Lördag - 120331

2012-03-31 21:34:13 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Hallå så här på kvällskvisten :)
Natten har vart lite halvt om halvt sömnlös, Linus har sovit ganska så gott, men jag har haft svårt att sova. Han har ju vänt sig o vritt sig en del under natten, hade honom dessutom hos mig för att kunna smeka han på ryggen om de blev för jobbigt. Hade även en vild disskution på min Facebook sida igår. För att jag inte vill ge Linus Tavegyl. Jag förstår inte varför man ska proppsa på en förälder att ge sitt barn ett läkemedel när man inte vill det. Jag har sett effekterna av just Tavegyl på barn, jag vet precis hur de funkar. Vissa barn blir totalt avdäckade av denna medicin och sen anser jag att man inte ska ge ett barn ett recept belagt läkemedel utan läkarordniation även om jag har det hemma, och vissa kunde verkligen inte förstå att jag vägrade ge han det. Utan påpeka mer om vilken hemsk mamma jag var som lät mitt barn lida så.. För klåda har barn dött av förr eller? Nej, och dessutom finns de massa huskurer man kan köra för att lindra det, så som kylbalsam, potatismjöl osv osv . Men då får jag vara en hemsk mamma som inte vill proppa i mitt barn massa skit som hans kropp inte behöver!

Idag har jag smort in han med kylbalsam och kroppspuder och han älskar det ♥ Ligger och njuter som en kung när jag gnider in det på hans prickiga kropp. Han fick dessutom ännu mer koppor inatt. Men hoppas det värsta ska vara över nu, så de bara kan bli lättare för han, för det ser verkligen hemskt ut just nu med alla kopporna.

Hade besök av barnens morbror idag. Kände mig inte fullt så social då jag var tröttare än fan själv. Men antar att han kom för att träffa dom och inte mig, även om Linus mest var som ett plåster på mig hela tiden och lät ingen annan helst prata med honom än mindre ta i honom. William och Hasse åkte iaf ner till Överby, va på BR och han köpte en ny bil, och även en till Linus. Sen åt dom mat på Max, så han va nöjd =) En perfekt lördag som avslutades med lite lördagsgodis i soffan innan han gick och la sig.

 

 

Ingen vacker historia .


Plutt ♥

2012-03-30 22:05:35 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Lilla skruttas mår inte alls bra :/
Ligger i 40 graders feber och vattenkoppor. Han har fått massa koppor dessutom, ännu mer än vad William fick, och han har sååååå ont av det. Jag har smörjt han regelbundet med PoxCilin som ska vara bra vid vattenkoppor, men de verkar bara hjälpa under tiden jag masserar de i huden på han, sen far han runt som en virvelvind och inte kan komma till ro . Hela kvällen har han skrikit för det är så jobbigt för honom. Får väl se hur mkt han ska lyckas sova inatt :/

Och jag med för den delen.. Han verkar ha slumrat till lite nu brevid mig i soffan, ska se om jag lyckas bära in han sen. Hoppas verkligen de ska lätta för honom snart så han slipper lida av det så. Min stackars lilla bebis.. Inte alls kul att se han så här plågad, gör ont i hela mig när han tittar helt förtvivlat på mig och gråter. Och det finns inget mer jag kan göra än att smeka hans rygg och mage.







 


Sämsta ever!

2012-03-29 08:31:12 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Imorse åkte jag ner till Babyproffsen .
Dom skulle ha total utförsäljning, för butiken ska upphöra så dom ville bli av med allt. Men tror ni det är nån vidare REA? Nej, inte alls! Vagnarna var nedsatta med 300:- Alltså från 2900 -> 2600 :- Och då tar en annan barnvagnsaffär 2300:- för exakt samma vagn bara att det är deras ord. pris! Och jag betalar ju inte mer än vad jag måste. Så jag måste få säga att jag är lite besviken, och vet jag andra som är också.. menmen.. Det får bli den jag har tittat på. Ska åka ner och kolla om det är beställningstid på den.

Nu ska jag gå och lämna William på dagis.. Linus blir hemma för han har fått vattenkoppor nu. Skönt att få det avklarat på honom med nu. Jörgen får vabba idag och imorgon, sen får vi se hur det ser ut nästa vecka.

Svar

2012-03-28 13:25:08 Marie babblar
» Kommentarer(0) «


Till Anonym: Nej, praktiken ingår inte i min utbildning, eftersom jag läser på distans så är det inget vi blir erbjudna, utan något jag fixade själv för att jag ville se den biten av vård med sjuka barn. Så den var helt frivillig. Ang hemmets sysslor så är det jag som gör det, Jörgen hjälper väl till med det han kan och hinner, men han är nästan aldrig hemma och han gör det inte heller i den takten och på de sättet som jag vill, så lite får jag väl skylla mig själv. Han har inte ont av lite stök på samma sätt som jag har. Och jag mår riktigt dåligt om de ligger leksaker överallt, står disk på diskbänken, o sånt :P

Anna, pappaledig kan han inte bara vara med så kort varsel. Tror inte de hjälpt mig så mkt ändå.. Han kan ju inte plugga åt mig. :/ Men de blir nog bäst så här.

Pratade även med hon som var min handledare igår, och hon tyckte också att det var tråkigt, men att jag var välkommen tillbaka när jag var färdig, och det känns ju skönt. :)

Paket .

2012-03-27 21:14:25 Shopping
» Kommentarer(3) «





Paket 1 innehöll en underbar Hoodie från Nova Star .



Och paket 2 innehöll skalbyxor & skaljacka från Polarn & Pyret! :)

Tråkigt .

2012-03-27 17:14:52 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(4) «


Var tvungen att ta ett tråkigt beslut idag .
Ett beslut jag egentligen inte ville ta, men för min egna hälsas skull så var jag tvungen. Och det är att jag inte kommer slutföra min praktik. Anledningen? Det blir för mycket för mig att "jobba" 100%, plugga 100%, vara mamma och sköta hemmet. Jag känner mig helt ärligt helt färdig. Och jag har hamnat så mycket i efter i studierna, och för mig är ju faktiskt dom viktigare än praktiken. Så det fick bli så, känner mig nöjd med det beslutet! Även om de är tråkigt att jag inte kunde fullfölja praktiken. Men jag är nöjd med den dosen jag fick! :)

Jag har precis kommit hem från dagishämtning med mina underbara barn ♥ Riktigt sommarväder har vi idag! Och roliga paket fick vi på posten idag! Kan visa er sen :) Sitter och funderar på vad jag ska laga för mat, en sallad hade ju vart gott! ;) Men vet inte om jag har tillräckligt med grönsaker hemma till det.






Mitt hjärta slår så hårt för er ♥

Tisdag - 120327

2012-03-27 08:52:53 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Slutet av Mars redan .. =) Tiden springer iväg.
Igår var båda grabbarna på dagis, skönt för dom, jag satt hemma och pluggade. Men var även på NÄL igår med Linus för att läsa av patchtestet men det visade ingenting, som vi trodde. Vi skulle väl få en kallelse till Klinfys om 2-3 veckor för svett testet. Sen får vi väl se vad det visar då.

Nu är det praktik som gäller resten av denna veckan, jag va ledig igår. Och idag gör jag kväll, barnen ska lämnas kl 10 för då ska dom iväg på teater (dom stora barnen) och sen får Jörgen hämta dom i eftermiddag när han slutat jobbet. Men detta kan även bli min sista vecka på praktiken, jag har nästintill bara fått kvällspass nästa vecka och då jobbar Jörgen natt, och jag har ingen som kan ta barnen då, så de blir ju lite svårt tyvärr :/ Jag får nog prata med dom om de. Annars blir ju denna veckan den sista.

Även om de är tråkigt att det är slut, så ska de bli skönt att kunna satsa helhjärtat på studierna igen. Tiden springer ju iväg och jag jag måste bli klar innan terminen är slut, och finns en del att göra, det finns det ju alltid liksom. Och det är ju många dagar som försvinner för att jag måste "jobba". Men jag lär ju få sätta mig i helgen med det ändå, men gör väl inte så mkt, eftersom Jörgen ändå jobbar.

 

 

 

 

 


Linus ska få ..

2012-03-26 16:36:42 Foto - Allt möjligt
» Kommentarer(4) «


.. en ny rääääcer ! :)

 

Min rygg orkar inte dra upp Citycrossen för trapporna längre. + att de aldrig är fel med en ny vagn ;)


Grädde är ..

2012-03-26 08:09:53 Foto - Linus
» Kommentarer(0) «


.. MUMS !!









Nu vill jag veta..

2012-03-25 18:49:54 Marie frågar
» Kommentarer(6) «


Lite om er .. :)

Vad heter du som läser?
Hur gammal är du?
Har du nån blogg jag kan kika in på?
Och sist men inte minst, vad är bäst med bloggen?


Kärlek

2012-03-25 13:27:58 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Sova tätt intill är de bästa som finns!


Pricktest

2012-03-23 21:33:43 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Idag var vi på barnmottagningen . Linus hade tid för pricktest, dom testade han för mjölk, ägg, havre, vete, korb & råg. Men som vi trodde så visade det ingenting. Så det fick bli patch test med. Då klistrar man födoämnen på ryggen som ska sitta i 2 dygn. Så vi ska tillbaka på måndag så ska dom läsa av det då. Men jag tror ju inte att det ska visa nåt heller. Det trodde väl inte läkaren heller, men vi får se.

Sen hade jag tid hos frisören, så underbart skönt att få klippa bort det slitna, ni anar inte! =) Håret känns så himla luftigt och gott. Tunnade även ut de en massa, jag har så fruktansvärt tjockt hår, de är nästan lite jobbigt. Svårt att få rent hårbotten, men fick lite tips som jag ska testa nu . =) Sen stog de storhandling på schemat, med 2 griniga barn, ingen bra kombo, för jag glömde nog hälften av allt jag skulle ha. :/ Får åka ner imorn ändå. William ska på kalas imorn, och vi hann ju inte med att köpa present.

Så jag hoppas vi hinner de på dagen, för 13.30 börjar jag "jobba".. Måste dock försöka lösa barnvakt först eftersom Jörgen ska jobba också, annars får jag väl prata med dom. men jag vill ju inte vara borta heller. Ja, vi får se. Just nu sitter jag och filar på mitt psykiatri arbete, så jag kan få in det i veckan.

 

Såg en massa Tussilago på vägen hem från NÄL.

 

 

Några centimeter försvann från mitt svall ;)


Mobil blogg

2012-03-22 22:48:47 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Underbart väder har vi haft idag!
Suttit och druckit kaffe på balkongen och njutit av solen. Så idag fick faktiskt skolarbetet vila, men ska försöka hinna med en del i helgen. Efter att vi hämtat Linus på dagis åkte vi ner till Överby. Jag hade lovat William att han skulle få köpa nya skor, och det behövdes en storlek större, tänk att grabben redan har storlek 29! Han kommer ju växa om mig när det gäller allt!

Han valde iaf ett par svart/blå sneakers från Adidas! Springa fort skor som han uttryckte det själv! :) sen tog vi en fika tillsammans innan vi åkte hem och lagade middag. Kvällen bestod av lek och bus med Nicolina. Sen somnade mina killar så gott så :)

Imorn är det dags för ett besök på barnmottagningen för Linus del. Prick & Patch test, så får vi se om det visar nåt. Men nu är det dags att sova lite.


Torsdag - 120322

2012-03-22 13:33:53 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Dagarna springer iväg fort .. =) Trivs jätte bra på praktiken, men samtidigt längtar jag tills den över, för att skolarbetet blir så lidande, för när jag kommer hem vill jag ju vara med min familj, inte slänga mig över böckerna de första jag gör, så ja de är hårt att "jobba" 100% och plugga 100% . Inga bra kombo för min del. Får se om jag gör 4v eller om jag kan prata med dom att bara göra 3v. Skolan måste ju komma i första hand, praktiken är ju inget jag får poäng för ändå, och sen är den ju inte obligatorisk. Sen är jag ju inte heller riktigt där för att lära mig, utan mer observera och se hur de går till på en vårdavdelning.

Ja, vi får se hur jag göra.. Får fundera lite till. Underbart vårväder har vi iaf. Suttit och druckit kaffe på balkongen. Gud va jag längtar efter ett hus. Ser dock ut som om vi får spendera denna sommaren i lägenhet iaf, men till nästa sommar ska vi ha ett hus. (hyres) Givetvis här uppe i Skogshöjden, skulle aldrig kunna tänka mig att flytta härifrån nu. William har alla sina kompisar här och nästa år börjar han skolan.

Linus ska snart hämtas på dagis, och sen tar vi en tur till Överby för att kolla på skor till William ♥ Och kanske ta en fika tillsammans. Morgondagen är späckad, Linus ska ta Patch & pricktest, jag har bokat tid hos frissan, William ska också få en välbehövlig klippning, vi måste handla inför helgen :)

 

 

 


Kvällstankar ..

2012-03-20 23:01:58 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(8) «


Sitter här och är allmänt orolig . Är så himla rädd att det är cystisk fibros Linus har. Sen vi fick beskedet att han skulle utredas för de här har jag googlat (såklart), jag har läst olika forum, pratat med andra cf föräldrar om vilka symtom deras barn haft innan de fick en diagnos. Tänkt, tänkt, tänkt.. på vad de kommer innebära OM han har det. Vet att man egentligen inte ska tänka så, för vi vet ju faktiskt inte.

Men från de föräldrar som jag pratat med och de jag har läst så har han nästan alla tecken på det, symtomen stämmer så väl in på honom :/ Och det skrämmer mig till döds. I dagens läge kan man leva ett hyfsat normalt liv med cf. Men inte för jätte längesen så dog barn av denna sjukdom, tack och lov har utvecklingen framskridit väldigt mycket, men de finns fortfarande inget botemedel enbart bromsmedicin. I vissa fall kan de tom vara nödvändigt med en lungtransplantation, men även andra organ tar stryk av denna sjukdom såsom njurar och lever. Och man får gå på ständiga kontroller. Det är verkligen inte de liv som jag har önskat för honom, med en ständig medicinering för resten av hans liv .

Jag vet inte riktigt hur jag ska få ur detta ur mig, eller vad jag vill med detta inlägg.. Jag bara hoppas att jag har fel, och jag verkligen hoppas med hela mitt hjärta och själ, att han inte ska tillhöra den gruppen med barn som har cf. Nu är det bara svett testet kvar innan vi kan få veta, ovissheten gör mig galen, jag vill bara ha den där remissen NU ! Om de är nån med erfarenhet och sånt av cf, får ni gärna kontakta mig känns som jag har miljoner frågor men inga svar .

 

Du får inte vara drabbad av denna dumma sjukdom, DU BARA FÅR INTE!!!


Svar

2012-03-20 16:12:35 iPhone
» Kommentarer(0) «


Marianne: Synd om barna att behöva vara sjuka. Hur blir det då med din praktik? För där på neonatal är dom väl restrektiva mot smitta?

Jörgen är hemma och vabbar denna veckan. Jag får vara på praktiken eftersom jag redan har haft vattenkoppor, hade jag inte haft det hade jag fått vara hemma. Men eftersom jag ändå byter kläder och spritar mig innan jag kommer till avdelningen är det ingen fara.


Tisdag - 120320

2012-03-20 14:35:29 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Idag blir lilla skruttas 17 månader ♥
Tänk va tiden går fort när man har roligt :) Williams koppor har torkat ut nu, skönt! Han va så himla besvärad av det igår, och nu är de jobbiga helt bortblåst. =) Men han får hålla sig hemma resten av veckan ändå. Så får han gå på måndag iaf :) Förhoppningsvis kan han även gå på sin kompis kalas på lördag. Men vi får se hur det artar sig.

Sitter och försöker få lite plugg gjort i mitt psykiatri arbete, Jörgen och barnen är iväg en sväng. Så man får passa på medans de finns lite lugn och ro här hemma, men givetvis har jag lyckats dra på mig en förjävlig huvudvärk. Och då känns de inte så ultimat att sitta och plugga, men jag är så illa tvungen så. Får se om lite kaffe hjälper ;)

Idag har jag även lyckats få ett avföringsprov av Linus, så de har jag vart och lämnat in på barnmottagningen, på fredag är prick & patch test och sen väntar vi bara på remissen till svett testet.

 


Prickikooorv .

2012-03-18 22:54:24 Foto - William
» Kommentarer(4) «


 

 

 

Prickigt vare här, han har så ont av klådan, plutten ♥

 


Vattenkoppor

2012-03-18 10:08:55 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Ja, dom har ploppat upp på William . Inte så oväntat faktiskt, då de går på dagis och Nicolina har haft det, och henne har ju barnen lekt med. Igår morse började dom på William och idag är nästan alla vätskefyllda. Han fick lite feber igårkväll, men den är borta nu. Och än så länge är han inte besvärad utav det, skönt det! Men de är väl när dom spricker och börjar torka som klådan kommer om jag fattat det rätt. Får väl se om Linus blev smittad sist också för då borde de ploppa upp på han med snart, men kan inte se nåt än.

Så han är en liten prickigkorv min stora kille ♥ Men han va väldigt nöjd när han fick prickar, eftersom många av hans kompisar på dagis haft det nu. Vi får väl se hur det utvecklas! :) Idag klev ungarna upp vid 6, mamman va inte pigg. Men dom lekte och jag la mig i soffan och vilade ;) Är allt skönt med lite större barn nu som kan roa sig själva en liten stund tillsammans. Så man hinner vakna till liv . Sen blev det lite frukost och nu busar dom ännu mera. Jörgen han sover efter nattens jobb, dock ska han tillbaka till jobbet idag för möte :/

Vi får besök av Lisa + barn som vill ha vattenkoppor ;) haha! Får väl se om dom lyckas bli smittade! Jag ska iaf njuta av ytterliggare en heldag med min familj för imorn jobbar jag kväll, så då får Jörgen vabba!

It's our wedding day ♥

2012-03-17 12:42:50 Fotografi
» Kommentarer(1) «


 

Happy Aniwersery baby! ♥

2 år idag!

Och 7 år sen vi förlovade oss! ♥


Fredag - 120316

2012-03-16 05:43:06 iPhone
» Kommentarer(2) «


God morgon!
Kl 5 ringde alarmet, va inte alls sugen på att gå upp för jag sov så gott! Och att byta bort det Goa täcket va inte heller lockande? Men vad gör man? Bara att gilla läget.. Nu är vi uppe iaf men barnen va inte så glada av att bli väckta. William väckte mig vid 3 inatt av att han kissat i sängen.

Så jag fick byta om på honom, sen fick han komma och lägga sig med mig. Nu sitter jag ned en kopp te och ska snart klä på barnen och gå till dagis för att sen bege mig till jobbet och ett dagpass, tur jag träffar barnen i eftermiddag igen.


Svar!

2012-03-15 16:05:36 Foto - Allt möjligt
» Kommentarer(3) «


Anonym: får du verkligen skriva om patienterna i din blogg? o skriva namnen dessutom! Det är ju tystnadsplikt på de mesta inom vården!

För det första är inte jag på förlossningen, för de andra är inte Elina min patient, för de tredje så var jag med min vän på min privata tid! Och sen skriver inte jag någonting om de som händer på min arbetsplats för som du säger är det tystnadsplikt. Så jag skulle aldrig skriva om det.


Inte mycket tid över..

2012-03-15 06:17:48 Dagboken
» Kommentarer(2) «


.. till bloggen .
Igår spenderade jag hela dagen på NÄL, va först med Elina på förlossningen för en kontroll, visade att hon hade en del sammandragningar så det fick bli bricanyl till henne för att dom skulle släppa, och hon fick även med sig hem. När vi var klara där så va det bara att gå och byta om och bege sig till avdelningen för ett kvällspass! :) När jag kom hem va det bara att gå och lägga sig för att orka gå upp vid 5 idag! ;)

Så nu är jag uppe, fixat lite mat och dricker lite te! :) Barnen är också vakna, och inte mig emot.. Då får jag en liten stund ihop med dom innan jag ska börja jobba. För sen ser jag dom inte förän i eftermiddag, och idag åker även min mamma hem efter att hon lämnat dom på dagis vid 9. Men idag får jag iaf kvällen tillsammans med dom ♥ Känns som jag knappt sett dom denna veckan, så det ska bli skönt att jobba dagtur idag :)


 


Onsdag - 120314

2012-03-14 08:47:17 Dagboken
» Kommentarer(0) «


morrn morrn :)
Känner mig utvilad, somnade vid 22 igår och vi klev inte upp förän kl var närmare halv 8! :) Skönt att inte vara trött eftersom jag jobbar kvällen idag. Ska dessutom försöka hinna med lite plugg innan jag börjar :) Det är ju fördelen när man jobbar kväll att man har förmiddagen på sig att fixa med skolan, samt hinna med hemmet som jag inte gör annars, eller joo.. det skulle jag nog. Haha! Slutar ju inte direkt sent när jag jobbar dag heller :-P Men kvällsmänniska som jag är så är kvällspassen ultimata, blir en utmaning imorn när jag ska vara på jobbet 06,45 men de går nog de med. Bara att ställa klockan! :)

Igår var jag ledig, så ledig man nu kan bli? Satt med näsan nedborrat i mitt psykiatri arbete. Det lär jag ju göra den förmiddagen också. Mamma är och lämnar barnen på dagis. Hade två killar som verkligen ville gå dit, Linus sprang runt med sina skor och ropa "aagis aagis" Söten! ♥ Och William längtade efter sina kompisar! :) Dock lite surt för jag träffar dom inte förän imorgon nu :/ För när jag kommer hem ikväll så sover dom :(

Nopp.. Schoolwork it is .

Lille plutten ♥

2012-03-13 13:27:22 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Idag hade vi ett läkarbesök på morgonen .
Lite uppföljning på Linus av vad som hänt sen sist, och vikt och längd togs, han står på kvar på samma som för 2 månader sen. Så han vägde 8510g & 75 cm. Men men.. När vi sen träffade vi doktorn, så pratade vi lite om hur det vart och sådär. Förklarade för han hur Linus mage var att han periodvis är bra och sen är de real disaster. Så det togs en blodstatus och en sköldkörtelprov, sen ska vi även göra ett svett test för att kolla salterna för att kunna utesluta cystisk fibros . Hoppas ju inte att han har det, även om han har en del av symtomen för det.

Som om inte det vore nog så har lillplutten även astma :/ Så nu fick vi utskrivet flutide & airomir. Så hoppas vi att det ska bli bättre. Även om jag inte ens tänkt tanken på att han kan ha astma. Måste bara hämta ut hans mediciner så vi kan börja med det på en gång. Kortisonet skulle han ha dagligen, och airomiren mer vid behov.

Läkarbesök

2012-03-13 07:39:54 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon! :)
Igår gjorde jag mitt första kvällspass hos bebisarna. Jätte kul va det, och min handledare är jätte bra. Fick iaf ett varmt välkomnande när jag kom, så där kommer jag trivas :) För barnen hade de gått bra med mormor, dom hade vart ute och lekt och myst hemma. Dom sov såklart när jag kom hem efter 22. Då va det skönt att få sätta sig ner i soffan och bara ta det lugnt. Innan sängen kallade på mig.

Idag är jag ledig, och då blir de läkarbesök för Linus. Inför pricktestet som sker i slutet på månaden. Träffade han igår uppe på avdelningen, så får träffa på han idag med. Sen får de bli dagis för Linus med, mormor lämnar William på dagis och sen måste jag försöka plugga lite psykiatri idag med! :) Det finns ju att grejja med nu när man jobbar 100% med.

Nej nu kallar plikten!


God morgon ♥

2012-03-12 08:53:15 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon bloggvärlden ♥
Sitter här och försöker vakna till, eller iaf få hjärnan att vakna till så jag kan påbörja pluggandet, så jag får lite gjort innan jag ska gå och jobba. Nu är de psykiatri som gäller och affektiva störningar . Dock har jag ju inte så mycket tid att plugga denna veckan, jag har en ledig dag på hela veckan och de är imorgon, men då har Linus ett inbokat läkarbesök. Men han får gå till dagis efter det, så jag kan få några timmar till studier iaf. Men de löser sig nog, som en vän sa till mig igår, "du har ju alltid natten" , ja och den får jag ju ta i värsta fall. Hahah.

Men denna veckan är iaf min mamma här och roar barnen, speciellt idag då dagis är helt stängt. Jörgen jobbar dessutom natt och jag kör kväll idag. Så barnen sover ju när jag kommer hem :/ 'snyft' . Men jag får pussa på dom extra mycket innan jag börjar :) Det ska nog gå alla tiders de här får vi tro. Jag är iaf taggad till tusen och tycker det ska bli super kul & intressant. Att få se allt från en annan vinkel . =)

 

 


Nagellack

2012-03-11 19:07:07 Foto - William
» Kommentarer(3) «


Satt och målade mina naglar så dom skulle se lite okej ut efter att det gamla flagnat, då kom William och ville måla sina också! Självklart fick han det, och han är JÄTTE nöjd! :)


Söndag - 120311

2012-03-11 08:28:25 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Så va söndagen här ..
Igår var jag och William hemma hos Elina, för lite kaffe och klappa på hennes bebismage lite. Är alltid så himla bebissugen när jag åker därifrån, tur man kommer hem till trots och bråk, för då släpper de där bebissuget ganska så fort :P Haha! Men de är ju så mysigt att vara gravid och vänta ett litet mirakel ♥ Det kan jag inte sticka under stolen med, jag skulle kunna vara gravid jämt om de bara var för det. Är så underbart att se hur magen växer och hur bebisen rör på sig där inne.. Får väl se om de blir nån graviditet nån mer gång här, men jag hoppas ju att vi ska få uppleva det en gång til iaf :)

På kvällen hade vi Mello-mys i soffan! William orkade vara med till klockan slog 21 då hade han somnat i soffan. =) Linus somnade redan vid 19 så han missade det, inte för att han hade vart så värst intresserad men, William var eld & lågor när Eric Saade körde sitt dansnummer, då stog William och dansade framför tven för fulla muggar. Han är ju idolen! :) Hahahaha..

Idag söndag, händer det inte mycket.. Vi går nog ut en sväng till lekplatsen. Sen är de väl det vanliga som händer. Kör en maskin med tvätt just nu. Sen fixa middag, måste göra matlåda tills imorn då jag kör ett kvällspass hos pyttebebisarna :) Ska bli riktigt kul, så min mamma kommer imorn och tar barnen eftersom Jörgen jobbar natt.

 

 

 

 


Adidas

2012-03-10 20:56:07 Foto - Allt möjligt
» Kommentarer(2) «


Fick ett paket från Spartoo.se med ett par skor till Linus från Adidas! Åååh, jag älskar dessa skor, underbar kvalité och perfekt passform, nu ska jag bara hitta ett par till William också så är det klart med vårskor!


Vanilla Latte

2012-03-10 15:50:57 Marie babblar
» Kommentarer(0) «



En dagens

2012-03-09 17:51:35 Foto - Marie
» Kommentarer(1) «



Fredag ! ♥

2012-03-09 14:03:13 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Nu är det helg, underbara helg ♥
Dessutom en ledig helg för pappsen, det gillar vi ! =)
Barnen är på dagis, och idag fick regnkläderna åka på för båda två! Fick en regnoverall till Linus av Sara, helt perfekt! :) Så nu kan även han busa i regnet. Ja, för att den där snön kom var ju helt onödigt för nu håller den på att smälta bort igen, imorgon ska de ju bli varmt och soligt :)

Helgen är planlös för tillfället, men vi ska nog allt komma på nåt att hitta på. Är det fint väder så kommer den nog spenderas utomhus om jag känner mina barn rätt. Nu ska jag plugga klart, så jag kan gå och hämta mina underbaringar på dagis! :)


Snö.. IGEN!

2012-03-08 11:30:49 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Åååh .. Vi har vinterlandskap igen. Jag vill inte ha vinter mera, jag vill ha vår NUUU ! Tack och lov ska det bli varmt i helgen och då försvinner skiten igen, tacka fan för de! ;) Men visst är det alltid så att såna här bakslag kommer? Så fort man tror att våren är här för att stanna så kommer de en sväng med snö igen.. Ja, barnen var ju visserligen glada över snön som fallit inatt, även om mamman inte va det.

Just nu sitter jag och pluggar efter att fått i mig lite kaffe som smakade blä, för vi hade ingen mjölk hemma. Men de fick gå, får åka ner till affären sen och köpa de, måste även ha lite potatis så vi kan göra potatis & fisk idag :) Namnam! :)) Barnen är iaf på dagis och busar och här sitter jag med mitt skolarbete och läser, läser och läser. Ja, som sagt så finns de att läsa om man säger så.

Tack o lov är det snart helg, och då kan jag släppa det lite =)

Onsdag - 120307

2012-03-07 13:36:34 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Tjabba Tjena Hallå :)
Vilken katastrofal natt vi (läs jag) har haft. 3 timmar har jag väl fått sova max, och inte är de den lilla killen som ska krångla utan den stora! Kl 3 inatt började han och inte ville sova, vid 4 gick han och kissade och sen skulle inte han gå och lägga sig igen, för han skulle LEKA!! Inte okej! Försökte få han i säng igen, men de va hopplöst, så jag gav upp! Så trött idag? Det är bara förnamnet.. Hällt i mig 3 koppar kaffe redan, och mer lär de väl bli innan den här dagen är slut.

Men fick iaf ungarna till dagis, dom ska ha maskerad idag och William klädde ut sig till Blixten McQueen, till Linus hade jag inget men han kunde låna nåt på dagis. Inget plugg har jag fått gjort heller, då internet legat nere. Men nu funkar de igen, så jag får sätta mig nu innan jag ska hämta dom igen på dagis så lite blir gjort iaf :) Snart klar med uppgiften iaf, så jag kan få in den innan helgen. Hade ju vart skönt..

Nej, nu kallar Neonatologin på mig ;)

 

 

 

 


Tisdag - 120306

2012-03-06 10:00:14 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Goodmorning sunshine ♥
Gårdagen spenderades framför datorn med en inlämning i hemsjukvård. Men jag hann få in uppgiften innan barnen skulle hämtas på dagis. Så nu ska jag bara beta av uppgiften i barn & ungdomssjukvård som jag har börjat med. Men innan dess får jag dricka upp mitt te och sätta på en maskin med tvätt :) Så har jag gjort lite nytta hemma också :)

Dagens planer är få, plugga är det som står på mitt schema medans ungarna är på dagis. Ska försöka få så mycket som möjligt gjort, då praktiken drar igång på måndag. Och då ska jag jobba 100% men även plugga 100% så de gäller att få en bra balans på det hela. Men det ska nog gå bra, man är väl kvinna ;)

Nej, om jag ska sätta fart kanske ?

 


Plutt

2012-03-05 18:11:05 Foto - Linus
» Kommentarer(1) «



När barn föds döda?

2012-03-05 10:05:52 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(1) «


En bok jag läser i min kurs nu . Den är hemsk, den är rå, den är ärlig .
Den är skriven av en kvinna som även hon förlorat sitt barn, under graviditeten. Detta är oftast inget man tänker på när man är gravid, man är så lycklig för man väntar ju barn och inte ett missfall. Men de här händer oftare än va folk tror, det är inget ämne man pratar "öppet" om, för de är lite tabu över det hela.

Mammors rädslan tas inte på det allvar som de borde göra. Först nu har det ju kommit nya riktlinjer från socialstyrelsen om att fosterrörelser INTE minskar i slutet på en graviditet, och känner man inte sin bebis, ska man inte tveka en sekund att söka vård. Jag har aldrig förlorat ett barn, så jag kan aldrig sätta mig in i en situation där föräldrar har förlorat sina barn, jag vet inte hur ont det gör, men jag kan bara tänka mig den fruktansvärda smärtan de måste ge. Att man ser hoppet falna, och ljuset plötsligt släckas och allt bara blir svart, svart, svart .

Men hursomhelst, i den här boken får man läsa flera berättelser från olika mammor om hur dom blivit bemötta under tiden dom fått beskedet av att deras barn inte lever längre, och då blir jag nästan mörkrädd, dessa personer har inte blivit visade nån som helst empati eller sympati. Fått beskedet slängt i ansiktet och sen blivit lämnade ensamma. Så får det inte gå till!

Samtidigt kan jag känna en rädsla över att skaffa fler barn, nu har jag två fina barn och dom lever. Men vem säger att det går bra nästa gång? Det kunde gått åt pipsvängen med Linus, det visste vi ju inte. Det enda vi visste var att han va liten och vi skulle förbereda oss på att han kanske inte mår bra, det kanske va nåt fel med han som inte ultraljuden visade, det fanns en risk att han inte skulle klara förlossningen, vi visste ingenting då. Nu känns de lite som att döden kommer "ikapp" mig. Jag har lärt känna flera föräldrar som förlorat sina barn i ett tidigt skede av sina små liv, som numera inte längre finns hos oss. ♥


Tips?

2012-03-04 19:30:48 Marie frågar
» Kommentarer(0) «


 

Jag följer redan : Grey's Anatomy, Desperate Housewives, Sons of Anarchy & Vampire Diaries


Lite ögongodis

2012-03-04 17:51:02 Marie babblar
» Kommentarer(0) «



Söndags bestyr

2012-03-04 09:38:39 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Sunday ♥
Igår hade vi en härlig dag hela familjen, myste hemma och gick ut en sväng på eftermiddagen till lekplatsen tillsammans och då hade vi en liten kille som INTE ville gå in. oj oj oj vilket humör! Middag vägrade han också sova igår, så den hoppade han över vilket istället resulterade i att han vaknade vid 22 igår kväll och va jätte piggelin och satt med oss i soffan och babblade och va allmänt söt ;)

Han fick lite mer välling och sen gick vi o la oss runt 12 snåret. Nu har jag ganska nyss klivit upp ur den goa sängen, och sitter här med en kopp te och tar det lugnt, innan dagen sätter fart med allt vad det innebär, har dock inget planerat men nåt lyckas vi nog hitta på. Om inte annat så finns de alltid saker att grejja med hemma :)

Vad ska ni göra denna söndag ? :)


Kvällsbabbel

2012-03-02 23:02:50 iPhone
» Kommentarer(2) «


Lilla liten verkar inte må så bra :/ han har vaknat flera gånger ikväll och bara satt sig upp i sängen och gråtit. Vet inte vad det kan bero på, antingen febern eller mardrömmar. William sa även han att han inte mådde bra innan han gick och la sig.

Hoppas inte att båda två ska bli dåliga nu. Kvällen har jag spenderat i soffan och tittat på Greys Anatomy som de flesta kvällarna numera. Jörgen jobbar och ja, jag sitter här haha!

Helgen här hemma lär bli lugn :) inga direkta planer. Men det kan vara gott det med ibland . Nej nu ska jag sluta babbla..


Min kärlek .. ♥

2012-03-02 16:08:41 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(6) «


.. till mina barn är obeskrivlig.
Jag kan nog inte ens få ner mina ord & känslor i skrift, utan att det ska låta överflödigt. Ni är mitt allt, luften i mina lungor, marken jag går på, ni är blodet mitt hjärta pumpar runt. För er går jag genom eld och vatten, för er ger jag mitt allt, ♥


Bilder ♥

2012-03-02 14:10:07 Fotografi
» Kommentarer(0) «


 

 

 

 

 

Lite bilder från i lördags .


Liten sjukling

2012-03-01 19:32:01 iPhone
» Kommentarer(0) «


Vi har vart ute hela dagen idag, med undantag för att äta middag. Nu ikväll tyckte jag Linus va lite varm, visst va han det.. Lite feber som kommit till min lilla pojke! Dock bara 38,0 men ändå.. Försökte få i han lite Alvedon men hade bara flytande hemma och det gick han inte med på, det slutade ist med en kräka för han tyckte det va så vidrigt. Får åka ner till affären sen och köpa suppar till honom och kanske lite annat gott som nyponsoppa som är gott när man är sjuk :)


Torsdag - 120301

2012-03-01 14:13:52 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Redan Mars månad :)
Tiden går fort när man har roligt. Idag är Linus hemma från dagis, och han har vart som ett plåster på mig hela dagen, så nåt skolarbete har jag inte fått gjort idag. Visst är de mysigt att han vill vara nära, men hade ju vart en fördel om någon annan dög också :)

Nu är vi hemma hos Sara och Linus leker med Nicolina. Hon har vattkoppor så får väl se om mina barn blir smittade nu 😊