Tumör

2011-05-30 13:34:34 Dagboken
» Kommentarer(15) «


Livet känns ganska tungt just nu :/ Idag hade vi tid hos veterinären med Rocky för att kolla upp knölen i örat. Hon sa ganska med en gång att det är en tumör :( Jörgen hade väl väntat sig det lite grann, medans jag inte alls ville tänka den tanken OM att det kunde vara så. Sen finns de ju såklart valmöjligheter att antingen operera bort den, och hoppas att det inte har spridit sig i resten av hans kropp eller låta han somna in.

Hade pengarna funnits hade vi utan tvekan opererat honom. Tyvärr sitter vi inte på den summan, skulle gå på från 7000:- Men nu finns dom inte, och vi vill inte att han ska ha ont eller lida, så kanske ska man låta han somna in? Jag känner mig enbart tom, har gråtit sen vi fick beskedet. Känns så hårt att hans liv vilar i våra händer, i vårat beslut. Vissa av er tänker kanske att han är ju bara en hund, men för oss är han inte bara en hund, han är våran bästa vän och en del av våran familj.

 

 


Rocky

2011-05-30 11:56:47 Dagboken
» Kommentarer(1) «


 

Where did I go wrong, I lost a friend

Somewhere a long in the bitterness

And I would have stayed up with you all night

Had I known how to save a life ♥


Måndag - 110530

2011-05-30 05:42:29 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon säger en väldigt trött Marie. Linus tyckte det var dags att gå upp strax efter 4 idag :/ Det tyckte inte hans mamma, men vid kvart i 5 låg han bara i sängen och skrek så då fick vi gå upp . Alla andra ligger fortfarande och sover, och jag känner mig som ett vandrande lik som inte ens fått 4 timmars sömn inatt . Men när Jörgen går upp ska jag lägga mig annars kommer jag inte funka idag :/

Vi hade iaf en mysig morsdag! Jag fick choklad av mina gossar, och jag & älskling åt kinamat :) Som jag suktat i evigheter efter. Dagen va lugn, vi gjorde inte så mkt. Kramades & pussades mycket med mina småttingar. Och när Jörgen vaknat var vi och tittade efter nytt spjälskydd eftersom Linus dratt sönder sitt, och hittade ett jag vill ha :) Ett jätte sött med pingu på, hittade det sen på nätet fast lite billigare =)

Idag är det dagis för William :-) Tror jag han kommer tycka om, då han tjatat hela helgen om att han vill gå till dagis, men idag så! Sen ska vi till vetrinären med Rocky. Och få svar på vad det är han har i sitt lilla öra, hoppas inte att det är nåt farligt. Idag är även tanken att jag ska gå handledarutbildning så jag får övningsköra med Jörgen, men verkar inte som att jag kan få nån barnvakt :/ Så tyvärr verkar det skita sig :(2011-05-29 22:52:34 Dagboken
» Kommentarer(0) «


En mor finns med från början.
Som källan till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar hon följer varje kliv.
Sen livets första måltid har hon bjudit dig att smaka.
Hon ger dig av sin omsorg utan krav att få tillbaka.
Hon tas så lätt förgiven som lindring av besvär.
Och sällan hon blir tackad och sedd för den hon är.
I livets alla skeden förblir hon dock densamma.
Din alldeles unika högt älskade mamma.

♥♥♥


Mors Dag

2011-05-29 06:01:44 Dagboken
» Kommentarer(2) «


God morgon :) Idag gjorde barnen morgon vid 05! William kom in och väckte Linus, men det va väl lika bra egentligen för Linus hade bajsat, samt att han lyckats vända snoppen i blöjan så den hade läckt. Och ligga i en kissig jamas ska han inte behöva göra. Stackars bebin :( Så nu är vi uppe & barnen leker på varsitt håll.
Igår tvättade vi hela långa dagen, ofantligt mkt tvätt hade vi, maskinen gick varm från tidig morgon ända till eftermiddagen. Men tro på fan att det är gott om tvätt i tvättkorgen idag igen :/ Suck! Var nere på stan igår och kollade in Cruisingen :) William fick åka raggarbil, så han va nöjd. Sen fick vi bege oss hemåt för Linus vart jätte ledsen och väldigt tröttis.. Somnade på 2 röda när vi kom hem!

Idag är det mors dag! Händer inte så värst mycket hemma hos familjen Zetterblad. Jörgen kom hem ganska nyss från jobb så han ligger & sover nu. Gottegrisen, hade också väldigt gärna legat i den goooa sängen under det varma täcket, men nepp! :P Mina barn är inga sjusovare, här är det röj från morgon till kväll ;) Haha!! Men ska allt lägga mig en stund när Jörgen går upp sen. =)

Men en mysig dag tillsammans ska vi allt ha! ♥

 

Älskar er så hjärtat värker ♥


Lördag - 110528

2011-05-28 07:37:21 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon! Idag fick jag sova till 06, och allt är bättre än 05 ;) Haha! Då kommer jag upp ur sängen utan att vandra som en zombie ;) Linus var lite hungrig och ville ha välling, och strax därefter kom William upp när han hörde att vi va vakna :) Igår var vi på Överby hela dagen, Linus fick lite sommarkläder & William kalsonger . Mamman hon fick ett par leggins :)

Sen var det bara att sätta igång med tvätten :) Hann inte klart så jag har bokat tvättstugan idag med. Så allt blir upptvättat. Jörgen jobbade igår så jag var ensam med barnen, fast dom sov när han åkte till jobbet & nu ligger han och sover, William sitter och äter frukost . Och det gör jag sen när Linus ska ha sin gröt. Har så svårt för att äta tidigt på morgonen.

Just nu ligger Linus på golvet och "kryp tränar" Och han är så dutti såååå lillprinsen! Idag är det cruising här i stan och vi åker nog ner en sväng i eftermiddag så William får se på raggarbilarna :) Ja, det är väl ungefär det vår helg består av, Jörgen ska jobba ikväll med :/

 


28/5 - Ofrivilligt barnlösas dag

2011-05-27 21:22:44 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Mellan var sjätte och var åttonde par har svårt att bli gravida. Detta sker samtidigt som politiska regler gör att de flesta inte får hjälp av sitt landsting för att kunna bilda familj. Istället tvingas de betala behandlingarna privat, förutsatt att de alls har råd att göra det. För många är enda chansen att vända sig utomlands för att få vård.


För att uppmärksamma detta har föreningen Barnlängtan - patientföreningen för ofrivilligt barnlösa, tillsammans med ett flertal bloggare utnämnt dagen före mors dag till de ofrivilligt barnlösas dag. I år infaller det på den 28/5. Vårt mål är att sprida kunskap om både sjukdomen och hur politiska vårdbegränsningar slår mot de drabbade.


- “För oss har vägen varit lång och väldigt smärtsam, där vi hamnat i kläm mellan landstings­politikers oförståelse och ett sjukvårdssystem som tvingat oss till Finland och Lettland för att få vård vi borde fått här hemma. Att leva med barnlösheten har varit att kastas mellan hopp och förtvivlan. Kan man uppmärksamma något så trivialt som kanelbullens dag måste vi kunna viga en dag åt den smärtsamma sjukdom som ofrivillig barnlöshet är. Om inte annat så ger det ett hopp och stöd till de som kämpar där ute”, säger bloggaren Wilda Mathilda.


Wilda Mathilda, som är initiativtagare till dagen, skriver om sin barnlöshet och har inte bara fått många frågor kring sin barnlöshet, utan även stött på mycket fördomar kring sin kamp om att lyckas bli gravid.


- ”Allt vi vill är att få fira Mors dag och Fars dag, och vi är många som drömmer om det”, tillägger Wilda Mathilda.


Kunskapen om ofrivillig barnlöshet behöver öka i samhället och för Barnlängtan är det självklart att delta i blogginitiativet.


- "Som patientförening kämpar vi i uppförsbacke mot alla fördomar som omger ofrivilligt barnlösa. Trots att vi är många som har svårigheter att få barn känner sig de flesta som drabbas ensamma om sin situation”, säger Lina Ullerstam, ordförande i Barnlängtan


- "Skamkänslorna är ofta så starka att inte ens de närmsta vännerna får reda på vad som händer. Omgivningen kommer också ofta med taktlösa och okunniga uttalanden, som att det är naturens mening eller att de drabbade skulle lyckas om de bara slappnade av”, fortsätter Lina Ullerstam


 

Delta i eventet på Facebook!

1 år sen ♥

2011-05-27 16:28:09 Dagboken
» Kommentarer(0) «


 

1 år sen vi fick se dig första gången ♥


Shopping

2011-05-27 08:50:31 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Sovit gott inatt :) Som en stock ^^ Väcktes av nåt mindre trevlig däremot imorses. William ropade på mig, alldeles brevid mig, tänkte inte så mkt på det då jag var super trött, vänder mig om för att kolla Linus som alltid, jo vad ser jag då? Jo, William sittandes med Linus i spjälsängen!!! Aldrig flugit upp ur sängen så fort innan. Nu gick ju allt bra, men de kunde gått illa. Han kunde ha satt sig på Linus, eller att sängen brakat ihop och båda två fallit rätt i golvet :/ Mitt hjärta slog väldigt fort vill jag lova. Hoppas han aldrig gör om det igen :/

Idag blir det en sväng till Överby för lite shopping :-) Ute regnar det ju, och William ville åka dit och dricka festis & äta negerboll :) Samt att han behöver lite mer kalsonger & jag behöver nya leggings :) Två flugor i en smäll med andra ord. Just nu ligger Linus och vaknar, men vaknar nog snart då han sovit i snart 20 minuter. Envetna bebban, han va supertrött men han kan ju inte sova utan protest, tur att hans mamma är rätt enveten hon med ;) Heheh.


Mamma & Pappa

2011-05-26 22:33:19 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(0) «


Jaaa, morsdag närmar sig nu. Undrar om jag kommer få nåt fint av mina pojkar?

Man ser hela tiden uppdateringar på facebook om hur mkt folk älskar sina mammor osv.  Visste jag älskar väl min mamma, men inte alls på det sättet, ärligt talat så har vi en ganska så dålig relation. Jag klarar inte av henne under för många timmar, det slutar med att jag exploderar. Det går bara inte, hon och jag funkar inte ihop. Ibland är det knappt att vi kan prata i telefon :/ Ja så illa är det.

 

Däremot jag & pappa. Vi var ett.  Det var han och jag mot världen. Tillsammans fixade vi allt. Tyvärr så slutade det med jag mot världen. Önskar att pappa hade funnits i livet, med honom kunde jag prata om allt med, så som en tjej kanske borde känna inför sin mamma, men det var pappas roll för mig. Han var mitt allt. Nej ska inte babbla mer, jag blev bara lite sentimental så här på kvällskvisten.


Jeans

2011-05-26 21:32:40 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Så var ytterliggare en dag förbi.. Dagen har bestått av lek & bus med Sara & Nicolina. Vi gick hem till dom efter att Linus vilat en stund på förmiddagen, ingen lång stund som vanligt. Vet inte varför han inte har ro till att sova på dagen, men det går verkligen inte mer än ca 15-20 min. Och en bebis på 7 månader behöver lite mer sömn på dagarna än så, men går de inte så går det inte.

När Jörgen vaknat åkte vi ner till ICA Maxi för lite handling. Linus behövde mat, gröt, tvättlappar & blöjor. Han har blivit en riktig grötkille, har hittat en gröt han fullkomligt älskar. Nestlés fruktgröt från 8 månader. Han slukar den som om han aldrig sett mat förr :P Haha! Lilla sötkorven. William har vart jätte trött & grinig hela eftermiddagen, vilket resulterat i en hel del trots och "jag skiter i vad ni säger" typ.

Somnade gjorde han strax efter 18 men jag hade inte väntat mig nåt annat heller. Kanske han är pigg & glad imorn när han vaknar. Just nu sitter jag och tittar på det sista avsnittet av Greys Anatomy, orkade inte hålla mig tills nästa vecka, fast jag tittar nog på det ändå. :P Blir nog i säng ganska tidigt idag, för jag är rätt så trött ;)

Imorn ska vi åka en sväng till Överby och kika! Jag ska inte ha nåt direkt mer än ett par leggings. Annars vette tusan vad som händer, Jörgen går av sin nattvecka imorn bitti, men sen ska han jobba helgen som vakt. Kanske kan berätta nåt som gör Jörgen nöjd med, Linus har sagt pappa ;P Han skulle ju säga mamma först, men nepp det blev pappa istället. Får väl ge han detta denna gången, William sa iaf mamma först, sådeså! ;) Haha! Så nu är han jätte stolt =P

Klämde även i min tjocka kropp i ett par jeans idag, det enda jag hade rent för tillfället, och dom satt väl "bra". Men jag känner mig så obekväm i jeans. Nej, nu ska jag fortsätta titta på Greys :)


Torsdag - 110526

2011-05-26 08:14:31 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Morrn :) Idag är jag trött, Linus vaknade 04.40 och William vaknade inte så långt därefter, men antar att Linus väckte honom med sitt tjoande. Igår var vi på Överby med Sofia & barnen. Blev en fika på Espresso House & lite pyjamas shopping till Linus, då hans börjar bli lite små ;) Sen var det dags att hämta William på dagis & sen följde vi med Sofia hem på kaffe så grabbarna kunde leka lite :)

Idag är det inget dagis för Williams del. Så får roa han på eget sätt. Blir nog att vi kanske åker och äter lunch nån stans :) Och sen blir det säkert en sväng till lekplatsen, så han blir sysselsatt en stund. =) När Jörgen vaknar i eftermiddag måste vi åka och handla lite, det börjar änna bli tomt här hemma nu :P Haha!

Annars blir denna dagen rätt så lugn, nu ska jag mysa med mina underbara barn!!

Prins William ♥

2011-05-25 07:07:18 Foto - William
» Kommentarer(2) «


 


Föräldrafika

2011-05-24 22:01:18 Dagboken
» Kommentarer(2) «


God kväll :) Idag har vi haft några mammor här på föräldrafika . Många barn, och trevligt att träffas och samtala :) Jätte trevligt. Planerade in lite nya fikor för föräldrarna som ligger inne på Neo :) Men just nu håler jag tummarna för min vän som är inne på förlossningen och ska föda sitt andra barn i v 34 :) Hoppas allt går bra, och att ni slipper stanna så länge. Antar att lillbebisen kommer bli inlagd på Neo, men dom är så sjukt duktiga där, dessutom jätte trevliga. Ja, jag älskar personalen där :) hihi.

Efter att William kom hem från dagis, har vi gjort absolut ingenting. Jörgen åkte till jobbet vid 17 sen var det dags att lägga Linus som var superduper trött, men innan dess så tog han sina första riktiga krypsteg :) Upp på knäna, sen kröp han 3-4 steg :) Mammas duktiga prins ♥

William somnade strax efter 20-tiden idag. Han hade sovit en stund på dagis idag när dom hade haft avslappningsövningar och då stenslocknade han. Anw, så somnade William i våran säng ikväll, på pappsens kudde. Nu har jag precis kollat på Desperate Housewives och ska väl strax krypa ner hos min son och hoppas på en god natts sömn :) Vill även be er checka in min vän Saras blogg, nystartad och den hittar ni -> Här ! Lämna en kommentar vettja ;)


Vetrinär besök

2011-05-24 15:22:30 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Lilla voffen har fått en böld i örat som växer och har sig, så nu ringde jag till vetrinären och fick en tid tills på måndag, hoppas inte att det är nåt allvarligt :/ Lilla gubben! Man blir ju lite orolig, eftersom den växer men vi får se vad dom säger på måndag. Hoppas på de bästa!


Måndag - 110523

2011-05-23 21:42:32 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Sega måndagkväll :/ Idag har iaf William vart på dagis, och en kvinna från Trygg Hansa var här. Hon gick igenom allt, så vi skickade in en ansökan om barnförsäkring på Linus, sen får man ju se om vi får de beviljat eller ej, men kan ju hoppas! Annars har vi haft en lugn dag, jag har passat på att tvätta som alltid.. Evigt göra, jösses! Men men, så är det .

Efter middagen gick vi ut till lekplatsen en liten stund innan det var dags att gå in och påbörja nattningen, Linus somnar alltid jätte lätt på kvällen, aldrig några problem. Det är bara på med pyjamas och sen välling så sover han :) Skönt att det funkar så bra får jag lov och säga. William brukar protestera lite mera och vill väl inte riktigt lägga sig alla ggr, oftast så somnar han faktiskt i soffan och sen flyttar jag in honom. Idag somnade han i våran säng, och där får han sova inatt, slipper jag dessutom sova ensam :P Haha! ;)

Imorgon är det föräldrafika här hemma på förmiddagen! Ska bli jätte trevligt att träffa alla :) Sen kommer Anticimex hit och ska utrota getingboet vi har på balkongen, så sjukt jobbigt att veta att vi har ett bo där, då jag har riktig panik när det kommer till getingar, jag är så rädd att jag nästintill svimmar :/ Hoppas dom kan bomma igen där, eller vad dom nu kommer göra. Nej, om man skulle borsta tänderna och göra sig klar för sängen, och krypa ner brevid min prins ♥

 

 


Trygg Hansa

2011-05-23 06:11:57 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Så var det morgon :) Igår var vi ju som sagt på Bio, den va jätte bra och jag bara älskar Johnny Depp! Så ni som inte sett den, gå och se den! Gärna i 3D om ni kan . Sen blev det raka vägen hem till Trollis och hämta småskruttarna, Linus somnade nästan med en gång när vi kom hem, William var lite mer svårsövd, men efter en stund somnade han med. Och jag sprang över till Sara en liten stund =)

Det är bara jag & Linus vakna . William och Jörgen sover fortfarande, Linus vaknade redan vid 4.45 :/ Segt! Men hoppas kunna lägga mig en stund sen, för vid 10 kommer Trygg Hansa hit till oss och ska prata försäkringar, så det hade ju vart bra om jag fått sova lite då ;) Haha! Annars är denna måndagen rätt lugn, ska försöka hinna att baka lite med, för imorn får vi fika besök. =)

Nämligen av mammorna som är med och håller i föräldrafikorna på Neonatal :) Ska bli roligt att ses!
Nej om man ska ge lilleman lite välling tro? :)


Svar på kommentar

2011-05-22 19:39:37 Marie babblar
» Kommentarer(10) «


polarn om Lördag - 110521:

hahaha du känner innte att hon i kassan egentligen hade väldigt.mycket rätt då å att du verkar rätt körd i grus för vrf skulle du få byta nåt när de inte va nåt fel på de e ju erat "fel" att den blev fläckig å inte deras

Svar: Varför skulle jag vara körd i grus? En klädesplagg ska väl tåla att ett barn spyr? Om det sen inte går bort i tvätten då är det ju nåt fel på plagget. I synnerhet barnkläder, jag har dessutom aldrig varit med om det här innan. Så ta du din spydiga kommentar o kör upp så långt i röven det bara går.


Pirates of the Caribbean

2011-05-22 06:30:03 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Morrn :-) Åhhh, va seg jag är! Jag vänjer mig verkligen inte vid att vakna kl 5 :/ Min kropp vill bara inte det. Visserligen går vi aldrig upp vid 5, barnen får så snällt ligga i sängen till kl 6, så är det! ;) Igår var det lugna puckar, när Jörgen gick upp vid 9 gick jag o la mig, och gick upp igen vid halv 11 - segt . Vi åkte ner till Överby och till Polarn & Pyret så jag fick bytt en body, som Linus spytt på men fläcken på bodyn gick inte bort i tvätten så jag fick reklamera den . Men hon i butiken verkade tro att jag var dum i huvudet, för helst hade hon nog inte velat byta den, för nåt sånt här hade hon aldrig varit om, nää inte jag heller svarade jag henne.

Blev middag hemma hos Sara igår! :) Annars hade jag nog inte ätit nåt, känns rätt onödigt att ställa sig och laga middag när varken Jörgen eller William var hemma. Då kan det änna kvitta. Sen var det dags att gå hem och lägga Linus som somnade på 2 röda. Tröttfis! Sen var Sara här på kvällen och myspyste med mig, haha! :)

Idag ska jag och Jörgen gå på Bio - Pirates of the Caribbean :) Ska bli sååå kul! Ska se om jag kan få med gubben in på Ikea med på hemvägen, skulle behöva köpa fler tallrikar, då jag råkade ha sönder en igår så nu finns det bara 3 st :/ Jobbigt läge.


Lördag - 110521

2011-05-21 07:23:07 Dagboken
» Kommentarer(8) «


God Morgon :-) Igår åkte William till sin faster :) Vilket han tyckte skulle bli jätte kul! Efter vi lämnat honom åkte vi och handlade innan de bar av hemåt, och Jörgen åkte till jobbet. Linus tog en liten nap när vi kom hem, sen fick vi besök av Sara, Tina & Nicolina. Sen tog jag & lillskrutt en promenad hem till Sarah & Jocke! Drack lite kaffe & tjötade skit, sen började Linus bli trött så det fick bli att gå hem och lägga honom. När han somnat körde jag ett träningspass här hemma!

Har laddat ner träningsvideon "30 day shred" med Jillian Michaels. Och det va tufft, jag har ju inte rört på mig på 1,5 år om man bortser från promenader. Även om det bara är 30 min så räcker det ggott o väl i början. Jag va svettig och helt skakig i armar & ben efteråt, men skönt var det. =)

När Jörgen kom hem myste vi med lite Pizza :-) Och imorse gjorde Linus morgon vid 05 :/ Jaja, bara att knalla upp, för då ville han inte ligga kvar i sängen längre. Väntar på att Jörgen ska vakna då ska jag lägga mig i sängen en liten stund. Idag händer det inte sådär värst mycket. Jörgen ska på brandutbildning på Stenungsbaden & sen ska han jobba ikväll. :/ Får se vad Linus & jag hittar på. Blir nog förhoppningsvis en promenad sen iaf! :)


Linus - 7 månader ♥

2011-05-20 20:39:44 Foto - Linus
» Kommentarer(0) «


Ja idag är det Linus 7 månaders dag! Vart har den tiden tagit vägen frågar man sig då? Putsveck!

♥ Linus sitter nästan helt själv, nu sitter han iaf nån minut innan han tippar.
♥ Det går bättre & bättre med maten, äter ungefär en halv burk, men måste då vara på bra humör.
♥ Lägger man han på golvet, så tar han sig framåt :)
♥ Pratar massa, dadada, titta, däää osv :) Precis som sin bror!
♥ Sover jätte bra på natten, men är väldigt morgonpigg.

Finns säkert mer, men de är allt jag kommer på nu :P


Äntligen Fredag

2011-05-20 06:45:54 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon! :) Sitter här med mitt morgonte :-) William tittar på Nick Jr & Linus springer runt i gåstolen :) Gårdagen var väldigt lugn, vi var över hos Sara en sväng och lekte, men Wiliams öron hade nog slutat fungera igår för han lyssnade inte ett skit på mig, idag verkar han väl inte lyssna bättre heller. Det är väldigt svårt att låta lillebror vara, ska helst pilla på han hela tiden, roligast tycker William är att ta alla lillebrrosans leksaker så han inte får ha något. :/

Det var så skönt när båda barnen somnade igår och man kunde få slappna av. Dock sover Linus ganska oroligt nu, vaknar lite titt som tätt och är ledsen. Som om han drömmer nåt hemskt, igår skrek han i riktig panik :/ Fisplutten ♥ . Men inatt har han sovit gott iaf :) Vid halv 6 gjorde barnen morgon . Och nu sitter vi här ;)

Idag ska William åka till sin faster :) Hon ville passa honom, så visst får hon det :-) Det va nog nåt dom skulle göra, här hemma i helgen blir det inte många puckar, Jörgen ska jobba. Men på söndag ska vi ha lite egentid och då ska vi åka till Göteborg och gå på den nya Pirates-filmen! Har ju sett alla andra på bio & då måste jag ju se denna med . Snart dags att besöka tvättstugan med så vi har lite rena kläder i helgen.

 


Bilbarnstol

2011-05-18 22:33:38 Marie frågar
» Kommentarer(12) «


 

Vi eller jag är lite inne på den här . Det är en Akta Graco Duologic . Min vän Sara har den till sin dotter & Linus sitter jätte bra i den :) Det är ju snart dags att byta, om 2 månader ska vi lämna tillbaka babyskyddet, och vad är inte bättre att investera skattepengarna i, än på en ny bilstol?

Vad har ni för bilstol till era barn?


Onsdag - 110518

2011-05-18 20:21:31 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Till Anonym: Låten heter - När kärleken föds med Shirley Clamp
Dagen har flytit på bra, lämnade William på dagis imorse och sen bara myst hela dagen med Linus. Får passa på att ge han liten egentid när brorsan är på dagis, även William får mer egentid med oss nu. Är ju lite lättare när jag inte ammar längre. =) Annars har dagen varit ganska händelselös faktiskt.

Är ruskigt sugen på chokladpudding, men hade visst ingen hemma, attans! :P Jaja, får hitta på ngt annat, är äckligt gottesugen. Men what to do, what to do? Just nu ligger jag i soffan och kollar på Arga Snickaren, och sen är det dags igen för Grey's Anatomy . Me like! ;)


Linus ♥

2011-05-18 11:04:08 Videos
» Kommentarer(4) «Tisdag - 110517

2011-05-17 22:34:05 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll allesammans :) Idag har vart en lugn dag, jag har tvättat lite granna, lika bra att rensa upp i tvättkorgen, så man slipper de där berget som gärna växer ganska så lätt hemma hos oss . Pillat o donat här hemma. Satt i förmiddags och knåpade ihop ett videoklipp med foton på Linus. Har gjort ett likadant när William var bebis, så kan va kul att ha ett på Linus också som han kan få se sen när han blir större . William har vart på dagis och lekt med sina kompisar :) Så ja det har vart ganska lugnt här hemma =)

När han kom hem från dagis satte jag igång och gjorde middag till oss två. Och Jörgen åkte till jobbet, han med lite lek med Nicolina. Han gick till lekplatsen med Toni & Nico, men fick gå hem sen för de skedde en liten olycka ute, antagligen tänkte han väl inte på det. Men de är ju så lätt hänt. Annars har han vart helt torr idag, mammas duktiga prins! ♥

Nu ska jag strax krypa ner i den goa sängen och se till att få några timmars sömn, man vet aldrig hur länge mina kära barn låter mig sova, så det gäller att passa på. Nej om jag skulle avsluta här, det kommer ju en morgondag också .

 

Sara klädde ut Linus :P


Livet är orättvist

2011-05-16 22:28:49 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Idag när jag surfare runt på bloggarna jag läser samt bilddagboken som jag alltid gör fick jag läsa nåt hemskt. Att en tjej vars blogg jag läst under en längre period förlorat sin lilla pojk inte ens 4 månader i plötslig spädbarnsdöd :/ Hon har dessutom förlorat sin förstfödda son i en allvarlig missbildning, eller vad man ska säga :/ Oerhört hemskt är det att det ska ske sådana saker. Att en människa ska tvingas in i en sån fruktansvärd sorg åter igen. Kan inte ens föreställa mig hur familjen mår nu, men mina tankar är hos dom ♥ Sov gott lilla Kendji .

Jag är så otroligt lyckligt lottad som får ha båda mina barn i livet, friska! Vad vore man utan dom? Så har man mage och klaga på att man får sova för lite? Men dom lever ju åtminstone. Ja, det finns inte ord . Hursomhelst så har jag passat Seth & Liam idag, och det gick jätte bra när dom var här. Liam blev ledsen typ 2-3 minuter innan Sofia & Stefan kom. Men annars gick det jätte bra! :) Han va nog rätt trött med .

Idag har William vart helt torr, inte en enda olycka på dagis. Och han har bajsat flera gånger på toaletten idag. Min duktiga prins! Det går verkligen så sjukt bra och jag är så fruktansvärt stolt över honom! :) Nu är det snart dags att lägga sig och sova, men innan dess ska jag pussa på mina vackra barn. Jag älskar er ♥


Måndag - 110516

2011-05-16 12:57:21 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Hallå :-) Igår kväll satt vi allesammans och tittade på Hockeyn, vilken utklassning. Finland vann med 6-1! Rena utklassningen! Sen somnade jag i soffan ^^ . Imorse skickade jag upp Jörgen med barnen medans jag låg kvar i sängen till 8, sen var det dags att göra iordning William för dagis. Jörgen berättade att imorse hade William bajsat på toaletten. =) Gud, va glad jag blir för hans underbara framsteg, han är såå duktig! Så idag gick han till dagis utan blöja, jätte stolt! :) Nu är det nästan en kamp att få på han blöjan inför natten för han vill inte ha på sig den :P Haha!

Annars har vi inte gjort så mycket, är precis hemkomna från affären. Var tvungna att handla lite bröd & mjölk. Och snart ska Jörgen åka och hämta William på dagis. Så får vi se om det skett nån olycka, det är ju på dagis den största prövningen sker, då han kanske glömmer bort att kissa för han blir så inne i leken, men vi får se. :) Olyckor får man ju räkna med i början, men han gör sitt bästa så jag är superduper stolt! :)

I eftermiddag ska jag vara barnvakt en liten stund åt Seth & Liam :) Deras föräldrar ska på utvecklingsamtal på dagiset under oss, och William tycker ju om att leka med Seth så varför inte? =) Sen är det jobbdags för Jörgen igen, men denna veckan kör han eftermiddag så då får vi träffa han lite mer . Nej, nu ska jag nog byta sängkläder i våran säng . ;)


2-års kalas .

2011-05-15 21:15:16 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God Kväll :) Idag har vi spenderat förmiddagen tvättandes, räckte inte med gårdagens tvättpass. Men trot eller ej, tvättkorgen är redan halvfull. Men så är de väl när man ska göra sitt ena barn blöjfritt. Det blir en del tvätt. William har vart utan blöja hela dagen idag med, och idag har han endast gjort 2 olyckor :) Jag blir så himla stolt över honom :) Imorn ska han få gå till dagis utan blöja, hoppas det ska gå bra!

Vi har även vart på 2-års kalas för Nicolina :) Av oss fick hon en typ sparkcykel, fast med sadel på. Kommer inte riktigt ihåg vad det heter. Jätte trevligt var det. När vi gick därifrån var Linus supertrött, somnade i Ilonas famn, och vaknade inte ens när jag klädde av han hemma. Sen åt vi lite middag tillsammans, även Linus åt - hemmagjort potatismos. Sen stupade han i säng, även William somnade tidigt, men han är vaken nu och sitter i soffan och kollar på Hockeyn med Jörgen.

Imorn är det dagisdags för William. Ingen aning om vad jag & Linus ska hitta på. Blir nog bara att vara hemma och ta det lugnt =) Hoppas ni haft en fin helg!

 


ESC - Eric Saade

2011-05-15 10:17:36 Marie babblar
» Kommentarer(4) «


 

Wiihoo! Plats nr 3, det är inte illa pinkat det ;)

Vem tycker du skulle vunnit, va det rätt låt som vann?


Söndag - 110515

2011-05-15 06:40:44 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon! Riktig segdag hade vi igår, passade på att låta William vara utan blöja, det skedde lite olyckor, men han kissade bara ner sig 3 ggr på hela dagen. Då från 8 på morgonen till 19 på kvällen, tyckte det var jätte bra & jag är riktigt stolt över honom, då han haft det ganska jobbigt med att bli fri från blöjan, men det känns som att vi är på god väg nu :-) Tror tom jag ska låta han gå till dagis utan på måndag, om han känner att han vill det själv såklart :) När han leker med kompisar är det ju dock lätt att han glömmer av att kissa. Men han måste ju få testa . =)

Hade även bokat tvättstugan igår mellan 16-20, men hann inte riktigt klart så jag ska fortsätta tvätta idag med. Fast nu på morgonen då. Sen ska vi på kalas idag hos Nicolina :) Annars händer det inte så jätte mycket mer :) Ta det lugnt, mysa med familjen. Ikväll är ju Jörgen hemma =)

Återkommer säkert ikväll, nu ska jag mysa med mina små stjärnor!

 

Min fina, duktiga prins William ♥


Release datum

2011-05-14 13:16:35
» Kommentarer(1) «Lördag - 110514

2011-05-14 07:35:46 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Good Morning folks ;) Kvällen igår spenderade jag framför datorn tittandes på Vampire Diaries , säsongsavslutningen på säsong 2! Dock var det ett riktigt snyft avsnitt, kan ju säga att det rann ett par tårar ner för min kind, och nu får man vänta ända till Septmeber på säsong 3! :/ Segt!

Barnen gjorde morgon kl 5 :/ Verkar som det blivit en vana för dom båda två . Tycker lite synd om mig själv som inte alls är någon morgonmänniska utan som gärna sover på morgonen. Men tyvärr så bestämmer ju inte jag, så det är bara att pallra sig upp när dom vaknar! :/ Jörgen kom hem i samma veva som dom vaknade så nu ligger han och sover, är inte alls avundsjuk! Ska nog ta mig en tupplur sen när han vaknar om jag fortfarande är trött då. ;)

Annars idag är planerna få, ska försöka tvätta sen.. Det är fullt i tvättkorgen nu igen. Så lika bra att ta tag i det där. Även om de är mindre roligt, behöver åka och köpa presentpapper med, då jag behöver slå in Nicolinas andra paket för hon ska ha kalas imorgon. Och vi har inget hemma. Nej, ska ta med mig William ner och se om de finns nån tvättid, Linus ligger och nanar, men han vaknar nog snart då han sovit i 20 min nu.


Linus sitter

2011-05-13 22:07:38 Foto - Linus
» Kommentarer(1) «Fredag - 110513

2011-05-13 08:16:15 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon! Ingen hel natts sömn fick vi idag. :/ Så idag är jag ganska trött, morgon gjorde barnen vid 05, men vi klev inte upp då. Strax innan 7 klev vi upp ur sängen . Morgonmys med mina små hjärtan är det bästa som finns. Nu är det fullt ös som vanligt här hemma . Linus röjjer som fan i gåstolen, riktigt speedad. Man kan ju undra vad det är i den där vällingen egentligen? ;)

Idag är tanken eller var tanken att vi skulle gått till lekplatsen med Sara & Sofia + barn. Men enligt väderprognosen ska det visst regna :/ Inte fullt så kul. Williams regnkläder hänger dessutom på dagis . & jag har inga. Så nu vet jag inte riktigt hur det blir längre, men nåt får vi väl försöka hitta på. William behöver aktiveras, sitta hemma för honom en hel dag är inte så kul =/

Nu nanar Linus nap, så jag ska försöka äta lite frukost :) Man får passa på . =)
Är ju dessutom fredag den trettonde , är ni skrockfulla ? :)

Playdate

2011-05-12 22:50:46 Dagboken
» Kommentarer(0) «


i förmiddags var vi ÖF i kyrkan, men det va inget att ha idag. Konstig stämning o lite så :/ Andra gånger vi vart där har det vart mkt bättre. Jag är ju inte så mkt för när dom ska tvinga in en i kyrkan och sjunga "gudsånger" . Då jag själv inte har den tron. Klandrar inte dom som har det, men jag gillar inte det. Efter det följde vi med Kajsa på en kopp kaffe :) Barnen busade på hennes baksida, sen var det dags att gå hem så William fick lite mat i magen, men när vi kom hem så var han så trött så han stupade i säng, inte likt honom, men han gick och la sig frivilligt. ;)

Sen åt vi lite när han vaknat, innan vi åkte ner till affären och handlade lite snabbt innan Sofia & barnen kom på besök =) Sen var det dags att lägga Linus. Han somnar ju alltid runt 18, då han inte sover ngt på dan knappt så stupar han i säng vid 18 :/ William somnade inte lika tidigt idag, men vid 19.30 tog John Blund över.

Sen dess har jag grejjat lite här hemma som alltid på kvällarna :) Imorn blir det playdate med Sara & Sofia + barn. Och Jörgen ska jobba hela långa helgen :/ tråktråk . Men så är det. Jag & barnen får hitta på nåt annat skoj :)


Varför jag har svårt att bli gravid? (Långt)

2011-05-12 08:05:12 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(2) «


Jag har fått en del frågor om varför jag har svårt att bli gravid, det är så att jag har PCOS .

Hos en del kvinnor är en eller båda äggstockarna fulla av små vätskefyllda blåsor, så kallade cystor, som har bildats av äggblåsor. Detta kallas polycystiska ovarier, PCO. Om man samtidigt med cystorna har en hormonrubbning kallas det för polycystiskt ovarialsyndrom, PCOS. Det kan innebära att man till exempel har långt mellan menstruationerna eller ingen mens alls.

Både PCO och PCOS kan man ha utan att märka det. Men PCOS kan till exempel göra att man går upp mycket i vikt eller har svårt att bli gravid.

Det är inte helt klarlagt varför man får PCOS, men risken ökar något om man har en mamma eller syster som har sjukdomen.

PCOS kan visa sig på olika sätt och symtomen kan variera under perioder av livet. Man kan till exempel ha långt mellan menstruationerna eller ingen mens alls. Man kan också få akne eller ökad kroppsbehåring av manlig typ, till exempel skäggväxt eller hår på bröstet. Dessutom är det vanligt med viktuppgång.


Det går inte att bli helt fri från PCOS men det går att behandla de besvär man får. För många som har PCOS räcker det att gå ner några kilo för att återställa hormonbalansen och få igång menstruationerna.

P-piller kan också användas för att framkalla regelbunda blödningar. Dessutom brukar så kallade kombinerade p-piller göra att behåringen minskar.

Om man har svårt att bli gravid kan man få ägglossning med hjälp av läkemedel.


Om man har färre än fyra menstruationer per år eller på kort tid har fått ökad kroppsbehåring bör man kontakta en gynekolog.


 

Kvinnor har två äggstockar som sitter på varsin sida av livmodern. De är ovala och ungefär tre centimeter stora. Äggstockearnas huvuduppgifter är att producera ägg och utsöndra hormoner, bland annat könshormonerna östrogen och progesteron, så kallat gulkroppshormon, som styr menscykeln.

I äggstocken omsluts ägget av en vätskefylld blåsa, en äggblåsa, som också kallas follikel. Äggblåsan växer successivt från början av mensen och under menscykelns första hälft. Vid tidpunkten för ägglossning, alltså mitt emellan två menstruationer, går det vanligtvis hål på äggblåsan och den faller ihop när ägget skjuts ut från blåsan och börjar sin vandring mot livmodern. Efter ägglossningen omvandlas den hopfallna äggblåsan till en så kallad gulkropp.

Ibland händer det att äggblåsan inte faller ihop efter ägglossningen eller att ägglossningen uteblir. Då kan äggblåsan dra till sig vätska från den omgivande vävnaden och öka i storlek, och en så kallad funktionell cysta bildas. Cystan kan finnas kvar under flera menscykler, men försvinner oftast av sig själv efter någon eller några månader. Under de år man har mens är det ganska vanligt med sådana cystor.

Hos en del kvinnor är en eller båda äggstockarna fyllda av många små cystor som har bildats av äggblåsor. Det kallas för polycystiska ovarier, som betyder "äggstockar med många cystor". Många kvinnor har det utan att märka något. Det syns bara på ultraljud.

 

Om man har PCO, alltså många små cystor på äggstockarna, och samtidigt en hormonrubbning kallas det för polycystiskt ovarialsyndrom eller PCOS.

Hormonrubbningen består i att man har för mycket av det manliga könshormonet testosteron i förhållande till kvinnligt könshormon. Eftersom de kvinnliga könshormonerna styr menscykeln, leder en sådan rubbning till att man får glesa menstruationer eller att mensen uteblir helt.

Att mensen blir oregelbunden eller uteblir beror inte på att det saknas anlag för att bilda ägg, utan på att äggen inte utvecklas tillräckligt mycket så att det kan bli en ägglossning.

Alla kvinnor har nästan lika höga nivåer av testosteron i kroppen som män, men det mesta är bundet till proteiner i blodet så att det inte märks. Om man har PCOS har man mindre mängd bindande protein och då blir det mer testosteron i blodet. Det kan leda till att man får akne och ökad kroppsbehåring, det vill säga på magen, bröstet, låren och i ansiktet.

Det är inte helt klarlagt vad som orsakar PCOS, men det finns en viss ärftlighet. Man har en något större risk att få PCOS om man har en mamma eller syster som har sjukdomen.

PCOS är den vanligaste hormonrubbningen hos kvinnor i barnafödande ålder, men alla får inte besvär av den.

Det är vanligast att man får diagnosen PCOS i åldern 20 till 30 år. Ibland uppfattar man besvären som ett problem först när man får svårt att bli gravid.

 

Vilka besvär man får om man har PCOS varierar, det kan också variera mellan olika perioder i livet. Ungefär hälften av alla med PCOS får problem att hålla vikten och kan med tiden bli kraftigt överviktiga. Troligtvis beror viktökningen hos en del på att man är känslig för effekten av testosteron. Testosteron kan göra att man blir hungrig, vilket ökar risken för att gå upp i vikt.

Om man har PCOS och oregelbunden ägglossning kan man ha svårt att bli gravid på vanligt sätt. Men oftast blir menstruationerna så småningom mer regelbundna av sig själv, och möjligheterna att bli gravid ökar.

Har man PCOS brukar man komma i klimakteriet senare än andra.

PCOS gör att man får en ökad risk för följdsjukdomar som typ 2-diabetes och hjärtinfarkt. Risken är ännu större om man är överviktig, men om man lyckas gå ner i vikt blir effekten av insulinet bättre och risken för följdsjukdomar minskar.

Om man har PCOS och mensen uteblir helt eller kommer mer sällan än var tredje månad kan det på lång sikt finnas risk för livmodercancer. Risken minskas om man får behandling med gulkroppshormon eller p-piller, som gör att man får regelbundna blödningar.

 

Man kan ha äggstockar med många äggblåsor även om man är helt frisk i övrigt. Det är inte känt om det ökar risken för att PCOS ska utvecklas.

Om det misstänks att man har polycystisk ovarialsyndrom görs en utredning av en gynekolog. Man får gå igenom både vanlig kroppsundersökning och gynekologisk undersökning. Dessutom tas olika blodprover och äggstockarna undersöks med ultraljud. Vilka symtom och tecken som ska ingå för diagnos har varierat en del under åren och fortfarande finns olika åsikter bland läkare. PCOS visar sig på olika sätt hos olika kvinnor, och symtomen kan variera under åren.

Om man har PCOS brukar man själv märka:

  • att man har långt mellan menstruationerna eller ingen mens alls
  • ökad behåring
  • viktuppgång
  • att man har svårt att bli med barn.

Läkare kan ställa diagnosen PCOS om man har minst två av följande symtom och det inte finns någon annan sjukdom som kan förklara dem:

  • många små cystor, PCO, som syns på ultraljud
  • långt mellan menstruationerna eller ingen mens alls
  • ökad kroppsbehåring, till exempel skäggväxt och hår på bröstet, eller akne som tyder på att man har en ökad mängd testosteron
  • ett blodprov visar ökad mängd aktivt testosteron.

Eftersom man inte behöver ha alla symtomen kan man alltså ha PCOS och ändå ha till exempel regelbunden mens men ökad behåring. Eller en mensrubbning men inte några tecken på ökad mängd testosteron.

Ungefär hälften av alla kvinnor med PCOS är överviktiga.

 

Det kan vara svårt att ta till sig all den information om PCOS man får vid besöket hos gynekologen. Därför kan det vara bra att be om ett uppföljande telefonsamtal eller besök så att man kan ställa flera frågor. Det kan kännas nedslående att få en diagnos som innebär en kronisk sjukdom. Men det är inte säkert att man behöver ha några besvär under en stor del av livet.


Har man färre än fyra menstruationer per år eller om man på kort tid har fått ökad kroppsbehåring av manlig typ bör man gå till en gynekolog för utredning. Vissa kvinnor kan ha en kraftigare hårväxt på kroppen än andra utan att det behöver ha med PCOS att göra.

Behandlingen när man har PCOS brukar anpassas efter vad som för tillfället är det största problemet.

Om man är överviktig, som många med PCOS är, är det bra att försöka gå ner i vikt. Det kan i sig göra att mensen blir regelbunden. Det kan även göra att hårväxten på kroppen minskar. Det minskar också risken för att man ska få följdsjukdomar som diabetes och hjärtinfarkt senare i livet.

 

Det kan räcka med att man går ner bara några kilo för att hormonbalansen ska normaliseras så att menstruationerna kommer i gång. Men det kan vara svårt att gå ner i vikt, särskilt när man har PCOS, eftersom hormonrubbningen gör att aptiten stimuleras. Det kan gå lättare om man deltar i ett program för viktminskning. Som alltid när man går ner i vikt är det avgörande att fortsätta sin ändrade livsstil för att kunna hålla vikten.

Ett annat sätt att underlätta viktnedgången är att äta p-piller. P-piller motverkar effekten av testosteron så att hormonrubbningen balanseras. Om man lider av fetma kan en magsäcksoperation ibland vara det enda som har effekt.

Om man har ökad kroppsbehåring eller skäggväxt brukar så kallade kombinerade p-piller användas eftersom de motverkar effekten av testosteron. De innehåller både östrogen och syntetiskt gulkroppshormon som kallas gestagen. Exempel på sådana p-piller är Desolett, Mercilon, Cilest och Yasmin. Dessa p-piller kallas östrogenprofilerade.

Andra typer av kombinerade p-piller, som kallas gestagenprofilerade, påverkar inte den ökade hårväxten lika mycket.

 

Preventivmedel som enbart innehåller gulkroppshormon, till exempel mini-piller, p-stav, p-spruta och hormonspiral är olämpliga för kvinnor med PCOS eftersom de kan förvärra behåringen.

 

Som ett alternativ till kombinerade p-piller kan man få läkemedlet Diane, som vanligtvis används för att behandla akne. Diane fungerar också som ett preventivmedel på samma sätt som ett vanligt p-piller. Om man använder Diane behöver man därför inte ta vanliga p-piller.

P-piller och Diane tas på samma sätt. Man tar en tablett dagligen i tre veckor och gör därefter uppehåll i en vecka, då man får en mensliknande blödning, och börjar sedan nästa treveckorsbehandling. Läkemedlen är receptbelagda.

P-piller och Diane ger en något förhöjd risk för blodpropp. P-piller kan också ge biverkningar i form av till exempel nedstämdhet och spända bröst.

Om man av någon anledning inte kan eller vill använda p-piller eller Diane finns en annan behandling som har en viss effekt. Det vanligaste är behandling med läkemedel som innehåller spironolakton, som motverkar testosteron. Spironolakton sänker blodtrycket något, men har inga allvarliga biverkningar.

I vissa landsting kan man få bidrag till permanent hårborttagning med till exempel laserteknik.

Behandling med kombinerade p-piller eller enbart gulkroppshormon kan göra att blödningarna blir regelbundna så att man slipper oväntade och rikliga blödningar. På lång sikt har man också ett skydd mot att utveckla livmodercancer.

Gulkroppshormon tas som tabletter i tio dagar varje månad. Mediciner som innehåller gulkroppshormon är till exempel Primolut-Nor och Provera. Medicinerna är receptbelagda.

 

Kombinerade p-piller fungerar på samma sätt som gulkroppshormon när det gäller att reglera blödningarna. Tar man p-piller som preventivmedel eller för att motverka ökad behåring hjälper de därför också mot menstruationsrubbningarna.

Det är ovanligt att man får biverkningar av gulkroppshormon, men det kan påverka humöret så att man blir nedstämd.

Om man har mensrubbning och svårigheter att bli gravid kan ägglossning stimuleras med hjälp av läkemedel. Det finns olika typer av behandlingar. Vanligtvis är det lätt att framkalla ägglossning när man har PCOS, eftersom det finns många ägganlag.

Tabletter med ämnet klomifen tas i fem dagar och ger ägglossning ungefär 10 dagar senare. Ibland kan de kombineras med ämnet metformin som tas kontinuerligt. Metformin är egentligen en behandling mot typ 2-diabetes men som har visat sig kunna förbättra äggstockarnas funktion hos kvinnor med PCOS. Metformin kan ge biverkningar i form av diarréer, illamående och magknip, särskilt i början av behandlingen.

Om det inte fungerar med tablettbehandling kan man få hormonsprutor. Man kan också bli gravid med hjälp av provrörsbefruktning.

Ofta blir äggstockarnas funktion bättre med tiden hos kvinnor med PCOS. Menstruationerna blir mer regelbundna, och det betyder att man senare kan bli gravid utan extra behandling.

PCOS diagnostiseras och behandlas på en gynekologmottagning eller en kvinnoklinik på sjukhus. Provrörsbefruktning och stimulering med hormonsprutor görs på sjukhus eller på privata fertilitetskliniker. Man kan ta sprutorna själv, men behandlingen kontrolleras noga på fertilitetskliniken.

 


Jag har inte problem med vikten, eller kroppsbehåring, utan jag har uteblivna ägglossningar .

 


Torsdag - 110512

2011-05-12 06:13:00 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Vill börja dagens inlägg med att säga Grattis till Nicolina på 2-årsdagen! Natten har varit bra, Linus har sovit mellan 18-05 utan uppvak för mat. Så inatt har jag fått en hel natts sammanhängande sömn. Var tom ganska pigg vid 05 när han vaknade, men klev inte upp förrän vid 05.30 :) Så nu sitter vi i soffan och morgonmyser, Linus springer runt i gåstolen och jag & William tittar på Pippi Långstrump .

Idag ska vi gå en sväng till Öppna Förskolan så William får leka lite när vi inte har nåt dagis att gå till . =) Kan ju behöva springa av sig lite energi. För energi är nåt han har gott om. Önskar jag hade hälften så mycket energi  som honom, tänk vad saker jag hade fått gjort då. Men så är det väl när man är en liten energisk kille på snart 4 år. :)

Nej bäst att jag tar bajsolle nu, det luktar inte direkt blomma här nu ;)

 

Liten William


Fullt ös

2011-05-11 20:43:12 Dagboken
» Kommentarer(0) «


What a day .. Tror ni jag har fått nåt vettigt gjort idag? Nopp! Den sista tvätten som jag behövde vika, ligger fortfarande kvar där jag la den igår.. Men kanske, men bara kanske så hinner jag de imorgon, tveksamt då båda barnen är hemma imorn, och jag busar hellre med dom än viker tvätt :P Om jag ska vara helt ärlig. Efter dagis knallade vi hem till Anna för lite tjöt . William hoppade stutsmatta och lekte med hennes stora pojk & Harry :) Vi andra babblade på en massa skit, som det brukar vara ^^ Höhöhö.

Runt 17-tiden knallade vi hemåt, och kom hem precis innan regnskuren och åskan kom, Vadå tajming? Ja vi hade tur iaf, Linus var jätte trött och somnade med en gång efter han ätit välling och William somnade inte långt därefter. Och sen dess har jag inte gjort så jätte mkt, plockat i diskmaskinen och plockat undan lite här hemma. Nu sitter jag i soffan, bloggar & tittar på "Arga Snickaren" . Och inväntar den spännande fortsättningen på Grey's Anatomy . :)

Imorgon har vi tänkt att gå till Öppna Förskolan i kyrkan. Så William får leka lite. Och imorn är det även Nicolinas födelsedag så hon ska få en liten paket från oss då :) Nej, inta soffläge!

 


Onsdag - 110511

2011-05-11 11:26:25 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hallå :) Haft en bra natt med ett uppvaknande för mat som vanligt, men det är jag ju van vid nu. William kom in till mig vid 5 imorse, men vi låg kvar i sängen och myste till kl blivit 6 då var även Linus vaken, och hungrig så det var dags för påfyllning. =) Mornarna går ganska fort, för sen var det dags att göra iordning han för dagis, idag kom jag tom ihåg att skicka med han shorts, har glömt det hela veckan.. Men det blir ju liiiiite varmt i långbyxor när det är sån här värme.

Just nu sover Linus middagslur, får se hur länge det varar. För rörmockaren är här och fixar med våran toalett. Och så fort han kommer in genom dörren så skäller Rocky. :/ Jobbigt. Ska försöka grejja lite här hemma, innan William ska hämtas på dagis, för sen är han ju hemma resten av veckan. Efter dagis ska vi hem till Anna på en kopp kaffe & lite tjöt . =) Så får William leka med hennes pojk lite, så tröttas han ut ännu mer. Men tror jag ska ta med mig ståbrädan idag, han har vart ganska trött när vi ska gå hem och inte orkat, så det får nog bli ett måste idag!

 

Mina älskade kottar!Underbart Väder

2011-05-10 21:35:53 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Vilket underbart väder vi haft idag! Efter att vi lämnat storebror på dagis idag, åkte vi hem och fortsatte med tvätten som vi startade med imorse, så nu är tvättkorgen tom, men inte så länge till :P Haha! Men skönt att ha det gjort iaf. Fick även bytt sängkläder i Williams säng :) Sen tog vi en promenix hem till Sandra o tjötade skit med henne & Sara, sen tickade klockan iväg och det var dags att hämta Huliganen på dagis, han cyklade runt, runt, runt när jag kom och var inte alls sugen på att hänga med hem :P

Jörgen satte igång med maten när vi kom hem - ris & buffalowings :) Har grejjat lite med tvätten och har hunnit vika in barnens kläder, nu är det bara våra kvar men det får jag ta imorgon när busen är på dagis. Annars har dagen vart ganska slapp. Linus somnade vid 18 som vanligt, och William frågade om han fick gå in på sitt rum en stund, självklart fick han det, men då kröp han ner i sängen och la sig under täcket och somnade, min lilla sötnos! Det hör ju inte till vanligheten direkt.

Nu är det TV-time för min del som gäller, dom desperata hemmafruarna ofc! :)

Tisdag - 110510

2011-05-10 06:19:46 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God Morgon :) Trots att William somnade vid 17.30 igår så sov han till 05.30 jag hade faktiskt räknat med att få gå upp ännu tidigare, gick o la mig vid 22 igår för att orka ifall han skulle gått upp super tidigt, men konstigt nog så känner jag mig inte sådär trött :) För en gångs skull . Linus var vansinnig imorse när vi vaknade . Hur han var på skötbordet ska vi inte ens tala om, haha! Helt craaaazy . Han riktigt sparkade och slogs och skällde på mig, men stämningen stabiliserades efter att han fått lite välling i magisen.

Idag Tisdag, händer det inte så där värst mycket . William ska till dagis och leka med sina kompisar . Jag & Linus ska tvätta o vika tvätten. Kanske städa lite granna, för det gör man ju inte varje dag ändå . Haha ^^ . Annars är det rätt lugnt på dagens agenda! Får väl se vad som händer och sker .

Nu tjatar William om frukost så det är nog bäst att jag ger han det :)

Måndag - 110509

2011-05-09 10:07:32 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll :) Vilken härlig dag vi har haft . Efter att William åkt till dagis och Linus nanat nap, så åkte vi till ICA Maxi och handlade då dom hade erbjudande på massa bra saker idag. :) Sen behövde Jörgen hem och lägga sig eftersom han jobbar natt den här veckan :/ Tråkigt tycker ju dock jag. Sen tickade klockan iväg och det var dags att hämta William på dagis, tiden går fort när man har roligt :) Heheh.

Efter att jag hämtat William på dagis, knallade vi hem till Sarah & Jocke. Så dom stora pojkarna fick leka lite =) Dom var även i kiosken och köpte glass med Philips pappa :) Tvätta har vi även hunnit med, sen somnde William ätandes vid 17.30 :/ Inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men han var omöjlig att väcka, så det är väl bara att se fram emot en tidig morgon imorn antar jag .. men men . Linus somnade vid 18 så det har vart lugnt här hemma sen dess.

Sitter och väntar på att "En unge i minuten" skall börja, sen släpa mig ner till tvättstugan och ta upp tvätten som jag inte orkat ta upp än. Borde även boka ett tvättpass imorn bitti med, så jag får tvättat det sista också som inte hanns med idag, sen börjar det roliga att vika allt. Men det har jag inte tid med idag. Orkar inte böka i sovrummen när barnen sover med risk för att väcka dom, nej så roligt ska vi inte ha det. Får ta det imorn när William är på dagis.

 

 

 Linus är lite dålig :/

2011-05-08 21:58:41 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Fullt upp! Jörgen var iväg igår kväll, arbetsskadad som han är så åkte han till sitt jobb där han jobbar som vakt och kollade läget :P Han är knäpp den, haha! Så imorse när barnen gjorde morgon vid 05.30 var det bara att gå upp, fast det var bara William som vaknade då, så jag gick upp och satte på en film till honom o la mig i sängen en halvtimma till då Linus vaknade och ville gå upp, och i samma veva hade William lessnat på filmen och ville prata med sin lillebror istället.

Idag har vi varit och tittat på  "Det stora sångkalaset" . William tyckte det va kul, även om det inte va nån låt han kände igen så, men dom är ju ganska roliga dom där. Små barn i vuxna kroppar skulle man väl kunna säga. Deras namn säger väl allt, Redige Ragnar, Blommige Bengt & Rutkerstin! Haha. Men att sitta i stekande sol är väl kanske inte det bästa med barn. :/ Så efter en stund gick vi till lekplatsen istället och busade lite, när vi väl kom hem så la jag mig i sängen med en sprängande huvudvärk =/ Har fof lite ont, men det är inte lika intensivt som förut . =)

Ikväll har vi grillat. Smasken! Jörgens föräldrar var även här och hans lillasyster, med sig hade dom sin lilla labrador valp, jätte söt, men ganska så blyg. Sen hade vi två jätte trötta barn här hemma, William deckade med en gång, och även Linus dock har han vaknat ett par ggr av hostattacker, hostat så han spytt. Men hoppas han får sova lite inatt med, även vi. Har iaf satt upp sängen i högläge nu, finns ju inte så mkt man kan göra, hade jag kunnat så hade jag tatt över hans hosta, men tyvärr så kan jag ju inte det. Man vill ju aldrig se sina barn dåliga och vi har haft tillräckligt med sjukdomar tycker jag.Lördag 7/5

2011-05-07 21:16:28 Dagboken
» Kommentarer(2) «


God kväll :) Idag har vi haft en heldag utomhus :) I förmiddags gick vi till lekplatsen och busade tillsammans med Sara & Nicolina, var där i ca 3 timmar. Sen va Linus less och hungrig så det blev att traska hemåt, så han kunde få lite mat i magen, han passade även på att nana i 40 minuter. Tröttfisen <3 Åkte ner en sväng till ICA Maxi så William kunde få sig lite lördagsgott och jag behövde köpa mjölk o bröd hem. :) Så det har vart en fullspäckad dag =)

Igår var vi hemma hos Sofia på lite lunch & playdate! Får passa på nu innan dom flyttar till huset, då blir det nog inte att man kan ses lika ofta, nu bor dom ju bara tvärs genom skogen. :) Kvällen spenderades sen hos Sara, drickandes kaffe och tjöta skit, as always :) Hihi.

Jörgen har grejjat med bilen heeeela långa dagen, och nu börjar han få ordning på skiten. Kan ju hoppas att den är körduglig inom kort, man känner sig ganska så handikappad utan bil, nu har han visserligen lånat sin lillebrors bil under tiden våran vart trasig, men det känns bäst att ha sin egen och inte vara beroende av andra, så tycker jag iaf. Så hoppas vi att den kan hålla ett tag nu utan en massa krångel.

Imorn ska dom ha "Gårdsfest" här uppe på Höjden, ponnyridning o lite sånt. Samt att Det stora sångkalaset ska komma. Och det vill nog William gå och titta på, så det ska vi göra på våran söndag. Hoppas ni alla har en underbar helg, för det ska vi ha =)

 

 


Svar .

2011-05-06 17:47:45 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Helen - Frågar här med: ska ni skaffa en underbar bebis till snart?
- Nej, det finns inte planerat just nu, men skulle jag bli gravid så skulle vi nog inte ta bort det. Men det finns inga planer på en till bebis just nu :)

Elin - Hur många barn vill ni ha? Vad ska du göra efter din mammaledighet?
- Vi är ganska överens om tre barn. Så, ett till :)
Efter mammaledigheten är tanken att jag ska börja studera igen.

Vera - Har en fråga, hur länge tänker du vara mammaledig? Ska Jörgen vara hemma sen med barnen?
- Vet inte riktigt hur länge jag ska vara hemma, jag har sökt in till skolan i Augusti och kommer jag in, så ska troligtvis Jörgen vara pappaledig med barnen, men jag vet inte riktigt hur det blir än.

Sandra - Hur ser dina framtidsplaner ut? Jobb? Hus? Mer barn?
- Mina framtidsplaner är att börja läsa igen, jag har sökt in på "aktivitetsledare" utb. Och lägger mina undersköterska planer på hyllan ett litet tag. Får se om jag kommer in. Självklart vill jag ha ett hus, men nu finns inte möjligheterna till ett huslån, när vi bara har en fast inkomst. Men när jag har ett fast jobb så blir det absolut hus :) Och ett barn till inom 2-3 år vill vi ha :)


Sara Ramirez - The Story

2011-05-05 20:01:04 Videos
» Kommentarer(2) «Torsdag 5/5

2011-05-05 11:15:09 Dagboken
» Kommentarer(2) «


God förmiddag :) Natten får jag väl lov att säga att den var skit rent ut sagt. Linus vaknade till vid 03 och ville ha mat, men sen hade han svårt att somna om :/ Han vred och vände sig och verkade ha svårt att somna om. Vilket i sin tur leder till att jag inte heller kan somna om. När Linus äntligen somnar runt 05, tror ni inte att William vaknar då? Jovisst!

vid 6 gick Jörgen upp med barnen och jag kunde lägga mig en liten stund . Klev upp vid 10 idag, och nu ligger Jörgen o sover . Hahah.. Vet ärligt talat inte vad man kan göra för att William ska sova längre? Att lägga han sent funkar inte, sen tycker inte jag att han ska sitta uppe till 22-23 tiden heller.

Just nu sitter jag här med en kaffe Latte och funderar på vad vi ska hitta på idag.
Nej nu gnälls de från skruttas sida, så jag får ta han!

I brist på annat..

2011-05-04 21:43:41 Marie frågar
» Kommentarer(4) «Onsdag 4/5

2011-05-04 18:32:02 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå :-)
Så var det redan onsdag . Imorse tyckte barnen att det var morgon tidigt, väldigt tidigt. Så vid halv 7 väckte jag Jörgen så han fick ta barnen och jag fick sova i 2 timmar innan jag åkte iväg till dagis med William. Det va skööönt, kan jag lova! Sen har Sara & Emilia varit här idag . Emilia stannade kvar på middag :) Mycket roligare och äta om man är lite fler, än när jag bara gör middag till mig & William.

Sen va det nattinatii för Linus som var jätte trött. William badade en liten stund, och sen gjorde jag iordning han för natten, han somnade ganska nyss breve mig i soffan, så jag får väl bära in han strax. Lite senare kommer Emilia hit för att titta på Grey's Anatomy med mig.

Nu ska jag bara njuta av lugnet, barnen sover, det är uppplockat här hemma, diskmaskinen går och ja, det är lugna gatan här :)


BVC - 6,5 månad

2011-05-03 19:50:16 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Idag har vi varit på BVC :)
Tycker det alltid är lika trevligt, våran BVC sköterka är så himla snäll och go, väldigt lättsam att prata med, och man känner sig aldrig direkt dum. Vikten hade han ökat massvis på. Han väger numera 6000 gram! För en månad sen vägde han 5260 gram. Så det har hänt en hel del på vågen. Det gillar vi! Gör nog en hel del att han börjat äta mat nu :) Det sa hon med . Längden var 64,5 cm! Han växer som ogräs nu, våran lilla skruttas <3

Nästa gång vi ska dit är han 8 månader. Nu vet jag ju att allt går åt rätt håll, det är ju nåt som alltid funnits som en oro på oss. När det gäller hans vikt. Men nu kan vi släppa den oron, han äter som han ska och är precis som han ska. Visade även filmen för henne där Linus krålar, och hon tyckte inte alls att det ser ut som om det är långt kvar tills han kryper :P Hehehe..

När vi kom hem hade jag fått ett inte så trevligt brev på Posten. :/ Vi har ju ansökt om en barnförsäkring till Linus via vårat försäkringsbolag, idag fick vi veta att vi fått avslag, att vi inte kommer få ha en barnförsäkring på honom. Anledningen? Tillväxthämning! Och att dom ska ompröva det om 18 månader. Jag tycker ju inte att det är ett okej sätt alltså. Då dom grundar ALLT på hans låga födelsevikt, så jag ringde upp dom och frågade vad dom grundade sitt beslut på. Fick till svar att dom vet ju inte hur han utvecklas, så då tyckte jag att dom skulle kontakta vårat BVC så får dom ju se hur bra han utvecklas. Jag menar, han är precis lika långt utvecklad som barn i hans ålder. Hans enda "problem" var ju låg födelsevikt, det var ju aldrig några problem med honom, han var aldrig sjuk. Han var bara liten. Som läkaren sa innan vi åkte hem från Neo. - Han är liten, men perfekt . Men hon skulle gå igenom allt igen och sen skulle hon höra av sig imorn, så får väl se vad hon säger då. Tycker bara det är dåligt att neka nån försäkring pga låg födelsevikt när han för övrigt är helt frisk.

 

Våran perfekta bebis!!


Tisdag 3/5

2011-05-03 09:33:19 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God Morgon! Idag slog våra barn upp sina ögon vid 6 . *gäsp* Linus behövde få ny blöja och sen ville han ha påfyllning i vällingsäcken :P Sen dess har det vart fullt ös. Linus har hunnit sova en liten tupplur och nu är William på dagis. Om en stund kommer Emma hit på lite kaffe :)

Och i eftermiddag har jag en tid hos BVC för en viktkontroll. Nu är det ju en månad sen vi vägde honom, och jag ville ha en extra kontroll för att se hur han ligger till på vikten, då vi egentligen inte har tid förrän i slutet på Juni. Men det ska bli spännande att se hur mycket han väger.


Uppdatering

2011-05-02 20:42:58 Dagboken
» Kommentarer(3) «


.. vore kanske på sin plats :P Hehe .
Ja i lördags hade jag lite fest hemma, barnen var hos sin faster och busade & Jörgen jobbade. Allt var verkligen super trevligt, alla skrattade och ja, det va toppen helt enkelt. Vid 23 gick vi ut på krogen och dansade röven av oss. Jag har fortfarande träningsvärk i mina lår. Haha! Men jag skyller på skorna som jag hade på mig, doms fel alltihop!

Igår mådde jag väl lite sådär, som jag förtjänade ;) Men tillräckligt bra för att orka städa innan barnen kom hem, sen var det fullt ös igen ;) hehe! William var ganska uppspelt på kvällen och hade svårt för att somna och komma till ro.

Idag har William varit på dagis och busat och jag har väl inte gjort nåt vettigt mer än druckit kaffe. Men däremot har Linus vart väldigt duktig idag. Han har ätit både lunch och middag (riktig mat) . Så nu hoppas jag att han vill fortsätta på det här spåret :) Efter att jag hämtat William på dagis var vi och spanade in Sarah & Jockes nya place! Riktigt najs, vill också ha parhus, men det kommer nog för oss så småningom .

Nu ligger barnen och sover, och jag sitter här och njuter av tystnaden . =)
Bjuder på lite festbilder idag ! :)

 

 

 

 

mer bilder finnes på facebook :)