Dop för Rebekah ♥

2014-01-27 19:06:38 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Long time a go :) Här har det vart tyst vill jag lova ;)
Men det har varit fullt upp. Vi har vart på BVC för 4-månaders kontroll och denna gången stannade vågen på 6220 gram & 65,5 cm ! Lång tjej! Nu ligger hon på medelkurvan på vikten och en kurva över på längden . Så hon växer på bra, har även börjat lite smått med smakisar. Gröt är väl de hon tycker om bäst hittils. Lite potatis har hon också smakat på, men de va inte lika gott ;P Hehe. Men får hoppas hon blir ett matvrak precis som sina bröder :-) 
 
Igår hade vi dop för Rebekah =) Vilket gick jätte bra, hon somnade i kyrkan men vaknade till när Prästen tog henne och hällde vatten på hennes huvud. Men inga tårar alls :) Hon fick jätte fina doppresenter, gåstol, pengar, ett jätte fint halsband, ramar, bestick, en bukowskikanin med hennes namn broderat i örat =) Vi är jätte tacksamma för alla som ville komma och fira våran dotters dopdag! 
 
Idag var det bara att rusa åter till vardagen igen. Jörgen jobbar natt hela veckan, så nu är man helt solo då. Men de får gå denna gången med. Rebekah har ganska nyss somnat och pojkarna spelar lite. Men ska snart fixa kvällsmat till dom med så dom också får gå upp och sova. Linus har dessutom slutat med blöja på natten och det har gått jätte bra :-) Han är så duktig! Håller sig hela natten, har vart nån enstaka olycka när han inte lyckats hålla sig och inte förstått att han behöver gå upp och kissa, men är jätte stolt över honom.. =) 
 
Men nu ska de bli skönt att lägga barnen, för de blir så jäkla intensivt på eftermiddagarna. Ja, det är inte alltid en dans på röda rosor med 3 barn ska ni veta, och den som säger nåt annat den ljuger. Linus är inne i sin värsta trots just nu. Fyfan, för det humöret på den lille killen, de är inte att leka med. Vi får verkligen igen nu för att vi "daltade" men han när han var liten. William är så jäkla uppkäftig och tyken. En försmak på tonåren kanske? Nä ibland vill man verkligen säga upp sig som förälder och undrar vad man gör för fel? Rebekah testar ju inte så mkt utan är mest snäll =P Rullar runt som en galning xD 
 
Ja, det va lite från oss! ♥ 
 
 
Samma body =D (Linus 8,5 mån & Rebekah 4 månader)
 
 
Dukat för dop
 
 
Fixade lite naglar till dopet 
 
 
Jag innan dopet
 
 
Rebekah med morbror & nu även fadder 
 
Fina doppresenter! Tack =)
 
 

Äntligen friska!

2014-01-17 19:20:48 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Här har det vart dålig aktivitet! Jag skyller på att vi haft magsjuka här hemma eller vad de nu var. Jörgen kräktes i söndags och i tisdags kräktes William. Fast tror mer på att William kräktes för att han åt snö i skolan. Men sen vet man ju aldrig så det är bättre att ta det säkra före de osäkra så vi har hållt oss isolerade, men nu har äntligen dessa 48h gått och vi är friska =) Super skönt att kunna återgå till det normala igen :-) 
 
Jörgen är ledig i helgen så vi ska passa på att mysa. Och idag är det dessutom pappsens födelsedag så nu ska vi ha fredagsmys här hemma med allt vad det innebär. Ska sätta oss och kika på Star Wars och ha det mysigt . I veckan som kommer är de fullt upp. Ska till BVC på 4-månaders  kontroll, prästen kommer hem till oss för dopsamtal, sen ska de planeras inför dopet på söndag nästa helg. 
 
Så har ni tips på rosa kakor ? Släng hit dom. Dopet ska ju såklart gå i rosa ! =D Hihi. Så jag behöver massor med tips och ideer :) Nej, nu ska jag fixa iordning pojkarna för kvällen och rebekah ska få hoppa i sin pyjamas :) 
 
 
Jag och miniterror 
 
 
 
 
 

BVC - 3,5 månad ♥

2014-01-07 22:08:39 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallåj tisdag ! Fullt upp hela dagen lång. Imorse fick jag väcka min lilla skrutta vid 7! Hon va inte alls fullt så glad på sin mamma då, hon är ju så himla van vid att få sova till 10, så att gå upp vid 7 va hemskt. Men hon somnade om gott när jag gick och lämnade William och Linus. På BVC gick det jätte bra. Va jätte skönt att få träffa vår gamla BVC sköterska och få prata om lite saker jag undrat om, bla hennes huvudform då jag tyckte hon vart lite knölig, samt att det är så svårt att känna hennes fontanell, men den fanns allt där även om den va liten. Och ang huvudet så skulle vi ha henne i en Bumbositter och så mycket magläge som möjligt. Tycker dock inte den lilla damen alls om. Men måste man så måste man :) 
 
Annars har dagen rullat på, jag har roat mig med att plocka bort dom sista julsakerna, nu ska jag bara få upp allt på vinden igen med, men de får jag ta imorgon, för det har jag verkligen ingen ork med nu. Vart fullt upp hela dagen, så nu är det gott att få sitta i soffan och bara slappna av :) Alla barnen sover så gott. Rebekah somnade gott efter ett mysigt bad, hon älskar verkligen att bada jämfört med sina bröder som bara skriker så fort dom får lite vatten på kroppen. 
 
Så nu sitter jag här ensam och suddar ute i cyberspace. Jörgen jobbar ju, men imorgon är de en ny dag och jag ska väl försöka komma i säng lite tidigare idag än föregående dagar :) 
 
 
Glad tjej påväg hem från BVC :-)
 
 
Ligga i babysittern är trist, SITTA skareva ;)
 
 
En mamma
 
 
Jag och Linus hade lite skoj framför kameran ;) 
 
 
Passade på att rensa bort alla 62 kläder idag =( 
 
 
Nybadad tjej ♥

Back to basics!

2014-01-06 21:16:14 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så va det slut på ledigheten för den här gången :) Imorn är det tillbaka till vardagen igen, och ja det ska bli skönt att få komma tillbaka till rutinerna igen, dom blir ju lätt rubbade när man är långledig. Men nu så :) Idag har dagen spenderats hemma, har grejjat och donat, tvättat.. Den ständiga sysslan här hemma, har fått en liten kräkdam sen jag slutade amma, så det blir ett par ombyten om dagen. Får nog införskaffa oss lite mer spylappar om hon ska fortsätta så ;P Haha! Men tack o lov så kaskadkräks hon inte som William gjorde så länge han fick ersättning. 
 
Nu jobbar Jörgen natten hela veckan, så de blir mycket ensamt för min del. Men ibland kan det va gött det med =) Så man hinner sakna varandra lite :) i lördags hade vi lite egentid tillsammans, var ute på reasturang och åt middag. En jätte smarrig plankstek, åh va gött det satt i magen vill jag lova. Sen avslutade vi kvällen hemma i soffan framför en rolig film o lite godis =D 
 
Imorn ska jag och lillskruttan åka till BVC för en viktkontroll. Hoppas verkligen hon lagt på sig nu, så jag kan släppa det och se att hon växer som hon ska :) Ett annat + i kanten är också att vi får tillbaka våran gamla BVC sköterska igen, gillade verkligen inte den vi haft nu, hon verkade så ointresserad i sitt yrke och inte alls kunnig inom barn. Vilket jag som förälder tycker att hon ska vara. Nej, så det ska bli skönt med en som har erfarenhet utav sitt  yrke och vet vad hon sysslar med :-) 
 
 
Här snurras det för fullt nu =) 
 
Den goa planksteken =)
 
 
Det har hänt en hel del på 3,5 månad ♥
 
 
Sitter fint i soffan, en liten stund innan hon tippar ;P hehe 

Välkommen 2014!

2014-01-02 21:08:33 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så va det nya året här =) Ett år jag hoppas ska bli fyllt av fantastiska upplevelser =) 

Nyåret firade vi tillsammans med min bror och hans sambo hemma hos dom i Landvetter. Jag och alla barn åkte dit, medans Jörgen jobbade. Dom bjöd oss på trerätters. först var det toast med någon röra på, till varmrätt blev det ångrökt lax med potatisgratäng och till efterätt blev det Panacotta :-) Super gott!! Sen härjade barnen runt som bara den, var ute och sköt lite raketer vid 22, för William va väldigt trött. Linus hade sovit i bilen dit, så hos han fanns det inte en gnutta trötthet. William checkade ut vid halv 11. Rebekah hade redan gjort natten vid 19! :P Haha. 
 
Linus höll sig vaken hela kvällen, han satt med och skålade med bubbel vid tolvslaget sen gick han och jag upp och la oss. Och vaknade inte förän vid 9. Då gick dom in och väckte sin morbror :-) Hasse tog med sig barnen på en tur för att hälsa på hos ambulanserna, vilket Linus älskade såklart =D Helt klart det bästa med morbrors yrke :) Sen kom pappsen och hämtade oss och det var dags att säga hejdå för den här gången! Men vi ses ju snart igen.
 
Har även fått ta det tråkiga beslutet om att sluta amma =/ Sist hade ju inte Rebekah gått upp alls i vikt. Och mjölken min var väl antagligen inte i det tjockaste laget. Så jag började ge henne ca 1-2 flaskor ersättning om dagen. Vilket resulterade i att hon hellre tog flaskan än bröstet, la jag till henne så blev hon bara arg och frustrerad. Jätte tråkigt för det är verkligen så mysigt att amma. MEN, hon ska ju gå upp i vikt också så hon växer, det är ju det viktigaste och det hoppas jag att hon gör nu när hon bara får ersättning. Jag är iaf glad att jag lyckades att amma henne i 3,5 månad . Alltid nåt :) Tur det är mysigt att flaskmata med ;) ♥ 
 
 
 
Nyårsfin tjej =) 
 
 
Varmrätten på nyår
 
 
Skålar in de nya året 
 
 
Gladfis!
 
 
Matar lillasyster ♥