BM besök v.29

2013-06-27 21:38:00 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Idag va de dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan :) 
Började med att kolla vikten som numera står på +15 kg (MED SKOR PÅ) Väldigt viktigt dedär. 
Mitt socker låg fint på 4,6 och sen tog dom de vanliga immuniseringsproverna, hittils har jag legat bra så de får gärna fortsätta så =) Linus tyckte det va väldigt spännande när hon först stack mig i fingret och sen i armen och han kunde se hur blodet rann ner i provröret. Frågade sköterskan om allt mammas blod va slut nu? Inte så lätt för han att förstå :P Haha.. 
 
Sen mätte hon magen som visade på 27 cm =) Och bebisen ligger precis på medelkurvan :) Toppen tycker jag! Hjärtljuden låg på 145 så hon sköter sig min lilla donna ♥ Fick en ny tid om en månad igen. Men då är min bm på semester, så nästa gång vi träffar henne, ja då är de snart dags att föda barn :) Herre jösses, ibland undrar jag vad jag gett mig in på igen. haha! 
 
Sen avslutade vi våran mamma/son trip med lite byxshopping till den lilla pojken som växer som ogräs just nu. Och en fika på Espresso House hann vi också med :) 
 
 
Väntar på bussen ner till stan :) 
 
 
Har klippt av mig håret igen :P Sist gång var jag också gravid i v29 =P 

Vecka 29 (28+0) ♥

2013-06-26 21:08:14 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.
 
 

Stödstrumpor

2013-06-24 14:18:00 Marie babblar
» Kommentarer(0) «


När man är gravid så är de ju ganska naturligt att man blir ja säg ganska tjock ;-)
Och något som är väldigt vanligt när man går gravid över sommaren, är ju att man svullnar speciellt i ben och fötter. Något som kan vara värt att testa då är stödstrumpor gravid .Jag har beställt ett par tjusiga rosa stödstrumpor just ifrån Vårdväskan, för att det fanns ett stort utbud i alla olika slags färger + att det finns massa annat skoj att kika på där =) 
 
Stödstrumporna funkar precis lika bra hemma som på jobbet =) Och har man då ett yrke där man står och går mycket så tycker jag att det är helt perfekt, behöver ju inte vara att man är gravid eller jobbar inom vården. Stödstrumpor passar i många yrken, jag kan varmt rekomendera dessa iaf :) 
 
Mer stödstrumpor till folket ;)
 
 

Lördag 130622

2013-06-22 20:19:45 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hej lördag!
Hoppas ni haft en bra midsommar? Det har vi, även om Jörgen fick åka på jobb. Men vi hann med massa go mat & mys ändå =) Sen va barnen så trötta på eftermiddagen så vi satt mest i soffan o myste framför en film med lite popcorn :) Sen somnade dom strax innan 19.

Idag har vi inte gjort så många knop heller. Grejat hemma, tog en tripp till Coop för att handla, köpte nya skor till William för han har slitit sönder sina. Och köpte lite så vi kunde baka en jordgubbstårta till barnens stora lycka. Nu har Jörgen åkt på jobb och barnen precis lagt sig.

Så här ligger jag och tittar på American Idol =) imorrn vankas de kvällsjobb för min del, är rätt nervös eftersom jag aldrig jobbat kvällen innan och inte ens gått bredvid vid på kvällen. Men jag hoppas att de ska gå bra för mig. Jag är ju tack o lov inte ensam undersköterska på avdelningen ;)


Vecka 28 (27+0) ♥

2013-06-19 18:56:26 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över Symfus-fundusmåttet, ett mått som mäter livmoderns storlek för att se hur barnet växer och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?
 
 
 
 

Tillväxtultraljud v. 26+6

2013-06-18 22:16:24 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag hade vi tid på Specialist mödravården för en liten tillväxt kontroll på Våran prinsessa =) Som för övrigt är en prinsessa helt säkert nu. Vi har ju vart lite tveksamma sen RUL men nu fanns det liksom ingen tvekan längre. ;) sen mätte läkaren och gick igenom hela bebisen, och allt såg toppen ut.

Hon låg med huvudet långt ner precis vid cervix. Hjärtat slog lugnt och fint idag. Och hennes vikt va toppen. Vägde precis som hon skulle för denna veckan. 1042 gram <3 så precis på medel kurvan. Ni kan ju ana hur lättande de var för mig. Även om jag känt på mig att denna bebis är större än vad Linus var. Men min känsla säger att de kommer gå fint denna gång, att vi kommer få en dotter som är normal viktig =)

Våran lilla Rebekah <3
en liten koll på bebisen

2013-06-18 10:01:58 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Igår va ingen kul dag. Vaknade med massa sammandragningar och molande värk som strålade ut i ryggen. Så jag låg mest i sängen hela dagen, efter att ha pratat med en barnmorska på obstretiska så tyckte hon att jag skulle komma in på en kontroll. Sagt och gjort så gjorde jag det. Fick börja med att sitta med ctg en stund. Som visade att bebisen hade en aning för hög hjärtfrekvens, låg på ca 180-190 slag, men lugnade sedan ner sig. Fick sen träffa läkaren, samma läkare som jag hade när jag väntade Linus. Komiskt nog kände han fortfarande igen mig efter 3 år. Gjorde ultraljud på tappen som visade att den va lite förkortad men den va fortfarande inom de normala =) tack o lov.
Så blev ordinerad vila. Tur jag inte har några jobb pass inbokade denna veckan då, så man kan slappa och ta de lugnt.

När jag kom hem från näl hade Jörgen kört barnen till sin mamma eftersom han skulle jobba. Så ja.. Helt ensam hemma är inte något jag är direkt van vid. Va så gott när dom kom hem på kvällen sen och jag fick pussa lite på dom. Idag har jag tid på specialist mödravården för ett tillväxt ultraljud, och jag hoppas verkligen bebisen växer som den ska, ska bli spännande och se om de fortfarande är en tjej dessutom ;)


Lördag 130615

2013-06-15 09:04:38 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon :)
Så va de helg igen, och jag har vart vaken sen 05.30 *gäsp* men mina barn är ju tydligen morgonpigga så ;) i onsdags gjorde jag min första jobbdag, jätte intressant avdelning jag kommit till och det är mycket att ta in för att kunna lära mig deras rutiner. Men personalen är super trevlig och jag tycker jag kommit in bra i gruppen =) Skulle jobbat torsdag med men då blev Linus dålig på natten. 39 graders feber och jätte tufft med andningen och astman, så jag fick så snällt stanna hemma, men kunde jobba på fredagen istället :)

Så efter jobbet igår åkte vi och handlade och sen spenderades hela eftermiddagen utomhus i det fina vädret, fick knappt in barnen. Haha. Nu myser vi i soffan och barnen har precis ätit frukost. Jag borde snart ta mig nåt att äta med. Sen vet jag inte riktigt vad dagen har att bjuda på. Vi har faktiskt inget planerat idag. Känns rätt gött att kunna ta dagen som den kommer med =)


Hoppas ni har en mysig lördag =)

Vecka 27 (26+0) ♥

2013-06-12 21:03:43 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. 
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare. Ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.
 
 

söndag 130609

2013-06-09 08:14:28
» Kommentarer(0) «


Så var söndagen här. Och helgen är snart slut för vår del. Igår spenderade jag hela dagen i sängen, hade så fruktansvärt ont i huvudet så jag kom liksom inte längre. Först framåt kvällen fixade jag att vara uppe en stund, men fick ta Alvedon innan jag skulle sova och tack och lov så vaknade jag inte med huvudvärk idag =)

Så lång helg har vi haft nu, men dags att gå tillbaka till rutiner imorgon. Och barnen ska få gå till dagis. Annars är veckan rätt lugn än så länge. Egentligen skulle jag vart på ultraljud på torsdag men dom flyttade min tid till veckan därpå, så jag får längta några dagar extra.

Prinsessan i magen är helt vild de senaste, hon rör sig och sparkar så mycket att de gör ont emellanåt. Igår trodde jag helt seriöst att jag skulle få inre blödningar i buken. Haha. Vet inte riktigt vad hon sysslar med där inne. Men idag är de bara 100 dagar kvar till BF =) som vi längtar!!
Vecka 26 (25+0) ♥

2013-06-05 21:20:03 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.
 

Tisdag 130604

2013-06-04 16:38:18
» Kommentarer(0) «


Till anonym: kommer vara lite överallt. sjukhuset är ganska underbemannat i sommar så det finns nog på en del avdelningar. Men jag är ju specialiserad inom psykiatri, barnsjukvård, och akutsjukvård. Men vi får se :) känns jävligt bra iaf :)

Annars har dagen rullat på. Precis hämtat barnen på dagis och nu är dom uppe och leker. Ska strax börja med maten. Idag får de bli köttbullar, potatis och brunsås. Ska nog passa alla i familjen får vi hoppas. Annars ska vi inte hitta på så mycket mer. Snart ledigt igen här. Sista dagis dagen imorgon för den här veckan. Sen är ju de ju röd dag igen och Sveriges nationaldag. Men den är man väl rasist om man firar nu. Jörgen är tråkig och jobbar hela helgen så vi får roa oss själva men de ska nog gå bra det med :)

Nej nu är de väl dags att jag sätter igång med maten.
Anställningsintervju

2013-06-03 16:46:31
» Kommentarer(2) «


Idag var jag på anställningsintervju på näl :) och de gick väldigt bra, jätte trevlig kvinna som höll i intervjun. Så numera är jag timanställd på näl. Ser fram emot att få jobba lite och dryga ut semesterkassan :) + att jag får en massa arbetslivserfarenhet. Och ser de som en fördel sen när jag ska börja på heltid efter denna mammaledigheten. Då kan de ju ha vart bra om man jobbat nåt innan.

Så jag är riktigt glad idag. Känns som man äntligen får lite möda för allt slit man gjort i skolan. annars händer de inte så mycket, ska strax börja med middagen här, får se vad man ska hitta på. William är ute och leker med en kompis och Linus håller mig sällskap :)
Underbara sommardag

2013-06-01 23:17:19
» Kommentarer(1) «


Idag har det vart en helt underbar dag. 26 grader ute och vi har vart ute sen 9 imorse ;) hoppat studsmatta, spelat fotboll, solat och lekt :) även lite bad i poolen har barnen hunnit med. Flera sådana här dagar tack. Man bara älskar detta väder, då man kan springa i trädgården och ha de gött.

Till middag blev de grillat såklart. Och nu är Jörgen iväg och jobbar. Barnen sover sen en stund tillbaka. Sara var här en sväng och fikade med mig :) så nu är det snart dags att gå och lägga sig så man orkar med morgondagen med två busiga små killar :) hoppas ni också haft en underbar dag!
mobil blogg

2013-06-01 08:12:13
» Kommentarer(0) «


Testar att blogga från den nya telefonen. Har bytt ut min älskade iphone och bytt familj till Samsung nu. En galaxy S4 fick de bli. Och jag är riktigt nöjd med den. Uppfyller mina krav utan dess like. Mycket roliga funktioner som jag har saknat hos iphone. Så vi ska nog trivas tillsammans. Gillar den stora skärmen också väldigt mycket, iphonen känns som en mini mini telefon i jämförelse ;) haha!

Annars har barnen vart lediga hela veckan. En puttekula har kommit ut, nu väntar vi bara på att den sista ska komma ut med. Så kan man släppa det. Jörgen sover nu och jag och barnen har precis ätit frukost. Kl är bara strax efter 8 men de är redan över 18 grader ute. Får nog åka och köpa en liten plaskpool sen :)