Tufft

2011-11-30 22:33:13 Dagboken
» Kommentarer(9) «


Ja usch det är lite tufft nu. Williams trots är så tuff & jobbig just nu. Inte bara för våran del men även för honom tror jag. Han bär på mycket frustration just nu och de resulterar i att han får små vredesutbrott . Han fick ett rejält sådant idag efter att Jörgen åkt till jobbet, och jag fick handskas med han. Det hela slutade med att han hade en gråtande mamma, då satte han sig i mitt knä och började gråta han med =/ Då tror jag han förstod lite, för han torkade mina tårar och bad om ursäkt för att han vart dum :/ Min fina lilla kille ♥

Så ja, det känns lite tufft just nu. Jag känner mig psykiskt trött och ensam :/ Och det tär på mig. Jag sover superdåligt på nätterna så jag känner mig som ett vandrande lik . Har en inre stress med höga krav på mig själv som jag inte kan släppa riktigt, det känns lite som att bägaren har runnit över nu :/

Sorry för detta deppinlägg..

 

(Gammal bild)


Tisdag - 111129

2011-11-29 22:41:27 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hallå där :)
Idag fick det bli dagis för William. Jörgen körde han till dagis så jag slapp dra mig ut med Linus. Var hemma och myste o hade oss. Fick tom sovmorgon imorse av båda barnen. Kvart i 8 steg vi upp imorse, de händer inte var dag kan jag lova, men jag njöt! Efter att Linus somnat för sin nap kom Emilia ♥ och höll mig sällskap :) Satt typ och bara tjöta i 4 timmar och Linus levde high life när han vaknade ! :)

Sen va det bara att ge sig ut i busvädret för att storebrorsan skulle hämtas på dagis. Fick bli lite bus hemma hos Philip innan vi begav oss hemåt, William va inte direkt på nåt solskens humör, han skrek hela vägen hem "Du är dum mamma" Jätte dum tydligen som inte låter han göra som han vill ;) Inte lätt att vara 4 år alla gånger ^^ . Väl hemma stog maten på bordet, tack älskling ♥

Sen lekte barnen fint tillsammans resten av kvällen! :)
Sara var här för en stund sen på en kopp kaffe, och självklart vaknade Linus då. Men nu sover han igen och jag ska strax göra detsamma. Imorn är det dagis för William och jag ska passa Nicopico en sväng :)

 


Tips?

2011-11-29 18:31:29 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Är det något ni vill läsa mer av i bloggen? Bortsett från vår vardag? Nåt spec ämne? Mer bilder? Ja, vad som helst! Kom med tips!! :)


BVC - 13 mån

2011-11-28 21:07:05 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Imorse var vi på BVC för att väga & mäta Linus. =)
Idag vägde han 7805g & 73 cm ♥ Växer på bra min lilla skruttas! Vi är jätte nöjda med detta, så nu får det dröja 2 månader tills nästa kontroll :) Nu följer han sin kurva igen, och det är huvudsaken! :) Man kan ju inte räkna med att han ska vara som jämngamla barn. Huvudsaken är att han växer våran lilleprins ♥

Annars har det vart bus & lek med Sara & Nicolina . Dom har lekt väldigt bra idag tycker jag. Fick bli middag tillsammans idag i form av kinamat :) Yummie! Det va evigheter sen jag åt det nu, så det satt fint i magen. Sen fick det bli lite kaffe innan dom begav sig hemåt och mina huliganer skulle sova :) John Blund kom strax efter 19 idag! Så här sitter jag i min ensamhet.. Jörgen kör natten denna veckan :/ Lite långtråkigt hemma själv, men de får ju gå.

Imorn hoppas jag William kan gå till dagis. Han längtar efter sina kompisar där! Men får ringa och höra till morgonen om det är "säkert" från magsjuka. Han fick vara hemma idag, just in case det fanns bassilusker kvar. Magsjukan slog verkligen ut hela dagiset förra veckan. I fredags hade dom haft 4 barn på hela avdelningen. Hoppas ju innerligt att vi slipper det, känner mig inte så sugen på att torka spy om jag ska vara helt ärlig.

 

 

Älskar hans "fula" miner ;)

 

 



Familjefest på SYC

2011-11-27 21:16:00 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag har vi haft en mysig första advent ♥
Vaknade strax efter 7 av att Linus var pigg & alert :) Vi åt en mysig frukost tillsammans och tände det första ljuset i adventsljustaken. Sen stog det bus på schemat för mig och lillprinsen innan han somnade för sin förmiddagslur :) Då passade jag på att ligga i soffan och glo på tv. William va ju hos sin faster så jag hade bara ett barn hemma.

När han vaknat väckte vi Jörgen, och sen hoppade jag in i duschen. Och gjorde mig iordning för en eftermiddag på Jörgens jobb - Stenungsbaden . Där det vankades familjefest! :) När vi kom dit så bakade barnen lite julgodis. Och sen bjöds det på julbord! :) Det va fantastiskt gott och jag åt som bara den ^^ . Som jag längtat efter julmat, sen busade alla barn som bara den. Det va väldigt många barn där så det va disco för dom på dansgolvet, discolampor & hela köret ! =) Väldigt uppskattat av mina barn, nåt som inte va lika uppskattat var att åka hem . Det va hursomhelst jätte trevligt att träffa alla Jörgens arbetskamrater! En go hög hela bunten! =)

William har precis somnat och Linus är speedad. Han sov i bilen på vägen hem, så får väl se när han somnar :P Haha! Jag håller däremot på att baka lussekatter. Och nu har degen snart jäst klart så dags att fixa iordning dom små katterna . =)


Det blåser storm .

2011-11-26 22:53:41 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå nu är jag tillbaka!
Igår kväll drabbades jag av kraftig magkatarr, har nog aldrig haft så ont i min mage. Inte ens när jag mådde som sämst av min glutenintollerans hade jag så ont i magen, låg hela kvällen + natten . Tills Jörgen sa att det kunde vara magkatarr och jag tog en magtablett. Så ja, nu har jag överlevt min första magkatarr. Usch säger jag bara! Tack o lov har min mamma vart här och tagit hand om barnen så jag kunnat vila mellan varven.

Igår spenderade jag iaf hela dagen på Gekås och fick köpt en hel del julklappar till barnen. Jag är riktigt nöjd med inköpen och det är så skönt att ha kommit en bit på vägen. Är väl inte helt klar, utan lite småfix som ska till också :) Och sen är det alla Jörgens syskonbarn kvar, men jag har inte en aning om vad vi ska köpa än så jag får klura lite på det först ;)

Idag har det vart fullt ös. Va nere i stan en sväng, Jörgen skulle klippa sig och jag ägnade mig åt lite snabbshopping. Köpte mig ett par ribbstickade strumpbyxor, ribbstickade knästrumpor & en klänning :) Sen va det storhandling på schemat och nu är både kyl & frys fulla =) Skönt! :)

Imorn ska vi på familjefest på Stenungsbaden. =)
Ska bli trevligt. Nu ska jag sätta mig och se på lite webbtv! :)


Ullared - Here we come

2011-11-25 07:53:06 Dagboken
» Kommentarer(1) «


 

Nu står det julklapps shopping på listan .

Vi hörs ikväll ! :)


Läggdags

2011-11-24 23:10:54 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag har vi haft besök av Tina & Sara + barn . =)
Trevligt! Barnen har lekt och stojjat, jag har städat, hängt upp julgardiner i köket så nu är det riktig mysfaktor här hemma med alla ljustakar och julpynt. Tvättat har vi också hunnit med =) Ja, de brukar vi ju hinna med varje dag! ;) Tur man har egen tvättmaskin numera ^^ . Gött o slippa kånka ner tvätten till tvättstugan varje gång.

Ikväll kom även barnens mormor hit. Hon ska passa dom när jag är på Ullared imorn =) Och shoppar massa julklappar till barnen. Hoppas jag hittar massa fint & att det inte är äckligt mycket folk, men risken är nog stor att det är det iom att det är löningshelg. MEN det får gå ändå. Min enda chans att komma dit.

Ska alldeles strax gå och lägga mig nu så jag orkar med resan dit :)


Sara ♥

2011-11-24 15:27:20 Dagboken
» Kommentarer(0) «


 

När jag gråter, torkar jag tårarna.
När jag ramlar, kliver jag upp igen.
När jag blir sviken, går jag vidare.
När mitt liv rasar, bygger jag upp det igen.

Men om jag förlorar dig,
får tårarana rinna.
Då kliver jag inte upp igen.
Då går jag inte vidare.
Då får mitt liv rasa.


 


Om en månad ..

2011-11-24 08:44:07 Dagboken
» Kommentarer(0) «


.. är de julafton :)
Och jag har inte en enda julklapp klar! :/ Känns ju lite sådär kan jag lova. MEN tur för mig att jag ska till Ullared imorn då ! Så jag kan få köpt på de ena och de andra :) Men jag har noll koll på VAD jag ska köpa. Så jäkla svårt, barnen har ju de mesta i både leksaks & klädväg. William vill väl ha lite mer från Cars kanske, men bortsett från det så vet jag inte. Men jag får fundera nog ikväll .

Inatt vaknade William av en rejäl febertopp, vinglade änna till toaletten för att kissa. Och kände att han va glödhet igen, så han fick lite alvedon och sen somnade han om igen. Just nu är han feberfri men vi får se om den stiger under dagen, är iaf glad att alvedonen tar ner febern. Men nu är han som vanligt (Bråkig & trotsig) och lyssnar inte skvatt på mig, ungefär som det ska vara med andra ord. Igår va han rätt ynklig.

Linus har nog också kommit in i nån lite trotsperiod . Nu kan man ju inte alls jämföra ettårstrots med fyraårstrots. Men här har vi en liten kille med en vilja av stål, blir de inte som han vill då skriker han och klämmer fram en o annan krokodil tår samt lägger sig ner och dunkar huvudet i golvet. Pillerpelle kan man lugnt säga att han är, man är där och säger jajja hela tiden och hyttar med fingrat, då gapar han tillbaka på mig och hyttar med sitt finger ;)

Hans favorit ställe är ju i skåpet där soporna står. Att kasta in skor eller diverse leksaker är de roligaste han vet. Nu sitter det ett skohorn för tills jag kommit iväg och kan köpa barnspärrar. Och ja, skorna! Dom är väldigt roliga. Helst leka med ALLA skor i vardagsrummet. Skruttongar ♥

 

 

 


Feber

2011-11-23 20:47:29 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Efter att Linus vaknat från sin vila idag, gick vi och hämtade William tidigare. Då jag pratat med dagis och det var ett barn som hade kräkts. Tack o lov hade William vart ute hela dagen. Så han hade inte träffat den här pojken. Men han har drabbats av annat istället, när vi kom hem satte han sig och kollade på film. I de sista satt han upp och sov, så jag sa till han att gå och lägga sig, och de gjorde han och sov en stund sen kände jag att han va glödhet :/ Tempade honom och termometern visade 40,0 :/ stackars min prins ♥ Han har legat utslagen halv eftermiddagen.

Men när Jörgen kom hem och vi fick i han lite mat så började han piggna till. Nu sitter han i soffan med täcke & kudde och vi har precis ätit ostkaka & druckit julmust! :) Får se när han somnar iom att han sov på dagen idag. Men är glad att han är piggare nu :)

Snart dags för Grey's Anatomy och imorgon kväll kommer barnens mormor hit :) Eftersom jag ska åka till Ullared och köpa julklappar på fredag .


 

 


Onsdag - 111123

2011-11-23 12:21:02 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hallå där! :)
Igår hade jag William hemma från dagis . För att han lekte med en kompis på måndagkvällen och sen hade hon börjat spy på natten, så för att vi inte skulle starta nåt på dagis så hade jag han hemma i förebyggande syfte. Men vi klarade oss så han fick gå idag istället. Dock hade dom skickat hem ett barn igår med diarré , så vi får se om vi drabbas nu eller om vi klarar oss återigen. =) Men får han de så får han det, inte så mkt att göra åt. Känns som jag inte kan hålla på att vara supernojjig heller.

Igår var jag iaf en sväng på Vårdcentralen och tog blodprov. Gick ganska smärtfritt :) Dock är jag helt blå i armvecket nu ^^ . Så nu är de bara att vänta på provresultatet. Sen gick vi hem till Elina för lite bus & lek =) Stannade där tills Jörgen kom och hämtade oss. Lite bus och lek fortsatte hemma innan det va det dags för sängen för mina små troll .

Idag är William på dagis. Tyvärr får jag lov och säga, För jag fick precis reda på att dom skickat hem 4 magsjuka barn :/ Känner att min ullaredsresa som jag ska göra på fredag skjuts längre bort. Men vi får se om vi drabbas . *Peppar peppar ta i trä* Hoppas inte!

 

 

 


Sömn metoder hit & dit .

2011-11-22 08:28:05 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Man läser ganska mycket om alla olika sömnmetoder som finns. Och ärligt talat så blir jag mörkrädd. Rädd för att man ska ta till olika konstiga "metoder" för att få sitt barn och sova. Är det inte 5 min metoden så är det Anna Wahlgrens sjuka metod. Hennes metoder kan verkligen klassas som barnmisshandel och verkligen kränka barnen. Som att hålla fast sitt barn och trycka ner det i sängen och att det sen ska få skrika sig till sömns av i stort sett utmattning, och lära sig att det spelar ingen roll hur mycket jag skriker för mamma eller pappa kommer inte ändå.

För barn ska lära sig. Redan från 6 månader att man ska somna själv, och vaknar man under nattens gång så ska man kunna somna om själv. Usch, stackars barn säger jag bara! Vad hände med att ge sina barn trygghet, omtanke & kärlek? Nej, aldrig kört några sömnmetoder på mina barn och jag kommer aldrig göra heller. Olika saker funkar för olika barn. En del somnar själv i egen säng. En del gör det inte. William tex somnade alltid själv i egen säng, har gjort sen han va liten bebis. Linus samsov jag med i 6 månader, och sen dess har han somnat i våran famn, för att vi sen ska kunna bära in han och lägga han i hans säng. Det funkar för honom.

Men jag skulle aldrig trycka ner och kränka mina barn för att dom ska sova. ALDRIG! Finns inte i min fantasi. Jag omger mina barn med kärlek, kärlek & en jävla massa kärlek ♥

God morgon

2011-11-21 09:54:59 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Hallå hejsan!
Måndag morgon.. William är lämnad på dagis & jag och Linus har ätit frukost. Snart dags för lillplutten för sin förmiddagsvila och då ska jag passa på att grejja lite. Kanske hämta ner adventsgrejjerna från vinden och gå igenom vad jag ska ha, och om de behövs köpas nåt mer :) Eller om jag ska göra de när Jörgen kommer hem så jag kan titta i lugn & ro . ? Hmm.. Vi får se!

Igår hade vi iaf besök av barnens mormor & Berit. Barnen fick jätte fina böcker av Berit & pussel och sånt av sin mormor :) Så väldigt omtyckt! William stornjöt när dom va här! =) Tur det inte dröjer såå länge tills dom ses igen, för hon kommer på torsdagkväll redan, då jag ska åka till Ullared på fredag! :)

Imorn blir de till farbror doktor och lämna lite blod :P Usch, jag hatar blodprov, spec venprov. Bläää! Men de får gå. Ska tvinga Elina att följa med o hålla mig i handen ;) Haha! Annars är de rätt lugnt denna veckan, och det klagar jag inte för. Skönt att inte behöva stressa o ha sig över massa måsten.


Söndag - 111120

2011-11-20 07:55:32 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon! :)
Hade en alldeles underbar kväll i fredags. Middagen var alldeles ljuvlig, oxfilé på planka tillsammans med beasås & pepparsås. Jag kan lova att jag åt, kände mig som om jag vore höggravid efteråt ;) haha! Antar att det är ett gott teckan xD . Det va hursomhelst jätte trevligt och jag fick många goa skratt. Filmen var helt underbar! Bästa hittils måste jag säga, det hände såååå mycket i denna. Och nu längtar jag efter sista delen med både lite sorg & glädje. :) Blev lite kär igen i Edward Cullen ♥

Igår slappade vi hela dagen typ . Gick o la mig o sov 2 timmar på dan, för när Jörgen kom upp va jag som en vandrande zombie, hade kunnat somna sittandes om det var så. Men är så himla jobbigt när man inte kan somna på kvällarna :/ Somnar typ runt 03-04 och sen upp kl 6  med barnen. Man är inte så fräck då kan jag lova. Va så trött, så det riktigt snurrade i skallen på mig. Så dom två timmarna gjorde gott.

Jörgens föräldrar var på Ullared igår, så vi åkte hem till dom för att ta ut deras hund på promenad. Blev en långis och trötta ut henne totalt. William va livrädd för henne, fattar inte varför han är så rädd för henne när vi haft egen hund . =/ Känns tråkigt om han ska utveckla en rädsla för hundar. Eller så är de för att hon är väldigt sprallig av sig, för lugna hundar har han inte så mkt rädsla för . Kvällen avslutade vi med att se den senaste X-men filmen hemma i soffan & ätandes lite gottigott! =)

Idag får vi besök av mamma/mormor & min gudmor Berit .
Annars blir det ganska lugnt. Ska grejja lite hemma och så . Idag är Linus 13 månader . Min lilla lillskrutt, va fort tiden går egentligen. Och om bara en vecka är det första advent . ♥ DÅ ska det pyntas & bakas!


Middag & Biobesök

2011-11-18 11:07:02 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon! :)
Här va de uppstigning strax efter 06 idag. Natten har vart sådär, Linus vaknade igår kväll och somnade nog inte om förän kl var runt 01. Lite små segt sådär! Men vad ska man göra ? Gilla läget! Morgonen idag startade iaf med att vi klädde på oss och tog en morgontur till ICA Maxi. Det va tämligen tomt hemma, så det behövdes fyllas på med lite mjölk, bröd & sånt . =)

Jörgen ska strax gå och lägga sig. Eftersom han ska jobba eftermiddag + natten .
Men om två timmar kommer min vän Madelene hit. Och ska fotografera mina små juveler. Kanske även mamman fastnar på bild, får väl se om jag hittar nåt att ha på mg först =P Måste även hitta kläder till barnen som dom kan ha på sig.

I eftermiddag kommer Angelica hit och passar barnen ett par timmar medans jag och en bunt underbara människor ska till New Place och äta middag. För att sen gå och se Twilight - Breaking Dawn Part 1. Ska bli skit kul, har längtat sååååååååå länge efter fortsättningen och nu äntligen! :)



Svar - Prematur?

2011-11-17 23:11:21 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Man räknas som prematur när man föds före 37:e graviditets veckan. Jag skulle väl inte kalla Linus för prematur . Men han går under prematur för sin vikt, men inte för sin födelsevecka.

Tex, när han föddes så följde han en prematur kurva på BVC . Men nej, jag skulle inte kalla han prematur. Utan tillväxthämmad.


Internationella Prematurdagen

2011-11-17 21:58:28 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Idag är det internationella Prematurdagen!
Så tänk lite på våra små skatter som fötts förtidigt. Kanske kan ni köpa ett prematurband eller skäna en gåva till en familj vars barn vårdas på Neonatalen.
Varje år föds ca 6000 barn förtidigt. Den lilla foten på prematurbandet symboliserar dom små stegen våra prematurer tar i livet. När du köper prematurbandet bidrar du till Sveriges prematurföreningar så att dom kan fortsätta att stötta och hjälpa föräldrar & anhöriga. Prematurbandet finns att köpa på Pytteliten.se och kostar enbart 50 kr.



Idag har vi inte gjort många knop. Myst och lekt. Det har med andra ord inte hänt så mycket idag. Haft en lugn och skön dag tillsammans med familjen. William lekte med Nicolina en stund på förmiddagen men annars har vi bara varit hemma . Vart ganska gnälligt idag, från båda barnen . Dom har mest tjivats hela eftermiddagen.

Men imorn är det andra bullar. :)
På förmiddagen är det tråkig handling som gäller. Efter lunch kommer min vän Madelene hit för att fotografera barnen & även fota en familjebild . =) Hoppas barnen är på humör och vi kan få till nån fin bild :) Får se vad damen kan ordna.. ! :)

Ha fin torsdag kväll allesammans!

Onsdag - 111116

2011-11-16 22:29:46 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Känner mig fortfarande inte helt hundra :/ Inatt hade jag frossa och frös & svettades om vart annat . Så Jörgen tog barnen idag med. Jag får nog kompensera han lite i helgen så han också får sova. Inte gjort många knop alls idag. William har varit på dagis och Jörgen har vart en sväng hos sin mamma med Linus. Under tiden gick jag och hälsade på Sara en sväng och drack en kopp kaffe och tjötade skit . =)

Efter att Jörgen åkt till jobbet satte jag igång med middagen till mig och William och sen kom Angelica på besök och lite skvaller :) Har ju hänt en hel del sen vi sågs sist. Man måste ju hålla varandra uppdaterade! När hon åkt kom Sara + familj på kaffe ! :) Men alla barn var ganska trötta, speciellt Linus. Han stenslocknade med vällingflaskan i munnen ^^

Precis fått i mig lite kvällsmat, aptiten är inte direkt på topp nu när man mår lite halvkasst. Så nu är de soffhäng som gäller resten av kvällen så jag mår tiptop på fredag! :)

Vill även passa på att gratulera Linda som fick två små pojkar idag ♥

 




Orkelös & matt .

2011-11-15 21:46:03 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Usch vilken dag.. Vaknade imorse med ett hemsk illamående, yr och helt matt..
Gick upp o gick på toa, sen gick jag o la mig igen. Tacka fan för att Jörgen kör eftermiddag denna veckan och kunde ta barnen hela förmiddagen. Vet inte hur jag hade pallat annars. Ja, som sagt så sov jag bort halva dagen. Och andra halvan försökte jag grejja och leka med barnen så gott jag kunde.

Sen fick vi besök av Sara, Toni & Nicolina. Toni hjälpte mig att borra upp en lampa och jag och Sara drack kaffe. Barnen bråkade i vanlig ordning . Nu sover dom sen ett tag tillbaka och jag tittar på Desperate Housewives. Annars har dagen vart rätt lugn, har inte orkat med så många knop.

Hoppas ni andra haft en mysig tidag ♥

Måndag - 111114

2011-11-14 20:16:25 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Hallå där ute i cyberspace!
Så har snart denna måndagen passerat också . Vad har vi gjort då ? Typ inte ett piss.. Degat hemma typ ;) Efter Linus nanat middag idag åkte vi ner till stan och gjorde ett ärende på banken, och sen småhandlade lite på Maxi. William roffade åt dig en choklad kalender men blev lite besviken när han insåg att han inte fick öppna den förän 1 December . Surt sa räven..

Fikade lite tillsammans och sen fixade vi lite middag som idag fick bli tacopaj :) Nåt som inte passade William, för det såg inte gott ut så han åt inte. Sen fick vi besök av Lina & Melanie för lite kaffe & tjöt :) Avslutade busandet hemma hos Sara. I en halvtimme typ, sen kunde inte William sköta sig mer så då fick vi gå hem till oss. Och han fick i sig lite kvällsmat. Sen va det nanadags!

Så nu ligger båda kottarna och sover och jag har druckit en kopp te och ska inta soffläge. Jörgen blev sen hem idag för saker och ting strular på jobbet =/ Segt! men men .. Nepp.. Göra nåt annat nu kanske.

 

Linus i sin body från me&i . Han fick även tillhörande byxa!


Ledig måndag .

2011-11-14 10:49:34 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon!
Även fast jag inte tycker det är en så värst god morgon för min egen del . Har börjat få så svårt att sova igen :/ Hade det när jag väntade Linus och nu är det tillbaka igen. Imorse somnade jag när kl va runt halv4 . Inte så kul när man har barn som vaknar vid 6-tiden. Ska jag erkänna så känner jag mig inte fullt så mänsklig med 2,5 timmas sömn. Nej fyfan..

William har inget dagis idag, det är stängt. Så de är fullt ös här hemma.. Måste ner till banken en sväng sen med och förbi affären. Hoppas hinna de innan Jörgen ska börja jobba så vi kan åka tillsammans. Men vi får se, Jörgen ligger och sover nu för han är sjuk och det vet ju alla vad det innebär när en kille är sjuk! = DÖENDE!

Annars är planerna inte många idag!
Hämtade förresten ut barnens paket från me&i igår. Och William älskar sina kläder ♥
Linus säger ju inte så mkt om dom, utan han gillar läget ^^ Han går ju helst nakenfis hela dagarna om han hade fått välja! :)

 

Min fina kille ♥


Grattis på Farsdag!

2011-11-13 14:17:09 Dagboken
» Kommentarer(0) «


 

Mina barn har fått den bästa pappan dom kan få ♥ Grattis !

 

 

Men även Grattis till min egen pappa ♥

Som jag önskar fanns i livet & som jag kunde åka för att fira .


Lördag - 111112

2011-11-12 20:32:17 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Hallå där ! :)
Idag vart det uppstigning strax efter 06. Jag hade gärna velat ligga kvar då jag hade jätte svårt att somna, och somnade nog inte förän kl va närmare halv 2 =/ Så jag var inte så fräck imorse. Men, det var bara att kliva upp o se glad ut. :) Jörgen klev upp ganska tidigt idag efter nattens arbete och då gick jag och William till lekplatsen med Sara & Nicolina. Det va riktigt kallt ute så idag fick overallen åka på. Sen gick två väldigt frusna föräldrar in, men barnen var varma & goa :)

Lite lek & bus hemma hos dom. Innan vi gick hem, skickade Jörgen & William till affären och jag och Linus grejjade lite hemma, satte på en maskin tvätt och plockade upp en massa leksaker. Sen va det bara att sätta igång med middagen. Så vi alla fick lite mat i magen innan Jörgen skulle åka till jobbet.

Barnen är lagda för en liten stund sen, och nu ska jag ta mig en kopp te och sen lägga mig i soffan och glo på film :) Hoppas ni har en mysig lördagkväll, det ska jag ha.. i min ensamhet .


Fredag - 111111

2011-11-11 23:29:57 Dagboken
» Kommentarer(2) «


It's friday night!
Haft en mysdag med mina skruttefisar! Myst i soffan, lekt på rummet osv :) Lika underbart som alltid. Idag har vart en bättre dag, har inte behövt skälla fullt lika mycket. Men igår var bedrövligt. Så då kan det bara bli bättre ;) hehe. När pappan i familjen vaknat till liv så gick jag bort till Anna och snackade lite skit . =)

Fick i oss lite middag . Och sen va Linus dötrött, så jag la mig i sängen med han lite så han fick sova en liten stund även om det egentligen var alldeles för sent för att sova. But what to do ? Åkte iväg till affären en sväng för lite helg gottigott och sen lekte William & Nicolina en sväng. Sen va det dags för säng gående för barnen .

Men William har klagat hela dan över att han har ont i snoppen när han kissar :/ Stackaren! Det va väldigt rött när jag tittade, tvättade rent ordentligt innan han gick o la sig, och har han fof ont imorgon får vi kanske uppsöka läkare så nån får titta på det. Har precis tittat på det bästa avsnittet av Vampire Diaries. Jösses, vilket underbart avsnitt! :)

Nepp, nu ska jag göra annat. Borde egentligen gå och sova, men jag är inte direkt trött.. =P

 

Sara var uppe med en aktivitets stol idag till Linus, väldigt omtyckt! :)

 

 

 

Det är såna här fina kort jag får på William numera :P

 

 

Den lille är lite lättare att ha o göra med ;)

 

 

Men ibland så ;)

 


Kaos, Kaos, KAOS!

2011-11-10 22:21:12 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Blääääää för idag. Och blääää för trots! Tycker inte alls att trotsåldern är så värst rolig.
De mesta som kommer ur Williams mun nu är, "du är duuuum mamma, du är en bajskorv, får inte jag göra så, då älskar inte jag dig" Ja ungefär så går jargongen här hemma. Lovely, NOT! Men han har allt sina ljusa stunder också, även om det är väldigt stopp i öronen just nu.

Idag har vi inte gjort många knop. Förmiddagen spenderades i soffan tittandes på film :) Mysigt. Linus passade på att sova middag i 1,5 timma idag. Och då passade jag på att vila på soffan . Gottigt. Efter middagen idag gick vi över till Sara för lite lek och bus .

Sen slängde jag ungarna i säng efter en kaos artad dag och bara njuter av att det är tyst ;) Imorn är det dags igen. Fullt ös medvetlös med andra ord ^^ . Längtar så tills nästa fredag då blir det först en härlig middag på stan med underbara vänner ♥ Och sen bio - Twilight - Breaking Dawn Part 1 :) Som jag längtat! Sist gång låg Linus i magen :) Så ja, det ska bli underbart skojj. Pojkarna får stanna hemma med sin pappa och mysa! :)


Onsdag - 111109

2011-11-09 22:58:26 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Usch va fort dagarna går, jag hinner inte med hälften av allt jag skulle vilja göra.
Idag har vi iaf haft en lugn och skön dag . Efter att vi lämnat William på dagis, var vi bara hemma och slappade. Tog det lugnt för en gångs skull, första slappa dagen den här veckan. Busat som tusan har vi gjort också :) Klockan tickade fort, men de sägs ju att tiden går fort när man har roligt, och sen va det dags att hämta storebror på dagis .

Sen har vi inte gjort så mycket idag. Sara & Nicolina va här en sväng. Barnen busade så in i bomben! Vi försökte dricka en kopp kaffe i lugnan ro, det blev inte så =P Men så är det med barn, ena stunden är dom som små prinsar & prinsessa för att sedan bli besatta av djävulen eller nåt ^^ . Tur dom är så förbannat söta & goa.. =) HIhi.

Strax efter 19 stupade mina kiddosar i säng. Och jag fick i mig lite kvällsmat. Man får passa på medans man kan vettni. Nej nu är det snart dags för mig att nana lite kudde. Och hoppas jag får sova till 7 imorn igen! :)

 

 

 

William ville tyvärr inte ställa upp på bild idag :/


Hallå Hallå

2011-11-09 10:01:22 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Hallå där! :)
Så skönt när barnen vill sova liiite längre. Idag sov vi till 7. Det är liksom sovmorgon för mig. 7 timmars sömn, rena lyxen! William kom in o la sig hos mig vid halv 2 nåt, han har fått för sig att han har tigrar, lejon & häxor i sitt rum. Så helst vill han inte lägga sig där alls på kvällen. Men vi kan inte ha han inne hos oss heller. Så man får försöka förklara att det finns inget i rummet att det bara är en dröm och inget farligt. Men inte alltid så lätt för en kille på 4 år att förstå att det inte är verkligt.

Blev en härlig promenad till dagis imorse. Det är riktigt friskt ute nu. Våran termometer visade 3+ och en kall luft ute. =) Så de var att klä sig varmt. Linus blir alltid lika glad när vi kommer till dagis, han tycker nog det är spännande med alla barnen, och vill gärna gå in och leka med dom :) Och barnen kommer alltid fram till honom när vi kommer. Så han kommer nog trivas där när han börjar i Januari. Han har ju både brorsan & Nicolina på samma avd så det ska nog gå bra! :)

Nu har Linus precis somnat, ska jag ska nog passa på att äta lite frukost ifred medans jag kan, annars får jag inte ha den ifred :P Haha!

 

En liten Linus ♥


Tuesday evening .

2011-11-08 22:51:30 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så var tisdagen förbi..
Dagarna går fort när man har roligt ;) Imorse fick jag sova ända till halv 7! Tackar tackar älskade skruttar ♥ Absolut inget att klaga på. Linus har sovit hyfsat med tanke på sina hostattacker. Efter frukostintagande och dylikt var det dags att lämna William på dagis. Och sen tog vi bussen till skolan för att lämna in lite papper, så nu har jag sökt. Usch.. Hoppas motivationen hittar mig innan januari, så jag kan känna mig lite taggad.

Efter besöket där passade vi på att våldgästa Elina, som fortf låg o sov, sömntutan! Men vi fick allt liv i henne, och hon fick bjuda på kaffe :) Klockan tickade vääääldigt fort när vi va där. Så jag blev liiiite sen till dagis (5 min) . Jag brukar alltid komma typ 15 min innan han ska hämtas, men jag missade en buss så ja :/
Fick med oss Nicolina från dagis & sen fick barnen leka lite tillsammans, innan de va dags att gå hem och fixa mat till dom små liven . =)

Ikväll fick jag lite kaffe besök av Sara & Anna. Givetvis så vaknade Linus som alltid när Sara kommer på besök, typ som att han känner på sig att hon är här och vaknar för att han vill träffa henne ;) Han sprang runt och larvade sig och sen fick han lite mer välling i hopp om att han skulle somna om, men ist stog han och hoppade i sin säng och ropade efter pappa. Så sött så.. . Nu sover han iaf, och jag ska alldeles strax gå och lägga mig med, så jag får några timmars sömn innan de är full rulle imorn igen . ♥

 

En bild utanför oss imorse när vi skulle gå till dagis . ;)

 

 

Håret är liiiite mörkare nu igen .


Frågestund

2011-11-08 17:50:07 Marie frågar
» Kommentarer(0) «


 

Kör en liten frågestund - som håller på till imorgon kväll :)


Provtagning

2011-11-07 20:29:38 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Så var Jörgens nattvecka igång :/ Tråk!
Imorse efter vi lämnat William på dagis var det dags att bege sig till barnmottagningen på NÄL där Linus hade tid för provtagning. Ett lite mer djupgående prov, då det finns misstanke om att han har Celiaki. Så detta skulle tas innan en ev tunntarmsbiopsi skall göras. Vi får se vad detta provet visar först och sen utgå utifrån det. Provtagningen gick iaf bra, han sa inte ett ord :) *mammas fina*

Sen åkte vi till skolan för att hämta en ansökningsblankett som jag nu fyllt i. Så ja, det verkar som att jag ska fortsätta på min undersköterska utbildning, kan ju helt ärligt säga att jag inte helt brinner för distansstudier igen. MEN jag kan inte bara gå hemma och bara dra, ingen ide att jag skjuter på det mer utan bättre att ta tjuren vid hornen och borra ner mig i böckerna i ett halv år och bara kämpa! Nu ska jag bara se till att få in blanketten och hoppas på att jag kommer in.

Middag sov Linus när vi kom hem, på mitt bröst! Han har så svårt att sova nu när han hostar som en galning. Låter som att han ska hosta upp sina lungor, så han kommer inte till ro, lägger jag ner han i sängen så skriker han bara =/ Jobbigt för lillprinsen! Men, det är ju min uppgift att finnas där för honom, och lätta de för honom, om det nu innebär att han behöver sova på mig, so be it . ♥

Nu ligger iaf barnen och sover, och jag ska titta på tv lite innan de är dags för mig med .

Söndag - 111106

2011-11-06 21:32:22 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll ! :)
Haft en riktig slappis söndag :) Barnen vaknade vid 06.30 idag. William kom in till oss inatt med. Säger att det är nåt som skrämmer honom, så antagligen drömmer han mardrömmar, men hade inte ens märkt att han lagt sig hos oss förän Jörgen kom hem inatt och jag fick flytta på honom. Flyttade oss mer eller mindre från sängen till soffan, där vi la oss allihopa för att kolla på tv. ;)

Planen var egentligen att åka till Borås idag, men mamma hade åkt på magsjuka verkade det som, så då var vi inte så sugna på att åka dit. Man behöver ju inte utmana ödet liksom . Så vi var hemma ist. När Jörgen vaknat så gick jag över med William till Sara så han fick leka med Nicolina. Linus fick vara hemma och mysa med sin pappa. Inte han emot ^^ Den lilla pappagrisen! När vi kom hem igen va det middagsdags & jag grejjade lite. Bytte gardiner, bäddade rent i sängarna.

Barnen ligger och sover och imorn är det dagis för William. Linus ska till barnmottagningen efter 9 imorn. Och ta lite prover. Sen måste jag ta mig till skolan och söka till vårterminen så de blir gjort.


Alla helgons Afton

2011-11-05 21:34:02 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Haft en mysdag med familjen . ♥
Igår blev inte våra planer helt som dom skulle, Linus fick feber under eftermiddagen. Låg i stort sett på 39 grader hela tiden. Så vi sköt på våra planer & hade hemmamys bara familjen ist . Natten va ändå OK, även om Linus vaknade flera ggr av sin dumma hosta . Strax efter 7 gick hela familjen upp idag! :) William hade tydligen kommit in o lagt sig hos oss inatt, hade inte ens märkt att han låg där =P

Idag har lillprinsen iaf varit feberfri :) Så vi har tagit oss ut lite granna, var först nere på Coop och handlade lite, sen fick det bli middag på Sibylla & sen ett besök hos barnens farmor & farfar. Sen blev Jörgen inringd på jobb, så han åkte för en liten stund sen. Så nu sitter jag här ensam, hela lägenheten är upplyst av ljus, ljus som jag tänt för min pappa ♥ och för Rocky ♥ Två st som jag saknar oerhört mycket .

Två individer som hade/har en väldigt speciell plats i mitt inre. Som finns djupt där inne, som jag aldrig kommer glömma. I mitt minne, i mitt hjärta, har jag er i tryggt förvar. Den biten kan ingen ta ifrån mig. NÅGONSIN. Den biten tar jag med mig ner i min egen grav en dag. Men det faktum att just den biten gör ont, det går inte att komma undan. Saknaden efter pappa den försvinner aldrig, men hur skulle den? Han va ju mitt allt ♥ Och att barnen aldrig får träffa sin morfar det gör jävligt ont.

Imorgon ska vi åka till Borås och besöka pappas grav ♥


Fredag - 111104

2011-11-04 08:53:29 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Så va det fredag igen =)
Barnen ser på film just nu så då passar jag på att skriva lite. Ja Linus tittar väl inte så mkt kanske ;) Små korta stunder. Jörgen åkte till jobbet för en stund sen, så jag får sysselsätta dom små själv idag :) Men de ska nog gå bra.

Vi har inte så mkt planerat idag. En rätt slapp dag! I eftermiddag kommer Erica + familj hit och käkar Tacos med oss! William längtar massvis, men mest efter Ian. För en gångs skull är Jörgen hemma då med, för han är faktiskt ledig i helgen, hoppas jag om inget annat dyker upp vill säga, man vet aldrig. Och inför jul är de aldrig fel med extra jobb, är ju en hel del julklappar som ska till med en stor släkt. Har dock inte den minsta aning om vad vi ska köpa till våra barn :/ Några små ideer har jag väl.. Men dom behöver tekniskt sett ingenting.

Svårt de där . Och samma visa varje år. Sen behöver väl inte barnen bli överösta i julklappar heller, men de är ju lätt att de blir så. Längtar tills jag får börja julpynta här hemma, sätta upp alla adventsljusstakar & stjärnor. Byta gardiner, lägga på nya dukar, upp med alla tomtar & så :) Mys! Få baka lussekatter, pepparkakor med barnen, dricka glögg tillsammans, och de riktigt doftar jul här hemma ♥ Mys!!

Nu ska jag sätta  mig och mysa med mina underbara prinsar, dom finaste som finns! :)

 

Mina tomtenissar från förra året ♥


Jamas hela dagen .

2011-11-03 20:15:22 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Idag har vi inte gjort nåt vettigt . Gått i jamas/myskläder hela dagen lång. Slappat i soffan, kollat på film, och grejjat lite hemma =) Framåt eftermiddagen kom Elina & Lisa på en kaffe o tjötade lite skit. Härligt med lite sällskap, dock va inte Linus på nåt solskenshumör, väldigt mammig & ville bara sitta i mitt knä :P Men de är väl en fas som allt annat :)

Linus har kommit på nån ny grej det senaste.. Numera går han runt o småpillar själv & sjunger "damdidamdamdam" Låter supersött! :) Haha! Lilla fisungen min! Sikka ideer dom små kan ha . När Jörgen kommit hem blev det lite middag i form av Lövbiff, Klyftpotatis & beasås :) Mumms =) Gick över en liten stund till Sara så barnen fick leka (läs bråka) Och nu sitter jag och kollar på "Drömmen om ett barn" . William är fortfarande vaken och leker i sitt rum. Men snart dags för han att lägga sig.


Onsdag - 111102

2011-11-02 22:16:30 Dagboken
» Kommentarer(0) «


God kväll ! :)
Haft en härlig dag! :) Vi starade dagen med att lämna William på dagis, Linus somnade gott i vagnen som han brukar på vägen dit . Så han fick sova en stund till när vi kommit hem. Efter att jag ätit lite frukost bestående av choklad & cola ^^ så tog vi bussen till Överby för en fika med pappsen. Linus blev dock väldigt ledsen när Jörgen var tvungen att åka igen =/ Han har blivit väldigt pappig de senaste. Jörgen får helst inte gå ifrån han alls. Men antar att han saknar honom när han jobbar så mycket . Inte lätt att vara en liten kille på 1 år och inte förstå varför pappa åker .

Efter dagis ville William leka med Philip en stund, så vi följde med dom hem en stund . Drack en kopp te och tjötade skit :) Alltid lika trevligt. Och sen kom Emilia & Alvin en liten stund. =) Och sen va de bara att sätta igång med middagen till mina kära pojkar. Jag åt rester från igår jag ^^ .

Ikväll fick båda pojkarna ett härligt bad, även om Linus inte uppskattade det alls först. Han är inte så jätte förtjust i att bada, men efter en liten stund går de an. Sen somnade dom så gott så . Mina fina pojkar ♥ Gud va jag älskar dom! Vad skulle jag gjort utan dom? Nej, ingenting.. Jag vore ingenting utan dom.

Nu är det dags att sova.. Imorn har jag en heldag ihop med mina pojkar :) Så vi får hitta på nåt kul och sysselsätta dom med :)

Underbar dag ♥

2011-11-01 21:54:54 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Haft en alldeles underbar dag idag! :)
Efter jag lämnat William på dagis, blev det en kaffe tillsammans med Sara & Lisa :) Linus va helt tossig, sprang runt och jagade Lisas hund Chicco. Så länge han inte kom för nära så gick det bra ^^ . Sötkorv! Sen kom Sara upp och käkade frukost med oss. Inte ofta jag äter det, men idag var jag hungrig. Även om det tar sin lilla tid för mig att äta. OK, grejjen är så här att jag har svårt för att äta på förmiddagen. Jag klarar mig utan problem fram tills middagen vid 17. Och skulle lätt klara mig på att enbart äta en gång per dag. Så har jag alltid funkat, och ja.. det funkar för mig.

Sen kom nästa besök, Emilia & Alvin och Julia & "lilla" Hugo :) Jätte trevligt! :) Emilia hängde med och hämtade William på dagis . =) Då va William nöjd, gick till lekplatsen en liten sväng för Linus somnade på vägen till dagis. Har även hunnit med lite tvätt däremellan. Så nu har jag ett berg med tvätt att vika imorn när William är på dagis ^^ . Men de ska nog gå bra. Idag passade jag även på att rensa bland barnens leksaker. Och jag slängde 3 påsar med småskit & trasiga leksaker som de ändå aldrig lekts med. What's the point ?

Efter middagen ville William & Nicolina leka en stund och mammorna tjöta, så det fick det bli . =) Jörgen har redan lagt sig för han va supertrött, jag sitter med en kopp te men ska snart lägga mig jag med. Är redan onsdag imorn, tiden går fort . =)

 

 

A wise friend once said to me; You can't loose something you never had ..


What a wonderful morning ♥

2011-11-01 07:36:30 Dagboken
» Kommentarer(1) «


God morgon!
Vaknade upp till en inte fullt lika gott doftande blöja :) Haha! Linus mage är verkligen helt ur balans nu. Han bajsar ca 7-10 ggr per dag. Och så har det vart i kanske 2-3 veckor nu. Så han blir ju jätte röd i rumpen, så att han tom får blödande sår :/ Stackars min lilla älskling ♥ Får nog ringa och prata med Dr. Johan om de inte blir bättre snart, så han får skynda på biopsin lite.

Igår hade jag en jätte mysig dag. Började med fika hos Anna, sen kom min underbara Erica & Molly ♥ Mmm, gosa bebis! =) Så ljuvligt. Lagom tills jag skulle göra middag trillade Lina & Melanie in :) Och avslutade det hela med kaffe hemma hos min fina Sara ♥

Efter läggning av barn åkte jag och Sara hem till Emilia ♥ För att spana in hennes nya lägenhet, som va skit mysig :) Idag är de ju då Tisdag, och 1 November . Idag för ett år sen blev vi utskrivna från Neonatal :) Det är ju också Linus BF dag! :) Fast för ett år sen då :) Nu är det strax dax att dra till dagis, och sen lite hemmamys med lillprinsen ♥

Ha en bra dag! :)