Vecka 38 (37+0) ♥

2013-08-28 19:55:45 Graviditeten
» Kommentarer(1) «


Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. 
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Om du är omföderska föder du statistiskt sett ditt barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.
 
 

Måndag 130826

2013-08-26 11:39:56 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå måndag :-) Hela helgen har bestått av kalasande. I lördags fyllde ju William 6 år ♥ Så vi firade honom med paket och tårta, och dagen va nog mer än godkänd för han sa att det den bästa födelsedagen i hela hans liv :) På eftermiddagen åkte vi även och köpte oss 4 nya stolar till vårat nya köksbord och avslutade kvällen med Pizza hela familjen ♥ Sen somnade dom små stockar och jag och Jörgen la oss i soffan och kikade på Iron man 3! 
 
Igår stog de kalas på schemat igen :) William skulle först på kalas hos en kompis. Och sen kom en del av släkten och firade honom :) Och då fick han ännu mer paket samt pengar, så han kan spara ihop till något som han vill ha. Nu är William i skolan, vi andra har vart iväg och handlat så vi klarar oss i matväg, samt köpt de sista som behövdes till bebisens ankomst. Nu är vi REDO! Och jag har precis betalat alla räkningar, skönt att ha de gjort så slipper man tänka på det. 
 
Nu ska jag och Linus strax gå och hämta William i skolan, Jörgen har precis gått och lagt sig eftersom han ska jobba natt. =/ 
 
 
Älskade William ♥
 
 
 
 
 
Nya stolarna & bordet
 
 
Lille Linus :)
 
 

Fredag 130823

2013-08-23 19:03:17 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll denna fredag =) Idag har Linus vart hemma, han går ju bara 15h timmar nu iom att jag går hemma. Så under tiden William va i skolan passade vi på att åka ner till Maxi och handla inför helgens kalasande :-) För imorn har vi ju faktiskt en "liten" kille som fyller 6 år. Så ja, han är inte så liten längre. Barnen bara växer och växer.. Men jag blir bara yngre o yngre eller hur va de ? :P Haha.. 
 
Annars har dagen rullat på .. Jörgen jobbar kvällen idag. Och nu sitter barnen i soffan med varsin skål chips. Jag ska försöka ta tag i lite plugg ikväll när dom har lagt sig. Jo för att det är nämligen så att jag ska läsa en kurs i Psykiatri under tiden jag går hemma med bebis :P Tycker de är tråkigt att sitta rastlös, och distans passar mig som handen i handsen så de ska nog bli jätte bra, vad jag sett hittils så är kursinnehållet väldigt intressant. 
 
Men nu ska jag mysa lite med mina killar innan det är läggdags ♥ 
 
 

Vecka 37 (36+0) ♥

2013-08-21 19:33:21 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet mer än det första.
 
 

Tisdag 130820

2013-08-20 20:17:17 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå där =) Så var snart den här dagen passé . 
Jag har vart en sväng och shoppat idag ;) Blev lite kalsonger till lillrompan ;) Dvs Linus. Behövs ju lite sånt nu iom att han slutat med blöja. Och lite mer strumpor till bebisen. Sen råkade en skötbädd åka med mig hem, eller ja råkade och råkade.. Den va ett måste att köpa till skötbordet, kan ju vara en fördel att ha någonstans att byta alla blöjor på. 
 
Linus var tillbaka på dagis idag efter semestern. Han va sååååå glad att få träffa alla sina kompisar idag =) Berättade så stolt för sina fröknar att han inte hade någon blöja längre och fick ha kalsonger istället :) När jag hämtade han på eftermiddagen satt han och målade så nöjt så och babblade om vad dom gjort under dagen, så det va nog skönt för han att få lite annan stimulans än den han får hemma. 
 
Annars har vi städat och grejat hemma idag :) Hunnit med en massa tvätt, så den får jag ta tag i imorgon och vika, de orkade jag inte alls ikväll. Lagt barnen för en liten stund sen och precis tagit mig en go dusch :) Imorn är de besök hos barnmorskan som gäller, hoppas verkligen droppet gjorde susen så mitt HB har gått upp nu, men de återstår att se imorgonn :) 
 
 
Den fina skötbädden :-)

Måndag 130819

2013-08-19 19:49:13 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå i stugan :) Idag va dagen William längtat efter, dagen då han skulle börja förskoleklass :) Började med samling på skolgården, och William va så nöjd över att träffa alla sina kompisar efter ett långt sommarlov. Men lite tråkigt tyckte han nog det var att alla kompisar ska gå på fritids och inte han, men hoppas kunna göra de så bra som möjligt hemma sen. Nu orkar jag tyvärr inte riktigt roa han, men så fort bebisen är ute så ska de nog bli bättre på den fronten, då har jag förhoppningsvis inte så ont längre och kan stimulera honom på ett annat sätt än vad jag orkar just nu. 
 
Efter att vi hämtat William på skolan åkte vi ner till Överby för att köpa en ryggsäck till honom. Och lite fruktshopping för det ska dom ha med sig varje dag till skolan. Imorgon är det även dags för Linus att börja dagis igen. Nu går även han 15h i veckan, så de kommer bli en del spring mellan skola och dagis, men de ska nog gå bra sen när man väl kommit in i det, tar nog ett litet tag innan vi vänjer oss, men sen blir de nog bra =) 
 
Har precis nattat barnen så nu ska jag fixa lite kvällsmat och skratta åt dom i Idol ^^ 
 
 
Vårat lilla skolbarn ♥
 
 
Pappsen shoppade strumpor till sin dotter idag. 
 
 

1 månad kvar till bf ♡

2013-08-18 10:55:59 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så va de bara en månad kvar nu. Nu är vi verkligen på slutspurten. Och jag längtar så efter vår lilla bebis, och även pojkarna :) Idag är de söndag, och imorn börjar William förskoleklass och Jörgen börjar jobba igen efter 5 veckors semester. Så nu ska man tillbaka till nya rutiner. Linus går bara 15 timmar på dagis. men de ska nog gå bra när man väl kommit in i det.

Nu sitter vi och kikar film. Och barnen väntar på sin pappa som vart borta hela helgen på Stenungsbaden. Så ikväll får de nog bli någon go middag :)
Järndropp

2013-08-17 13:14:00 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Idag har jag vart på Näl på antenantal för att få lite påfyllning av järn. 
Dagens hb låg på 70, barnmorskan tittade på mig och undrade hur det ens var möjligt att jag stog på benen, eller ens kom ur sängen.. "Ja, men jag gick hit svarade jag då" Hon tyckte nog inte jag var riktigt klok. Så sen fick jag en infart i armen och lite go vätska som flödade in i mitt blodsystem som förhoppningsvis ska höja mitt hb så kanske dom resterande 4,5 vecka ska gå på räls ;-) 
 
Så nu sitter jag ensam hemma och väntar på att mina barn ska komma hem. Som jag saknat dom, grät floder igår efter dom, knappt sovit en blund inatt och grinat som en tok idag med. Vill aldrig lämna bort dom igen, fyfan va jobbigt de har vart. Nej jag ska nog passa på att städa lite innan dom kommer ♥ 
 
 
 35+3
 
 
Ironwoman, de är jag de xD

Vecka 36 (35+0) ♥

2013-08-14 16:43:07 Graviditeten
» Kommentarer(3) «


Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.
 
 

Tillväxtultraljud ♥

2013-08-13 11:41:35 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Igår hade jag tid på Specialistmödravården för ett nytt tillväxtultraljud :) 
Och det gick toppen, hon ligger med huvudet långt ner och trycker, inte konstigt att jag har ont mer eller mindre hela tiden. Haha. Och hon växer precis som hon ska, blir ingen yttepytte bebis den här gången inte, och det känns så jävla underbart. Hon ligger faktiskt på +3% på sin tillväxtkurva :) Och den uppskattade vikten låg på 2575g ♥ 
 
Så nu kan man verkligen slappna av, börja boa hemma och bara vänta på att förlossningen ska starta. Nu är det ju faktiskt inte långt kvar bara 5 veckor kvar till BF.Och annars mår jag rätt bra, bortsett från mitt låga HB. Sist låg det på 79 när jag var hos barnmorskan i förra veckan. Ska eventuellt få järnsprutor, men väntar på att höra från deras läkare först, skulle väl höra av sig idag så vi får se vad dom säger :) 
 
 
34+5 ♥ 
 
 
William köpte kläder till sin lillasyster igår ♥

Aug. 10, 2013

2013-08-10 23:33:48 Dagboken
» Kommentarer(0) «Vecka 35 (34+0) ♥

2013-08-08 21:19:00 Graviditeten
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.
 
 
 

Måndag 130805

2013-08-05 08:57:41 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå i stugorna :) måndag morgon, och vi är inne på Jörgens fjärde semestervecka. Vi startade morgonen med att barnen sitter och kollar på lego Chima på tv. Och jag håller på att tvätta bebis kläder :) fick lånat en himla massa bebiskläder av Sara :) så nu klarar vi nog oss ett tag. Nu är de bara lite små fix till som ska till innan hon är välkommen till världen :)

Imorgon ska vi åka till Liseberg med min bror & hans sambo :) barnen längtar riktigt efter de, men mest längtar dom nog efter morbror & Sandra :) hoppas på fint väder bara, så ska vi nog få en kul dag =)
Lördag 130803

2013-08-03 10:07:56 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så va de redan Augusti månad =) första presenten till William har vi köpt. Så svårt i år. Blir ju inte lättare ju äldre han blir. Nu sitter vi i soffan och tittar på Bilar 2 och väntar på att pappan i familjen ska vakna till liv. Linus har sen snart 4 dagar tillbaka slutat med blöja på dagen och de går än så länge väldigt bra :)

Visst har han kissat ner sig några ggr, men inte så extremt mycket =) tycker hursomhelst att han är jätte duktig och han är ju inte ens 3 år fyllda än :) idag ska de tydligen bli super varmt ute, undra om de är ok att stanna inne då? Jag dör i värmen nu =/


Vecka 34 (33+0) ♥

2013-08-01 21:40:28 Graviditeten
» Kommentarer(1) «


Kroppen: Under slutet av graviditeten kan det ibland kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett. Vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.