Badat

2011-06-30 22:36:13 Dagboken
» Kommentarer(0) «


I förmiddags åkte jag & William och badade . Vi hamnade på Gaddis & solen stekte, det va super varmt i vattnet, det kunde man inte tro för här hemma va det riktigt mulet men där var det strålande solsken :) Underbart . William badade som bara den. Grävde i sanden och var på toppen humör, då är mammsen nöjd :) Jag kunde doppa mig, och leka med honom, han kastade sand i mitt hår och tyckte de va jätte kul ;) Sötkorven ♥ Efter ett par timmar på stranden åkte vi hem, William var rätt trött efter att ha härjat där.

Väl hemma fixade vi lite mat , inte för att han åt direkt men, han höll på att somna flera gånger i soffan och då gick vi ut istället på en promenad, gick förbi Sarah & barnen och hälsade på lite. Så dom fick leka en stund, sen var båda mina barn jätte trötta så vi begav oss hemåt, då märkte jag att Linus hade feber :/ 38,0 så inte så mkt, men ändå feber. Han somnade gott efter lite alvedon & välling. William somnade runt 19-tiden idag. Sen skuttade mamman in i duschen för att tvätta av sig all sand ^^ Skönt vare :)

Jörgen & jag har precis ätit pizza :) Mumsigt. Och jag har tittat på Lejonkungen. Tänkte William skulle få se den imorn, då han aldrig sett den. Ska bli kul och se vad han tycker . Men nu är det snart läggdags, trött mamma idag!


Lägenhet - Kök

2011-06-30 19:05:12 Foto - Allt möjligt
» Kommentarer(0) «


Va nån som ville se bilder på våran lägenhet, så jag delar upp dey lite och här kommer några på vårat kök. Fattas dock gardinstänger & gardiner, Jörgen har inte borrat upp nya fästen efter att vi tapetserade om, men de kommer :)

 

 


Berg & Dalbana

2011-06-29 22:13:19 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Ja mina känslor är verkligen en enda rollercoster ride just nu. Ena stunden känner jag mig glad & jätte lycklig för att sen tvär vända och då känner jag mig fruktansvärt ensam, tom u name it. Det är inget kul alls att känna så här, hoppas de ska bli bättre nu när Jörgen går på semester. För såhär vill jag inte må, jag älskar mitt liv & mina barn och min fina Jörgen ♥ Jag kunde inte vart lyckligare, men ibland känns det som att nåt fattas jag kan bara inte sätta fingret på vad?! Vad mer kan man önska sig? Men känslorna flyger verkligen på mig, och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera dom just då. Jobbigt äre iaf, men men..

Idag var det Williams sista dag på dagis för sommaren, så nu har han sommarlov :) UNDERBART =) Massa skoj ska vi hitta på under dessa 6 veckor. Under tiden han var på dagis idag så åkte vi ner till Strandgatan & fikade. Sen åkte vi och köpte en pool till honom som han & Linus badat i idag. Även jag fick sitta med, för Linus vill inte bada själv, så lite färg har man fått =D Efter att Jörgen åkt till jobbet åkte jag & barnen ner till stan för att ta en glass med Tina & Nellie :) Jätte trevligt! Sen va det bums i säng när vi kom hem, hade två trötta barn. Då passade jag på ett grejja lite, som alla andra kvällar. Det är då man kan få ngt gjort, ingen ide när dom båda är vakna och ska busa.

Även fått tummen ur och betalat räkningarna, så nu är det gjort =) Är väl snart dags att nana kudden, för imorn ska vi åka och bada hela familjen, eller blir nog mest jag & William som badar. Jörgen får sitta i skuggan med Linus. Lutar väl att vi åker till Gaddis tror jag :) Bra badställe för barn ! =) Nej, tänkte bjuda er på lite härliga bilder på solstrålarna i mitt liv ♥

Enjoy :)

 

 

 

 

 

 

 


Du vet att du är mamma när..

2011-06-29 19:33:54 Tidsfördriv
» Kommentarer(1) «


DU VET ATT DU ÄR MAMMA NÄR...
- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.
- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.
- Du hittar durkslaget i toalettstolen.
- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grodor på i storlek 60.
- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.
- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.
- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.
- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.
- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.
- Du råkar kalla din partner för pappa.
- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.
- Du har bara tid att raka det ena benet.
- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.
- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.
- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.
- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.
- Du säger minst en gång om dagen: "Det här med moderskap är ingenting för mig", men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot.

Tisdag - 110628

2011-06-28 09:04:12 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon! Jag vill börja dagens inlägg med att berömma min stora pojke så mycket! Jag är sååå stolt över honom!! Igår fick han lägga sig utan blöja, tänkte att vi testar då nattblöjan oftast är torr på morgonen. Han somnade fö vid 18 igår, och vaknade vid 06 idag och ja ingen olycka :) han är såååå duktig!! Jag kunde inte vart stoltare! Mina fina duktiga prins! :) Var dock inte alls så pigg imorse, igår när Jörgen kom hem från jobbet ställde jag mig och bakade Pizzabullar :) Jag var inte klar förrän runt 12, så kom inte i säng förän kl var närmare 01. Inte ofta jag lägger mig så sent . Haha! Vid 2 vaknade Linus för mat. Så himla störande, att innan han blev sjuk & vi blev inlagda så sov han hela nätter och sen började dom sonda han på natten, så nu vaknar han varje natt och ska äta.. Får hoppas han tappar det snart igen. Visserligen kanske han behöver de där nattmålet, jag vet inte..

Igår var jag & gubben min på Överby när William var på dagis. Fick köpt lite kläder till OSS :) Det är ju inte så ofta det händer, men barnen fick ytterst lite igår. Linus 2 jamasar & William en T-shirt. Dom har faktiskt kläder så det räcker mer än väl. Köpte även nya stolsdynor till stolarna i köket. Nu vill jag bara ha upp gardinfästena, så jag kan sätta upp gardiner också. Det ser så fattigt ut utan. Efter dagis gick vi hem till Sofia & barnen på lite kaffe och bus! Så vi hade en helt ok dag igår :-)

Idag blir det ner till stan för att ta en fika på Espresso House med Elina! :) Passar på medans William är på dagis, han tycker inte de är så värst kul . Och när han kommer hem så ville han ut & cykla så vi får väl göra det =)


Måndag - 110627

2011-06-27 08:59:07 Dagboken
» Kommentarer(2) «


God Morgon! :-) Fast egentligen har vi haft en skitnatt, men de är glömt nu. Men iaf så tyckte Linus att det var morgon redan innan kl slagit 04 :/ Då tänkte jag nog lite som så att "nu dör jag, nu dör jag" Men han fick ligga i sängen och babbla, sen vet jag inte om han somnade om en liten stund. Sen tog iaf Jörgen barnen och gick upp, och jag har precis gått upp, eller ja för en liten stund sen. Vaknade av att Jörgen stog i köket och bakade bröd, kanske jag tom kan äta frukost idag ^^ hihi . Finns de nåt goare än nybakt bröd ? 

Igår var Jörgen & barnen på kalas . Jag ville ha lite egentid, och det fick jag . Vek tvätten som var, passade på att städa lite. Ja, det är sånt man gör när man har egentid förstår ni, man städar ;) Haha . Men sen blev det en fika på Strandgatan med Sara & Anna . Och efter det cider på Sara's altan tillsammans med Sara då såklart & även Sarah :) Jätte trevligt va det :) Skönt att få slappna av för första gången den här helgen. För det har verkligen vart fullt upp hela tiden. Så det var välbehövligt .

Nu är William påväg til dagis. Sista veckan för honom, sen är han ledig i 6 veckor :) Ska bli mysigt, att få vara lediga alla tillsammans. Även Jörgen jobbar sin sista vecka, för att sen gå på semester :)


Söndag - 110626

2011-06-26 07:10:11 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon! :-) Fick sova lite längre idag, så känner mig lite mer som människa idag! Gick och la mig runt 22 igår, va dötrött . Och vid 02.30 vaknade Linus och ville få påfyllning. Sen somnade han om igen. Och det gjorde även jag. Vaknade imorse runt 6 av att Linus hade bajsat och var förbannad, men tro ja det.. Vem vill ligga i bajs? Inte jag iaf. Så det blev upp & byta på honom. Jörgen sov kvar på jobbet inatt, han hade fått hotellrum, kan va skönt för han att kunna sova utan att bli störd av barnen som gapar & stojjar! ;) Dessutom slipper jag försöka hålla dom tysta för att Jörgen ligger & sover. Får vä se när han dyker upp hemma sen .

Igår åkte jag & barnen hem till Elina & David :) Fikade & drack kaffe. William lekte med Iszabella. Och Linus kröp runt på golvet och hade de gött. Sen däckade han en stund i Nicoles säng. =) Sen blev de promenad till stan och ta bussen hem, med en unge som vägrade lyssna. Var rätt arg när jag kom hem kan jag lova. Och sen fick William äta kvällsmat och gå och lägga sig. Lördagsgodiset blev indraget då han misskött sig så. Tyvärr! Men måste markera nån stans att man beter sig inte så, även om han blev väldigt ledsen. Var helt slut när barnen somnat, men kollade en stund på en tv och varvade ner innan jag också gick o la mig.

Idag händer de inte så mkt :) Går väl kanske ut en stund sen till lekplatsen kanske :) Men nu tror jag båda två vill ha lite frukost i magen, så kanske bäst att jag ger dom de så är dom nöjda en stund till! :)


Åååh jag är så trött .

2011-06-25 06:15:37 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Trött är bara förnamnet idag :/ Igår gick jag och la mig vid 22, Linus vaknade vid 01 somnade om 02.30 Och sen gjorde han morgon 04.45 så pigg idag är jag ICKE! :/ men men, så kan det vara ibland. Det är ju tur man är en supermamma & en robot som orkar allt trots nada sömn. Igår var det midsommarafton . Vi gjorde inget märkvärdigt, vara nere på Överby & köpte en koppling til tvättmaskinen. Sen åkte vi hem och fixade lite midsommarmat, sill,potatis, gräddfilsås, köttbullar & prinskorv - och till efterätt jordgubbar & grädde :)

På kvällen åkte Jörgen & jobbade . Så jag blev ensam med dom små huliganerna. Linus somnade vid 19 & William somnade inte förrän 21.30. Han råkade somna en stund på dan, så det var ett helvete att få han i säng. Och efter han somnat gick jag också och la mig. Men sen har jag inte fått så mkt sömn ändå, så jag är rätt trött & grinig idag! Men jag piggnar väl till om stund och får väl hälla i mig en kanne kaffe eller nåt ? ;) Linus är iaf glad och kryper fram och tillbaka på golvet här hemma, nackdelen är att han ser ut som Rocky efteråt. Trots att jag dammsuger ca 2 ggr per dag så blir han ändå hårig. Men så är de väl när man har hund ;) Linus får byta kläder desto oftare ;D

Dagens planer är inte många . Blir ev att vi åker hem en sväng till David & Elina & dricker kaffe o umgås :) Annars är det rätt lugnt :) Nej, nu blir Linus arg för Rocky "pratar" inte med honom :-P

 

 

 

Tittut ;)

 


Midsommarafton

2011-06-24 06:25:50 Dagboken
» Kommentarer(2) «


God morgon! Här hemma är det bara jag & Linus vakna. Dom andra gottegrisarna sover, men jag ska nog lägga mig en liten stund när Jörgen vaknat sen ;) Bara en liiiiiiten. Hihi. Igår var vi i Mölndal hos min kära bror ♥ Vi skulle hämta en tvättmaskin, samt hälsa på lite :) Jätte trevligt och kul att få se hans nya lägenhet. Jag är så trött på att Linus småspyr hela tiden, det börjar bli rätt jobbigt, och det luktar verkligen fyllespy, såååååååå vidrigt! Är nästan så man vill kräkas lite själv varje gång han spyr. Jag fattar inte vad det kommer ifrån, för såhär har han inte spytt innan. Någon annan med barn som äter Althera som spyr mkt? Börjar fundera om han kanske inte tål den, lr ngt. Ja, jobbigt äre iaf.

Under gårdagen lyckades även Linus klätrra ur sin gåstol :/ Första gången fastnade han med ena foten i sitsen och blev hängandes så, andra gången fångade han upp sig med händerna och hade en snabb pappa. Men ska han sitta där i fortsättningen så lär jag få sätta sele på han, annars kommer vi inte kunna vara lugna, med tanke på att det har hänt 2 ggr nu. Lille busisen! Ja han är lite busig våran Linus ;-) Men det ska barn vara, det är väl meningen att dom ska ge oss hjärtinfarkter typ var & varannan dag? Är det inte så? :)

Idag är det lugna puckar! Vi ska äta lite midsommarmat & jordgubbar o grädde! Och bara mysa! Måste även ner till Överby och köpa en ny koppling till tvättmaskinen så vi kan få den att fungera :-) Spännande!

Önskar er alla en trevlig midsommar!


Sitter i bilen på väg hem från brorsan! Ha...

2011-06-23 16:34:32 Dagboken
» Kommentarer(0) «


img_5134 (MMS)

Sitter i bilen på väg hem från brorsan! Har vart här och hämtat en tvättmaskin , fick även med mig en låda cider! Delicious!


Inte nåt vettigt ..

2011-06-22 22:34:56 Dagboken
» Kommentarer(2) «


.. har vi gjort idag! William har varit på dagis.. Och jag och Linus har vart hemma. I förmiddags sov han i 2 TIMMAR!! Trodde inte det var sant , jag tog en nap på soffan! Det var oerhört skönt vill jag lova, minns inte när jag kunde ligga och slappa i soffan mitt på dagen senast. Ja Linus brukar ju inte sova så värst länge när han väl sover. Sisådär en max 20-30 min i taget. Så nu njöt jag! :) Hihi. När han vaknat var det dags att försöka få i han och mig lite lunch, men för han gick det trögt och var inte alls så sugen. :/ Jag slängde i mig en lasagne, var vrål hungrig. Han såg mest sugen ut på att äta min mat, och blev lite arg när han inte fick smaka :/ Lilla pluttisen då .

Vid 14-tiden kom William hem från dagis. Sur som en ättika. Och så rolig var den eftermiddagen. Linus var sur, William var sur .. Men jag börjar seriöst fundera på om Linus har fått öroninflammation igen, han har vart väldigt gnällig det senaste och drar sig hela tiden i öronen. Det fattas väl bara att han börjar matvägra igen, så vi är tillbaka på ruta ett sen igen. Bara hoppas att det inte är så. Orkar inte med den vändan en gång til faktiskt. Det är tillräckligt jobbigt som det är med maten just nu.

Linus somnade efter 18 idag . Och då satte jag mig med William i soffan och myste och kollade på Trassel IGEN =) Han tycker den är så mysig, och sitter helt paralyserad och tittar på den. Han har nog sett sina andra filmer för mkt, för dom tittar han på i kanske 10 min och sen tröttnar han, men han har dessutom en förmåga att titta sönder dom.

Usch va jag hatar kvällarna när Jörgen kör sin nattvecka. Jag har alldeles för mkt tankar och funderingar i min skalle. Mycket om graviditeten med Linus, varför blev det som det blev? Man känner lite att sista 10 veckorna blev förstörda med oro, ångest och allt det när vi fick veta att han var tillväxthämmad. Visste inte vad som skulle hända, skulle han vara frisk? Eller kanske jätte sjuk? Skulle han överleva en normal förlossning? Och vad händer sen då? Visst nu gick allt jätte bra. Han kom ut väldigt liten, med helt frisk för övrigt. Men sen känns de som att allt händer honom. Att han bara är sjuk hela tiden, är det inte det ena så är det fan de andra.. Vad hände med den där babylyckan? Givetvis var jag lycklig för att jag hade fått en son till, ett till mirakel . Medans samtidigt så kändes allt så fel, för det var inte så det skulle vara. Tolka mig inte fel nu, men livet har verkligen inte varit lätt sen han föddes :/ Jag hoppas det snart vill vända till det bättre och vi kan få känna den där lyckan som en familj .


Svar till Tina

2011-06-22 20:54:36 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Tack för din kommentar! :)
Hur många mått med ENAGO har du i vällingen tillsammans med Altheran? Ja, att hålla på o koka såhär funkar ju inte i längden, är ju inte alltid man har tillgång till platta & kastrull, speciellt inte om man är ute mkt. Som jag ofta är på sommaren.

Kram Marie

What a day

2011-06-21 22:35:16 Dagboken
» Kommentarer(6) «


En alldeles utmärkt dag idag ♥ I förmiddags åkte vi hem till Emma för att spana in deras nya familjemedlem. Lilla Charlie. Blev helt förundrad att man kan va så liten, och att Linus har vart så liten, tom MINDRE . Hur liten var han egentligen? Det är svårt att förstå när man ser han nu, i mina ögon är han ju sååååå stor. Fast ändå inte såklart . Han är ju fof väldigt pluttig min fis! Men när man såg den lilla bebisen så förstod man verkligen när alla träffade honom och sa hela tiden hur liten han var, det är konstigt vad man glömmer fort. Kan ju inte påstå att jag blev mindre sugen efter att få hållt honom osådär. Nepp, suget ökade desto mer, men samtidigt vet jag inte om jag vill ha en till just nu heller. Vill ge mina killar 110% - och sen senare kanske skaffa ett barn till.

Efter dagishämtning blev det en liten playdate hemma hos Kajsa! :) Och sen hem för att fixa middag, William var väldigt grinig & hungrig. Sen fick jag kokat välling till Linus på den nya maten. Blandar man de bara med vatten så blir det bara som ersättning, och han behöver ju nåt lite mer mättande, så fick gjort välling på havremust ikväll testade vi. =) Och de slank allt ner på lilla plutten. Jobbigt bara att man måste koka varje gång, och sen kyla ner den för att den ska kunna vara ätvänlig, vette fan hur jag ska göra inatt, är inte så sugen och ställa mig o koka mitt i natten, för det tar ju ändå en stund innan den blir sval, det är ju inte bara och blanda vatten och pulver och sen ge! Men gör nog en sån flaska inatt om han vaknar, jag kan ju inte låta han skrika i typ en halvtimma som de tar att fixa välling! Då har väl han väckt hela huset tills dess.

Imorn är det dagisdags för William. Sista dagen för den här veckan, sen går han bara nästa vecka och sen är det sommarlov. ! ;D Ska bli rätt gott att ha han hemma, och hitta på massa roliga saker tillsammans, då har även Jörgen semester så det ska bli gott. Sitter och funderar hur vi ska göra med dagis för Linus, antagligen kommer han inte få plats på det dagiset som vi har till William förän kanske nästa sommar. Och jag vill helst inte sätta han på nåt annat, och jag har ju ändå inget att gå tillbaka till, så ska försöka snåla riktigt på mina fp dagar som möjligt så jag kanske kan vara hemma 1 år till. För att skola in han på ett dagis för att sen byta vill jag inte heller. Fick även brev hem idag att jag kommit in på den utb jag sökt, men får nog tacka nej den här gången tyvärr, då de inte riktigt klaffar med barnen, och i det fallet går dom före. Dom är viktigast! Men, jag har ju hela livet på mig, jag är ju bara 23 år!

Nej nu ska jag nana!





Lite nytt i hallen !

Tisdag - 110621

2011-06-21 07:00:55 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God Morgon! Sovit sådär inatt, ganska oroligt om jag får lova att säga det själv. Vid 3 vaknade Linus för påfyllning & vid 4 vaknade William för han hade kissat i blöjan. Tack o lov somnade han om sen igen efter att vi tagit bort kisset i blöjan. Sen vaknade Linus vid 6 och tyckte att vi skulle gå upp, för han hade bajjat . Så nu sitter vi alla och tittar på NickJr. Ska väl fixa frukost om en liten stund, och invänta att Jörgen kommer hem efter nattjobb, men han blir nog lite senare hem idag . We will see .

Igår var vi ju på utvecklingsamtal . Det gick jätte bra, dom tycker att William är en väldigt framåt kille som inte har några problem att leka ihop med dom andra barnen, ett tag hade han lite små vredesutbrott, dom märkte vi ju av hemma också, men de är borta nu både hemma och på dagis. :) Dom berömde han även massvis över hur duktig han är med blöjan :) Och vi är superstolta över honom . Fick massa beröm för våran lilla buspojke!

Sen va det dags för BVC besök! Gick väl inte sådär jätte bra :/ Han vägde 5975g alltså hade han gått ner 125g på 5 dagar :( skit, skit, skit!! När ska det vända egentligen? Enligt hennes mätning hade han knappt vuxit ngt på längden heller endast 0,5 cm. Och det är ju inte så mkt att hurra över. Pratade med henne om mjölken, och hon tyckte vi skulle testa Nutramigen, och se om han gillade den, och då skulle hon skriva ut den på recept, men på Apoteket hade dom inte den så vi fick Althera och den gillade han. Kan ju hoppas hon vill skriva ut den nu ist, eftersom det är den vi har testat. Ska ringa henne idag, så får vi se vad hon säger :) Ska tillbaka till BVC om ca 2,5 vecka för en ny viktkontroll.

Dagens planer då? William ska till dagis. Sen ska vi åka hem till Emma och hälsa på hennes nya lilla pojke Charlie. En liten pluttis ! Hihi. Men så är det när man har bråttom till världen. - Har precis haft ett trevligt samtal med min älskade bror, han hade en försenad födelsedagspresent till mig, enda kravet var att jag kom och hämtade den själv, tillsammans med nån som hade bil . Hm, tänkte jag, vad kan det vara ? Det va iaf nåt jag gjorde ofta, som jag velat ha .. ? Jo en TVÄTTMASKIN :) Underbara duuuu .. ♥ Hihi. men nu måste jag bara få hem den från Göteborg också. ;)


Linus - 8 månader

2011-06-20 22:20:30 Foto - Linus
» Kommentarer(1) «


.. i bilder ♥

 

 

 

 

 

 

 

 


Linus nya diet .

2011-06-20 19:38:49 Dagboken
» Kommentarer(4) «


 

"Bara" 210 kr burken, tur vi får de på recept sen, annars hade man ju blitt ruinerad ;-P


Brunett eller Blondin ?

2011-06-20 09:10:22 Foto - Marie
» Kommentarer(10) «


 

Vilket är snyggast ?

Har lite funderingar på att blondera mig igen ^^ .


Utv samtal & Spec BVC

2011-06-20 06:40:34 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon kära vänner! :) Sovit gott inatt ! Linus vaknade vid halv ett för mat och somnade sen om med en gång. Vaknade vid 06 idag och gjorde morgon, så de var bara att knalla upp. William vaknade för en liten stund sen JÄTTE kissinödig. Funderar på att ta bort nattblöjan på han nu, för nästan varje morgon när han vaknar så är den torr iaf i 9/10 av gångerna. Men ska nog lägga en plastad frotté i sängen, ifall olyckan skulle vara framme. Men vad jag är stolt över min fina kille som fixat detta med blöjan så galant :-) Älskade prinsen ♥ Han har verkligen blivit en stor kille nu, vart tog min lilla plutt William vägen ? Om 2 månader fyller han 4 år . Ja, tiden går vääääääldigt fort.

Idag ska vi på utvecklingssamtal på dagis! Tror ju inte dom har nåt direkt att anmärka på vår lilla kille. Men det ska bli kul att höra hur det går för honom på dagis. :) Idag ska William sluta lite tidigare för vi ska hinna med bussen och åka till BVC. För en träff med Spec BVC - eftersom Linus går som kontrollbarn, så träffar vi Spec BVC lite då & då. Och då är det en barnläkare från NÄL som kommer till vårat BVC. Egentligen skulle vi inte dit förän i Augusti & träffat han som skrev ut oss från Neonatal, men våran BVC-sköterska bokade in oss lite akut, eftersom hon tyckte att vi borde ha en plan hur vi ska gå vidare med Linus vikt & kost . Vilket jag tycker också, för nån måste ju ta tag i de här nu, om han inte ökat på sig markant den senaste veckan, man kan ju alltid hoppas att allt beror på mjölken.

Nej, om jag ska utfodra mina små monster kanske ? :)

Bebissjuk ?

2011-06-19 10:42:18 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(10) «


Är det normalt att vara såhär bebissjuk? Jag går typ o drömmer o längtar varje dag efter en graviditet, förlossning, ett barn till. Trots att Linus inte är så värst gammal, han blir 8 månader imorgon. Jag kommer inte ihåg att jag var såååå här bebis sugen efter att William kom. Men kanske beror de lite på att jag VET hur lång tid det tar för mig att bli gravid, så ja kanske om man skulle sätta igång nu så är jag gravid om 2-3 år . Vi är iaf överens här hemma om att ha 3 barn. Sen är vi mer än nöjda, vi är visserligen ganska nöjda med våra två pojkar, men skulle ljuga om jag sa att drömmen om en till inte fanns. För den finns där och den är stor & suget finns verkligen där, även längtan om ett till barn & om ett syskon till våra grabbar!

Men då vill vi ju också ha ett större boende. Vi söker ju och har gjort ett tag. Känns som att vi iaf behöver en fyra. Så William slipper dela rum med sin lillebror, känns som att han är den som är i störst behov av eget space. Allt annat finns ju redan där, och de som inte finns är ju inga direkta stora kostnader. Ååååh, jag vill! :/
Nej nog om mina fantasier, tänkte bara berätta att jag är väldigt bebissjuk! :-P

38+1

 

Bebis William ♥

 

Bebis Linus ♥


Söndag - 110619

2011-06-19 06:17:16 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Vill börja med att gratulera min mamma på födelsedagen! :) Igår hade vi en riktig mysdag, grejjade här hemma, körde några maskiner tvätt, barnen busade :) Sen åkte vi till hemmakväll & hyrde film. - Ja, vi tillhör faktiskt inte den kategorin som laddar ner film, så vi hyr istället. Tycker det är lite charmen att åka ner och titta efter film tillsammans, köpa godis oså! William valde filmen "Trassel" och vi tog "Little Fockers" & "SAW 3D" . Trassel var en jätte mysig film :) Och William satt duktigt och tittade på hela filmen. När vi lagt han sen så tittade vi på Little Fockers, Jörgen är väl inte sådär värst intresserad av att se på SAW, så den får jag nog kolla på själv ;P Jahopp, jag som hade velat ha han brevid mig när jag såg den, dom är ju ganska så rååa SAW-filmerna, men men, jag ska väl överleva.

Idag tänkte jag köra några till maskiner med tvätt.. Det där berget växer väldigt fort hemma hos oss. Om man inte tar tag i det ganska så ofta. Nu har jag ju hamnat lite efter med allt efter våran sjukhusvistelse, men börjar komma ikapp mig med hushållssysslorna. Annars blir det nog en rätt så lugn söndag, imorn är det desto mer fullspäckat ;) Nu börjar Linus tröttna på gåstolen, så jag ska nog försöka underhålla han en liten stund ^^ .

 

- Första syskonmötet ♥


Våga fråga ?

2011-06-18 13:33:27 Dagboken
» Kommentarer(0) «



Tacomys

2011-06-17 20:35:15 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Underbara fredag! :) Sovmorgon hade jag idag, ungefär som alla mornar när Jörgen jobbar eftermiddag, han går upp med barnen, men oftast har jag redan vart uppe och gett Linus välling & bytt hans blöja. Sen går jag och lägger mig igen, idag väckte han mig vid 9.30 Oops! ;) Haha! Men ja, det va gott att sova lite till ^^ . Sen packade vi in oss i bilen och åkte hem till David & Elina . Deras lilla flicka fyllde 1 år igår, så vi var där på lite fika, och gav lilltösen en present. William busade med Iszabella och Linus satt med oss och fikade ;) Sen somnade han även en stund i Nicoles säng :) Tröttfisen!! =D

När vi kom hem gjorde jag världens tabbe, gav han en bebisyoggi som vi hade hemma. Utan att läsa innehållsförteckningen, och det var ju naturligtvis mjölk i den vilket resulterade i magknip för stackarn, nåt jag aldrig gör om igen. Måste vara sten noga med att läsa på innan jag ger han det :( Usch va hemsk jag kände mig efteråt. Stackars lilla bebisen! Efter en stund däckade han, och jag hoppas han får en lugn natt iaf, utan massa magknip & gasig mage. Sen fick vi besök av Erica & Kristian + barn. Vi hade bestämt date för en tacokväll. Barnen röjde och vi stog i köket och lagade mat :) Mumsigt vare :)

Till efterätt blev det glasstårta & film för pojkarna medans vi satt i köket och babblade strunt. Altid lika trevligt att träffas, och om bara 2 månader ska dom få en liten bebis. Ååååh, jag vill med ha en liten bebis. Ja, trots att Linus inte är så gammal så är jag sugen på en till ;P Får väl se hur det blir med den saken. Hehe. Erica är en av mina äldsta vänner, från Borås och nu bor hon också här ^^ . Ska bli väldigt spännande och se sen vad det är för liten krabat som bott i hennes mage. William har precis somnat, Linus somnade vid 19 och nu sitter jag och väntar på Jörgen som borde komma närsomhelst. I helgen är han ledig för en gångs skull, men helgen blir lugn. Ingen aning om vad vi ska hitta på ;P men de ger sig, nåt finns de alltid att göra med två små energiknippen.

 


Stolt Storebror ♥

2011-06-16 22:41:07 Dagboken
» Kommentarer(1) «


 

Världens finaste killar, gud va jag älskare er! ♥


God morgon ..

2011-06-16 10:14:08 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Inatt har vi sovit gott :) Linus vaknade inte en enda gång och skrek :) Så frågan är ju om de beror på den nya välligen & gröten? Kan ju hoppas att det var så "enkelt" . Men oftast ser man ju inte helt en förändring så fort utan man får ge det ett tag. Men jag tycker det verkar bli bättre, så ska ta upp det på måndag så vi får den receptbelagda vällingen. Vill ju att min bebis ska ha de bästa så han slipper ha så ont i sin mage. Men tills dess testar vi detta och ser om de blir bättre, då vet vi ju att han inte tål mjölk.

Igår spenderade vi dagen tillsammans med Sarah. Följde med henne till NÄL för hon skulle sätta ny sond på Alice. Och på Avd 23 är man ju numera igenkänd. Eller som läkaren sa "Är våra två små kändisar här"? Haha ^^. På eftermiddagen kom Sarah & barnen hit, dom lekte och vi drack kaffe & tjötade skit. När dom sen åkte hem så somnade mina barn. William kom in o la sig hos oss inatt, så liiiite trångt var det i sängen inatt ;P Haha. Linus vaknade vid 04.30 och fick lite välling, sen somnade han om till 7.30 :)

Idag blir det en sväng till lekplatsen med Sara & Nicolina, vädret är ju underbart idag! :) Så då får man ta tillfället i akt att vara ute .

 

 

 


Inte så fin viktkurva...

2011-06-15 20:14:09 Dagboken
» Kommentarer(0) «


 

Dagens viktkurva.

Dock inte så fin om jag får säga det själv. Dagens vikt var 6100 gram - så lagt på sig 40 gram sen i måndags. Berättade även hur Linus vart det senaste och att glutenprovet kom tillbaka negativt. Så våran BVC sköterska tyckte vi skulle testa att ta bort all mjölk ur hans kost, och se om de blir bättre eller om det fortsätter likadant. Jag tycker redan jag märkt en liten skillnad, han har vart mkt nöjdare & gladare nu på eftermiddagen. Men ska ge det till måndag då vi har fått tid hos Spec BVC & ta upp det med barnläkaren då.


Tack fina Debbie!

2011-06-14 20:22:04 Dagboken
» Kommentarer(8) «


 

Linus fick ett krya på dig paket på Posten idag från våran vän Debbie! :)

Visst va det fint? Dessutom har hon sytt det själv. Tusen tack ♥


Fjortonde Juni

2011-06-14 12:37:42 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Lagom tills vi skulle gå och lägga oss igår, så vaknade Linus, och ville inte riktigt komma till ro. Men Jörgen tog honom och satt och gosa i soffan en stund tills hans ögonlock blev tunga igen. Vid 5 vaknade Linus i ett illvråååål :/ Gick upp och bytte blöja & gjorde välling, men välling ville han icke ha, men en mega rap kom, antagligen var den den som bubblade i magen, för sen lättade skriket lite. Han har även en tand till som är på väg upp så kan ju hoppas att det är den som gör de dåliga humöret. Han är inte riktigt sig själv än :/ Väldigt gnälligt från lillemannens sida. Sen skickade jag upp Jörgen med barnen så jag fick sova en stund till ;)

Snart ska William hämtas på dagis . Och sen är det dags att fixa nån middag. Tänkte göra korv stroganoff idag. Sen är dagen rätt lugn, vi har inga som helst planer, blir väl att grejja lite här hemma & mysa! Orkar faktiskt inte hitta på så mycket idag, tror inte min lilla gnällfis är så sugen på det heller idag ;) Bättre att vara hemma och ladda batterierna :) Nej, nu ska jag fixa lite kaffe! :)


Utskrivning

2011-06-13 23:13:19 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå! ;) Natten till idag har vart annat än rolig, Linus har vaknat varannan timma & skrikit. Vet inte om han haft ont nån stans, men kan förstå om de är i rompan de gör ont, för han är röd som ett såll, och varje blöjbyte skriker han sig helt fördärvad :/ Jag smörjer, smörjer & smörjer men kan förstå att det gör ont på stackarn. Det måste ju svida rejält. Så hela kvällen hade jag han utan blöja så han fick lufta rumpsingen. Hoppas de snart ger med sig, denna dumma svampinfektion som dom säger att det är. Han ser även ut som en prickigkorv :/ Hela magen, ryggen, halsen & upp i ansiktet.

Vi var även på NÄL idag på ronden . Tog en vikt som visade - 5 gram :/ IGEN! Sen fick vi träffa läkaren, som kollade i hans öron och de började se fint ut nu. Men vikten såg hon inte som några problem (?) Nehe ? Men för oss är de ett problem. Vi vet ju fortfarande inte varför han inte gått upp på 2 månader. Hon tyckte bara att jag skulle be BVC om extra viktkontroller, så ja, jag får väl göra det. Annars så sa hon väl inte så mkt mer. Glutenprovet hade inte kommit tillbaka, kanske i slutet på veckan, så det är bara att vänta nu.. Och hoppas på det bästa! Dom tog iaf bort sonden, skönt för lillplutten.. Men gud va han skrek när dom drog den. Det riktigt värkte i mitt mammahjärta att höra han skrika så hjärtskärande, fast de låter ju oftast värre än vad det är.

William har varit på dagis idag :) Och busat med sina kompisar. Efter dagis gick vi ut en sväng först till lekplatsen med Emilia & Alvin och sen cyklade han & jag. (jag gick) Tog svängen förbi kiosken och skulle köpt glass tills vi märkte att Jörgen fått med sig mitt bankomatkort till jobbet, så det blev ingen glass. Ist gick vi hem och gjorde blåbärspaj med Vaniljsås till :) Sen var det bara att kasta ungarna i säng, och dom sover så gott så. Linus har inte vaknat nåt än iaf, och hoppas han vill sova hela natten nu :) Snart dags för oss också att krypa i säng så man orkar med morgondagen, så får vi se vad den har ett bjuda på.

 

 

 

Mina nya yogapants från Me&I - grymt sköna!

 

 


Förbättring

2011-06-12 17:56:33 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Måste vart en superladdning för Linus att sova hemma. För idag har han ätit nästan alla mål från flaskan :) Men även om han börjat äta själv igen så är det en bit kvar. Det stora problemet kvarstår ju, varför ökar han inte i vikt? Läkarna tror ju att det kan vara en glutenintollerans. Jag blev diagnostiserad med Gluten (Celiaki) när jag var 8 år. Dock har jag ju inte följt den kosten alls, har sen ca 10 år tillbaka ätit vanlig kost, för jag har inga symtom om att ha kvar det, men det sägs ju vara en livslång sjukdom, så jag ska nog ta ett nytt prov, läkaren rådde mig till det iaf. Så jag får boka tid på Vårdcentralen så får vi se.

idag när vi kom på ronden så tittade han i Linus öron, och öroninflammationen har börjat lägga sig nu, med den nya antibiotikan. Vikten pekar tyvärr neråt :( Men vi slapp stanna kvar och fick gå hem på permis igen, men ska tillbaka imorn till ronden. Så då hoppas vi att provsvaren kommit och sen får vi agera utifrån de. Ingen idé att ta ut nåt i förskott innan vi får de svart på vitt, men en utredning om varför han inte går upp i vikt måste ju göras om det  nu inte är gluten. Han är lite piggare idag också, våran glada lilla pojke börjar sakta men säkert komma tillbaka, även om det fortfarande är väldigt gnälligt, men de är ju inte så himla konstigt att han är gnällig heller . När man haft en sån jobbig vecka som han har haft. Den har verkligen inte varit kul . Men nu hoppas vi på ett slut på det hela.


Sovit hemma .

2011-06-12 06:57:41 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Igår var jag såå less och inte långt ifrån att bryta ihop. Så jag frågade om jag fick sova hemma en natt & tack o lov så fick jag det :) Och jag har sovit gudomligt gott inatt även om jag vart uppe och matat Linus :) Men det har vart sååå skönt att sova i egen säng, ni anar inte. Vi ska tillbaka till sjukhuset nu på morgonen, så nu är vi laddade ifall vi skulle bli kvar ett par dagar till, behövde denna natten känner jag! Lite uppladdning av batterierna :)

Igår på ronden så kollade läkaren i Linus öron, och pencillinet hade inte bitit på öroninflammationen så värst bra, så dom satte in en ny sort nu, bara hoppas det vill hjälpa. Linus fick även ta blodprov för att kolla om han är glutenintollerant, eftersom han inte går upp i vikt. Oavsett hur mkt han äter så går han ju inte upp, ja när han väl åt då. Men inte ens nu när han blir tillmatad så går han ju upp, ca 20-30 gram per dygn och de är liiite lite. Så vi får se vad som sägs på måndag när provsvaren kommer. Just nu vet vi ingenting om nåt.

Linus sondas fortfarande! Igår kväll lyckades jag truga ner 50 ml från flaska, sen somnade han efter mkt fightande, och då sondade jag resten. Inatt orkade jag inte bråka med honom som sondade det målet. Nu är det snart dags för att ge han mat igen, får se om jag lyckas få han att ta flaskan, eller ja iaf nåt från flaskan! Innan vi ska vara tillbaka på NÄL igen, sen får vi se om vi blir kvar eller får sova hemma igen.


Hemma en sväng..

2011-06-10 18:05:50 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Hemma en sväng för lite mys med William, ombyte & en dusch. Vi får ju gå från avdelningen om vi vill, men ska vara där under matningarna. Med Linus är det inte bättre, han har 39,1 i feber & alvedonen tar inte ner den, Ipren får han inte säger läkaren :/ Så ja, känns rätt hopplöst nu. Äter gör han inte heller. Så hem kommer vi inte förän han äter igen. Läkaren säger att allt beror på öroninflammationen, men känns som om de vore nåt annat med, när inte febern går ner :/ Han har ju bara 2 dagar kvar på sin antibiotika kur, så när ska den börja ta då? jaja, time will tell.. men frustrerande är det, när man inte vet vad man ska göra för honom mer än att finnas där och vara en trygghet. ♥

Så nu ska jag dricka lite gott kaffe & ta en dusch! Sen är det tillbaka till NÄL igen. Jobbigt att lämna familjen igen! Men men, så är de tyvärr! Smiter nog hem en sväng imorn med och får gosa med dom. Nej dags att hoppa in i duschen så jag hinner!

 

Sondas tillsammans med kompisen Alice!

 

 

Så här ser typ alla våra dagar ut, Linus sovandes på mitt bröst .


Linus har fått frukost i sonden, samt anti...

2011-06-10 09:49:48 Dagboken
» Kommentarer(2) «


img_0590 (MMS)

Linus har fått frukost i sonden, samt antibiotika . Han har fortfarande feber 38,3 så den har sju nkt lite. Men han äter fortfarande inte själv. Nu väntar vi på ronden för att se vad som sägs idag!


Vi är tillbaka på näl igen :/ gick Inge br...

2011-06-09 21:58:06 Dagboken
» Kommentarer(3) «


img_5974 (MMS)

Vi är tillbaka på näl igen :/ gick Inge bra med vår permis. Linus fick 39 graders feber och vägrade äta igen :( så nu sondas han igen. Just nu ligger han och sover efter lite mat & en dos med antibiotika.  Hoppas min skruttas kan bli bra snart gör ont att se han så här slö och ledsen :/


Permission

2011-06-09 11:02:11 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hej allihop! Nu är vi hemma på permission . Allt började som sagt i tisdags, eller ja egentligen i söndags med att Linus inte velat äta, var på akuten i måndags men det visade inget, utan skulle återkomma om han fortsatte att matvägra. Så på tisdagskvällen gick vi och satte oss på akuten, det visade sig då att Linus hade dubbelsidig öroninflammation . Så läkaren beslutade att vi skulle läggas in på Avd 23 (Barnkliniken) Eftersom han hade gått ner i vikt & inte ville äta.

Så på natten där sattes sond :/ Åh va ledsen han var när han fick sonden =( Stackars lillplutt! Så där fick han välling & även antibiotika mot öroninflammationen, samt vätskeersättning. Drog sonden på förmiddagen så dom fick sätta tillbaka den, sen drog han den även på kvällen men då lät dom det var för att testa om han ville dricka på flaska lite. Och det har han gjort, lite granna mellan 50-80 ml varannan timma ungefär. Men man har märkt på han att han inte mår bra, igår sov han heeeela dagen. Vaknade för lite mat och sen somnade han igen. Fick tom väcka han inatt för att få i han lite alvedon och mat.

Är skönt att vara hemma på permis nu! Få sova i sin egen säng, för sängarna på sjukhus är ju bedrövliga, inte sover man gott där iaf. Det enda positiva där är att sköterskerna är så goa, det skulle väl vara det isf, men hemma är bäst - tillsammans med min familj. Har permis tills imorn, men börjar han matvägra eller nåt sånt igen så är det tillbaka som gäller och då sätter dom sond, hoppas verkligen han vill äta nu och gå upp lite i vikt! Så imorn är de återbesök, och förhoppningsvis blir vi utskrivna då! :-)


Akuten

2011-06-07 17:02:40 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Då ska vi strax knalla bort till Akuten :/ .. igen! Det är ingen direkt förbättring på han idag. Äter gör han väl, men ytterst liiite. Idag har jag fått i han en halv flaska välling & en portion gröt. Och sen kl 11 ingenting, eller ja en yoghurt vid halv 2, men den spydde han upp lika fort, så räknar inte riktigt det. Så jag ringde till barnmottagningen för råd, och dom ville ha in oss för en ny bedömning. Sen får vi se vad dom säger. =/ Usch gillar inte alls de här, gör ont i hela mig när han inte äter och jag inte vet vad det är som är fel. Nåt är det ju, det ser man på hela honom. Man får inte lämna honom en minut, han är enormt mammig nu. Och det är väl ett tecken på att han inte är helt bra, när han vill vara så nära. Lilla Pruttas ♥

Men vi får se! Tycker bara så synd om min lilla kille! Carina va snäll o ställde upp och tog William så jag slapp ha med honom till akuten, ifall de är tal om inläggning. Jag återkommer när jag vet mera.

Tisdag - 110607

2011-06-07 06:56:39 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Morrn! :) Sovit gott har vi gjort! Hela natten faktiskt :) Har precis fått i Linus lite välling, lite mer än halva flaskan, hade hoppats att han ville äta mer, men de tyckte inte han, huvudsaken är ju att han får i sig lite iaf. Bättre än inget. Båda barnen vaknade runt 6 och då hade lilleman bajsat, så de var bara att knalla upp för att byta hans blöja. Nu är han pigg & gla' och springer runt i gåstolen som den lilla galning han är . Idag är de dags för dagis igen, skönt för William :-)

Efter vi lämnat han på dagis bär det av till Uddevalla för ett återbesök hos vetrinären, som ska kolla Rockys öron, samt att vi hoppas att provsvaren på tumören kommit då. Ni kan ju hålla era tummar. Men vi får se! Idag börjar dessutom Jörgen jobba igen :/ Nu är det dessutom hans nattvecka, mindre skoj! :( men men. Gilla läget? Joo.. Även om jag tycker hans nattvecka är väldigt tråkig. Inte så mkt att göra åt saken faktiskt. Jobba måste han ju göra, så jag och barnen får mysa hemma istället. ♥

Nu ska jag se till att få i William lite frukost. Kanske peta i mig själv nåt också! Inte för att jag är så värst sugen men ändå :P

 

- William på leklandet, samma dag som Linus föddes ♥


Sjukhus besök

2011-06-06 20:19:40 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag har vi spenderat dagen Akuten :/ Mindre kul faktiskt. Men de berodde på att Linus betett sig väldigt annorlunda, vägrade äta, ville bara sova, var väldigt ledsen, fontanellen var lite inåtbuktande. Samt att han hade spytt en del imorse. Så jag ringde 1177 och dom skickade oss till Akuten för en koll, bättre att vara på den säkra sidan känner jag. Började med att vi fick tempa han & ta en vikt. Vågen stannade på 5970 gram :/ Alltså har han gått ner i vikt. För en månad sen vägde han 6000 gram. Så på en månad har han inte gått upp alls, utan snarare gått ner :( Känns inte alls bra faktist .

Jag va sååååå säker på att han ökat fint i vikt nu. Men tji fick jag! Så nu känns det som att vi är tillbaka på ruta ett igen när det gäller vikten. Får ta upp de med BVC på onsdag när vi ska dit. Och se vad vi ska göra nu. Nu äter han ju både, välling, gröt & vanlig mat. Näää, känns som ett slag i magen de här! :( Visst han är väldigt energisk av sig och inte still en minut, MEN han måste ju ändå gå upp, och inte ner! Får väl se vart det här tar vägen.

Dom tog CRP & urinprov för att utesluta uvi, och för att kolla salterna. Men allt såg bra ut :) Skönt, så vi fick åka hem för att avvakta om han fortfarande vägrade äta. Om han fortfarande in åt ikväll så skulle vi komma tillbaka och då var det tal om inläggning & sond + dropp. MEN som tur var så fick han sig nog en tankeställare där och Jörgen fick i han en hel flaska välling när vi kom hem. :) Och nu åt han lite mer än halva innan han somnade för natten! Hoppas verkligen det fortsätter så, och att vi slipper ligga inne på sjukhus, fullt så kul är det inte. Och vi vill ju att Linus ska må bra och få i sig det han behöver. Kan ju tillägga att när han åt när vi kom hem, så hade han inte ätit eller druckit på 10 timmar, så ni kan ju förstå min oro :/




Söndag - 110605

2011-06-05 10:57:11 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Morrn :) Igår hade vi en kul dag :) Först Lunch med Sofia, och sen åkte vi iväg på 1-årskalas. Det var barnens kusin Edwin som fyllde år. Av oss fick han en lastbil, med några formel 1 bilar till :) Det bjöds på kakor & tårta och strålande väder :) Barnen var ute och lekte och sparkade fotboll och det va jätte trevligt. Sen började Linus bli trött så vi åkte hemåt, han somnade en stund i bilen, men vaknade när vi kom hem. William satte sig och kollade på Kung fu Panda . Och Linus somnade, och sov till 06 imorse. :) Utan uppvak, lovely!

Hittils har vi inte gjort så mkt . Ätit frukost oså.. Kollat på tv. Linus har vilat lite. Och då passade jag på jag med en stund. Jörgen har precis gått upp, så vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, men de blir nog en sväng ut idag iaf :) Det är ju fint väder ute, så man måste ju passa på, man vet aldrig när det vänder igen och går tillbaka till ett kallt o kyligt väder . William vill nog gå ut i sina nya sandaler, som han är vääääldigt stolt över! Och vill helst gå i dom inomhus.. Men njaaae. Inte så kul va? .

 

 

 

 

 


Lunch

2011-06-04 13:00:00 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Sovmorgon! fick jag idag, William vaknade vid 6, så då satte jag på en film till honom och la mig en stund igen tills Linus vaknade ca 7.15 sen va de bara att pallra sig upp. Vid 8 satte vi igång med tvätten så vi får lite rent här hemma. William är en duktig hjälpreda som gärna hjälper mig i tvättstugan, dessutom tycker han att det är jätte kul :) Blev även en promenad ner till Pizzerian sen för en lunch med Sofia & barnen. En kebabtallrik + en glass till efterätt, jag och William cyklade dit, eller ja.. han cyklade och jag gick brevid. Skänt för han och få lite ensam tid med mig, Linus var hemma med pappsen och myste. Och nu när vi kom hem så sov han så gott så :)

Om en stund ska vi bege oss ner till Överby för att hitta en present till Edwin som fyller 1 år idag, och som vi ska på kalas för. Behöver även köpa ett par sandaler till William. Han kan ju inte gå i varma tennisskor nu när det är så varmt ute. Får se om vi hittar några som faller oss i smaken, men nu ska jag ner och hämta tvätten så vi kommer iväg nån gång.

 

William - förra sommaren!



Fredag - 110603

2011-06-03 22:43:49 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Mysig dag vi har haft :) Först fågelmatning, och efter att Jörgen åkt till jobbet, var William dödstrött, fick försöka med alla medel för att hålla han vaken medans Linus tog en nap, då la vi oss i soffan tillsammans och tittade på Dora - utforskaren och hade det jätte mysigt! :) Skönt med lite mystid bara jag & han ! När Linus vaknat och ätit lite, så tog vi en promenad till lekplatsen för lite bus, där träffade vi Anna & hennes barn :) Så William hade några att leka med :-) Toppen!

På vägen hem stannade vi i kiosken och hämtade ut mitt paket från Buzzador med barnmat från Nestlé, ska testa den imorn och se vad Linus tycker =) Det är deras ångkokta mat. Sen va det kvällsmat & pyjamas på för mina killar som gällde, sen somnade dom så gott så :) Nu ikväll har jag & älskling ätit pizza, och sen kom Emilia hit en sväng. Jörgen är iväg med en kompis och jag ska strax gå och lägga mig.

Imorn är det tvätt & barnkalas på schemat, barnas kusin fyller 1 år! Så vi ska hitta en present till honom med. Men nej, nu sitter jag bara här och gäspar, så kanske skulle krypa ner i sängen istället. :)


Hot Hot Hot

2011-06-03 15:32:43 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Phu! Det är vääääldigt varmt ute! Vi har under förmiddagen haft en väldigt kinkig Linus som haft svårt att komma till ro, antagligen den dumma hostan som stör han. Imorse hostade han så han spydde :/ Jobbigt för han, speciellt när det inte finns nåt man kan göra :/ Sen åkte vi ner till stan och matade fåglarna :) Vilket William tyckte var jätte kul, även Linus tyckte det var kul när fåglarna jagade brödet ^^ . Blev en sväng till barnas farmor innan vi åkte hem för att få i oss lite mat innan Jörgen skulle till jobbet.

Sara & Nicolina har vart här en liten sväng, och dom gick precis hem. Men vi skulle väl ses sen igen, annars blir det nog en sväng till lekplatsen så William får springa av sig lite överskottsenergi. Han behöver nog det, han har vart väääääldigt trotsig nu i eftermiddag och mitt huvud känns väldigt tungt just nu.


Monstertruck

2011-06-02 22:03:52 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God kväll allesamman :) Haft en toppendag tillsammans med min fina familj, dock har jag spenderat mkt tid i sängen, med en kraftig huvudvärk - men treo & vila gjorde susen! Tur jag har en sån snäll man och snälla barn som låtit sin mamma vila :) Vi åt lite middag tillsammans innan vi åkte ner till affären, William ville bestämt ha glass & blåbär, så de fick det bli! :) Vi behövde ändå åka dit för att köpa mjölk så why not? Lite godis slank med ner i påsen också, gottegris som jag är ^^ . Hihi. William fick också en liten påse godis, trots att det inte är lördag, men helger lär ju bjuda på massa sånt ändå .

Vid 18-tiden åkte Jörgen & William även för att kolla på en Monstertruck Show! William har frågat hela veckan om han får gå och titta på dom, och vi tyckte att det var han värd :) När dom kom hem hade jag en liten kille helt i extas, Jörgen berättade att han va lika facinerad under hela Showen och hade skött sig alldeles utmärkt! Mammas fina ♥ Han & Jörgen har dessutom klippt häcken här utanför, och krattat undan alla blad, så ikväll var han trött.. Vi lyckades tom få han att somna i sin säng. Vanligtvis brukar han somna i soffan och att vi sen bär in han, men det är väl dags att han börjar somna i sin säng igen. Har bara inte orkat ta den fighten med han innan. Men nu när Linus har så bra rutiner så är det väl dags.

Under tiden dom var på Showen gick jag & Linus med Sara & hennes familj, bort till hennes syster på lite kaffe! Så idag fick Linus somna senare. Han somnar ju annars alltid runt 18, men måste lägga om hans sovtider lite granna, för han har börjat vakna en timma efter det. Men idag fick han somna runt kl 20 :-) Och hittils har han inte vaknat än :) Kanske dom båda två sover lite längre imorn, man kan ju alltid hoppas ^^ Haha! Älskling & jag har precis ätit lite äppelpaj med vaniljsås, och nu blir det kika på tv lite innan det är läggdags, för ytterliggare en dag imorn :) Vi får se vad den har att erbjuda !

Lägger in lite bilder från igår när vi va hos Sofia .

 

 

 


Nybäddat

2011-06-02 17:42:45 Dagboken
» Kommentarer(2) «


 

Linus har fått lite nybäddat i sängen, ser mysigt ut! Man vill änna krypa ner själv och lägga sig :)


Torsdag - 110602

2011-06-02 06:58:47 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon :) Har sovit ganska så gott inatt, gick och la mig vid 22.30 igår och somnade ganska med en gång, vilket typ aldrig händer. Så jag antar att jag va trött. Båda barnen somnade vid 18 igår, och Linus vaknade vid 04 och fick lite välling och somnade om till halv 6. William vaknade runt 5, så han satte på TV:n och satte sig där en stund innan han kom in till oss och ville gosa :) Då låg Linus redan i våran säng och sprattlade för fulla muggar & försökte väcka sin pappa .

Igår var vi borta hos Sofia efter dagis så pojkarna fick leka lite :) Inte konstigt egentligen att William va trött, först busat hela dagen på dagis, sen bus med Seth hela eftermiddagen, vi hann hem & jag fick i barnen kvällsmat sen hade jag två snarkande pojkar här hemma :) Sen kom Emilia hit & vi tittade på Grey's Anatomy. Säsongsavslutningen.. buufuckinghuuu...

Nu är det slut på alla bra serier :-/ Vad ska man se på nu då? Nu går ingenting som jag följer! jaja, får väl hitta på nåt annat istället ;) Nepp, nu ska jag ge Rocky lite örondroppar & försöka vakna till liv :)

 

 


Syskonkärlek ♥

2011-06-01 22:18:35 Foto - Linus
» Kommentarer(1) «



Cellprov

2011-06-01 18:18:54 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Idag har vi vart på smådjurkliniken i Uddevalla för ytterliggare en bedömning, kände att vi ville ha det från en annan vetrinär. Hon sa även denna att det var en tumör, men kunde absolut inte svara på om den var elakartad eller godartad, så hon tog ett cellprov på den som hon skickade iväg på analys, så nu är det bara att vänta tills vi får det tillbaka, så vi vet hur vi ska ta bort den, och vilka behandlingsmetoder som kommer ske och så. Men det ska nog gå bra :) Han är stark våran vovve, han fixar det!

Pengabiten har löst sig! :) Det finns helt underbara människor i denna värld, sen finns det riktiga stolpskott också, men dom kommer jag inte ödsla min energi åt! Den lägger jag på det som är viktigare än så, min familj & mina vänner - som jag vet bryr sig om oss! Så ja, nu känns allt bra igen, känner hoppet komma tillbaka till oss!

Life is good!

 

Always you & me ♥


Sovmorgon?

2011-06-01 07:10:31 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Ledsen för dålig uppdatering, men jag har haft lite annat för mig. Måndagen var ganska så jobbig, och jag orkade inte göra så mycket utan "va" mest. Igår var jag & jörgen ute första gången och övningskörde och det gick faktiskt väldigt bra för att vara första gången jag sitter bakom ratten. I början var jag totalt livrädd, men de släppte efter en liten stund. Så nu gäller det bara att öva, öva, öva :) Så kanske de kan bli en Bilförare av mig i framtiden :-)

Efter dagis kom Sofia & barnen hit :) Linus fick lite mat och sen gick vi ut. Gick till kiosken och köpte glass, för att se gå till lekplatsen, sen blev de en tripp ner till Maxi och handla lite. Sen hade jag två väldigt trötta barn. William somnade i soffan efter att han ätit kvällsmat och Linus slocknade med en gång efter att han fått välling :)

Idag blir det en tur till Överby med Sofia & Sara - & frulle på EPH :) Smaskens! Sofia ska hämta ut sin mobil & Sara skulle ha examenspresent, jag ska då inte ha nåt. Inget som behövs nu iaf. En grej skulle jag dock behöva köpa kom jag på. Barnas kusin fyller år på fredag, så han ska ha kalas, så en present till honom kanske jag skulle titta efter.

- Nu vet ni att jag lever iaf !