Vecka 16 (15+0) ♥

2013-03-27 19:18:13 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.
 

Kluven

2013-03-26 12:50:48 Dagboken
» Kommentarer(10) «


Jag är lite kluven på om jag ska fortsätta blogga.. Har hållt denna bloggen i liv sen -07 så det har ju blivit ett par inlägg under åren som har gått, mycket har hänt sen jag startade upp denna bloggen. Vi har fått två barn, det har vart en sjuhelsikes berg & dalbana och nu väntar vi barn nr 3. Så ja, vi har gått igenom mycket tillsammans vi & bloggen. Mycket av mina känslor finns ner printade här, och det känns lite sorgligt att det kanske ska innebära slutet nu då. Men jag vet inte tiden känns inte som den räcker till för mig. Jag försöker hinna med mig själv, barnen, min man, hemmet och dessutom plugga 3 rätt stora kurser. 
 
Därav har inte bloggen vart någon prio för mig. Men samtidigt är det ett bra sätt för mig att kunna ventilera mina känslor på. Vissa gillar det jag skriver, andra inte kan jag tänka mig. Men så är det väl med allt här i livet, man kan inte vara alla tillags och det är verkligen något jag lärt mig under de här 6 åren som bloggare. Folk har så sjukt mycket åsikter om mig, vad jag gör och inte gör, vad jag köper till mina barn och bla bla bla. 
 
Så vad tycker ni? Fortsätta skriva eller gå vidare med nåt nytt.. ? 
 

Här är H*n :)

2013-03-15 21:22:52 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


 
Bilden är från igår 13+1 ♥
Vår lilla skatt! 
Resultaten från KUB var perfekta ♥ 

Onsdag 130306

2013-03-06 09:39:01 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Long time no see . Blir tyvärr lite långa uppehåll här ibland. Varför? Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, samt att jag har så mycket nu. Mtt mående går upp och ner. Vissa dagar mår jag toppen medans andra är det piss & pannkaka och efter i skolan har jag hamnat så det ska jag försöka ta igen nu :) Hatar verkligen att ligga efter, känner mig så himla stressad då =/ 
 
Förra veckan va vi på första delen av KUB Ultraljudet :) Fick lämna blodprov och göra ett ultraljud för att fastställa graviditetslängden, och lilla grodan va vild. Vinkade och sprattlade för att sen vända ropman till ;) Nästa vecka ska vi få svar på blodproven och även göra det sista ultraljudet som ingår i testet för att se risken om de skulle finnas någon kromosomavvikelse. Sen va jag hos barnmorskan igår och tog nya immunsieringsprover, får väl se vad dom visar denna gången. Hoppas dom är bättre och inte sämre iaf. 
 
Dom har maskerad på Linus dagis idag. Men han skulle absolut inte klä ut sig. Han är verkligen bestämd den lilla herren. Ord & inga visor där. Men jag vill inte tvinga han heller, utan han ska ju själv vilja anser jag. 
 
Nej, nu ska jag sätta fart här :) 
 
 
Vecka 11+2 här :) Nu är jag i v13 (12+0)