Julen 2013

2013-12-27 19:58:11 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Så var Julen över för denna gången :-) Barnen har fått jätte många fina paket! :) Av oss fick dom ett Xbox 360, eller ja det var väl till hela familjen egentligen. Samt två Lego Star Wars spel :) Sen blev de lite leksaker och en del kläder. Rebekah fick också lite julklappar men i hennes va de bara kläder ;P Hon är ju lite för liten för julklappar egentligen, så de va mest en kul grej att slå in dom ;) hehe. 
 
Julaftonen firades hemma hos oss ihop med Jörgens familj :-) Det va trevligt och massa god mat var det. Men bäst var nog Jörgens hemmagjorda köttbullar, dom va mumma =D hehe. Sen blev de ännu mera paket till barnen :) Men någon som inte uppskattade julafton var Rebekah. Det va alldeles för mycket för henne, alldeles för mycket folk o liv i luckan. Så hon kunde inte alls slappna av. När kvällen närmade sig var hon jätte ledsen och bara skrek, men efter en stund vid bröstet så slappnade hon av och somnade. 
 
BVC-besök har vi även det hunnit med. Och vår lilla docka hade inte gått upp så bra i vikt. Så har börjat ge henne en flaska ersättning om dagen, men ammar alla andra mål, samt att jag lägger till henne vid bröstet på kvällen innan jag går och lägger mig. Hon sover annars 12 timmar i ströck utan att äta. Men växt på längden hade hon iaf gjort. Hela 4 cm!!! Denna gång var de även dags för den första vaccinationen. Gick bra, hon skrek när hon fick sprutan, även jag började grina lite. Mammahjärtat är blödigt! 
 
 
Fina tjejen på julafton! 
 
 
Helt utslagen efter julaftonsfirande ♥
 
 
 
 
Idag va vi och hämtade hem en ny spegel =D 
 
 
Och så här ser jag ut 3 månader efter förlossningen och -17 kg.
 
 

Lördag 131221

2013-12-21 20:41:32 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hej Lördag! =) Dagen startade med lite sovmorgon för mig, Jörgen tog dom stora barnen, så jag sov vidare till 9 innan jag gick upp. Rebekah den lilla sjusovaren sov vidare till 11 :) Ja, inget fel på hennes sömn iaf. Är en liten dam som älskar att sova. Dock sover hon lite långa sovpass utan mat. Oftast 12 timmar. Ska nog börja med att lägga till henne på kvällen innan jag somnar så det inte blir fullt lika många timmar utan mat. Hon vaknar inte ändå när man lägger till henne xD hehe.
 
Sen har vi vart på lite lek & bus hemma hos Sara och Nicolina. Linus var med Jörgen i Uddevalla, så då passade jag på att bara ha med mig två barn :-) Och dom lekte så bra så =) När vi kom hem så fick barnen en "tidig julklapp" När William såg vad det var så började han gråta för han blev så glad! 
Det var ett Xbox 360 + Fifa 14 & Lego Star Wars :) Så sen dess har han och Jörgen suttit och spelat :-) Jag har precis lagt Linus & Rebekah och ska snart åka ner till affären . 
 
Imorgon ska Jörgen jobba extra =/ Tråkigt tycker jag, för vi skulle egentligen gått på julbord men men.. Tur de är julafton snart så jag får äta julmat ;P Har en väldigt smarrig skinka i kylen som lockar mig. Ska göra iordning den på måndagkvällen så då får jag ta mig en smakbit =) Smaskens!! 
 
 
Mums med tumme =D 
 
 
Rebekah gymmar, och William och Nicolina spelar spel
 
 
 
Spelar Xbox 

Tänder?

2013-12-19 19:18:40 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Tror min lilla donna håller på att få små bissingar! För jösses vad hon dregglar, de är som en kran ur munnen på henne, handen är i munnen konstant! Och allt hon kommer åt tuggar hon på. Idag har hon dessutom vart oerhört ledsen, gråtit och skrikit hela tiden, så jag smorde hennes tandkött med alvedon och då blev hon genast gladare, antar att det gjorde gott :-) Hoppas hon får sova inatt så de inte besvärar henne alldeles för mycket. 
 
Julen närmar sig med stormsteg, bara 4 dagar kvar nu! Har några få julklappar att köpa, och sen måste vi få handlat julmaten. Sen hoppas jag barnen blir väldigt nöjd med sina paket =) Jag är faktiskt iaf nöjd med inköpen =) Igår var jag på efterkontroll hos barnmorskan . Vikten stod på -17 kilo, bara 10 kvar då! =D Mitt hb hade ökat så in i bomben. Från att ligga på 70 när Rebekah låg i magen till nu då låg det på 146! Helt galet!! Dock ska jag tillbaka om två veckor för att sätta in en spiral. Fick inte det nu eftersom man måste vara 110% säker på att det inte finns någon chans till graviditet. 
 
William och Rebekah har precis somnat, Linus sitter uppe och kvällssuddar i vanlig ordning. Hoppas han ska somna om en stund iaf så jag kan få lite egen tid i soffan utan en klängande, tjatig 3-åring! ;) Haha! 
 
 
Ojojoj va hon utvecklats på 3 månader ♥
 
 
Tummen är go den ! =) 
 
 
Fyndade på Lindex webshop i veckan :) Bland annat dessa pyjamasar till Rebekah ! 

Tredje Advent

2013-12-15 21:30:21 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Halloj Söndagkväll! 
Nu har även denna helgen passerat, och en fullspäckad vecka väntar mig.. Usch får ångest över hur jag ska hinna allt, imorn är det prov i skolan, så är det utvecklingssamtal, efterkontroll hos bm, besök hos tandhygienisten and so on.. Sen är det alla förberedelser inför julen. Så det finns att göra om man säger så . 
 
Helgen har iaf vart lugn. Igår var iväg på granjakt :) Och vi kom hem med en fin kungsgran :-) Så den har vi klätt idag, barnen var helt speedade när det gällde att få hänga kulor i granen :) Men fint blev det, väldigt färgglatt om inte annat. 
William fick iaf pencillin utskrivet i fredags eftersom värken inte gav med sig, så det har vart ganska kämpigt att få i han den, men det har gått bra efter lite tjat . Får se om han kan gå till skolan imorn eller om han får vara hemma en extra dag, idag har han vart ganska yr, men får se hur det ter sig imorn ;-) 
 
Men nu ska jag gå upp och lägga min lilla tjej som har somnat i pappas famn ♥ 
 
 
 
 

Fredag 131213

2013-12-13 12:43:06 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Vill starta dagens blogginlägg med att gratta Jonnah & Joachim som fick sin älskade prins idag ♥ 

En liten liten plutt i v 31 ♥ Men de verkade som att han mådde bra och att allt gått fint :) En fin nyhet såhär på fredag den 13:e ;) Annars rullar det på. William har fortfarande ont i örat. Hoppas det släpper för han snart så han slipper den där jäkla värken. Läkaren skulle ringa idag för att kolla hur det va med han, men än har hon inte ringt, så får väl se om hon hör av sig eller inte. 
 
Igår va det Luciafirande för hela slanten. Min bror och hans sambo kom hit för att titta på pojkarna :) Med sig hade dom massa fina julklappar till barnen :) Och sen knallade vi bort för att först kika på Linus luciatåg, hans allra första faktiskt. Och han va så duktig. Efteråt ropade han "Mamma, jag klarade det, jag gjorde det" Så han va nog stolt haha.. Knallade sedan vidare till Williams skola, där dom hade ett jätte fint uppträdande och sen fikade vi lite efteråt :) För att sen gå hem och fixa middag till allihop innan bror & Sandra åkte hemåt . 
 
Och idag är alla barnen hemma och röjer xD Jag har försökt och plugga lite, och fick in ett arbete iaf :) Får nog sätta mig mer ikväll när alla sover, känns som att det är lugnast då och jag kan få mer gjort ;) HIhi. 
 
 

Onsdag 131211

2013-12-11 14:51:43 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Redan i mitten på December :-) Och julen närmar sig med stormsteg! Barnen längtar nåt kopiöst och William håller räkningen stenhårt på hur många dagar det är kvar. Lite kul att se hur förväntansfulla dom är :) Annars har det inte hänt så jätte mkt här. I fredags fick jag en ny telefon, skönt att kunna vara lite tillgänglig igen =) 
Helgen hos oss va lugn, Jörgen jobbade och jag och barnen pysslade med lite annat =) 
 
Och nu har veckan rullat på och det är redan onsdag. Idag har William varit hemma från skolan då han vaknade inatt och va jätte ledsen och hade så ont i sitt öra så han kräktes. Så efter att Linus lämnats på dagis åkte vi till vårdcentralen, och det visade sig att han hade öroninflammation på ena örat, men eftersom det inte värkt hål så fick vi ingen antibiiotika. Sen tog vi oss en promenad till stan för att äta frukost :-) 
 
Imorgon är de luciafirande för båda barnen, ett ganska så stressigt moment, då det bara skiljer 30 min mellan dom olika firandena, så jag får väl springa emellan där ;P 
Och Rebekah bara växer och växer. Snart vuxit ur sina 62 kläder och börjar mer och mer gå mot 68 i kläder. Hon skiner upp som en sol varje gång man pratar med henne och ler verkligen med hela ansiktet. 
Nåt nytt hon även börjat med är att suga på tummen, det vill inte hennes mamma. Men vad ska man göra? Hade hellre sett att hon tog napp, men den är hon inte så värst intresserad av, tycker att tummen smakar mycket goare ;) Lilla tokfia! 
 
Dagen innan julafton är det dags för vaccination! =( Min lilla plutta!! ♥ 
 
 
Lite nytt i Bekkisens garderob :) 
 
 
William valde en ny tröja med =D 
 
 
Tummen är go ;) 
 
 
 
 
Mina goa pojkar ♥
 
 
Växt på bra ;)
 
 

Torsdag 131205

2013-12-05 15:44:06 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Dagarna bara rullar på =) Igår var jag och hälsade på min fina vän Jonnah som ligger inne på NÄL igen med busebebisen i magen. Vet själv hur jäkla tråkigt man tycker det är på sjukhus. Och så länge hon får ta emot besök så får man passa på. Sen stod de plugg på schemat. Har några få arbeten kvar att lämna in denna terminen, men de ska nog gå bra det med =D 
 
Idag har vi inte gjort så mycket. Vart iväg och handlat lite. Jörgen åkte iväg och klippte William efter skolan, så nu är han snygg i håret igen =) Om en stund kommer min vän Angelica hit på en kopp kaffe, innan vi ska bege oss till Williams fotbollsträning. Är inte de minsta sugen på att gå ut i det här skitvädret men jag antar att jag inte har nåt val just nu. 
 
Imorn verkar det som om min nya telefon kommer! Inte en dag försent kan jag säga.. Man är så beroende av att kunna ringa och sms:a samt min största last instagram ♥ Och speciellt kunna fota barnen, systemkameran är inte så rolig att springa runt med hela tiden ;P Haha. 
 
Nej nu ska jag göra lite kaffe =) 
 
 

Svar på fråga

2013-12-04 19:36:44 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hej Annsofie! 

Stämmer bra att vi hade svårt att få en försäkring på Linus pga hans låga födelsevikt. Det första bolaget vi kontaktade var IF, men dom tvärvägrade. Det enda dom kunde erbjuda oss var en olycksfallsförsäkring. Så jag kontaktade Trygg Hansa och pratade med dom, som efter mycket om o men gick med på att försäkra honom. Där vi hade samtal med både deras handläggare, neo, Linus barnläkare osv för att få dom att gå med på försäkra honom. För trots sin låga födelsevikt så mådde han bra. Ingen andningshjälp, han åt själv från start så ingen sondmatning. Utan han va liten men mådde toppen. 
 
Och då såg dom inga hinder att försäkra honom :) Vilken vecka är din lilla goding född i ? =) 
Har du fler frågor så skicka gärna iväg ett mail till mig =)

Stulen mobil

2013-12-01 21:24:55 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Igår var det dags för en efterlängtad tjejkväll! =D Barnen va hemma med Jörgen och jag skulle få roa mig lite på egen hand, inte bara få vara mamma, utan Marie :) För Jörgen hade de gått  jätte bra med barnen även om jag var lite nojjig för att vara borta från henne. Men de gick ju kanoners. Vi hade jätte kul och avslutade kvällen med utgång. Dock slutade inte kvällen så himla kul, då jag blev bestulen på min mobil inne på Max. Mobilen i sig skiter jag i, men alla mina kort jag hade på den =( Alla gravid bilder och alla bilder på barnen. Det gör så jävla ont att veta att en annan person har min telefon! :( Men den är spärrad nu iaf och personen har ingen nytta av den . Måste ringa försäkringsbolaget imorgon och se om jag kan få ut nåt från hemförsäkringen. 
 
Har iaf fått beställa en ny, jävligt tråkig utgift. Men de blev en likadan och hoppas den kommer fort, för jag känner mig så "naken" utan. Nej det känns verkligen hemskt detta. Idag försökte iaf Jörgen göra mig lite gladare så han tog med hela familjen till Stenungsbaden där vi åt julbord tillsammans ♥ Jättemysigt! 
 
Men nu ska jag strax gå o lägga mig, blev inte många timmars sömn inatt. 
 
 
Har öppnat upp väggen mellan vardagsrummet o köket
 
 
Hon växer så det knakar
 
 
 
Julklänningen är inhandlad =)
 
 
Outfiten i lördags
 
 
Mina hjärtan ♥