Tisdag 130730

2013-07-30 09:10:45 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så var även snart juli månad slut. Nu går tiden väldigt fort. Snart fyller Våran stora kille 6 år. Så mycket födelsedagsplanering pågår nu. Svårt att veta vad man ska köpa till han. Han önskar sig mest lego satser och ninjago grejer. Men lite funderingar har vi =)

Annars rullar det på med allt här hemma. Har dock inte mått så jätte bra dom senaste dagarna, mycket sammandragningar och mitt hb är toklågt, men jag kämpar med att försöka få upp det. Är lite piggare idag jämfört med hur de varit. Skulle jobbat i veckan egentligen, men fick tyvärr sjukanmäla mig. Hälsan och bebis får gå före. Kommer ha gott om tid att jobba sen ändå ;)
Borås Djurpark

2013-07-26 09:30:20 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Igår packade vi in hela familjen i bilen och styrde den mot Borås. 
Ingen av barnen hade en aning om vart vi skulle, så det va en liten surprise och dom blev glatt överasskade :) Va lite nervös över hur jag skulle orka med alla backar och dylikt i värmen, men de gick faktiskt bra. Hade inte alls ont i kroppen efter gårdagen. Barnen var iaf väldigt nöjda med besöket där och det va huvudsaken. =) Är dom nöjda så är vi nöjda. 
 
Innan vi åkte hem fick barnen välja varsitt gosedjur i parkens souvenirbutik :) Dom höll dom hårt i och sov så gott med inatt. =) Är kul när man ser att barnen uppskattar nåt sånt litet faktiskt. En snabbis hemma hos barnens mormor hann vi med också innan vi begav oss hemåt, trötta och varma :) 
 
Idag är de en ny dag =) Räkningarna är betalda och vi ska strax ta oss ner till affären för att handla. Annars händer de inte så mycket mer idag. Jörgen ska jobba ikväll så jag och barnen får roa oss själva då :) Får väl bli lite mys och lek i trädgården och kanske ett litet dopp i poolen ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En toppen dag :-)
 

Vecka 33 (32+0) ♥

2013-07-25 21:23:53 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa. 

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.
 
 
 

Tisdag 130723

2013-07-23 10:00:24 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Tisdag morgon :) jag sitter i köket med en kopp te och barnen kikar på barnprogram :) lite sovmorgon fick vi också. Barnen vaknade inte förrän halv 9. Och de är länge för våra små troll brukar vakna vid 6! Haha. Har börjat greja lite smått inför bebisens ankomst. Plockade ner massa saker från vinden igår som vagnen, bärsele, lite sängkläder och dylikt :)

Är ju ändå bara 8 veckor kvar (5 om jag får välja) men vi får se när hon behagar att komma ut. Helt ärligt så börjar jag få lite panik inför förlossningen, har insett att de gör jävligt ont att föda och denna gången är de ingen mini fis på 1700 gram. Jag tippar på närmare 4 kg faktiskt.

Får hoppas de går bra även denna gång ;)


Söndag 130721

2013-07-21 10:17:15 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så var den första semester veckan snart slut. Tur vi har fyra till tillsammans. I fredags va vi nere på stan med barnen, åt langos, barnen åkte karuseller och vi avslutade fredag kvällen med att titta på Robin Stjärnberg & Eric Saade =) William va supernöjd!

Igår hängde vi på baksidan hela dagen, solade, badade i poolen och grillade innan vi åkte ner till stan och barnen var en stund med sin faster medans vi myste på Strandgatan och sen tittade vi på fallpåsläppet och avslutade den kvällen med en stor godispåse från Hemmakväll.

Ikväll blir de att kika på fyrverkerierna. Och så va Fallens dagar över för detta året =)


Fredag 130719

2013-07-19 07:43:29 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Freeeeeedag & Fallens dagar =) helgen kan inte bli bättre. Och de bästa med Fallens är att jag kan äta langos hela helgen :) Hihi. Alla andra i den här stan festar, hade jag säkert också gjort om jag inte var gravid, men nu är inte fallet så för mig i år.

Igår var vi o hälsade på barnens farmor o farfar med lite fika o barnen lekte med sina kusiner. Avslutade kvällen med lite lek hos Malin o mattias. Sen somnade barnen som små ljus :)

Ikväll ska vi ner på stan, William ska se på Eric Saade som uppträder på torget. De går ju absolut inte att missa haha ;)
Vecka 32 (31+0) ♥

2013-07-18 22:44:03 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.
 
 

Måndag 130715

2013-07-15 20:19:14 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Så va det måndag igen :-) 
Och Jörgen har gått på sin första av fem semesterveckor :-) Men idag har det vart riktigt lugna puckar, jag har sovit skitkasst, lilla loppar har levt rövare hela natten, så jag har haft jätte svårt att komma till ro, när de hela tiden knös i magen. Och det jäkla trycket ner mellan benen konstant. Längtar tills hon kommer ut så man kan få sova normalt på nätterna igen, även om de blir en del vakenpass. Men nu börjar jag bli riktigt less på att vara gravid, vill hellre ha vår lilla donna hos oss. 
 
Har precis lagt barnen för natten. Så nu sitter jag i soffan och typ vräker i mig glass, för jag avlider av värmeslag typ. Så jäkla kvalmigt inne. En jäkla huvudvärk har jag lyckats dra på mig med, nu har de värsta klingat av. Men den enda dagen jag är ensam med barnen den dagen får jag hemsk värk. Lyckat eller not. 
 
Nej, nu ska jag kika lite på tv och ta mig ett kvällsmål =) 
 
 

Lördag 130713

2013-07-13 22:27:05 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Igår var dagen D här som jag längtat efter i 7 månader, egentligen har jag väntat i 9 år sen förra gången. Självklart pratar jag om Gyllene Tider =) Världens sämsta förband Linnea Henriksson. Dåligt ljud, hon sjöng kasst, såg ut som en påtänd påfågel med sin outfit, nej usch! Men sen mina vänner klev världens bästa band på och levererade så det hetta duga. 2 timmar med underbar musik, min kväll kunde inte blivit bättre. Och ett Ullevi med 42.000 åskådare det va helt magiskt. I sista låten gick Per och hämtade Marie Fredriksson som sjöng med i "När alla vännerna gått hem". För att sen avsluta hela konserten med ett Fyrverkeri. Jag va helt såld =) Ja, det va magiskt helt enkelt, och ja det var värt att vänta i 9 år på de här! 
 
Sovmorgon fick jag med av mina boys ♥ Klev upp ur sängen vid halv 11 och sen gick jag och Linus till Sara & Nicolina en sväng och lekte. William är hos sin faster i helgen och får lite egentid och blir bortskämd av henne =) Så solat och badat har vi fått gjort idag. Sen grillade vi lite korv och har myst på baksidan på kvällen. Avslutade med lite mys i soffan framför Umizoomi & Dora innan minimannen ville gå upp och sova. Imorn hoppas jag på fint väder med, då kanske den stora poolen får åka fram om jag orkar fixa iordning den. :P 
 
Nu ska jag ta mig ett glas dricka innan jag också ska gå upp och lägga mig o snoosa kudden :) 
 
 
Stämningen på Ullevi var magnifik.
 
 
 
 

Vecka 31 (30+0) ♥

2013-07-10 19:40:56 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det viktigt att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan. 

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.
 
Egna tankar: Börjar se änden på tunneln nu, känns att det inte är jätte klångt kvar nu, även om de känns som en evighet. Men att ha passerat 30 veckor känns ändå rätt bra. Kroppen börjar kännas tung nu, det är jobbigt att vända sig i sängen på nätterna för att inte tala om att hon trycker mycket på blåsan, så man springer ju och kissar extra ofta. Vikten ska vi inte ens tala om, det står nog snart ERROR på min våg haha. Jag väger lika mycket nu som när jag födde pojkarna, så ja en hel del har jag gått upp i vikt, men de trillar väl av mig sen förhoppningsvis. 
 
 

Tisdag 130709

2013-07-09 23:27:36 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå hej!
Här har det vart tyst ett tag nu.. Men ja, massvis och göra och jag blir tyngre och tröttare i kroppen för var dag som går. Jörgen har vart ledig nu i 2 dagar så vi har fått lite försmak på semestern ;) men nu jobbar han 3 nätter och sen är han hemma med oss i 5 veckor. Och då börjar William skolan eller ja förskole klass =) min lille kille är inte så liten längre.

Idag var vi nere och matade fåglarna med barnen, jätte skoj tyckte dom. Jag va mest nojjig över att dom stod så nära vattnet. Sen har vi vart mest hemma och tagit det lugnt. Lekt i trädgården, grillat korv och myst =) ätit en massa glass, för de går åt som smör i solsken hemma hos oss. Men nu känns de som om de är dags för att få lite sömn. Så på med fläkten, för i vårt sovrum är de bastu.

Vecka 30 (29+0) ♥

2013-07-03 20:20:00 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
Många föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.
 
 

Tisdag - 130702

2013-07-02 20:13:02 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå tisdag! =) 

Juli månad har vi kommit in i. Helgen gick i lugnets tecken, vi gjorde inte så jätte mycket utan tog de ganska lugnt. Söndag jobbade jag kvällen och de gick toppen, känner att jag kommer in i det mer och mer för varje gång, och man blir mer självgående. Känns bra att kunna förlita sig på sina kunskaper och faktiskt göra ett bra jobb :) När jag kom hem från jobbet fick Jörgen så snällt åka till McD åt mig, för jag var vrålhungrig, eftersom jag inte tog med mig någon mat till jobbet. 
 
Sen har det vart ledigt hittils. Än så länge har jag inga pass inbokade. Men hoppas det kommer snart =) Så tills dess är barnen lediga från dagis och hemma med mig. Jörgen jobbar natt både denna och nästa vecka =/ Men som tur va har vi haft ganska okej väder så man kan vara ute de mesta av tiden. Idag har vi dessutom hunnit med lite trädgårdsarbete, jag och Linus har klippt gräset och grejat i trädgården, William har lekt med en kompis och dom la sig för en liten stund sen, så nu har jag lite egentid framför allsång på skansen ;) 
 
 
William va och klippte sig i helgen =) 
 
 
Här växer de vill jag lova ♥ 
 
 
Fick min fina namnskylt idag med =) 
 
 
Linus va i kiosken och köpte klubba till sig och sin storebror idag =)