Onsdag 131030

2013-10-30 11:14:28 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Nu är snart Oktober månad slut.. I helgen jobbade Jörgen så jag och barnen körde vårt race ensamma. I lördags tog vi bussen till Vänersborg för att kika in oktobermarknaden o se om det va nåt att ha. Men inte så direkt. Linus köpte sig en buss och William ett svärd samt Pokemon kort, mamman köpte enbart godis ;P Haha! Ett riktigt tråkigt väder var det dock , vi gick där i ösregn och blev dyngsura! Så pappan fick komma och hämta oss sen när han hade vaknat till liv. 
 
På söndagen hade vi lite kalas för Linus här hemma.. Han tyckte det va superkul att ha sina kusiner här och han körde rena racet här hemma, sen somnade han som en utslagen hjälte på soffan, gick inte för nåt i världen att väcka honom haha . Vi andra festade till det med kinamat till kvällsmat :) Riktigt smaskens! 
 
Annars rullar vardagen på. I måndags va vi alla lediga, William har höstlov från skolan, så i måndags var han hos sin kusin och lekte. Men idag är han på fritids och Linus är på dagis och jag försöker plugga lite =) Annars händer det inte så mycket. Vardagen är lite grå och trist just nu, men julen närmar sig med stormsteg och det ska bli riktigt mysigt när man får börja julstöka här hemma, få pynta och greja och baka tillsammans med barnen :) 
 
Men nu hör jag att min lilla donna håller på att vakna så dags att inta amningsposition :) 
 
 
 
 
Pappa är väldigt rolig :-)
 
 
Även brorsorna är väldigt roliga :-)
 
 
Morgonmys med storebror Linus ♥
 
 
Kärleken i mitt liv ♥ 

Rebekah 1 månad ♥

2013-10-23 20:17:26 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Så har jag redan varit 3-barnsmamma i en månad ♥ 
Den bästa månaden i mitt liv, så underbart med dessa 3 underbara barn i mitt liv. Dom är så goa på alla sätt o vis och mindre goa på andra sätt o vis ;P Haha.. William är jätte go med sin lillasyster, sitter gärna och pratar med henne och gillar inte när hon är ledsen o skriker. Sen har han fått ett HEMSKT humör, riktigt uppkäftig och tyken , vissa dagar vill jag bara slå huvudet i väggen.. Medans andra dagar är bättre och han är sådär go som bara han kan vara. Inte lätt med detta humör, men mitt humör är inte så himla roligt alla gånger heller.. :P haha. 
 
Linus är inte så intresserad av henne än så länge mer än att han vill veta vart hon är och vad hon gör. Men han är inte på o pillar på henne. Hon ska bara finnas där så är han nöjd :) Imorse när jag duschade kom han och gav mig en utskällning just för att jag duschade, för mina bröst blev blöta.. Frågade mig då om jag tyckte om att äta blöt mat, nä det gör jag inte svarade jag, och det tyckte inte han att rebekah gjorde heller, för nu blev ju hennes mat blöt ^^ tokpelle! 
 
Innan minimannen skulle till dagis idag hade vi en tid hos tandläkaren som kikade på hans små tänder och tyckte dom var superfina, fick massa beröm för att han inte använt napp för han hade ett perfekt bett =) Nu väntar jag bara på att min man ska komma hem från jobbet och att Grey's Anatomy ska börja :) 
 
 
1 månad ♥
 
 
Lillan fick 1-månadspresent av "moster" Sara ♥ 
 
 
Nu ska namnet skickas in! =)
 
 
Jag lägger henne INTE så! ;) 
 
 
 
Tränar nacken framför brasan =)

Helgen som varit

2013-10-21 19:39:57 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så var måndagen här.. Lilla tjejen blir 4 veckor idag . Kan knappt förstå att hon funnits hos oss i fyra veckor, känns som hon funnits hos oss hela tiden, medans samtidigt känns de som om de var igår hon föddes. Bara att konstatera att tiden går ruskigt fort. I fredags va Jörgen iväg och jobbade natt. Så jag hade en ensamkväll med seriekväll i form av The Originals & Vampire Diaries. =) 
 
På lördagen kom barnens mormor hit . Hon ville kika in de senaste tillskottet i familjen och träffa dom andra två barnbarnen =) Dom va väldigt glada över att ha mormor här, även om det var ganska blygt till en början. Medans hon var här passade jag och Jörgen på att åka ner till Överby för att titta efter födelsedagspresenter till Linus. Och vi hittade ett par stycken. Det är så himla svårt att hitta saker till han nu, han har inte snöat in på nåt speciellt så som William jämt gör. Utan han gillar lite av allt typ.. Och sen när man har en storebror, blir de ju att han får ärva saker av honom och det resulterar ju i att han har ganska så mycket leksaker. 
 
Sen kom söndagen och då va de minimannens födelsedag ♥ . ojoj va glad han blev för sina paket =) Han fick en lastbil, en säng till sin docka, en käpphäst och ett lekhus med Timmy lamm :) Han va så himla nöjd :) Och det var även mamman och pappan . Sen fixades tårta och kompisarna Nicolina & Elin kom hit och fikade :) Sen somnade han så gott, och vi slappade i soffan framför SoA :-) 
 
 
 
Från födelsedagen :)
 
 
Idag hade vi besök av Jonnah =)
 
 
Glad tjej =D
 
 
Knäppisen! =)

Linus 3 år ♥

2013-10-20 18:52:12 Dagboken
» Kommentarer(0) «




Torsdag 131017

2013-10-17 20:55:11 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå Torsdag :) 
Dagarna rullar på.. Vardagen är numera ett faktum, det är lämna barn på skola & dagis. Och Linus har gjort sin sista dag för den här veckan, så imorgon är han hemma med mig. Får se vad vi ska hitta på medans William är i skolan imorgon. imorn kväll ska William dessutom gå på sitt allra första disco , han är inte alls så liten min pojk längre. Hur stort känns inte disco då? Min fina pojke ♥ 
 
Jörgen gör sista natten nu, och måste säga att nattveckan gått riktigt bra, bortsett från att pojkarn vaknar tidigare än fan på morgonen, vilket gör att jag inte är helt pigg haha.. Men de kunde vart värre. Och natten till idag slog lillan tom på stort o sov mellan 21-04 och denna morsan hade jäkligt ont i sina bröst då kan jag lova.. Såg ut som två bomber haha xD . 
 
På lördag får vi besök av barnens mormor som vill träffa sitt nya barnbarn, och på söndag fyller våran miniman 3 år ♥ Så då blir de lite kalasande med tårta & paket :) Jag vet fortfarande dock inte vad vi ska köpa till honom, för de enda han önskar sig är brandbilar & lastbilar . Vi får väl se vad vi hittar på =) 
 
 
 
 
 
 

BVC - 3 veckor ♥

2013-10-16 14:18:01 Rebekah
» Kommentarer(0) «


Igår var vi på BVC för en 3 veckor kontroll ! :) 
Och lillskruttan vägde nu 4365 g & 54,5 cm . Och 38 cm i huvudomfång, så hon växer på riktigt bra vår lilla donna ♥ BVC sköterskan hade absolut ingenting att anmärka på. Hon är helt enkelt helt perfekt! 
 
Jag tror inte ni förstår hur det känns, vi har en dotter som ligger tom över medelkurvan, vi har fått ett barn som går upp i vikt precis som hon ska, jag behöver inte ha en konstant oro som äter upp mig inifrån, jag ligger inte sömnlös på nätterna för att jag mår så dåligt. Jag kan slappna av för att jag vet att hon är precis som hon ska, en perfekt liten bebis. Efter alla turer med Linus så förtjänar vi detta att vi uppleva det normala . Och det verkar som om vi faktiskt äntligen får de nu ! ♥ 
 
 
 

Måndag 131014

2013-10-14 22:48:06 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll =)

Måndagen har flutit på.. Efter att William lämnats i skolan, va det dags att handla lite inför veckan, hämtade även ut medicin som Rebekah fått för sin svamp i munnen ett + i kanten för att även jag kan ta den på mina bröst. Så hoppas vi att denna jäkla svampen försvinner illa kvickt, för ont gör det , speciellt nu när jag dragit på mig ett sår även om det inte är riktigt illa än, men kände att det va lika bra att få det behandlat från start innan de blir så illa att man grinar varje gång hon ska äta. 
 
Annars har denna måndag vart rätt så händelselös. Har lagat middag och pojkarna har spelat lite tv-spel tillsammans på eftermiddagen innan Linus tvärdäckade i soffan vid halv 7. Så jag fick lite ensamtid med min stora pojke som passade på att mysa med sin lillasyster. Han satt här med henne i soffan och berättade hur mycket han älskar henne ♥ Mammahjärtat bara smälte när jag ser hur fin han är med henne. 
 
Nu sover alla barn, Rebekah somnade precis för natten. Och jag ska strax gå upp och göra detsamma. Jörgen jobbar natten, så nu får man dra ett tyngre lass den här veckan. Men den största utmaningen kommer imorn bitti när jag ensam ska få iväg barnen till skola & dagis. 
 
 
Hon är inte morgonpigg alls vår lilla dam ♥
 
 

Söndag 131013

2013-10-13 23:15:30 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Så har denna veckan lidit mot sitt slut . Jörgen har jobbat hela helgen, men vi har roat oss bra ändå. Igår efter att Jörgen vaknat åkte vi alla ner till stan för att kika in höstmarknaden, hittade väl inget kul så direkt, William köpte sig några Ninjago gubbar och Linus en lastbil, mamman i huset fick en påse med marknadsnougat :) Så ja, alla i familjen va nöjda =D Sen va det dags för Jörgen att bege sig till jobbet och vi passade på att lördagsmysa framför filmen Rio :) 
 
Idag har vi inte gjort så mycket . Gick bort till Sara & Nicolina i förmiddags så barnen fick leka av sig lite tillsammans. Sen har vi donat och grejjat hemma, Rebekah har fått sig ett bad som hon tyckte va mysigt, bättre än förra gången hon badade då timingen inte va den bästa, men nu hade hon ätit så hon va inte hungrig så då passade det henne bättre. =) Kan ju hoppas att jag kan lyckas få henne att tycka om att bada o att det inte ska ta 3 år innan hon börjar gilla det, som de har gjort för hennes bröder. 
 
Nu är det snart dags för mig att gå upp och sova.. Är ju faktiskt en dag imorgon med, och man ska ju inte ta förgivet att lillan sover bra, man vet ju aldrig även om hon sovit jätte bra sen hon föddes. 
 
 
 
Rebekah & Nicolina ♥
 
 
 
Lillan ♥
 
 
Tripp, trapp, trull ♥

Fredag 131011

2013-10-11 21:34:38 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Så va det äntligen fredag =) 

Inte för att det spelar mig så stor roll ändå, jag är ju hemma varje dag ändå :P Men Jörgen är ju lite mer "ledig" iaf, även om han ska jobba denna helgen =S Men pengar måste man ju ha så det är bara att gilla läget. Annars har det vart ganska lugna puckar den här veckan. Igår tog jag med mig barnen på en trip ner till stan för att ta en fika tillsammans. Jätte mysigt! :) Dom skötte sig faktiskt väldigt bra får jag lov att säga. 
 
Idag har Linus vart ledig med mig . William har vart i skolan, och sen har vi lekt hemma hos Sara & Nicolina. Rebekah, hon har mest sovit idag. Imorse tog hon sovmorgon ända till 11.30 så de har inte vart mycket vakentid där inte. Nu sover alla barn och jag sitter i soffan och kollar på Idol . Sen tänkte jag kika på lite andra serier som jag följer =) Får passa på när inte Jörgen är hemma och jag har tven för mig själv :) 
 
Imorgon är det höstmarknad här i stan, så jag tänkte att vi skulle åka ner och kika lite på det :) Kanske hittar nåt kul där ;P Om inte annat så lite marknadsgodis ;) Farligt att amma, känns nästan lite som om jag vore gravid med alla konstiga sug. Men jag antar att det är så när man ammar, minns inte hur de va förra gången. 
 
 
Lilla Grodan ♥
 
 
Mini mannen ♥
 
 
Lillan, i den fina klänningen vi köpte igår . 
 
 
Den lilla mamman också . 
 
 
Min lilla rosa madam ♥
 
 
Fredagsmys! 

BVC Hembesök

2013-10-08 20:23:24 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag har BVC vart på hembesök :) Hon hade med sig massa info till mig (som jag redan visste såklart) Fick även en BVC bok som lilla dockan ska ha. Sen var det dags att väga henne och hon hade gått upp till 4150g nu :) Jätte bra, nu har hon passerat sin födelsevikt och växer precis som hon ska. Sen kände sköterskan på henne och tyckte hon va jätte fin, vår lilla tjej =) Får väl se när vi ska dit igen, hon skulle ringa mig om en ny tid :) 
 
Har även passat på att teckna en försäkring på henne. Det blev Trygg Hansa, har dom till Linus och är väldigt nöjd. Så det ska nog passa för henne med, men gud va smidigt det va att försäkra henne jämfört med när vi skulle försäkra Linus. Det var ju ett rent helvete att få ett försäkringsbolag att godkänna honom, trots att han vart frisk från start. Tänk va födelsevikten kan spela stor roll där. 
 
Nu väntar jag på att min lilla tjej ska vakna och äta, de börjar spänna o boobsen nu :P 
Klippt mig har jag också gjort idag, gott att klippa ur håret lite och få lite liv  det :) Har ju tagit rejält med stryk efter all blekning. Men nu ska de allt bli lite lyster i det igen =) 
 
 
Mitt nya hår =D 
 
 
 
Mina vackra barn ♥

2 veckor ♥

2013-10-07 21:07:01 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Idag är de två veckor sen Rebekah föddes ♥ 

Och för Jörgen innebar det att gå tillbaka till jobbet, för nu var pappaledigheten över. Jag kan inte fatta att hon redan är två veckor gammal?! Vart tog dom veckorna vägen? Men vi har överlevt våran första dag utan pappsen, vi mjukstartar ju ändå eftersom Jörgen jobbar dagtid denna veckan så de känns skönt. William har vart i skolan och Linus har vart ledig från dagis idag. Så det har vart en rätt lugn dag, passat på och tvätta en jäkla massa. För med tre barn blir det en hel del tvätt vill jag lova =P Haha . 
 
Efter att vi hämtat William så kikade vi lite på film innan de va dags att börja med maten och i samma veva kom de en kompis till William hit :) Så det var high life om man säger så xD Haha!! Nu sitter vi här och kikar på 112 på liv och död. Rebekah ligger i babysittern o sprattlar o kollar på nalle björnen som hänger över, Linus rullar runt på golvet och gör inte så mkt väsen av sig ;) William har gått upp o lagt sig. 
 
Imorn kommer BVC på hembesök, ska bli spännande o se va hon gått upp nu när vi inte vägt henne sen vi åkte hem från barnkliniken förra veckan. Sen har jag även tid hos frisören imorn :-) Ska bli gött att klippa ur håret lite. 
 
 
Mina hjärtan ♥
 
 
Älskade Linus
 
 
 
Lillan har matkoma
 
 

Rebekahs Förlossning

2013-10-06 21:57:33 Graviditeten
» Kommentarer(7) «


Ska försöka knåpa ihop en liten förlossningsberättelse även om minnet är lite luddigt. Men jag får väl komplettera den sen när jag fått förlossningsjournalen från min barnmorska, men de är ju ett tag kvar tills de är dags för efterkontrollen hos mvc.

 

Jag hade vart på förlossningen på kvällen den 22:a September, för att jag misstänkte att jag läckte vatten, så väl där kontrollerades jag för misstänkt vattenavgång, men det visade sig vara falskt alarm. Kom hem strax efter 21 och vid 23 gick jag och la mig. Vaknade inte alls långt därefter tror klockan var strax efter 23.30 av att jag hade värkar som gjorde ont, men dom kom inte så tätt så jag låg uppe i sängen och andades igenom dom. Vid 01-tiden gick jag ner och väckte Jörgen som hade somnat i soffan så han kunde gå o lägga sig. Men det va inte länge han fick sova, för vid 02 kom värkarna med 5 min emellan och höll i sig i ca 1,5 minut.

 

Så jag valde att ringa in till förlossningen som tyckte att vi skulle komma in, eftersom de ändå var mitt tredje barn. Så Jörgen ringde våran granne som kom över till oss och sov här så hon kunde ta barnen till morgonen. Väl inne på förlossningen fick jag först ligga med CTG i ca 20 min för att mäta värkarna och se så att bebisen mådde bra. Sen kände hon på mig och då var jag öppen 3 cm. Sen gick de segt upplevde jag. Hade ganska ont av värkarna så jag bad om lustgasen ganska så fort. Nästa gång hon undersökte mig var jag öppen 4 cm.

 

Vid 06-tiden dök Sara upp på förlossningen, min klippa. Och ett stöd för mig och Jörgen. Guld värt. Minnet är ganska luddigt där. Var så himla påverkad av lustgasen där. Men jag vet att jag bad barnmorskan ta vattnet eftersom det inte hade gått. Och man har fått ta det under mina andra förlossningar. Men hon tyckte inte riktigt det så vi avvaktade lite till. Kräktes även av lustgasen vid några tillfällen, va en aning hög av den om man säger så.

 

Sen började de trycka på nertill, men inte dom där typiska krystvärkarna, mer ett tryck ner mot rumpan och jag kände att jag ville hjälpa till lite, så barnmorskan kände igen och då var jag nästan fullt öppen så hon petade hål på fosterhinnan så vattnet gick och sen va det bara att krysta. Och fort gick det. Men gud va ont de gjorde att krysta ut denna madamen. Trodde aldrig jag skulle få ut henne där ett tag, men ett par krystvärkar så kom hon. Vår fina dotter.

Sen skulle den där jäkla moderkakan ut med, och denna gången kom den ut. Var livrädd över att jag skulle behöva opereras denna gången med för att få ut den, men de slapp jag. Och eftersom krystskedet gick så pass fort så sprack jag en del, först misstänkte dom att jag drabbats av en sfinkterruptur, så det kom in läkare för att kontrollera med ultraljud och även undersöka. Tack och lov så visade det sig att deras misstanke var felaktig.

 

Men jag behövde ändå sys en del. Först var det tal om att jag skulle få en spinalbedövning för att det var en del att sy, men klarade mig med lokalbedövningen och lustgas såklart. Fick ju ta tillfället i akt att andas in den ljuva gasen. När jag var ihop sydd och klar åkte Jörgen hem för att få lite sömn medans Sara stannade en stund till hos mig så hon och jag delade på den underbara grattis brickan och sen tog jag mig en härlig dusch för att tvätta av all svett och blod.

 

Men jag fick en helt naturlig förlossning denna gång, allt gick som det skulle. Jag fick upp min bebis på bröstet, jag fick mysa med henne efter förlossningen, jag fick amma direkt. Och vi fick åka till BB efter förlossningen. Allt var perfekt ♥ Det gjorde ont så in i helvete men de var värt varenda värk!

 

Nu var hon här.

Våran prinsessa Rebekah Lilly Zetterblad

4056 gram & 51 cm och 36 cm i huvudomfång . 

 

 
Sista bilden med tjocka magen ♥ Precis inkommen på förlossningen. 
 
 
 
 
Hann att sms:a mellan värkarna :) 
 
 
Lustgasen va jäkligt kul ;)
 
 
 
 
Sen kom hon, med dunder & brak
 
 
Världens goaste "mat" efter förlossningen ♥
 
 
Lilla prinsessan i väntan på att få komma till BB .
 
 
 
Första mötet med brorsorna ♥
 
 
 
 
På väg hem från BB :) 

Dags för en uppdatering..

2013-10-03 22:34:47 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Ja nu är vår lilla docka 10 dagar .. Tiden bara springer iväg, och ännu snabbare sen Rebekah föddes. Förlossningen gick bra, ca 5,5 timma så rätt fort speciellt i slutskedet så jag sprack lite granna, men återkommer med en förlossningsberättelse vid ett senare tillfälle :) Vi stannade ett dygn på BB, de räckte. Sen ville jag hem till min familj o mina killar ♥ 
 
Och sen dess har vi levt i en babybubbla ♥ Allt har bara flytit på så naturligt. Rebekah är så himla snäll, hon bara äter, bajsar och sover. Och amningen funkar helt felfritt. Livet känns helt perfekt nu, med henne i vår familj, familjen känns komplett nu på nåt sätt. Men i måndags fick vi ett litet bakslag, hon hade fått massa små små sår i ansiktet, så jag gick till barnmottagningen med henne där det konstaterades att hon har åkt på svinkoppar så vi fick spendera en natt på barnavdelningen för observation medans dom satte in antibiotika, så nu äter hon sin första pencillinkur, och alla sår har i princip läkt och är jätte fina nu. Hejja antibiotikan! =D 
 
Annars händer det inte så mycket, vi myser, gosar och ammar ! :) Pojkarna är överlyckliga över sin syster och är så himla stolta över henne =) 
Nu ska jag strax ta med mig min lilla tös upp och lägga oss o sova :) 
 
 
Första mötet på BB ♥
 
 
Stolta bröder ♥
 
 
Rebekah ♥
 
 
 
Våran lilla knubbis ♥
 
 
Kärlek ♥

Carriealong.se

2013-10-01 21:25:26 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Måste bara tipsa er om en toppen webshop som jag har hittat :) 
Som säljer massa underbara väskor, och ett väldigt blandat sortiment dessutom, jag har länge letat efter en ryggsäck som passar till Linus. Han är ju inte sådär jätte stor i rocken, så väskan fick inte vara för stor. Men hos Carriealong.se hittade jag den perfekta väskan för honom, en supersuper söt elefantväska :-) 
 
Den passar han perfekt samt att den är lite barnslig :-) En perfekt barnryggsäck, Plus att webshopen har en väska för alla smaker vare sig du är man eller kvinna eller barn. En annan favorit där är ju Fjällrävens Kånken . En perfekt väska att ha med sig till förskolan eller på utflykt till skogen. Ta en kik på sidan vettja ;) 
 
Klicka här för att komma dit =)
 
 
 
 
Denna tuffa ryggsäck beställde jag :)