Hur går det med amningen?

2010-11-21 20:45:27 Marie babblar
» Kommentarer(3) «


Jag fick en fråga för ett tag sen om amningen..
Det var någon som ville att jag skulle skriva ett inlägg om hur det går. Och det har gått över förväntningarna :) Vi fick ju så oerhört bra hjälp på Neonatal med att få igång amningen, i början var det mycket pumpa för att sätta fart på produktionen, och allt eftersom Linus blev piggare så orkade han suga själv. (Jag kopp matade honom innan) Så vi började med amningsvikter för att se hur mycket han åt från mig, och det ökade på jätte bra, så dom sista dagarna innan vi åkte hem så ammade jag fritt.

Vilket innebär att man ammar efter barnets signaler. Så ibland går det 3 timmar emellan, det får max gå 3,5 timme. Har han inte vaknat då, så får jag väcka honom. Ibland vill han äta tätare, och ibland bara ligga vid bröstet och snutta lite, givetvis får han det. Nu det senaste har vi tråkigt nog råkat ut för svamp och det har gjort förbannat ont att amma, men jag kämpar och plågar mig igenom det, för amma det ska. Nu när det funkar så himla bra så finns det ingen anledning till att ge upp det. Och eftersom jag verkligen vill amma så tänker jag fortsätta med det. Punkt.

Linus vikt pekar enbart uppåt, han går upp ca 200-250 gram i veckan!
Hoppas du fick det svar du ville ha! :)

Kommentarer
Postat av: ☆ ☆ ☆ ♥ Mellie ♥ ☆ ☆ ☆

Inge kul att W fått ögonifekt :( bara det inte går över på L :( inte kul sånt! Hoppas det går bra med amningen och svampen :) Här planeras det bäbis för fullt nu =D hihi

2010-11-21 @ 21:33:19
URL: http://mellie.se
Postat av: ☆ ☆ ☆ ♥ Mellie ♥ ☆ ☆ ☆

Ja vi ska försöka nu :) Får se hur lång tid det kan ta och om det ens kommer att ta sig. Skulle vara så mys att vara gravid vid vigseln i sommar =D

2010-11-21 @ 22:24:02
URL: http://mellie.se
Postat av: Therese - Hampus & Pontus mamma

Vet vilken pina det är, men som sagt, ungen måste ju äta. Pontus klarade ju dessutom inte flaskan, så valet var inte så stort ; )



Låter fint med en fika. Nu har Hampus fått feber och limegrönt snor. Så vi får avvakta tills han blivit bra : ) Skall vi ta det en dag med huliganerna eller när de är på förskolan??

2010-11-22 @ 16:00:37
URL: http://nuppi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback