Års resume ♥

2011-12-31 10:33:20 Dagboken
» Kommentarer(1) «


 

Januari

Linus blev 3 månader och fick sin första vaccination på BVC . Lillprinsen vägde 3950g ♥ William och Jörgen var på Disney on Ice i Göteborg, och han älskade det! Linus var även såpass stadig att han fick testa på att sitta i Bumbostolen som vi lånat av Sara! :)

 

 

Februari

Linus fick sin första grötsmakis, helt ok tyckte han! Vi sprang mkt på BVC för att väga och se att han fortsatte uppåt, amningens baksida, man vet inte hur mkt dom små får i sig. Annars var februari en lugn månad :)

 

 

Mars

Linus och jag gick på vårat första Babysim tillsammans med Lina & Melanie. Gick en del på Kyrkis med en tjej som heter Sofia som vi lärde känna :) Barnens farfar fyllde 70 år, så vi var på kalas =) Linus fick även testa gåstolen som var VÄLDIGT skojjig :) Sen började jag gå på föräldrafikor via Pytteliten uppe på Neonatalen. Träffade andra föräldrar med förtidigt födda barn. Vi firade våran första bröllopsdag! Det blev middag på New Place utan barn ♥ Vi firade våran bröllopsdag med att sen åka på SPA på Stenungsbaden! Underbart!! :)

 

 

April

Jag fyllde år, hela 23 år! Inget värt att fira ^^ . Linus döptes till Linus William ♥ Hela tjocka släkten närvarade. Hade dopet tillsammans med min vän Sofia & hennes sambo Stefan. Linus blev hela 6 månader! Tiden går fort när man har roligt . Jörgen fick äntligen ett ryck och tapetserade om i köket! :) Vi fasade även ut amningen och började introducera välling istället :) Kände mig väldigt nöjd med att ha ammat i 6 månader . Linus började även ta sig framåt nu, har flera videoklipp på det =) Så babysittern fick vi plocka bort, och gåstolen klättrade han ur, så den fick han ha sele i. Jag köpte mig en ny dator och en underbar Tassimo. Lite party, grillning lyckades vi också klämma in. Och en hel del turer till lekplatsen med fika :)

 

 

Maj

Hade lite party hemma med goa vänner :) Hade det tufft att få Linus försäkrad mycket prat med försäkringsbolag hit och dit. Våran underbara Nicolina fyllde 2 år. Linus lärde sig sitta själv, han kröp alltså innan han satt :) William slutade med blöja helt, både på natten & på dan! Våran duktiga kille! Jag och Jörgen åkte på Bio i Göteborg, för lite tid på tumanhand ♥ Och inte glömma att 25/5 är det ofrivilligt barnlösas dag! ♥

 

 

Juni

Vi va hos veterinären med Rocky för att ta ett cellprov på hans tumör i örat, den visade sig då vara godartad :) Barnes kusin Edwin fyllde 1 år, så det va kalas för honom. Linus blev väldigt sjuk, han fick dubbelsidig öroninflammation, magsjuka och matvägrade så vi las in på Barnkliniken Avd 23 där det sattes sond på honom. Där låg vi i lite över en vecka innan han började äta igen. Linus blev även överkänslig mot komjölksprotein, så han fick äta mjölkfritt ett tag. Åkte på en hel del utflykter, fika i stan, bada osv :)

 

 

Juli

Vi åkte på en liten mini semester till våran vänner Lollo & Robban i småland, där vi sov över och dagen efter åkte vi till High Chaparall :) Något som uppskattades massvis av William :) Fallens Dagar var det också, och det innebar utgång! =) Linus började även gå lite smått =)

 

 

Augusti

Var en hel del bad i Augusti månad, försökte komma iväg så mkt vi bara kunde. Vi var i GBG och kollade på Bilar 2 tillsammans med Williams morbror Hasse. Det blev även en sväng till Liseberg, såklart! =) Kristina & Juhani gifte sig, så deras bröllop var jag på =) Fick dock åka hem med feber :/ Vi firade Williams fjärde födelsedag med paket & tårta! Och vi tog ett riktigt tungt beslut av avliva våran älskade vän & familjemedlem Rocky ♥

 

 

September

Det var en sorgemånad för oss, vi avlivade våran älskade vän! Nästan 11 år blev han. Oerhört jobbigt för alla i familjen. Och han lämnade ett stort tomrum efter sig, saknar honom så otroligt mycket. William frågar fortfarande efter honom ibland.

 

 

Oktober

Nu började det på riktigt kallt ute, så overaller och vinterjackor fick komma fram :) Linus fyllde 1 år, och det firades med paket och tårta såklart, Linus fick sin egen tårtbit som han kladdade med . Jag bakade årets första sats med lussekatter.

 

 

November

Det var Alla helgons afton, kunde inte ta mig till Borås, så jag tände ljus hemma för pappa istället. Vi tog ytterliggare prover på Linus, för att kolla hur stor chans han hade att ha glutenintolernans. Vi firade Jörgen på fars dag ♥ Det va den Internationella Prematurdagen (17/11) Var iväg och åt middag på New Place för att se gå på bio och sen Breaking Dawn . Va på Ullared med Sara & Toni! :) Hann även med en liten familjejulfest på Jörgens jobb SYC! Julpyntade, och det va första advent.

 

 

December

Fotade julkort, bakade pepparkakor & lussekatter =) Linus råkade ut för öroninflammation igen. Varje morgon tittade vi på Julkalendern. William hade luciafirande på dagis, vilket vi missade ;/ Men hann med lite grann iaf. Vi fick en tid till Uddevalla sjukhus för Linus Gastroskopi :/ Klädde julgranen tillsammans, jag kom in på skolan. Vi firade jul, och nu ska vi fira nyår :)

 

 

 

 

 


Jag lever

2011-12-29 23:10:24 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Jag lever, men det är bara lite mycket för mig just nu, hoppas ni har överseende !


Tisdag - 111227

2011-12-27 08:19:40 Dagboken
» Kommentarer(6) «


God morgon tisdag .
Igår va vi en snabbis i Borås för att hälsa på barnens mormor & för att dom skulle få lite julklappar. Vi stannade inte så länge, utan vid 18 tiden åkte vi hemåt, i hopp om att lyckas hålla barnen vakna hela vägen hem, och vi lyckades. När vi hade ca 6 mil kvar hem så började William spy =/ Dumma åksjuka! Vi hade glömt att ge han åksjukemedicin innan vi åkte hemifrån, så får väl bara skylla oss själva egentligen, dock synd om William som tvingades spy i bilen :( Han tycker ju det är så äckligt och blir så ledsen efter att han har spytt. Väldigt ångerfull och ber om ursäkt för att han gjorde så.

När vi kom hem va det läggdags för båda två. Och sen fick jag äta lite sen middag och kikade på Victoria Secret fashion Show . :) Om en stund ska jag ner till stan och möta Elina, själv! Känns lite konstigt, jag har ju liksom med mig barnen alltid . Finns knappt nåt jag gör utan dom, men dom får stanna hemma med sin pappa nu. Anw, Elina ska kika på tapeter, sen ska jag byta en julklapp som jag fick av Jörgen. Sen har jag ett besök på Vårdcentralen igen, ännu mera blodprov.. Blöööh! Bara låta dom tömma mig på blod och se glad ut ;)


God fortsättning..

2011-12-26 00:16:26 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Nu va julen över .
Vi hade en jätte mysig julafton. Vi startade morgonen med att paket var fick öppnas, William öppnade sin Finn McMissile bil, som han blev överlycklig över, han blev nästan så glad så han började gråta, då har man lyckats med en julklapp. Och Linus fick öppna sin Blixten åkbil =) Den va också en hit, även om han inte blir glad på samma sätt, han är fortfarande lite för liten för att förstå. Det han tyckte va roligast det va att få slänga julklappspappret i skräppåsen ^^

Sen grejjades det lite hemma, barnen lekte med sina nya leksaker. Klädde på dom finkläder. William i jeans, en mörkblå skjorta & slips. Linus hade en vit pikébody, med en grå slipover & gråa manchester jeans. Så fina så ♥ Barnen öppnade resterande julklappar och va såååå nöjda så :) Båda två fick jätte mycket fint. Vi åt lite julbord hemma till lunch, sen behövde Linus sova en stund innan vi åkte hem till Jörgens syster och firade med resten av släkten :)

Där bjöds det på mer mat, mera julklappar & sist men inte minst risalamalta ! :) Sen åkte vi hem med två trötta barn, gick precis hålla Linus vaken i bilen, men han stenslocknade när vi kom hem efter lite välling. William tyckte inte direkt att sova var nåt han skulle göra, han skulle ju leka med alla leksakerna =)
Han vaknade tom inatt och tyckte det va dags att gå upp och leka, och då va kl typ 01 :/ Men dom gjorde morgon tidigare än fan själv, men det fick Jörgen ta :-P Själv sov jag till 10 :)

Idag har vi tvättat massa massa kläder, hade hamnat efter en del så idag bokade jag tvättstugan :) Sen har Jörgens föräldrar samt 2 av hans systrar vart här på middag. Lutfisk, potatis & sås! =) Barnen stendäckade efter dom gått, men sen har Linus vaknat och vart ledsen, antingen för att han drömt nåt eller för att vinden är så kraftig ute, så mörblerna på balkongen kastas hullerombuller :-/

Nu ska jag snart försöka sova med, imorn ska vi åka till Borås är tanken, får väl se hur det blir med det, inte så lockande om det ska blåsa så här..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


GOD JUL

2011-12-23 23:47:18 Dagboken
» Kommentarer(0) «


 

Önskar Fam. Zetterblad


Dan före dopparedan

2011-12-23 08:45:23 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Till Filippa:
Tack för din kommentar. Jobbigt för din systerson att ha de så med sin mage, och jag tycker faktiskt att det är ganska sjukt att dom gjorde gastroskopin på han i vaket tillstånd. Linus kommer sövas, blandade känslor för min del, klart att jag inte vill söva honom, MEN jag vill inte heller att han ska göra den i vaket tillstånd. Så jag intalar mig själv att narkos är de enda rätta för att han ska slippa onödig plåga.

På tal om Gastroskopin då. SÅ fick jag brev igår om när. Så den 17 Januari (Jörgens b-day) äger den rum. Tiiiiiidigt på morgonen, så William måste lämnas på dagis strax innan 7 den dagen . Skriver lite mer om den vid ett annat tillfälle. Det känns fortfarande inte jätte bra, men det måste gå bra, det bara måste det.

Igår hade jag och barnen en heldag på Överby, det blev klädshopping till barnen. William fick en massa nya kläder, bla en onepiece eller ja jumpsuit, för de va ju ingen äkta så :-P Men han gillar den. Passade på att fika när vi ändå var där.

Nu har jag precis betalat räkningarna, och julskinkan är i ugnen. Doftar ljuvligt ♥ Barnen springer runt o skrotar i sina onepieces! :) När Jörgen går upp sen vid 13 har vi lots of stuff to do ! :P


Shoes, shoes, shoes .

2011-12-21 23:36:39 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Are a girls best friend ♥
Jag har funnit ett par älsklingar, som bara skrek  - KÖP MIG!!! Så jag, den svaga länken i mig kallat "impulsshoppande" gav vika, jag vet jag är klen, men jag kunde inte motstå. Så ja, I'm with shoes! Men får väl se om dom passar först, annars får jag väl skicka tillbaka dom. Annars idag har vi vart och handlat julmaten, fick tag i en fin skinka & massa annat smått o gott! :) Kommer bli asagörbra!

Massa annat slank också ner som vanligt . Imorn blir det en ny tur till Överby men med barnen, ska kika efter lite nya kläder till William, behöver fylla på hans garderob lite granna. Sen måste jag hitta en skjorta till julafton, och jag vill ha en röd tillsammans med en svart slips, han kommer bli så snygger så! =)




Är dom läckra eller vad?

Onsdag - 21/12

2011-12-21 09:45:31 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon! =)
Pissnatt är vad vi har haft, William vaknade igår kväll och va ledsen och saknade sin pappa =/ . Sen tog det en stund innan han somnade om, Linus har vart vaken och skrikit, William kom in till mig vid 4 och ville leka med bilar, Linus skrek lite till och sen lyckades vi somna om till halv 7 tillslut. Summan av det hela = TRÖTTHET! Linus va nog trött han med, för han sover nu, efter att vi lämnat William på dagis. Hans sista dag för det här året =) Så nu hoppas vi på en mysig julledighet tillsammans! :)

Igår var vi på Överby jag och Linus. Han fick nya vinterskor, då hans gamla inte passar hans fot som den ska :/ Och William fick en julklapp, som jag vet att han kommer ä l s k a ♥ Idag har vi inga planer what so ever! Hemmamys kanske, eller ja.. =) Nåt hittar vi säkert på . Egentligen så skulle jag behöva åka och handla, MEN de gör jag inte med barnvagn. Nepp, då får Jörgen vara med .

 

Det tar sig, sa pyromanen..


Tisdag - 20/12

2011-12-20 08:17:04 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag är lillskruttas 14 månader ♥
Tänk va fort det går. William är snart 4,5 år & Linus redan 14 månader, vart tar tiden vägen? Känns som om jag inte riktigt hinner med :/ Dom blir stora alldeles för fort. Linus utvecklas massor, kommer mer och mer ord hela tiden nu säger han: Mamma, pappa, titta, där, borta, attjo, hej, hejdå. Ja, allt går i en rasande fart, dessutom är han en riktig klätterapa, men han börjar bli säkrare i soffan nu, och man kan låta han sitta där. Givetvis måste man ha koll, men han börjar lära sig =)

Suttit och fixat med CSN lånet nu på morse, så jag får lite pengar nästa termin. Och det va inga problem där inte ;) Snart ska vi klä på oss och gå och lämna William på dagis, och sen blir det en promenad till Överby med lillemannen och fika med Lina :) Ska kolla efter en grej med ^^ .

Men nu är det bäst att sätta fart på barnen så vi kommer iväg idag . =)

Vikt

2011-12-19 12:43:46 Dagboken
» Kommentarer(1) «


 

Väger samma på båda bilderna. :)


Måndag - 19/12

2011-12-19 12:11:52 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå! =)
Är på lite bättre humör idag, men bara lite :-P
Linus somnade precis efter att ha röjt loss här hemma sen 06.30. Är fullt ös på honom från att han slår upp sina ögon till att han stänger dom . Fattar inte vart all hans energi kommer ifrån? :) Men de är kul att se han röjja runt. William är på dagis, han fick åka med Nicolina & hennes pappa idag. =)

Men det är snart dags att hämta honom igen. Och då blir det lite tjöt hos Sarah :) Innan vi drar hem för att barnen ska få middag, hoppas kunna peta i mig nåt idag. Har inte lyckats med det än. Usch, hatar när det blir så här, och jag kan inte äta bara för att äta.. Måste vara hungrig, men känner ju fan inte en gnutta hungerkänsla =( Nej, det ger sig väl.. Visste ni att kroppen faktiskt klarar sig utan mat i 6-8 veckor?! Det är ju sjukt.. Bara man dricker.

Nej nog för mig idag. Jag ska dricka en kopp te nu!

Fjärde Advent

2011-12-19 00:19:02 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Så va den här helgen förbi..
Inte mig emot, för den har vart förbannat tråkig. Idag är jag på riktigt pissigt humör, så skulle kunna ösa ur mig både de ena och de andra, men de kommer inte hända, kanske i den privata bloggen, men det passar sig inte riktigt här. Hursomhelst, så har vi inte gjort så mkt idag, har umgåts med mina underbara barn hela dagen lång ♥ Precis som vanligt med andra ord :)

Går in mot slutspurten mot julafton nu med, men jag kan inte påstå att jag längtar direkt. Ser bara allt som ett enda stort stressmoment just nu =/ Tråkigt men sant. Är inne i en enorm svacka så de finns inte, klarar inte ens av att äta.. Har inte ätit riktig mat sen i torsdags, de går bara inte. Har ingen som helst matlust eller ens en gnutta hungerkänsla.. Så just nu lever jag på kaffe & te. Inte bra, jag vet. Men går det inte att äta så går det inte.. Jag överlever nog ändå. Har klarat mig utan mat förr, så gör jag nog det nu med.

Nej, sova nu kanske.. i min ensamhet, som vanligt..

 

 

 

 

 

 

 


Svar till anonym

2011-12-17 16:10:44 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Jag vet mycket väl att det är tufft att plugga på distans. Förra terminen jag läste så läste jag Psykologi A, medicinsk grundkurs, vård & omsorg samt Etik & livsfrågor. Så jag vet att det krävs mycket från mig. Men vad ska man göra om man vill ha en utbildning, jo bita i det sura äpplet & ta tjuren vid hornen!

Klarade jag det förra gången, ska jag nog fixa detta med. Hinner jag inte med allt under tiden barnen är på dagis, då får jag väl helt enkelt sätta mig på kvällen när dom har somnat.


Today is a better day .

2011-12-16 22:41:52 Dagboken
» Kommentarer(4) «


God kväll bloggvärlden!
Hoppas ni haft en bra dag? Min dag har vart mkt bättre än gårdagen. Har väl så smått börjat smälta det här med biopsin nu, men tycker fortfarande de är väldigt läskigt. Men jag hoppas det ska gå bra. Försöker intala mig själv det iaf. Fick besök av Erica + familj idag, på en liten fika, deras lilla prinsessa var inte på nåt solskenshumör direkt. Men så är de ju ibland med bebisar, inget man kan styra över.

Båda barnen somnade vid 19. William var helt slut, och stendäckade innan Linus tom. Fick lite glädjande besked idag med från skolan. Jag kom in på alla kurser jag sökt och tackade ja till att läsa - Barn & Ungdomssjukvård, Psykiatri & Hemsjukvård på distans. Dels för att barnen ska slippa långa dagar på dagis & för att jag vet hur första terminen på dagis är, mycket sjukdomar och då kan jag ändå plugga även om dom skulle vara sjuka och behöva vara hemma. Ska bli skönt att komma igång igen, även om det är ganska jobbigt också.

Men, jag får ju nåt att sysselsätta mig med heltklart! Ska bli intressant. Så nu är det verkligen byebye mammaledighet. Men ja, lite sorgligt är det allt, för jag tycker ju egentligen att Linus är lite liten än. Men jag vet inte.

 

Här hittade jag han idag ;) Busunge!!



Fredag - 16/12

2011-12-16 09:54:49 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon fredag! :)
Strax innan 7 klev vi upp imorse, satte oss och tittade på julkalendern som alla mornar numera. =) Jörgen har fått nån allergiskreaktion, så han ser inte riktigt klok ut, händerna & fingrarna är svullna & röda som attan, och hans ögon är jätte svullna. Tycker riktigt synd om honom, och sån klåda han haft inatt och knappt kunna sova. :/

Nu är han på jobbet iaf. Vi har satt igång en maskin tvätt och barnen leker på sitt rum just nu. Annars är det en lugn fredag för oss, Jörgen jobbar ikväll men vi får några vänner på middag ikväll =) Tacos is the dinner. Dock inte jätte jätte sugen men de får gå :P William tycker ju om det så ;)

Ska iaf försöka hinna med en snabbdusch om barnen tillåter mig till det ^^ .
Klä julgranen är tänkt att vi ska hinna med också.
Nej, nu ska jag sluta babbla och ta mig nåt att äta & dricka nypressad apelsinjuice från våran citruspress !

 

k ä r l e k ♥


Livrädd !

2011-12-15 21:15:54 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(1) «


Fick ett samtal från dr. Robinson idag .
Kan väl inte påstå att det va ett glädjande besked direkt. Han hade gått igenom Linus senaste prover som vi tog sist gång på barnmottagningen. Och dom värdena var förhöjda :/ Så nästa steg nu är gastroskopi . Jag är LIVRÄDD! Jag vill inte söva honom. Med narkos finns alltid risker, ALLTID!
Även om jag innerst inne vet att det kommer gå bra och att det är en lätt procedur, så har jan ändå en rädsla inom mig, för tänk OM det inte går bra? Man vet ju faktiskt inte.

Han skulle hursom skynda på remissen, så vi får det gjort så fort som möjligt. Så om han har gluten (Celiaki) Så kan vi byta ut hans kost så fort som möjligt. Så nu är det bara att vänta på kallelsen. Och känna ångest & oro :/ Ärligt talat vet jag inte hur jag ska fixa detta? Men på nåt sätt måste jag lyckas ta mig samman. Vi behöver ju ändå få veta, och det finns ju inget annat sätt tyvärr.

Nån som har erfarenhet om detta, får gärna kontakta mig!



Så sant, så sant ..

2011-12-15 11:43:47 Dagboken
» Kommentarer(1) «



Torsdag - 15/12

2011-12-15 09:25:51 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hej o håååå... =)
Igår hann jag helt enkelt inte med en uppdatering, fullt upp hela dagen. Man får inte sitta ner många minuter nu. Linus är överallt & ingenstans ;) Pillar på allt, speciellt i köket. Eller drar ute byrålådor och sen dra ut alla kläder är väldigt roligt, så man får passa honom hela tiden nu. :) Måste hursomhelst köpa barnlås till skåpen & lådorna till köket nu känner jag. Är nog säkrast så .

Efter att barnen somnat igårkväll så bakade jag lite, det blev mozartkulor & knäck. Knäcken blev lite för hård bara :/ Men får väl koka ny, även om det är så jävla kletigt o kladdigt. MEN gott är det, en riktig sockerbomb!

Steg upp strax innan 8 idag, när Jörgen skulle åka till jobbet. Och nu leker barnen inne på rummet och jag försöker knåpa ihop ett inlägg här, innan dom vill ha sällskap. Annars har vi inga planer idag, får se vad vi hittar på =)


Onsdag 14/12

2011-12-14 10:03:53 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Oj, redan onsdag..
Veckorna springer iväg nu, och egentligen har vi så mycket göra nu innan jul, även om jag inte riktigt finner lusten just nu . Det är julmat som ska handlas, julgransbelysning ska köpas, granen skall kläs, barnens kusiner ska vi köpa julklappar till, julgodis ska bakas, listan kan göras lååååååång! Jag känner att dygnet gärna hade fått ha liiite fler timmar faktiskt.

Igår hade jag och Linus tvätta på vårat schema, två maskiner hann vi med och sen vek vi allt :) Så vi va duttiga vi, ett bra team! =) Efter dagishämtning åkte vi hem till Elina ♥ och barnen, fikade, tjöötade, drack kaffe och fick mig lite goa skratt ! =D Skulle lyssnat på hennes bäsebuus i magen med, men apparaten ville inte funka =(

Idag händer det nog inte så mkt, har lämnat William på dagis så vi fick oss en go promenad till dagis, även om den inte kändes så lockande när jag vaknade imorse, då ville jag helst ligga kvar i sängen i ett par timmar, men nä jag fick änna rycka upp mig, och nu är han där iaf. Vad jag och lillskrutt ska göra det vet jag inte. Linus skrotar fortfarande runt i pyjamas . ^^ Nej, vi får väl kanske grejja lite här hemma.

Tisdag 13/12 - Lucia

2011-12-13 08:10:50 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Saaaaankta Lucia, skänk mig en tia. Tian var trasig lucian va knasig!
Så sjöng alltid min pappa på Lucia ;) Vi har faktiskt kollat på Luciafirandet på TV från Göteborgs domkyrka. Jätte fint va det, med alla ljus :) Och alla fina julsånger var så fina, älskar julmusik! =) Ljuvliga toner!

Jag har börjat beta av tvättberget här hemma, det växer fort med två (3) lortgrisar! Ska gå och lämna William på dagis om en stund med, och sen hem och fortsätta tvätta. Det är väl ungefär det våra planer består av idag, grejja lite hemma och mysa med lillprinsen när den stora är på dagis. Har faktiskt ingen aning om vad vi ska hitta på, men de ger sig väl :)

Kanske kan finna lugnet att slappa en stund när han vilar middag, vem vet ? :)
Vad ska ni göra idag? Nåt Luciafirande?

 


Luciafirande på dagis

2011-12-12 23:11:31 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hej hopp!
En härlig dag har vi haft trots Jörgens slarv ;) Men han kom allt hem på sin rast med vagnen, så jag kunde hämtat William från dagis :-P HIhi. Vi har även haft besök av Lina & Emilia ♥ Trevligt! Fick bli lite frukost tillsammans när dom kom, Linus låg och sov i sin säng, men vaknade sen för lunch och lite bus. =)

Sen var det ju som sagt luciafirande på dagis. Gick väl sådär lyckat. Det hela startade hemma, William ville INTE ha på sig overall, ja han vägrade ta på sig den, för han tyckte att han bara skulle ha sin pepparkaksdräkt utan overall, men de tyckte inte hans mamma som visste att han skulle frysa utan den, så det va ett evigt tjat samtidigt som jag skulle mata Linus som vaknat och va jätte gnällig och hungrig. Efter mycket om och men kom vi iväg men alldeles för sent, vi kom precis när de va slut. William hann sjunga med i sisådär 20 sek :/ Så han vart lite ledsen för det .

Men fick han på andra tankar då vi gick hem och fikade ist med pepparkakor och lussekatter. =) När pappan kommit hem fick det bli middag på Sibylla då ingen av oss hade nån fantasi till middag.

 


Måndag 12/12

2011-12-12 10:03:45 Dagboken
» Kommentarer(6) «


God morgon ! :)
kl 6 vaknade det lilla alarmet i vårat sovrum, och tyckte det va färdigsovit, trots att han somnade sent igår. Jaja, bara att kliva upp. William kollade på julkalendern och sen åt barnen frukost . Sen åkte Jörgen till jobbet, men han är lite glömsk, det sista jag sa till han innan han gick ut genom dörren var "Glöm inte ta ur vagnen ur bilen" vad tror ni han gjorde? Jo han åkte till jobbet MED vagnen i bilen. Så där stog jag och skulle gå till dagis med William och upptäcker att ja vi har ingen vagn. Fick ringt Sara som kunde hjälpa mig och lämna honom, då Nicolina inte började förän 9.30 idag! ♥

Sen får herr tankspridd köra hem vagnen på sin rast! Inte lätt att vara över 35 ^^ . Linus har precis somnat en sväng och om en stund kommer Lina & Melanie hit. Så då blir det väl ös på dom små. Annars är det Luciafirande på Williams dagis idag som vi ska gå på. Varför dom har det idag förstår jag faktiskt inte, eftersom Lucia är imorgon. men men..
Så kameran är laddad och klar! =) Det måste ju dokumenteras såklart =)

Nej, lite kaffe kanske skulle sitta gott nu =)

 


Tredje Advent

2011-12-11 23:21:50 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Tredje advent redan :)
Så har denna helgen och passerat förbi, och imorgon startar en ny vecka. Jag ser riktigt fram emot att få traska till dagis. Efter att ha suttit instängd i en lägenhet i över en vecka med sjuka barn så ser jag fram emot att få komma ut i friska luften :) Helgen har inte bestått av mycket skoj . Ja inget märkvärdigt iaf. Igår var Jörgen på julbord med sitt jobb, jag skulle ha myskväll med William men han somnade ifrån den innan den ens börjat :/

Så frågade jag han imorse, Va filmen bra som vi såg?
"eeh .. ja, vilken va de vi såg nu igen?" Haha, han ville väl inte riktigt erkänna att han somnade eller inte kommer ihåg :P Sötkorv! Idag har vi inte gjort nåt, grejjat hemma. Jörgen har rensat avloppet i köket eftersom vi fick stopp där igår, massa fettavlagringar som gjorde stoppet, skönt att ha det åtgärdat iaf så man kan använda vattnet som man vill, utan att det blir översvämning. ;)

Snart dags att knyta sig, imorn är det dagis för William och sen blir det frulle med Lina :)

 


Tjuvarnas Jul

2011-12-10 07:20:04 Marie frågar
» Kommentarer(2) «


 

Är mååååånga år sen jag tittade på julkalendern, men nu när man har barn i den åldern är det väl dags att börja titta igen. Vi har följt årets julkalender nu i 9 (snart 10 avsnitt) Och jag tycker fakiskt att denna är bra, spännande och kul att följa. Nu har jag visserligen sett alla avsnitt ;)

 

Nu sitter vi i soffan jag och mina prinsar och väntar på att kl ska bli 8.45 så julkalendern ska börja. =) Följer ni årets julkalender?


Fredag 9/12

2011-12-09 23:18:11 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God kväll :)
Idag har vi inte gjort många knop.. Ungefär så som hela den här veckan har sett ut. Men finns inte så mkt att göra åt det när man har sjuka barn, mer än att gilla läget. Linus har dock vart bättre idag, mycket piggare och gladare, fick tom i han lite vanlig mat idag och inte bara välling :) Mammas hemmagjorda kalops satt gott i den lilla herrens mage ! :)

Annars har de inte hänt så mkt mer än det vanliga dvs plock av leksaker & tvätt. Och nej, jag gör inget annat än att tvätta vareviga dag. Börjar känna mig som min granne .. som bara tvättar, tvättar & tvättar. För det gör jag med. Trots det är tvättkorgen snart full igen. Så jag kanska ska tvätta lite mer imorn igen? ;)

Kollat en snabbis på Idol och jag tyckte Amanda hade en gräslig frisyr.
Nu är det däremot time for bed! :)

Tråååååkdag!

2011-12-09 13:36:02 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Åh vad less jag är på detta väder. Och jävligt less på att sitta hemma. Vi har vart hemma hela veckan lång och knappt kommit utanför dörren. Det känns vill jag lova, jag har noll energi just nu. Men helgen lär väl bli likadan om vädret ska vara så här :( jag känner mig inte direkt sugen på att gå ut med barnen i en storm när regnet öser ner. Och nu är den fina snön i stort sett borta :(

Inatt har William sovit inne hos oss, så jag har knappt fått nån sömn eftersom han knör så i sömnen, men kunde sova en stund på morgonen tack o lov. Nu har jag dessutom dragit på mig en förkylning, som om inte resten vore nog liksom? I guess not.. Håller på med tvätten just nu, och Jörgen ligger och sover innan han ska börja jobba. Är hans jobbhelg så det blir ensamt här :/

Nej dags att medicinera Linus nu!


Öroninflammation

2011-12-08 22:39:55 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hej där .
I förmiddags åkte vi till vårdcentralen då han i stort sett skrikit hela natten :/ Som jag misstänkte så hade han öroninflammation. I båda öronen. Stackars min plutt. Läkaren ville inte ge antibiotika utan låta det läka ut av sig självt, men jag orkade inte se han ha så ont mer så jag sa att vi SKA ha antibiotika med tanke på hur det gick sist han hade det och har ingen lust att se han tappa så mkt vikt igen, när han först nu börjat öka bra i vikt . Så kåvepenin fick det bli.

Dock inte de lättaste att få i han, så fort jag bara visar han medicinsprutan börjar han kvälja sig själv. Försökt med massa olika metoder, men finns inget sätt som funkar bra . Det är typ den hårda vägen som gäller och bara tvinga honom, även om de nästan känns som ett övergrepp mot honom :/ Usch! Tänk om alla barn bara kunde tycka om att ta medicin, va lätt det hade varit :P Hihi .

Vi har även haft barnens morbror på besök idag! :) William fick julklappar av honom idag. Till Linus har vi lagt ihop till en grej men den får vänta tills på julafton. William fick iaf en pippitröja & en iPhone 3GS. iphonen är Hasses gamla, så han har den bara att spela på, brukar den inte som en telefon, utan bara som en spelgrej alltså. Men håller han den i fint skick så kan han ju ha den sen när det är dags för honom att få en egen telefon även om det inte är än på ett bra tag.

Ikväll har jag och min fina Sara ♥ bakat lussekatter! :) Härligt med lite sällskap på kvällskvisten, men nu ska jag snart krypa ner hos mina pojkar och försöka få några timmars sömn! Men först göra iordning i köket & läsa lite bloggar!


Lösenord ?

2011-12-07 21:35:14 Dagboken
» Kommentarer(11) «


Hej där bloggen!
Händer inte många knop här. Vi är sjuka.. Linus har haft feber i 4 dagar, får nog gå till doktorn med han snart. Näsan rinner som en kran och han har troligtvis ögoninflammation. Tur jag har ögonsalva hemma då ;) Och mig är det också synd om, jag har ett feting munsår och mensjävel. Både gör ont like hell! Nej, jag längtar tills båda försvinner!

Så anledning till den dåliga uppdateringen är att Linus är sjuk. Det är inte mkt tid över till att göra annat än att trösta honom och försöka roa honom. Han är inte fullt så happy som han annars är när han är frisk. Idag har iaf William varit på utflykt med dagis till Innovatum. Han tyckte det va jätte kul att få åka bussen med sina kompisar och ha med sig ryggsäck med fika i :)

Sen funderar jag på att lösenordsskydda bloggen. För att kunna skriva lite mer om vad jag vill och slippa ha vissa "snokare" i mitt liv.
Vad tror ni ?

Snöööö

2011-12-06 09:57:33 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Det har snööööat :)
Det började snöa lite lätt igårkväll, men imorse när vi vaknade var det helt vitt på backen. Ska tydligen komma mer snö ikväll. Inte mig emot, får gärna komma massa snö, så vi kan ut och åka pulka. :) Ska bli kul och se hur Linus ska reagera på snön :) För då kanske man kan hitta en uteaktivitet som passar lillherren, för att leka på lekplatsen är ju bland det värsta han vet.

Annars plågas jag av ett förbannat äckligt munsår, tacka fan för att jag hade munsårsplåster hemma annars hade jag dött och inte kunnat sova inatt. Plus att de hindrar en från att pilla och förhoppningsvis läker det snabbare då. Nu får de gärna försvinna tycker jag, men kan väl räkna med ett par dagar till.

Annars är de rätt lugnt idag, har inte så många planer faktiskt =)


Feber

2011-12-05 21:34:10 Dagboken
» Kommentarer(2) «


God kväll ! :)
I förmiddags var vi på en liten shoppingrunda. =) William fick nya vintervantar då hans är för små från förra året. Linus fick lite nya pyjamasar då han vuxit ur sina. Han växer så de knakar nu, och snart kan vi nog ta bort strl 68 helt. Men har fortfarande en hel del plagg i 68 som passar =) Ja hans kläder är välanvända, de mesta iaf :P Hihi .

Blev även ett par mjuka klappar till Linus ;) När vi ändå va på Överby passade vi på att ta en fika tillsammans. Det händer inte direkt ofta att vi kan åka ut tillsammans och kolla på kläder till barnen, det är oftast jag som sköter den biten, men Jörgen tycker nog att det är kul med. Hittade jätte fina kläder till William, men givetvis fanns det inte kvar i hans storlek, men bättre lycka nästa gång ist!

Eftermiddagen har varit lugn. Linus fick feber ikväll. 38,5 :/ Lilla skruttas ♥ Så imorn ska vi ha en lugn hemmadag. Har även passat på att tvätta lite i tvättstugan för en gångs skull :P Hade lite sängkläder som jag inte orkade hänga i lägenheten ;P Det går lite fortare att torka det i torkskåpet ^^ . Nej, nu blir de soffläge, men rygg värker =/

 

Linus fick testa på att äta själv idag, och han va jätte duktig :)

 

 

Leker med vovven :) Han verkligen älskar den ♥

 

 

Sleeping beauty ♥


Måndag 5/12

2011-12-05 09:37:35 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Vardag, here wo go again .
Linus har vart vaken ett par ggr inatt, första gången så hade blöjan läckt så han va alldeles blöt :/ Så va bara att gå upp och byta och tvätta av honom. Och sen försöka få han att somna om igen, lättare sagt än gjort, han trodde väl det var morgon vid 03. Men han somnade iaf om till slut så vi kunde sova vidare. William kom och väckte oss vid 07 av att han behövde gå och bajsa.

Jörgen har kört William till dagis för en liten stund sen, vi ska bege oss  ut till Överby för att hitta riktigt vintervantar till barnen. Nu har dom bara fingervantar men dom tål ju inte mkt, lite fukt så är dom skit sen. Nej, så ett par rejäla ska dom ha. Men det ska nog bli bra :) Nåt hittar vi nog. =)

Just nu sitter jag med en kopp te och försöker vakna till liv ! :)

 

One year ago ♥


Söndag 4/12

2011-12-04 22:16:07 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll :)
Mysig söndag har vi haft hela familjen. I förmiddags var vi nere i stan på julmarknad, köpte lite knäck men gick mest o kikade . Sen åkte vi hem till Jörgens föräldrar. Dom hade precis gjort en julskinka, så jag var ju tvungen att premiärsmaka . =) Mums var det. Riktigt längtar efter julbordet nu..

När vi kom hem satte jag igång en maskin tvätt och Jörgen gick ut och bytte däck på bilen, bättre sent än aldrig. Lyxade till det med lite pizza till kvällsmat efter att huliganerna somnat. Linus hade lite feber innan han la sig, så jag gav han en skvätt alvedon, hoppas han kan sova gott inatt, annars får det väl bli en vaken natt för min del. Tycker alltid lillstackarn är sjuk :/ Dumma baciller!!

Men annars har vi haft en mysig andra advent ♥
Imorn är det dagisdags för William igen.. Inte långt kvar nu, 3v på dagis sen väntar en härlig julledighet för vår del, och sen i januari ska båda barnen gå på dagis . =/ Jag vill inte sätta min lillprins på dagis, de är så tydligt att mammaledigheten är över då. Jag hade gärna gått hemma med honom i 6 månader till :/ Men vad ska man göra? Dom växer upp alldeles för fort, ALLDELES för fort! :(

 




Lördag 3/12

2011-12-03 20:48:33 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hejsan! :)
Haft en kass natt återigen, men trots de kände jag mig ändå ganska pigg när jag gick upp imorse, försökte sova en stund efter barnen vaknat, men det gick inge vidare så det va lika bra att gå upp. Idag har vi haft en mysig lördag tillsammans hela familjen ♥ BUS har stått på planeringen idag, bus i mängder. Var även över en sväng hos Sara med William så han och Nicolina fick leka lite.

Jörgen har vart iväg och hjälp sin bror en sväng med. Sen blev det middag här i huset, Jörgens föräldrar kom förbi och åt med oss. Stekt torsk, potatis & äggsås! Linus åt mängder. Blev riktigt paff när han vräkte i sig så mycket. Det är så skönt att de här med maten har släppt nu och han äter i stort sett allt vi erbjuder. Så skönt får jag lov att säga =) Det där med maten har ju alltid varit ett litet orosmoment, men nu känns det inte som om man behöver oroa sig lika mycket längre :)

Barnen har somnat för en liten stund sen. Linus var helt speedad innan läggdags. Och William slocknade efter att han hade ätit sitt lördagsgodis. Så nu ska jag sätta mig i soffan med min älskade man och bara njuta av att vi kan vara tillsammans ♥ Bara rå om varandra och bara vara!


Julkort

2011-12-02 20:54:10 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Imorse fick jag sovmorgon av min älskling ♥
Så vid halv 10 klev jag upp, och möttes av två glada barn :) När vi alla gjort oss iordning begav vi oss till Överby för att köpa dom sista julklapparna som fattades. Fick bli två st till Linus. Skönt att ha våra barn klara, nu är det bara Jörgens syskonbarn kvar & min bror + mamma. Men dom fixar jag nästa vecka! :)

Väl hemma bakade vi pepparkakor tillsammans med Sara & Nicolina. Jörgen lagade mat som blev hemmagjorda pannbiffar, potatis & brunsås :) Jätte gott var det, även om jag inte fixar att äta särskilt mycket. :) Sen har vi bara grejjat här hemma, jag har tvättat, städat lite granna & myst tillsammans som en familj, för en gångs skull är Jörgen ledig denna helgen, han fick dock ett jobberbjudande imorgon men det tackade han nej till. Eftersom detta är enda lediga helgen i december och det vill vi ta vara på.

Jag har även passat fota lite julkort på barnen i deras pepparkaksdressar, och jag fick till ett fint iaf. =) Svårt att få båda barnen synkade så båda tittar in i kameran, men det kanske man inte ska räkna med heller :P Haha! Linus sover och William håller på att somna :) Då får det bli lite godis & chips i soffan med min älskade man ♥

 

 

 

 

 

 

♥ älskade barn, jag älskar er så mitt hjärta blöder!


Shopping

2011-12-01 22:28:22 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå Bloggen!
I förmiddags tog jag och barnen bussen till Överby för att möta upp Sofia & Liam för en fika på Espresso House. Mumsigt var det, och Sofia hade blivit riktigt rund om magen :P hihi. Fick även bli lite shopping, eller jaaa pepparkaksdräkter till pojkarna, ska försöka mig på julkort imorgon. :)

Två julklappar till William hittade jag med. Har även hittat en till till Linus som jag ska köpa :) Får åka ner imorn, den är lite större så den kan jag inte ta med mig hem själv ;) vad det är får ni se på julafton :)

Ikväll har vi bara tagit det lugnt. Jörgen är hemma idag från jobbet för han har så ont i sitt knä. Så vi har slått in julklappar och myst i soffan. Efter en liten fight idag, men nu är det bra igen, det kan inte alltid vara på topp, man måste bråka lite för att rensa ur luften, bara nyttigt, även om jag alltid börjar gråta när vi bråkar :/ huvudsaken är att det är löst nu :)


Mobilblogg

2011-12-01 09:52:38 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon!
Tidig morgon idag.. Linus är riktigt kass i magen nu igen :/ bajsar slem . Och ofta.. Han har vart bra ett tag nu men nu är vi tillbaka på ruta ett igen känns det som. Så rumpen är knallröd på han och som ett stort sår som svider vid varje blöjbyte. Inget kul för lilla bebisen.

Jag och William tittade iaf på julkalendern imorse. Han fick en kalender av din mormor så då va ju det ett måste. Han har även lyckats samla på sig 4 choklad kalendrar. Linus är ju för liten för att smaka på det tycker jag.

Vi ska snart ta bussen till Överby för att möta upp Sofia & Liam och ta en fika, sen ska jag kolla efter tomtekläder till barnen.

Hoppas ni har en fin dag!