Söndag 120930

2012-09-30 23:07:45 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Så va den här månaden över .. Och vi välkomnar Oktober istället :) Och nu är det snart dags för lilla Linus att fylla 2 år! Jösses va tiden springer iväg, två år redan liksom? Vart har tiden tagit vägen kan man ju verkligen fråga sig? Kom inte vi hem från Neo nyss? Med den där lilla pluttbebisen, nu är han mer vild än tam kan jag ju lova ^^
 
Igår var jag som sagt på 35-årsfest! Jätte trevligt va det, va hemma strax innan 03 och då va det bums i säng. Ingen direkt sovmorgon heller, hade så himla svårt att sova så jag klev upp vid 9 :) Sen har dagen rullat på i vanlig ordning. Vi tog med oss barnen och åkte till leklandet så dom fick springa av sig lite energi ;) Och tro mig energi har dom speciellt Linus, han va helt dysvett när vi åkte därifrån inte många sekunder han satt still vill jag lova. Den stora rutchkanan var roligast :P
 
Ikväll har jag och maken kikat på film - Den senaste Johan Falk filmen fick det bli idag. Men nu är det dags att gå upp och sova så man orkar med morgondagen och ta tag i plugget och allt vad det innebär. Har ett par stora uppgifter framför mig nu, så det är lika bra att ta tag i dom nu så man får det gjort. =)
 
Hoppas ni har haft en bra helg? Vad har ni hittat på ?
 
 

Fredag 120928

2012-09-28 22:00:20 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Nu va de längesen igen.. Shame on me! Men så är det ibland, inte alltid att bloggen prioriteras men jag försöker i den mån jag kan. Vad har hänt sen sist då? Inte mycket. Inte mer än vanligt iaf. Igår kväll bet jag av en gammal lagning på en tand, så imorse efter jag lämnat pojkarna på dagis bar det av till tandläkaren för att fixa den. Fortfarande helt öm i käften efter beövningen som han satte typ i käkbenet, men tanden är ju lagad iaf och de är huvudsaken :)
 
Där emellan har de klämts in plugg. Även om de gått rätt segt denna veckan, men nästa vecka läggs det in en högre växel för att få fart på skiten igen ;) Jag sitter här själv i vanlig ordning, jörgen jobbar och barnen sover. Men imorn är det min tur att roa mig lite. Min bästa väns sambo har fyllt 35 så dom ska ha lite födelsedagsfest imorgon. Och eftersom vi inte har någon barnvakt stannar Jörgen hemma med barnen :) Och nästa helg åker vi iväg bara vi för lite tid att vårda relationen ♥
 
Hoppas ni har en mysig helg tillsammans ♥
 

Gästblogg ~ Mamma Hannele

2012-09-27 11:41:27 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Hej och alla Maries läsare! :)

Jag har fått äran att knåpa ihop ett gästinlägg här och ja detta är mitt första någonsin så den kanske inte blir världens bästa men ett försök kan man väl ändå göra ;)

 

Jooo, vem är jag då?

Jag heter Hannele och är 23 år och bor i Falun med min lilla familj som består av pappa Jonas som jag har känt sen jag var 15 år men vi blev ett par 07 så snart har vi varit tillsammans i 5 år och denna lilla tid så har vi knåpat ihop två underbara barn som heter Kevin och som är 3 år och Albin som fyllde nyligen 2 år.

Som många säger: oj vad tätt! Ja det är tätt men även underbart men ibland lite tufft men så är det väl hos alla som har barn oavsett ålder eller?

 

Jag blev gravid första gången när jag var 18 år och gick i gymnasiet men fick tyvärr missfall och sedan samma år när jag hade fyllt 19 år ( blev det på våren) så fick vi veta på hösten att jag var gravid igen efter ha försökt få barn i typ flera månader så hände det äntligen men på fel tillfälle men hey..när är det rätt tid att skaffa barn då? Men i alla fall så började jag studera under min graviditet med min äldsta son Kevin trots att jag hade en tuff graviditet så klarade jag mig i alla fall men i vecka 35 så avslutade jag mina studier för att njuta av den sista tiden som gravid + att vila upp mig och förbereda mig inför en förlossning och vid den här tiden så hade jag hunnit fylla 20.

Den 9.e juni 2009 så gick vattnet och typ ett dygn senare dvs den 10.e föddes det en liten gosse vid namn Kevin, han föddes via snitt eftersom jag är liten runt om mig men det insåg man inte för ens senare.

Och när Kevin var runt 7 månader så upptäckte jag ( förra gången så vare pappa Jonas som upptäckte att jag var gravid) att jag var gravid igen och ja det blev i te en sån stor chock men man hade panik ändå men efter massa om och men så behöll vi bebisen.

Så den 20.e sept 2010 (då hade jag hunnit fylla 21) så föddes det en lillebror som fick namnet Albin och ja han föddes via den vanliga vägen för att jag hade gjort tul tidigare i graviditeten med honom för att se hur stor han var osv och han var perfekt för att kunna komma ut via ja den vanliga vägen.

Så att vara 21 år och tvåbarnsmamma var ju inte illa och idag är jag 23 år och tvåbarnsmamma men åldern har väl inte något betydelse i det säg det i alla fall..själv vet jag inte riktigt, både och har det väl skulle jag gissa på i alla fall.

 

Jag var mammaledig i drygt 2 år och sedan så började jag plugga igen fast denna gång så började jag plugga upp  lite ämnen från gymnasietiden som jag hade kvar och jag pluggar fortfarande där och min dröm är att en vacker dag ska jag får hjälpa andra människor.

Och att jag var ju mammaledig i 2 år och man kom ut i världen så vare nästan en främmande värld för mig, haha..eftersom jag levde i en bubbla med mina barn och hade inga tider att passa osv, ni vet! Men jag trivs bakom skolbänken för det mesta trots att man är skoltrött igen.

 

För övrigt som tex mina intressen är att fota och shoppa, det är väl mina största intressen sedan så älskar jag att kolla på filmer/serier och läsa böcker m.m

 

Och annars då? Många kanske undrar varför man skaffa barn så tidigt?

För att vår klockor ringde och vi var redo för att bli föräldrar helt enkelt och vi hade/har ekonomi och sånt så det var ju lätt. Visst ens förhållande kanske skulle spricka och man kanske tröttnade på varandra osv men hey? Inget är lätt i livet! Man har sina berg och dal banor i förhållandet. 

Många kanske tror att ja du kommer aldrig kunna göra saker som förut och du förstör ditt liv osv! Men hallå? I allafall jag kan göra saker och ting fortfarande som förr men det krävs planering för min del eller aa för våran del då!

Och dessutom så började i alla fall mitt liv ordentligt när jag skaffade barn och det är inget jag ångrar över! Mitt liv är dubbelt så roligare nu än vad den var förut, den är mera spännande osv men självklart så äre tufft också men jag gillar utmaningar också dessutom så kände jag mig klar över vissa saker i mitt liv och det andra kan jag göra än idag som tex umgås med mina polare själv trots att jag har barn. Man behöver pauser ibland om man kan och vill och det är Inge fel på det! Man är Inge svag människa eller dålig människa eller pappa/mamma för att man tar en lite tid för sig själv en stund. Och man.r Inge sämre mamma/pappa om man åker på en förlossningsdepp eller om man inte kan amma osv. Man gör ju det bästa man kan för sitt barn! Och nu talar jag om för såna som bryr sig o sina barn!

Ibland så kan jag bli så trött på folk som lever på stenåldern om hur och när och vad man ska göra med sin unge! Alla är olika och föräldrarna vet bäst för sin unge än någon annan och självklart så gör man fel i sitt liv men hallå? Förutom att vara en förälder på hel tid så är man en människa med känslor också, det är normalt att göra fel beslut osv.

 

Men mja! Jag är inte så duktig av mig att förklara saker och ting i skrift på hur jag känner och tänker så att slippa skriva värsta boken i Maries blogg så avslutar jag detta gästinlägg med att tacka bloggens ägare att jag fick svamla på lite här och att ni är välkomna att snoka i min blogg där jag skriver om allt möjligt i :)

 

Puss&kram

Hannele

www.lillahannele.blogg.se

 

Ps!

Många kanske känner igen mig som mammah osv men den tiden är över! En ny blogg med massa nya inlägg och kanske några gamla med! :)

 

 


Onsdag 120926

2012-09-26 20:31:30 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll bloggen :) Så va vi redan mitt i veckan. Jag har precis övat lite på min pyromani teknik = övat på att tända en brasa i den öppna spisen, och det tog sig på första försöket, jag är lite av en eld expert jag ;) Haha! Är så gott att elda när regnet bara vräker ner utomhus. Barnen ligger och så sover så sött i sina sängar. Jag sitter här nere och tittar på Nybyggarna :) Dricker lite dricka och njuter av en bit choklad :) Life is wonderful!
 
Har även lyckats hitta mig en vinterjacka idag! =) Det fick bli en svart Everest! Blir nog kalasbra till vintern! =) Det känns inte som att det är alldeles för långt borta. Temperaturen har vart rätt låg dom senaste dagarna, och snart är Oktober här så då tror jag allt vintern kommer. Men nu är vi redo för den! =D Nu är de bara skor kvar som fattas :) Men nu är den "dyra" biten avklarad iaf :-)
 
Annars har vi inte gjort så värst mycket. Vi va över hos Sara en sväng, men Linus va mest gnällig och drog mig i kläderna o sa "Mamma ninus gå heeem, gå heeem" Dom lekte väl inte riktigt de han ville leka xD Haha! Men han va rätt trött med och stenslocknade med en gång. Lilla gosen! ♥ William va nog rätt trött han med, för han bara bråkade och trilskades. Den här ignoransen från hans sida kan verkligen driva mig till vansinne, och de känns som att jag inte riktigt vet hur jag ska handskas med honom. =/ Han gapar och skriker, lyssnar inte ett piss. Triggar igång Linus HELA tiden. Och lyssnar såklart inte när man säger till honom att lägga av. Det kan bli väldigt påfrestande att lyssna på hans gap hela tiden! =/ Tråkigt också, för man blir ju så sura på varann, och de förstör ju hela dagen tillsammans. Jag vill ju ha min goa, mysiga William ♥
 
 
Soffhäng!
 

Gästblogga

2012-09-25 22:21:16 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Tänkte kolla om de fanns nåt intresse av att gästblogga hos mig?
Skriv om vad du vill mellan himmel och jord ? Göra reklam för din egen blogg?
 
Knåpa ihop ett inlägg och skicka det till mig på - [email protected]
 
 
 

Tisdag 120925

2012-09-25 21:35:11 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll bloggen! :) Hoppas ni har det bra ute i bloggsfären? Här har det vart fullt ös, medvetslös! Men nu kan jag snart lägga vinterplaggsshoppingen på hyllan, för så roligt är det faktiskt inte att köpa en hel ny Vintergarderob! Jag menar att ALLT skulle köpas. Jackor, overallar, skor, mössor, vantar, halsdukar rubbet! Barnen hade inget inför denna vinter. William hade vuxit ur sitt, Linus är för liten för att ärva Williams försmå plagg. Så de fick bli nytt. Jackor köpte jag på Gekås, overaller fick jag köpt idag 2st Kaxs overaller, en blå och en multifärgad :) Vantar o sånt la jag en beställning på nätet igår. Vinterskor till Linus köptes idag. Och allväderstövlar till båda grabbarna :) Jörgen köpte vinterjacka i söndags och nu är det bara jag kvar och sen ska vi ha skor med! Dyrt när alla behöver nytt!
 
Men that's life! Skönt när alla inköp är klara och sen är vi redo för vintern! Längtar faktiskt tom efter vintern nu, en massa snö att leka i, göra snögubbar på tomten, längtar efter kalla kvällar när man kan elda inne, och bara mysa och sen den underbara julen att få baka massa gott ihop med barnen :) Kommer bli super med första julen i huset ååh va mys vi kommer ha! =)
 
Annars består dagarna av plugg i vanlig ordning. Arbeten hit och dit, reflektioner ja ni vet ;) Inget som är så intressant att läsa om kanske? Nu kom precis min kära make hem med Noblesse till sin mensiga fru ;) hehe!
 
 
Overallerna :)
 
 
Så här kul tyckte Linus det va att testa kläderna =P
 
 
William va väldigt nöjd med sin =)
 
 
Min man han kan ♥

Kvällsblogg

2012-09-24 22:46:14 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Så var även denna dagen förbi :-) Den har bestått av plugg och mys med mina små huliganer :) En promenad på eftermiddagen hann vi också med, Linus va nöjd som fick åka vagn. =) William gnällde mest över att det var jobbigt att gå. Frågade vart ståbrädan var som han typ inte använt på över 1 år :-P Blev lite sur då jag sa att vi bärt upp den på vinden och att han är för stor för den. Jag tycker inte han ska använda den då han faktiskt har två friska ben att gå med.
 
Lite tvätt och sånt har vi också hunnit med . Och imorgon är dagen fullspäckad. Jag ska hinna med att leta efter vinteroveraller till barnen, och bara hoppas att det finns kvar i deras storlek. Risken finns väl att det är ganska utplockat nu? =/ Hoppas inte! Vinterskor behöver dom också. Och sen ska jag hitta en vinterjacka till mig själv. Och sen behöver jag handla mat. Mycket att göra med andra ord. Nej, nu ska jag ta min mensvärk och gå och lägga  mig tror jag ;)
 
 
Vårat lilla troll ♥
 
 
Bröderna bus ♥
 
 
med sin älskade dockvagn ♥
 
 
en bild på mamman i familjen också ;)

Lite nya bilder på huset

2012-09-24 20:35:51 Huset
» Kommentarer(1) «


 
Hallen uppe
 
 
 
Vårat sovrum
 
 
Williams rum
 
 
Linus rum
 
 
Linus lekhörna

Måndag 120924

2012-09-24 11:08:29 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Och tre månader kvar till julafton ;) Är det nu man ska inse att tiden faktiskt springer iväg? Och gnälla lite över att man inte hinner med hälften av allt man vill hinna med. Barnen växer upp alldeles för fort, Linus fyller för helskotta 2 år om mindre än en månad =/ Har lite svårt att förstå att han funnits hos oss i snart 2 år! Herregud! Ja vi har inga småpluttar här hemma längre. Men i mina ögon kommer dom alltid att vara mina små hjärtan ♥ Även om det är mest trots nu från bådas sida. Härligt va?
 
Idag är båda hemma från dagis. Linus ögon är fina egentligen först idag, men jag kände att det är bättre att ha han hemma en dag extra än att han ska gå tillbaka och dom får skicka hem honom igen. Men förhoppningsvis kan båda gå imorgon om allt ser ok ut. Just nu är dom där uppe och leker. Och jag sitter här nere och har precis skickat in en komplettering, ska ge mig på ett annat arbete nu som jag påbörjade i förra veckan i Vård & Omsorg.
 
Helgen har vart lugn. Vi har inte gjort många knop faktiskt. Grejjat hemma och myst tillsammans hela familjen :) Lite sånt =) Skönt att slippa ha massa måsten, för det består ju vardagen hela tiden av ändå tycker jag ;) Haha! :)
 
Back to school now ;)
 

Lördag 120922

2012-09-22 12:43:16 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hej åå håå!! Här va det dåligt uppdaterat, jag skyller på tröttheten som sköljt över mig vilket gjort att jag inte orkat med bloggen så direkt. Min energi får gå till mina barn istället för de är ju faktiskt dom som behöver den. Linus blev ju som sagt sjuk i onsdags och är de fortfarande, ögoninflammationen börjar bli bättre. Vi va på vårdcentralen i torsdags och fick ögonsalva utskrivet. Igår fick han massa nässelutslag på hela kroppen. Låter som även han ärvt sin pappas gener, för Jörgen kan bli likadan om han har en virusinfektion i kroppen. Och lite feber, men den är bortblåst nu.
 
Igår var jag på Ullared och shoppade! :) Blev både det ena och det andra, höstkläder och vinterjackor till barnen, lite inredning och nåt enstaka plagg till mig bla en onepiece, haha! Eller är det sparkdräkt för vuxna det kallas? Oerhört fula är dom, men ack så sköna! :-) William tycker det va bra, för nu kan vi gå alla utom Jörgen i våra mysdressar! Haha han är så söt!
 
William va speciellt nöjd när jag kom hem med Ninjago till honom, då va jag den bästa mamman i världen ♥ Tänk att en liten liten legogubbe kan göra han sååå glad :) Idag är William hos Carina en sväng, dom skulle gå till innovatum och kolla på brandbilar :) Linus ligger uppe och sover middag nu, men sen är tanken att vi ska åka och handla lite så vi kan få lite lördagsmys tillsammans. För hör och häpna - Jörgen är ledig HELA HELGEN!! :D Underbart ♥ Så himla mysigt!
 
 
{ titta! en jätte bebis ;) }
 
 
{ leker på morgonkvisten på den nya glitterstaven }
 
 
{ en liiiten liiiten gubbe förgyller hans dag }
 
 
{ Linus fick en dockvagn till sin bebis, resten av leksakerna som följde med hem sparas till 2-årsdagen }
 
 
{ jag idag! Tröjan är köpt på Ullared }

Ögoninflammation

2012-09-19 22:32:44 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Idag ringde dom från dagis för Linus va jätte kletig i ena ögat, klibbade och varade. Så det blir att vara hemma för han resten av veckan så vi får bukt med den dumma ögoninfektionen. Har baddat med sterilt vatten hela dagen. Nu ligger båda två och sover efter en effektiv dag, herregud va dom två killarna busar. Har alldeles för mycket spring i benen. William har ju vart på förskolan hela dagen, men inte va han trött för det. Han lekte en stund med grannpojken, men de blev inte långvarigt då dom blev osams :/
 
Annars har det inte hänt så mycket. Imorgon har jag en tid hos tandläkaren för att fixa en ful lagning, så jag kan le igen, utan att skämmas ;) Ska bli underbart, även om de inte är så kul att just gå till tandläkaren, men vad gör man inte? Annars har det varit riktigt ruggigt inne, så jag har typ eldat hela dagen känns de som för att höja inne temperaturen och slippa röra pannan. Känns lite tidigt att behöva dra igång den på riktigt än. Sen är de ju väldigt mysigt att elda tycker jag. Jörgen frågade mig om jag har gått och blivit pyroman ^^ haha!
 
 
 
{ mina fina pojkar ♥ }
 
 
{ syskonen bus }
 

Tisdag 120918

2012-09-18 21:43:00 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Godkväll :) Idag har jag hårdpluggat! Satt 3,5 timma nonstopp och skrev tills jag knappt kunde läsa mer för det bara var kaos i huvudet, men jag blev klar med uppgiften och fick den inskickad. Super skönt! Nu ligger jag ett steg före med alla uppgifter och det är underbart! Finns inget värre än när man känner sig stressad av att en uppgift ska vara inne och man skriver bara fel då. Bättre att kunna ha lite tid på sig och att det blir riktigt, så slipper man oftast kompletteringar med ;) Super! Älska distans!
 
Sen kom det en kille från Securitas Direct och installerade larmet =) Tog väl ca 2 timmar men sen va det klart =) Känns skönt att ha ett bra skydd, speciellt när Jörgen jobbar natt och jag är ensam hemma med barnen. Innan hade vi ju Rocky så då behövde vi inget larm, han var ju båda larm och livvakt typ :) Men nu finns ju inte han och då känner jag att det vore bra med ett larm. Inte bara för inbrottsrisken men även för brandrisken, man vet ju aldrig när olyckan är framme.
 
Imorgon är tanken att hinna till gymmet, det hanns aldrig med idag. Men förhoppningsvis hinner jag en sväng imorgon :) Bara få gå ur min aggretion på gåbandet eller crosstrainern :) Lovely!
Nu ska jag strax gå och lägga mig efter att Sara vart här på en kopp och lite prat ♥
 


{ våran lilla lintott }
 

 

 
{ gosisen }
 

 
{ avrundar kvällen med en mysig brasa }

monday evening

2012-09-17 22:43:48 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God kväll kära måndag! :) Så var denna dagen förbi! Fick allt in min uppgift i Specialpedagogik, det är så himla skönt när det är gjort och man känner att man kan beta av det från veckans "to do list" Nu är det bara att hoppa på nästa imorgon så den blir gjord den med. Och sen kan man dra ner på tempot resterande vecka! Försöka klämma in lite träning ska jag hinna med också. :) Ska se om jag hinner ner imorgon en sväng, är dock svårt att få tid till det på Jörgens nattvecka :/ Då barnvakt inte finns. menmen.. Och barnpassning på gymmet verkar inte finnas iaf och finns de så är Linus garanterat för liten.
 
Efter att barnen kom hem från dagis värmde vi lite middag från igår och sen gick William ut för att leka med en kompis. Jag och Linus stannade inne och han hjälpte mig med tvätten, sen fick han ta sig ett bad mot sin vilja. Bada är tydligen väldigt farligt man kan ju faktiskt bli ren och det är ju hemskt då måste man skrika extra mycket, haha!
 
Tittade på Bilar2 innan läggningen för att varva ner. William somnade med en gång. Men Linus höll igång till 21. Han gick väl på överskottsenergi, för han hade knappt sovit nåt på dagis idag. Så det va lite kaotiskt här hemma, men sen däckade han. Tyvärr i våran säng men jag orkade inte hålla på att bråka med han idag. Man får välja sina fighter helt klart, och idag var ingen dag jag orkade bråka med honom. Händer alldeles för mycket i mitt liv så jag vill bara vara dom nära ♥ Får jag ju dessutom sovsällskap inatt!
 


 
{ liten linus }
 

 
{ spelar på mammas telefon }
 

 
{ min fina pojke leker med ninjago }
 
 

En dagens

2012-09-17 19:20:28 Foto - Marie
» Kommentarer(2) «



Måndag 120917

2012-09-17 09:39:07 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Monday morning =) Ny vecka är här igen! =) Barnen är precis lämnade på dagis! Och jag har satt mig med datorn i knät, ska alladeles strax hoppa på ett nytt arbete i Special pedagogik. Som denna gången handlar om hjälpmedel till personer med ett funktionshinder. Inte så jätte jobbigt arbete, så hinner nog med det under dagen om jag ger mig fan på´t.
 
Kl 7 imorse vaknade barnen :-) Jörgen gick ner med dom och gav dom frukost! Jag låg kvar och drog mig en stund till ;) Nu är det däremot dags att ta tag i livet hehe. Plockade även två fästingar på Linus, eller ja Jörgen gjorde, för jag tycker dom är äckliga :P Han hade en på örat och en på huvudet. Trodde dom hade typ gått i ide vid det här laget, men tydligen inte. Han va iaf jätte duktig och satt helt still när Jörgen tog dom, duttiga Linus ♥
 
Nepp, bäst att sätta igång! :)

Söndagsmys

2012-09-16 21:41:22 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God kväll =) Idag har det inte funnits någon tid till bloggen. Har vart fullt upp hela dagen. Vi klev upp ur den varma goa sängen strax innan 7 och fixade frukost till barnen innan vi myste ner oss i soffan :) Kollade på lite film innan det va dags att ta tag i hemmet. Tvätta i mängder, hade massa tvätt.. Inte bra att hamna efter på den fronten har jag märkt, haha! :) menmen. Nu är det gjort iaf.
 
Sen va det en tjej från Securitas Direct här :-) Och pratade hemlarm med oss, slutade med att vi beställde ett. Var inte alls dyrt och helt klart värt det. Så dom kommer och installerar det hos oss på tisdag! Larmet är även anpassat efter brand, och tar kort vid misstänkt brand så larmcentralen kan lokalisera branden, och samma vid inbrott då fångas tjuven på bild och polis tillkallas utan att vi egentligen behöver göra något. Blir nog super!
 
Sen har det bara vart mys resten av kvällen :) Och nu ligger barnen och sover för imorgon är det dagisdags! :) Och plugg står på schemat för min del .
 


 
{ vårat lilla matmonster }

Lördag 120915

2012-09-15 13:11:21 Dagboken
» Kommentarer(11) «


God dagens =) Här har dagen rullat på, strax innan 7 kom William in och sa god morgon :) Så då var det bara att knalla upp. Jörgen hade jobbat hela natten och dagen dessutom så han fick sussa kvar i sängen. satte på TV:n och fixade frukost till dom små. Sen har vi bara myst i soffan tillsammans. Vart en sväng hos Sara och lekt har vi också hunnit med. Nu sover Linus middag och William är ute och leker med grannpojken.
 
Funderar på att åka en sväng till leklandet med barnen sen =) Längesen vi va där nu, så de skulle dom nog tycka va roligt :-) Annars händer det inte så mycket idag, Jörgen jobbar inatt igen sen är han hemma med oss tills han kör natt hela kommande vecka. =/ Tråkigt, men vad gör man? Sitter och klurar lite på middag med, funderar på att göra en gryta med fläskfile idag :) Se om det passar familjen här hemma :-P
 
Vad hittar ni på denna helgen? :)
 



Gästbloggar

2012-09-14 21:23:50 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Idag gästbloggar jag hos MelissasPrinsar - så checka in mitt inlägg på hennes blogg :)
Idag har barnen vart lediga från förskolan, rätt skönt för det har vart världens höstrusk hos oss idag. Regnet har vräkt ner och blåst storm. Och jag mitt smarto glömde ställa in vagnen igår, så den har stått ute hela natten, behöver jag berätta hur blöt den va? Tror inte det va.
 
Annars har dagen vart lugn :) Vi har myst i soffan medans regnet smattrat mot rutorna. Njutit av att vi inte haft en massa måsten. Men efter Linus sovit middag tog vi bussen ner till Överby för lite matintag på McDonalds :) tyvärr gick inte resan dit smärtfritt. Linus gnällde och grinade över allt. Grina för han ville ha den lilla vagnen och inte den stora, grina för att han inte fick springa i bussen. Grinade för att det tog tid innan maten kom, sen åt han och då va det bra tills han ätit upp sin hamburgare då grinade han igen för det hade inte William gjort. Sen va det pest och pina att få sitta i vagnen igen, sen bajsade han när vi va inne på ICA Maxi. Måste vara jobbigt att heta Linus och inte få sina vilja igenom? Han må ha en stark vilja men det har jag med!
 
Handlat fick vi gjort iaf. Och sen hämtade Jörgen upp oss efter att han slutat jobbet. Nu sover iaf mina små monster och jag har lagt mitt til rätta i soffan, ska strax sätta på det senaste avsnittet av SoA :)
 
Hoppas ni har en fin helg! :)
 


 
{ William talade om för mig imorse att han och linus är bröder som alltid kommer ställa upp för varandra och finnas där för varandra för dom älskar varandra sååå mycket, då smälte hjärtat ♥ }
 
 
 
 
 

Torsdag 120913

2012-09-13 13:08:41 Dagboken
» Kommentarer(2) «


God middag :) Här är de slappardag idag. Linus är hemma från dagis för att det är stängt, men William är däremot på sitt . =) Tog oss en härlig morgonpromenad imorse när vi skulle lämna William, så härligt med hösten. Iaf den fina hösten, ni vet när det är så där riktigt kyligt ute men luften är så frisk och solen lyser så gott samt alla vackra färger på träden. Jag älskar det :) Skulle kunna vara ute och bara gå i flera timmar för det är så gott ute =)
 
Vi har hunnit med lite lek & bus med Nicolina på förmiddagen. Sen va det bara hem och fixa lunch till lilla liten och nu ligger han uppe och sover middag. När han vaknat sen ska vi traska bort till Williams förskola för fotografering, och sen tar vi helg med. För imorn är Williams förskola stängd så båda barnen är hemma med mig. =) Får se vad vi ska hitta på då för skojjsigt. Jörgen jobbar ju och sliter och även denna helgen jobbar han =/ men men.. Han är ledig nästa helg så jag får väl glädjas åt det istället :) Men de är knappt så jag minns när han hade en ledig helg senast så de kommer kännas konstigt.
 
Ska jag passa på att plugga lite nu när han ändå sover tro ? =)
 


 
{ höösten }
 

 
{ på väg hem från dagis }

Onsdag 120912

2012-09-12 11:30:15 Dagboken
» Kommentarer(12) «


God morgon eller god förmiddag :) Har precis gjort klart mitt etik arbete här! Äntligen! 3 uppgifter kvar i den kursen nu. Åh, vad jag längtar tills den är över och jag bara kan skita i den. Det ska bli så gott när den här terminen är över och man kan fokusera på att hitta sig ett jobb eller iaf timmar någonstans så man får komma ut i arbetslivet lite. Får väl se vart det bär av efter års skiftet.
 
Barnen är på dagis . Linus sista dag denna veckan sen är han ledig tills på måndag. Idag hade dom fotografering på Linus dagis, får hoppas han blev bra på bild, att han iaf såg glad ut och inte ledsen. Men det får vi se sen. Haha! William har fotografering imorgon, men han är ju en aning lättare att få att sitta still än vad en snart 2-åring med myror i brallan är :P Dom har även syskonfotografering imorgon då så jag och Linus går dit imorgon eftermiddag :-) Passar väldigt bra när dom inte tar några enskilda kort på Linus dagis.
 
Ikväll ska jag och Sara gå på Zumba Fitness! :) Ska bli kul :) Tog mig till gymmet igår med och körde 40 min kondition och lite ben. Man va lite mör i benen sen när jag skulle åka hem ;) Men det ska väl kännas när man har tränat är inte det meningen ? Haha! ;)
 
Nej, dags att hoppa på nästa uppgift!
 


 

Etik & människans livsvillkor

2012-09-11 11:08:13 Dagboken
» Kommentarer(8) «


Åh den kursen tar döden på mig. Jag pallar inte, jag har nog snart suttit i en timma och stirrat mig blind på en fråga, EN FRÅGA! Vissa saker förstår jag inte ens varför jag ska kunna. Typ som vad handlar forskarnas etiska regler om? Jag ska väl inte bli forskare utan undersköterska. Nä vissa kurser är verkligen roligare än andra och denna är tamejfan helt värdelös! USCH säger jag bara.
 
Barnen är iaf på dagis :-) Tur att dom får ha de kul iaf. Och jag sitter här och pluggar försöker komma någon vart. Har hunnit med att tvätta en maskin och hänga den, samt plocka lite här hemma. Och nu sitter jag här igen. Får nog ta mig lite mer kaffe så kanske jag blir lite mer klar i skallen.
 
Imorgon har jag bokat pass på Sportlife - ZUMBA Fitness! :) Ska bli skoj att testa på det. Funderar på om jag ska ta mig en sväng till gymmet ikväll när Jörgen kommit hem :) Vi får se helt enkelt hur det blir :) Just nu ska jag iaf få klart uppgiftsfanskapet!
 
Hej åå hååå..
 



Måndag 120910

2012-09-10 21:28:58 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Marianne: Även om du tycker att jag passar bättre som brunett, så är det jag som ska trivas. Och jag trivs bäst som blond. ;) Det känns mer som mig då. Jag har vart blond i så många år så ja.. det är jag helt enkelt :)
 
Annars har dagen rullat på :) Har hunnit med att plugga, städa, tvätta .. =) Ja, allt de där tråkiga. Och jag sitter än en gång med en tråkig uppgift i etik och människans livsvillkor. Förbannar mig själva varje gång att jag får läsa den superduper tråkiga kursen. Finns verkligen inget kul i den kursen, den är bara jobbig och omständig. Så det ska bli så jävla skönt när det är över ni anar inte. menmen, det är väl bara att bita i det sura äpplet antar jag? Jag är ju faktiskt klar December, får sikta på slutdestinationen istället.
 
Efter dagis så gick vi till lekplatsen med Sara & Nico. Och nu ligger ungarna i sina sängar. Linus var väl inte så där jätte pepp på att gå och sova, men mamman vann och han somnade själv i sin säng. Strax dags för mig med att krypa ner i sängen och få lite skönhetssömn ;)
 


 
{ på lekplatsen }
 

 
{ mama }
 

 
 

Söndag 120909

2012-09-09 22:51:11 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God kväll allesammans :) Nu är även denna helgen förbi, och en kort dagisvecka väntar oss. Barnen går bara mån-ons, eller ja Linus. Tors & Fre har hans dagis stängt, och Williams är stängt på fredag så då är båda barnen hemma, men jag ska väl lyckas få lite plugg gjort ändå. Är dessutom fotografering på dagis. Linus har på onsdag och William på torsdag, men på Linus dagis tar dom bara gruppbild vilket jag tycker är supertråkigt. Men läste nu på Williams förskolas blogg att man har möjlighet att komma och ta syskonporträtt på hans förskola, så det ska vi såklart göra ! =) Då får jag ju min porträttbild på Linus fast tillsammans med William :) ♥ UNDERBART!
 
I helgen har vi inte gjort så mkt. Jag har ju gått och blivit blondin igen, och jag känner verkligen att JAG är tillbaka igen! :) Men de skulle behövas en blekning till, men det fixar nog inte mitt hår just nu, så jag får låta det vila lite och köra med mycket inpackningar innan jag ger mig på en omgång till. Vore ju tråkigt om allt hår gick av och blev typ svinto. Nej så nu får jag lugna mig lite även om man väldigt gärna vill mer, mer, mer . =) Huvudsaken är väl att man ser hyfsat okej ut i skallen ^^
 
Annars har våran helg vart lugn :)
 


 
 
{ Linus passa på att hoppa i liggkorgen på Citycrossen, som ska upp på vinden och invänta att nån annan ska ta över den ;) }
 

 
{ han är allt bra tokig den där Linus }
 

 
{ the mama }
 


I love you

2012-09-09 08:11:08 Marie babblar
» Kommentarer(1) «



En gång blond..

2012-09-08 17:30:13 Dagboken
» Kommentarer(3) «


.. alltid blond ;)
Ja nu har blonderingen dykt fram här hemma. Nu har jag vart mörk i snart 2 år. Och jag har längtat och saknat de blonda svallet lääääänge. Så idag blev det en blekning av kalufsen :)  Och det blev faktiskt helt okej efter bara en färgning, men jag får ta en till för att jämna till på vissa ställen :) Men jag är helt klart nöjd, och det är inte lika ljust som det va sist jag va blond, men jag är nöjd med detta :) Kommer nog alltid vara extra svag för blondt hår, men de känns verkligen som jag.
 


 
{ efter första färgningen }

Fredag - 120907

2012-09-07 23:06:18 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Så var helgen här åter igen :-) Denna dagen har passaerat i räcerfart. William har vart hemma från förskolan idag eftersom han hade en tid hos tandläkaren, men Linus har vart där och busat av sig. Hos tandläkaren gick de jätte bra, hon kollade på Williams alla tänder och sen så la hon på lite flourlack innan vi åkte hem. De va dock inte så poppis hos herrn, som tyckte de smakade bajs och inte alls godis som hon sa ^^ jaja.
 
Efter att Linus va hämtad från dagis gick vi bort och köpte pizza. Hade ingen som helst lust att ställa mig och laga mat idag, så det fick bli så ;) Smidigt och enkelt. Händer dock inte speciellt ofta att den där latmasken i mig kommer fram och köper färdigmat. Måste faktiskt säga att det är väldigt sällan vi äter skräpmat. Men ibland är det gott :)
 
Idag testade jag även att lägga Linus själv. Utan att sitta breve han tills han somnar vilket han gärna vill. Men det gick bra han somnade utan att gråta. Dock va han en liten luring, för när jag gick upp en stund senare för att kolla till dom och släcka lamorna i deras rum så låg inte han i sin säng. Letade efter honom men kunde inte se han, letade även i vårat sovrum men såg han inte då heller men däremot kände jag en bajsdoft i vårat sovrum. Och jo visst va han där ;) Han hade lagt sig under mina prydnadskuddar som jag har och man kunde verkligen inte se honom, så det va ju tur att han hade bajsat xD Hahah! Lilla korven ♥
 
Nu har jag precis sett på Snow White & The huntsman :) Helt ok film och ska alldeles strax gå upp och lägga mig så får vi väl se om lilla Linus gått och lagt sig där igen eller om han hållt sig kvar i sin säng =P
 



Torsdag - 120906

2012-09-06 22:38:17 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Här va det livat.. eller inte. ;)
Men, det finns ju anledningar till det. Igår va en tuff dag, så jag orkade helt enkelt inte. Men så är det ju ibland, man kan inte alltid vara på topp. Har förresten gått och skaffat mig ett träningkort. Så nu ska jag försöka få fart på den här lata kroppen. Plus att kanske om jag har tur lyckas bygga lite muskler på köpet ;) Ska bara komma in i det också. Känns iaf som att jag kommer ha lite träningsvärk imorgon men de får det vara värt, det ska väl kännas när man har tränat right?
 
Annars har jag pluggat i vanlig ordning. Det gamla vanliga.. Det som sker varje dag liksom. Och det går bra och framåt :) Känns skönt att det verkligen flyter på den här terminen. :) Har precis sträck kollat klart senaste säsongen av Vampire Diaries för att få en liten tillbakablick va som hände, kommer inte rikigt ihåg men nu vet jag och jag kan kmappt bärga mg tills oktober då dom nya avsnitten kommer, men innan dess så startar ju SoA & Grey's Anatomy. Visserligen så släpps dom bara i USA men vem orkar vänta tills dom släpps i Sverige? Not me.
 
Ska strax krypa ner i sängen. Jörgen jobbar och kommer inte hem förän inatt =/ Tråkigt att gå och lägga sig ensam. Även om jag är rätt van vid det så.. men ja. Han jobbar dessutom hela helgen tråkigt nog. Men även de borde jag vara van vid. Nepp, om jag skulle släcka ner här och gå upp till den goa sängen :)
 
Har tyvärr inga bilder att bjuda på.. Har vart dåligt med de senaste :/
 

1 år har gått ♥

2012-09-05 12:51:51 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(1) «


Ett år har gått sen våran bästa vän fick somna in. Vissa dagar är det värre än andra, speciellt efter vi flyttade till huset, det känns så jävla genom ruttet att han aldrig fick bo här med oss, jag vet att han hade älskat det här. Ha en trädgård att få springa runt i, leka med barnen, få kastat boll och pinne med honom. Han hade älskat att få bo i huset . Men tyvärr så blev det ju inte riktigt så. Och det gör ont. Saknar honom så oerhört mycket, så orden räcker inte till. Men idag tänder vi ett ljus för dig älskade lurvas ♥ För att minnas allt det fina vi faktiskt fick uppleva med dig.
 


 
Så här skrev jag för ett år sen .

Jag vet inte ens hur jag ska börja .. För allt jag känner nu är tomhet och saknad! Dagen igår var hemsk, en dag jag aldrig vill uppleva igen, att ta farväl av den man älskar så högt och han anar ingenting det va hemskt. Bara bilresan dit va jobbig, tårarna rann ner för min kinder hela vägen dit. Utanför kliniken bröt jag ihop, försökte samla mig så vi kunde gå in och anmäla oss. Och sen skriva på det jobbiga avlivningspappret, vi valde att vara med under hela processen för att finnas där för våran älskling & vi valde även en separat krimering så vi får hem hans aska.

Sen fick vi gå ut och hämta Rocky för att gå in en separat ingång. Där kom veterinären in och gav han en lugnande spruta som skulle göra han jätte trött och dåsig, han skulle fortfarande vara medvetande om vad som hände runtomkring men väldigt slö, och det blev han. Tog visserligen en stund och han blev ganska uppjagad, men han kände väl på sig att det va nåt på gång kan jag tänka mig, för där satt vi 3 i ett rum och båda matte & husse grät, klart han fattade. Han är ju inte dum. När sprutan fått full effekt, så låg han bara där, såg helt livlös ut, enda livstecknet man såg från honom var bröstkorgen som rörde sig upp o ner, och hörde lite flåsningar :/ Sen kom det en sköterska för att sätta kanylen för den sista injektionen . Usch va jobbigt det va när hon kom in, då visste vi att nu är det nära.

Hon sprutade in medlet i hans tass . Den vackraste av fyra små tassar som finns ♥ Sen tog han en djup suck och sen var han borta . Han somnade in jätte fort, sköterskan lyssnade på hjärtat och det hade slutat slå. Hon lämnade oss sen själva med Rocky för att vi skulle få ta vårat sista farväl. Jag satte mig brevid honom och la hans huvud i mitt knä, han tunga vackra huvud. Men det fanns inget kvar, bara en tung kropp. Jag har nog aldrig gråtit så mycket som jag grät igår. Och sen bara gå och lämna han där och veta att han ska läggas i ett kallt kylrum och vi ska åka hem till våran varma lägenhet. Idag kommer dom från Örebro och hämtar honom, för kremeringen. Så om en vecka får vi åka och hämta hans aska i Uddevalla .

Men det värsta var ändå att komma hem . Man kom upp i lägenheten och ändå fast man visste att han inte va med oss så väntade man sig liksom att nån skulle skälla, komma springandes mot en i hallen, men det va det ingen som gjorde. Man gick runt och tittade i lägenheten efter honom. Vart är han? Varför ligger han inte i soffan som han brukar och slickar till förbannelse? Ingen som tassar omkring i lägenheten, allt är bara tyst man hör inte dom små klorna slå mot parketten längre. Man hör ingenting, inget flåsande, flämtande, slickande.. Allt är bara tyst.

Det är så jäkla jobbigt speciellt alla vardagssysslor man är så van vid, gå upp på morgonen och ge han vatten och mat, gå ut på morgonpromenad, sitta och mysa med han i soffan, han ska bara finnas där. Det är bara så, varför kan det inte vara så? Jag vill dammsuga 2-3 ggr om dan för att han fäller så, jag vill svära mig förbannad när han börjar skälla och barnen har somnat, jag vill ha han nedanför min säng på nätterna, jag vill att han ska finnas här när jag kommer hem. Jag vill ha Rocky ♥

Livet kommer aldrig bli detsamma utan honom, visst livet kommer gå vidare men det kommer vara jävligt tungt och jobbigt ett tag framöver nu. William tog det inge bra, när han kom hem från dagis igår så sprang han in och tittade efter Rocky. Vi hade ju pratat med han innan om vad som skulle ske, och när han såg att Rocky inte var hemma så bröt han ihop toalt, tårarna bara sprutade på honom, och då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna, men försökte förklara för honom att man får vara ledsen, man får gråta för det gör mamma och pappa också för vi saknar Rocky! Det kom mycket tårar igår, för alla i hela familjen.

Barnmottagningen

2012-09-04 10:22:44 Dagboken
» Kommentarer(2) «


kl 8.00 imorse hade vi tid på Barnmottagningen . Hos Linus doktor :)
Först kollade vi vikten som stannade på 9600g (+800 sen sist) och längden stannade på 82 cm (+7 cm sen sist) . Så nu hade han gjort ett rejält skutt upp på kurvan. Men kanske inte så konstigt nu när magen har vart bra hela sommaren så då har kroppen kunnat ta åt sig näringen istället för att stöta bort den iom allt bajsande. :)
 
Disskuterade lite kring hans mage främst eftersom det är den som är det stora "problemet" . Och eftersom han vart bra hela sommaren han vart hemma och att det börjat köra igång nu igen med den lösa avföringen efter att han börjat på dagis så kanske det kan vara nåt som han får i sig där men som vi inte ger hemma. Så deras allergispecialist skulle ringa och prata med dagis och se hur vi ska gå vidare sedan?
 
Sen skulle vi fortsätta med astma inhaleringarna vid behov. Och sen skulle vi höras om ett tag. Men annars tyckte han att Linus var perfekt, ett litet medicinskt mirakel som han uttryckte det själv :-) Och tyckte han pratade jätte fint :) Och va en jätte go liten kille! Och det är han ju ♥ Precis lika go som sin underbara storebror! :) Tänk att man har fått lyckan att få två så underbara barn! =)
 


 
{ gammal bild på oss ♥ }

Måndag - 120903

2012-09-03 12:56:52 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Får gratulera min kära storebror på 33-årsdagen! GRATTIS!! =)
Annars är barnen på dagis. Linus har nog längtat dit efter kompisarna, för han vinkade så glatt i fönstret på mig :) Skönt att han är frisk igen så det blir lite ordning på torpet :) Annars händer det väl inte så mycket idag. Plugga tills barnen kommer hem och sen är de full ruljans här hemma igen :) Klura ut vad vi ska äta till middag kanske? Det ger sig. Vad ska ni äta idag?
 
Igår var William på barnkalas hos sin kompis :) Fotbollstema hade dom, William va gör nöjd när han kom hem sen. Dom hade hoppat hoppborg och lekt + att dom fick varsin godispåse så han va nöjd. :) Efter det fick vi besök av Linda & Maxim för lite lek ;) Och sen fixade vi en mumsig söndagsmiddag - Fransyska som Jörgen gjorde i ugnen, med potatis och hemmagjord brunsås :) *smarrigt*
 
Sen va det soffhäng resten av kvällen grinandes till Marley & jag. =/ . På nåt sätt känns det som att det va meningen att vi skulle se den filmen. Vad är oddsen att man ser en film där en familj tvingas gå igenom en avlivning på sin älskade älskade vovve tre dagar innan det är ett år sen vi satt i den sitsen.. Vad är oddsen för det? Det kändes i hjärtat igår iaf vill jag lova. Man bara slungades tillbaka till den femte september 2011. En av dom värsta dagarna i mitt liv ♥
 



Lördagkväll

2012-09-01 22:53:04 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll bloggvärlden! :) Jag börjar faktiskt tappa inspirationen för just bloggen. Känner mig tom på ord och vet inte riktigt vad jag ska skriva om, men de märker man även på responsen. Och även sen instagram kom så märker man att bloggintresset har svalnat en aning. Ibland kan jag fråga mig själv varför jag ens fortsätter att skriva. Men sen tittar man tillbaka på allt man skrivit under årens gång och då vill man fortsätta.. Just för att kunna blicka tillbaka.. men klart, responsen från er gör ju mycket att man vill fortsätta.. =)
 
Jörgen har ju mer eller mindre sovit hela dagen, så vi var borta hos Sara en sväng. Efter att gubben min vaknat så åkte vi ner och handlade. Letade efter fotbollskläder till William eftersom han ska på fotbolls kalas imorgon hos en dagiskompis. Men utan resultat, fanns nada! Men de ska nog lösa sig på ett eller annat sätt. Så present shopping stog på schemat med, plus lite helg handling i vanlig ordning. ;) haha.
 
Efter att jag lagt barnen fick jag filmbesök av Linda :) Jätte trevligt faktiskt. Slängde på Jack & Jill och fick mig ett och annat gott skratt, nu blir det snart nana sängen så man orkar upp imorn med huliganerna ! :D
 



Första September

2012-09-01 12:21:57 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så gick vi in i en ny månad :) Härliga höstmånaden september :)
Imorse vaknade vi vid halv 7 och klev upp, ner för att fixa frukost till ungarna samt sätta på den där kattjäveln på TV. Jag kommer avsky Mästerkatten snart.. Gaah! men men.. Sen var det bara att ta tvätten som låg upp och väntade på att jag skulle vika den, orkade inte de igår så det va lika bra att ta tag i det nu. Så de blir gjort liksom. Igår fick vi även en ny torktumlare den gamla var ju från 1800-frost typ, så det va gott med en ny! Och jag gillar den, den är tystlåten, finns massa olika torkprogram samt att den ska vara rätt så energisnål =) *tummen upp*
 
Vi har varit en sväng hos Sara & Nicolina och lekt, och nu har jag precis lagt Linus för middagsvila och William stannade kvar en sväng för att leka. Jörgen sover fortfarande efter ett nattpass. Vi skulle egentligen på dop idag, men Linus är inte riktigt sig själv än, feberfri men gnällig. Så att sitta still i kyrkan var nog inte det optimala idag kände jag. Tyvärr. Annars blir dagen lugn, ska åka ner till affären sen för William ville ha lördagsgodis. Jag är då inte alls så sugen på godis så jag tror jag väljer ett något nyttigare alternativ typ som gurk & morotsstavar med dip, eller ostbricka och någon ölkorv. :) Mumssss!! :)
 
Vad hittar ni på denna helg då?