Plugg

2012-08-31 09:37:41 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag är Jörgen hemma för VAB. William är på förskolan och jag har stängt in mig i köket för att få lite plugg gjort. Arbetet i hälsopedagogik är inskickat och klart. Nu ger jag mig på ytterliggare ett i specialpedagogik. Så vi kommer någon vart här :) Men det ska nog gå bra. Annars har jag ringt massa jobbiga och viktiga samtal imorse. Att få tag på en läkare inom sjukvården är ju inte det lättaste vill jag lova, telefontid om 2v var närmasta tid? Jaja.. Så är det väl!
 
Linus är bättre idag :) Hittils feberfri men dock lite gnällig. Måste iaf åka och handla idag så han får så snällt följa med. Men de ska han nog orka. Det är väl ungefär det som händer idag. Ganska så händelselös dag, men vi har haft nog med händelser den här veckan känner jag. Så de kan lika gärna vara såhär :)
 
Nej om jag ska dyka ner i boken kanske, samt göra mig en kopp kaffe :)
 



Torsdag - 120830

2012-08-30 22:55:59 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll allesammans . En riktig segdag har vi haft idag. Den har spenderats med min lilla feberkille i soffan. Tittandes på Mästerkatten i stövlar , jag lovar att jag snart kan hela den filmen utantill ;) Haha! Ja, för den har gått om och om igen.. Varje gång den når slutet så säger han "Titta på katten igen" Jaja, vad gör man inte för sina barn? men imorn får Jörgen vabba så jag kan plugga..
 
Har hunnit med en sväng på Överby och fick hämtat ut mitt paket från Zalando.se :) Riktigt snabb leverans får jag lov att säga. Och jag är superduper nöjd :) Jätte bra webshop, sjukt mycket olika märker, snabb leverans och fraktfritt så man måste inte handla en massa utan kan bara klicka hem ett enstaka plagg för man behöver ju inte tänka på frakten :) Tummen upp för det! :)
 
Linus har fortfarande feber =( Men tror inte att den va lika hög nu. Jag hann inte tempa han nu ikväll för Jörgen hade redan gett han alvedon, men får kolla sen. Nu ska jag strax gå upp och lägga mig brevid min lilla kille ♥
 



{ zalando.se }
 
 
{ från vero moda }
 
 
{ från rut m.fl }

Fortfarande sjukstuga

2012-08-30 17:21:04
» Kommentarer(0) «


Har suttit med Linus i soffan hela dagen. Han hela tiden legat mellan 39,5-39,9 i temp. Nu verkar det dock som den har sjunkt för han är mycket piggare. Men sen kl 8 imorse har vi legat i soffan och tittat på Mästerkatten om och om igen.. Imorgon får Jörgen vabba så jag kan få pluggat. Har precis tagit mig en dusch och ska strax åka till Överby en sväng. Första koppen kaffe har jag precis fått i mig med efter att ha plågats med huvudvärk hela dagen.


Sjukstuga

2012-08-29 21:46:28 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Till er som undrar så är händelsen visst polisanmäld. TTELA skrev idag att den inte var det, men där måste det ha brist i kommunikationen från Polisens sida, för en anmälan ÄR gjord. Och både jag och Jörgen har pratat med polisen. Man blir ganska så skärrad efter en sådan här upplevelse, man går igenom hela händelseförloppet i huvudet om och om igen. Man funderar på om man hade kunnat gjort nåt annorlunda? Varför tog jag ex inte upp telefonen och tog kort på honom? Varför tänkte jag aldrig på det? Men allt sker så fort, så man är inte riktigt i sina sinnes fulla bruk. Fick även veta igårkväll att samma person hade varit vid en annan förskola i samma område och faktiskt tagit tag i ett barn när mamman stog 1,5 meter därifrån. Vilket gör det hela ännu mer skrämmande.
 
Idag fick jag även hem en liten Linus med feber. Tyckte han kändes lite varm och då hade han 38,7 graders feber. Då fick han lite alvedon. Sen blev han bara slöare och slöare, orkade knappt sitta upp så jag tempade honom igen efter en liten stund då va tempen uppe i 39,5 med alvedon. La han i våran säng inatt så jag kan ha lite koll på han. Får ge han lite mer alvedon innan jag går och lägger mig och förhoppningsvis kan han sova gott.
 
Så imorgon blir de hemmadag för mig och mini ♥ William behöver ju inte vara hemma så han får gå till förskolan och leka med sina kompisar. Nej, nu ska jag gå upp till min lilla braskamin och kolla tempen igen .
 



När hjärtat springer på utsidan.

2012-08-28 21:52:13 Dagboken
» Kommentarer(8) «


Idag har vi vart med om en jätte obehaglig händelse. Det hände på vägen när jag skulle lämna William på förskolan. Vi går i vanlig ordning alltid hemifrån runt kvart i 9. När vi gått över vägen och närmar oss skolan ser jag att det kommer en mörk bil utan registrerings skyltar och reagerar lite på det . William går då ca 2 meter bakom mig. Han kör förbi mig i en ganska låg hastighet men när han ser William så saktar han ner och bromsar in.
 
Sedan hör jag hur han ropar "Hej poojken, pojken kom hit, jag vill visa dig en sak" Jag får ju mer eller mindre panik, för jag ser hur William vill gå till honom, nyfiken som han är liksom. Sliter tag i armen på William och börjar mer eller mindre springa in mot skolan. Vem vet vad som hade kunnat hända. Man lockar väl inte på små barn sådär om man inte har någon avsikt till något annat? Jag blev hursom helst väldigt skraj. Speciellt då när det inte fanns några registrerings skyltar på bilen.
 
Mannen var i 45-50 års åldern. Av utländsk härkomst. Hade svart/grått hår. Och bröt på sitt språk. Bilen var en mörkblå/svart Volvo 850 utan reg skylt som sagt. Bakrutorna var tonade. Berättade för skolans personal om vad som hade hänt så dom har informerat alla lärare om det. Händelsen är även polisanmäld så att polisen och vi andra kan hålla ett extra öga.
 
I mina ögon finns det inget värre än om det skulle hända mina barn något. Det är ju det värsta tänkbara scenariot. Mina små ögonstenar, mitt allt liksom ♥ Så nu får inte William ens gå ut och leka själv här hemma utan att jag är med och till förskolan får han ju inte heller gå själv vilket han heller aldrig gjort innan. Men nej, nu får man vara extra vakande och hård även om han tycker det är jobbigt. Men så är det ju. Allt för deras säkerhet. Jag har även kontaktat tidningen som skrivit om detta, allt för att kunna uppmärksamma andra föräldrar så dom också vet om det. Nästa gång kanske det inte går så bra, nästa gång kanske han får med sig ett stackars barn. Jag ryser och mår illa av bara tanken.
 
Så är det någon som ser en sådan bil i Trollhättan, tveka inte att kontakta polisen! För våra barns skull!

Måndag - 120827

2012-08-27 21:23:06 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God kväll! =) Fullt ös, medvetslös! Ingen vila, ingen ro den här helgen inte. Ska inte helgen handla om att få vila upp sig inför kommande vecka? Jag är mer slut än någonsin om jag ska vara helt ärlig. Imorse va det riktigt segt att gå upp, men vid 8 fick jag tvinga mig upp. Barnen skulle ju vara på dagis vid 9. Så snabba ryck. Dock hade ju Jörgen redan gett dom frukost men de är få på dom kläder som är den sega biten iaf när det kommer till William, han är en liten snigel ;) Hehe.
 
Sen har plugget rullat på . Blev plugg ihop med Sara idag. Jag fick in första uppgiften i Etik och människans livsvillkor samt att jag kunde påbörja den första i Hälsopedagogik. Så snart fått in en i varje kurs och det känns skönt faktiskt. Känns som att man faktiskt kommer nån vart så nu är det bara fortsätta i stenhårt tempo så man blir klar till december. Tiden går ju faktiskt så hiskeligt fort, så snart är vi där tro mig.
 
Efter dagis lekte William med Oscar en liten stund. Efter maten satte vi oss och såg på en film och Jörgen åkte till jobbet. Båda barnen satt faktiskt still under hela filmen, och sen gick vi upp så William fick badat innan läggningen. Det syntes att han hade lekt på förskolan om man säger så, haha! =) Sen somnade båda två så gott så. Nu sitter jag här i soffan och tar en kopp te, är riktigt rått både inne och ute och det känns så väl inne när temperaturen ute sjunker. Nackdelen med hus kanske? Och det är ju inte riktigt dags att sätta på pannan heller känner jag. Näää.. burr burr!!
 
Krypa ner under en filt i soffan med en varm kopp te, låter alldeles utmärkt ikväll =)
 
 
 

Släktkalas

2012-08-26 23:13:58 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Igår hade vi hela tjocka släkten här. Ja, kanske inte hela då.. Men många av dom :) William var så nöjd så :) Som jag skrev igår så fick han jätte många fina paket. Och idag har vi haft barnkalas :) 7 barn va det som kom, så nästan alla av de han bjöd. Supernnöjd va han av att ha alla sina kompisar här hos sig. Dom levde rövare, lät som en bunt grottmänniskor och hade det superkul. Vi bjöd på korv med bröd, glass, bananer och maränger samt att alla barnen fick en godispåse när dom gick :)
 
Efter att alla barn åkt hem så satte sig William och Jörgen med hans nya lego och byggde ihop. Jag gick upp och badade Linus. Han skrek lika mycket som vanligt. Fattar inte varför han hatar att bada så? menmen, bada måste han ju, sen va de mys för hela slanten innan de va dags för barnen att gå och lägga sig. Imorn är det dagis och plugg igen. Jörgen jobbar natt så han sover mest. Så det blir en tråkig och ensam vecka för min del. Hoppas att han kan få byta och börja jobba dagtid istället för skift. Men vi får väl se hur de blir med det.
 
 
{ släktkalas }
 
 
 
{ Williams tårta }
 
 
{ blåser ut ljusen }
 
 
{ Linus & Tindra }
 
 
{ Linuslajnen }

Kalas hela helgen

2012-08-26 09:27:03 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Gud det är så mycket nu! :) Igår var William på kalas hos sin kompis Rasmus. Undertiden han va där gick jag hem och la Linus för middagsvila. Fixade iordning lite hemma och sen vid 14 kom tjocka släkten för att fira Williams födelsedag ♥ Han fick mycket fint, lego, bilar, målarböcker, pennor, spindelmannen väska och mask o lite sånt :) Han va superduper nöjd med alla sina paket. Men bäst var nog att alla kom :) Han sa tom till sin farmor "jag behöver inte mer än 2 paket farmor" :) Goooing!
 
Efter att alla åkt hem så städade jag lite, och sen la jag barnen. För då hade klockan hunnit bli såpass mycket, men jag satt inte vaken så värst länge jag heller, utan gick och la mig strax efter 21. Jösses va trött jag var. Halv 7 steg vi iaf upp idag. Och idag är det barnkalas som gäller! :) Skönt när de är över sen. Haha ^^ Men bara två månader kvar tills nästa unge fyller ^^
 
Här kommer lite bilder från självaste födelsedagen! :)
 
 
 
{ öppnar paket på morgonen }
 
 
 
{ väldigt glad för sin spiderman bil }
 
 
{ våran nyblivna femåring ♥ }
 
 
{ William bestämde middag }
 
 
{ och tårta till efterrätt }

William 5 år ♥

2012-08-24 07:00:00 Dagboken
» Kommentarer(1) «


 
{ nyfödd skruttbebis }
 
 
{ Grattis min fina älskling på 5-årsdagen! }

Torsdag - 120823

2012-08-23 12:14:17 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Redan torsdag? Ja, veckorna springer ju tydligen iväg.. Imorgon fyller William 5 år, så de är de massvis att göra. Jag ska försöka hinna med att plugga, samtidigt som han säkert vill ha tårta när han kommer hem från dagis. Idag måste jag åka och köpa dom sista presenterna till honom, handla så jag kan göra en tårta, köpa present till en kompis till honom som han ska på kalas hos på lördag. Varför ska jag göra allt i sista minuten för? Plus att jag behöver köpa presentpapper och slå in hans presenter.
 
Sen sitter jag här nu och svär mig gul och blå för den här förbannde Etik & människans livsvillkor kursen. Den är så jäääävla tråkigt. Jag har nog aldrig vart med om nåt tråkigare, ja de känns så iaf. Tur det inte är så många arbeten som ska göras i den iaf. SÅ man kan beta av den ganska fort, men jaja.. det ger sig.
 
Nepp, back to pluggandet kanske ?

Onsdag - 120822

2012-08-22 11:06:14 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hej hopp! Så var barnen på dagis idag ! :) Idag ska William följa med sin kompis Rasmus hem så jag har bara ett barn att hämta i eftermiddag. Linus kommer dock bli helt knäckt när inte William är med, eller kommer vara hemma. Men dom ses ju ikväll. Han vill så himla gärna leka med William hela tiden, jobbigt att vara utan brorsan, speciellt nu när dom inte ses på dagis heller kan jag tänka mig.
 
Men de är väl en vanesak kanske ? Dom är ju faktiskt bara inne på sin andra vecka nu. Dessutom har dom både gått och blivit förkylda nu =/ Linus näsa rinner som en kran och William är mest tät. Hoppas det ger sig snart. Annars sitter jag och pluggar nu. Lite vård & omsorgsarbete :) Skönt att få beta av arbetena lite så man kommer nån vart och inte står still på samma ställe och stampar hela tiden, haha! =)
 
Annars finns de inga planer idag. Funderar och funderar vad vi ska köpa mer till William i födelsedagspresent. Det står helt still. Vi har köpt lite kläder, pysselgrejjer och lego hittils. Vet inte alls mer vad vi ska köpa. Men samtidigt känns det lite som om man försöker bräcka sig själv varje år. Förra året fick han ju ett Nintendo Wii så nu känns de lite som så att vad ska vi överträffa med det här året? Givetvis ska det inte vara så, men man känner ju lite så, iaf jag. Kanske räcker med det vi köpt? Jag vet ärligt talat inte..
 
 

Tisdag - 120821

2012-08-21 22:59:12 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Ibland står de verkligen still i huvudet. Idag är en sådan dag. Mycket tankar om allt, svårt att hitta ett sätt att få utlopp för dom. Och här är väl kanske inte riktigt rätt ställe att vräka ut dom känner jag. Lite privat får man ju ändå vara ;) men men, det ger sig. Annars så har jag fått in mitt första arbete i Special pedagogik . Gick rätt smärtfritt faktiskt så vi får hoppas det flyter på i samma takt i fortsättningen. :)
 
Idag har barnens morbror vart här :) Han hade vart i Uddevalla och gjort fystestet på Ambulansen. Gick väl bra tror jag, får väl se när dom ringer upp han sen . Spännande är det i varje fall :) Snart dags att gå och lägga sig och ladda upp inför en ny pluggdag :)
 
 
{ nya små skyltar till toaletterna }
 
 
{ storebror }

Sista terminen..

2012-08-20 11:05:01 Dagboken
» Kommentarer(1) «


.. nu köööör vi! Taggad som bara den, sitter med det första arbetet i Special Pedagogik :) Ganska så intressant faktiskt, något jag inte trodde om terminens kurser. Jag är ju lite mer för att fördjupa mig i ämnen som jag brinner för bla barnsjukvård och psykiatri. Specialpedagogik är ju inte min starkaste sida, men detta ska nog gå bra :) Känns så iaf när man tittar på den första uppgiften, har dock inte gått igenom dom andra än men det ger sig :)
 
Gick väl sådär att lämna barnen imorse. Linus blev väldigt ledsen, William gick det desto bättre för, han knallade in och sa hejdå till mig och sen kunde jag gå hem igen. Så nu sitter jag här med skolarbetet framför mig, börjar dock bli liiite hungrig, men vet inte vad man ska käka faktiskt. En lunch nån stans vore inte fel, men vi får se .. först ska jag plugga lite till  så jag kommer in i det igen efter att ha gått hemma i 6v.
 

Lördagkväll

2012-08-18 22:19:18 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så har även denna lördag passerat . Barnen ligger och sussar sött i sina sängar. Och jag hoppas på att få sova hyfsat oavbrutet inatt ;) Linus kommer säkert intraskandes sen, men de brukar han ju göra. Hehe. Kvällen idag har vart lugn, soffhäng va de som gällde efter att jag lagt barnen, Linus somnade så gott med den mysiga ninen i sin famn :)
 
Vi har haft tacomys idag ihop med Sara + familj. Väldigt gott! :) Men nu saknar jag allt min man vid min sida ♥ Skönt att han kommer hem imorgon. Barnen längtar massvis efter honom. Och jag med. Är inte alls van vid att han är borta hela helger. Nej om man snart skulle gå upp och lägga sig, är ju en morgondag imorn med.
 
 
 

Lördag - 120818

2012-08-18 14:35:37 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå där! Vilken natt/morgon vi har haft. Att jag inte slitit mitt hår är ju ett under. Det började med att William kissade ner sig i sängen inatt. Ingen big deal så, de va ju bara att gå upp och bädda rent i hans säng så han kunde gå och lägga sig igen. Strax efter det vaknade Linus och kom in till mig. Vid halv 7 hörde jag hur William kissat ner sig igen, för han hann inte till toaletten och då i trappan :/ Det var ju bara att ställa sig och skura hela trappan. Va måttligt glad då vill jag lova :/ Det är inte det första man vill göra på morgonen. Så startade min morgon.. suck
 
Somnade iaf om sen och klev upp vid 9 . Sen va det bara att fixa frukost till barnen och sen kom Sara & Nicolina med färska frallor så åt vi frukost tillsammans. Sen har det vart high life här hos oss. Fick iaf Linus till att vila en timma så han orkar med hela dagen. Under tiden satt jag och William och myste i soffan och kikade på Toy Story 3! Nu är dom uppe och leker och jag håller på att tvätta en maskin med tvätt. 
 
Jörgen jobbar ju som sagt . Är lite trist att inte alls få se han på hela helgen. Men vi får ju träffa han imorgon iaf. Sen jobbar han ju hela veckan, så ja.. lite trist är det ju. Men vi har iaf bjudit hem Sara + familj på tacos idag. Är alltid trevligare att äta tillsammans med någon. Sen får vi väl se vad resten av dagen har att erbjuda :)
 
 

Gräsänka

2012-08-17 22:02:07 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så va det helg igen :) Men en väldigt ensam sådan för min del. Jörgen jobbar heeeela helgen, och kommer inte ens hem emellan :/ *snyft* men men. Det är Tjörn-runt i helgen. En seglartävling och Jörgen jobbar hela helgen på Stenungsbaden riktiga monsterpass, så han sover där iställer för att slippa köra fram och tillbaka när han jobbat så länge. Skönt för honom men såklart tråkigt för oss. Men vi ska nog överleva, vore väl illa annars :-P
 
Idag har jag vart i skolan och köpt lite kurslitteratur o sånt. Kan ju vara bra att ha, för nu är det bara att tuta och köra med studierna, tar de nog rätt lugnt i helgen och njuter av tiden tillsammans med barnen så kör vi hårt på måndag. Efter att jag hämtat barnen idag så fixade vi lite middag och dom lekte "snällt" på övervåningen, sen gick vi en sväng hem till Sara & Nicolina och lekte innan vi begav oss hemåt för att varva ner och göra oss iordning inför natten :)
 
Sen åkte kräftorna fram som jag köpte idag! Mmmmm va gott de är! Skulle lätt kunna leva på det haha ;) Det bästa är också att ingen annan i min familj äter de, så jag smällde i mig 1 kg själv utan problem ! :) Men snart är det dags att sova ingen sovmorgon här inte..
 

Ambulansåk & Liseberg

2012-08-16 22:31:55 Dagboken
» Kommentarer(1) «


En riktig toppen dag! Tog ledigt hela familjen för en heldag i Göteborg :) Åkte hemifrån vid 10-tiden. Tar ju en stund ner till Göteborg nu med alla vägbyggen på E45:an. Men vi kom ner och mötte upp min bror och hans kollega, så nu fick äntligen barnen åka i morbrors ambulans. Linus var i himmelriket, ni kan ju tänka er. Han är ju helt tokig i helikoptrar och ambulanser. Så han skuttade in och satte sig, körde på blåljus och sirener, tutade. Sen kollade han på allt, satte på sig saturationsmätaren och grejjade. Två helnöjda killar hade vi :)
 
Sen fick dom ett larm och va tvugna att åka. William va riktigt nöjd när han fick kvittera larmet. Då åkte vi istället till McDonalds för att få i oss och barnen lite käk innan Liseberg öppnade. Var en del folk på Liseberg denna dag, vilket man kan förstå då solen riktigt gassat. =) Men vi kom in och köpte åkpass till hela familjen förutom Jörgen (han åker inget) Och vi åkte massa karuseller, spelade, och lite sånt. Jörgen vann såklart en stjärnvinst på plopp. Barnen köpte sig varsinn gosekanin och lite godis såklart =)
 
Sen hade vi två trötta barn i bilen. Tur det va vägbygge assåå.. Så vi kunde hålla dom vakna i bilen hem. Finns ju en del intressant att titta på längs vägen då . Men nu ska jag snart krypa ner i sängen, är rätt trött jag med. Och imorn ska barnen till dagis och jag har massvis att göra.. Så de lär bli en fullspäckad dag imorgon med.
 
Natti natti :)
 

 
{ dagen i bilder }
 
 
{ ♥ }

Time for school .

2012-08-15 07:24:08 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Här sitter vi och morgonmyser. Innan skola och dagis. Idag har jag upprop för några av kurserna samt introduktion. Dom ska gå igenom läroplattformen, rätt meninglöst för min del då jag studerade via just den förra terminen, men jag får väl gå och lyssna på de ändå eftersom det är obligatoriskt. Behöver ändå köpa kurslitteratur så. Sen är det ju alltid bra att få ett ansikte på läraren. Så 8.30-15.30 så lång skoldag idag. Tack o lov är det inte så många träffar i skolan.
 
Klockan 6 vaknade jag av att Linus låg och stirrade på mig och sa "Mojjon mamma" Kan man annat än att le då? Strax efter det kom William upp också. Idag gjorde de faktiskt inget, eftersom vi ändå skulle upp tidigt idag. Andra dagar får dom gärna sova lite längre ^^ Haha!
 
Nej nu får jag sätta fart här. Barnen skrotar fortfarande runt i pyjamas ;)
 
 
{ ha en bra dag alla }

Tisdag - 120814

2012-08-14 21:41:39 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll allesammans :) Här rullar det på bra. Barnen har ju börjat på dagis igen. Och det går jätte bra. Linus är en helt annan kille på dagis. Imorse sprang han bara in, satte sig och började måla. Försökte få en kram men det va lönlöst utan han sa bara "hejdå mamma, gå nu, ses sen" jahopp.. det var bara att gå då. För William går de också bra på nya dagiset. Han trivs med att vara tillbaka med kompisarna, men man kan ändå märka att han saknar sig gamla dagis väldigt mycket. Längtar efter fröknarna och tycker de är lite jobbigt att vi lämnar Linus där men inte honom. Men de handlar väl om att bryta vanan också. Sen är ju fröknarna nya för honom och det tar ju ett tag att bygga upp en ny relation.
 
Idag har vi haft besök av världens bästa bror! :) Goda nyheter kom han med också. Han hade vart på anställningsintervju på ambulansen här. Och han fick det! Han skulle göra fystestet nästa vecka och sen börjar han på timmar :) Åh, jag är så glad! Jag bara hoppas han flyttar hit med, men de borde han ju göra. För varför söker man annars en tjänst som han redan har, fast på ambulansen i Göteborg ?
 
Snart dags att sova . Imorn är det upprop och introduktion för kurserna i skolan. 8.30 ska jag vara där så pappsen får lämna barnen på dagis imorgon. Men de ska han väl fixa ;)
 
 
{ love you ♥ }
 
 
{ today }
 
 
{ trött storebror }

Söndag - 120812

2012-08-12 22:24:47 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Nu var söndagen kommen . Sista lediga dagen, imorgon ska barnen till dagis igen. William ska börja det nya så det är lite "inskolning" för honom. Men jag hoppas han kommer trivas där, men han har ju alla sina kompisar med sig + några nya från dom andra dagisen också :) Men det ska nog gå bra hoppas jag :) Tänk att han har blivit så stor redan, snart fem år liksom. Mammas prins ♥
 
Imorse steg vi upp vid 7. Gick ner och fick i barnen lite frukost. Sen kom Sara & Nicolina för bus & lek. Sen dess har det vart liv i luckan ;) Barnen har lekt, vi har lagat mat. Var iväg en sväng och körde lite vilket gick käpprätt åt helvete. De där friläget asså.. Det är nåt jag behöver träna på, ja koppla och växla överlag innan jag lär mig nåt annat känns de som nu. Men får väl se, jag borde väl lära mig eller ?
 
Har avslutat våran härliga semester med en fika på Strandgatan med Sara. Jätte mysigt! Nu är de däremot slut på det roliga imorgon när vi vaknar upp är den vanliga vardagen igång igen med plugg, dagis, jobb och allt vad det innebär. Men de känns rätt skönt faktiskt :-)
 

Ett barn, två barn, tre barn ?

2012-08-11 21:22:16 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(7) «


Varför är det alltid så? Om man får ett barn av vardera kön så nöjer man sig oftast och stannar där. Medans när man fått två barn av samma kön så vill man oftast ha fler? Hur tänker ni ? Blir familjen "färdig" när man har en av varje? Och är de det ultimata att man ska ha olika kön på sina barn eller spelar det för er ingen roll?
 
För oss som har två pojkar men som vill ha tre barn så spelar könet ingen roll hos oss. Jag önskar mig ingen flicka för att jag har två pojkar - utan jag önskar mig ett friskt barn. Och jag kan nog skriva upp någonstans att skulle vi få lyckan att få ett barn till så får vi en pojke :) Bara magkänslan där, heheh. Jag är en pojkmamma, känns så bara :)
 
Tyck till nu vettja!
 

Våran nya pärla

2012-08-11 15:27:48
» Kommentarer(0) «



Lördag - 120811

2012-08-11 11:55:59 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Så var lördagen kommen. kl 06 tyckte lillemannen att det var morgon, men låg kvar en stund i sängen och drog oss innan vi gick ner. Sen har vi bara myst i soffan, va ute en sväng och kikade in nya bilen. Jätte fin är det :) Där tror jag vi gjort ett bra köp. Nu ska bara bilen av från bilkärran och in i garaget tills vi fått fixa iordning det som ska fixas :)
 
Linus har somnat här i soffan. Men han vaknar nog snart, och då ska vi gå ut en sväng. Sen kommer William hem i eftermiddag och han är nog också nyfiken på bilen. Jörgen jobbar ikväll igen så jag och barnen får mysa själva ikväll, men de är allt mysigt de med :) Annars blir dagen lugn. Fixa och dona hemma, vi får helt enkelt se vad dagen har att erbjuda :)
 

Fredagkväll

2012-08-10 22:55:47 Foto - Allt möjligt
» Kommentarer(0) «


Så har även denna dagen passerat . Idag har vi bara haft det lugnt och skönt. William sover hos sin faster så vi har bara haft lillemannen hemma. Jörgen har grejjat i garaget så vi får in nya bilen där sen. Samt att vi röjt lite i trädgården inför hösten nu, känns inte som de blir nån mer sommar, men nu längtar jag faktiskt efter mysiga höstdagar att få klä sig lite varmare och bara ha det gott :)
 
På eftermiddagen gick vi hem till Sara & Nicolina . Linus ville leka med Nico + att jag va ju tvungen att spana in deras nytapetserade vardagsrum. Nu har Sara precis vart här en sväng och tjötat lite och Jörgen jobbar, jag ska snart gå upp och lägga mig ifall lilla liten traskar in sen till mig. Han har vart så mysig hela dagen och bara gosat med mig i soffan.
 
Att få han somna i egen säng går också jätte bra fortfarande. Idag tog det bara fem minuter för han att slockna. Hoppas det flyter på i samma takt sen med. Håll era tummar. Ska bjuda er på lite bilder från när vi var nere vid Slussarna för en vecka sen typ, bättre sent än aldrig :P Är så dålig på att tömma kameran numera.
 
 
{ räkmacka ala Slusscafet }
 
 
{ glass i stora lass }
 
 
{ William ♥ }
 
 
{ slussarna }
 
 
{ ♥ }
 
 
{ underbart vackra fallområdet }

Fredag - 120810

2012-08-10 12:23:52 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Svar till "M" : Min tandläkare heter Erik och jobbar på Maria Alberts folktandvård.
Igår var jag och Anna ute hos hennes moster och tog oss en tur i skogen och plockade kantareller, hittade väl inga mängder direkt men lite granna fick vi med oss hem :) Så de rensades och stektes när jag kom hem sen kom Sara förbi och åt upp dom med mig :) Gud va gott är med smörsteka kantareller :) *nom nom*
 
Under tiden jag var borta så var Jörgens föräldrar på besök :) Och nu är William hos kusinen och leker, och sen verkar det som om han ska sova över inatt. Tråkigt för min del och Linus går runt och frågar efter sin storebror. Tänk vilket fint band dom har till varandra. Mina fina killar ♥ Det trodde jag verkligen inte att dom skulle få när vi fick Linus eftersom William var väldigt anti mot honom där ett tag. Slog han och sparkade honom och tyckte inte alls om honom. Men nu, nu vill han ägna allt åt sin lillebror och vill inte vara utan honom. En sådan underbar kärlek har vuxit fram där! :)
 
Vi har även köpt oss en ny bil :-) En Volvo V70 -00. Mörkgrön sådan! :) Jörgen ska hämta den idag! Ska bli spännande. Men de är lite småfix på den så han har nåt att pilla med :) Men Känns gott att få en ny bil. Nåt för mig att övningsköra i hehe ;) För nu ska jag bannemig ta tag i de där körkortet. Ska boka riskettan och sen försöka köra så mycket privat som möjligt. Så jag får de där kortet. Hihi!
 
 
{ William har fått en ny hylla i sitt rum }
 
 
{ G U L D }
 
 
{ en sådan bil // fast inte denna som är på bilden }

Onsdag - 120808

2012-08-08 23:14:11 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Idag för fem år sedan var vi beräknade att bli föräldrar för första gången. Men William hade inga planer alls på att entra världen utan han stannade 16 dagar extra istället, men den som väntar på nåt gott? Annars har vi haft en mysig dag. Vi har vart på Överby och jag har köpt ett skal till min telefååån, samt skyddsplast till skärmen. Passade på att ta en fika tillsammans och handla lite granna :)
 
På kvällen här kom våran kära vän Lollo på besök :) Hon bor i Småland så vi träffas inte så ofta. Men de är lika kul varje gång vi ses :) Barnen har vart riktigt mysiga och på gott humör idag. Tom läggningen gick smidigt. Linus somnade i egen säng idag med, och denna gång tog det bara 10 min. Det går framåt får jag lova att säga. *peppar peppar* Men de vore riktigt skönt om de gjorde det nu, eftersom Jörgen snart börjar jobba igen.
 
Vilket då innebär att jag har alla läggningar själv igen. Så kan vi få in en bra rutin på det nu så skulle jag jubla av glädje. Nu har jag precis sett klart sista avsnittet av Solsidan så nu väntar jag på nästa säsong. Men nu börjar det ju snart massa bra serier igen, det bästa med hösten. Nepp.. Sova kanske skulle vara en bra ide? :)
 
 
{ 5 år sen ♥ }
 
 
{ pretty in p i n k }
 

Jag - idag

2012-08-08 15:44:14
» Kommentarer(0) «



Tisdag - 120807

2012-08-07 22:11:20
» Kommentarer(0) «


God kväll i stugan! Linus somnade i egen säng idag igen :) känns riktigt gott. Även om det tar en stund för han att somna, men det får väl göra det, förhoppningsvis går det väl lättare sen. Känns lite som att han är väldigt rädd att vi ska lämna honom och därför blir han så extremt ledsen om vi går innan han har somnat :/ Annars spenderas kvällen i soffan och jag plöjer igenom säsong 2 av solsidan. Man skrattar ju så man dör haha. Följer ni solsidan? Har aldrig sett det innan men nu är jag helt fast för det haha. Men snart kallar väl sängen på oss för att orka med morgon dagen.


Välkommen hem my new love ♥

2012-08-07 19:06:15 Foto - Allt möjligt
» Kommentarer(0) «


 

{ välkommen hem // iPhone 4S }


Tandläkarbesök

2012-08-07 12:31:07 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Imorse hade jag en tid hos min tandläkare :) Jag tror banne mig jag har hittat den bästa. Hursom, så bet jag av en bit av en tand för ett tag sen så den lagade jag idag. Sen har jag två fula lagningar på tänderna brevid framtänderna, och han var så snäll och erbjöd sig att göra om dom med tanke på att dom är fula och är så synliga. Lagningarna är väldigt mörka och är en stor anledning till att jag aldrig vill le för jag avskyr dom fula lagningarna. Men nu ska dom väck, om ca 1 månad har jag fått tid till det =)
 
Håller på att låsa upp min iPhone med . Eftersom jag ska sälja den. Men bara massa krångel, men nu verkar det som att vi får rätsida på det. Så inom ett par dagar så ska de väl vara ordnat. Det är nämligen så att jag har köpt mig en ny. En iPhone 4S Vit :) Så min gamla ska jag sälja till min kära bror . Men eftersom han har en annan operatör än vad jag har så måste jag låsa upp den först.
 
Annars händer de inte mycket idag. Linus ska förhoppningsvis sova lite middag och William är uppe och spelar. Fundera ut lite middag kanske. Får väl se vad resten av familjen är sugen på.
 
 
{ gammal bild på liten goding }
 
 
{ en av favoritbilderna på min stora prins }

Just another manic monday..

2012-08-06 10:45:25 Dagboken
» Kommentarer(2) «


God morgon världen :) Sovit gott inatt! =) Eller ja, hyfsat iaf. Har ju legat och trängts med lilla mini inatt. Han somnade på soffan igår och sov där tills vi gick och la oss och då va de kört att lägga han i egen säng. Ja, de är lite så med han, man måste bära upp han i rätt tid och de gjorde inte jag igår så får egentligen skylla mig själv att han sov hos oss inatt. Är bara lite rädd att han ska göra det till en vana. Men de går verkligen inte att få han somna själv i egen säng. Han verkligen panik skriker =/ Hur har ni andra gjort?
 
Helgen har bestått av dålig uppdatering. I lördags var vi bara hemma och myste :) Kollade på film på kvällen och hade det allmänt gott. Igår tog jag med mig min stora prins och gick på bio! :) Madagaskar 3 tittade vi på :) Jätte rolig film verkligen. William var helnöjd verkligen och det va skönt att få komma iväg lite han och jag. Köpte oss godis och popcorn och bara myste :)
 
När barnen somnat åkte Jörgen och köpte pizza sen tittade vi på Sherlock Holmes :) Idag är det sista veckan som barnen är lediga. Nästa vecka kör vardagen igång igen. Så nu får njuta sista veckan av att bara ta det lugnt sen är det andra bullar. Barnen ska då till två olika ställen och sen är de fullt ös. Får hoppas att det ska gå bra. Imorgon blir dessutom ett tandläkarbesök för min del =/ huua!
 
 
{ jag och lilla skruttas ♥ }
 
 
{ på väg till stan }
 
 
{ popcorn på bio - ett måste }

Fredagsmys ♥

2012-08-03 23:23:09 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll bloggen! Igår var jag och Sara ute och gled lite, tog oss en barnfri kväll on the road. Skönt att kunna göra så ibland, det händer inte särskilt ofta får jag lov att säga. Var hemma runt 01 och sen bums i säng. Linus vaknade vid 03 så jag bar in han till oss och somnade om igen. Sen klev Jörgen upp med barnen och jag låg kvar och drog mig :) Sen kom William upp och myste lite så jag fick orkat mig upp ur den goa sängen :)
 
Annars har dagen rullat på :) Har haft en mycket gladare Linus än dom senaste dagarna. Jag säger bara ojojoj vilket humör den lilla killen har. Ibland vill man nästan slita sitt hår för hans utbrott, men tur han är så söt ;) Men idag har vi haft våran glada kille hos oss igen =D William har lekt med kompisar hela dagen och vi andra har mest segat i soffan. Tog oss iaf ner till Hemmakväll en sväng och köpte helg gotta och hyrde film. William fick två filmer, varav en har vi tittat på ikväll tillsammans :)
 
Det blev Mästerkatten i stövlar :) Båda barnen satt i soffan och myste innan dom somnade. Och sen fick jag lite sällskap av Anna :) Tjötade och hällde i oss lite cola, trevligt! Men nu ska jag snart krypa till kojs. Jörgen är iväg och jobbar han så ja det blir en ensam natt för min del om inte lillfisen traskar in vill säga ;)
 
Puss & Godnatt ♥
 

Torsdag - 120802

2012-08-02 10:08:51 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon allesammans :-) Inatt fick vi iaf inget besök av lilla bustrollet :) Skönt! Han kom inknallandes vid 06 istället. Dock orkade inte jag inte gå upp, så Jörgen gick upp och kom sen dom upp och väckte  mig lite senare även om de även då var väldigt segt att gå upp. Men nu är jag uppe iaf :) Och William ska gå ut och leka med en kompis :) Får väl se vad jag och lillskrutt ska göra då.. Jörgen ska klippa gräset.
 
Igår var vi nere i stan hela familjen :) Vi tog en fika på Slusscafet, kollade in slussarna. Tanken var att vi skulle kika på fallpåsläppet, men då hade dom inget igår :/ För dom hade dykare i kanalen . Så vi får kika på det imorgon med barnen istället. Vi passade på att stanna i stan när det var månadsmarknad och kika lite. Barnen köpte sig lite godis och sen åkte vi hem med en väldigt arg Linus för att laga lite mat.
 
Humöret förbättrades en aning. Men så går de när man bestämt sig för att sluta sova middag. Ja, han tog väl en nap på 10 minuter igår på hela dagen. Men han vill inte sova längre, och att lägga honom på dagen är ett helvete. Så jag orkar inte bråka med honom om de, då får han väl vara vaken istället om det funkar bättre för honom. Ska bli spännande hur det ska bli på förskolan sen om dom kommer lyckas där. Men där är det visserligen ett annat tempo än va de är här hemma.. Jaja, time will tell.
 
Dags att byta om från pyajams på det lilla trollet ♥
 
 
{ mammas älsklings pojkar ♥ }

Onsdag - 120801

2012-08-01 09:51:49 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Första Augusti redan =) Och bara 23 dagar kvar till våran stora kille fyller 5 år! Tänk att han är 5 år redan? Vartfan tog dom fem åren vägen? Jag har inte den blekaste om vad vi ska ge han i födelsedagspresent. Varför blir de svårare och svårare för varje år som går? Men nåt ska vi väl kunna hitta på åt våran älskling ♥
 
Annars har jag sovit på soffan inatt . Linus vaknade till vid 02 och va jätte ledsen så han fick komma in till oss väl där så skulle han bara klättra o ha sig, så tog med mig täcke och kudde ner till soffan och så fort jag gick så somnade han. Hmph?! Jaja.. Sovit gott iaf, soffan är rätt skön :)
 
Jag har ett litet dilemma ni måste hjälpa mig med. Jag har ju hållt på att slinga håret ett tag nu som ni säkert vet, men nu är jag lite sugen på att färga det mörkt igen. Vad tycker ni? Mörkt eller fortsätta slinga det ljust? Vet inte, men känns inte som jag i det ljusa längre även om jag vart typ ultrasuper blond större delen av mitt liv. Så nu behöver jag lite smakråd om vad ni tycker?