Fredag 130125

2013-01-25 21:53:55 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hejsan allesammans! Den här bloggen hamnar änna i skymundan, men de är så himla jobbigt med Linus nu. Gårdagen spenderade vi på barnmottagningen, men blev hemskickade efter att par timmar, dom kollade hans allmäntillstånd under ett par timmar och tog prover för att kolla salterna i kroppen. Men proverna visade bra så vi fick åka hem igen. Men de är svårt att få i han nåt för allt är bara nej, nej, nej. Välling som han i vanliga fall älskar, totalratar han! Det är helt omöjligt att få i han det. Idag har vi iaf fått i han lite gröt i förmiddags och sen mumsa han i sig massa kinamat till middag, så jag hoppas han är på bättringsvägen  nu. Orkar inte med detta mer. 
 
Jag hoppas ju att han är frisk att gå till dagis på måndag. Eftersom jag har HLR test i skolan då. Men vi får väl se, är ju bra om han kan komma igång med maten nu i helgen. Feberfri är han iaf. Och på barnmottagningen sa dom att han inte skulle ha antibiotika eftersom det inte är en bakteriell halsfluss han har. Men vi får varva med alvedon för det verkar som om det fortfarande gör ont i halsen på han. Nej nu hoppas jag min lilla gubbe blir frisk. Verkar vara ett envist virus som går nu. 
 
Idag har jag iaf försökt plugga lite. Det har ju inte blivit så mycket av den biten denna veckan. Så i flera timmar har jag suttit idag och även ikväll har jag suttit en stund, får nog bli en sväng imorgon med för jag är inte riktigt klar med det men den skulle inte vara inne förän på söndag. Så jag har ju helgen på mig. 
 
 
min lilla sjukling
 
 
 
liten linus på sjukhuset 

Fortfarande sjukstuga..

2013-01-23 22:41:01 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Linus är inne på sin tredje dag utan att äta. Så idag efter att vi lämnat William på dagis så åkte vi till Vårdcentralen för att kolla upp om det var nåt annat än en förkylning som spökade. Och visst va det så, halsprovet visade på Halsfluss =/ Så en 10-dagars kur med antibiotika blev det för hans del. Dock inte de lättaste att få i en pojk som varken äter eller dricker. Finns ju inget gott man kan locka han med heller som "belöning" . Så man får änna mordhålla han och spruta in medicinen i munnen på han. Fördelen är väl att det bara är 1ml 3 ggr om dan vi behöver kämpa med. 
 
Annars händer det inte så mycket hemma hos oss. All tid går åt till att få i Linus någon form av vätska. Hoppas ju att han ska känna sig bättre imorgon och börja äta lite grann. Vill ju ha min goa glada kille tillbaka. Men de vänder nog snart, nu blir det att bädda ner sig så man får några timmars sömn innan det är dags att ta tag i morgondagens bestyr. 
 
Hoppas ni alla mår bra i dessa sjukdomstider ! 
 
 
me
 
 
min lilla sjukling ♥
 
 
 
 

Sjukstuga

2013-01-21 15:33:51 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Har två små sjuklingar här hemma. Eller ja, William är ju frisk nu =) Men han har legat i feber hela helgen. Så inget roligt har vi hittat på. Och imorse vaknade Linus med 39,5 graders feber. Men hoppas det snart ger med sig för lillfisen med. Inget kul att se dom små liven sjuka. Tack o lov är han inte så tagen av febern just nu. Så nu sitter vi allihop i soffan och kikar på Peter Pan :) 
 
Veckan som kommer är rätt lugn. William kan troligtvis gå till dagis imorgon. Men annars ska jag väl klämma in lite plugg. Har en uppgift i räddningsmedicin som ska vara inne i slutet på veckan, så det borde jag få gjort. Så nu sitter jag här och funderar på vad vi ska äta idag. Om det finns nåt i matväg som passar mina små gossar? Alltid denna ständiga fråga.. VAD ska vi äta idag? 
 
Får nog bli lite gos med mina små gosfisar nu ♥ 
 
 
Morbror va på besök i lördags :) 
 
 
 

Torsdag 130117

2013-01-17 20:08:36 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God kväll =) Torsdag idag och snart är det helg igen. Massa plugg har hunnits med i veckan. Imorgon blir det att fixa klart ett arbete i räddningsmedicin :) Lite segt bara att det inte finns någon kursbok till den. Jag föredrar att leta information i en kursbok, men men. Det får ju gå ändå. Finns ju faktiskt internet ^^ 
 
Och idag är det min stora älsklings födelsedag! Tråkigt nog jobbar han natt, så det blev inget direkt firande av han. Men jag tror vi ska göra en liten tårta imorgon och fira att han är ett år äldre hehe ;) Kanske kan hitta en liten paket med, får dra med mig pojkarna imorgon efter dagis och kika! 
 
Annars blir det en hyfsat lugn helg. Vi ska på lite kalas under helgen, först är det hos barnens kusin och sen ska William på kalas hos en kompis =) Så det finns att göra, och sen ska vi bara njuta av att vara tillsammans under helgen =) Jörgen är ju ledig på helgerna nu ett tag fram över så då vill man ta vara på tiden och vara tillsammans och hitta på lite saker. 
 
Pojkarna ligger uppe och sover nu =) Så jag ska passa på att grejja lite här hemma nu :) 
 
 
Linus väntar på välling :) 

Måndag 130114

2013-01-14 19:59:15 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Fjortonde Januari redan. Tiden bara rusar iväg.. Jösses. Idag är det vanlig tråkig måndag. Jörgen jobbar natt och jag har precis lagt barnen så nu sitter jag i soffan, har tänt lite ljus och njuter av egentid. William har dock inte riktigt somnat än, hör hur han dunkar uppe i sitt rum, men Linus har iaf somnat efter att ha frågat 70.000 ggr "Ääääää du? Ääääääädu mamma" Trots att jag förklarat för honom att mamma sitter där ute. Nu är det bara William som ska somna också. 
 
Idag har det stått plugg på schemat. Närmare bestämt barnhälsovård. Och det gick bra, fick arbetet inskickat iaf =) Nu är det bara att hoppa på nästa i Akutsjukvård, men de tar nog lite längre tid, är snäppet större arbete. Men de ska bli spännande, tur jag har min brorsa att fråga om råd som ändå jobbar med det. Annars är det lugna puckar här hemma, händer inte så mycket just nu. Har dock lite roliga saker planerade framöver, men inget jag får berätta än, men det kommer =) 
 
Nej, nu ska jag njuta av min egentid :) 
Tjingeling! :) 
 

En tur till ön

2013-01-13 19:57:21 iPhone
» Kommentarer(0) «


Idag åkte vi iväg på en liten utflykt. Först till Orust för att hälsa på en kompis till Jörgen och han hade stall & grejer som Linus blev helt frälst i. Han skulle klappa alla hästar och gick och pratade med dom och verkligen var i himmelriket. William var inte alls lika intresserad och tyckte det va mest kallt :/ Men jätte mysigt med alla hästar :)

Sen åkte vi vidare till några andra vänner för en kopp kaffe när vi ändå var i krokarna :-) Jätte trevligt var det :) Måste göras om igen, var hemma i lagom tid för middag som Jörgen stog för idag. Stuvade makaroner och köttbullar beställde pojkarna :) Nu börjar det närma sig läggdags för pojkarna, Imorn är de ju måndag & dagistajm! Plugg för min del, har en del att stå i denna veckan. Och Jörgen jobbar natt :-/ blääääää..


Lördag 130112

2013-01-12 10:05:50 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon lördag! Sovit kasst som fan inatt :/ Somnade rätt gott vid 23 men sen vaknade jag vid 03 och hade skit svårt att somna om. Försökte somna en stund efter Jörgen gått upp med barnen, men de va lönlöst =/ Så det var lika bra att masa sig upp och satte igång en maskin tvätt och vek den som jag tvättade igår. 
 
Igår efter Jörgen kommit hem åkte jag och Sara ner till stan med barnen för att köpa helgmys! Mysigt, även om inte William lyssnade så värst bra. men men, sen fick jag ett plötsligt sug efter Subway så jag lockade med mig Sara på ytterliggare en tur ner till stan och jag lovar er - jag hade hela himmelriket i munnen. Ååååh va gott det va! Mätt & belåten blev jag också. 
 
Nej lite frukost känns lockande idag :) 
Sen en mysdag med min familj ♥
 

Torsdag 130110

2013-01-10 18:37:00 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Märks att det är vardag igen.. För hela veckan har verkligen sprungit iväg. Och här sitter man nu denna torsdagkväll, vi har precis ätit "middag". Som fick bestå av mat från McDonalds idag :-P Hade verkligen ingen motivation att ställa mig och laga middag, så det fick bli skräpmat, tur att vi inte äter det så ofta så vi kunde unna oss lite =) Så nu sitter jag här proppmätt ;) hehe. 
 
Pluggat har jag gjort idag med. Blivit diplomerad i TUFF-utbildningen i Akutsjukvården! Så nu har jag fått ett fint diplom! Känns gott att vara igång, om tre veckor är det HLR kurs igen. Va väl ett år sen sist nu, men bra att friska upp minnet lite. Så det finns att göra i veckorna hehe ^^ Man slipper ju sitta rastlös iaf :-P 
 
Snö har vi fått igen också . Tack o lov inte så mycket, är rätt trött på den skiten nu om jag ska vara helt ärlig. Den får gärna komma till jul, men efter nyår kan den gärna försvinna så vi kan få vår och grönskande :) Har så mycket jag vill göra med uteplatsen & baksidan sen när våren kommer så jag är trött på vinter nu =) Hehe! Nu blir det lite mys i soffan innan barnen ska lägga sig :-)
 
 
*stolt systeryster* 

Back to school

2013-01-08 20:24:32 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Back till School! xD Så jäkla taggad inför denna terminen så ni anar inte :) Nu läser jag bara kurser som jag har ett brinnande intresse för: Akutsjukvård, räddningsmedicin & barnhälsovård. Så det här kommer bli awesome! :) Idag var jag ner på stan och köpte mig lite kurslitteratur och blev lite fattigare ;) Tur man kan sälja böckerna sen :-P Tyvärr finns det ju inte så mycket begagnat att få tag i heller, då det är nya böcker sen förra terminen men men. =) 
 
Barnen var tillbaka på dagis igår! Som dom längtat, Linus bara kutade in och hade inte ens tid att säga hejdå till mig. Imorse sa han bara hejdå mamma och kutade in! :) Så jag tror allt att han längtat efter kompisarna :) Även William är riktigt glad över att få vara tillbaka med kompisarna. Det märks så väl på dom och det känns skönt att få vara tillbaka i vardagen igen =) Nu hoppas vi bara på att det ska bli mer jobb för mig med ^^ Jobbade kvällen i söndags och det va skönt, dock bara 4 timmar men skönt med en mjukstart. 
 
Kvällen spenderas med skolarbete. Har lite presentationer och lite sånt att börja med men de är riktigt skönt att komma igång igen med pluggandet, jag trivs verkligen med det med, men hoppas ju såklart på mer jobb. Nej, nu ska jag fortsätta plugga så man hinner med nåt annat ikväll med :) 
 

Disney on Ice

2013-01-04 11:46:59 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God morgon! :) Sovmorgon va det här, jag klev inte upp förän klockan var efter 10. Och sen har vi börjat lite smått att städa undan julen, alla tomtar och sådant är borta, nu är det bara ljusstakarna kvar mer eller mindre och dom får nog åka imorgon, sen måste det putsas rutor och lite sånt tråkigt. Men sen är våren varmt välkommen :) Nu längtar jag efter lite värme och sol, men jag fick iaf min vita jul som jag önskade mig! 
 
Idag ska vi åka till Göteborg och gå på Disney on Ice . Linus ska vara hos sin faster sålänge, och min bror ska följa med oss, men han möter vi upp inne i Göteborg, han har ju inte så långt att åka :P Så vi åker lite tidigare så vi hinner äta också innan förestälningen börjar. Kan ju säga att William lääääängtar massvis! Ska bli riktigt skoj! :) 
 
Nu är det dags att få ordning på torpet här ;) Linus står här i pyjamas och dansar till Gagnam Style xD Haha! 
 
 
En film som går varmt hemma hos oss är - Ninjago

A long long time ago..

2013-01-03 15:27:39 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Long time no see.. Redan den tredje januari och vi har gått in i ett nytt år - 2013! Hoppas det kommer bli ett fint år även om det är lite trouble in paradise. Men de löser sig nog på ett eller annat sätt. Vi har lite saker här hemma vi måste jobba med, både jag och Jörgen. Men jag hoppas att allt ska lösa sig till det bästa. Man får kämpa och mötas på halva vägen så ska nog allt bli bra i slutändan. På ett eller annat sätt, men jag tror att vi behöver vårda våran relation som par och inte bara som mamma och pappa. Men de är inget som görs på en dag eller två utan det kommer säkert ta lång tid, men tiden får utvisa. 
 
Annars är det sista lediga veckan. På måndag börjar barnen på dagis igen efter ett ganska långt juluppehåll, och jag börjar plugga och hoppas på att få jobba ett par timmar emellanåt också :) Imorgon ska vi åka till Göteborg och gå på Disney on Ice. Ska bli kul. William har vart på det för 2 år sen, men jag har aldrig vart med. Linus får tyvärr inte följa med, han har liiiiiite för mycket myror i brallan ^^ Men nästa år är de nog lagom att han följer med =) 
 
Nu ska jag mysa med mina små prinsar! ♥ 
 
 
Pajas-Linus! ;) 
 
 
 
Julklappen från mormor va poppis! :) 
 
 
Lunch ute har vi också hunnit med :) 
 
 
 
Det nya året skålades in med Pommac ;)