Välkommen till världen

2013-09-24 05:37:59 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Rebekah Lilly Zetterblad
4056 gram & 51 cm
23/9 kl 8.09
BF + 3

2013-09-21 12:09:06 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Still pregnant ! 

Ingen bebis här inte, och inte tecken på att hon vill komma ut heller, hon trivs nog bra där i sin mammas mage =P Än så länge känns inte övertiden så fruktansvärd, även om man bara går och längtar och väntar nu. Men får väl se de som att jag kan ge pojkarna lite extra tid med bara mamma innan systeryster kommer ♥ Fast dom tycker allt att hon ska komma istället =P Haha. 
 
Igår var jag och Linus på 3 kontroll på barn & ungdomsmottagningen. Han vägde 12 kg & va 90,5 cm ♥ Och klassas härmed inte längre för liten för sin ålder! Åh, va de värmde i mammahjärtat att höra det. På 5 månader hade han växt 5,5 cm & ökat 1,5 kg :) Snacka om att han har vuxit på bra :) Han är ingen miniplutt längre våran lilla Linus ♥ 
 
Idag är planerna inte många . Vi ska grejja hemma, plocka ner studsmattan för de här året. Nu hamnar det ändå bara 10kg löv i den, en liten höststädning på tomten med andra ord. Hoppas ni andra har en fin helg =) 
 
 
BF + 2 på bilden . 
 
 
Leker på Barnmottagningen
 
 
Bygger med Duplo :) 
 

BF Dagen!

2013-09-18 20:00:52 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Ja och ingen bebis =(

Så de blir övertid här.. *suck* Åh, jag som verkligen inte ville gå över tiden, men de är ju tyvärr inget jag kan styra över, den här bebisen kommer väl ut när hon känner sig redo. Hoppas dock på inte alltför många dagar. För nu är jag såååå less på att vara gravid. Ska bli så underbart med en liten bebis i hemmet igen, och det ska bli så underbart att få tillbaka sin kropp igen. Eller en sån simpel sak som att få ta en ipren vid huvudvärk. 
 
Dagen idag har vart lugn. Jörgen lämnade barnen på skola & dagis innan han åkte till jobbet, och jag drack kaffe med en kompis :) Sen tog jag faktiskt tillfället i akt att gå och lägga mig och vila i 2 timmar när barnen ändå inte var hemma och sen dess har det vart full rulle sen dom kom hem. Lagat mat och grejjat lite hemma. Nu är kvällen kommen, och jag har precis lagt barnen för natten, så nu blir de lite Idol :) 
 
 
 
 
 

Tisdag 130917

2013-09-17 13:05:24 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hej Tisdag! 

En dag kvar till BF idag. Imorn är de liksom dagen D, så nu är de hög tid att lilla damen fattar att det är dags att komma ut för att entra världen och träffa sin fina familj ♥ Nu är de mycket tjat från speciellt William, "Men mamma kommer hon inte snart, vi har ju väntat JÄTTE länge nu" . Och jag håller verkligen med han, vi har väntat på denna dagen ända sen januari. Nu är vi redo att få hem våran femte medlem i familjen Zetterblad ♥
 
Jag har iaf vart hos barnmorskan idag . Och allt såg fint ut. Vikten står på +26 kg nu. SF måttet ligger på 36, och huvudet är fixerat i bäckeningången. Så inget att anmärka på. Fick en ny tid om 2v om hon inte kommit innan dess, men de hoppas jag verkligen att hon har. Men nu känns de att de är nära, har som ett glädjerus i kroppen . =) 
 
Nu är det dags att hämta hem min små guldgossar ♥ 
Mina pojkar ! 
 
 
39+5 ♥
 
 
Skötbordet :) 
 
 
 

Vecka 40 (39+0) ♥

2013-09-12 20:18:38 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. 

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.
 
 
 

Onsdag 130911

2013-09-11 20:46:46 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Elfte September.. Ja, det är väl ett datum ingen någonsin kommer glömma. Och definitivt inte jag heller. Är även ganska glad över att bebisen inte ville entra världen idag. Men nu är de fritt fram igen att komma xD Men jag tror o andra sidan att jag kommer gå över tiden denna gången. Vilket inte gör längtan mindre direkt. Men jag intalar mig själv att hon kommer när hon kommer.. ;) 
 
Annars hade William lite feber inatt, men när han vaknade sen var den som bortblåst. Så han fick stanna hemma idag, vi passade på att åka till stan medans Linus va på dagis så han fick klippa sig eftersom dom har syskonfotografering på skolan imorgon. Och då ville ju han såklart vara fin i håret. Även Jörgen fick sig en liten makeover i håret ;) 
 
 
Snyggingen min ♥
 
 

Tisdag 130910

2013-09-10 20:14:52 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå Tisdag =) Gud va trött jag är numera, så efter att barnen var lämnade på skola & dagis så gick jag faktiskt och la mig o sov i typ 2,5 timme. Är helt död verkligen. Men, de är väl så de är i slutet av graviditeten, tänk va lätt man glömmer hur det är att vara gravid egentligen. Men de är väl lite de som är grejen att man förtränger slutet av graviditeten samt smärtan i en förlossning, annars skulle man nog inte skaffa så många fler än ett barn :P Om man inte gillar smärta då .. haha! 
 
Annars har bara dagen flutit på .. Vi har hunnit med lite tvätt här hemma, och sen hade jag två riktigt trötta gossar, båda två somnade i soffan efter kvällsmaten. Linus kunde jag ju bära upp, men William fick jag skakat liv i, för han orkar jag verkligen inte bära upp. Och nu sitter jag här och väntar på att Jörgen ska komma hem från jobbet. 
 
Nej, nu ska jag kika på Idol :) 
 
 
tröttfisen ♥
 
 

Måndag 130909

2013-09-09 20:23:46 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå måndag =) En ny vecka är här, en ny tung vecka.. För man går bara och väntar på att förlossningen ska dra igång nu. Är 9 dagar kvar till BF. Tycker de kan dra igång nu, för jag är såååå otålig nu. Vill bara träffa våran dotter, märks på barnen att dom är "trötta" på att ha en seg och otymplig mamma med. Jag orkar ju inte alls aktivera dom på det sättet som jag hade velat. Men nu är det inte långt kvar tills vi har henne hos oss. 
 
Annars har helgen rullat på.. William har sovit borta hela helgen hos sin faster, för i lördags åkte han med henne till Universeum vilket var väldigt omtyckt från Williams sida. Och i söndags var hans på kalas hos en klasskompis :) För oss andra har det vart lugna puckar. Jörgen var ledig efter att han jobbat natt i två veckor. Så det va skönt att få ha han hemma lite :) 
 
Nu jobbar han igen, men tack o lov eftermiddag, så jag måste inte flänga som en dåre för att lämna barn på skola/dagis. Det är rätt skönt faktiskt. Har även påbörjat packningen av BB-väskan, nu är det bara lite sånt man får slänga ner NÄR de är dags. Tänk va nära vi är nu!! :) 
 
 
Babysittern vi va och köpte i helgen. 
 
 
Babygymmet har jag tvättat upp och gjort iordning =) 
 
 
*läääängtar*

11 dagar kvar ♡

2013-09-07 14:36:35 Dagboken
» Kommentarer(0) «

Vecka 39 (38+0) ♥

2013-09-05 21:04:00 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
 
 
 
 
 
 

Tisdag 130903

2013-09-03 21:34:55 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hejsan hoppsan. Så va snart även den här dagen till ända. Och även den har rullat på i en hiskelig fart. Morgonen började smått kaosartat, William cyklade ifrån mig och sen hittade jag inte han, och paniken infann sig riktigt fort, jag och Linus sprang nog runt halva Skogshöjden och letade ihop med mina onda sammandragningar, men sen hittade jag han tillslut nästan borta vid Linus dagis. Och tårarna bara forsade, var ju såklart livrädd. Vad som helst kan ju faktiskt hända. Han är ju liksom bara 6 år gammal och får aldrig cykla iväg på egen hand. Usch, det var en riktig otrevlig upplevelse och det tror jag att han tyckte med för han var ledsen när jag hittade honom. 
 
Sen har dagen rullat på. Hade besök av Jonnah en sväng och drack lite kaffe och tjötade skit. Sen va det dags att hämta hem barn och middagen skulle fixas. Passade på att vila kroppen lite innan Jörgen skulle åka och jobba och sen avslutade vi dagen med lite lek hemma hos Sara. Vid 8-tiden fick mina skruttar hoppa i säng. Och här sitter jag nu och ska äta lite kvällsmat innan de är dags för mig att skutta i säng med så man orkar med en ny dag. 
 
Sammandragningarna har gjort sig till känna mig, har en hel del onda sammandragningar nu. Men nu vill man bara att det ska ta fart så lilla liten kan komma ut till oss. Men än är dom inte tillräckligt kraftiga eller regelbundna. Men hoppas hoppas på snart =) Vi längtar efter vår lilla prinsessa ♥ 
 
 

Barnmorskebesök 37+4

2013-09-02 21:33:49 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God kväll :) Dagen har rullat på i en hiskelig fart. Startade dagen med ett besök hos barnmorskan förhoppningsvis även de sista besöket. Vågen stog på +23 kilo. Ja, jag vet det är mycket. Men jag har gått upp mycket med alla mina barn å andra sidan. Sen känner jag lite att så länge jag får ett normal viktigt barn så skiter jag ganska löst i hur mycket jag går upp, och jag tror ju att jag kommer tappa dessa kilon sen, kanske inte alla men många utav dom. + att sen har jag faktiskt burit 3 barn i min kropp. SF måttet låg på 35 & mitt HB hade ökat ända upp tilll 104, helt underbart!! Så allt såg toppen ut, nu är de bara att vänta på att förlossningen ska starta.. Men med min tur så går jag väl säkert över tiden. 
 
Sen har dagen gått i städandets tecken.. Allt tar ju så mycket längre tid nu när man är höggravid. Men jag har iaf tvättat och dammsugit hela huset. Jörgen jobbar 4 nätter till innan han får en helgs ledighet med oss. Jag längtar!! Ska bli skönt att få lite avlastning. Imorn är de även dags för lillemannen att gå till dagis så då får jag några timmar att vila kroppen. =) För sen går de i 180 tills barnen går och lägger sig och då är jag rätt slut som artist :P 
 
 
37+4

Äntligen September

2013-09-01 09:39:23 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Så var äntligen september här :) Ända sen i januari har jag längtat efter denna månad och nu är vi äntligen här. Månaden då vår dotter är beräknad att födas. Idag är de 17 dagar kvar till bf. Så de kan ju faktiskt ske när som. Men vi får se när hon är redo att träffa sin familj.

Jörgen har jobbat natt hela veckan, och de vankas en till nattvecka för hans del. Idag ska William ha barnkalas i bowlinghallen. Och annars är de lugna puckar, imorn är dags för en kontroll hos barnmorskan och kolla hb igen. Hoppas slippa en till Järninjektion, så förhoppningsvis har de stigit ännu mer.