Vi har kalasat

2010-09-11 19:31:50 Dagboken
» Kommentarer(20) «


Till Jonna: Jag är väl medveten om att man går upp i vikt av att som jag själv uttryckte det "äta som en häst" , men om jag ska vara helt ärlig så bryr jag mig inte om det, jag äter när jag är hungrig, och jag äter för att jag ska bli mätt! Att det inte alltid är så lätt att gå ner sina gravidkilon vet jag också inte är alltid lika lätt, jag gick upp 27 kg med William så been there, done that! Av dom 27 gick jag ner 25 men det tog sin lilla tid. Men vem har bråttom? Det är fullt naturligt att lägga på sig lite här o där under en graviditet, och jag tänker inte snåläta enbart för att tänka på min vikt. Jag är inte överviktig på nåt sätt, så du behöver inte tala om för mig hur jag ska äta o inte äta!

Anw, idag har vi vart i stan en svängis, Jörgen hade klipptid och jag och lillbusen fick så snällt följa med :) William ville också klippa sitt hår, men nej inte idag! :) Sen tog vi oss en tur ut till Överby för att fylla på kylskåpet, med lite gotta :) Hihi! Det blev både chips och lite godis som jag ska äta ikväll.

Styrde sedan bilen mot Vänersborg för Ellas 1-års kalas! Av oss fick hon en liten dockvagns sulky :) Får hoppas hon gillar den! Men kunde inte stanna så länge dock, vi behövde hem och få mat i magen innan Jörgen skulle lägga sig eftersom han ska jobba inatt. William har precis gått och lagt sig, och jag slötittar på tv. Finns inte så mycket annat att göra, jo kanske plocka undan lite leksaker som ligger här o var, men det orkar jag inte just nu.

Nu ska jag lägga mig o slappa! :)

 

Har jag lyckats en gång, ska jag nog lyckas en gång till !


Kommentarer
Postat av: Zara

Det är klart att du kommer gå ner kilona. Inget snack om saken! Jag gick upp 21 kg när jag väntade Rut och hoppas att jag inte landar runt det igen men gör jag det så finns det inget att göra åt det förutom att man får ta tag i det när grodan är ute. Du kommer klara det super som sagt!

2010-09-11 @ 20:14:36
URL: http://za
Postat av: nalle333

Marie, du är förnuftig du :) När man är gravid skall man äta när man är hungrig och då ska man äta sig mätt. Innebär det sjuttioelva smörgåsar så är det OKEJ! Man blir ju mätt när kroppen "fått det den vill ha". O att bära ett barn - det går åt massor med energi då! Så den där Jonna kan du allt strunta i! Skit i vad vågen säger och bär huvudet högt- du har en fin kropp och framförallt: du bär på ett syskon till W :)

2010-09-11 @ 20:16:44
URL: http://www.metrobloggen.se/nalle333
Postat av: Sandra

men åh klart du går ner dom, jag gick ypp 34 kilo med Alva gick ner 24 på 3 mån. Du kommer klara det galant. Har du en gång gjort det så kommer du lyckas igem.

Folk ska då alltis lägga näsan i blöt på saker som abslout inte har med att göra.!



passa på och ät nu menast man kan sedan vill man ju försöka gå ner i vikt. Det är ditt frikort att få äta nu :)

2010-09-11 @ 20:40:29
Postat av: Anonym

Man ska inte äta för 2 som dom sa förr.. Utan precis lika normalt som i vanliga fall!

2010-09-11 @ 20:42:55
Postat av: Linda

tack för komplimangen gumman!



och btw ang vikten..vem fasika bryr sig? vist är det kul om man går ner allt men ärligt..som min kloka mor säger om de med lite hull på kroppen(som henne själv):vi ger värme på vintern och skugga på sommaren,vad mer kan man begära? haha. så bra sagt egentligen hihi. jag tror du kommer gå ner om inte allt så de mesta av vikten igen sedan, ät kvinna precis vad du vill så mycket du vill! =)

2010-09-11 @ 21:35:30
URL: http://melly.blogg.se/
Postat av: Elina

Åh de finns idioter till allt .. man blir arg!

2010-09-11 @ 22:03:09
URL: http://elinabacklund.blogg.se/
Postat av: nalle333

Till anonym: "Man ska inte äta för 2 som dom sa förr.. Utan precis lika normalt som i vanliga fall!

2010-09-11 | 20:42:55 "

Där har du fel. I ett informationsblad från MVC så ska man äta som vanligt man lägga till 1 matigt mellanmål + 1 frukt o sen blir det ju givetvis mer ju längre gången man är i graviditeten. Men är det nu så att man fortfarande är hungrig så SKA man äta. Vikten kan man tänka på sen! Hade jag vart gravid nu hade jag tryck i mig en familjepizza omdelbums tack vare denna otroligt onödiga diskussion. (Marie, förlåt om ditt kommentarsfält blir bombat med text ifrån mig. Snart att det börjar likna ett forum :P Kram på´re! :) )

2010-09-11 @ 22:43:25
URL: http://www.metrobloggen.se/nalle333
Postat av: Pyttianna

Herregud, de där kilona man lägger på sig hör till graviditeten och det är bara att äta på... klart du kommer lyckas igen och som du säger varför ha bråttom?



Tackar så mkt ;) Jag älskar den bilden på Felix!

ja jag känner detsamma, fan vad tråkiga pengar det är... usch!



kram

2010-09-12 @ 00:01:39
URL: http://www.pyttianna.se
Postat av: Sarah

Äh man får väll äta precis vad man vill när man vill, precis som när man inte är gravid. Att tänka på sin vikt kan man göra när som helst sedan, när man är gravid är det nog så jobbigt ändå så man måste få unna sig det man är sugen på.

2010-09-12 @ 00:19:53
URL: http://sarahsbaby.blogg.se/
Postat av: Tina

Oki hoppas det går bra, huvudsaken är ju att bebis växer iaf! :) Ja precis det kan ju vara så.



Har du gått ner det innan så lär du göra det igen. :) Jag ska också gå ner mina kilon jag lagt på mig sen. Alla går ju upp så olika mycket också även fast man äter normalt. :)

2010-09-12 @ 11:02:11
URL: http://aniit.blogg.se/
Postat av: Amelie

Klart att du klarar det igen. Jag äter precis som du säger. Jag provade en metod som heter LCHF eftersom den ska hjälpa en att hålla vikten i shack och fungerar även om man är gravid eftersom man får i sig allt man behöver ändå. Men jag gav upp efter en vecka. Orkade liksom inte hålla på. Vikten får jag ta sen. Så är det ju bara ;) Man måste ju tänka på bebben me.

2010-09-12 @ 11:56:01
URL: http://elefteria.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jaja "passa på" att smocka i er allihop :) Men gnäll inte sen då när kroppen aldrig blir sig lik igen.

2010-09-12 @ 12:44:13
Postat av: Pyttianna

Ja just precis ;)

Tänk vad tiden går fort fram!



Kram

2010-09-12 @ 13:50:45
URL: http://www.pyttianna.se
Postat av: Amelie

Nej absolut inte. Orka sånt. Haha. Men för de som vill hålla på med sånt så kan de väl få göra det, men då kan väl de också respektera att vi andra kanske inte vill hålla på så. Nej nej, jag va nyss å köpte mig en chokladkaka XD Haha.

Men, bara för att jag måste berätta det för någon liksom. Jag var och vägde mig häromdagen på mvc utan att jag hade tid, och jag har sedan invägningen i vecka 7, gått upp 1.3kg. Det tycker inte jag är särskillt farligt med tanke på att om en vecka har jag gjort halva tiden. :D (Jag vet ju att all vikt kommer senare, men jag är ändå nöjd för att inte ha tänkt på min vikt.)

Puss vännen!

2010-09-12 @ 13:51:16
URL: http://elefteria.blogg.se/
Postat av: Åsa

Klart man ska sätta på sig lite här och där när man är gravid :) man behöver ju inte ha bråttom sen att få bort dem, man tar det i den takt det tar helt enkelt...:)

Till en början var jag skraj att jag skulle gå upp en massa för jag äter som en tok, men nu har jag struntat i vikten, det som kommer kommer, punkt slut :)

kramar!

2010-09-12 @ 17:52:58
URL: http://pyretiminmage.blogg.se/
Postat av: Anna-Gravid

Å visst är det drygt! Det är ju NU om nån gång man verkligen behöver sömnen!



Men men vad gör man inte för dom små liven.. :-)



Herregud, orka tänka på vad man äter och hur mycket i detta tillstånd! :-O

kramen

2010-09-12 @ 17:54:08
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: Anna

Jösses! Vem orkar lägga sig i vad man äter?

Klart man går ner sina kilon efteråt, för mig tog de ca 7 dagar efter förlossningen, sedan var dem borta =) Ändå åt jag vad jag ville ha o vad jag var sugen på under min graviditet! Men som du skriver Marie; Vem har bråttom?

2010-09-12 @ 18:30:02
URL: http://www.alinds.zoomin.se
Postat av: nalle333

TILL: "Postat av:

Jaja "passa på" att smocka i er allihop :) Men gnäll inte sen då när kroppen aldrig blir sig lik igen. 2010-09-12 | 12:44:13 " Av det sättet du skriver kan jag avgöra att du inte har egna barn?! Att kroppen aldrig blir sig lik är det många kvinnor som vet om. Min kropp kommer alltid vara märkt av mina graviditeter tack vare bristningar. Och vem bryr sig egentligen om några få grav kilon när man som jag; fått två friska underbara ungar. Det finns så mycket mer i livet att fokusera på än några futtiga kilon!

2010-09-13 @ 09:57:01
URL: http://www.metrobloggen.se/nalle333
Postat av: Marika - mamma till Albin & Ella

åh, va duktig du varit :) försöker också bli av med lite gravkilon nu, det är fasiken svårare denna gång än förra :P Men som sagt, vem har bråttom? :)

2010-09-13 @ 10:52:44
URL: http://mariikis.blogg.se/
Postat av: Jonna - Luddes mamma

Haha, att kroppen aldrig blir sig lik? Det är väl en självklarhet att den inte blir när man burit ett barn!



Finns folk till allt, jag tycker du är grym i vilket fall som helst Marie, och äääät!! ;)

2010-09-17 @ 19:43:33
URL: http://mammanochprinsen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback