Back to Work :/

2010-06-30 11:14:29 Dagboken
» Kommentarer(3) «


.. ja inte för min del då, men för Jörgen =/
Vilket vi såklart tycker är jätte tråkigt! Men han är ju så illa tvungen.. jaja, bara en vecka kvar tills han är ledig igen. Det längtar vi däremot efter =) Hihi!

Dagens planer idag är inte många.. Jag har precis dragit ett varv med dammsugaren, det behövs varje dag, flera gånger per dag. Med tanke på hunden. Han fäller såååå, och ingenting hjälper, vi har testat allt. Hur ska det bli när bebisen kommer, då kommer jag bli ännu mer manisk om att dammsuga hela tiden. Fy bubblan!

Gårdagen var iag trevlig. Först var vi på pappas grav, och allt såg fint ut där. William satte sig och hade en konversation med  morfar, men han fattar ju inte varför vi besöker en sten, när jag sagt att morfar är i himlen. Men jag får förklara för honom sen när han blir lite äldre. Sen besökte vi mamma/mormor en snabbis. Och fick träffa min brorsdotters dotter Janina :) Jätte söt tjej, som var hur ätt road som helst, haha! :)

Sen åkte vi ner mot Göteborg, och stannade för en liten matpaus på Burger King . Och sen vidare till Saras syster en snabbis för att säga hej. Skedde dock en liten olycka på hemvägen, jag va inne i en kiosk och skulle köpa nåt till mig och Sara att tugga på. Fick ju såklart köpa nåt till William med, så jag köpte en liten godispåse, men antagligen så tryckte han i sig dom alldeles för fort, för kort därefter så spydde han =/ Så nu idag blir det att tvätta klädsen till bilstolen. Och allt de andra som han spydde ner. William blev så ledsen efteråt och bad om ursäkt för att han spydde, men det är ju absolut inte hans fel. Lilla gubben <3

Nej nu ska vi mysa lite i soffan och titta Svampbob :)

 

Sitter och pratar med morfar :)

 

 


Vecka 23 (22+0) + Bild

2010-06-29 22:44:28 Graviditeten
» Kommentarer(5) «


Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


Roadtrip

2010-06-29 08:28:43 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Här vare glest med uppdatering!
Men ja.. igår gjorde vi inte många knop här hemma.. Var en sväng och handlade på eftermiddagen. Och sen gjorde vi Tacos till middag, passade på att sitta ute på balkongen och äta, och ha det gött. Sen åkte jag med Sara & Toni en sväng till Botered för ett kvällsdopp, det var super skönt i vattnet och dessutom mitt första dopp för i år :)

Idag ska vi åka på en liten Roadtrip, först till Borås, till pappas grav för att fixa iordning. Sen en sväng till mamma. Vidare till Göteborg till min bror, och sen till Saras syster. Och sen till Saras pappas grav, och sen hemåt igen =) Så vi har hela dagen planerad =) Självklart ska barnen med, så pappsen får vila sig lite innan han börjar jobba imorn igen ! :)

Det kommer nog bli jätte bra tror jag! =)
Nej nu får jag fixa iordning det vi ska ha med oss, så vi kommer iväg.

Midsommardagen

2010-06-26 23:10:30 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Gårdagen var jätte trevligt, men de kändes som att man inte gjorde nåt annat än att äta ;P Haha. Hemma åt vi pannkakor/Crepes till lunch . Och när vi kom till Jessica var det dags för midsommarmaten dvs sill & potatis. Det va svin gott, och ja, jag åt alldeles för mycket. Efter maten var det dags för jordgubbstårta och jordgubbar. Ja, man smaskade i sig rejält där med. Kändes som om man skulle rulla fram efter det, men ändå lyckades vi få i oss lite grillat innan vi åkte hem, det blev en sen kväll. Var nog hemma vid 23.30 och William stendäckade i bilen på väg hem.

Men det va skönt, för han sov ända till halv 9 idag :) Så jag klagar inte alls ! :) Men idag har vi inte gjort ett skit, bara vart hemma förutom när vi varit ute på promenader med Rocky, har verkligen inte orkat göra nåt idag, men det har vart skönt det med. Man behöver såna dagar med, och inte bara vara ute och ränna hela dagarna, som vi är annars ;P Haha.

Längtar tills imorn, för då kommer Jörgen hem igen.. Ska bli skönt att få ha han hemma några dagar, för på onsdag börjar han jobba igen =/ Mindre kul om jag får säga det själv.. men men.. Pengar måste vi ju ha så då måste han jobba. Nej dags att knyta sig för natten snart.


Midsommarafton

2010-06-25 11:46:02 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Hallå Allihop =)

Idag är det fredag och midsommarafton! =)
Jörgen ska jobba i vanlig ordning, precis som alla midsommrar, jag tror inte vi firat en enda ihop. Inte för att det är så mycket att fira men ändå . Men det är ju bra betalt så då vill man väl helst inte tacka nej. Speciellt då barnvagnen inte var gratis direkt ;P Haha. Vi vaknade vid 8 idag, men låg allt och drog oss en stund innan vi gick upp för att äta frukost. Mysigt med familjefrukostar, nu när jag också äter frukost! Enda gången jag gör det är när jag är gravid, annars klarar jag inte av det. Uääääk!

I eftermiddag ska vi hem till Jessica & John och fira midsommar. Äta lite gott och umgås! Tillsammans med resten av släkten, ja inte alla då men en del av dom :) Ska bli gott med sill och potatis, i love it =) Inte för att William äter det men ;P Men jag tar med mig nåt annat till honom istället. Sen på kvällen ska dom grilla, så jag tar med mig korv & bröd till oss. Det vet jag att William äter.

Men annars blir det nog en rätt lugn helg ! Mysa och ta det lugnt ;)

 

Du är det bästa jag har <3



William pussar Bebis! =)

2010-06-24 23:59:20 Foto - William
» Kommentarer(10) «



Vagnen är beställd

2010-06-24 17:23:01 Graviditeten
» Kommentarer(2) «


 

Nu är vagnen beställd! :) Vi har betalat handpenning på 1000 kr. Så nu är jag nöjd ! =)

Vi beställde även en hårdlift till vagnen, var först inne på Citykorgen, men vi fastnade för hårdliften istället =) Beräknas få vagnen i Aug/September. Jag längtar! Ska bara köpa tillhörande skötväska sen ;P Men den är de ju ingen brådis med ;P Hihi!


Intagningsbesked !

2010-06-22 23:07:26 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Idag fick jag intagningsbeskedet från skolan, jag kom in på dom kurserna jag sökt. Kändes skönt, dock blev jag lite rädd när den valbara kursen inte fanns med på intagningsbeskedet, så jag ringde till skolan och kollade. Och det var inte riktigt klart än, men jag hade iaf fått en plats på den kursen jag ville ha. (Sjukvård) Så det känns som en lättnad. Jag är även lite kluven på den sista terminen, jag har ju hela tiden haft haft inställningen att jag ska plugga med bebisen hemma.. Men nu börjar jag känna att jag vill nog vara mammaledig ändå. Detta är kanske sista barnet vi skaffar, alltså den sista bebistiden jag får uppleva, och då vill jag inte plugga.. Det är ju ganska så tidskrävande att plugga på distans. Ah, jag vet inte hur jag ska göra.. men jag har mycket tankegångar om just det =/

Efter att jag hämtat William på dagis, så tog vi bussen till stan för att möta upp Jessica & lille Edwin utanför BVC.
Edwin är Williams senaste kusin (för er som inte visste det)
Vandrade sedan bort till Jörgens mamma en snabbis, innan vi gick vidare hem till henne & john =) Där lekte barnen och jag fick mysa med minstingen lite. Åh va längesen det var man höll en bebis, hade nästan glömt bort hur det var. Fick mata han, och sen spydde han på mig ;P Mellan mina tuttar! Haha! Fisrompa :) John grillade lite korv och det var allmänt trevligt, sen lekte pojkarna så de lät som att dom skulle riva hela övervåningen. Hahah ;D

Nu sitter jag här i lungnan ro, och njuter av tystnaden, ska alldeles strax krypa ner i sängen och sova, innan det är dags att gå upp imorn igen och knalla till dagis. Men imorn är det sista dagen. Sen ska vi ha en välbehövlig semester =) Superskönt =) Jaja.. Nu ska jag bjuda på lite bilder ist ! =)

 

 

 

 

Vill bara säga att ni som kommenterar som kanske inte har en blogg, lämna gärna en mailadress, annars kan jag tyvärr inte svara på era kommentarer! Och har ni en blogg, länka till den. Så svarar jag på era kommentarer där!


Vecka 22 - Bild

2010-06-22 20:08:03 Graviditeten
» Kommentarer(4) «


 


Vecka 22 (21+0)

2010-06-22 09:12:08 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Söndag 20/6

2010-06-20 23:16:11 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Igår åkte jag med Jörgen på jobbet, och idag när vi kom hem var jag en aning seg i huvet, efter att var vaken en sisådär 30 timmar nästan ;P Men det är ju självförvållat. Gick väl o la mig en ca 3 timmar när vi kom hem, och när jag vaknade var det bara att ta tag i tvättberget, likabra att få det gjort, hade väl inte sådär jätte stor lust med det, men nu är det skönt när det är gjort och tvättkorgen står tom och väntar på påfyllning ;P

Sen har vi väl inte gjort så väldans mycket, slappt och tagit det lugnt. Städat lite, och ätit go mat. Idag åt vi Sill & Potatis =) Med gräddfilsås. Smaskens för lilla magen! =) Nu gör William sin sista dagisvecka för semestern, och sen ska han vara hemma tills mitten på Augusti då jag börjar skolan igen. Men imorn är väl planerna att vi ska åka till Vänersborg och hälsa på hans kusin Angelica om det blir fint väder =)

Och på tisdag ska vi åka till hans faster Jessica , för lite tjöt o så =) Ska bli jätte kul, känns som det va evighetersen jag träffade Jessica, och William saknar nog Liam =) Han pratar väldigt ofta om Liam iaf ! Sen att vi får titta på lilla Edwin är ju också kul. Hihi! Nej nu ska jag sluta här, och se hur det går för Jörgen att lägga William, han är en aning piggelin idag, och sover inte än!

 

Liam & William =)


Barnledig

2010-06-19 22:59:03 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Idag har vi inte alls gjort många knop.. Men det har vart skönt det med.
Inte sovit så värst bra inatt dock, då vi fick sällskap av William när vi gick o la oss, det var en aning trångt, men mysigt att snosa han i nacken innan jag somnade. Mindre mysigt var alla sparkar i ryggen inatt ;P Haha. Sen ville William åka till sin faster Carina och leka med Erik, så vi kollade om det gick bra, och det gjorde det. Så han ska sova där inatt, och kommer hem imorn istället.

Så jag ska nog åka med Jörgen på jobbet inatt =) Umgås lite med min kära man! :) Man får ta vara på alla tillfällen som ges. Har inte gjort så mycket annat ikväll, legat på soffan och slappat och bara tagit det lugnt. Jag kan lova att det har varit skönt. Man behöver ladda batterierna ibland som förälder. :)

Imorn har jag bokat tvättstugan, jag har ett BERG med tvätt =/ Jösses!

 

Jag idag ! =)

 

 

William klädde på sig själv ;P


Grattis Mamma

2010-06-19 10:01:44 Marie babblar
» Kommentarer(0) «


 

Grattis Mamma på födelsedagen !! <3


Shopping

2010-06-18 22:53:24 Dagboken
» Kommentarer(0) «


I förmiddags åkte jag och William till Överby med Sara & Nicolina. Tanken var att vi skulle ha nya skor jag och han, men de blev lite annat också :) Jag köpte mig ett par Mammashorts, och nya legs och ett linne :) Samt att jag var tvungen att köpa ett nytt linsskydd till kameran, vill inte ha den utan. Vill helst slippa repor på linsen, iaf när man betalat så mycket för själva kameran.

Sen kom Jörgen och hämtade oss så vi kunde handla lite, givetvis slank det ner lite godis , hihi! Och sen åkte Jörgen till jobbet och jag och lilleman fick roa oss här hemma. Skedde en liten olycka också, jag hann inte ut med Rocky så han gjorde inne, det lukta ju inte blomma direkt, men de var ju inte hans fel så.. Jag får skylla mig själv. Stackars lilla vovven.

När Jörgen kom hem hade han med sig pizza, så nu är jag proppmätt och ska lägga mig o päsa en stund på soffan innan läggdags =)

Överby

2010-06-18 10:04:09 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Igår hade jag en riktigt dålig dag =/ Kräktes ju såklart igen.. Hallå?! Är det inte meningen att man ska syssla med det i början av en graviditet inte när man gått halva tiden, men jag är väl inte som alla andra uppenbarligen.. Det värsta är ju att det kommer helt utan förvarning, som igår stog och skulle göra en smörgås till William, när jag känner att allt bara kommer upp, så det var bara att springa till toaletten och släppa allt. Sen var jag helt slut, och stackars lilla William fick stå ut med en tråkig mamma som bara låg på soffan hela dagen =/

När Jörgen kom upp lagade han lite mat till oss, så vi fick nåt i magen. Och sen gick jag och busen ut för att gå en promenad och gick vägen förbi kiosken och köpte oss varsin glass. På kvällen kom Emma & Emilia förbi en stund och tjötade lite. =) Mycket trevligt. Sen stupade jag i säng. Svintrött.

Imorse klev vi upp vid 06 *gäsp* Men ska snart bege oss till Överby för lite shopping, William behöver nya sandaler och jag ska nog kolla efter ett par skor till mig med. Vi får se vad vi hittar för kul =)
Nu måste jag göra mig iordning lite !

Ursand

2010-06-16 22:04:54 Dagboken
» Kommentarer(5) «


I förmiddags åkte vi ner till stan och fick Rockys klor klippta. Och han skötte sin fint, lite bångstyrig, men det var aldrig tal om nån munkorg iaf :) Hon tyckte också att han var en aning tjock, och borde gå ner en ca 7 kg. Och ja, jag tycker också han är tjock, eller man kanske inte ska säga tjock man han är för kraftig iaf. Sen så ska vi dessutom byta foder på han, så han får ett som är mer anpassat för hans kropp och förmåga att förbränna maten. Är ju lite dyrare, men han ska ju också må bra, och vi vill ju ha han hos oss så länge som möjligt ! :)

Sen blev det lunch i stan med Sara & Nicolina. En kyklingsallad på Ät&Bar. Yammi! =) Sen åkte vi ut till Ursand med Saras syster ! Inget badande för våran del, jag tyckte det var alldeles för kallt. *Brrrrr* Men William doppade fötterna, men nä mer än så blev det inte. Får vara lite varmare först =D Haha.

Men sen har William varit helt omöjlig, jag har velat slita mitt hår ett antal ggr, eller lägga mig ner och gråta. För den här trotsen gör mig knäpp. Alltså det finns trots och det finns trots! Men när han skiter i princip allt jag säger och bara bråkar då orkar man inte. Så det var så skönt att bara komma hem, för hemma lyssnar han. Ja, iaf bättre än om vi är ute på tex Överby, nej då kan han vara hemsk, och det var han idag. Nej, jag hoppas att imorn blir en bättre dag, och att han kan vara på bättre humör!

Nu ska jag ta min huvudvärk hand i hand , och gå och lägga mig!
Natti Natti

Frisörbesök & Klo klippning

2010-06-16 08:55:22 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Igår var William på dagis i några timmar och busade men sina kompisar. Under tiden var jag och Jörgen på Överby en sväng och lämnade tillbaka ett par byxor, och hämtade ut 2 filmer som jag beställt till William . - Lazy Town - . Efter att vi hämtat han på dagis så åkte vi ner till stan för att Jörgen skulle klippa sig, och då passade vi på att klippa William också, han va ju änna långhårig, så att få bort det inför sommaren måste varit skönt för han. Men han var lite besvärad efteråt, då han smågrina lite att han ville ha tillbaka sitt hår. Lätt och fixa liksom? Haha .

Var ute sen på eftermiddagen så William fick cykla lite, men nja det går sådär.. Men öva, öva, öva.. Annars lär man sig aldrig. Men vi ska nog köpa en såndär stång man sätter på cykeln tills han har lärt sig att trampa riktigt, men det är ju inte så lätt. På kvällen åkte jag iväg med Sara & Emilia till Strandgatan för en kvällsfika. Mysigt ! Och sen blev det bums i säng, jag va en aning trött om man säger så ;P Haha .

Idag vaknade William vid 8 :) 2 timmar senare än vanligt! *De tackar vi för*
Planerna idag är att åka ner till Fidos och klippa Rockys klor, dom är lite för långa så jag tycker så synd om stackarn så det måste vi ta tag i  nu. Och jag kan inte klippa hans klor, för mig hugger han =/ Och Jörgen vill inte för han är rädd att klippa för långt. Så då är det bra att det finns nån annan som är duktig på att göra det, annars brukar vi alltid ta det när vi är hos veterinären, men dit har vi inte planerat att åka till på länge, helst ! =) Haha.



Vecka 21 - Bild

2010-06-16 00:12:34 Graviditeten
» Kommentarer(4) «


 

Halva tiden gjord :)


Vecka 21 (20+0)

2010-06-15 18:07:31 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Kalasfika

2010-06-14 22:35:55 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Ja inga mer kräkningar *pustar ut*
Senare tog vi oss hem till Emma & Melvin. Han hade ju barnkalas i lördags, men eftersom vi inte kunde komma då, så åkte vi dit idag, så han fick ett litet paket, och mamma Emma bjöd på fika. Och smaskigt kaffe :) Och sen busade pojkarna som bara den. Både William & Melvin var i sitt esse. Men det var kul att se, Haha ! =)

Sen åkte vi till Maxi och handlade lite granna, måste ju fylla på kylskåpet emellanåt. Så det inte ekar Toooomt!
jag tänkte inte skriva så mycket utan bjuda på en massa bilder. Från Liseberg och från idag =)
Enjoy :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas ni är nöjda med alla bilder :)



Kräkning

2010-06-14 10:30:40 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Idag kom det en liten herre och väckte mig vid 06 imorse =/ *Gäsp* Men det var bara att pallra sig upp, och han drack lite välling medans jag gjorde mig en kopp te. Vi satt och kikade på Playhouse Disney som alla andra mornar. Men efter en stund känner jag mig helt spyfärdig, så det var bara att springa till toaletten och kräkas =/ Första gången den här graviditeten, och sen väckte jag Jörgen så han fick gå upp och jag fick lägga mig ner lite. Men det komiska i det hela var att jag kände aldrig något som helst illamående , utan bara att jag behövde kräkas. Weird !

Men nu har jag iaf fått i mig frukost, och hoppas att jag ska få behålla den. Annars är planerna rätt glesa idag. Måste iaf iväg till affären en sväng idag, behöver ha hem lite mjölk och potatis. Kanske slinker ner nån go fika ;) Vem vet? Hihi!

Helgen

2010-06-13 22:33:57 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Kan ju börja med att summera fredagen som var en minst sagt händelserik dag för våran lilla kille :) Vi åkte Date's buss ner till Göteborg och William fick vara med sin favoritkusin Angelica, han är sååå förälskad i henne så ni anar inte, han släppte inte henne en sekund. Så där hade vi våran barnvakt, Haha !! =) William åkte massa karuseller, och var allmänt nöjd, och vi andra spelade bort på tok för mycket pengar ;P Men så kan det vara ibland, hahah ! Jag vann iaf stjärnvint på Dumle, och en massa andra småvinster på typ varenda ställe, så jag hade tur för en gångs skull ! Vid 19 skulle Date börja spela, och William dansade. Han tyckte det var superkul! Sen däckade han så gott så, så jag o William gick o la oss i Datebussen där han sen sov tills vi var tillbaka i Trollhättan igen =)

Lördagen var lugn.. Både jag och Jörgen var trötta som fan =/ Så vi typ sov i omgångar. Sen jobbade han på natten i Strömstad. Så vi har väl inte setts så mycket sen i Fredags. Idag är han iväg och kör Date igen, fast bara till Alingsås, så han kommer ju hem ikväll. Ingen aning om när dock. Idag har vi inte gjort så mycket. Jag har grejjat hemma, gjort om lite i köket, och flyttat om lite i sovrummet. Flyttat om så vi ska få plats med spjälsängen sen när det är dags. Jag vill ha saker gjorda i god tid innan.. Även om man inte tar fram sängen förän det typ är dags, men ja.. Planeringen ska ju finnas där ;P Sån är jag!

Gick en liten promenad innan läggdags för William, det var skönt att komma ut i den friska luften. Imorn eftermiddag ska vi hem till Emma & Melvin och lämna paket till han, Han hade ju kalas i lördags men tyvärr kunde ju vi inte komma då =/ Så vi åker dit imorn istället =) Får hoppas han blir glader =) Annars blir det nog lite mys här hemma, för dagis är stängt imorn, så William blir hemma =)

Några bilder kan jag tyvärr inte bjuda på för Jörgen har med sig kameran =/

Fästingar - Äckliga Parasiter

2010-06-12 20:47:33 Marie babblar
» Kommentarer(5) «


Idag hittade jag en fästingjävel på golvet. Undrade va det va för grått och runt som låg där på golvet och rörde på sig, så jag tittade lite närmare på det lilla äcklet, och ja visst va det en äckelpäckel fästing. Och vi vet ju vart den kommer ifrån, men det äckligast var ju att den sugit sig så fet, så den släppt. Åh, jag ryser av bara tanken på dom äckliga små parasiterna.

 

 

 

De unga djuren håller till på gräs och buskar, gärna längst ut i toppen av ett långt grässtrå. Därifrån hakar de sig fast vid varmblodiga djur, även människor, som går förbi. När de lyckats hamna på ett lämpligt offer, söker de sig till ett skyddat skrymsle på kroppen, med tunn hud. Fästingars mundelar (snabel) har kraftiga hakar som gör att de kan borra sig in i huden och sedan hålla sig kvar medan de suger blod. Ett svagt bedövande gift sprutas också in. I de flesta fall känner värddjuret inte någon smärta. Den stannar i denna ställning en tid medan den suger sig full med blod. Vanligen upptäcker man den först när den svällt upp till en iögonfallande storlek. Efter flera dagar är fästingen fylld av blod motsvarande många gånger sin ursprungliga kroppsvikt. Den släpper då taget och lämnar sin värd.


Liseberg & Date

2010-06-11 07:33:24 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Äntligen Fredag =)
Pizzan igår var jätte smarrig, och jag som oftast inte äter så där jätte mycket smällde i mig hela pizzan! Ni kan ju gissa om jag var hungrig? Hihi. Sen fixade jag klart med den sista tvätten, fick tvättat massa igår.. Alla kläder, sängkläder, även klädseln till Williams vagn. Skönt att ha det gjort. =) Underbart!

Måste ju berätta att William gått och blivit nappfri , han har inte använt napp på 2 dagar nu. Och somnat utan den 2 nätter i rad, han frågar inte efter den märkvärt heller, och det känns superskönt, jag hade förväntat mig en grym separation från nappen. Men som tur var har det gått hyfsat smärtfritt, kan ju hoppas att det vill fortsätta så. Men han slutade inte på eget intiativ dock, utan det var pappsen som tog bort den. Kankse va det på tiden? Men nu funkar det hursomhelst bra, och det är vi glada för =)

Idag ska vi trotsa vädergudarna och bege oss till Liseberg , Jörgen ska köra Date som ska spela där, och då hänger vi på + Marita, Angelica & Peter =) Det ska bli skoj, William kanske får åka några karuseller och spela lite! =) Hehe. Regnkläder och paraply kommer få följa med, men jag tror inte William bryr sig om det regnar, han får nog lika kul ändå. Plus att han får se sitt favoritband spela. Sen får han ju träffa sin stora kärlek Angelica :) Haha !




Vagn till Lillbebis

2010-06-10 22:12:44 Graviditeten
» Kommentarer(12) «


 

Denna vagnen Emmaljunga Citycross - Silver Check

Kommer vi köpa till lillbebis, ska beställa den i början på Augusti, vet inte hur lång leveranstid Emmaljunga har. Kommer köpa till en ståbräda till William. Men även behålla hans Emmaljunga Scooter. Längtar så!! =)


Torsdagsmys

2010-06-10 19:34:44 Marie babblar
» Kommentarer(3) «


 

Nu ska vi torsdagsmysa hela familjen med lite pizza :)


Onsdag 9/6

2010-06-09 22:21:49 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Hallååå =)
Igår fick vi finfrämmat, det var nämligen så att min storebror kom på besök för att leka med sin systerson! Det första William sa till honom var "Har du nån present till mig" Haha! Han har fina tankar om sin morbror som tror att han bara kommer för att ge han presenter, funkar inte riktigt så. Men dom hade kul ändå, var ute på lekplatsen och lekte. Blåste såpbubblor och sparkade boll. Sen åkte vi till Överby en sväng för att ta en fika! Det va hursomhelst jätte kul att ha han här :) Det tyckte William också =)

Idag då? William har varit på dagis i förmiddags. Och jag har rensat ur lite trasiga leksaker och slängt dom. Finns ingen mening att dom ska ligga där och skräpa. Han har ju leksaker så det räcker och blir över. Jag bara längtar tills vi ska tapetsera om, jag vill nuuuu ! Så man kan få ett fint rum, men när det blir av det vet man ju aldrig. Jörgen måste ju känna för det, innan han får motivationen och det kan ju dröja :/ *Suck*

Sen har jag och Sara varit på Överby en sväng. Jag köpte dock inget, sparar mig till Ullared på måndag ! =D Hihi! Då ska jag inhandla lite prylar till bebis, inget märkvärdigt men lite till spjälsängen som vi inte har. Sen har vi faktiskt allt =) Eller ja inte vagn då, men den ska jag beställa i Augusti. Så det blir nog bra .


The Twilight Saga - Eclipse

2010-06-09 18:19:10
» Kommentarer(3) «


 

Biljetter bokade 2/7 !


Jämförelse V. 20

2010-06-08 22:48:10 Graviditeten
» Kommentarer(11) «



Vecka 20 - Bild

2010-06-08 21:41:42 Graviditeten
» Kommentarer(0) «



Vecka 20 (19+0)

2010-06-08 09:09:30 Graviditeten
» Kommentarer(4) «



Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


BM Besök

2010-06-07 23:23:32 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag har William varit på dagis 8.30-13.30 . Han går 15 timmar i veckan nu under sommaren. Något som jag kommit överens med rektorn om, dom tyckte det var bra om William gick så för att han inte skulle komma bort från det så. För först var ju tanken att han skulle gå hemma med mig hela sommaren, men det va ju innan vi bytte dagis. Och då var ju tanken att vi skulle skolat in han i Augusti, men nu gick ju inte det, så då löste vi det på detta sättet. och det funkar bra för oss =) Och dessutom tycker William det är kul att komma iväg och leka lite, och inte bara dra med morsan hela dagarna ;P Haha .

Idag efter dagis åkte jag och William till Barnmorsan, men inget långvarigt besök, jag skulle bara lämna ett rör blod. Och det gick bra tack o lov, William låg o sov i vagnen under tiden, så det underlättade ju lite, :) Sen åkte vi hem igen och lagade middag, Pommes med kryddstarka korvar, sallad med pesto och en klick Beasås till dt :) Smasken! Sen har jag och William bara degat i soffan, Jörgen jobbar ju som vanligt :/ Men nu är det inte långt kvar tills han är ledig en vecka, och då ska vi myyysa! =) Åker bland annat till Liseberg på fredagen, hela familjen! Jörgen ska visserligen köra Date, men vi åker gärna med o åker lite karuseller och lyssnar på dom :)

Imorn kommer min storebror och Williams morbror hit och hälsar på :) Han ska spana in våran nya men "stökiga" lägenhet. Är väl inte så stökigt egentligen kanske, men jag stör mig. Så jag får ta mig ett ryck imorn förmiddag. Innan han dyker upp, Haha! Tror dock inte han bryr sig så mycket men, jag gör det ! :)

Då var helgen över ..

2010-06-06 23:25:04 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Fredagen bestog av Studentfirande hela dagen =)
Det va jätte trevligt, Anna & Angelica var så fina så! Vill även gratulera Jessica & John som fick sin prins i fredags! Äntligen ville han komma ut, men med lite tvång då ;P Haha ! =) Så nu har William ytterliggare en kusin. Var hemma rätt sent, så det var bums i säng för William då. =)

I lördags gjorde vi inte så mycket =/ Jag låg på dan med huvudvärk , och sen sov William hos Carina. Åkte med Jörgen på jobbet, och efter att ha sovit typ ingenting på ca 30 timmar var man rätt seg i kolan ska ni veta. Förstår inte hur han orkar jobba så här. Jag hade somnat framför ratten helt klart =/ Men så länge han känner att han orkar så visst. Var borta hos Emilia idag, på lite kaffe, tillsammans med Sara & Emma. Mycket trevligt =D

Sen på kvällen åkte jag & Sara hem till Emma för lite tjöt. Vilket också var jätte trevligt. Nu sitter jag här och plintar ner några ord, så ni vet att bloggen lever, även om det är väldigt kasst med uppdatering numera =/ Jag vet jag är kass, men ja, jag har väl inte riktigt orken till det. Men jag ska bättra mig, promise!

Nej nu ska jag strax lägga mig, William ska till dagis några timmar imorn o leka lite. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, men det ger sig, haha ;D

 

William & Angelica eller "Angeeela" som William kallar henne =D


Studentfirande

2010-06-04 09:04:39 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Skulle bloggat igår, men ja stenslockna redan vid 21 =/ Men sen hade jag ju vart uppe sen 5 också! Så jag skyller på det. Igår var vi ute hela dagen.. William va på dagis igår, och jag var i skolan för att få mitt betyg i Psykologin. Såklart fick jag G! =) Så jag klarade alla kurser jag läste denna terminen! Nu är det sommarlov!
Sen åkte jag och Sara och köpte med oss varsin Kycklingsallad, och satte oss vid slussarna o åt. Mysigt! =) Nicolina hon åt på ett hörn med, men mest majs och majskrokar !

Sen var vi hos Saras syster Lisa en sväng, innan det var dags att hämta William från dagis. Eftermiddagen avslutade vi i lekparken med Emilia & Alvin . Det var ett sandigt barn jag fick med mig hem, så det blev badet för han innan han fick krypa ner i sin goa säng. Imorse kom han intraskandes till mig vid 06 =/ Men han ville bara gosa, så där låg vi en stund. Nu är det barnprogram som gäller, och jag håller på med tvätten.

I eftermiddag ska vi på studentfirande för Williams kusiner Anna & Angelica . Ska bli jätte kul =) Får se när vi är hemma ikväll. Återkommer nog ikväll med massa bilder, för kameran den får vi inte glömma en dag som denna.

Nu måste jag städa lite här hemma.. Blir galen på alla hundhår, får hoppas min gubbe inte ska störas allt för mkt av dammsugaren nu när han ligger och sover.

Studentbalen

2010-06-02 23:25:56 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Idag har vi varit uppe på vinden och rensat en massa.. Blev 10 papperskassar med gamla kläder som skall hivas. Och sen gick jag igenom en låda med massa bebiskläder, åååååh va yttepyttesmå dom små kläderna var. Har William verkligen varit så liten? Det är svårt att tro när man tittar på han idag. Mammas lille bebis!

Sen åkte jag & Sara och lämnade William hos farmor. Där skulle han vara och leka så jag kunde fota Angelica. Men vi åkte in några timmar innan, tog en lunch på Skräckland. Kycklingsallad med vitlöksdressing till, mycket smarrig. Den äter jag gärna fler gånger =) Sen gick vi runt och kikade, och in till stan för en glass innan jag skulle möta upp Angelica och hennes studentkompisar :) Blev ett par bilder. Hoppas du blir nöjd. Jag är ju ingen proffsfotograf, verkligen inte. Men ja, får hoppas nån faller i smaken =) Hihi.

Imorn ska William till dagis ett par timmar, Han ska vara där reda kl 7 =/ *gäsp* Men jag ska ta bussen strax därefter till skolan, för betygsamtal i Psykologikursen. Hoppas på ett G! Sen vette tusan vad vi ska hitta på resten av dagen, men nåt finns de väl alltid att hitta på =D hihi. Nu har även Jörgen börjat jobba igen, ytterligare en tråkig vecka framför oss. Bläääääää! Men men..

Nej nu är det dags för sängen!

 


V. 19 - Bild

2010-06-01 22:54:31 Graviditeten
» Kommentarer(7) «



Vecka 19 (18+0)

2010-06-01 11:24:56 Graviditeten
» Kommentarer(1) «


Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.