Helgen som varit .

2011-10-31 07:12:29 Dagboken
» Kommentarer(4) «


I lördags morse åkte jag och barnen till Vänersborg och gick på Oktobermarknaden. Hittade allt lite av varje, William köpte sig en T-shirt med Blixten på, kokostoppar, en leksaksbil & Linus fick vantar :) Va där i ca 2 timmar innan det va dags att bege sig hem och göra oss iordning för Ewelinas dop. :) Jätte fint va det!

Sen vankades det utgång med mina underbara vänner ♥
Förfest hemma hos Sara & Toni, sen hamnade vi på Olearys. Hade en jätte kul kväll, tills slutet på kvällen då jag fick veta både det ena och det andra, som gjorde mig jävligt besviken. Ville knappt tro på det :/ men tyvärr är det så det är. Och nu känner jag bara avsky. Fast helt ärligt så blev jag jävligt ledsen. Men jag tänker inte gå in mer på det just nu.

Igår var vi på kalas hos Jörgens syster Helen :) Mumsigt med smörgåstårta. Avslutade kvällen med lite lek med Nicolina. Sen däckade jag på soffan ^^ . Morgonen startade 05 här hemma. Barnen har ju inte riktigt ställt om sig efter vintertiden än. Men hoppas det kommer snart, för jag är inte så sugen på att gå upp 05 varje morgon :P Haha .

Idag är det dagis som gäller för William :) Och jag o Linus ska till Anna en sväng .


Lördag - 111029

2011-10-29 07:02:02 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Så har snart hela Oktober passerat .. Dagarna, månaderna springer iväg. Och de känns som att man inte riktigt hinner med. Barnen bara växer & växer och blir stora alldeles för fort. Alldeles för fort för att jag ska hänga med. But I guess that's life? Även om jag hade velat att dom var små liiiite längre. Vaknade strax innan kl var 06 av att en liten kille satt i sin säng och babblade. Lika bra att gå upp då. Fick hunnit med mig en snabbdusch medans pojkarna lekte =)

Nu ska jag bara få ordning på håret också, det kan ju ta sin tid ^^ Haha! Snart dags för frukost sen åker vi in till Vbg en sväng innan dopet. William vill ju sååå gärna ha dessa förbannade kokostoppar. Så jag får väl ge vika för hans vilja ;) Kan ju hoppas att det vill bli lite ljusare ute bara, för nu är det tamejfan bäcksvart ute.

Nej, hitta lite kläder som barnen kan ta på sig kanske :)


My lovely Boys ♥

2011-10-28 23:31:50 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Idag åkte vi ner till stan hela familjen och Bowlade . Fast det var bara Jörgen & William som bowlade. Jag hade fullt upp med att jaga Linus, som sprang runt, runt, runt :) Sen va det bara att åka hem och sätta igång med maten som fick bli potatisgratäng & fläskfilé istället för kalops. Då Bowlingen drog ut på tiden, och kalops är ju inget som går snabbt direkt, får fixa det imorn tror jag =)

Vi har bara myst hemma hela eftermiddagen. Lekt i pojkarnas rum med leksaker, myst i soffan & kollat på film. När barnen somnat kom Sara upp en sväng på kaffe . Linus vaknade till för en liten stund sen och va så goo o mysig. Ville bara ligga tätt intill, och det tackar jag inte nej till. Gjorde en flaska välling och sen slocknade han i min famn, min underbara älskade ♥

Imorn funderar jag på att ta med mig barnen till Vänersborg & gå på Oktobermarknaden. Men får se lite hur jag känner imorn, William ville iaf åka dit så vi kunde köpa kokostoppar. Vi ska även på Ewelinas dop på eftermiddagen. Hoppas bara Linus hunnit sova innan dess. Men det löser sig nog, ser att klockan börjar ticka iväg så jag borde nog gå och lägga mig.


Sängar till pojkarna

2011-10-28 15:06:48 Marie babblar
» Kommentarer(3) «


Inte riktigt aktuellt än, men om ca 1 år när Linus är 2 år så är det ju dags att byta säng. William behöver också större då han bara har en 70/160 säng just nu. Då hade jag tänkt mig dessa + att tanken är att pojkarna ska dela rum då om vi inte hittat större lägenhet tills dess .

 

 


It's Friday night

2011-10-28 10:54:50 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hallå Fredag!
kl 05 imorse väckte William mig över att han var kissinödig, fick så snällt följa med honom och sen få han att gå och lägga sig igen, så jag kunde få sova en liten stund till innan mini vaknade vid 06 :/ Sen har vi mest legat i soffan och myst och tittat på Disney Junior :)

Pappan är ganska nyss uppstigen, och vi ska snart klä på oss lite kläder hela familjen och bege oss till bowlinghallen för att spela lite bowling innan vi ger oss på lite helgmys handling & hem för att laga mat . Dagens maträtt får bli kalops! :) Smaskigt! ;)

Vad gör ni idag ?

 

William i samma ålder som Linus är nu ♥


Översvämning

2011-10-27 22:44:03 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hej bloggen!
Har ni haft en bra dag? Det har vart upp o ner här. Mycket som händer i mitt huvud just nu, som jag önskar jag kunde dela med mig av. Men de känns även som att det blir lite för personligt då.
Min älskade lät mig iaf få sovmorgon idag, strax efter 10 klev jag upp ur den varma goa sängen! Skönt att få ligga kvar så länge, de tillhör ju inte vardagen direkt ^^

Sen tog Jörgen ett bad och efter han tappat ur vattnet, så hör man bara ett kraftigt bubbel i avloppsrören och sen var översvämningen ett faktum, IGEN. Sist var för 6 mån sen. Fast då med bajs i hela badrummet. Denna gången var det tack o lov bara vatten. MEN ÄNDÅ! Så det va så snällt bara att ställa sig och torka, vilket fick bli Jörgens jobb & jag tog barnen .

Framåt eftermiddagen kom Lina & Melanie. Och även Sara & Nicolina. Och sen lite kaos. Gap & skrik o trots så in i helvete . William smällde i dörrer och Melanie klämde sina fingrar. Det va så gott när barnen lagt sig och jag fick lite lugn o ro. Även om jag älskar dom till månen och tillbaka, så kan det bli lite väl intensivt ibland. Men imorgon är en annan dag ♥

 

En kopp te får avsluta kvällen .


Tävling

2011-10-27 19:28:38 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Jag tävlar inne hos http://minbebis.com/blogg/sarahkays/page/2/ Om en Buggaboo!! :)

Åhåå.. Vad jag vill vinna!
Har alltid velat ha en bugga, men då har deras kostnad inte passat min plånka. Och dom är ju såååå smidiga, jämfört med min Emmaljunga ;) Hoppas verkligen det är jag som vinner denna. Då jag har världens otur när de kommer till allt.


BVC - 12 mån

2011-10-26 23:31:47 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Idag var det ju som sagt BVC Besök på schemat .
Vilket blev så här . Vikt: 7475g (+450g) på 2 månader. Längden stannade på 71,5 cm (+2,5)
Är jätte nöjd med den vikten, även om jag trodde att han hade gått upp mer. Han känns "större" . But I guess not. Var även läkarundersökning, och de såg bra ut, visserligen kollade han bara i öronen på han, men de såg iaf bra ut. Han tyckte linus såg ut att vara en frisk liten kille, med full av bus & liv. Och ja, det är han verkligen! :) Lilla busråttan ♥

Han fick även två hemska sprutor i vardera lår :/ Mammas älskling! Men nu är de gjort iaf. Och är 6 mån kvar tills nästa vaccination tack o lov. Han har väl inte reagerat jätte mkt på den, men vaknade nu ikväll och va lite ledsen. Får hoppas natten går smärtfritt .


Lussekatter

2011-10-26 07:28:20 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon :)
Här va det morgon tidigt, vaknade av att William tänt varenda lampa i hela lägenheten vid kvart i 4 . Det va bara att gå o lägga han igen och släcka, somnade om till strax innan 6 då Linus vaknade o satt i sängen och ropa "Pappaaaaaa, Pappa, Paaaaaaaappa" Nu springer han runt här som en tok, fram & tillbaka, runt, runt, runt. Fullt ös med den lilla sparveln :) Det är inte många lugna stunder med honom ^^ . Men precis som det ska vara . =)
Dock vart lite kinkigt de senaste dagarna, men han har en ny tand på G så jag antar att det är det som stör han.

Igår var vi iväg och storhandlade när William var på dagis. Skönt att ha det gjort nu & ha kyl & frys fulla med go mat . Efter dagis åkte vi en sväng till Elina & David för lite kaffe o tjöt. Va jätte längesen nu, och hon hade allt fått en liten kula på magen, så sött! :) Hihi. Jag måste ju erkänna att jag längtar efter en liten till, de går inte att komma förbi. Det är ju så underbart med barn, finns inget bättre!

Fick ett ryck igårkväll efter barnen somnat och ställde mig och bakade lussekatter som jag vart sugen på i flera månader. Så en kopp te, lite Desperate Housewives & lussekatter hemma hos fina Anna ♥ fick avsluta kvällen! :) Idag är det BVC dags. 12 mån kontroll & vaccination. Denna gång ska vi till vårat nya BVC & Sköterska. Hoppas vi ska bli nöjda med henne :) Men allra mest hoppas vi på en bra viktuppgång! :)


Back to basics

2011-10-24 21:53:48 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Hallå där!
Fullt ös har det vart här. I lördags hade vi som sagt kalas. En minst sagt kaotisk dag. Allt gick fel, jag var hyperstressad vilket resulterade i ett dåligt humör. Minsta lilla motgång gjorde allt 1000ggr värre, tårtan höll på att bli helt fucked up. Ja kaos är bara förnamnet. Men kalaset blev bra, Linus fick jätte fina paket och det fikades med kakor och sen tårta. Passade även på att klippa William när Jessica va här. Tjusigt värre ;) När alla åkt hem, var det dags för våra skruttisar att göra sig iordning för kvällen, William fick lite lördagsgodis och mysa i soffan. Sen åkte Jörgen och hämtade pizza, som vi syndade med xD . Avslutade lördagskvällen med att titta på sista filmen i Harry Potter serien. =/ Tråkigt att det är slut, för jag gillade verkligen dom filmerna . Men allt har ju ett slut tyvärr.

Söndagen gjorde vi minsta lilla.. Umgicks med Sara & hennes familj . Och barnen retade gallfeber på varandra . Dom är så roliga för när dom inte är  med varandra så saknar dom varann, men så fort dom är tillsammans så bråkar dom bara ;) Jörgen va iväg på möte på Stenungsbaden, så jag va ensam med kiddosarna - som vanligt ;)

Idag måndag har det vart lugnt. Jag somnade typ 3 timmar på soffan i förmiddags :P Oops.. Busat med Linus, vikt tvätt, efter middagen fick vi kaffebesök av Lina & Melanie. Sen har det inte hänt så värst mycket. Imorgon är det iaf handling på schemat & telefon tid med farbror doktor för min del . Hoppas vi kan komma överens vad som ska komma härnäst ;) Ser iaf fram emot samtalet .

 

 

 

 

 

 


Lördag - 111022

2011-10-22 09:52:01 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Hallå där ! =)
Lördag idag då... Jörgen är "ledig" denna helgen, eller ja.. Igår fick han hoppa in extra på Folkets Hus, idag är han hemma, imorn ska han på möte på Stenungsbaden. Men lite är han hemma iaf ;) Bättre än inget. Igår kom barnens mormor hit. Så morgonen startade med paketöppning, William fick en Blixten McQueen Yatzy, och Linus fick byggklossar och grejjer till det lilla köket :) Han vart nog nöjd, även om mormor är vääääldigt läskig! För 2 månader sen gick de jätte bra, nu gallskriker han om hon kommer för nära honom. Lite lustigt för igår när vi var hemma hos Sara så var Tonis mamma & gubbe där, och till honom kastade sig Linus och då är de en helt främmande person för honom ^^ Tokunge!

Idag ska vi ha lite släktkalas för lillskrutten så typ hela tjocka släkten på Jörgens sida kommer . :P Haha! Japp, de innebär fullt hus. Dom är ju inte "en" om man säger så . Ni kan ju tänka er själva. Han har 9 syskon, alla har barn. Nu kommer ju inte alla, men en hel del. Fast jag måste erkänna att jag tycker de är fräckt att ha så stor familj, så många syskon & syskonbarn. Syskonbarnen är ju över 20 st. Men de är så de ska vara =) Och en stor eloge till Jörgens mamma som ändå vart själv med 10 barn då Jörgens pappa kör lastbil & ligger ute på veckorna. Så klagar man på sina två ibland =P . Haha!

Nej, jag ska väl sätta igång med tårtan snart, så de är gjort ! =)


Saknar dig ♥

2011-10-21 20:25:59 Foto - Familj & vänner
» Kommentarer(0) «


 

♥ ♥ ♥


1-års dagen

2011-10-20 22:24:39 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Haft en jätte mysig dag ihop med mina barn ♥
Morgonen startade med paketöppning när pappan kommit hem från jobbet . Linus brydde sig inte märkvärt över sina paket, han tyckte mest att snöret var roligt att leka med ;) Jörgen gick o la sig och grabbarna lekte, jag grejjade med tvätt och lite annat. Sen va det dags för Linus att nana lite, 1,5 timme på mammans bröst ♥ Ack så mysigt . Jag njöt varje minut kan jag lova er, det finns inget mysigare än att ha sitt barn tätt in till .

Sen tog vi bussen till Överby . Först in på BR där William köpte sig en dinosaurie . Letade efter nåt till Linus, men det är så svårt när William har allt . Och det leker ju Linus också med såklart . Men hittade en lastbil med lite figurer på . Så den fick det bli! Sen tog vi lunch på McDonalds på Williams begäran, men Linus tackade inte nej till mat därifrån heller =) Hehe! Avrundade de hela med lite handling på ICA Maxi så vi kunde göra en tårta. Sen va det bara att ta bussen hem, är så stolt över William som skötte sig exemplariskt under hela tiden vi var iväg idag! Mammas ♥

Väl hemma var det bara att sätta igång med tårtan, ge Linus mat och sen plingade det på dörren och vi fick besök av Lina & Melanie, Bigge, Sara & Nicolina :) Sen va det fullt ös, barnen lekte & vi andra drack kaffe och tjötade skit . =) Riktigt trevligt, när alla gått hem slocknade mina prinsar! Linus var helt slut efter dagens bravader ^^ . Jag har suttit i soffan och glott på TV hela kvällen, dags att sova snart så man orkar med morgondagen! :)

 

 

 

 

William hjälper till med tårtan :)

 

 

 

 

 

William & Nicolina ♥

 

 

 

Utslagen hjälte ♥


Linus 1 år ♥

2011-10-20 07:17:31 Foto - Linus
» Kommentarer(4) «


 

GRATTIS älskade vännen på din första födelsedag ♥


Lilla Liten ♥

2011-10-19 22:27:02 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll =)
En riktig mysdag har vi haft idag. Medans William vart på dagis så har vi inte gjort så mycket. Grejjat här hemma, Linus har lekt med allt typ ;) Sprungit runt o levt loppan ^^ . Sen blev han så trött så han stenslocknade på golvet brevid soffan :P Sötnosen ♥ Efter att vi hämtat William på dagis, åkte vi ner till Överby en snabbis för att köpa en liten present till Linus som han ska få på morgonen . Jag ska köpa nån grej till imorgon, men det va lite knapert om tid så det fick bli stresshandling idag. Måste ändå ner imorn och köpa grejjer så jag kan göra tårta till min fina lillprins! Fast helt ärligt, så är det nog mest William som vill ha tårta ;) Haha!

Sen fick vi besök av Lina & Melanie, jag lagade middag, och vi snackade lite skit medans barnen lekte (läs bråkade) Blev även en sväng över till Sara, så barnen fick bråka ännu mer. Tills det var dags för mina skruttisar att gå hem och sova, båda två somnade på 2 röda. Linus var så trött att han orkade inte ens äta upp sin välling. :) Så ja, nu är sista dagen som "bebis" gjord för hans del, imorgon när han vaknar upp är han en stoooor kille ♥♥♥ Mammas fina!

Har slått in hans presenter nu ikväll som han ska få öppna imorn när Jörgen kommer hem från jobbet. Så typiskt att Jörgen kör natten på Linus 1-årsdag. Hade vart roligare om han kunnat vara med och fira den, men jag och William får fira honom själva istället. Men vi ska ha kalas i helgen, så han får fira sin prins då :)

Jag tycker de här året har gått så jäkla fort, vart tog den där lilla fågelungen på 1700g vägen? Min lilla yttepytte bebis har blivit en stor kille med en STOOOOOOOR vilja! Imorgon, ska bli helt oförglömligt för lilla liten ♥

 

Somnade på golvet =P

 

 


Nittonde Oktober

2011-10-19 07:46:38 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon allesammans!
Vilket busväder var har .. =/ Regnet öser ner och det blåser en hel del . Inget man är jätte sugen att ge sig ut i . Men har man inget val så har man inte. Igår efter jag lämnat William på dagis så var det dags att bege sig till stan där jag skulle möta barnens faster som skulle passa Linus för jag skulle till tandläkaren . Det gick bra, lagade ett hål och nu ska jag inte dit förrän om ett år :) Känns rätt härligt. Minns inte när det var så glest mellan besökena sist. Mina tänder har vart i ett ganska dåligt skick, sen gjorde jag ju en tandop för 2 år sen och nu är de i toppskick! :) Passade även på att teckna en tandvårdsförsäkring för att minska kostnaderna, det är ju inte direkt billigt att gå till tandläkaren =/

Sen var det bara att bege sig ut i regnet och hämta William på dagis, när vi kom hem var både jag och han pisseblöta, bara Linus som hade det bra i vagnen, även om han inte tyckte att han hade det så bra, han tycker väldigt synd om sig själv när regnskyddet åker på, då skriker han för fulla muggar. Han blir helt crazy, fick tom en kommentar på bussen igår - Du, han är lite ledsen. No shit?! Säger du det.. Åh fan! Ta reda på varför han är det då ist så hade du vetat att det berodde på att han var arg för att regnskyddet var på vagnen .

Nej, nu ska strax William till dagis och jag ska ge Linus lite välling. Sen ska jag & Linus till Överby en sväng för att se om vi kan hitta nån present till honom. =)


Ett år..

2011-10-18 20:15:47 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(1) «


.. Tänk va fort det här året har gått . Idag för ett år sen hade vi ett besök hos smvc . Ett vad vi trodde var ett vanligt besök för kontroll av fostervatten och flödet i navelsträngen & även CTG. Då visade det att fostervattnet hade minskat ganska mycket och flödet började bli dåligt, så den här dagen för ett år sen fick vi veta att vi skulle infinna oss på förlossningen den 21 Oktober kl 8 för en igångsättning, för att lilla liten skulle få komma ut till sin mamma & pappa . ♥ Men så blev det ju inte riktigt heller, för Linus hade inte tid att vänta tills dess :P

Tänk va mycket förväntningar man hade den här dagen för ett år sen, så mycket man funderade på? Hur mådde han? Hur skulle förlossningen gå? Var han så liten som dom uppskattade honom till (1900g) Vad skulle hända efter förlossningen med våran lilla pojke? Ja, allt var ju så ovisst man visste ju ingeting. Att han skulle få ligga på Neonatalen de hade man ju förstått, men vad innebar det då? Det var det inget man visste .

Nu gick ju allt bra, han va helt perfekt när han kom ut ♥ Lite mindre än vad dom uppskattade vikten till. Han hade väldigt lågt blodsocker efter födseln, men de ordnades med ett sockerdropp, sen var det dubbelpulsen han hade, och lite snabbandad. Men de övervakades noga med hjälp av elektroder & pox.

Tänk att min lille kille snart fyller ett år ♥

 

Sista bilden på Linus "hus" ;)

 

 


Föräldrafika

2011-10-17 12:57:32 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag stog det föräldrafika på schemat på Neonatalen .
Idag kom det två mammor och vi pratade och pratade och tiden sprang iväg och sen var det bara att bege sig hemåt, så Jörgen kunde lägga sig. Han kör ju natt denna veckan :/ Mindre kul, men what to do? Har precis satt på en maskin med tvätt, Linus har ätit lunch och vi ska strax gå och hämta William på dagis :)

Sen blir det lugna puckar, vika lite tvätt, fixa lite middag o sånt. Finns inte så mycket mer att göra idag! :) Men det är rätt gött det med, bara mysa med mina fina pojkar ♥ Nej, om man skulle sätta lite fart här hemma kanske? Så man får nåt vettigt gjort tro ? =)


Finbesök

2011-10-16 20:46:25 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Så vart det söndagkväll här hemma.. Ja i alla andra hem för den delen också ;)
Imorse tyckte mina skruttar att 6 var en bra tid att gå upp på, det tyckte inte jag. Men det bestämmer ju dom, inte jag! Så de var bara att så snällt pallra sig upp ur den varma goa sängen.

Framåt lunchtid fick vi besök av min underbara bror :) Då stog det lek & bus på schemat, kan man lugnt säga! Både William och Linus har vart JÄTTE spralliga, haha! Alltid lika kul att få leka med morbror =) Jag & Jörgen passade på att åka och handla själva när Hasse var här, och sen gick alla ut och sparkade fotboll förutom jag och Linus som stannade inne och grejjade lite :) Lite middag fick det bli innan Hasse åkte hem till Göteborg igen.

Barnen är lagda sen en stund tillbaka, och jag har hängt lite tvätt, plockat undan alla leksaker. Jörgen står och bakar bröd, och jag ligger i soffan och tar det lugnt . Precis som det ska vara med andra ord . Hehehe. Imorn är det föräldrafika på Neonatalen. Så lite fika får jag ta med mig. Kanske skulle ta med mig lite nybakat bröd, kanske uppskattas hos föräldrarna. Under tiden får Linus vara hemma och busa med sin pappa :) För sen ses dom inte så mycket denna veckan, för det är Jörgens nattvecka. :/ Trist men så är det. Vi ska nog lyckas hitta på lite saker ändå denna veckan :)

 

Linus nya overall från Polarn & Pyret :)


Friends with Benefits

2011-10-15 23:22:24 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God kväll ;)
Haft en härlig dag tillsammans med kiddosarna. Klev upp vid halv 7 imorse. =) Myste lite i soffan innan de var dags för frukost för pojkarna. Sen latade vi oss lite till . Sen gjorde vi oss iordning för lite bus hemma hos Sara & Nicolina. Men i hallen så råkade William putta Linus så Linus for med munnen rätt i golvet, och blodet bara sprutade, just då tänkte jag, att jaaa.. Nu har en tand rykt :/ Fick ta upp han och försöka trösta honom och tvätta rent han, för det var blod överallt . Hela hans ansikte, mina kläder, mattan.. u name it . Men tack o lov så va det bara den där lilla strängen som man har mellan överläppen och tandköttet som hade lossnat . Så de såg ju värre ut än va det var. Men han fick sig allt en liten fläskläpp . =(

Annars har dagen rullat på, har tvättat lite, busat med barnen. Haft lite egentid med William, vart på lekplatsen. :) Ja, lite sånt. Barnen sover sen ett par timmar tillbaka, jag har precis kollat på "Friends with benefits" Kul film ^^ . Helt klart sevärd . Ätit lite gott har jag gjort med, men nu ska jag snart sova.. Upp tidigt imorgon med mina små älsklingar ♥ Imorn väntas ev även ett besök av brorsan!! :)


Fredag - 111014

2011-10-14 21:14:01 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Ännu en dag har snart passerat.. Vi har inte vart riktigt lika slappa idag . Hehe. Vi kom tom ur pyjamasen idag. Gick ut en sväng på förmiddagen men det uppskattades inte hos lillherren. Gick väl bra 5 min sen blev han helt hysterisk och bara skrek och kastade sig i sandlådan, så då gick vi in. Eller ja, vi gick förbi Sara som var hemma och pluggade . Blev kvar där en liten stund, tills Linus blev trött. Då fick vi gå hem och lägga honom, även William somnade en stund i soffan . ;)

Då passade jag på att plocka upp lite leksaker, och ta mig en kopp kaffe.. Lite i samma veva satte jag igång med middagens som idag fick bli ugnstekt kyckling, med potatiskroketter och beasås! Smakade helt ok :) Fanns inte så mycket att välja och vraka med i frysen så fick bli ett litet ihopplock. Men det dög ju det med =P Min familj är inte så himla kräsen, det är mest jag som är det :P Haha!! Mer Gormémat till folket ;)

Nu är barnen ganska nyss lagda, och jag ska sätta på mig och kika på ett avsnitt av Vampire Diaries ♥ :) Mmmm!! Roligare än så blir det inte denna fredag. Jörgen har precis åkt till jobbet, så jag är ensam som vanligt . ;)

 

Innan Linus liv bröt samman ;)

 

 

William är i stort behov av en klippning =P


Torsdag - 111013

2011-10-13 20:43:55 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Trettonde Oktober idag.. Alltså 7 dagar kvar till lillprinsens 1 årsdag! :)
Gud va tiden har gått fort. Kan inte fatta att han blir 1 år . Han är ju såå liten ;) hihi. Men gud vilken utveckling det skett bara den senaste tiden, nu går han ju mest hela tiden. Väldigt sällan han kryper nu, William och han leker mycket bättre tillsammans  nu . Ja, det går väl i perioder som allt annat .

Idag har vart en riktig slappisdag, vi har gått i pyjamas hela dagen! :) Haha!! Men har man inga måsten så har man inte ;) Vi har bara myst, barnen har lekt, kollat på film och gjort det vi känt för. Framåt eftermiddagen fick vi besök av Lina & Melanie. Så då ryckte vi upp oss lite, fixade lite middag och fick i mig första koppen kaffe, ja tom så slapp har jag vart idag att jag inte orkat koka kaffe . =) Haha!!


Grattis

2011-10-12 22:41:44 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Grattis Elina & David till kommande bebis =) Är så himla glad för eran skull ♥
Idag har vi inte gjort ett piss, var hemma och slappade efter jag lämnat William på dagis. Linus är dock jätte förkyld, näsan rinner som en kran på honom :( Jätte jobbigt för lilla liten .. ♥

Efter att vi hämtat William på dagis, tog vi bussen till Överby för lite handling. :) Gick allt bra, trots 2 galna barn ;) På vägen hem stannade vi på apoteket för att köpa lite näsdukar & näsdroppar . Så kanske Linus kan sova bättre inatt om han slipper vara så tät. Annars har dagen vart rätt lugn o skön, hoppas på en likadan imorgon . Då är det inget dagis för William, vilket han var väldigt sur över ikväll för han vill så gärna gå dit! Men det går ju tyvärr inte, hur gärna jag än hade velat, men jag har lovat han att baka muffins imorn :)

Nu är det alldeles strax nanetajm här hemma, är ju en dag imorgon också :)

 

 

Måste vila emellan allt bus ;)

 

 

 

Min underbara fina William ♥♥♥

 


Skit natt .

2011-10-12 09:47:24 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Linus har inte sovit gott inatt, varannan timma har han vaknat och velat komma till mig. Så de är vad natten har bestått utav :/ Han somnar om ganska fort igen, men de gör inte jag . Tar iaf en 30-40 min för mig att somna igen. Så istället har legat och tänkt, tänkt, tänkt . En del saker som gör mig så jävla arg, skulle kunna bli galen för mindre. Man ska inte kasta sten i glashus . Bättre att sopa rent framför sin egen dörr först innan man hoppar på andra .

Har precis varit och lämnat William på dagis. Va jätte kallt ute idag, våran termometer visade 4+ . Brrrr!! Linus fick ta overallen idag, eftersom han bara sitter still i vagnen. William rör ju på sig eftersom han går, så för honom räckte det med en tjock jacka. Så jobbigt nu när de är så kallt på morgonen, men blir ju varmare under dagen. Så får alltid klä han extra varmt när vi går till dagis och sen ta med tunnare kläder som han kan leka i under dagen. Men snart kommer nog den riktiga kylan och snön =/ ..

Dagen idag består av inga planer ;) Håller på att köra en maskin tvätt just nu. Sen blir de väl myspys med min lilla huligan med brorsan är på dagis, och sen är de dags att hämta han igen & invänta att pappsen kommer hem från jobbet vid 17.30 :) Kanske åker ner och handlar lite om jag orkar ;)


Familjen slappis

2011-10-11 22:10:41 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Idag har vi haft en riktig slappdag :) Superskönt! Efter att vi lämnat William på dagis imorse så var det massa bus som stog på schemat med lillprinsen, lekte med bilar och myste i soffan. Han vilade en liten stund och då passade jag på att ligga i soffan och ta det lugnt, inte var dag man gör det. Oftast har vi ju fullt upp med massa saker, så de va sååå skönt att inte göra nåt. Vid 14 skulle William hämtas på dagis, så då blev det en promenad dit, inte för att vi bor särskilt långt från dagis ;)

När William kommit hem var det fullt ös medvetslös ;) Fullt ös på grabbarna grus! Blev en sväng till Sara & Nicolina innan vi begav oss hemåt för att fixa middag + att Linus hade bajsat . Så det var bara att knalla hemåt. Nu har jag precis kollat på Desperate Housewives och ska alldeles strax gå och lägga mig så man orkar med morgondagen och slipper vara en zombie. Har ju trots allt morgonpigga barn . Nej, jag har inte så mkt mer att tillägga! :P


Tisdag - 111011

2011-10-11 09:36:35 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God morgon! :)
Jag har precis varit och lämnat William på dagis. Skönt med en frisk morgonpromenad, är ju rätt kyligt nu på morgonen, men luften är så frisk o kall ! :) Älskar sådana här höstdagar när solen skiner och luften är kall . Wonderful . Jag och lillbusen är hemma, Jörgen jobbar dag denna veckan. Och idag har vi inga planer alls . Faktiskt ganska så skönt för igår va det fullt upp hela dagen och jag stupade i säng svintrött .

Först va det me&i party hos Kajsa! Jag visade ju er i föregående inlägg vad jag köpte :) Visade William de igår och han tyckte kläderna va jättesnygga :) Linus har ju inget val, han tar ju på sig de som jag köper . Fördelen med småbarn, William vill ju välja mycket själv vad han ska ha på sig och börjar bli ganska så bestämd när det kommer till kläder .

Fick sen lite kaffe besök av Sara, Emilia & Alvin :) Men inte så långvarigt då jag skulle hämta William kl 14 . Efter dagishämtning kom nästa besök - Lina & Melanie! :) Det blev ännu mera kaffe & Bulle :) Plus att jag fick laga middag så barnen fick i sig nån mat . När Jörgen kom hem åkte jag iväg på föräldramöte på dagis. Fick träffa den nya rektorn, och sen pratade dom lite om vad som komma skall nu i höst . =)

Nu ska jag o lillprinsen mysa en stund, innan han ska få lägga sig för en liten lur :)

me&i

2011-10-10 14:44:55 Shopping
» Kommentarer(3) «


 

 

Till William

 

 

 

Till Linus :)


Tröttmössan .

2011-10-09 22:00:18 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Imorse trodde jag att jag skulle kolavippa, Linus vaknade till när Jörgen kom hem vid 04.30 imorse. Tänkte bara, nej det är inte sant. Gick upp och gjorde välling i hopp om att han skulle somna om, men icke! Han satte sig så glatt upp och började babbla. La han sedan på mitt bröst för att få han att varva ner o efter mycket om o men så somnade han om ;) Och uppstigning fick bli vid 7. William gick dock upp vid 6 men han sköter ju sig själv, antingen leker i sitt rum eller ser på TV.

Efter att Jörgen vaknat gick jag och William över till Sara & Nicolina, där även Nicolinas kusin Olliver var, så dom lekte en stund. :) Sen va det dags för lite middagsmat här hemma. Och sen har dagen bara flutit på. Inte gjort så många knop utan mest tagit det lugnt. Får passa på för nu väntar en hektisk vecka.

Imorn är det me&i party hos Kajsa, sen kommer 2 kompisar hem till oss. Efter det får vi besök av Lina & Melanie, som dessutom fyller 1 år idag! Grattis stumpan :) Så ja, fullt upp! Jörgen jobbar dessutom dagtid denna veckan, nåt vi inte är vana vid. Sen är de även föräldramöte på dagis imorgon. Ska bli kul :)
Nej nu ska jag mysa med min man ♥

 




Lördag - 111008

2011-10-08 22:19:25 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll ! :)
Hinner verkligen inte med bloggen så mkt nu, utan det får bli uppdatering när det blir, i mån om tid helt enkelt. Imorse klev vi upp vid halv 7. Men innan vi klev upp ur sängen så flyttade jag över Linus till oss där han busade järnet och fick väcka sin pappa som fortfarande sov ;) Sen va det uppstigning och alla vanliga rutiner var igång. Frukost, blöjbyte, påklädning osv.

Sen har vi inte gjort så mycket idag, tvättat lite kläder, vikt lite kläder och ja sådär.. En ganska så händelselös lördag. Jörgen tog barnen med på promenad, jag va hemma och skurade golven och städade. Jörgen är iväg på jobbi Ed ikväll, och jag och William har haft en myskväll med godis & dricka tillsammans. =) Linus somnade innan honom så då passade vi på att mysa lite tillsammans =)

Nu har jag precis kollat på "Water for Elephants" Vilken film!!! Men kan det bli annat med Robert Pattinson i huvudrollen? Filmen va iaf magnifik och helt fantastisk, jag har nog hittat en ny favoritfilm tror jag. Sån vacker historia och ja, jag blev kär . IGEN i Robert Pattinson. ♥




Livet är orättvist

2011-10-07 23:09:28 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Vill tilldela dagens inlägg till en liten tjej vid namn Lilly ♥ Som himlen idag tagit tillbaka, en av jordens änglar har fått ta sina vingar och flyga tillbaka till himlen. Ynka 2 månader fick hon på jorden. Mina tankar går idag till hennes mamma & anhöriga! ♥ Sov gott lilla prinsessan!

Våran dag har vart väldigt lugn, har grejjat hemma.. Tvättat, städat och haft oss! Inte många knop med andra ord. Har hunnit med en snabbis i affären för lite fredagsmys handling. Eller ja, kanske mer helgmys. Barnen va väldigt trötta idag. Linus somnade redan vid 18.30 . William höll jag vaken lite längre så vi kunde få lite egentid tillsammans. :) Jätte mysigt! :)

När båda barnen lagt sig så slängde jag på de senaste avsnittet av Vampire Diaries . Så jävla spännande nu, och jag kan knappt bärga mig tills nästa vecka! Bara älskar den serien!! Hur ska jag orka vänta en hel vecka tills nästa avsnitt släpps? Evig väntan känns det som. Men de får väl gå :)

Nej, nu ska jag äta lite godis här & njuta av att det är helg!

 

Mina fina barn, vad vore jag utan er ♥


Kavat

2011-10-07 15:08:48 Shopping
» Kommentarer(2) «


 

Linus fick nya skor idag! :)

Strl 18 & dessa kan ha tom gå i :)


Torsdag - 111006

2011-10-06 21:49:56 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå där ! =)
En riktig mysig dag har vi haft :) Barnen har vart alldeles underbara idag. Knappt ingen trots över huvud taget! :) Sånt gillar vi :) Vi myste hela morgonen i soffan, medans Jörgen var iväg i Uddevalla med sin bror. Sen blev det lite kaffe & bullar här hemma. Sen slog Linus på stort och sov i ca 2 timmar :O Det händer typ aldrig! Haha!! :) Men han måste vart trött ;)

Sen fick vi besök av Erica, Kristian, Ella, Ian & lilla pluttisen Molly :) Vi fixade Tacos & barnen lekte :) Jätte gott vare. Och sen fick det bli lite kaffe och tjöt, Linus röjjde på som bara den. Min lilla fis ♥ När dom åkte hem var det läggdags för mina prinsar. Linus slog på stort idag och somnade själv i egen säng :) Det har typ aldrig hänt innan. Sen har jag tittat på det nya programmet "Drömmen om ett barn" Och även om inte vi genomgått IVF så känner man sig så väl igen i deras känslor & allt tumult som är runtomkring, man kämpar och man vill så gärna, men så går det bara inte. Och man känner sig som om man är på botten av det allra djupaste som går att nå.

Fick även ett samtal från Linus doktor nu ikväll . Vi pratade lite om allt, och han har gått igenom Linus alla viktkurvor och journaler och han ansåg att vi skulle göra en biopsi på tarmarna för att kolla så det inte finns nån tarmsjukdom, just pga hans knackliga viktuppgång. Men först skulle han prata med dom som sköter biopsierna. Och sen återkomma till mig om ca 2v då han skulle iväg på lite annat kommande vecka. Inte kul att behöva genomgå en tarmbiopsi, har själv gjort en. MEN samtidigt känns det skönt att få det svart på vitt om det skulle vara nåt.

 

 


Ännu en säsongspremiär!

2011-10-05 22:17:49 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Ja idag har min absoluta favorit serie premiär - Greys Anatomy . :) Åh va jag älskar den serien! Måste nog beställa hem alla säsonger så man har nåt att titta på när man har tråkigt . Finns ju ett par st att beställa om man säger så :) hihi! Dagen idag då? Jörgen lämnade William på dagis imorse och jag låg i sängen och hade ont i magen, visade sig att det visst va dags för lingonvecka :/ Mindre kul om jag får säga det själv.. Skitkropp! Den gör inte riktigt som jag vill ;) Men man får väl gilla läget antar jag .

Var nere i stan en sväng med Lina & Melanie :) Linus va hemma med sin pappa och busade. När jag kom hem igen va det dags att hämta William på dagis, och sen dags för Jörgen att åka till jobbet. Under den tiden försökte jag sysselsätta mina barn med en mensvärk från helvetet, sprängande huvudvärk. Det gick hyfsat, dom lekte bra tillsammans stundvis och då kunde jag vila mitt lilla huvud på soffan. Efter lite kaffe försvann iaf huvudvärken :)

Sen dess har jag kollat på Sanning & Konsekvens som idag handlade om myten att man i slutskedet av en graviditet kan känna minskade fosterrörelser. Vilket är helt FEL !! Barnen ska röra sig precis lika mycket i slutet av graviditeten, och känner man minskade rörelser ska man kontakta förlossningen med en gång för att få komma in för en kontroll så att allt står rätt till med den lilla bebisen. Det hände oss, när vi väntade Linus. Han rörde sig jätte dåligt i typ 1,5v. Runt v.36-37 . Jag var inne var och varannan dag då och kollade så allt var bra med honom, tack o lov så va de det, ja ända tills slutet på v37 då flödet blev sämre och sämre.. Men allt gick ju bra med våran skruttas. Men sen finns de dom föräldrarna det inte gick så bra för . ♥

Nu står Jörgen i köket och bakar bullar, smells goooood! :)
Ska bli nam nam med en liten kvällsbulle innan läggdags!


Dom är tillbaka!

2011-10-04 21:48:52 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Äntligen! Vad pratar jag om då? Jo dom underbara hemmafruarna är tillbaka! Så just nu sitter jag bänkad i soffan och kollar, spännande som alltid! MEN detta är ju absolut sista säsongen, ever! :'( Buufuckinghuuu . Hur ska man överleva? Får nog köpa hela boxen sen när sista säsongen kommit ut. Tur jag har några andra serier jag följer så man överlever ;) Haha!

Idag har vi inte gjort många knop här hemma.. Har bara vart hemma hela långa dagen. Busat med Linus när William vart på dagis. Sovit tillsammans, sen när William kom hem har det vart fullt ös, vi har lekt, dom har badat, lagat mat. ja allt de där som man brukar göra. Båda barnen somnade runt 19 för då hängde ögonlocken på båda två. Mina fina pojkar ♥ Älskar er så fruktansvärt mycket!

Nåt glädjande är att Linus fått dagisplats!! =) 16 Januari på samma dagis & avdelning som William går på. Så nu i Oktober blir det att söka till skolan och hoppas på att jag får en plats, men de tror jag att jag kommer få. Kommer nog bli skitbra det här! :) Får hoppas det kommer gå lätt att skola in Linus på dagis, men han har ju brorsan där så de kommer nog funka galant. Lutar nog åt att Jörgen kommer få ta inskolning, ifall skolan redan börjat för min del då.


Barn till varje pris

2011-10-03 21:04:29 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Hallå i stugan :)
Sikken dag det har vart. Har tvättat som bare den idag, hade massa tvätt som jag behövde få upptvättat. Men nu är det gjort iaf ;) Superskönt! William har vart på dagis och busat med sina kompisar :) Under tiden hade Linus besök av sin kompis Melanie & hennes mamma Lina! Vi drack kaffe, barnen lekte och hade det mysigt tillsammans :) Sen fick jag sätta igång med middagen så Jörgen hann äta innan han skulle till jobbet. Idag fick det bli pappas fiskgratäng med potatismos :)

Sen klädde vi på oss för lite utelek, Linus blev hysterisk för att han blev tvingad att ha på sig skor, men han måste ju vänja sig :) Gick till Kiosken för att skicka tillbaka ett par byxor jag beställt som var liiite förstora & hämtade ut ett paket med skor till barnen! :) Gick förbi lekplatsen på hemvägen där barnen fick leka av sig innan det var dags att ge sig hemåt för att få i barnen lite kvällsmat, sen slocknade båda två med en gång!

Just nu sitter jag och tittar på "Barn till varje pris" .
Dom har pratat mycket om Spermiedonation , det finns ju en klinik i Danmark dit man kan åka för att bli inseminerad och där är de då män som donerar sin sperma och får en lite symbolisk summa. Vad skulle ni säga om eran sambo/man ville donera sin sperma till nåt sånt ändamål? Jag själv hade nog haft svårt för det, skulle tänka hur många "barn" han egentligen hade. Dom hade en donator som hade blivit pappa till 100 barn. Men det vet han såklart inte, för det får man inte veta som donator.

 

 

 

 

 

 


Måndag - 111003

2011-10-03 10:30:38 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon! Natten har vart sådär, dom senaste nätterna har Linus tyckt att det vart en bra idé att vakna för att få välling. Nåt han inte gjort på fleeera veckor! Men jag hoppas de bara är nåt tillfälligt, de har ju hänt en hel del i hans lilla liv den senaste veckan, så de kanske är de som gör det. Mycket händer ju i den lilla kroppen när man lär sig att gå och ser världen på ett helt nytt sätt.

Nu är William på dagis och busar med sina kompisar, som han längtat!! :) Han har tjatat ända sen i torsdags att han vill gå till dagis och blir ganska så ledsen när jag säger att han inte får vara där . :/ men snart så får han gå lite längre dagar när jag börjar plugga igen. OM vi får en plats till Linus vill säga. Ringde Barnomsorgsförvaltningen idag för att kolla hur Linus låg till. Men hon trodde inte vi skulle få en plats på det dagiset som jag vill ha, utan kunde få på ett annat som heter Västanvinden MEN nu är de så att det dagiset ligger i samma hus som vi bor, en trappa ner från våran lägenhet och det GÅR INTE! Jag kan inte ha han på ett dagis en trappa ner, hur lång tid tror ni det dröjer innan han står o bankar på ytterdörren? Nej.. Verkligen inte! Dom får helt enkelt fixa detta. Att det ska vara så jävla svårt att få en dagisplats. Då är de ändå 7 månader sen jag sökte.

Sen har jag även ringt för att byta BVC . Våran BVC sköterska slutade ju tyvärr :( Och vi tyckte om henne jätte mycket. Vi verkligen "klickade" med henne. Och sen kom det en annan BVC sköterska som skulle ta över och vi har inte hört ett ljud därifrån på snart 2 månader. Och vi ska ju dessutom ha täta viktkontroller pga att Linus vikt vart sisådär den senaste tiden. Och även 12 mån vaccinationen kommer ju nu, men inte ens det har vi fått en tid till. Så då kände jag att näää.. Varför ska vi vara kvar där när hon ändå inte verkar bry sig märkvärdigt? Endast det bästa är gott nog åt min son, så nu har vi bytt BVC sköterska, och hoppas att det ska bli bättre. Ja vi har bytt vårdcentral helt också för den delen, till ett närmare oss!

Nu väntar vi även samtal från Linus doktor om hur vi ska göra med utredning av hans dåliga viktuppgång. Han skulle väl ringa i veckan. Sen får vi komma fram till nåt gemensamt beslut :) Det blir nog bra .

 

 


Söndag - 111002

2011-10-02 15:21:09 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå där! =) Imorse klev vi upp vid 7! Skönt när man slipper gå upp tidigare än så ;) Då blir mamman i familkjen glad. Jörgen jobbade ju inatt så han sov ju när barnen gick upp, men vi har inte gjort många knop här hemma, mest slappat och tatt det lugnt :) Precis så som det ska vara på söndagar, efter att Linus vilat middag och fått lite mat i magen gick vi över till Sara & Nicolina . Drack lite kaffe och tjötade skit.

Vi är ganska nyss hemkomna, ska strax fixa lite middag men först ska jag skicka ner Jörgen till affären för att köpa mjölk. På menyn idag står de skinksnitzel, klyftpotatis & rödvinsås =) Hoppas de ska smaka för dom andra i familjen. Annars blir de nog ut en liten sväng, gå till lekplatsen eller sparka lite fotboll med William :)

Annars blir det ganska lugnt idag! Ikväll är ju Jörgen hemma så nu ska vi njuta av lite familjetid tillsammans :)


Fullt ös

2011-10-01 23:34:20 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hallå i stugan!
Fullspäckad dag, precis som vanligt! I eftermiddags var jag och Linus iväg på en liten bebisträff hemma hos en tjej som heter Sara :) Det va jätte trevligt och träffa andra mammor med små bebisar :) Linus röjjde gärnet ;) Precis som han brukar, fick även sällskap av Linus bästis Melanie :) Dom tycker så mycket om varandra. När dom sen tröttnat tog vi en promenad tillsammans ner till stan där Jörgen & William kom och hämtade oss, för bussarna går så dåligt på helgerna.

Väl hemma satte jag igång och städade, fixade med disken, satte på en maskin tvätt, plockade upp massa leksaker och donade nedanstående barnen lekte. Nu går Linus mer än vad han kryper och det är så himla skojj att se han knata runt, han känns verkligen "stor" nu :-) lilla bebisen. Han är ju ändå bara 11 månader lilla prinsen! Ja hans utveckling går verkligen i ultra rapid.

Nu är det dags att sova, det är ju en morgondag också. Fast helt utan planer! :)


Babyknytis

2011-10-01 12:09:49 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hallå där! :) Idag klev vi upp vid 7-tiden. Fast William va vaken redan 05.30 men han fick så snällt ligga o knö med oss i sängen tills Linus vaknade. Sen upp och byta blöja för lillfisen hade bajsat & sen fixa frukost till dom små. Sen roade dom sig själva en stund och jag passade då på att bara ligga i soffan och dra mig :) Ibland så går det =D Hihi. Så jag ska väl inte klaga, William tycker det är mycket roligare och leka med lillebrorsan nu när han går, dom kan ju leka tillsammans på ett annat sätt nu än vad dom kunnat tidiare, även om William fortfarande kan vara ganska så dum mot Linus. Men man får vara där och säga till honom hela tiden, hoppas det vänder snart..

Sen blev det lite morgonkaffe hemma hos Sara! Och barnen fick lekt lite. Vi kom hem för en liten stund sen och jag har precis lagt Linus för lite middagsvila. Sen ska jag och han iväg på en liten babyknytis . William får vara hemma med sin pappa, inte så kul för han när det bara ska vara massa bebisar. Då har han det roligare med pappsen, så kan dom gå till lekplatsen eller gå ut och sparka boll eller nåt :) + att dom får lite ensamtid . Kan ju behövas efter att Jörgen jobbat natt hela veckan . =)

Det är väl ungefär vad som händer hos oss idag, vad händer hos er denna lördag? =)

 

Harry, Melvin, Tuva & William ♥