Måndag 110131

2011-01-31 23:02:08 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Så va det måndag igen :) Jörgen lämnade William på dagis imorse, och jag och Linus låg kvar i sängen och gottade oss :) *Myspys* Man passar på medans man kan. Sen åkte vi ner till Överby, för jag skulle hämta ut en nässpray på Aptoket, en för amningen. Men dom hade inte den i lager, så vi fick åka in till stan och då passade Jörgen på att klippa sig. Vilket var välbehövligt, det syns så himla tydligt när han blir långhårig och det krävs inte mycket. Eftersom han har såna lockar i sitt hår. Eftersom Linus låg och sov i bilstolen så åkte jag med Sara & Toni för en lunch på Överby.

Köpte även några plagg till Linus som behövdes. Har hittat massa fint till William som jag vill att han ska ha, men just nu har vi inte riktigt råd med det, kanske nästa månad :) När vi kom hem så var det dags att hämta den stora busen på dagis, men han var inte riktigt så nöjd med att vi skulle gå hem från dagis, ville hellre stanna och leka med kompisarna. Och det förstår jag ju, för hur kul är mamma på en skala ? Haha .

Linus har inte vart fullt lika nöjd med tillvaron idag .. :/ Men så kan det vara ibland.. Han sover iaf nu, det gör dom båda. Sara var här och lämnade choklad till mig, jag har mens så då behöver jag det. Har alltid ett extremt sug efter just choklad när jag har mens. Ska väl snart gå och lägga mig jag med.. Är nog lika bra, eftersom Linus fortfarande äter på natten.

Imorn ska William med sin faster och spela bowling, kul för honom :) Min fina prins! <3

 

Jag & Sandra - från i lördags ! :)


Gårdagen

2011-01-30 22:01:57 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Gårdagen var superkul :) Det var förfest hemma hos Sara med massa underbara människor! Kunde inte vart bättre =) Allt var tiptop tills Jörgens mamma hörde av sig och sa att Linus var väldigt ledsen, då blev jag helt knäckt. Det var nästan så att jag ville släppa allt och åka till honom. Men efter att han hade bajsat så somnade han, och då kunde jag andas ut . Sen bar det av ner till stan och Oleary's :) Det va jätte skönt att få komma ut, man behöver det ibland, och bara få vara sig själv. Men det finns inget som slår att få vara tillsammans med sina barn. Nu kommer det nog dröja tills nästa gång, då Linus mage reagerade så på ersättningen =/ Han har fått ersättning innan, men aldrig så mycket. Och alltid i samband med bröstmjölk, så antagligen blev det en chock för hans lilla mage.

Jag passade verkligen på att sova ut idag :) Klev inte upp ur sängen förrän kl var närmare 11. Och sen kom Linus hem, vi gick ut på en liten promenad och sen hem till Sara :) Och kollade på dom avsnitten av Vampire Diaries som jag har missat, men nu är jag ikapp, och de är såååå spännande!

Ska lägga in lite bilder =)

 

 

 

 

 

 

En liten bildbomb ! ;D


Lördag 110129

2011-01-29 09:54:51 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Äntligen lördag :) Som jag längtat, är riktigt taggad för det här . Dock har jag en klump i magen över att jag vet att jag ska lämna bort Linus, men det kommer gå bra, det vet jag. Sara var här igår och matade och somnade Linus helt utan mig, så varför ska inte hans faster fixa det lixom? Jag oroar mig nog helt i onödan, dessutom har ju Jörgens mamma 10 barn, så varför skulle det inte gå bra med Linus? :)

Gick upp vid 9 idag, för Linus hade bajsat. Igår bajsade han inte på hela dagen, då blir man lite orolig.. Iaf när han gått från att bajsa flera gånger om dagen till att inte bajsa alls. Nu ligger han i sitt gym och låter lite halvt missnöjd, ligger o slår på leksakerna som bara fan, lilla skrutteplutten. William åkte till Carina igårkväll, så han har det nog bra :) Leker med sin kusin och busar järnet skulle jag tro :) Min stora fiiiis!! =) <3

Ja som sagt, idag är det utgång som gäller. Och det ska bli riktigt kul o få komma ut lite och bara vara jag, för ett par timmar :) Nej, nu ska jag grejja lite :)

 

William vill som vanligt inte vara med på bild .


Fredag!

2011-01-28 09:36:47 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Linus måste vart dötrött igår.. För han somnade 8, och då sov han för natten. Han vaknade via 01.30 och fick komma över till mig . Sen har han snuttat lite hit o dit under nattens gång. Gick upp när Jörgen kom hem vid 08. Och nu sitter jag och tvingar i mig frukost :/ - jag har så ruskigt svårt för att äta på morgonen, det riktigt växer i munnen på mig och jag tycker inte det är gott att äta för fem öre. Jag hade lätt klarat mig utan att äta ända tills i eftermiddag, då vi äter middag. Men det funkar ju inte. Jag måste ju äta för amningens skull.

Jörgen kom hem med en jätte tråkig papperslapp :/ 3000 kr i böter . Han hade blivit stannad igår och då kollar dom ju alltid färdskrivaren, och för 3 veckor sen hade han inte tagit sin rast som han skulle, så han får ju skylla sig själv så sätt. Men tråkigt med en sån utgift :/ Förhoppningsvis har vi inte lika mycket räkningar nästa månad så då går det kanske jämt ut. jaja, vi får se! Men samtidigt borde han veta att han inte ska göra så med rasten, så många år som han kört lastbil. Och så många år som hans pappa kört lastbil..

Skönt att det äntligen är Fredag, inte för att det är nåt speciellt för oss, men skönt då Jörgen slutar tidigt ikväll =)
Ska försöka få lite bilder på barnen idag med, det var alldeles för längesen jag rastade kameran nu ;P Hihi.

Hoppas inte det är så :/

2011-01-27 20:10:23 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Det känns nämligen som att min mjölk håller på att sina :( Idag har jag gett Linus ersättning 2 ggr, visserligen har han inte ätit så värst mycket av den men ändå. Han har varit ganska frustrerad vid bröstet. Så jag hoppas att det bara är en tillväxtperiod som många säger. Jag vill inte att det ska ta slut redan, men de lär ju visa sig vid nästa vägning om inte annat om han får i sig tillräckligt. Jag vill ju amma tills han är iaf 6 månader. Men jag ska fortsätta kämpa och truga med amningen, i värsta fall får jag ge han tillägg efter att jag har ammat. Måste bli bättre på att dricka mer vatten också :/ .. Vilket jag är jätte dålig med.

Nu har jag precis lagt William, hoppas han somnar snart så jag kan få lite lugn o ro. Linus sover han med, men lär väl vakna om en liten stund. Tror knappast att han sover för natten. Ska försöka ta mig nåt att äta, för inte ens det har jag hunnit idag. Har det inte vart det ena, så har det vart det andra..

Imorn är det äntligen fredag och Jörgen jobbar kort dag ! :) Skönt då slipper jag sitta ensam hela kvällen, han är väl hemma vid 21.30 ungefär då :)


Ny design :)

2011-01-27 16:10:42 Marie babblar
» Kommentarer(6) «


Visst är den tjusig? =)

Linus 3 månader kurva

2011-01-26 22:19:01 Fotografi
» Kommentarer(4) «



Shame on me .

2011-01-26 16:36:57 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Gud va dålig jag har varit på att uppdatera =/ Men det har vart mycket här hemma.. I måndags då? Ja va gjorde vi då? Jag var iaf och fikade på eftermiddagen med Sarah & Emma + barn. Jätte trevligt. =) Igår var vi på Biltema och köpte bildelar samt att vi handlade på kvällen. Jag och Jörgen hade ett litet bråk, men det är löst nu :) På kvällen kom Sara upp på en kopp kaffe och tjöt :-) Väldans trevligt.

Idag ville inte William gå till dagis . Så han fick vara hemma. Eller ja, hemma och hemma.. Jag hade några ärenden på Överby idag, så frågade barnens farmor om barnen fick vara där så länge. Så fick Linus bekanta sig lite mer med dom. Och det hade gått jätte bra :) Nu känner jag mig lugn inför lördagen.. Har allt haft en klump i magen för att jag ska lämna bort honom, men jag vet att jag inte behöver vara orolig.

Så jag har nu hittat nåt att ta på mig på lördag, blev även köpt nagellack så jag kan ha fina naglar :) Hihi! Innan jag hämtade barnen stannade jag på Bolaget o fick köpt lite dryck :) Så nu är allt klaffat och klart =) Just nu står Jörgen och lagar middag innan han ska åka till jobbet :) Fiskpinnar & potatis får det bli idag .

Fick hem ett brev från Försäkringskassan idag =/ Ett återkrav på ca 29.000 kr för Bostadsbidrag som vi fått under 2009! Det kändes ju sådär kul kan jag meddela .. Men det är väl ingen idé att strida mot dom? Känns inte så iaf. Är ju inte direkt så att vi har 30.000 i bakfickan . Blääääää!!!


Amning Vs. Ersättning

2011-01-23 21:47:27 Marie frågar
» Kommentarer(21) «



Söndag 110123

2011-01-23 11:13:17 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Igår var vi ute på premiär promenad med Linus i selen :-) Det gick jätte bra, och den var jätte skön att bära i, så det kommer vi göra fler gånger. Sen kom barnens farfar och hämtade oss så vi kunde komma på Liams kalas. Linus sov i babyskyddet under hela kalaset, och lagom tills vi skulle åka hem igen vaknade han och ville ha lite påfyllning i magen. =) Sen var kvällen ganska så lugn, Jörgen åkte till jobbet och jag la barnen så jag fick en myskväll i soffan all by myself :)

Imorse väckte William mig vid 7, men jag var redan vaken för Linus låg och åt, men avbröt lite snabbt för att sätta på TVen åt William, och sen fortsätta amma Linus. Och då somnade han, så jag flyttade mig till soffan typ halvdö, för imorse var jag trött =/ Det var riktigt längesen jag kände mig så trött.. Jag brukar bli pigg ganska fort när jag klivit upp, men idag var som ett töcken.. Uscha!!

Om en stund ska jag bädda ner Linus i vagnen så ska vi åka hem till Amelie :)
P&K

5-års Kalas

2011-01-22 12:13:21 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Båda barnen somnade runt 21 igår :) Men Linus vaknade efter en stund och ville tutta lite. Men vid 22 hade han somnat in för natten, det är skönt nu när vi börjar få in rutiner. Gjorde inte alls mycket igår kväll, låg i soffan och blegade på Hannibal , men inte fan kom jag i säng tidigt för det. Runt 01 ungefär..

Igår var vi även hos Tina & Nellie på en liten fika, supertrevligt! :) Efter vi vart där åkte vi till Överby, jag skulle hämta ut bärselen, samt att vi behövde handla lite. Jag sprang även in på Lindex o köpte en ny overall till Linus, då den han har börjar bli liiiite tight. Men nu såg jag att det inte var några fötter till den, så jag skulle väl behöva köpa tossor också :/ Tror inte jag har några, får kika på det .

Idag ska vi på 5-års kalas för barnens kusin Liam som fyllde år för 2 veckor sen.
Och nästa helg ska jag faktiskt gå ut, kommer säkert få en massa otrevliga kommentarer nu.. Men så är det! Jag behöver få komma ut och ladda mammabatterierna . Så Linus ska vara hos sin faster och jag tror de kommer gå bra, första gången känns ju alltid jobbigast att lämna. Känner jag mig själv rätt så kommer jag ringa o terra henne hela kvällen typ ;P Men det ska bli kul att få komma ut lite och bara få vara Marie för en kväll =)


Babybjörn Active

2011-01-21 21:20:11 Marie babblar
» Kommentarer(3) «


BABYBJÖRN Bärsele Active är en rejäl bärsele, perfekt för dig som lever ett aktivt vardagsliv och vill kunna bära ditt lilla barn under längre stunder. Den är extrautrustad med ett justerbart ryggstöd som ger bekväm stadga i ländryggen och hjälper till att avlasta axlarna. I likhet med alla våra bärselar är den utvecklad i samarbete med medicinsk expertis för att vara optimal för det nyfödda barnet.

Ländryggsstödet justeras individuellt
och ger bekväm stadga för ryggen. Ryggstödet och de breda axelbanden samverkar och ger hög bärkomfort med bra avlastning.

Bärselen är ergonomiskt formgiven och ger rätt stöd åt ditt barns huvud, rygg och höfter redan från födseln. Huvudstödet är justerbart och kan vikas ner så att barnet kan bäras framåtvänt när hon eller han är lite äldre och kan hålla huvudet uppe själv.

Konstruktionen är väl genomtänkt för att du ska bära ditt barn säkert och nära dig redan från födseln samtidigt som den är enkel att använda. Bärselen är lätt för dig att ta på och av på egen hand, och alla justeringar görs bekvämt på framsidan. Dessutom kan framdelen öppnas helt så att du kan lyfta ur ditt sovande barn utan att väcka henne eller honom.


Härligt med Fredag =)

2011-01-21 09:17:03 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Morrn Morrn :-)
Igår hade vi (läs jag) fullt upp. Jag och Linus klev upp vid 9, William och Jörgen var redan uppe sen ett tag tillbaka, vi fick en välbehövlig sovmorgon, underbart . När vi vaknat till liv så åkte vi ner till stan för att jag skulle göra synundersökning för körkortet. Och det gick jättebra! Sist jag gjorde samma test (ca 5 år sen) Så var jag tvungen att ha glasögon eller linser när jag kör bil, men nu behövde jag inte det. Så antagligen har min syn blivit bättre? :)

Sen fick vi besök av Lina & Melanie :-) Jätte trevligt verkligen, drack kaffe och tjötade. Sen på kvällen gick jag ut och gick med Linus i vagnen för att få han och somna, de är rätt skönt ändå o gå ut o gå o lyssna på musik. Spotify i mobilen är fina grejjer ;P Sen stannade vi hos Sara för ett avsnitt av Vampire Diaries , det är bra spännande nu!

Idag ska vi hem till Tina & Nellie på en fika :) William får stanna hemma med pappsen o mysa :) Sen ska vi handla, och Jörgen ska jobba ikväll "/ .. well well..

 

Vad tycker ni om den här som header? :)


Mina älskade pojkar

2011-01-19 23:28:07 Fotografi
» Kommentarer(2) «



Onsdag 110119

2011-01-19 12:55:23 Dagboken
» Kommentarer(6) «


Hallå Hejsan :)
Igår skrevs de inte så mycket vettigt ;P Men så kan det vara ibland.. Vi gjorde inte sådär värst mycket igår. Sara var här en stund på kvällen och fikade med Semla . Jag gillar egentligen inte Semla så värst mycket, dels för att jag tycker dom alltid är sådär baouta stora, och sen 70 kg grädde . Men dessa var ganska små, och inte ett överflöd av grädde så det var helt okej :) Vi drack lite kaffe och tjötade! :)

Vi har bestämt oss för att börja banta ihop sen när jag slutat amma. Vi båda behöver gå ner i vikt, så vi tänkte köra Cambridge och sen börja äta sundare, men man får ju alltid mer motivation om man kommer ner lite i vikt och då är det lättare att sedan hålla den vikten. Jag har 10 kg jag vill gå ner. Då är 9 av dom graviditetskilon. Men ger man bara sig fan på det så ska det nog gå. Jag hoppas jag ska fixa det, jag är inte så mycket för dieter annars, men men..

Annars då? Idag gjorde vi morgon redan vid 05, försökte få William att somna om, och förklarade för honom att det fortfarande var natten, men han gick väl inte på det direkt, men bäddade ner han brevid mig och Linus i sängen, och han låg still en stund iaf :) Så vid halv 7 gick vi upp och åt frukost (läs William) Jag fixar inte att äta så tidigt, vid 11 är lagom tid för mig att äta, annars får jag bara kvälvningar. =/ .. William gör sin sista dagisdag den här veckan, men som tur var är Jörgen hemma nu och kan sysselsätta han lite mer än vad jag kan när Linus ska tutta.

Dagens planer är att handla .. öppnar kylskåpet nu så hör man bara "Ekoooooooooooo" Haha, nej så illa är det väl inte, men det är tomt.

 

 

 




Samma Body

2011-01-18 23:26:34 Fotografi
» Kommentarer(3) «



Körkort

2011-01-18 17:43:07 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Jag ska ta kökort! Hur ska detta gå? ;P Haha! Men, jag har iaf skickat efter ett körkortstillstånd, och ska bara göra synundersökning samt betala det, sen ska jag och Jörgen gå en handledarkurs så jag får övningsköra med honom ett tag innan jag skriver in mig på körskolan. Får hoppas jag ska fixa det, för jag vill verkligen ha körkort .

Med två barn så behövs det verkligen, man kan ju ta sig på ett annat sätt än när man inte har det. Och innan har vi inte haft ekonomi för det, men nu finns pengarna så nu har jag ingen ursäkt längre, så det är lika bra att sätta igång så jag får de sablans kortet nån gång ;P Hihi!

Wish me luck :)

Just another manic monday ..

2011-01-17 22:11:33 Dagboken
» Kommentarer(12) «


Ja, igår var det söndag.. Men vi gjorde inget speciellt, var hemma hela dagen. William fortsatte trotsa hela dagen, det slutade med att Jörgen fick ta hans Buzz docka ifrån honom, som "straff" för att han inte lyssnade. Vet ärligt talat inte riktigt hur jag ska tampas med han. Att låta han gå in på sitt rum funkar inte, för då sätter han sig ändå bara och leker. Så ja.. Ska man bara gilla läget och stå ut? Har ni andra några tips? Hur gör ni?

Idag har William vart på dagis.
Jag och Linus har inte gjort sådär värst mycket. Grejjat lite, och myspyst! Efter att jag hämtat William på dagis kom Sara upp på en kaffe. Och jag fick mig en massa goa skratt *hihi* Sen tog jag tag i tvätten.. Lika bra, innan högen växer sig allt för stor. Ska alldeles strax gå ner och hämta det allra sista som hänger på tork, och städa lite annars gnäller grannen så. Hon har typ tvättmani eller nåt, för det ska vara skinande rent där. Men att hon städar efter sig är inte så noga, men alla andra ska göra det.

Idag fyller även min älskling år, GRATTIS!! Så ja, 36 bast ! Han börjar bli gammel min karl ;-) Hehe!! Men, man är inte äldre än man gör sig.


Disney on Ice

2011-01-17 20:59:06 Fotografi
» Kommentarer(6) «


 

 

 

 


Nya Besökare

2011-01-16 23:31:12 Marie frågar
» Kommentarer(15) «


Ser att jag fått en hel del nya besökare :) Gillar vi! :)
Hade vart kul om ni ville berätta lite om er . Vad ni heter, hur ni hittade hit? Nåt ni vill se mer av :)
Ja tyck till helt enkelt, ser fram emot o läsa era svar :)

Puss & Kram

Fyra år "/

2011-01-16 13:38:41 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(2) «


Idag är det fyra år sen du dog.

Fyra år sen en bit av mig dog, min sk familj dog. Den familjen som du uppehöll. Det är verkligen den jobbigaste dagen på året, denna dagen går jag bara och gråter hela dagen, jag är bara ledsen och allmänt nerstämd. Vill bara stänga in mig i ett rum för att sitta och gråta. Allt jag kan tänka på är dig . .

Allt jag ser i mitt huvud är dig ligga på sjukhusbädden med slutna ögon, alldeles kall, men huden alldeles len. Kroppen ligger helt stilla, för där ligger ju bara ditt "skal" du finns inte längre kvar i kroppen . :(
Jag ser hela mitt liv passera revy, jag ser dig och allt vi gjort tillsammans, alla fina minnen jag har med dig.

 

Jag har en sak som jag tror stenhårt på, en månad innan du försvann från mig fick jag reda på att jag var gravid.. och jag tror att när ett liv blir till, slocknar ett annat, i detta fall ditt liv. Kanske var det därför du rycktes ifrån mig? Kanske inte .. I guess we'll never know .

Men allt jag vet är att jag saknar dig så jävla mkt, så mycket att jag undrar hur mycket man saknar en människa? och jag undrar när det ska sluta göra ont? När ska jag sluta gråta, när tar tårarna slut? När ska jag sluta må dåligt över att du är borta? När får man må bra igen?

 

Jag saknar dig, min underbara pappa <3

Det jag sörjer mest är att William & Linus aldrig fick chansen att lära känna dig, du fick aldrig chansen att se vilka underbara barn dom är. Jag är så fruktansvärt ledsen över det ..

( Ni får ursäkta min novell )

 

 


Underbara Trotsålder !!

2011-01-16 10:06:38 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Nej, den går mig på nerverna .. *sliter mitt hår* William hann inte ens komma hem igår innan han började bråka. Givetvis vid läggningen, för han SKA INTE sova tycker han. Men när det gäller läggningen är jag stenhård, han ska sova i sin säng, inte somna i soffan eller göra det till en vana, för han kan somna i sin säng. Men sen hör jag hur han sitter inne på sitt rum och leker med lego.. Kan ju inte bli arg på han, men får förklara för han att han ska sova och att han får leka imorgon, men det var väl inte lika poppis.

Samtidigt som jag skulle lägga han, hade Linus en hemsk magknip. Så jag kände mig en aning frustrerad och stressad där :/ Men då fick Linus gå före och fick ligga och massera hans mage så han kunde somna, och sen fick jag påbörja läggningen på William igen, och då somnade han. Sen tyckte han att vi skulle gå upp 04 imorse =/ INTE OKEJ! Sen har han inte gjort annat än att bråka med mig, och säger man till han så svarar han bara "jag bryr mig inte" eller "det skiter jag i" .. jag blir galen..

Men det är väl en period man ska gå igenom som alla andra.. Men de är jobbigt och frustrerande. Vill ha min goa myskille, detta lilla monster kan någon annan få ;P Haha! Nu sover han iaf, han somnade runt 9, så han var väl trött antar jag. Underbar start på denna söndag ..

 

 

 

Fixade naglarna i fredags :)


Lördag 110115

2011-01-15 10:34:46 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Morrn :-) Igår hade vi en riktig mysfredag :) Åt Tacos ihop med Sara, Toni & Nicolina. William var ju hos Carina. Och anledningen? Jo, han gillar att vara där ibland, och där kan han få lite mer uppmärksamhet, givetvis får han det hemma också, men det blir inte på samma sätt. Eftersom Linus fortfarande vill ha mycket närhet. Linus somnade vid 20-tiden i Sara's & Toni's säng. Och då somnade han för natten. Sen drack vi lite kaffe, målade naglarna och hade allmänt trevligt :-) Som alltid. Jag & Linus gick hem vid tolv, bäddade sedan ner han i sängen, och han sov till 04 ungefär :) Då ville han äta igen, och mina tuttisar var väldigt fyllda :) Haha!!

Gick upp vid 8.30 idag för o byta blöja på lillfisen, och nu sover han förmiddagsnap. Och jag ska väl tvinga mig i lite frukost, Jörgen är ute och skottar snö, för det här snöandet verkar ju aldrig ta slut. Har vi fått en ny istid? Jag vill bara ha lite vår nu, lite värme!! Det har ju vart snö sen Linus föddes, första snön kom ju när vi låg inne på Neonatal =/ Nej, jag är bra trött på de här vädret nu..

idag kommer får vi besök av Emma som hade köpt nåt till Linus :) Spännande! Annars är planerna inte så många.


Fredag 110114

2011-01-14 10:48:45 Dagboken
» Kommentarer(5) «


God Morgon bloggisar :-) Igår orkade jag inte mycket, Linus var jätte kinkig hela dagen, troligtvis sviter efter sprutan, William var super rastlös och trotsig, lyssnade inte ett piss av vad man sa till honom. Jag hade sprängande huvudvärk och ont i magen. Så då ringde jag Jörgens syster och bad om avlastning. Snäll som hon är så ställde hon upp och tog William ! Så jag åkte ner till Överby med barnen, passade på att hämta ut ett paket från Ellos och köpa en ny mössa till Linus eftersom han vuxit ur sin. Ni ska veta att det är inte lätt att hitta vintermössor till en med ett homf som en nyfödd bebis. Men jag hittade en :) Tur, då slipper han frysa om sitt lilla huvud.

Sen åkte jag hem, Linus var jätte hungrig, så han fick lite tutte, och sen ville han ha lite mera tutte och sen somnade han :-) Då kunde jag få i mig lite kvällsmat. För att sen lägga mig en stund på soffan och koppla av, men sen fick jag så äckligt ont i huvudet igen, så jag tog en tablett och gick o la mig. Har sovit gott inatt, men vaknat till när Linus tagit tag o käkat, men sen har jag somnat om igen. :-)

Nu sover Linus igen, men han är väldigt orolig =/ Kan han inte få bli sig själv nu efter dessa dumma sprutor?! Usch!! Idag då? Händer inte så värst mycket, hade egentligen en dejt med Ida men eftersom Linus är så grinig så vill jag inte åka nånstans med honom. Vi får mysa hemma istället .

 


Torsdag 110113

2011-01-13 12:13:41 Dagboken
» Kommentarer(2) «


God Förmiddag :-) Det är redan Torsdag , dagarna bara springer iväg.
William klev upp vid 06.30 idag, så jag fick gå upp och sätta på tven till han, sen la jag mig i sängen och fortsatte amma Linus som sedan somnade till 09 i våran säng. Det är lättast så eftersom vi samsover. Iaf halva natten.. Nattar han i min famn och bär sen in han när han har somnat, då lägger jag han i sin säng, och där sover han tills han vaknar för mat, då ammar jag i våran säng, och somnar i samband med amningen.. Och jag antar att han somnar sen med när han är klar ^^ Haha!

Vi har inte gjort så mycket hittils, tittat på TV, ätit frukost, myst :) Linus är inte på sådär toppen humör idag. Svårt att sova nån längre stund =/ Så jag tänkte klä på oss om en stund och gå ut en sväng, då kanske han sover en stund i vagnen, vi får se! Men lite frisk luft kan vi behöva.. William är en aning rastlös dessutom . Och jag orkar inte hans trots just nu! Gaah, jag sliter mitt hår! =/ Nä fy det är inget roligt, men det hör ju till. Bara att gilla läget.


BVC - 3 månader

2011-01-12 23:37:53 Dagboken
» Kommentarer(7) «


Idag har vi varit på BVC för 3-månaders kontroll :-) Lillprinsen vägde 3950 gram (5 gram ifrån Williams födelse vikt) och var 55,8 cm lång :) Huvudomfånget låg på 38,5 cm. Så han växer på våran lilla goding! :) Följer sin kurva finfint . Sen var det dags för plågeriet, och han blev extra plågad, eftersom våran BVC sköterska var själv idag. Normalt sett är dom två stycken så sticker dom samtidigt. För att dom ska slippa bli stuckna två gånger. Men inte Linus "/ .. Gud va han skrek !! Riktigt panikskrik så han tappade andan.. Men sen somnade han och sov i 3 timmar!!

När vi kom hem fick William en liten present . Filmen Superhjältarna :) Han blev jätte glad och jag fick sätta på den med en gång. Han ville tom gå och lägga sig med filmen ^^ Kul när det är uppskattat. Linus har vart väldigt ledsen ikväll, tror han hade lite ont efter sprutan, men det är ju förståligt. =/ Stackars mammas bebis! Men efter lite tutte och gos så somnade han i min famn :) Och nu har Sara varit här och druckit en kopp kaffe :)

Nu ska vi inte till BVC förrän om en månad, och då ska vi prata lite smakportioner. Men jag är lite kluven. Jag vet inte om jag vill börja ge han det vid 4 månaders ålder. Jag vill egentligen helamma till minst 6 månader. Hur har ni gjort med era barn? .. Linus känns så liten med att börja introducera mat om bara en månad. Ja, jag vet inte . Kom gärna med era erfarenheter..


Det gör ont i hela mig ..

2011-01-12 11:03:22 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Idag ska min bebis få sin första vaccination! Det gör ont i hela mig när jag vet att dom ska sticka honom i hans underbara små knubbislår =/ Jag själv är väldigt nålrädd och när dom ska sticka honom så triggas min rädsla igång. Hoppas han inte blir alltför ledsen "/ Min lilla skruttas .

Sen ska det ju vägas och mätas, jag gissar på att han passerat 4 kg's sträcket nu :) Min fina kille! Efter att Jörgen lämnat William på dagis imorse, så kom Sara upp för att käka frukost med mig. Dock har jag börjat få väldigt svårt för att äta frukost igen =/ Jag mår illa och får ont i magen, men jag måste ju äta.. för amningens skull. Så det är bara att plåga igenom sig.. Blääää!!

Annars är det lugna puckar idag! :-)

Tisdag 110111

2011-01-11 11:28:26 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Morsning Korsning! ;D Igår när William var på dagis passade jag på att städa.. Det är mycket lättare att göra det när han inte är hemma. Men hans rum känns ganska onödigt att städa, för fem minuter efter att han kom hem såg det precis likadant ut som förut "/ .. jaja! Han är ju bara 3 år, men ändå.. Varför ska det vara så svårt att plocka upp efter sig, men jag antar att det bara är att fortsätta tjata!

Sen fick vi besök av Emma & Melvin, Emilia & Alvin & Sara :-)
Drack kaffe och tjötade skit, sen ringde dom från Emmas jobb och ville att hon skulle jobba, så Melvin stannade kvar hos oss tills hans pappa kom från jobbet :) Han och William röjde gärnet, hehe ;D Men William tyckte det var jätte kul att ha en kompis här, och dom lekte så bra tillsammans :)

Satt och kollade på ett program om människor som har Tigrar som husdjur igår! Var jätte intressant att se, men som dom själva sa, det kunde räcka med ett misstag så blev du kattens måltid. Och att man ALDRIG får glömma att det är en vildkatt, ett rovdjur. Det var en av dessa "ägare" , hon gjorde ett misstag när hon skulle gå in o ge mat till en av sina tigrar . Hon glömde att han var i uteburen när hon gick in, det tog inte många sekunder förrän attacken var ett faktum, och hon hade blivit tigerns måltid. Det var sonen som hittade henne, han såg att tigern låg och vaktade sitt byte, och då såg han mammans kläder ligga sönderklösta i hans bur. Men, sen visade det sig att tigrarna var undernärda, för hon hade inte råd att köpa allt kött som dom behövde. Så han var antagligen väldigt hungrig, därför han gjorde som han gjorde. Och som sagt dom är trots allt rovdjur.

Idag är det lugna puckar! Har inget planerat. Jag och Linus klev upp ur sängen vid 9.30 då hade Jörgen redan vart och lämnat William på dagis. Och nu vilar Linus middag :-) Får se vad vi ska hitta på idag ! :)

 

"Leksakerna är miiiiiiiina"

 


 


Dagisstart

2011-01-10 11:20:25 Dagboken
» Kommentarer(5) «


God Förmiddag allihop :) Igår hann jag knappt sitta vid datorn.. Jörgen jobbade i lördagskväll, så på söndag förmiddag var jag ensam med skruttarna, vi kollade på film och myste i soffan :) Efter att Jörgen vaknat åkte vi hem till Jessica för att fira Liam som fyllde 5 år :) Jessica bjöd på kaffe och tårta, jag tog en liiiten bit :-) Linus tog sig en powernap där, igår tyckte han absolut inte att han skulle sova, för de enda han sov var ca en kvart på hela dagen, så vi hade en riktigt övertrött, kinkig bebis som vägrade sova. Tillslut klädde jag på oss, la han i vagnen och var ute o gick en timma på kvällen så han kunde komma till ro.. Och efter en timmas traskande somnade han äntligen!

Då sov han för natten :-) Vaknade strax efter 02 för lite matpåfyllning. Sen sov vi ända tills William kom in och väckte oss vid halv 8! Jörgen gick upp med han och jag låg kvar och ammade Linus. Sen körde Jörgen William till dagis och där är han nu och springer av sig lite energi, det kan behövas om man säger så ;-) Jag kan ju inte aktivera han på samma sätt som dagis gör. Speciellt inte nu när Linus är så liten. Så det är nog skönt för honom!!

Linus har precis somnat hos sin pappa :) Och jag håller på att städa lite. Har plockat undan en massa, städat Williams rum, han tycker ju inte att han ska plocka tillbaka saker och ting efter sig. Fler som har det så? Dra fram saker är jätte kul, men inte ställa tillbaka det. Tur hans mamma älskar att städa.. eller inte!! Sen när Linus vaknat ska jag dammsuga och lite sånt :) I eftermiddag får vi lite fika besök av Emma & Melvin :)

Nu ska jag fortsätta här .. =)


Kalasat

2011-01-08 22:05:36 Dagboken
» Kommentarer(8) «


God kväll alla bloggisar ! :) Igår var William supersvår att lägga.. Överskottsenergi? Han somnade inte förrän kl var närmare tolv "/ Men inte fan sov han längre imorse för det. Sova kan man väl göra när man är död.. Eller barnen utflugna antar jag? I förmiddags åkte vi ut till Överby för att hitta födelsedagspresent till Sara som fyllt år. Samt att vi behövde handla lite mat, blev även lite lördagsgodis. Jag har en ätadag i veckan då jag får äta lite gottigott, men jag kan väl inte säga att jag är direkt sugen på de just nu.

Vi har även vart på kalas hos Sara :-) Linus ville inte sova där, utan skulle vara vaken hela tiden och prata med alla andra, även om han var jätte trött. ;P Men han stenslocknade så fort vi klev utanför dörren ^^ Hehe. Hon bjöd på smörgåstårta, hemmagjord Budapest och kaffe, riktigt gott =) När vi kom hem fick William lite lördagsgodis, och sen var det läggdags. :-)

När han somnat vaknade Linus :-) Så det var bara att amma, han somnade med en gång efteråt. Idag känns allt mycket bättre med amningen, och det är ju amma jag vill, så jag kommer fortsätta så länge det funkar så bra. Det är ju trots allt väldigt mysigt och framför allt väldigt smidigt, man har ju alltid maten redo. Det är ju ändå sån kort period som man ammar, och jag tror jag skulle ångra mig djupt om jag valde att sluta nu.
Nu ligger båda barnen och sover, så jag ska lägga mig på soffan lite och njuta av lugnet, Jörgen är iväg och jobbar så jag är ensam hemma.. =)


Mammafika

2011-01-07 22:30:33 Dagboken
» Kommentarer(3) «


Idag har vi haft massa mammor med deras barn på besök :-) Alltid lika trevligt, det pratas om allt mellan himmel och jord, och det är alltid kul att knyta nya kontakter :) Var både bebisar och lite större barn, dom stora röjde på Williams rum och dom små låg mest i famnen och hade det bra :) Det var jätte trevligt.

Haft lite dumma tankar ikväll om att aveckla amningen, vilket jag inte vill egentligen. Så jag förstår inte ens varför tanken ens slagit mig :/ Har nog mycket med att göra att jag känner mig så låst, eftersom det är bara jag som har maten. Men jag vill allt amma ett tag till, så jag ska bita ihop och få de att fungera. Ska inte tänka så, jag vet.

Annars har jag tvättat lite granna ikväll, och nu sover Linus. Han va lite svårsövd, då hans hosta har kommit tillbaka och plågar honom. "/ Mammas lille bebis! Ringde och rådgjorde med barnmottagningen idag, och deras ända råd var att ge han Nezeril och koksalt, så vi får väl se om han blir bättre snart, hoppas det iaf. Jobbigt att se han hosta så :/ ..

 

Knut & Linus

 

 


Fredag 110107

2011-01-07 09:06:33 Dagboken
» Kommentarer(2) «


Morrn Morrn !! :) Vilken pissnatt vi har haft, Linus som bra till 02, sen har det inte alls vart kul, han ska ligga med tutten som kudde typ , haha ! Flyttar jag mig så vaknade han, så ja det va bara att ligga så, för att få lite sömn, lyckades flytta över han vid 05, men sen vaknade han efter en timme igen och skulle snutta, så vid 7 gick vi upp, jag var inte trött längre då, och kunde inte somna om så det var väl lika bra egentligen. Upp och byta blöja, amma lite till sen deckade han vid mitt bröst, så nu ligger han och sover en stund, passar bra så han är pigg när det kommer massa mammor och bebisar vid 10 :-)

Annars blir det nog en lugn fredag =) Jag borde få tummen ur och åka och köpa nåt till Sara, eftersom hon har lite kalas imorn, men jag vet inte vad jag ska köpa, så ja.. Men jag får nog klura lite på det. Har kanske ett förslag till vad jag ska köpa ;P Men ja vi får se.. Nej, om man kanske skulle plocka undan lite, medans lillfisen sover :)



Torsdag 110106

2011-01-06 19:11:55 Dagboken
» Kommentarer(3) «


God Kväll :) Dagen har bara sprungit förbi idag.. Klev upp vid 7-tiden idag när William vaknade. Ammade Linus och sen grejjade jag lite här hemma, tog en kopp te och plockade ur diskmaskinen. Åkte även ner till affärn med Sara för jag behövde handla lite. Bland annat blöjor till bajsmannen Linus. Samt tvättlappar och lite annat smått o gott ;D

Sen kom Tina & Nellie hit på en fika, jag hade köpt kladdkaka och bjöd på kaffe :) Även Sara kom upp en sväng och fikade med oss, det var jätte trevligt :) När dom sen gick så gjorde Jörgen lite mat, nån kycklingcurry grej. Var helt okej =) Sen fick vi lite besök av barnens farmor & farfar, samt faster - dom skulle hämta en byrå som vi inte skulle ha längre. Och då gick William upp i högvarv, han var som en överspeedad duracellkanin eller nåt. Herregud säger jag bara ;P Haha!!

Sen frågade hans faster om hon fick passa honom tills imorn, och visst det får hon väl :) Vi ska ju inte göra nåt speciellt ändå så ja. Imorn ska jag ha lite mammafika här hemma :) Tror jag ska sätta Jörgen på att baka sockerkaka ^^ Det är han bra på ! =) Hihi!!


Onsdag 110105

2011-01-05 08:15:08 Dagboken
» Kommentarer(5) «


Det blev ingen dejt med Williams kompis igår :/ Men istället kom min vän Madde hit och skulle fota barnen :) Men precis innan hon kom hit så stenslocknade William, så det var bara Linus och jag som fick modella. Men det kommer fler gånger och då får storebror försöka hålla sig vaken ;) Men går man upp 5 på morgonen så blir man rätt trött. Så det var väl inte så konstigt kanske att han deckade ;P Haha!!

När Jörgen vaknat så åkte vi iväg en sväng, jag skulle hämta ut min iPhone och han skulle köpa mat till Rocky :) Hans julklapp från jobbet hade kommit idag, passande nog från Posten ;P Höhö! (Jörgen jobbar på Posten Åkeriet) En glasskål från Kosta Boda, jätte fin! :) Samt ett paket med lite kläder till Linus som jag fyndade på H&M's rea på nätet. Det gäller att passa på :) För i butik var det ju inget att ha direkt.

Idag är det onsdag och Jörgen går av sin arbetsvecka.. Gott! :)
Idag verkar det som vi ska äta kinamat här hemma, det ser vi fram emot =)

 

 


En bild

2011-01-04 22:40:51 Foto - Linus
» Kommentarer(3) «


 

Jag orkar inte skriva nåt ikväll, så jag bjuder på en bild istället =)


Tisdag 110104

2011-01-04 09:52:55 Dagboken
» Kommentarer(6) «


God Morgon :-)
Kom i säng på tok för sent igår. Men så kan det gå ibland. William somnade ju super tidigt igår. Redan vid 17.30, så han tyckte det var morgon kl 05 idag, men jag lyckades få han somna om till kl 7. Han sov nog inte riktigt, men han låg och myste i våran säng iaf. Sen gick jag upp och satte på TVn åt han, och sen ville Linus ha mat så då var det bara att slänga fram tuttarna ;-) Haha!

Nu sitter vi i soffan och kollar på film, Linus ligger och sover så sött så :-) Igår ringde jag till Tele2 för att kolla hur min leverans ligger till på iPhonen, och den skulle väl skickas i veckan. Så nu har jag även beställt ett microsimkort, för man kunde tydligen inte ha ett vanligt i den telefonen. Det ska nog bli bra det här, så nu väntar jag bara på att jag ska få ett SMS om att jag kan hämta ut den :) Spännande!! =)

Sen när Linus vaknat ska vi hem till Williams dagiskompis! :)
Annars blir de lugna puckar idag ! :) Nu ska vi äta upp våran frukost!


Måndag 110103

2011-01-03 21:19:12 Dagboken
» Kommentarer(4) «


Så var det måndag idag, och underbara Sara's 20-årsdag! :) Grattis hjärtat! Men tyvärr så har dom legat i magsjuka eller nåt liknande så har tyvärr inte kunnat fira henne idag. Tanken var att vi skulle ätit kinamat ikväll, men vi får skjuta på det nån dag tills dom är friska igen! :) Istället har jag tvättat hela eftermiddagen, hur kul det nu kan vara men.. Annars har vi inga rena kläder att ta på oss och det vore ju tråkigt !

Annars har dagen vart rätt slapp, jag klev inte upp ur sängen förrän halv 12, då Jörgen skulle gå och lägga sig. Ibland har man det bra ;-) Haha! Imorn är det andra bullar, då är jag ju själv med båda två så då kan jag inte ligga och dra mig. Sen har vi bara myspyst här hemma. :) Rensat bort ännu mera julsaker, nu åkte gardinerna ner samt alla ljusstakar. Skönt att ha den bortstädad, ska bara få upp sakerna på vinden med. Men det kommer, när ork finnes.

Ikväll har jag tittat på Familjen Annorlunda . Är mäkta impad över hur familjerna får de att gå runt med så många barn. Vilket också får mig att tänka på Jörgens mamma, som har 10 barn. Och vart själv med alla barnen på veckorna, då Jörgens pappa kör långtradare. Så han ligger ju ute på veckorna. Ja som sagt, mäkta impad ! :)

Nu ska jag vika en jävla massa tvätt ! ;)

 



Vänta ett mirakel !

2011-01-02 15:27:22 Mina tankar och funderingar
» Kommentarer(4) «


Ett inlägg jag skrev när jag väntade Linus <3

Åh, jag vet inte vart jag ska börja detta inlägg egentligen.

Men våra barn är verkligen mirakel, mirakel för oss. För att ingen av dom var lätta att få till, och jag kan nog verkligen säga att vi blivit välsignade med dessa barn. William var verkligen ett mirakel att vi fick till på egen hand, det sa läkarna nu också. För jag och Jörgen träffades i April -04 och använde aldrig nåt direkt skydd då, men jag blev inte gravid förrän i December -06. Men då visste vi ju inte alls vad problemet var. Vilket vi vet nu med facit i hand.

 

Det var inte förrän vi ville ge William ett syskon som vi misstänkte att något var fel, vi försökte på egen hand i 1,5 år, men när hoppet börjar svika. Och hoppet är ju verkligen det sista som överger oss. Så ringde jag till Gynmottagningen och pratade med en jätte trevlig sköterska. Förklarade läget för henne och hur svårt det hade varit med William, men att vi ändå hade ett barn, så skulle vi aldrig kunna få fler barn så hade vi ju ändå William.

 

Men hon satte upp oss på en undersökning för ”ofrivillig barnlöshet”. Så vi fick komma dit på samtal, Vi fick fylla en massa olika blanketter, svara på en himla massa frågor om ALLT verkligen, men vi kände nog båda att nu händer det iaf något. Visar inte utredningen något, ja men då vet vi iaf. Jag fick lämna en massa prover, och sen fick vi åka hem i väntan på svar.

 

Jag kan ju bara säga att den här väntan var olidlig, man placerar så mycket olika tankar i sitt huvud, som man kanske inte borde tänka? Är det mig det är fel på? Har jag levt på ett visst sätt som gör att det blivit så här? Klart man inte ska tänka så, för det är vanligare än vad folk tror. Men det tänker man inte just då. Efter en lång väntan (iaf för mig) Fick vi en tid hos läkaren som gått igenom våra prover. Så visade det sig att jag hade väldigt sällan ägglossning, och eftersom jag hade en sån oregelbunden menscykel, så var det så svårt för mig att veta när jag hade ägglossning om den ens kom. Det kunde lika gärna vara så att jag hade en ägglossning om året, och veta när den är och kunna pricka in rätt då var ju nästintill omöjligt.

 

Så han skrev ut ett ägglossnings framkallande hormon som heter ”Pergotime” . Ett vad jag anser är ett mirakelpreparat. Jag använde 2 kurer och efter andra kuren fick jag ett fint plus på stickan, ni kan ju gissa vilken glädje som for runt i min kropp. Vilken lycka jag kände som än en gång fått den stora glädjen på att bära på ett barn till, äntligen skulle vi kunna ge våran son ett syskon. En liten lillebror eller lillasyster. Nu har jag gått 24 fulla veckor och är inne i den 25:e graviditetsveckan. Om bara lite mer än 3 månader är denna underbara lilla bebis beräknad att födas, vårat lilla mirakel som jag kallar dig i magen.

 

Och i sin säng inne i sitt rum ligger vårat första lilla mirakel och sover. Gud va jag älskar er, ni och min underbara man, eran pappa är det bästa som har hänt mig i livet. Och jag kommer göra allt för er, allt som står i min makt och lite till, för att ni ska ha det bra! Ni är mitt liv, och det jag lever för.

 

Så ni som har det svårt att bli gravida, tveka inte en sekund att söka hjälp för det, för det finns hjälp att få. Jag är så himla lycklig <3

Plussade 27/2 2010

 

 

Rutin Ultraljudet 27/5 2010

 

Vecka 21+2

 

36+4

38+0 - dagen innan Linus föddes.


Söndag 110102

2011-01-02 12:51:03 Dagboken
» Kommentarer(1) «


Så vart det Söndag igen.. Idag har jag ingen aning om vad vi ska hitta på . Det blir nog rätt lugnt, varenda en ligger ju typ i magsjuka nu =/ Ja inte vi då, inte ÄN! Den kommer nog till oss också så småningom. Jag är ju superkänslig för just magsjuka. Enda fördelen är väl att man tappar i vikt ;P Haha! Men mindre trevligt att kräkas och behöva göra Nr. 2 hela tiden. men men, får vi det så får vi det. Inte så mycket att göra åt saken just då...

William är ledig nästa vecka också från dagis, men sen drar det igång för honom igen =) Veckans planer då? Imorgon fyller min underbara Sara 20 år! :-) Tisdag ska jag och barnen fika med Anna. Hennes stora pojke och min William går på samma dagis, passande nog så heter båda William :-) Hehe!! Sen har vi inget planerat förrän till helgen, då det är kalas för Sara :) Ska bara hitta nåt passande till henne också. Så kom med tips vad man köper i 20-årspresent? Det står helt still.

Nu sover Linus så jag ska passa på att mysa med min stora pojke :)


Lördag 110101

2011-01-01 22:01:13 Dagboken
» Kommentarer(0) «


Så var det nya året här :) Det startade bra, barnen gav mig sovmorgon till 10 :) Det tackar vi för. Ammade Linus och sen satte jag och William oss för att äta frukost. Och sen blev de det gamla vanliga att titta på film, men idag har han tittat på lite olika så som, Lazy Town, Nicke Nyfiken och såklart Toy Story. Vad annars liksom? Jag har plockat lite här hemma mellan varven, ammat lite mera, städat, råkat krossa glas, städat igen.. Ja ni vet hur det är.

Sen åkte vi iväg en sväng för att handla och fylla på förrådet lite här hemma ^^ . Och som alltid så handlar vi mer än vad vi åkte dit för. Och när vi kommer hem så ringer telefonen, då ringer dom från Maxi, för jag hade tappat min plånbok. En äldre dam hade hittat den och lämnat in den. Tusen tack! :) Härligt med ärliga människor. Så Sara var snäll och körde ner mig, eftersom Jörgen stog med maten. Men allt fanns kvar som tur var.

William somnade tidigt idag, han var supertrött.. Linus var ganska så piggelin när William somnat. Han är så söt har börjat med så söta saker. När han ligger och äter så släpper han helt plötsligt taget, och släpper ifrån sig världens största leende, och börjar babbla som attan ;-) Super gulligt! Dessutom har han börjat få massa tjockisveck på låren och en übergullig dubbelhaka.

Nu sitter jag och kollar på Sprängaren som går på TV4Plus. Blir väl sova om en liten stund, det har varit en lång dag. Och imorgon är en ny, och man ska orka med den också.

Nyår i bilder

2011-01-01 12:55:20 Fotografi
» Kommentarer(0) «