Today is the day

2010-03-31 07:05:39 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Igår fick vi nycklarna !! Jag var ju tvungen att åka upp och inspektera =)
Tapeterna var inte alls som jag hade tänkt mig, vårat sovrum får jag väl kanske leva med ett tag till, men i Williams rum var det tapet som hade spruckit, små fettfläckar och avriven tapet, i vardagsrummet var det sjukt mycket plugghål, och även i köket var tapeten skadad, så jag ska ringa till Eidar så fort som möjligt, så får dom ge oss nya tapeter. Tapetsering kan vi ju göra själva.. Men bara vi får tapeter, men det borde väl inte vara några problem.

Sen diskade jag och packade på kvällen innan jag gick o la mig. hade så sjukt ont i svanken =/ Riktigt jobbigt, men idag verkar det ha släppt, vaknade klarvaken vid 4 tiden imorse, och kunde inte somna om =( Men jag är ju pigg nu inte sant? Tror jag vet någon som kommer vara helt död ikväll efter flytten.

För ja idag vid 14 går flyttlasset, så blir det lite kasst med uppdatering framöver så vet ni varför !
Nu ska jag hälla i mig mitt te, sen är det dagis för lillplutten och jag har en grej i skolan som jag måste gå på.

Sista dagen

2010-03-30 08:25:18 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Igår var William på dagis hela dagen, när vi kom hem lagade vi middag och sen tittade vi på tv tills det var läggedags för lillprinsen, och ja gick och la mig tidigt med, strax efter 21. Super skönt att komma i säng tidigt, dessutom var jag supertrött..*Gäääsp* Men idag är jag utvilad, när William ville gå upp vid 7! Allt är bättre än kl 6 som vi vanligtvis går upp. Så vi har ätit lite frukost och nu tittar vi på Bolibompa , han fick vara hemma från dagis idag, för han ville följa med mammsen till Överby, och jag smälter när han säger "Snälla mamma, jag vill följa med" Då kan jag inte neka honom .

 

Men imorn måste han gå.. Jag har en lektion på morgonen, och sen ska vi ju flytta. Sen skulle hans faster Jessica eventuellt hämta honom, så han får vara med dom en stund, eftersom vi inte har nån barnvakt annars, det blir lite jobbigt att ha med honom mitt i flytten. Finns ju inte så mycket för honom att göra, och han skulle mest vara i vägen. Men det ska nog gå bra.

 

Så imorn är den stora dagen =) Åh va jag längtar! Nycklarna ska vi få ikväll, eller Sara får dom så länge.. Så hoppas allt ska gå så smidigt som möjligt imorn. Även om vi inte blir sådär jätte många som hjälper till, men när vi flyttade hit var vi ju bara 3 personer, så det ska nog gå det med :) Hihi. Nej nu ska vi göra oss iordning, för en tripp till Överby och kolla efter däckskydd till vagnen :)


Packa, packa, packa

2010-03-29 13:02:53 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Ja det är väl ungefär det dagarna består av nu. Skulle pluggat med Emilia idag egentligen, men just nu måste vi packa så mycket som möjligt, så får jag plugga när flytten är klar, för ja det finns en del att ta i om man säger så, men ändå inte så jätte mycket, vi har ju redan flyttat en hel del lådor upp till Skogshöjden så :) Idag är lillfisen på dagis igen och leker med sina kompisar, och efter vi lämnat honom så körde vi upp lite fler lådor som vi packat på morgonen =)

Så efter det blev det hem och packa lite till, och lite till.. Och det är väl det jag ska göra idag, packa lite mera och lite mera =) Haha! Ska hämta William vid 16 och då ska vi hem och fixa lite middag, sen får jag se vad vi gör resten av kvällen. Nåt ska vi väl hitta på, jag o fisungen min! Pappa Jörgen ska jobba natt igen =/ Tråktråk.. men men, det är fina pengar! Nej jag ska nog diska lite, så jag får packat ner det också :)

på onsdag bär det av =)

Vecka 10 (9+0)

2010-03-29 12:31:48 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Nu är det många som är känsligare än vanligt. Det beror på att man påverkas av en mängd hormoner. Trötthet, irritation och många funderingar kring framtiden är vanligt. Som partner kan det vara svårt att förstå vad som händer då det ofta går mycket fort från det att den blivande mamman mår bra till att hon känner sig gråtfärdig.

Alla kvinnor som fyller 35 år innan barnet föds erbjuds ett så kallat KUB-test, men även yngre kvinnor kan göra det vid särskilda omständigheter. KUB-testet används för att beräkna sannolikheten för att du väntar ett barn med Downs syndrom. KUB-testet består av en ultraljudsundersökning där man mäter nackuppklarningen (NUPP) hos fostret, samt ett blodprov som tas minst fyra dagar före ultraljudet.
Om testet visar på riskfaktorer kan man gå vidare med ett fostervattensprov eller moderkaksprov. Dessa provtagningar är dock inte riskfria, utan kan innebära en ökad risk för missfall.


Fostret: Nu är embryoperioden över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.


Sista helgen i den här lägenheten

2010-03-28 09:29:59 Dagboken
» Kommentarer(8) «


Ja så var denna helgen snart slut, i eftermiddag drar allvaret igång, för sen blir det tight om tid.
Vad har vi gjort i helgen då? I fredags var vi i stan en sväng, kikade lite, och lämnade in lite papper, sen sov William hos sin faster fredag till lördag. För jag skulle till Ikea med Sara & Toni. William hade varit på kalas och ätit kakor, men ingen tårta fick han säger han ;P Vet inte riktigt om jag tror på det men ;P Haha!

Igår kväll hade vi lite mys jag och han, och han fick vara uppe lite längre =) Jag hade ju inte träffat han på hela dagen, så inte mig emot =) Är mest när det är dagis dagen efter som jag vill att han ska komma i säng mellan 7-8. För att han ska orka. Ja det blev en hel del köpt på Ikea igår, En Expedithylla till Williams rum, skulle köpt en bokhylledel till vårat vardagsrum, men jag väntar med det tills vi har flyttat istället så jag får se hur det blir sen. Sen blev det lite annat smått och gott, lite lampor, gardinstänger o sånt =)

Va även inne en sväng på Mediamarkt och köpte ett dubbelvåffeljärn.
Idag är det kalas igen, Williams kusiner Jonathan & Casper har fyllt år. Jag hoppas vi hinner ta oss dit en liten stund iaf, när Jörgen vaknar måste vi börja packa nämligen, men ska försöka gå dit med William en liten stund iaf =)


V. 9 - Magen

2010-03-27 22:39:34 Graviditeten
» Kommentarer(5) «



Fredag 26/3

2010-03-26 11:10:10 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Mysiga fredag! :)
Vaknade vid 6 idag.. Men vi låg kvar och myste till klockan slagit 7, då vi gick upp! :)
Sen har vi inte gjort så mycket, tittat på film, tagit ett bad tillsammans.. Så nu är vi rena och fina! =) Om en liten stund ska vi klä på oss och åka ner till stan, har ärenden hos Skatteverket och Banken. Så behöver få det gjort :) Bland annat William flyttanmälan, och Williams efternamnsbyte. Sen ska jag sätta in lite pengar som vi fick i Bröllopspresent, som jag ska spendera på Ikea imorn :)

Blir nog en liten lunch i stan med skulle jag tro. Ja som sagt, imorn ska jag åka till Ikea med Sara & Toni! Ska bli grejt, får hoppas vi får plats med allt hem, hahah! Jag ska ju ha en del om man säger så ;P Men det blir nog bra. Nej om man kanske ska sminka sig lite för ovanlighetens skull, det hör inte till vanligheten att jag gör det ;P Haha!

Våffeldagen

2010-03-25 22:43:02 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Fullt ös, medvetslös!
Ja imorse va det skola som gällde och psykologilektion , gick rätt slappt.. Vi hade muntlig redovisning av våra fördjupningsarbeten, och det var intressant att lyssna på =) Efter skolan gick jag och hämtade lillfisen och vi tog bussen ut till Överby och mötte upp Sara & Nicolina :) För lite shopping, började med att käka lunch på Grafitti. *Smaskens* Och sen kikade vi lite, William fick ett par nya skor, typ skejtarskor, och ett par tofflor. Samt en vårjacka, det börjar snart bli dags för det ju =) Bara jag som inte har nån, men men .. Det är väl skitsamma egentligen ;P

Sen åkte vi med hem till Sara & Toni, för lite våfflor med glass o sylt =) William smockade i sig MASSA! :) Mitt lilla matvrak. William somnade sedan när vi skulle gå till bussen och sov hela vägen hem, min fasa var ju att han skulle piggna till när vi kom hem, men det gjorde han icke, han sov fortfarande när jag bar upp han för trapporna, och även när jag la han ner för att klä av han, sov igenom blöjbytet också, så han va en riktigt liten tröttfis!

Det är jag med nu, så nu är det nanatajm :)

Jag hävde köpet

2010-03-24 22:48:31 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Imorse efter att vi lämnat William på dagis, packade vi bilen full i lådor och åkte upp och lämnade det hos Sara & Toni, nu är väl deras garage fullproppat typ med våra lådor, haha! Dom som har lägenheten ringde även och sa att vi kunde få nycklarna på tisdag kväll eftersom dom slipper att flyttstäda, jag har sagt att det räcker att dom tar ugnen, badrummet och putsar fönstrena, så tar jag resten för att vi skulle få tillgång lite tidigare och som tack så får jag diskmaskinen helt gratis, tanken var att jag skulle betalat en liten summa pengar för den annars, men inte mig emot. En diskmaskin för lite städning helt klart värt det :) Hihi!

Sen blev det till Siba, för att häva köpet på Bluray spelaren, och jag fick mina pengar tillbaka, dock glömde vi totalt av att Williams Nicke film satt där i, så jag får åka upp dit imorn och hämta den. Men iaf så , gick vi till Expert och köpte en annan modell, denna gång en Panasonic, och jag testade den faktiskt i buiken och då funkade allt precis som det skulle, så vi är nöjda. Visserligen fick vi lägga till en tusen lapp, men det var det värt för att få nåt som fungerar. Hädanefter tänker jag inte köpa nåt billigt skitmärke utan betalar hellre lite extra och får kvalite för pengarna.

Ikväll har jag diskat en himla massa, vi hade ett berg av disk.. Sjukt jobbigt, jag längtar så tills nästa vecka då vi har en diskmaskin och slipper diska för hand. Har även hunnit med att titta på Greys Anatomy och skickat in en uppgift i Vård och omsorg som jag suttit med i reklampauserna, det gäller att vara effektiv vettni ;P Imorn är det skoldags igen.. Psykologilektion =) Och sen ska jag ut en sväng till Överby :) Se om man hittar nåt kuligt :) Hihih!

Nu däremot ska jag sova, antar att jag får sällskap av William inatt, för han har redan vart uppe en gång för han va lite ledsen =/ Saknar sin pappa! Men nu duger jag för tröst iaf!

Poster Eclipse

2010-03-24 15:21:09
» Kommentarer(4) «



Bluray .. *SUCK*

2010-03-23 21:19:38 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Ja idag har vi varit på Siba hela dagen känns det som.. Va först inne och lämnade våran Bluray spelare, då den inte går att uppgradera, så vi fick en ny, samma model. Men tror ni den funkade? Nepp, samma grej där. Så det var bara att åka in igen.. Dom tog tillbaka den och vi fick en ny fast en annan model. Men samma skit med den.. Den går inte att uppgradera för att se högupplösta filmer. Vissa filmer är ju mer högupplösta än andra.. Så imorn åker vi dit igen och jag tänker häva köpet, och få mina pengar tillbaka, och köpa ett kändare märke, det känns som det enda rätta just nu.

Annars har väl dagen varit bra, vi har packat lite till.. Så nu ekar min garderob :) Haha! Pratade även med dom som har våran lägenhet nu, och jag får nycklarna på onsdag, så då bär det av.. Flytta all day long! Kommer bli kalas det här! Jag längtar sååå! Imorn ska Emilia komma hit och plugga, och Jörgen börjar jobba igen =/ Så han går av på onsdag när vi flyttar.. Skönt att ha han hemma sen när det är så mycket att grejja med :)

Ikväll har han vart hos Sara & Toni så Toni fått kika på Bluray spelaren, han är ju lite mer tekniskt lagd än oss andra ;) Haha.. Men han kommer snart hem, och då blir det lite pizza ! Så får jag se vad vi ska hitta på ikväll =)


Pluggmåndag .

2010-03-22 14:09:10 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Ja imorse va det uppstigning kl 6 i vanlig ordning, men jag låg kvar till halv 8, medans Jörgen och William gick upp, och packade lite lådor. Jörgen va nämligen iväg igår kväll o köpte 10 lådor till. Men dom kommer nog gå åt rätt fort, det är ju en hel del att packa som sagt. Vid 9-tiden va det dags att lämna fisen på dagis, skönt för honom. Då han inte varit där på ca 2 veckor. Han va inte så pepp på att åka dit direkt, men när vi väl kom dit så va det fina fisken :)

Sen åkte vi hem och lastade bilen full i flyttlådor och körde upp dom till Sara & Toni :) Där vi ska förvara dom så länge, så det inte blir så mycket när själva flytten ska se, som dessutom är nästa vecka. Blev även en snabb frukost på McD, då jag inte hann äta nåt hemma.. Behöver ju änna nåt i magen för att kunna funka ganska så normalt. ;)

Nu har jag och Emilia pluggat sen kl 11 ungefär. Men vi har hunnit med två mål, så det känns skönt! Nu börjar man komma ikapp, men det är fortfarande en hel del kvar innan hela kursen är klar, och ändå är det bara 2 månader kvar, ja det gäller att ligga i, så nu hoppas vi att vi slipper sjukdomar på ett tag så inte plugget hamnar i kläm :)

När vi är klara här, ska jag knalla bort till Sara och umgås med dom en stund, tills Jörgen och William kommer och hämtar mig, sen blir de hem och packa ännu mera.. Ett evigt göra just nu :)

Vecka 9 (8+0)

2010-03-22 08:22:08 Graviditeten
» Kommentarer(1) «


Kroppen: Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor. En del kvinnor har små blödningar tidigt under graviditeten, det är inte ovanligt att det sker när mensen brukade komma. Det kan bero på alla hormonförändringar och på att slemhinnorna i kroppen blöder lättare när man väntar barn. Om blödningen skulle göra ont ska du söka hjälp.

Embryot: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

Nytt Klipp - Eclipse

2010-03-21 17:21:44
» Kommentarer(2) «



Söndag

2010-03-21 17:14:44 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Igår kollade vi på sista filmen i millenium trilogin - Luftslottet som sprängdes. Och den var också bra, helt klart 3 sevärdiga filmer. Sen kikade jag lite på den Gröna milen, innan jag somnade i soffan ;P Som vanligt! Hahah.. I natt fick William för sig att vi skulle gå upp kl 4, ja iaf han.. Så det kan väl tilläggas att man inte är så pigg idag =/ För jag lyckades inte få han att somna om.. Vid 7 gick Jörgen upp, och jag fick ta igen mig några timmar.

Annars har vi inte gjort så himla mycket idag, packat ett par lådor till.. Och nu är alla våra lådor slut, så Jörgen får åka iväg sen och köpa några fler. Vi har fortfarande ganska så mycket kvar att packa.. Och det känns skönt att flytten närmar sig nu :) Jag längtar så! Imorn ska William till dagis igen, efter att varit hemma en vecka, så jag ska hinna med att plugga lite =)

Nej nu ska jag väl umgås med min fina son lite :)

Flickan som lekte med elden

2010-03-20 00:21:39 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Har inte gjort ett piss idag ..
Jag och William har typ kollat på film hela dagen, och ätit .. ja iaf jag. Känns som att man inte gör nåt annat än att stoppa i sig en massa saker. Äter jag inte så kommer det ett smygande illamående som ligger och gror, men som liksom aldrig bryter ut riktigt. Visserligen är det skönt också, men ganska så jobbigt. Hoppas att det ska ge med sig snart, och att tröttheten snart ska ge med sig.. Usch, det är jobbigt att vara konstant trött..

Vissa har efterfrågat magbilder, men de syns inget direkt än.. Så jag återkommer när de börjar synas med bilder, det lovar jag. Nu ser jag bara allmänt småfet ut. Magen är mest svullen =/ men men .. Vad ska man begära? Jag är ju bara i vecka 8 än så länge..

Vi har alldeles nyss kollat på Flickan som lekte med elden. Den var bra, men inte alls lika bra som första filmen, men det är väl oftast så med uppföljare, det är alltid svårt att mäta sig med första filmen, väntar med spänning på hur tredje filmen är, tänkte vi skulle se den imorn. Har även kollat på New Moon idag. Var ju bara ett måste att se den på Bluray, och jag är lika förälskad som vanligt! Min Edward är så läcker, hihi! :)

Imorn ska vi även ta tag i packningen av lägenheten.. Kan lika gärna böja med att packa ner all skit som finns i klädkammaren, det använder vi ju inte ändå. Så why not liksom? Nej, nu ska jag sova.. lär väl vakna med en värkande rygg imorn. Tror det är dags att investera i en ny madrass till min del av sängen.

Fredag och INGA måsten..

2010-03-19 12:49:27 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Jag trodde aldrig William skulle sova hela natten när han gick och la sig så himla tidigt igår, men de gjorde han. Visserligen kom han in till mig vid 04.30 la sig på kudden och drog täcket om sig och sen somnade han om lika fort igen, och vaknade igen vid 7! Så jag klagar inte :) Men vi klev inte upp förän vid 8 då Jörgen kom hem från jobbet =) Myspys! Upp för lite frukost, och sen har vi myst i soffan hela dagen!

Hittils har vi inte bråkat än idag, och det är så himla skönt när man slipper skälla.. Fick precis posten, och där kom min New Moon film. Åååh, jag vill se den nu! Men tvivlar på att William vill det, han ska bara se på Nicke hela tiden. Idag har vi inga planer alls, kika på film när William somnat ikväll, det blir - Flickan som lekte med elden. Hoppas den är lika bra som första filmen =)

I helgen ska vi nog börja packa lite.. Vi flyttar ju om mindre än 2 veckor! Så det kan ju vara dags att börja packa nu :)

Man & Fru

2010-03-18 22:22:12 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Äntligen är vi gifta!

Dagen innan spenderade jag hos Sara och Toni, vi åt en goo middag tillsammans och avslutade kvällen med lite godis och filmen Saw 6. Jag älskar Saw filmerna, men denna blev jag lite besviken på. Iaf om man jämför med tidigare filmer. Men den var helt klart OK!

På Bröllopsdagsmorgonen, gjorde iordning mig hos Sara, tanken va att vi skulle lockat mitt hår, men de ville inte med sig, så körde på rakt hår och ett gulligt spänne, sen tog jag och Sara bussen ner till stan och till kommunhuset och mötte upp dom andra som skulle vara med inne på vigseln. Mina pojkar var så fina! Jörgen var så stilig och William likaså :) Vigseln gick fort och bra.. Är glad att vi valde en borglig vigsel, hade aldrig pallat ett kyrkligt bröllop, kände mig inte sådär jätte bekväm med att folk stod och tittade på mig, kan ju gissa hur det vart om man hade haft det i kyrka, så jag är glad att vi valde en enkel cermoni. Jag fick min älskade Jörgen <3 Och min ring är sååå vacker. Nu är det vi tills döden skiljer oss åt!

Efteråt hade vi ett litet Bröllopskalas för våra familjer och våra närmsta vänner! Tusen tack alla som ville fira denna dagen med oss! Det bjöds på tårta och kakor :) Kvällen avslutades med middag ute tillsammans med Sara & Toni! Sen hyrde vi "Män som hatar kvinnor trilogin" Så nu har vi sett första filmen, jag tycker verkligen den va jätte bra, blir att se på resten i helgen! Vill även passa på att tacka för alla superfina Bröllopsgåvor vi fick! Tusen tack!

Idag var det tillbaka till vardagen, Jörgen är tillbaka på jobbet.. Gör sin sista natt innan ledighet, åh va jag längtar efter att få ha han hemma. Vi har inte gjort så himla mycket idag, vart på Överby och handlat en sväng, sen bara varit hemma. Blev tidig kväll för William idag, han stenslocknade 17.20! Bara han inte är på väg att bli sjuk igen, han har visserligen börjat hosta en del igen, men jag hoppas inte att det är nåt. Han får aldrig vara på dagis min lilla skrutt.. Förra veckan var han där 1 dag, denna veckan har han inte varit där alls.

Kanske är lika bra att gå och lägga sig.. Vet ju aldrig när jag får stiga upp imorn.

Bröllops bilder

2010-03-18 12:50:51 Foto - Marie
» Kommentarer(8) «





Sista dagen som bara "sambo"

2010-03-16 12:04:08 Dagboken
» Kommentarer(11) «


Sovit som en kratta inatt =/ Svårt att komma till ro. Och det spänner i hela kroppen när jag går och lägger mig. + att jag är van att sova på mage hela natten, det går ju inte nu tyvärr, det lär ju inte bli lättare heller, men det är bara att hitta en sovställning som känns skön. När William kom in vid 6 imorse så hade jag svinont i ryggen och det har jag fortfarande, vet inte om det beror på mig eller om min madrass börjar bli kass =/ jaja.. det ger sig. Jag vill helst köpa en ny sängstomme, men det har vi delade meningar om. ;P

Idag är planerna sådana att jag ska städa lite.. Sen ska vi åka och handla lite kakor o sånt. Sen får Jörgen och William släppa av mig hos Sara för jag ska sova där inatt, så hon hinner fixa mitt hår imorn innan vigseln. Plus att man ska ju inte se bruden innan bröllopet ;P Hihi. Tänk att imorn är jag fru! :) Jisses =) Men det ska bli riktigt kul, känner ingen direkt nervositet, men det kanske kommer imorgon =)

Nej nu ska jag underhålla mitt barn lite ^^

Monday, Monday, Monday

2010-03-15 20:24:16 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Igår mådde jag sjukt dåligt =/ Så Carina tog William ett par timmar! *Tusen Tack* När han sedan kom hem så var han super glad och vi busade en stund.. Sen ställer han sig och spyr ner hela vardagsrumsgolvet, det var bara att ta pojken och duscha av han. Stackarn! Sen spydde han ytterligare en gång, fast då ner hela fotöljen och sig själv. Det är då man är glad att man har skinnsoffa. Så det var bara att spruta på rengöring och torka av.. Vilken tur att jag hade Jörgen hemma, annars hade jag legat och spytt själv. Jag klarar inte av spydoft. Uäääk det är så äckligt!

Va bombsäker på att det var magsjuka, men han somnade sen och sov hela natten utan nåt, imorse åt han och Jörgen Vetabix, och det är ju ganska fiber rikt och fiber är ju inget som är bra för magen om man har magsjuka vill säga, men jag tvivlar ju på att det va det han hade. För han har ätit både frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmat och inga kräkningar. Ingen feber och absolut ingen diarré , så jag tror ju mer på att han ätit något som magen reagerat på, därav kräkningarna.

Nu har han lagt sig för en liten stund sen, och jag sitter och tittar på Biggest Loser . Ska strax ta tag i disken och sedan vika tvätt.. Funderar även på att ta mig ett bad :)

Wednesday is my day <3


 

William dricker sin smoothie som pappa gjort :)

 

 



Vecka 8 (7+0)

2010-03-15 13:33:45 Graviditeten
» Kommentarer(1) «


Vecka 8

Kroppen
: Nu växer livmodern och storleken kan jämföras med en apelsin. Det är vanligt att man måste kissa mycket oftare än normalt. All glatt muskulatur, det vill säga sådana muskler som du inte kan styra, som livmodern, blodkärlen och tarmarna, blir slappare. Det kan göra att du får förstoppning. Risken för åderbråck, hemorrojder och urinvägsinfektioner ökar också. Om du drabbas när du är gravid är det viktigt att du får behandling tidigt.
I vissa landsting kallas du till ett hälsosamtal hos barnmorskan för att prata om alkoholvanor, kost och livsstil. Hos andra landsting sker detta samtidigt som inskrivningen. Det ser olika ut i olika delar av landet.

Embryot: Embryot är nu omkring 25 millimeter. Fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, det vill säga dubbelt så fort som hos en vuxen.

Den största lyckan i livet, är ni !

2010-03-14 08:37:19 Fotografi
» Kommentarer(6) «



Sjukling =/

2010-03-13 21:46:10 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Det är synd om mig =/ Jag har gått och dragit på mig världens förkylning.. Supertät, samtidigt som näsan rinner som en kran och en hemsk huvudvärk. Ja det är synd om lilla mig .. *Sympati tack* . Annars har dagen varit rätt så lugn, vi har inte gjort sådär jätte mycket, kom ut på en promenad till affären, va tvungen att ha lite dricka tills ikväll ju :) Sen kom Jörgens bror Patrik och hans tjej Jessica på middag. Sen va det läggdags för mina pojkar. Jörgen behöver ju några timmars sömn eftersom han ska jobba natt, och William behöver sova för att kanske vakna på rätt sida imorn.

Nu sitter jag och tittar på Melodifestivalen och har allmänt tråkigt =/ Blir nog sängen efter det är slut. Måste kurera mig, så jag är hyfsat frisk på ondag, kan ju vara smart. Har lite svårt att smälta att vi ska bli man & fru <3 Men ja det känns helt underbart. Måste skicka in om efternamnsbyte för William också. Han ska ju ha samma efternamn som oss. :) Kan ju passa på att göra det på måndag kanske ^^

Puss&Kram

Remember Me

2010-03-13 11:48:44 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Igår pluggade jag hela långa dagen =/ Jobbigt! Fixade först en uppgift i Medicin, och sen gjorde jag ett fördjupningsarbete om ätstörningar , finns så sjukt mycket att skriva om. Men jag fick ner det till ca 7 sidor. Så nu ska jag bara skriva ut det och lämna in arbetet på torsdag, kanoners =) Skönt att ha det gjort, så nu kan jag har en välförtjänt helg :)

Igår var jag, Sara & Josie i VBG och tittade på Premiären av "Remember Me" . Robert Pattinsons nya film! Jag säger bara vilken film! Vilken roll han spelade, så verklig, så nära på nåt sätt.. Det kunde lika gärna ha varit en sann berättelse, och slutet ska vi inte prata om, jag grinade som en tok =/ Men summan av det hela, en superbra film som jag rekomenderar varmt! :)

Sitter och väntar på att William ska komma hem, han sov hos sin faster inatt, och nu saknar jag han massor! Har så himla svårt att vara ifrån han =/ Haft svårt att sova inatt, när jag vaknade imorse väntade jag bara på att han skulle komma in och hoppa på mig och säga "Mamma vakna nu" Aw, min lilla goding! Älskar han så det gör ont, vad vore livet utan barn?! Nej, jag kan inte tänka mig det.

Myspysdag!

2010-03-11 22:04:29 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Idag har jag och William bara varit hemma och myst! :) I förmiddags var jag supertrött, men William satt snällt och tittade på Nicke så jag kunde vila mig i soffan lite. Idag har varit en underbar dag, William har vart så snäll o go hela dagen, och bara velat mysa! Behöver jag säga att jag älskar såna dagar? Min lilla underbaring <3

Fick även veta att jag klarade Psykologi provet, gud va skönt! Ett mindre problem att oroa sig för, jag var nästan bombsäker på att jag inte hade klarat det. Nu ska jag bara rikta in mig på att få mitt fördjupningsarbete klart, tänkte ta tag i det i helgen :) Annars har vi inte gjort så mycket idag.

Imorn ska William till dagis, han har inte varit där sen i måndags. Sen kommer Emilia hit och ska plugga, jag ska även tvätta lite. Och imorn kväll är det Biotajm, tillsammans med Sara & Josefina :) Vi ska se Remember Me! Robert Pattinsons nya film :) Åh, va jag längtar! ;D Hihi..

Nu ska jag ringa och säga god natt till min älskling och sen gå och lägga mig :)

Eclipse Teaser

2010-03-11 17:34:22
» Kommentarer(2) «


 

Äntligen är den här!


Vecka 7

2010-03-10 22:24:30 Graviditeten
» Kommentarer(5) «


Kroppen: Man kan känna sig illamående på grund av hormonerna och ha lite molande värk
i underlivet, vilket är helt normalt. Sömnen kan rubbas, ofta beroende på att man måste man gå upp för att kissa. Magen kan kännas uppblåst på grund av att tarmarna arbetar långsammare. Vissa har redan ökat i vikt, men har du problem med illamående och kräkningar är det inte ovanligt att du istället har minskat i vikt. Det kan hjälpa att äta något litet innan du kliver upp ur sängen och att äta många små måltider.

Embryot: Embryot är nu en centimeter långt. Handled och fingrar skapas och händer och fötter kan urskiljas som små paddlar. Ansiktet börjar ta form och ögonen kan ses som små fördjupningar. Inne i huvudet finns det något som liknar blåsor, det ska senare bli hjärnan. Här kan man med ultraljud se embryots hjärtaktivitet.

Besök på MVC

2010-03-10 19:54:47 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Igår hade vi min storebror Hasse på besök :)
Lika trevligt som alltid, William lekte så det stod härliga till, han var superglad för att ha sin morbror här. Det är lite synd att vi bor 8 mil ifrån varandra, man kan ju inte träffas så ofta som man vill. Men då hinner dom längta efter varandra. Efter att Hasse åkt hem stupade William i säng, och då va klockan bara 17:45 ?! Jisses alltså.. Han brukar aldrig somna sååå tidigt, men han sov hela natten ända fram till kvart i 7 imorse! Han måste vart supertrött.

Kvällen spenderades i soffan, tittandes på TV :)
Och idag har vi varit på det första besöket på Mödravården .. Det var bara allmän info sånt som jag redan visste, alltså inget nytt. För detta barnet fick vi en ny barnmorska, hon vi hade med William har gått i pension. Men allt gick fint, blev flyttad datum mässigt, så numera är BF 31 Oktober. Men det kan ju ändras på Ultraljudet sen.. Men nån gång där iaf :) Så jag är nu i vecka 7 istället för 6 :) Ska tillbaka om ca 3,5 vecka för provtagning! Men det ska nog gå bra :)

Sen åkte jag och William upp till Sara & Nicolina. Bakade muffins, och sen fixade vi tacos :) Mums =) Det va riktigt smaskigt, och smidit lite planer ;D Jag längtar verkligen tills vi flyttar, då kan jag umgås med Sara varje dag, får se hur länge hon orkar med mig, ;D Haha! När vi kom hem så gick William o la sig, men han var lite ledsen för att hans pappa inte var hemma och kunde pussa han godnatt =/ Men han kommer ju hem imorn bitti..

Nu ska jag lägga mig i soffan och vila lite.

Ny Vecka

2010-03-08 13:20:29 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Måndag, Måndag, Måndag ..
William klev upp strax innan 6 imorse *gäsp* Men den uppgången fick Jörgen så snällt ha, sen kom dom och väckte mig strax efter 8. Kände mig lite mer som människa då. Sen var det bara att klä på sig och gå till dagis så lillfisen får leka lite, för imorn är han ledig. Och på onsdag är hans dagis stängt. Så nästa gång han ska till dagis är på torsdag igen.. Då har ju jag skola.

När vi kom hem från dagis så satte jag mig med plugget.. Gjorde kompletteringen jag fick i Medicin =/ Och sen gjorde jag klart en uppgift i Vård & Omsorgsarbete, får se om det blir G på den. Men det hoppas vi på :) Jörgen har åkt iväg en stund, förhoppningsvis kommer han hem med nåt ätbart till mig sen, hungrig som bara den.. Men det är jag alltid numera. Nu går det verkligen inte hoppa över något mål som jag gjorde innan.. Eller som jag gör när jag inte är gravid.. Då äter jag helst bara en gång om dagen.. Nu däremot är det frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat ;P Haha !

Ska vika in lite tvätt nu, och sen dammsuga lite ;)
Bara 3 veckor kvar till flytten nu, och nästa vecka gifter vi oss :) <3

Söndag Kväll

2010-03-07 20:54:47 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag har dagen varit jobbig.. Jag är så sjukt trött, konstant! Det är riktigt jobbigt. Idag har varit helt orkelös, inte orkat nåt typ =/ Helst bara legat i soffan o slappat, helst av allt hade jag bara velat sova. Men det går ju inte direkt. William har vart rent ut sagt jävlig. Men det hör väl åldern till. Han har även börjat stamma lite lätt. Men jag har pratat med en del andra, och det kan ha med utvecklingsfasen att göra. Att det kommer så många ord på en gång, så han vet inte riktigt vilket han ska välja, och med största sannolikhet så växer det bort ganska så snart. Vi hoppas på det iaf, vill inte att han ska ha problem med talet eller att göra sig förstådd.

Vi tog oss iaf ut på en promenad i eftermiddag ner till Hemköp och handlade lite. När vi kom hem plockade jag fram bakmaskinen och bakade blåbärspaj , smaskigt! Nu har vi precis spelat lite Bingolotto, men vann inget i vanlig ordning. Ska nog kika på Wallander sen, innan ja däckar, för nu kommer tröttheten smygandes igen. *SUCK*

Veckans planer då.. På tisdag kommer min bror hit och hälsar på, sen måste jag plugga, plugga, plugga.. På fredag är det Sverige premiär för Robert Pattinsons nya film - Remember Me , och den ska jag se! :) Bara hoppas vi får biljetter. Vi får se, men jag hoppas, hoppas, hoppas! Dom ska ju även visa trailern för Eclipse då! Can't wait! :)

Rese-mässa

2010-03-06 22:10:40 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag har vart en ganska okej dag.. :) Segade oss imorse, kikade på film och läste lite böcker. När pappsen kom upp ur sängen lagom till lunch, (han är super förkyld) och alla vet ju hur det går när en kille är förkyld = döende! Men anyway, så gjorde han pannkakor till lunch, som William smockade i sig. Tror han åt 3-4 st. Jag nöjde mig med en. Sen klädde vi på oss för att åka till Överby, då jag hört att det var resemässa, så jag visste att min bror var där, så jag ville att William skulle få träffa han och säga hej. Det var 2 år sen sist dom sågs.

Willim fattade nog inte riktigt vem han var, försökte förklara att det var hans morbror, men då tittade han bara på mig och sa, "men de är ju inte Hasse" och nej det är det ju inte. Hasse är ju den enda av sina morbröder som han har en relation till. Så det är ju inte konstigt att han inte visse vem Lelle var. Men på tisdag får han busa med Hasse, för dom kommer min älskade storebror på besök :) Som vi längtat!

Mötte upp Sara & Nicolina på Överby, och vi gick och kikade lite. Det enda jag köpte mig var en ny BH, kan ju behövas ;D Hihi. Nej, men jag behövde en vit BH till bröllopet. Inte så snyggt med svarta eller röda axelband till en vit klänning. Annars funkar allt fint, jag mår fortfarande oerhört bra i min graviditet. Inget illamående alls *peppar peppar* Men som sagt, ingen graviditet är den andra lik sägs det ju..

Nu ska vi fortsätta titta på film .. World Trade Center

Klippning

2010-03-06 11:47:22 Foto - William
» Kommentarer(1) «


 

Före

 

 

Efter


Vecka 6

2010-03-06 07:59:04 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Du kan känna av graviditetssymtom som yrsel och bli lite darrig i benen emellanåt, särskilt om man har stått länge eller reser sig häftigt. Brösten kan ömma lite och bli en aning större. Det är också vanligt att man blir väldigt trött. Du kan få lite pormaskar i ansiktet till följd av hormonerna. Du bör avstå från alkohol och rökning från och med nu. Alkohol, nikotin och andra droger är extra skadliga tidigt under graviditeten, då det är en väldigt känslig period.
Det är även dags för dig att ta kontakt med barnmorskemottagningen.

Embryot: Embryot växer cirka en millimeter om dagen. Det är lika stort som en ärta, det vill säga tre-fem millimeter. Det har fortfarande en svans som senare blir till ben. Embryot utvecklar det som ska bli nervsystem, det visar sig nu i form av tunna trådar. Fosterhinnorna har bildats, men än så länge finns inte mycket vatten att tala om.
Kroppens organ börjar bildas på allvar, stämband och underkäke börjar ta form. Innerörat skapas, hjärtat slår med en kammare och munöppningen är skapad. Nu skapas en skiljevägg i hjärtat, navelsträngen, lungor, bukspottkörtel, sköldkörtel och lever.

FREDAG

2010-03-05 08:34:02 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Åh ja är så trött nu för tiden, så jag har inte orkat uppdatera här =/
Igår hade jag prov i Psykologin, jag hoppas det gick bra. Det kändes ganska så okej iaf, så nu ska vi börja med ett fördjupningsarbete, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om.. Är inne på antingen ätstörningar eller typ Schizofreni. Jag vet inte riktigt. Men ja vi får se.. När jag kom hem kom Williams faster Jessica hit för att klippa honom, va ju inte dåligt med hår som föll av, jisses! Och sen va jag tvungen att vila en stund.. Jag är så trött! Igår hade nog William en dålig dag, han va så jobbig, trotsig, tyken.. u name it. Men idag verkar det vara en bättre dag.

Jag har bokat tvättstugan mellan 10-13 . Har massa tvätt.. Jobbigt värre. Sen har vi lite planer på att eventuellt åka till Överby en sväng. Jörgen behöver köpa nya byxor till bröllopet. Men vi får se hur mycket vi hinner med. Det ska bli skönt att vara ledig en hel helg tillsammans, nästa vecka är det sjukt mycket plugg som ska hinnas med. Men det är bara att gilla läget ;P Nej nu ska jag äta frukost.

Ha en fin fredag =)

Bröllopsklänningen

2010-03-03 22:18:32 Dagboken
» Kommentarer(2) «


För några dagar sen fick jag en Postavi, det var min klänning som jag beställde. Provade den idag när jag kom hem, och den satt hyfsat bra, lite tight över magen, men vad hade jag räknat med, speciellt nu när jag har svullnat upp så. Men jag har ju en anledning till varför magen putar lite ;P Hade ju varit värre om det inte va så, om jag istället bara var tjock utan anledning.

Idag har vi ätit gooo middag ugnstekt falukorv med hemmalagat potatismos, smaskens. =) Har även försökt att plugga lite men det känns inte som att ett skit går in, men jag ska läsa lite imorn bitti och hoppas att ngt vill fastna så jag iaf får ett godkänt. Håll era tummar är ni goa?! Har precis kikat på säsongspremiären av Grey's Anatomy, och nu ska jag snart gå och lägga mig, är svin trött. Men ja lär väl vakna i vanlig ordning vid 5 och inte kunna somna om.. Men men, det är ju skola så jag överlever väl..

Grey's Anatomy

2010-03-03 20:40:44 Marie babblar
» Kommentarer(0) «


 

Säsongspremiär , Kanal 5 21.00


Solig Onsdag

2010-03-03 12:31:07 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Sovit jätte dåligt inatt.. Gick och la mig strax efter 22 igår, för jag va super trött. Men sedan vaknade jag vid 5-tiden imorse och va super pigg och kunde inte somna om. Antar att det hör graviditeten till med sömnrubbningar. Vid 7 vaknade William så då gick vi upp för att äta lite frukost och titta på Tv. Imorse skippade vi vagnen och gick till dagis, tror vi ska göra det lite oftare, för vi har ju faktiskt inte långt till dagis. En liten promenad på 15 min i William-fart.

När vi kom till dagis ville William inte att jag skulle gå, utan att jag skulle stanna på dagis och leka med honom, sötnos! <3 Har försökt att vila lite, men jag får ingen ro i kroppen, vet inte vad det är, för jag är jätte trött. Men ja får nog lägga mig en stund i eftermiddag kanske, känns skönt att ha Jörgen hemma i eftermiddag, så han får rå om mig :) Nu är det bara 2 veckor kvar tills bröllopet! Om bara två veckor är jag Fru Zetterblad. Det känns underbart! :)

Ska hämta ut min klänning idag, och jag hoppas att den passar! Vad gör jag annars?! Men håll era tummar :)

The Wifes are BACK !

2010-03-02 20:41:30 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Idag var det dagis start igen! William har vart hemma i nästan 2 veckor, så de va nog kul för han att komma dit och få leka med sina kompisar! :) Efter att jag lämnat honom, åkte jag ut till Överby för att köpa hårfärg, + en liten liten present till Nicolina :) Eftersom bussarna krånglade så mycket kom Toni och hämtade mig på Överby. Sen kletade Sara färg i mitt hår, och det blev ett väldigt ljus resultat, men nu slipper jag denna hemska utväxt och kan se fin ut på mitt bröllop som det bara är 15 dagar kvar till :)

William blev jätte glad när jag hämtade han på dagis, och vi tog en promenix hem, han gick så fint och duktigt så. Väl hemma var vi tvugna att stoppa nåt i magen. William va inte så himla hungrig, men min mage skrek efter mat. Som sagt så har jag inte vant mig vid att äta så mycket än, så när magen blir sådär vrålis blir jag jätte yr och lite skakig :/ Lite jobbigt. Men illamåendet har lyst med sin frånvaro hittils *peppar peppar*

Det känns fortfarande ganska så otroligt och ofattbart att jag faktiskt är gravid, efter alla tråkigheter vi haft med att tillverka ett syskon. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att dessa mirakelpiller skulle hjälpa. För det tycker jag faktiskt att dom är. Jag tänker hela tiden, hur vårat liv ska bli med två små mirakel. För det är verkligen ett mirakel att få ha två underbara barn i sitt liv, så jag hoppas innerligt att det ska gå vägen problemfritt. Denna lilla kotte är såååå efterlängtad! Ett tag var det väldigt nära att vi tappade hoppet på att ens få ett syskon till William. Det kändes hursomhelst väldigt avlägset. Men jag är oerhört lycklig, att förhoppningsvis få föda ett annat liv till världen <3

Idag är äntligen Desperate Housewives tillbaka! :) Som jag längtat! Så ni vet vad jag gör ikväll, sitter bänkad framför TVen. Precis gett magen lite kvällsmat, så nu är den nog nöjd ett tag. Hihi! Imorn börjat även Grey's Anatomy.. Tv-vecka! =) Nu däremot ska jag lägga mig ner och vila lite.



Svullen till tusen .

2010-03-01 22:39:33 Graviditeten
» Kommentarer(4) «


Ny vecka, nya bravader .
Imorse åkte vi upp till Maxi och handlade lite, och jag kände att jag var ganska så hungrig när vi handlat klart, så gick för att köpa en korv.. Men efter två bett så bara flög illamåendet på mig, så den va ju bara att kasta. Men det gick över sen som tur va, jag är inte riktigt van att jag behöver äta så ofta för att slippa det här illamåendet, men jag vänjer mig nog snart, det får vi hoppas iaf. :)

Väl hemma så fick jag packat upp allt, och William somnade på soffan en liten stund. Jag gjorde inte så himla mycket då, slappade.. Kollade igenom lite mail o sånt. Sen fixade vi lite mat, Kycklingsallad med vitlöksdressing & fetaost stod på menyn idag! Och sen har jag haft en liten kille som inte velat sova ikväll, så han har grinat och skrikit om vartannat. Men imorn är det dagisdags och då bör han ha sovit lite, jag ska upp till Sara en sväng imorn, och få mitt hår fixat :) Har en hemsk utväxt nu, som behöver tas hand om. Plus att jag behöver pussa lite på Nicolina, saknar henne massor :)

Sen ska jag tvätta, kanske borde plugga lite inför provet på torsdag med. Men det ger sig. Ska visa er en liten bild på min super svullna mage, känner mig som en uppblåst ballong, nu ska jag ta mig lite mat.. Annars överlever jag inte natten, finns inget värre än o lägga sig hungrig när man är gravid ;P