapphuset m.m

Nej det va absolut inte kul att få sån skit slängd i ansiktet, men dom kommer få höra, tro mig! Idag börjar Jörgen jobba igen :/ Trååååkigt! Så i eftermiddag blir jag och barnen ensamma igen. Men som tur var så går hans arbetsvecka ganska så fort, nackdelen är ju att det gör hans frivecka med . Får väl se vad man kan tänkas hitta på. Idag är det Babysång i kyrkan, får se om vi ska gå, Linus har ju vart feberfri sen igår förmiddag, det tåls o fudnera på ett tag till.

 

 


5:e bilden: En gammal bild på dig själv.

2011-03-09 06:27:25 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


 

- 18 år !


4:e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.

2011-03-08 19:07:08 Tidsfördriv
» Kommentarer(2) «


 

Haha ! Från i början av mitt och Jörgens förhållande, där är jag 17 år .


Tisdag - 110308

2011-03-08 09:06:45 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Igår gjorde jag som många andra och tittade på "En unge i minuten" på TV4 . Åhhååå va jag blev sugen, jag vill ha en till! Helst nu, vill gå igenom en graviditet och en förlossning, vill sväva på dom rosa bebimolnen igen. Och nästa gång vill jag ha Grattis-brickan! Fick ju aldrig den efter förlossningen sist eftersom jag skulle sövas då får man ju inte äta nåt. :-( Buhu! Tyckte så synd om den mamman som blev akutsnittad :/ Usch, jag rös i hela kroppen. Jag är så glad att jag kunnat föda båda mina barn vaginalt, vill verkligen inte göra ett ks . Men det är tur att det finns, eftersom bebben var såpass stressad och hjärtljuden sjönk så. Det va ju det dom gjorde när William skulle födas, men han låg ju så långt ner då och kunde dras med sugklocka.

Natten har vart sådär . :/ Linus vaknade o skulle äta o va glöhet :( Gick och tempade honom - 39,1 i feber . Gav han en supp alvedon, och la mig för o mata honom, sen spyr han upp allt han åt. Försökte mata lite till och då somnade vi om. Nu har han 38,7 i feber så jag ringde till barnmottagningen idag igen. Hönsmamma? Ja, jag vet! Och eftersom han hostar så han spyr tyckte dom att vi skulle komma in idag igen så dom får kika på han. Han behöver ju sin mat i magen, inte kräkas upp den när han ändå är så liten som han är. Hoppas dom kan ta ett CRP på han idag med, annars ska jag efterfråga det.

Så jag ska slänga i mig lite frukost innan vi ska vara på NÄL.

Fullspäckat!

2011-03-07 19:47:04 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Linus sov 3,5 timma i vagnen tidigare idag! Det behövde han, tro mig! Go o gla' var han när han vaknade, sken upp som den lilla solstråle han är . Käkade lite innan vi åkte och hämtade William på dagis, bestämde oss även för att ta med oss han o spela lite bowling. Linus var ändå såpass pigg o glad, + att det var så lite folk där. Han satt mest i bilstolen ändå och tittade på . William tyckte det var jätte skoj, och ropade hela tiden "Mamma titta jag vann" efter varje gång han fick ner en kägla. Innan vi åkte hem stannade vi på Swedbank och öppnade ett konto till Linus. William har en fond som vi sparar till, men vi tog ett vanligt sparkonto till Linus.

I förra veckan kom beslutet från Försäkringskassan :/ Och som sagt vi ska betala tillbaka en väääääldigt stor summa pengar, och eftersom vi tyvärr inte besitter dom pengarna så ringde jag och fick gjort en avbetalningsplan nu. Tråkigt men jag känner att det är ingen idé att överklaga beslutet, jag orkar inte det heller för den delen. Hur många får rätt mot försäkringskassan? Så varför skulle vi få det? Näää..

Idag på posten kom mitt körkortstillstånd . :) Tjooohooo!! Så fort vi gått handledarutbildningen så får jag köra bil med Jörgen. Läskigt? Japp!! Jag har aldrig kört bil i hela mitt liv. Så detta kommer bli en utmaning, får se om våran bil kommer vara totaldemolerad efter att jag kört ;P haha. Linus somnade för en liten stund sen, jag hoppas han kan sova ett par timmar nu, för jag vill se "En unge i minuten" som kommer på TV4 idag, helst utan en bebis klistrad på mig, även om det är väldigt mysigt, men eftersom han inte vill vara hos Jörgen utan bara gallskriker för att få komma till mig. Så jaa.. Så är läget iaf, lilla mammagrisen!


Linus är sjuk :/

2011-03-07 11:14:46 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Vilken jobbig natt vi haft, ja speciellt Linus. Skulle natta han igår som vanligt. Gick inte alls.. Vid midnatt var han fortfarande vaken, testade ALLT, inget gick så det har inte blivit mycket sömn inatt för min eller för Linus del :/ Imorse var jag ett vrak, han har hostat, hostat, hostat och åter igen hostat. Tog tempen imorse och den visade 38,7 grader . Så han fick en alvedon, sen ringde jag till barnmottagningen och vi fick komma dit för en koll. Men det visade inget tokigt, tack o lov! Men vi skulle avvakta i ett par dagar och skulle han bli sämre skulle vi komma in igen.

William är på dagis nu, och sjuklingen ligger och sover . Kan han behöva efter denna natten som var. Han ligger inbäddad varmt o gott i vagnen. Läkaren tyckte vi skulle låta han sova ute om vi hade möjlighet till det. Eftersom den friska luften är bra för hans hosta och för luftrören.

Vi hade tänkt att åka och bowla idag, men vi får se hur det blir med det nu. Annars får Jörgen och William åka själva.. Men får se vart Linus feber tar vägen först. Om jag och han kan följa med .


Våran glada skruttas <3

3:e bilden: En bild på någon i din familj.

2011-03-07 10:49:09 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


 

Mina älskade barn! <3


Svar till Vera & Marcus

2011-03-06 14:36:34 Marie babblar
» Kommentarer(4) «


Anledningen till att det inte är så mycket bilder på William i bloggen längre, är enkel han vill helt enkelt inte längre vara med på kort. Så de är inte många fina bilder man får på honom längre :/ Jätte tråkigt! Älskar att fota honom, och han har tyckt om att bli fotad, men inte längre. Tar jag fram kameran så gömmer han sig bara, eller böjer ner huvudet för att jag inte ska få ett kort på han . =( Jätte trist.

Linus kan ju inte riktigt välja själv än om han vill vara med på bild än. Men han kommer nog till den fasen han med så småningom.

Söndag - 110306

2011-03-06 08:52:51 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God morgon ljuvliga söndag ! :) Igår var det lugna puckar, Linus sov i 3 timmar ute i vagnen på balkongen, han sover så sjukt mycket bättre utomhus än inne, och varför inte låta han sova ute då? Lägger jag han inne så sover han MAX 15 min, medans i vagnen såååå mkt längre. Anw, så när Jörgen vaknat så åkte vi ner till Överby för Jörgen skulle köpa sig nya byxor, tog Linus i bärselen och han älskade det :) När han fick sitta framåt och kika på allt runtomkring, han var helt sprallig, pratade med allt, och benen gick i ett på den lilla busen! :) *Sötfis*

När vi kom hem satte Jörgen igång med maten, stekt torsk, potatis & äggsås! Mumma! Och jag började tvätta när han gick o la sig för att sova lite innan han skulle åka och jobba. William somnade vid 20-tiden, Linus somnade runt 21 och under tiden satt vi och kollade på Melodifestivalen, när den sen var slut så kröp jag i säng för att få sova lite. Man vet ju aldrig hur natten kommer bli med en liten busig bebis. Med William vet man ju oftast hur han kommer sova.

Linus vaknade runt midnatt och ville komma över till sin mamma och snutta tutte.. Och sen somnade vi om och sov tills William kom in imorse, vaknade av att han stog och viskade till sin lillebror, att han älskade honom. Åååh så sött! Han är verkligen helt kär i sin lillebror, tidigare imorse så satt han och pratade med Linus som låg i babysittern, så sitter han och säger "Nu kommer den och tar dig, så nuddar han hans näsa och säger pip pip" Och Linus skrattar som bara den, skiner upp som en sol när han ser sin storebror. Riktig syskonkärlek de där, får hoppas att det fortsätter så när dom båda blir större också!

Nu ligger Linus ute och sover i vagnen, och William kollar på Batman, vi ska snart gå ner till tvättstugan igen och lägga i en ny maskin tvätt, så när Jörgen sen vaknar har jag ett berg av tvätt att vika, mindre kul om jag får säga det själv, men annars blir de nog rätt lugnt idag, blir nog en promenad i det fina vår vädret i eftermiddag!

 

Någon behöver klippa sig ;P


2:a bilden: En bild på dig själv.

2011-03-06 07:17:01 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


 

Har inte så mycket bilder på mig själv som brunett, men massvis när jag är blond. Men de är ju faktiskt så här jag ser ut nu ;P


Vind Fleece

2011-03-05 17:59:07 Marie babblar
» Kommentarer(0) «


 

Vind Fleece jacka från Polarn & Pyret

Till min prins William ! :)


Lördag - 110305

2011-03-05 08:33:38 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Morrn! :) Linus har sovit oroligt igen, han hostar ju IGEN, när ska eländet ta slut? Det går aldrig riktigt över :/ Tur han äter och är pigg för övrigt, men han har svårt att komma till ro :( Hoppas det går över snart, jobbigt för han med denna hostan, speciellt när han somnar jätte gott och sen vaknar han för att han hostar så :/ Mammas lille bebis. Med William är det bättre, han har också lite hosta och är tät i näsan, men han är piggelin som vanligt. Han väckte oss vid 05.30 idag. Jörgen försökte få han o ligga brevid oss, gick väl bra en liten stund, men sen skulle han upp och studsa.

Så då var det lika bra att kliva upp .. William har precis ätit frukost, Linus ligger i babygymmet och jag sitter här, tänkte kolla om de fanns nån tvättid idag om jag orkar. Berget växer där inne, men jag är inte alls sugen på att tvätta och vika o ha mig.. Blääääää!! Men vi får se, är ju rätt skönt att ha rena kläder att ta på sig :-)

Solen skiner och det är underbart ute :-) Kanske borde ta sig en proemenad sen när Jörgen har vaknat, men nu börjar min mage kurra så jag ska nog ta mig lite frukost. Jag är alltid den som äter sist i den här familjen, eftersom jag inte kan äta med en gång när jag vaknat.



Denna fick William av mig i onsdags :)

30 Bilder, Bild 1 - Nån du umgås väldigt mycket med

2011-03-05 08:08:06 Tidsfördriv
» Kommentarer(0) «


1:a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med

2:a bilden: En bild på dig själv.

3:e bilden: En bild på någon i din familj.

4:e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.

5:e bilden: En gammal bild på dig själv.

6:e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.

7:e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.

8:e bilden: En person som du saknar.

9:e bilden: Någon i din släkt.

10:e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.

11:e bilden: En person du kan berätta allt för.

12:e bilden: En bild på din vardag.

13:e bilden: Du och någon klasskompis.

14:e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.

15:e bilden: En person som du vill vara med.

16:e bilden: En bild på dig själv.

17:e bilden: En ovanlig bild.

18:e bilden: En bild på din fritid.

19:e bilden: En person som är snygg.

20:e bilden: En bild på dina närmaste.

21:e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.

22:e bilden: En bild på en tid du saknar.

23:e bilden: En bild från i somras.

24:e bilden: En bild som gör dig glad.

25:e bilden: En person som alltid gör dig glad.

26:e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.

27:e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.

28:e bilden: En tokig bild.

29:e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.

30:e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om

Utmanar ingen, men de som vill får gärna haka på och göra samma sak :)

Kör igång med en gång då!


 

Min underbara vän Sara ! <3


Vattenpalatset

2011-03-04 21:55:02 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God kväll ! :) Har så mkt och göra nu, och barn som inte vill att jag sitter vid datorn så mkt, så då blir det kass uppdatering här, jag längtar tills Blogg.se's app till iPhone släpps. Så man kan blogga från mobilen. Hursomhelst så har jag och William haft en mamma/son dag! Myste massvis imorse, och sen åkte vi till Vattenpalatset för att bada i några timmar och han älskade det! Sa hela tiden hur kul han tyckte det var att bara få vara med mamma, och det kändes så skönt att bara ägna all min energi till honom, få ge honom 110% . Han tyckte det va super kul när vi träffade Emma & Oliwer där med, då fick han en kompis o leka med . :)

Linus hade sovit hela tiden . Så Jörgen hade inte behövt anstränga sig avsevärt . Och Linus hade klarat sig på bara tutte som jag gav han innan vi åkte, så han slapp flaskan, skönt när han blir mätt på bara tutten. Ger han flaska ibland, om han vill ha. Just för att han ska gå upp i vikt, men ser jag att han blir mätt så ger jag han inte. Och han kanske vill ha 30-40 ml på en hel dag. Inte speciellt mycket.

Linus somnade för en liten stund sen, William somnade redan vid 20-tiden. Han är ju lite lättare att lägga än Linus. Och här sitter jag och är depp, för att det inte kommer nått nytt Vampire Diaries förrän om en månad :/ Suger! Äter lite godis och ska strax ta ut Rocky, sen ska jag nog lägga mig om en stund, Jörgen jobbar så det är ju jag som får gå upp imorn när William vaknar för fan själv. :/ 


Polisanmälan

2011-03-03 21:08:48 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Hallå Hej!
Haft fullt upp idag, imorse gick jag o barnen på en liten kort promenad så Linus somnade, och fick sen sova vidare i vagnen på balkongen, frisk luft är bästa sovmedicinen för honom. Medans han sov och William tittade på TV, passade jag på att ta en dusch, snabba ryck as always, man vet ju aldrig när han vaknar så då gäller det att snabba sig. Vid 10 gick vi för att möta Sofia & barnen och ta oss en tur till Öppna Förskolan :) Barnen lekte så fint, och hade jätte kul! Även om det är i kyrkan, så är det inte en massa kristet tjaffs, har vart lite skeptisk mot det innan, men de är nära och William får leka av sig - vilket passar mig utmärkt.

Efter ÖF mötte vi upp Tina & Nellie , och Sofia & barnen följde med hem till oss för William ville leka med Seth. Dom röjde gärnet. Och vi mammor satt i köket, drack kaffe och tjötade skit. Sen var det bara att sätta igång med middagen innan Angelica kom på besök. Passade även på att ringa Polisen och göra en polisanmälan om olaga hot. Polisen som jag pratade med trodde knappt att det var sant när jag berättade om vad det stog, och tog hotet väldigt allvarligt. Vilket känns skönt, han skulle skicka vidare ärendet till en utredare som skulle kontakta mig.

Han sa även att om jag skulle känna mig förföljd/iakttagen eller om det skulle stå nån främmande människa o banka på min dörr, så tyckte han att jag skulle larma 112. Det känns otroligt skönt att dom tar det på allvar, men även väldigt väldigt otäckt att nån uttalat ett sånt hot mot mina barn, man vet ju aldrig vad det är för slags psykopat?! Och hur rädd bör man vara? Otrevligt är det iaf .

Nu ska jag äta lite choklad och B&J som min man var snäll och köpte till mig!

 


Sjuka Jävel !

2011-03-03 07:00:42 Dagboken
» Kommentarer(11) «


Igår kväll när jag loggade in på min bilddagbok möttes jag av nåt riktigt otrevligt mail :/ Så här stog det "kommer ta hand om dina barn med kommer kidnappa dom och sen filma när ja häller bensin över dom och tänder på sen skickar ja hem delarna i en låda till dig" :-( Ursäkta, men hur normalt är det? Samma person hade skrivit nåt liknande till en kompis till mig, typ att han skulle sticka en kniv i henne så hennes barn i magen dör . Va är det för sjuk jävla människa? När jag läst min mail, så hade personen redan hunnit radera sitt konto, men polisen borde få fram uppgifter! Dom måste ju kunna spåra IP-numret, för även om det är internet ska man väl inte kunna skriva vad som helst?! .. Känns lite läskigt om jag ska vara helt ärlig .

Vi va iaf på BVC igår . Frågade henne om lite tips om hur vi ska göra med att få William blöjfri, och fick massa användbara tips som jag ska testa =) Sen vägde vi Linus - vågen stannade på 4400 gram , så han hade bara gått upp 50 gram sen förra veckan, men nu gick iaf kurvan uppåt. Så får väl se hur det ser ut vid nästa vägning, huvudsaken tycker jag är att han följer sin egna kurva och går upp och inte ner. Och så länge han mår bra så behöver han inte väga jätte mkt eller öka 500 gram i veckan typ. Nä men ni förstår min tankegång kanske?

William hade haft en dålig dag på dagis igår :/ Personalen hade hittat honom bakom förrådet . Gråtandes, alldeles ensam :( Han ville inte berätta för personalen varför , men när vi kom hem sa han att det var en annan pojke som sparkat han i ryggen :/ Stackars liiiten! Som plåster på såren så bakade han och Jörgen bullar igår. Det va smaskigt!

BVC - Viktkontroll

2011-03-02 06:43:32 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God morgon kära vänner :-) Kl 06 tyckte mina barn var en bra tid att stiga upp på. Vi har legat och myst alla tre i sängen en stund innan vi klev upp . Det gör vi alltid på morgonen när inte Jörgen är hemma, det finns ju lite mer plats då. Så William kommer alltid in och lägger sig på Jörgens kudde, medans jag och Linus ligger på min sida av sängen. Nu sitter vi och tittar på Playhouse Disney :)

Igår var vi ju som sagt på babysim =) Och Linus älskade det, han var som en sprallig liten fisk i vattnet, instruktören kom och lånade Linus hela tiden. Så han var nog omtyckt, han frågade tom om han fick behålla honom, men njaaaaa... Så kul ska vi inte ha det =P Jag vill allt behålla min lilla bäääse :) Efter en halvtimma i badet så började Linus bli hungrig, men jag är allt nöjd med det, man får ju ta det i Linus takt. Så vi gick upp och duschade och gjorde oss iordning o sen åkte vi hem, Linus va super trött och sov i 2 timmar!

Sen var det dags att hämta William på dagis . Och sen somnade båda pojkarna vid 18.30 igår. Skönt med lite egentid på kvällen får jag säga! Idag när William är på dagis ska vi gå på en grej i kyrkan "Vagga, gunga, gå" heter det. Vet inte riktigt va de är, men de är väl lite som Öppna förskolan kan jag tänka mig. Men kan inte stanna så länge, för 12.30 ska vi vara på BVC för att extra väga Linus, eftersom han inte hade gått upp så mkt sist vi va på bvc. Hoppas på att kurvan går uppåt igen nu, ist för att plana..

Nu vill William ha frukost, bäst att ordna det ! :)

Då & Nu

2011-03-01 15:43:43 Foto - Marie
» Kommentarer(0) «



Babysim

2011-03-01 07:12:41 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Tröttelitrötttrött.. Det är jag idag! Linus somnade vid 18.30 igår, och lagom tills jag skulle gå och lägga mig vaknade Linus. Försökte få honom att somna om i sin egen säng, men det gick inge vidare. Han somnade men vaknade efter en timma igen. Då lyfte jag över honom och la han brevid mig, då somnade han på två röda. Vaknade imorse av att William kom in till mig vid 05.30 och la sig brevid mig, och kramade om mig . Sen gick vi upp vid 06 . Nu äts det frukost innan vi ska iväg och lämna han på dagis .

Efter att vi lämnat han så kommer Lina och hämtar oss ! :) Så ska vi iväg till Vattenpalatset för Babysim. Ska bli spännande och se vad Linus tycker om det, så ska han få inviga sina nya badbyssor :) Nåt som inte är precis lika kul är att jag ska behöva visa mig i bikini, jag är inte riktigt tillfreds med min kropp än, speciellt inte att behöva "Visa upp" den på det sättet, men det är väl ingen som kollar så kanske när det är babysim. Får hoppas på det iaf .

Idag är den första Mars . Och för precis ett år sen var jag i vecka 5 men Linus i magen. =) Så underbart, helt nygravid. Åh, vad jag saknar det, saknar att ha ett litet mirakel växande i min mage, och känna lyckan för att man än en gång ska bli förälder. Det finns ingen större lycka, jo möjligtvis när man tagit sig igenom 9 månader av väntan, längtan och allt det där och får upp sin lilla bebis på bröstet. *Underbart*