Neonatal - Föräldrafika

2011-03-15 19:49:53 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(1) «


Det var jätte trevligt idag! :-)
Kom till Neonatal strax innan kl 10, och träffade den andra tjejen, som jag skulle ha det ihop med. Vi ringde på och fick prata med en sköterska, det var så kul, för det var en av dom tjejerna vi hade när vi låg inne :) Så det var kul att få visa upp vår lilla kille så :) Tyvärr fick vi inte komma in på avdelningen nu, eftersom dom har speciella restriktioner nu när de går vinterkräksjuka, och det förstår man ju att dom inte vill ha till dom små yttepytte bebisarna.

Vi fick iaf sitta i deras samtalsrum . Lagom tills vi kom dit så vaknade Linus. Inte ville han sova inte. Och sen droppade det in 3 mammor. 2 av dom var lång liggande. Den ena hade legat sen December, och den andra sen januari. Jag har ju ingen direkt erfarenhet av när man ligger så länge, vi låg ju bara i 2 veckor. Kan bara tänka mig hur jobbigt det måste vara, och båda två hade ju barn sen innan. Jag tyckte det var jobbigt att vara utan William i två veckor, kan bara tänka mig hur de är när man måste ligga i 3 månader.

Det var väldigt givande att få lyssna på deras berättelser om hur dom hade det, hur dom upplevde det, vi kunde dessutom ge lite tips om hur det skulle bli när man kommer hem, jag berättade hur det var för mig och hur jag upplevde det, dock upplevde ju inte jag min hemgång som positiv, utan att det var väldigt jobbigt. Det är så mkt som man ska ta in och bearbeta, och man förstår nog inte riktigt förrän man kommer hem, hem till sin familj, till vardagen och verkligheten hinner ikapp en. Men detta är absolut något jag vill göra igen, det ger inte bara dom mammorna så mycket, utan det ger även mig väldigt mycket. Att jag får prata om vad som hände oss, även om det inte var nån fara för hans Linus så är det ändå en traumatisk upplevelse för mig som jag gärna pratar om. Tror det kan vara svårt för utomstående eller människor som inte varit med om det att riktigt förstå. Man kan sätta sig in i det på ett annat sätt om man själv upplevt nåt liknande.

Att vara så nära vårdavdelningen väckte starka känslor hos mig. Det var ju bara 5 månader sen vi låg där själva och hade samma vardag som dom mammorna vi träffade idag.

 

- 2 dagar gammal .

 

 

 

 

- i min säng inne på föräldrarummet (kläderna på tok förstora strl 44)

 


Kommentarer
Postat av: Elin - Albins Mamma

Guu vilken sötnos! :D

2011-09-15 @ 10:47:24
URL: http://elinpantsar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback